|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Ela uuu współczuje... ja już 8 na szczęscie nie mam... za o w mikołajki jade z bratem do chirurga szczękowego, bedą mu usuwać dwie ósemki na raz ;/
Brumek, Scio zapisałam tytuły ![]() Marinka bidulo zawsze coś na Was spada Monia łooo matko ja bym tyle w kinie za nic nie wysiedziala nawet dla wielgachnej torby popcornu ![]() Patik mam pytanie.. widzialam że sprzedajesz jakieś rzeczy po Saren na Fb. Opłaca się czy lepiej wrzucic na allegro? |
|
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Ela współczuję, wracaj szybko do formy!!
Monia o wow!! za wytrwałość Fajnie, że po takim maratonie masz ochotę na więcej ja chyba bym nie wytrzymała Marina Patik ja mrożę Ali zupki. dzisiaj ugotowałam rosół na indyczku i będzie kilka porcyjek do mrożenia. A później tylko dodaje czy to pomidor czy ogórek, czy brokuł i zawsze jakaś smakowa zupka wyjdzie czy sa na wątku dzieci, które nie mają cierpliwości do czytania im bajeczek? Bo tak czytam, że szał książeczkowy u wiekszości z Was, u nas też owszem szał, ale nasze czytanie polega na wyszukwianiu krówek, koników, pieskow, kotków na obrazkach, naślaodwaniu głosów i ogólnie opowiadanie co jest na obrazkach. nie da nawet linijki przeczytać danego tekstu Rysiki gratulacje awansu. Pisz częściej co u Was!! Marzenka hania the best z tą wagą Telik Johny z "piciu" no boski Świetne filmiki![]() Dziecię już uspałam na drzemke, pokłada się dzisiaj od rana, nie ma apetytu, marudna straszna nie wiem co jej jest! Poobserwujemy może coś się w paszczy kroi? Ale wcześniej tak nie było na zęby
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moja kuzynka chce kupić ubranka na dziewczynkę 6-12m-cy. Mega pakę chce.
Jakby któraś chciała sprzedać
|
|
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakby chciała to mogę jej podesłać zdjęcia i może sobie wybrać co by chciała.. mam nawet 2 kombinezony coccodrillo, w jednym Lilka w ogóle nie chodziła bo zostal w polsce, rozmiar 68-74 bodajże.. Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2012-11-19 o 12:39 |
||
|
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Alibany u nas z "czytaniem" książeczek podobnie
A ma ich w koszyczku chyba z 50 (sama się dziwię, że aż tyle )Marina |
|
|
|
#2646 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Aniu biedny Adas, ze tak cierpi jak tatus wyjezdza. I jak po wstaniu rano?
Marzenko dzieki za filmiki Telika. Telik Jasiu jest boski. Ogladnelam razem z Antkiem wszystkie filmiki. Cytat:
Cytat:
A Zuzia juz tak strasznie nie kaszl, to znaczy nie caly czas, bo jednak jak sie jej zdarzy, to nadal jest to taki brzydki kaszel. Glownie jak pobiega, po kapieli, rano po spaniu, czyli jak sie zagrzeje... I dziekuje, ze pytasz Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. eee to jestem niepocieszona ![]() Cytat:
Cytat:
A ja z kawka pod kocykiem, a dziec spi. Chwilo trwaj! |
|||||||
|
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
Marinka, tulę najmocniej jak potrafię.
Coś ciągle pod górkę macie... ![]() Ela, brrrr znam ten ból- oby szybko się zagoiło. ![]() Brumku, kurcze przykre to ,że przez taki długi okres czasu nie mieliście okazji na wspólny odpoczynek. Pod tym względem życie z pracoholikiem musi być ciężkie,ale pewnie rekompensuje to Wam innymi rzeczami. Mój tż też łatwo zatraca się w pracy, ale ja jestem jego czerwonym światłem i daje mu sygnał kiedy czas na przerwę. Teraz już sam z siebie potrafi wyjść z inicjatywą i zaaranżować wyjazd.No i skusiłaś mnie książkami, zamówiłam kilka. Rysiki, ja uważam że odkrywczy domek będzie dobrym prezentem. ![]() Monia, niezły maraton- podziwiam że wytrzymałaś. Ja jutro wybieram się na ostatnią część Sagi Zmierzch. Czytanie książek- u Nas z tym różnie. Hania czasami słucha, a czasami chce żeby opowiadać co jest na obrazkach. Widzę, że coraz bardziej ją to interesuje, przynosi nam książki, albo obwozi je w wózku po domu.
|
|
|
|
#2648 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i coś już wiadomo co będzie??? kciuki są !! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie bladł
|
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Agula wiesz co, szału nie ma na ten fb. Potem już schodziłam z ceny z ubranek i naprawdę chciałam mało i nikt nie chciał. Na początku coś tam sprzedałam.
Lili a co ona by chciała w tej mega pace mieć? i na jaką pore roku? Odbyty spacer z krzykami bo wózek zły.
