Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2481 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 23:05   #74401
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze włosy, jak zwykle prosty ogon chyba go niedługo ciachnę. aczkolwiek z lewej strony widzę zalążki nadziei... maska Isana kakaowa, mycie Pottersem, d/s Isana oil, b/s Joaśka wrzos i mięta, lniany.
fajne te zalążki

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

dosycham po glossie... jestem po 3 plunkingach (w sumie prawie 4 h z koszulkami na głowie ), bo jeszcze kicham i nie chcę się dobić schnięciem naturalnym z mega mokrych, więc są no powiedzmy, że wilgotne...
jestem ciekawa, co jutro zobaczę... małż na razie stwierdził, że mu się podoba i że ze mnie teraz cyt. "brunetka"
ciekawe jak ten gloss będzie się wymywał... pewnie na rudo...
Stary 2012-11-18, 23:06   #74402
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Dzisiaj mi stuknęły 3 miesiące (pokracznego) CG
Wklejam z tej okazji zmiany moich włosów
1.pierwszy dzień
2.sierpień
3początek września
4.koniec września
5.początek października
6.mniej więcej tak wyglądaja obecnie, zdjecie z 28.10.
piękne są!
Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego
Dołączam się oczywiście do życzeń. Dużo szczęścia, pociechy z włosów
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
obym i ja do takiego dotrzymała
ja maske+ olej zazwyczaj kładę na noc i jest super
dzięki za odpowiedź, tak też dziś zrobię
Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Dziewczyny witajcie rzadko ostatnio tu bywam, tyle się u mnie dzieje, wciąż zmiany i zmiany. Czytam Was codziennie, ale nie mam weny się wypowiadać, muszę to zmienić! A dzisiaj wpadłam do Was pokazać moje efekty z CG. W listopadzie mija już 5 miesięcy świadomej pielęgnacji. Nawet nie wiem kiedy to zleciało. Tak przeglądałam sobie zdjęcia i jestem w szoku, jakie miałam kiedyś okropne włosy zamieszczam fotencje:
1. (lipiec- pierwsza fotka, tzw. kontrolna )
2. (listopad, po podcięciu metodą 3 kucyków).
Reszta zdjęć w albumie (w październiku miały jakieś fochy )
Przy okazji składam najserdeczniejsze życzenia Zakręconej Solenizantce
wow!
Cytat:
moje dzisiejsze włosy, jak zwykle prosty ogon chyba go niedługo ciachnę. aczkolwiek z lewej strony widzę zalążki nadziei... maska Isana kakaowa, mycie Pottersem, d/s Isana oil, b/s Joaśka wrzos i mięta, lniany.
po lewej stronie faktycznie bardzo ładny skręt widać, dbaj dbaj o nie dalej

Dziś na noc pójdzie olejek BD fur Mama (dzisiaj kupiony) i maska Kallos Latte.

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 23:14   #74403
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
fajne te zalążki
Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość

Dołączam się oczywiście do życzeń. Dużo szczęścia, pociechy z włosów

po lewej stronie faktycznie bardzo ładny skręt widać, dbaj dbaj o nie dalej
dzięki no dbam, dbam, tylko dbam od sierpnia, a na razie tylko tyle z nich wydobywam, chciałabym więcej... może się ucieszą z większej ilości lnianego. a ogon byście ciachnęły? tylko marzą mi się długie, gęste włosy i szkoda mi każdego centymetra

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 23:18   #74404
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki no dbam, dbam, tylko dbam od sierpnia, a na razie tylko tyle z nich wydobywam, chciałabym więcej... może się ucieszą z większej ilości lnianego. a ogon byście ciachnęły? tylko marzą mi się długie, gęste włosy i szkoda mi każdego centymetra
ja bym ciachnęła odrobinę, aby kształt był bardziej w U niż w V... to powiedziawszy doskonale rozumiem niechęć do ciachania - sama powinnam ciachnąć z 15cm, żeby nie mieć zniszczeń od połowy włosów i tylko zdrowe traktowane samą henną... ale mi żal
Stary 2012-11-18, 23:21   #74405
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym ciachnęła odrobinę, aby kształt był bardziej w U niż w V... to powiedziawszy doskonale rozumiem niechęć do ciachania - sama powinnam ciachnąć z 15cm, żeby nie mieć zniszczeń od połowy włosów i tylko zdrowe traktowane samą henną... ale mi żal
ech, to może wreszcie się przejdę do fryzjera... może ciachnięte będą rosły szybciej

