|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Marzenko mam trochę ponad 100 km, ale nie dam rady.
Brumek przeczytałam, to co ostatnio pisałaś do mnie i sama nie wiem, co Ci odpisać. Bo chyba nie do końca jestem taką osobą jak Ci się wydaję. Tyle tylko, że prawie na każdy temat mam własne, wyraźne zdanie i nie boję się go wygłosić, nawet jeśli inni się z nim nie zgadzają. Ogólnie, to mam mocne poczucie indywidualizmu . Ty potrafisz wszystko tak delikatnie, subtelnie napisać - nawet krytykę tak, że nikt się nie obrazi . Ja zazwyczaj mówię to, o czym wielu myśli a boi się lub nie chce głośno powiedzieć. Ale to jest raczej wada, nie raz powinnam zamknąć buzię .
|
|
#2612 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Jestem dzisiaj zombiakiem, wiec odpowiem tylko na jednego posta i ide spac
, pozdrawiam Kobitki!Cytat:
), ale przeglada ja z wielkim zainteresowaniem , bardzo mnie to zdziwiło bo do nowych ksiazeczek podchodzi z dystansem, musi minac troszke czasu(pare razy musze mu ja poczytac), aby zaakceptował nowa pozycje z biblioteczki .Cos w tej ksiazeczce musi byc przyciągającego , ze moje dziecko dzisiaj przynioslo mi ja pare razy i samo ogladalo![]() Kupiłam jeszcze ta Ksiege dzwieków i szalu nie ma, "Zima na ulicy Czeresniowej"i "Miasteczko Mamoko"-musza poczekac (ale sa rewelacyjne tylko dla starszych dzieci). O tej ksiazeczce co pisalas "Gdzie jest moja czapeczka" tez duzo czytałam i to bedzie nastepna pozycja do biblioteczki Borynka .---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Ksiazeczka jest narysowana bardzo prosto(jakby przez male dziecko) i wyglada to tak , ze na jednej stronie jest np. pokazany maly mis, a na drugiej duzy mis, albo szybki mis, wolny mis, itd. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-18 o 22:38 |
|
|
|
|
#2613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z Asią wszystko dobrze, ze mna gorzej, siedze i robię sobie nasiadówke, złapałam takie zapalenie pęcherza, że szok! Boli mnie strasznie. Naszczęscie miałam w domu monural. Do jutra powinno przejśc. TŻ wczoraj chciał zmienic opony na zimowe i jakos tak to robił, że złamała się śruba i uderzył czołem o błotnik. Naszczęście nie rozciął, ale ma takie limo, że głupio mu iśc jutro do pracy. Nikt mu nie uwierzy, że to przez błonik Jakaś zła passa.Jestem u Was na bieżąco, ale głupio mi się tak odzywac z doskoku, a Asia i moja praca pochłaniają cały mój czas. Eve gratuluje ciąży. Chociaż mnie kilka dni temu śniło się, że byłam w 18tyg.ciąży. Obudziłam się zlana potem. Dziękowałam Bogu, że to był tylko sen. Podziwiam Was, które się zdecydowałyście.
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna, szkoda.
![]() Brumku, kiedyś trzeba w końcu odpocząć, a taka wycieczka w ramach przedmikołajek to przecież świetny pomysł, prawda? No i się imieninami nie wykręcaj bo spotkanie jest za dwa tygodnie, a nie za tydzień.Telikowe filmiki: park http://www.youtube.com/watch?v=aoYkzYxU_WM&feature=plcp, picie http://www.youtube.com/watch?v=32hCl...hannel&list=UL. Widzę jeszcze dwa nowe więc lecę oglądać.
|
|
|
|
#2615 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ostatniego, to moim zdaniem to nie jest wada, tylko odwaga. Ja tek nie potrafię. Nie zawsze, nie wprost. A chciałabym, bo często mnie to mierzi... Cytat:
![]() Ale do mojego męża coś takiego jak "trzeba odpocząć" nie przemawia ![]() Dzięki za Telikowe filmy Teliczku - Jaś normalnie mógłby barmanem być Na iPadadzie i iPhonie Tymek tak samo wymiata! Niestety ![]() Cytat:
![]() Od wczoraj siedzę w księgarni internetowej i mam już w koszyku rzeczy za 369 zł Oczywiście wyrzucę większość, ale chciałoby się ![]() A czemu jesteś zombiakiem? Borysek nie spał w nocy, czy zaszaleliście na wczorajszej imprezie? ![]() Cytat:
Ja tam wierzę w sny Faktycznie jakaś zła passa u Was, ale pewnie limit pecha wyczerpaliście już. Dobrze, ze Asia ok
|
|
#2616 |
|
Raczkowanie
|
Brumku, wolałabym teraz nie miec dziecka.