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiekszosc z lumpka---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() przypominam sie o głosowanku...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-11-19 o 13:44 |
||
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję że pytasz Rano wstał. zaczął taty szukać, wołać, na szczęście dał sobie jakoś wytłumaczyć że tata pojechał (przynajmniej tak mi się wydaje). Biedulek mały, żal mi go okropnie. Ale Ci zazdroszczę tej kawy pod kocykiem
|
|
|
#2653 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Z czytaniem jestem prawie na bieżaco Z odpisywaniem nie, i raczej tego nie nadrobię .. Teraz mam chwilę, bo szef wyjechał, to sobie zrobiłam kawe i Was czytam ...Aha - pecha jeszcze nie koniec - zaspałam do pracy, bo padł mi telefon a mój żywy budzik szalał w nocy i jak w końcu zasnał tak wstał o 7:30 .... Cytat:
Dobrze, że mama była jeszcze w domu (zazwyczaj w niedziele nie pracuje, ale wczoraj własnie miała akurat iść do pracy, tyle, że po południu ... Na szczęscie z obiadem nie wyszło tak źle, bo z tego cisata zostały mi jeszcze dwa małe płatki, i jak je połączyłam, to nawet mi mi wyszła jedna mała mumia Idę nadrabiać dalej ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I mam nadzieję, że się u Was jakoś wyprostuje, i ze zdrowiem i z wszystkim pozostałym
|
|
|
#2654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
; Borysek od paru dni wszystko chce wrzucic do wanny, tylko patrzy aby drzwi otworzyc od lazienki![]() Zombiakiem jestem i dzis(łacze sie w bólu Paticzku), gorne trojki juz prawie na wierzchu ![]() A imprezowac to teraz nie ma jak, na drugi dzien trzeba wstac w pelni sil, wiadomo z jakiego powodu .Wspominamy z Tz te niedziele pizamowe, czasami po takich fajnych imprezach .Marinko przytulam mocno, oby to pasmo nieszczęść juz soebie poszlo Marzenka- Hania jest swietna z ta waga, faktycznie prawdziwa kobietka ![]() Agula- ja oprocz tego co napisalu Brumek i Sico polecam jeszcze "Kiedy pozwolić , kiedy zabronić" Monia -ja bym takiego maratomu nie wysiedziała, takze podziwiem Ciebie ze Ci sie chce ![]() Borysek zasnał po spacerku(przyjemnie i cieplo na dworze pomimo pochmurnego dnia), a matka zamiast z nim sie polozyc to co klika i szuka prezentów
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-19 o 14:48 |
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Jej mała ma prawie 5 miesięcy. Szuka rzeczy na 6-12 miesięcy.
Żeby były śpioszki w tym. Ona jest w grupach, podeślę Ci na PW jej dane. Mi się wydaje, że straszne zamieszanie jest na fb. Dziewczyny ciągle upują. W każdym razie to nie dla mnie. ![]() Marzena jakie książeczki zamówiłaś? ![]() Radek własnie tak "czyta" jak DDewik pisałaś. Dla niego najważniejsze żeby mu opowiadać co jest na stronie, pokazywać. Mówić mu żeby on pokazał gdzie co jest. Jak tylko zaczynam czytać to pieronem kartki przerzuca dalej. Ale lubi to, widać, że czytanie/oglądanie sprawia mu przyjemność.
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Ja tak na szybko Brumek i Iustyna dzwoniłam dzisiaj do Kajool, chwilkę tylko rozmawiałyśmy bo nie chciałam jej bardzo naciągać. U niej ok, nie ma do czwartku internetu i dlatego się nie odzywa. eveewe i myha (chyba ) moje gratulacje |
|
|
|
#2657 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymek też ogląda obrazki, nazywa, każe sobie opowiadać, czym jest to coś, na co wskazuje paluszkiem, ale w międzyczasie czytam to co jest napisane Z przerwami na rozmawianie o obrazkach I też czasem stronę przewróci po swojemu, zamknie książkę itp, ale potem znowu chwilę czytamy. I tak w kółko.Shirasta, a Ty coraz rzadziej tu bywasz ![]() Ciotunia u siebie czy u Was? ![]() Cytat:
![]() Boryska ściskam, tobie współczuję. My też w weekendy spaliśmy do 13 czasami Chociaż mężowi nadal często się to zdarza ![]() Cytat:
![]() Ja myślałam, ze Wy we dwoje poszliście, a tymczasem facet z dzieciarnią miał maraton ![]() Cytat:
Na szczęście 2-3 dni i prawie minie Ja sobie wszystkie usuwałam ![]() Cytat:
Ale wiedziałam, co brałam ![]() Co zamówiłaś? Uff, dobrze, że wszystko ok.
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
U nas różne czytanie. SPoro opowiadamy, ale przed snem wysłucha całego Tupcia Chrupcia, albo jedną opowieść o Kuleczce (czasem dwie), a czasem ma w nosie i nie wysłucha nic. Le do czytania musi być wyciszona.
|
|