Stary 2012-11-18, 23:27   #74406
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
ech, to może wreszcie się przejdę do fryzjera... może ciachnięte będą rosły szybciej
nie rób nic pochopnie, zastanów się i działaj jak będziesz pewna coś za coś - bo jeśli ciachniesz i skręt w tym miejscu ruszy, to wtedy będzie wrażenie, że wolniej rosną... wiem po sobie jak się zdziwiłam, ile urosły - a zobaczyłam to po ułożeniu "na prosto", teraz noszę luźniejsze fale, żeby pocieszyć się długością
Stary 2012-11-18, 23:51   #74407
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
nie rób nic pochopnie, zastanów się i działaj jak będziesz pewna coś za coś - bo jeśli ciachniesz i skręt w tym miejscu ruszy, to wtedy będzie wrażenie, że wolniej rosną... wiem po sobie jak się zdziwiłam, ile urosły - a zobaczyłam to po ułożeniu "na prosto", teraz noszę luźniejsze fale, żeby pocieszyć się długością
bosz, ileż to dylematów z tymi włosami, ludzie święci niemniej jednak wizja 'U' wydaje się być kusząca, dlatego jak tylko namówię koleżankę - bo samej mi się nie chce - to przejdziemy się razem do mojego fryzjera. swoją drogą, chcę zobaczyć jego minę jak dotknie/zobaczy moje włosięta, bo jeszcze rok temu przyszłam do niego z szopą powstałą po używaniu tylko szamponu i b/s, to tak mnie zjechał na czym świat stoi, że teraz chyba nie pozna moich włosów

Stary 2012-11-18, 23:58   #74408
dorka_tw
Rozeznanie

A ja miałam dzisiaj jakąś porażkę pielęgnacyjną tylko nie wiem w czym tkwi błąd, bo nie użyłam niczego po raz pierwszy
zrobiłam maskę: żółtko, oliwa, żel lniany i trochę jogurtu naturalnego
Po umyciu i nałożeniu odżywki d/s włosy nie chciały się rozczesać!! Potraciłam mnóstwo włosów bo nic nie pomagało. Jestem wściekła i załamana

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 00:09   #74409
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Wydaje mi się, że ładnie wyglądałoby U na Twoich włosach. Ja bym obcięła ten ogonek
Cytat:
A ja miałam dzisiaj jakąś porażkę pielęgnacyjną tylko nie wiem w czym tkwi błąd, bo nie użyłam niczego po raz pierwszy
Po umyciu i nałożeniu odżywki d/s włosy nie chciały się rozczesać!! Potraciłam mnóstwo włosów bo nic nie pomagało. Jestem wściekła i załamana
Może za mało odżywki nałożyłaś, lub za krótko odczekałaś po nałożeniu jej i późniejszym rozczesaniu

Olejek i maska już na głowie, tak pachnie cudnie Nie żałowałam Kallosa, dałam 2 łychy i mniej więcej tyle samo olejku BDFM, zobaczymy ,co jutro z tego wyjdzie, ale przynajmniej na czasie jutro oszczędzę rano A i jeszcze w skalp wtarty olejek GP z papryczką.

Dobranoc

Stary 2012-11-19, 00:18   #74410
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
a ile maskę trzymałaś? bo żółtka nie powinno się za długo trzymać podobno.

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ładnie wyglądałoby U na Twoich włosach. Ja bym obcięła ten ogonek
kolejny głos za 'U'!

Stary 2012-11-19, 00:20   #74411
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
j
kurcze, ale one akurat tak na samym środku są proste, dziwnie.
Może faktycznie cięcie? A nie dajesz za mało stylizatora na sam tył?

Edytowane przez maroooda
Czas edycji: 2012-11-19 o 00:23
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 00:55   #74412
elisssa1
Przyczajenie

witam, wyczytałam gdzieś kiedyś, że doskonałym sposobem na kręcone włosy jest wcieranie w nie różnego rodzajów kremów do rąk ze względu na ich regenerujące właściwości i zawartość witamin. Czy któraś z Was o tym kiedyś słyszałą? Mam kręcone włosy ale trochę boję się eksperymentów
elisssa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 01:34   #74413
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Podczytywałam wszystkie blogi które wpadły mi w oko i mam wypisane pare propozycji do przetestowania ale zawsze lubię czytać jeszcze czegoś nowego
Dopiero zaczynam świadomą pielęgnację więc z olejków mam na razie tylko oliwkę ( tylko słyszałam że ona usztywnia) i olej lniany, w planach mam winogronowy.
A z odżywek mam ziaję nawilżającą, miałam przeciwłupieżową, mam joanne miód i mleko - te dwie stosuje codziennie i mam maskę z gliss kura z keratyną. Stosuje to może z dwa tyg i nie widzę poprawy, włosy są bardzo szorstkie

