|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
ja biore od początku ciąży, czasami robiłam sobie przerwy różne , raz jeden dzień, czasem kilka dni, a ostatnio gin mi powiedziała ze witaminy mozna brac w czasie calej ciąży i w czasie karmienia, a jezeli wyniki są dobre to bez problemu co drugi dzień, dlatego teraz biore co dwa dni do następnych badań
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie też kazał brac co drugi dzień - pharmaton matruelle
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny weszłam tylko na momencik się z Wami przywitać a jutro postaram się nadrobić dzisiejsze zaległości
Tż razem z tatą skręcają meble
|
|
#3155 |
|
Rozeznanie
|
my dopiero zaczynamy przygode z muzyka i sluchawkami
![]() czytalam ze czas muzyki trzeba stopniowo przedluzac od kilku minut dziennie do nawet i godz od przyszlego tygodnia bd juz 15minut z sluchawkami ![]() wogole wlasnie sie wazylam i u nas ok 5,5kg na plus!!! ![]() a byly piekne postanowienie MAX 12kg w calej ciazy |
|
|
|
|
#3156 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja lubiła bardzo czytać gazety typu '' Z życia wzięte'' ![]() Cytat:
to stwierdził że przesadzam![]() Cytat:
Cytat:
za wytrwałość Cytat:
mierzę co rano i zawsze kawka z mleczkiem musi być to trochę zawsze pomoże ![]() Cytat:
fajnie....Ja właśnie opędzlowałam miseczkę sałatki owocowej i jestem pełna ![]() A jaka zła , no ale bez jaj ja im nie miałam zamiaru dopłacać tylko przy kolejnym rachunku dopiero doliczyć i po sprawie.A tu co włączam Tv i nie mam ani jednego kanału ![]() już Tż będzie dzwonił do nich na słówko...
|
||||||
|
|
|
|
#3157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo jutro o 12 idziemy na genetyczne
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
a bardzo proszę !
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeeeeeeeeeeee dobre dlatego ja sie ciesze ze nie mam telewizora ![]() znaczy sie mamy posiadamy nawet 46cali, ale wejscie do TV zaplombowane i sluzy nam jako DUZY MONITOR od laptopkow , tylko w Norge jest tak ze 2 razy w roku MUSISZ zaplacil 3tys nok abonamentu telewizyjnego - i nie ma zmiluj sie rzad wie kiedy dolaczyl nowy telewizor i chodza tacy sobie panowie po domach i sprawdzaja czy jest TV i czy jest zaplacony abonament.jest mi tak jakos nie dobrze po tej rybie bleeeee. ide dokonczyc 4 seozn ''zabojczych umyslow'' bo 5 juz sie sciagnol i przez przypadek taki se odcinek wlaczylam ze wykorkuje jak zaraz do niego nie dojde |
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy kciuki
no dziewczynki jestem w domu standardowo plecy bolą no faktycznie Anna Maria 79 już się nie odezwała od 8.11 Sunshine833 od 3.11
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-11-19 o 21:20 |
|
|
|
|
#3162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale miałas dzień a ja myślałam ze ja miałam ciezki(pobudka o 6 glukoza, później do pracy, warsztaty i w domu o 20.15 )Cytat:
![]() ja tez Cytat:
|
|
|
#3163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na bezpiecznym maluchu było bez fajerwerków, mało gratisów, fajne spotkanie z ratownikiem bardzo duzo sie dowiedziałam i wygrałam body rozm 56 z napisem Juz jestem, długiopis, torbe na zakupy szmaciana i znizke na zakupy w tym sklepie: dejna.pl całe ....5zł;p No i iwidziałam się z Małpką Szkoda, ze w więskzosci tak daleko od siebie mieszkamy, bo fajne takie spotkania w realu
|
||
|
|
|
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piekłam w zeszłym tygodniu i wyszły pyszne! Trzymamy A po mojej wizycie: wszystko idealnie, książkowo i w ogóle super. Słuchaliśmy bicia serca, przez kilka sekund nic nie było słychać i już zaczęłam lekko panikować. A potem jak to lekarz skomentował: "Grzeczna dzidzia, podpłynęła, żebyśmy mogli posłuchać" ![]() Mam się nie przejmować brakiem przyrostu wagi i tego, że brzucha wcale nie widać - po prostu mam mocne mięśnie brzucha, które wpychają macicę do wewnątrz.
|
|
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy wczoraj na zmierzchu i bardzo nam się podobało
![]() książke czytałam ale dla mnie troche nudnawa była ![]() teraz w ciaży wogole mi ksiazki nie idą a przed to pochłaniałam.. Mały mnie kopie ostatnio w między nogi nieprzyjemne uczucie, tak jakby mi pochwa drżała ![]() Cytat:
![]() fajnie że już 5 grudnia będziesz mogła odetchnąć... ja czekam ale dopiero pod koniec grudnia mam 28 tc ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrób foty i sie pochwal Cytat:
|
|
|
#3167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizyte ale teraz juz wiem dlaczego moj jest taki spory - 1 trymestrze codziennie mialam mega wzdecia, brzuch wiekszy niz teraz przez wiekszosc dnia to moze wtedy wsyztsko sie rozprezylo i tak teraz ta macica sobie wedruje do przodu bo miesnie brzucha to mialam przed ciaza mocne, wysportowane ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy