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinka
![]() nie jestem dziś dobrą mamą, ojjjj nie podrzucam mu jakies zabawki żeby się tylko sam sobą zajął, włączam tv, nie byłam na spacerze, obiad też był kiepski. eh.... może mi wybaczy..ibuprom maks jednak nie jest taki dobry jak ketonal, może boli mniej niż bez żadnych środków, ale ćmi cały dzień na noc biorę ketonal, bo zwariujęboli, boli, boli niby do 3 doby najgorzej, a potem ma być lepiej, tak więc byle do jutra... dzięki za słowa otuchy
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odezwę się wieczorem na PWKochane spróbuję Was jakoś nadrobić... Idę na 19.10 do lekarza....ciekawe co mi powie- napiszę wieczorem
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamole babole
Oliweczko pisz co i jak u lekarza, trzymam kciuki Dziękuje za miłe słowa pod adresem Jacha Marzenk no powiem Ci ze niezły ubaw miałam z Twojej fitnesski w różowych rajtkach ![]() Powiedz mi jaka karę wymierzymy Brumciowi w razie nieobecności na spotkaniu ? Ela współczuje Scio- super książeczki wkleiłas Ja idąc tropem glodnej Gąsienice zamówiłem książki Erica carle Nie chce chwali ani zapraszać ale dzisiaj kilka razy podczas zabawy piłka Jasiu zrobił kroczek ( po czym złapał sie mnie lub kucal) Aha i grzywk ę mu w sobotę sama przyciełam
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby któraś chciała na tvn7 leci Biała Masajka
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mogę, tż ogląda "Lekarzy" :/
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
W mojego Haniołka wstąpiła w nocy Jęczysława Marudella i tak dzisiaj cały dzień się ta faza utrzymywała.
Chyba ostatnia trójka chce ukazać swe białe oblicze w spektakularny sposób. Mam nadzieję, że szybko wyjdzie i Hania zacznie lepiej spać, bo od początku września noce są kiepskie...Oliweczko, daj znać co ciekawego u Mateuszka. ![]() Telik, brawa dla Jasia! Jak się zobaczymy to już pewnie będzie śmigał.![]() Brumkowi, trzeba będzie wymyślić jakąś okrutną karą. ![]() Co do spotkania to Piwnooka z Helenką i Blondynka z Brunem potwierdziły, że się zjawią. Lili, Brumku, takie książki ![]() http://aros.pl/ksiazka/wanda-chotoms...ajmlodszych-tw http://aros.pl/ksiazka/czy-chcesz-by...lem-wyd2012-tw http://aros.pl/ksiazka/bardzo-glodna-gasienica-2 http://aros.pl/ksiazka/pan-kuleczka-2 http://aros.pl/ksiazka/pan-kuleczka-dom-2 http://aros.pl/ksiazka/roznimisie |
|
|
|
#2666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
AgaG i tak chyba brykne niedlugo na zwolnienie, ponizej opisze brunetka dzieki za wiesco od Kajool i dziekuje za gratki No wiec pracuje na jednoosobowym urzedzie. dzis bylo tyle ludzi, ze nie mialam jak zejsc do WC, ze o kanapce jakiejkolwiek nie wspomne. Z tego wszystkiego brzuch mnie rozbolal, jak zamknelam urzad to zlapalam szybko kanapke i odprawialam to co naprzyjmowalam i zajelam sie papierologia. Masakra. Brzuch kluje do tej pory - nie mam sil. Worki mialam tak ciezkie, ze ledwie je ciagnelam za soba pod drzwi. ehhh W domku zjadlam swoja pyszna pomidorowa - na wspole z Marysia, bo jak zobaczyla ze jem, wpakowala sie na kanape i buzie otwierala telik za samodzielny kroczek Jasia
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę kupić tę Chotomską http://aros.pl/ksiazka/wanda-chotomska-dzieciom-2
i Wawiłow a pod choinke chyba będzie to http://aros.pl/ksiazka/kubus-i-przyj...ki--audio-cd-2 bo Agata uwielbia Puchatka (choć bajki nie oglądała ) widziała w bibliotece i ukochała puchatka miłością ogromną.
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
A więc...
Nic się nie dzieje- mam rozwarcie na jeden palec- a przy drugim dziecku, to jest nic ![]() Za tydzień mam się pojawić w szpitalu i będzie wywoływanie( tego samego, bądź nastepnego dnia) A Mateuszek ma się świetnie i waży 4kg. |
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
scio super ze agatka tak uwielbia ksiazki, ja jak mojej probuje poczytac, to mi ucieka, a wczesnie wyrwie ksiazke, nie ma nawet chwili zeby sie zainteresowala. Albo przewraca dalej kartki i zamyka.
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

nawet dla wielgachnej torby popcornu 

Zakończone: 2
za wytrwałość

)

ketonal był super, ale zbyt często musiałam łykać, więc przerzuciłam się na ibuprom maks... ale to też tylko 3 tablety na dobę, ale może mniej żołądek obciąży...
Coś ciągle pod górkę macie... 

K I E DY J A S I E WY Ś P I Ę ?

zębole