Ale widzę że Twoja kombinacja jest strasznie skomplikowana, ile Ci zajęło uświadomienie sobie, co z czym łączyć i w jakiej kolejności?
Każdy niestety musi wszystko wypróbować na sobie. Ja czytałam namiętnie codzienniki (tu na Wizażu) tam są też zdjęcia, więc jak widziałam włosy podobne do moich to już w ogóle byłam hepi I próbowałam metoda prób i błędów, obserwując, zapisując. Np. myłam tym samym szamponem, stylizowałam tak samo, a raz dałam taką odżywkę d/s innym razem inna i już widać było różnice, później to samo np. z odżywką b/s. Tak samo z żelami.
Olejki musisz na sobie wypróbować, jednego prostuje to, innego nie - nie ma reguł idealnych.
Ja niestety Ci nie doradzę, bo nie stosuję Ziaji ani Gliss Kura. Używam Artiste i Isany, a b/s Joanny żółtej albo zielonej albo niebieskiej. Czerwoną lubię najmniej. Ale moje włosy są dopiero w początkowej fazie pielęgnacji i daleko im do tych, wklejanych tu, piękności

Poczytaj codziennik

Cytat:
a ogon byście ciachnęły? tylko marzą mi się długie, gęste włosy i szkoda mi każdego centymetra
Ja na razie nie ale głosuję za U

Cytat:
Napisane przez elisssa1 Pokaż wiadomość
witam, wyczytałam gdzieś kiedyś, że doskonałym sposobem na kręcone włosy jest wcieranie w nie różnego rodzajów kremów do rąk ze względu na ich regenerujące właściwości i zawartość witamin. Czy któraś z Was o tym kiedyś słyszałą? Mam kręcone włosy ale trochę boję się eksperymentów
Przewija się to przez wszystkie posty w tym wątku. Krem z Biedronki oraz inne kremy. Możesz skorzystać z wyszukiwarki

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:07   #74414
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
jeeej, dziękuję dziewczęta, jesteście kochane to w sumie takie miłe, że tworzymy taką małą, wizażową społeczność

Karmenko, dziękuję za kolejny pomysł na zastosowanie dla Isany kakaowej

To i się dopisuję do głosów za U jak będe miała dłuższe (dużo dłuższe też chce tak ściąć-oh kiedy to będzie)
Tylko jak złapią skręt to faktycznie jeszcze więcej stracą na długości
Trza wybierać

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 08:51   #74415
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Karmenko, dziękuję za kolejny pomysł na zastosowanie dla Isany kakaowej

Tylko tak nie za hojnie z nią.

A to co wykiełkowało po lewej strasznie fajne jest.

Cytat:
ja bym obwiniała jajko, bo po nim mam zawsze szorstkie włosy.
Stary 2012-11-19, 09:35   #74416
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cześć.
Pielęgnuje moje włosy mniej więcej z CG od ponad 2 lat. Choć przyznam, że nie zawsze wydobywam moje fale. Jak wydobywam naturalnie moje fale, albo przez papiloty kwiatki (wychodzą mi wtedy cudne loki) potem używam żelu pomarańczowego z Isany to wychodzę na dwór i po falach, czy lokach po krótki czasie nie ma śladu.
Może mi pomożecie co ja robię nie tak? Zły żel?
Dodam, że obecnie mieszkam w Belgii, a tu wilgotność powietrze jest duża, ale w Polsce mam podobny problem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo1.jpg (15,8 KB, 10 załadowań)

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 09:50   #74417
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
kurcze, ale one akurat tak na samym środku są proste, dziwnie.
Może faktycznie cięcie? A nie dajesz za mało stylizatora na sam tył?
staram się zawsze wgniatać lniany z głową pochyloną do dołu i wtedy zwracać uwagę na tył, ale chyba powinnam jeszcze więcej używać żelu... a Ty jak radzisz sobie ze stylizacją tyłu? może tu nie chodzi o pozycję 'z głową w dół'?