Mamy bardzo ciężką sytuacje. Teraz z perspektywy czasu wiem, że zrobiłam bardzo dobrze, kiedy zacisnęłam zęby, wtedy kiedy szanowana pani kierownik dawała mi popalic, a nie zwolniłam się. Gdybym teraz była przez to bez pracy musiała bym wyjechac z krakowa do domu rodzinnego, a tego bym bardzo nie chciała... A Asia szaleje za tatą, więc ciężko zniosłaby rozłąkę. Aj.. nawet nie chcę myślec, co by było gdyby. I chociaż ze mną jest tam samo, jak pisała iustyna o sobie, że zawsze mówię co mysle, nie potrafię się powstrzymac, to cieszę się, że w tym jednym przypadku dałam radę i teraz ... (ja mam stanowisko po niej, ale naprawdę ciężko na to pracowałam...)
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
Rysiki, a jak w pracy, już spokojnie? Podobno jedzenie żurawiny, lub picie z niej soku szybko przynosi ulgę w takich przypadkach.
No to pięknie się tż załatwił. A Ty zaglądaj tu częściej, a właściwie pisz choćby tylko o tym co u Was. Brumku, to dawaj tu tż do klawiatury- już mu z Telikiem przemówimy do rozsądku. A tak poważnie, to co z wakacjami, jak przekonujesz pracoholika do wyjazdu?Mów jakie książki masz na liście? ![]() Isiaok, jeszcze Ty wyłaź z krzaczorów! |
|
|
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie skończyłam pic herbatę żurawinową, mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie. a jak już ostatnio były tematy prezentów, to jak myślicie, czy odkrywczy domek będzie ok? czy Asia nie jest już na to za duża?
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek ale ja niegroźna jestem, spytaj Ulkę
. Tylko w znanym gronie lubię i mogę dyskutować. Ogólnie, to na bank jestem bardziej nieśmiała niż Ty i cichsza, dopóki kogoś dobrze nie poznam i nie "wyczuję". Raczej staram się nie robić nikomu przykrości, bo każdą taką sytuację strasznie potem rozpamiętuję i nie potrafię zapomnieć. Tak samo jak każdą gafę i nietakt :/---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Rysiki będzie ok, Zuza ma i nadal się nim bawi
|
|
#2620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale czy dobrze rozumiem, ze teraz Ty jesteś kierowniczką? ![]() Cytat:
Książki: - wszystkie "Pany Kuleczki" (mieliśmy dwie do tej pory, teraz dokupię resztę)- Różnimisie - Gdzie jest moja czapeczka - Umyj się Świnko ![]() - Miasteczko Mamoko - i nie dal Tymka, ale z nim związane "Rodzicielstwo przez zabawę" - poza tym kilka prezentów dla rodziny dalszej i bliższej ![]() Cytat:
Ty chyba o mnie piszesz
|
|
#2621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() gratulacje!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gdzie Wy te filmiki Telikowe znajdujecie? prawdziwa kobieta jest genialna weekend nam minął za szybko, jak zwykle. A noc...szkoda mówić. TŻ powiedział wczoraj Adasiowi że rano jedzie do pracy. Zresztą jak zwykle, pakował się itp. No i co? Dziecko obudziło się o 1.00, nie płakał, nic mu się nie działo, po prostu przytulał się i nie spał. W końcu po godzinie moich prób uśpienia powędrował do sypialni, od razu było "TATA", TŻ wstał, więc się bawili, gonił za tatą, nie spuszał go z oka. TŻ wychodzi o 4.30, więc zaczął się ryk, tylko na rękach u taty, zejść nie chciał, tylko pokazywał, że koniecznie idzie z nim Dosłownie już miałam łzy w oczach. TŻ wyszedł, to jakimś cudem dał się uśpić, zobaczymy co będzie jak wstanie....
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
nie lubie zimą podróżować, wkurzają mnie tony ubrań, które trzeba zakładać zdejmować ![]() U nas Agata też miłośniczka książeczek. Podobnie jak ja Mam na liście o kupienia ponad 50 pozycji (niektóe na już, niektóre na później). Ale kupuje po 2 miesięcznie, no i sporo korzystamy z biblioteki, inaczej bym zbankrutowała.Ostatnio spodobało mi się to http://hu--hu.blogspot.com/2012/11/b...podzianka.html http://blogimam.pl/wpisy/binta-ta%C5%84czy http://kokonfantazji.blogspot.com/20...-benjamin.html |
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Rysiki W temacie książek... miałam Was juz wczoraj pytac i wyleciało mi z głowy... Ktore ksiązki i wychowaniu dzieciakow polecacie? Chciałam sobie zamówić jak będziemy jechać do Pl. |
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rysiki telik jasiu slodziak - wreszcie mi sie otworzyly te linki, bo jakos mialam problem ![]() Lece ogarnac chalupe i ugotowac pomidorowa i do pracki.