Cytat:
![]() o widzisz zastanawiałam sie co tam wygrałaś brawo wow 5 zł
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
Luna, trzymamy kciuki mocno!
![]() Dziewczyny, KATASTROFA! Chłopa mam chorego! Chyba kona... ledwo smarknie, a już chce, żeby mu kartkę i pióro podawać bo będzie testament spisywał Teraz leży we wannie i się inhaluje! Całe mieszkanie pachnie sosnami i miętą Straszna bidusia... Ale musi się spieszyć ze zdrowieniem bo niedługo wyjazd integracyjny mają... dzisiaj już zastanawiał się czy z atrakcji przewidzianych woli SPA, termy czy kolejkę na Kasprowy...
|
|
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz raz na tydzień, zobaczymy jak moje wyniki, jak się pogorszyły to wrócę do witamin. Cytat:
za mebelki, jak będzie złożone to zrób foto
|
|
|
|
#3171 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...... Cytat:
Cytat:
. No ale TAK- dzieci czasami płaczą - dla niektórych to problem nie do ogarnięcia -coś nie tak, jawny dowód na to ,że są niegrzeczne ... bo grzeczne dziecko to "wytresowane " dziecko : "tak mamusiu","nie mamusiu " a w ogóle to pytają przed tym czy mogą się odezwać ..... ![]() ja za to słyszałam ,że jak wyjdę za mąż to "wszystko się skończy",a jak się pojawią dzieci to już w ogóle koniec..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja też już mierzę co rano a co do tv, to ja miałam tak z netem i tv, mam z UPC, a Ty? ![]() Cytat:
teraz mam zamiennik feminatalu Cytat:
za wizytę Cytat:
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
padłam http://www.youtube.com/watch?v=vdJvIvXbQG8
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- nestelle dziękuję serdecznie za odpowiedź Dziewczyny nie piszcie tu takich rzeczy bo ja zaczynam się jeszcze bardziej schizować bo ja jeszcze w ogóle nie czułam ruchów no i dziś w pracy wylęg dzieciaczków to co pisałam wcześniej czyli koleżance córeczka zmieniła się w synka, a jeden pan zostanie dziadkiem na dziś miał termin wnuczka mu się rodzi lub urodziła już ale nic straconego bo za niespełna 2 miesiące zostanie ponownie dziadkiem u 2 córki i będą bliźniaki 2 chłopców czyli 3 maluchów na raz |
|
|
|
|
#3174 | |||
|
Zakorzenienie
|
najgorsze ,że na samym początku jedna babka mówi do nas : "czy wiemy co będzie?" ja odpowiadam ,że chłopiec a jedna z tych dziewczyn "ze dziewczynka" - a ta babka jej na to " widać,bo tak pani żle wygląda -taka wymęczona- zmarnowana" kurcze trzeba mieć tupet aby tak komuś powiedzieć .... no a potem biedaczki "odpadły"
![]() ![]() Cytat:
za wizytę za "mocne " mięśnie!!! Cytat:
no i tak ogólnie - za tygodnie !---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
ooooki doki
anna maria mi na fejsbucku odp ze jutro postara sie napisac, ale nie podala szczegolow po czemu jej tak dlugo nie bylo. boshe boshe i czlowiek z seriali sie dowiaduje ze np SWINIA JEST wszystkożerna yhmmm a tyle wakacji na wsi sie spedzalo ![]() no nic skonczylam 4 sezon, deszcz nadal stuka w okno coraz silniej slychac wiatr - bedzie sztorm ahahahaha
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-11-19 o 23:11 |
|
|
|
|
#3177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() http://www.smyk.com/little-tikes-sam...t-niemowlaka-p takie bym chciała kiedyś dla synka a takie na teraz mi się podobają: http://www.smyk.com/sidney-lozeczko-...t-niemowlaka-p http://www.smyk.com/chet-lozeczko-dz...t-niemowlaka-p http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...ducts_id=10208 http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...oducts_id=6209 http://e-paulinka.pl/product.php?id_product=511
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-11-20 o 00:12 |
|||
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry z drogi do pracy ... |
|
|
|
|
|
#3179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymamyCytat:
![]() za wizytę
|
|||
|
|
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja już nie wiem co mam robić z tymi zaparciami - nic nie pomaga, dziś rano po tygodniu skorzystałam z toalety - koszmar - problem z załatwieniem się, ból a później na papierze zauważyłam krew...
od razu zaczęłam panikować skąd się wzieła i okazało się że moja pupa nie daje rady zaparciom
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

Ktoś tu o żonę nie dba!
to stwierdził że przesadzam
Miała rodzic w lutym i podobno z 1,5 miesiaca temu zaniepokoiło ją, że nie czuje ruchów i okaząło sie, że niestety...JAkoś mnie to przybiło, mama wiedziała wcześniej, ale nic nie chciała mi mówic...Teraz nadsłuchuje, czy mój maluch sie aby wierci...
za wytrwałość

a bardzo proszę ! 

05.07.2008