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość

Ja na razie nie ale głosuję za U
chyba niestety U jest jednoznaczne z odrobiną ciachnięcia

Cytat:
To i się dopisuję do głosów za U jak będe miała dłuższe (dużo dłuższe też chce tak ściąć-oh kiedy to będzie)
Tylko jak złapią skręt to faktycznie jeszcze więcej stracą na długości
Trza wybierać
no wiem, że stracą, ale optycznie! dlatego chyba jednak decyzja zapada...

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Tylko tak nie za hojnie z nią.

A to co wykiełkowało po lewej strasznie fajne jest.
nie będę przesadzać, strasznie boję się przytłuszczu
żeby tylko kiełkowało tego więcej... ale będę się starać, obiecuję! kurczę, gdyby nie Wy, to bym już dawno rzuciła te włosy w cholerę

Stary 2012-11-19, 10:14   #74418
agrestor
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
A patrzyłaś na bloga Ajrisz Marty?
Niestety moje odżywki nawet stiuningowane mogą nie być dobre dla Ciebie ja na razie jestem na etapie dochodzenia do swojego idealnego zestawu i próbuje różnych całą listę mogłabym tu napisać, ale to też zależy czy np. wcześniej olejowałam się, czy maskowałam wtedy daje inne odżywki d/s i inne b/s cała szafka w różnych kombinacjach

A mogłabyś napisać czego używasz teraz? Odżywek i olejów? Przepraszam jeśli wcześniej pisałaś, ale nie zauważyłam.

Aaa, no i włosy to chyba zawsze zdążysz ściąć chyba, że już bardzo chcesz
Patrzyłam na bloga Wiedźmy
Możliwe że to to, dopiero zaczynam swoją przygodę z włosoaniactwem więc nie wiem jeszcze co najlepiej mi służy
Mogę Ci napisać co robiłam przez ostatnie cztery mycia, bo prowadzę "dzienniczek włosowy":
08.11- nafta kosmetyczna na 10 min na skalp, mycie włosów dwa razy facelle + maseczka ziaja z ceramidami i kondycjonerami na ~3 minuty + joanna balsam mleko i miód b/s +pantene do włosów kręconych + l'biotica serum A+E na końce + żel isana [ tylko kupiłam ' zły', nie pomarańczowy ;( ]
staram się przejść na CG ale tutaj dałam silikony [maska i pantene] bo prostowałam włosy i chciałam je zabezpieczyć [ może na to tak tragicznie zareagowały?]. Dodam że robię to naprawde rzadko. Maksymlnie 2 razy w roku na specjalne okazje
11.11- mgiełka- aloes z oliwką alterra z papają na ok. 2h, mycie szamponem EVA z czarną rzepą [ z sles] + l'biotica maska do włosów wypadających na godzinę ponad + płukanie zimną wodą i sokiem z aloesu + kropla olejku pomarańczowego allterra i serum A+E na końce+ odżywka joanna miód i mleko b/s + żel isana
14.11- mycie facelle 1x + garnier AiK na ok. 10min spłukane zimną wodą+ joanna miód i mleko b/s + żel isana
18.11 - alterra papaja z kilkoma kroplami oleju sezamowego i rycynowego na długość na ok 2 godziny na zwilżone włosy +mycie alterrą morelową 1x + garnier AiK na ok 10 min spłukane zimną wodą +joanna miód i mleko b/s + isana żel + goldwell kerasilk na końcówki [silikon].

Przepraszam że tak dużo tekstu.. Jakieś uwagi?
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Może spróbuj mocniej związywać tylko tę część która się plącze a reszta jak wygodniej?
Dzisiaj spałam w warkoczu i wygląda to całkiem dobrze. Starannie rozczesałam włosy, tej nocy też spróbuję spać w warkoczu i zobaczymy... Jak nie to może jeszcze szarpnę się na spanie w chuście