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
no i po całych 2 tygodniach chodzenia do przedszkola Kuba został w domu z katarem i kaszlem. Już zdążył zarazić Zuzę i mnie katarem.
AgaG jak kaszel Zuzi?
|
|
#2626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem dokładnie jak to jest, jak masz umowę na nieokreślony to jesteś chroniona, pójdziesz na zwolnienie i już. Cytat:
Świetne są niektóre książeczki, Sara ma wszystkich książek może z 10.... może cos jej dokupię niebawem. Rysiki witaj zgubo, i gratki za upór w pracy i dążenie do celu. Agawoo to Ci sie przytrafiło, pech to pech. ![]() Brumek Justynka przez tel powiedziałabym że jest lekko nieśmiała , i sprawia wrażenie właśnie spokojnej duszy. Justyna musimy sie poznać na żywo. ![]() Dziewczyny ledwo na oczy patrzę. Najgorsza noc ever. Sara usnęła o 4 dopiero płacz, krzyki, nurofen, picie, jedzenie, noszenie, leżenie z nami w łózku.. wszystko nic nie dało. Nie wiem co jej było.Ja już się trzęsłam ze zmęczenia, masakra jakaś. Jutro zaczynamy ten piekielny remont ( chyba) i już mnie mdli.
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) biedne dziewczyny
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
U mnie straszna dupa. Wczoraj znów mega bóle żołądka, ale jakoś dałam radę. Chociaż już miałam dzwonić po erkę, ale nie mogłam m. zostawić samego z igorem. Miałam powody. Dziś idę na usg brzucha. M. już nie chodzi 1,5 tyg. do pracy. Ma problemy, ale nie będę i nie mogę pisać jakie. Jestem załamana.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Marina przykro mi
przytulam. Dziewczyny na szybko. Chcę Saren zup porobić i zapasteryzować do słoików. Muszę gotować te słoiki? czy wystarczy że wleję gorącą zupę, zakręcę i postawię słoik do góry dnem? czy gotować/ jak gotować to ile czasu?
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W k. napisałam więcej, pod Twoim postem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
marina nie ma mnie w K. wiec nie wiem o co chodzi, ale sciskam mocno. dzis lub jutro wysle ci ten plaszczyk. buziaki
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ...
|
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa Brunetko ja też nie wiem co u Kajool
.
|
|
#2636 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Chociaż właściwie lubię wszystkie książeczki Zakamarków i Dwóch Sióstr A dwóch pozostałych nie znałam. Cytat:
Do Juula się przymierzam, ale jeszcze go nie czytałam. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co za czarna seria...
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
zanim nadrobie to pisze o sobie
![]() bylam na maratonie filmowym - wiecie, wampiry i love w trupa było suuuuuper kubeł popcornu, muffinki (wzielam z domu) i jakos szlo. jakby byl jeszcze jakis fajny maaton to ide. da sie wytrzymac. nowy film calkiem fajny, przy innych mi sie nawet krotki wydawal za to w domu brzuch nie po tym zarciu bolal, bylam zmeczona mega. maz wzial dzieci na spacer to pospalam kilka h w dzien. dzieki za kciuki (dzieci i tak sie darly w nocy ale maz sobie poradzil)poza tym: Aga, mam @ |
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie jest na forum jakaś mamuśka z Jeleniej Góry
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z owoców toleruje jeszcze banana.
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-11-19 o 11:32 |
|
|
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się tylko, nie nadrabiałam, może wieczorem poczytam.
bylam w weekend u siostry dentystki, mam wyrwaną ósemkę, 3 szwy, napuchnięty policzek i mega ból ketonal był super, ale zbyt często musiałam łykać, więc przerzuciłam się na ibuprom maks... ale to też tylko 3 tablety na dobę, ale może mniej żołądek obciąży...generalnie masakra jak wrócę do żywych to wrócę i tu ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

. 

Mówcie szybko co u Was?
Jakaś zła passa.
No i się imieninami nie wykręcaj bo spotkanie jest za dwa tygodnie, a nie za tydzień.
No to pięknie się tż załatwił.
A Ty zaglądaj tu częściej, a właściwie pisz choćby tylko o tym co u Was. 

Plac zabaw rzeczywiście kosmiczny, Jasiek jak zwykle czarujący

Zakończone: 2
się teściowej należą.
.
Co za czarna seria...
ketonal był super, ale zbyt często musiałam łykać, więc przerzuciłam się na ibuprom maks... ale to też tylko 3 tablety na dobę, ale może mniej żołądek obciąży...