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość

Kochana mam też taki problem, ale mi kołtunią się włosy nad karkiem. Na noc związuję w warkocz, ale po każdym myciu widzę, że i tak te nad karkiem są splątane mimo rozczesywania grzebieniem i palcami. Ale stwierdzam, że muszę je po prostu rozczesać po umyciu TT. Daaaaawno tego nie robiłam, czeszę się jedynie z d/s na włosach, ale chyba czas je przeczesać, po prostu tego chcą. A powiedz mi jeszcze ile czasu stosujesz CG? Pamiętam, że na początku CG porzuciłam szczotkę, czesanie itp i miałam koszmarne kołtuny. Zanim włosy się przyzwyczaiły do nowej pielęgnacji, rozczesywałam je po umyciu, jak dawniej. Po jakiś 2 miesiącach spróbowałam czesanie jedynie podczas mycia i jakoś powolutku się przestawiły i jest ok.
CG stosuję dopiero od sierpnia, nie odrzuciłam grzebienia. Czeszę się drewnianym z szeroko rozstawionymi zębami, zazczywaj z odżywką b/s i lekko odciśniętymi włosami [ gdy czesałam tylko na d/s to tak mi się plątały, że nie mogłam palcami przejechać...]. Może one faktycznie mają teraz kryzys tak jak AjriszMarta sugerowała...

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
Dobra zaskoczyłaś mnie A obstawiałam, że ok. 8 zł Tym lepiej dla mnie. Moje fundusze przynajmniej nie ucierpią A własnie. Chciałam się zapytać czy stosowałyście może naftę kosmetyczną?
Ja stosuję, ale sporadycznie i głównie na skalp. Nie nakładam na dłużej niż 10minut.. Słyszę bardzo różne opinie o nafcie, sama nie wiem jak sprawdza sie u mnie, jestem słabą obserwatorką... Jedyne co jest pewne to to, że włosy bardziej po niej błyszczą

Edytowane przez agrestor
Czas edycji: 2012-11-19 o 10:15
agrestor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:19   #74419
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
OOOOOOCHHH Miśka, ja widze róznicę!!!!!!!!!!!! Pewnie ze teraz masz piękniejsze, odżywione i zdefiniowane loki!!!!!!!!!!!!!! Ale wtedy też miałas kręcoene - ale suche, napuszone... ale dla mnie to nie były proste
oj wiem, wiem doczę się

Cytat:
a to są po prostownicy, czy po prostu gnębione i czesane?
czesane na sucho
Cytat:
jest potencjał
wiem, ze szkoda Ci każdego centymetra, ale czy na pewno chcesz hodować ten ogonek? Też miałąm na starcie z CG dłuższe włosy i je podcięłam, nie powiem, że bez żalu ale ile przyjemniej było potem o nie dbać jak się układały a nie wisiały smętnie z tyłu. Wszak czym jest 2-3 cm wobec równo pofalowanych włosów

BTW przechrzciłam Cię

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 10:27   #74420
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elisssa1 Pokaż wiadomość
stosowałam krem zielony z Biedronki w dzień reanimacji fal i sprawdzał się super Fale podkreślone, nawilżone, łatwo udaje się go wygnieść z włosów.

Siedzę w bluzce na głowie, już po myciu. Mam nadzieję, że włoski będą zadowolone z całonocnej maski, choć rano dziwnie było mi je myć, takie sztywne były w niektórych miejscach Bałam się o niedomycie i zmyłam 2 razy Hippem.

Stary 2012-11-19, 10:38   #74421
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
jest potencjał
wiem, ze szkoda Ci każdego centymetra, ale czy na pewno chcesz hodować ten ogonek? Też miałąm na starcie z CG dłuższe włosy i je podcięłam, nie powiem, że bez żalu ale ile przyjemniej było potem o nie dbać jak się układały a nie wisiały smętnie z tyłu. Wszak czym jest 2-3 cm wobec równo pofalowanych włosów

BTW przechrzciłam Cię
jak jest potencjał, to może faktycznie podetnę. do pewnej długości rosną w miarę szybko, więc może nie będzie źle z odrastaniem przechrzcili to mnie tutaj na 'deszczową Brydżit', już się boję co będzie, jak kiedyś będę chciała zmienić avatar

czy Wy też tak macie, że włosy od pewnej długości rosną dużo wolniej, albo wręcz w ogóle nie chcą rosnąć?

Stary 2012-11-19, 10:49   #74422
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

czy Wy też tak macie, że włosy od pewnej długości rosną dużo wolniej, albo wręcz w ogóle nie chcą rosnąć?
ja tak mam !
wtedy zawsze slyszę, że włosy mi sie kruszą, że coś tam
W życiu nie miałam włosów do talii, bo nigdy mi takie nie urosły - teraz też prawie stoją w miejscu - rosną do zapięcia stanika a potem stają

Stary 2012-11-19, 11:09   #74423
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
jak jest potencjał, to może faktycznie podetnę. do pewnej długości rosną w miarę szybko, więc może nie będzie źle z odrastaniem przechrzcili to mnie tutaj na 'deszczową Brydżit', już się boję co będzie, jak kiedyś będę chciała zmienić avatar

o tak
Cytat:
ja tak mam !
W życiu nie miałam włosów do talii, bo nigdy mi takie nie urosły - teraz też prawie stoją w miejscu - rosną do zapięcia stanika a potem stają
do zapięcia stanika? - żeby mi tak chocaż trochę za ramiona urosły i mogą juz stać w miejscu

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:13   #74424
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
ja tak mam !
Mam dokładnie to samo, miałam już parę razy lekko za łopatki, ale później już nie ma szans na dłuższe

Cytat:
a ile maskę trzymałaś? bo żółtka nie powinno się za długo trzymać podobno.
Pół godziny trzymałam, czasami bywało dłużej i problemu nie było

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
ja bym obwiniała jajko, bo po nim mam zawsze szorstkie włosy.
Ja też za jajkiem nie przepadam, pytałam tutaj dziewczyny czy na moje sztywne włosy będzie dobre, powiedziały że co któreś mycie mam dawać, ale chyba całkiem odstawie i protein poszukam w czymś innym

Stary 2012-11-19, 11:14   #74425
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
o tak

do zapięcia stanika? - żeby mi tak chocaż trochę za ramiona urosły i mogą juz stać w miejscu
Mi najszybciej rosną z długości od brody do łopatek, potem jak ślimaki

Wczoraj miłąm piekne włoski, ale ja nie umiem zdjęc robić i jakieś ogonki widać, których normalnie nie ma, no i nie widać tego skrętu, który sie po jajcu uskutecznił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18.11.2012.jpg (98,3 KB, 52 załadowań)

Stary 2012-11-19, 11:22   #74426
makowa_panienka89
Raczkowanie

Hej dziewczęta nie było mnie od piątku, a tu tyyyle nowości do poczytania

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Dzisiaj mi stuknęły 3 miesiące (pokracznego) CG
Wklejam z tej okazji zmiany moich włosów
1.pierwszy dzień
2.sierpień
3początek września
4.koniec września
5.początek października
6.mniej więcej tak wyglądaja obecnie, zdjecie z 28.10.
Jakie Ty masz przecudowne włosy! Jestem w nich zakochana! Wydaje mi się, że mam podobne, ale nie wiem czy faktycznie takie mam, czy tak mi się wydaje, bo baaardzo bym chciała takie włoski

deszczowypies i jeszcze ode mnie wszystkiego najlepszego!! niech Ci się włoski przepięknie układają!!

A ja Wam się pochwalę, że w pt wieczorem miałam drugie podejście do plunkingu, ale tym razem zamiast dosuszać włosy suszarką po prostu położyłam się z wilgotnymi spać, i rano miałam cudowne loki! Na uczelni dostałam tyle komplementów, że szok zmotywowało mnie to do dalszego działania
makowa_panienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:36   #74427
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie z tego powodu nigdy nie brałam tabletek brały moje przyjaciółki i za wyjątkiem jednej, która od razu trafiła na odpowiadający jej specyfik, reszta z nich tyła, traciła libido i miała "doły"...
moja logika w tym temacie zawsze była prosta: "jeśli coś ma taką moc, że potrafi zmienić naturalne i prawidłowe działanie naszego organizmu, to na pewno nie jest zdrowe/obojętne dla zdrowia"
oczywiście to jest decyzja, którą każdy musi podjąć sam i być przekonany, bo alternatywy bez środków ubocznych są trochę mniej komfortowe w stosowaniu bądź nauczeniu
Też sie z tym zgodzę, to zawsze ingerencja w organizm, ale czasem trzeba wybierać "mniejsze zło" Ja akurat chyba należę do osób dobrze tolerującej póki co te specyfiki, brałam kiedyś, teraz po urodzeniu synka do metody wróciłam. Jest dla mnie najwygodniejsza i najpewniejsza. Jak wszystkie metody ma swoje wady i zalety. Trzeba regularnie badania robić.

Cytat:

moze mi sie uda zrobic dzisiaj fotki kudełków ale dla niedowidzącej Konspiracji wstawię moje loki z jakimi zaczynałam w tym wątku
Ale rozprostowane kręcone włosy
wow, to zdjęcei jest trochę wyraźniejsze. ale 'faktura' Cie zdradza

Cytat:
no to proszzz zmienić
maska, na to olej +potters+d/s na chwilę+b/s + stylizator
Skad Wy macie takie fajne emotki u mnie nie ma

Cytat:
nie musisz nawet do tego większej ilości czasu szykować maska z olejem zmyje sie łatwiej niz olej solo.
Korzyści - nie swędzi głowa, włosy się nie plączą, wrażenie nawilżonych włosów bezcenne, lepszy skręt -
Ja jestem zachwycona myciem odzywką teraz jakos włosy mieksze. Po szamponie miałam zawsze dwa pierwsze dni po myciu filc, pełno małych odstajacych wokół głowy i najfajniej wygladały na 3-ci dzień

Tylko się zastanawiam jak poznam ze one pargna sls? Przyklapu i przetłuszczu mam wyglądać?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-19 o 12:26
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:45   #74428
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja akurat chyba należę do osób dobrze tolerującej póki co te specyfiki
ja też i nie mam zamiaru tego zmieniać
Cytat:
Ale rozprostowane kręcone włosy
wow, to zdjęcei jest trochę wyraźneijsze. ale 'faktura' Cie zdradza
tylko szkoda, ze mnie nic ta faktura nie mówiła i żyłam sobie z takim mopem na łbie

Cytat:
Skad Wy macie takie fajne emotki u mnie nie ma
KLIK
Cytat:
Tylko się zastanawiam jak poznam ze one pargna sls? Przyklapu i przetłuszczu mam wyglądać?
jak przestaną być ładne, świeże będą takie nijakie, ja staram sie 1 w miesiącu sls polecieć, nie czekam, aż włosy dadzą mi same znać

Stary 2012-11-19, 12:06   #74429
konspiracja
Zakorzenienie

Martek - piękne loki
xMisiiX - co za włosiska toże piękne

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

Ja porządnie przetestowałam trzy, czwarta czeka na półce - i mogę powiedzieć, że wszystkie są super, choć jedne lżejsze, drugie cięższe.
To fajnie, też mam w domu chyba ze 3... ale na same końcóki dajecie czy moge dawac wymiennie z Joaśką?
na pewno mam niebieską, pomarańczową, a żółtą bym jeszcze chciała...

Cytat:
Oddaję głos na U - ja już chyba tutaj dałam sie poznac ze ogonów wiszących nie lubię... lepsze krótsze i pięniejsze niz na siłę długie i cieniaste na końcach

Katie - Ty masz grubasy, co ty chcesz podcinać?
Cytat:

jest potencjał

Cytat:
Napisane przez makowa_panienka89 Pokaż wiadomość
Na uczelni dostałam tyle komplementów, że szok zmotywowało mnie to do dalszego działania

Cytat:
tylko szkoda, ze mnie nic ta faktura nie mówiła i żyłam sobie z takim mopem na łbie

Cytat:

[
aaaa...

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Jeszcze powiem Wam, że po :
olej z avkado+ bingo shea na całą noc, mycie kallos mleczny, maska_ bingo spirulina i keratyna+ keratyna+ wciag z młodego owsa, ułożone samą isaną - miałam booosssskie włosy czy to znaczy że lubią proteiny?

Wczoraj jak im dołożyłam sam zel jeszcze raz to juz nie było tak ładnie, pomógł garnier AiK. Dziś tylko glutek.

Przepraszam, ze tak sie zachwycam teraz kudełkami, jeszcze coś o mnei pomyśłicie... ale Wy tu jesteście przyzwyczajone ze macie cudne lokasy i widzicie ich lepsze i gorsze strony - Margitta
A dla mnie, jak mnie włosy ostatnio tak wnerwiały, wszystko wyciągane na szczotce sterczało, nie chciałam chodzić w ogóle w rozpuszczonych - teraz przeżywam dlatego ja k mrówka wiecie co... dopiero widzę ze moje włosy mogą jakoś wyglądać... normalnie ... tak sie cieszę że wlazłam na jakiś watek metamorfozy, gdzie chyba eloe polecała komuś glutka, wlazłam na glutka i pomyśłałam, czemu by nie spróbować?

ZOSTAJĘ

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-19 o 12:07
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 13:12   #74430
dorka_tw
Rozeznanie

Zdecydowałam się na hennę, i tak mam już odrost + siwe włosy a zawzse to coś co pomoże

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości