Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 20:18   #3151
mariolci
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
To ja juz nie wiem, mi gin kazał brać codziennie. I biore juz troche. Czyli co lepiej się nie faszerować witaminami ?
Mam brać co drugi dzień tak jak wy ?
ja biore od początku ciąży, czasami robiłam sobie przerwy różne , raz jeden dzień, czasem kilka dni, a ostatnio gin mi powiedziała ze witaminy mozna brac w czasie calej ciąży i w czasie karmienia, a jezeli wyniki są dobre to bez problemu co drugi dzień, dlatego teraz biore co dwa dni do następnych badań

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 20:21   #3152
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja biore od początku ciąży, czasami robiłam sobie przerwy różne , raz jeden dzień, czasem kilka dni, a ostatnio gin mi powiedziała ze witaminy mozna brac w czasie calej ciąży i w czasie karmienia, a jezeli wyniki są dobre to bez problemu co drugi dzień, dlatego teraz biore co dwa dni do następnych badań
No to ja zapytam swojego, akurat pójde z wynikami.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 20:28   #3153
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja juz nie wiem, mi gin kazał brać codziennie. I biore juz troche. Czyli co lepiej się nie faszerować witaminami ?
mnie też kazał brac co drugi dzień - pharmaton matruelle
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 20:29   #3154
Leonikowa
Rozeznanie

dziewczyny weszłam tylko na momencik się z Wami przywitać a jutro postaram się nadrobić dzisiejsze zaległości
Tż razem z tatą skręcają meble

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 20:33   #3155
myaja
Rozeznanie

my dopiero zaczynamy przygode z muzyka i sluchawkami
czytalam ze czas muzyki trzeba stopniowo przedluzac od kilku minut dziennie do nawet i godz
od przyszlego tygodnia bd juz 15minut z sluchawkami

wogole wlasnie sie wazylam i u nas ok 5,5kg na plus!!!
a byly piekne postanowienie MAX 12kg w calej ciazy
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 20:53   #3156
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, nie macie szans z moja babcia, ja nie jestem miłośniczka ksiażek ale biegam co chwile do biblioteki bo moja babcia ksiażki poprostu wciąga ! Właśnie ostatnio miała Christie. Dla niej ksiązka 200 str, 500 str to jest pikuś, dwa wieczory i po ksiażce. Ona jak spac nie moze to wstaje w nocy i czyta bo strasznie ja ciekawi : "co będzie dalej "
Ps. Ona ma 84 lata
Eee to fajną masz Babcię
Moja lubiła bardzo czytać gazety typu '' Z życia wzięte''

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ja ostatnio byłam załamana, bo tydzien w domu siedziałam własnie w dresie no i mąż mnie ostatnio pyta czy chcę z nim gdzieś tam pojechać, bo musi coś oddać. No to ja w jeansy, bluzeczka jakaś, apaszka, włoski poprawiłam, perfumami psik!psik! lecę szczęśliwa. No...Pojechałam i wróciłam, nawet z auta nie wysiadłam, bo wyskoczył na chwilę. Tyle mojego ładnego wyglądu było
A jak ostatnio mówię: Zobacz kochanie, włosy ładnie upięłam, umalowałam się dla Ciebie. To się okazało, że nawet nie zauważył Ktoś tu o żonę nie dba! )
no ja też ostatnio mojemu powiedziałam że nie dba o mnie a ja teraz tego bardzo potrzebuję to stwierdził że przesadzam

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
NAdrobiłam Was, ale po łebkach- przyznaję...
Ja się dowiedziałam, że moja sasiadka poroniła Miała rodzic w lutym i podobno z 1,5 miesiaca temu zaniepokoiło ją, że nie czuje ruchów i okaząło sie, że niestety...JAkoś mnie to przybiło, mama wiedziała wcześniej, ale nic nie chciała mi mówic...Teraz nadsłuchuje, czy mój maluch sie aby wierci...

Ja dziś robniłam placki ziemniacane (zjadłam chyba z 15) pyyycha były, ale i palca sobie rozwaliłam na ratce- tak porzadnie, że krwi nie mogłam zatamowac...

A dzis wybieram sie na "Bezpiecznego malucha"
Pozddrawiam
przykra sprawa z sąsiadką

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
właśnie wróciłam .... i umieram
dziś spałam 3 godz. bo musiałam wstać o 3 w nocy - pracownicy z trasy przyjechali i nie miał ich kto rozliczyć ... a o 6 dzieci obudziłam , śniadanko itp..a potem do szkoły i przedszkola ,a ja pędęm na badanka i glukozę - siedziałam tam z 2 laskami ... i tylko ja zostałam - jedna zemdlała a druga zarzygała wszystko wokół ......
a ja nadal się dziwię - o co kaman???? wypiłam normalnie ,poprostu bardzo słodki napój -niepowiem ,że pyszny , ale problemu z tym nie mam ...
kurczę chciałam wyjść na ten czas czekania- ale mnie pilnowali , więc przez telefon "oglądałam " kolor tynku - bo mąż jeżdził po sklepach i relacjonował .... a potem po dzieci , na obiad , szukałam prezentu na mamy imieniny - teraz przyjechałam , tż z kubą na piłę pojechał a mi nogi w du.. chyba wejdą .....

wieczorkiem wszystko przeczytam co tam u Was ... buziaki !
masakra, to ''twarde sztuki z nich''
za wytrwałość

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ja dzisiaj chyba jakiś dzień pomiarów mam pomierzyłam swoje obwody a w aptece ciśnienie... całe 90/50 i puls 104 i takie ciśnienie mam cały czas - no nie ma bata, kawusia musi być bo ledwo oczy otwieram...
myślałam, żeby kupić aparat do mierzenia ciśnienia, ale tym elektronicznym nie bardzo ufam, a sama sobie nie zmierzę...
No to ja tak samo z tym ciśnieniem
mierzę co rano i zawsze kawka z mleczkiem musi być to trochę zawsze pomoże

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny weszłam tylko na momencik się z Wami przywitać a jutro postaram się nadrobić dzisiejsze zaległości
mebelki dla niuni
fajnie....

Ja właśnie opędzlowałam miseczkę sałatki owocowej i jestem pełna

A jaka zła jestem to wam mówię, przez pomyłkę zapłaciłam rachunek za Tv o 2zł(DWA) za mało i już dostałam dwa sms'y że nie odnotowali wpłaty i że proszą o pilne uregulowanie należności, no ale bez jaj ja im nie miałam zamiaru dopłacać tylko przy kolejnym rachunku dopiero doliczyć i po sprawie.
A tu co włączam Tv i nie mam ani jednego kanału
już Tż będzie dzwonił do nich na słówko...
Stary 2012-11-19, 20:58   #3157
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A jaka zła jestem to wam mówię, przez pomyłkę zapłaciłam rachunek za Tv o 2zł(DWA) za mało i już dostałam dwa sms'y że nie odnotowali wpłaty i że proszą o pilne uregulowanie należności, no ale bez jaj ja im nie miałam zamiaru dopłacać tylko przy kolejnym rachunku dopiero doliczyć i po sprawie.
fakt - to jest chore! żeby wszyscy płacili te rachunki jak my to byłoby dobrze!
Stary 2012-11-19, 20:59   #3158
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo jutro o 12 idziemy na genetyczne

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 21:00   #3159
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a bardzo proszę !
Stary 2012-11-19, 21:03   #3160
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

eeeeeeeeeeeee dobre
dlatego ja sie ciesze ze nie mam telewizora
znaczy sie mamy posiadamy nawet 46cali, ale wejscie do TV zaplombowane i sluzy nam jako DUZY MONITOR od laptopkow , tylko w Norge jest tak ze 2 razy w roku MUSISZ zaplacil 3tys nok abonamentu telewizyjnego - i nie ma zmiluj sie rzad wie kiedy dolaczyl nowy telewizor i chodza tacy sobie panowie po domach i sprawdzaja czy jest TV i czy jest zaplacony abonament. no ale coz - co kraj to obyczaj hahaha

jest mi tak jakos nie dobrze po tej rybie bleeeee.

ide dokonczyc 4 seozn ''zabojczych umyslow'' bo 5 juz sie sciagnol i przez przypadek taki se odcinek wlaczylam ze wykorkuje jak zaraz do niego nie dojde hihi.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 21:12   #3161
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
trzymamy kciuki

no dziewczynki jestem w domu
standardowo plecy bolą

no faktycznie Anna Maria 79 już się nie odezwała od 8.11
Sunshine833 od 3.11

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-11-19 o 21:20
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 21:29   #3162
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
cześć ,
właśnie wróciłam .... i umieram
dziś spałam 3 godz. bo musiałam wstać o 3 w nocy - pracownicy z trasy przyjechali i nie miał ich kto rozliczyć ... a o 6 dzieci obudziłam , śniadanko itp..a potem do szkoły i przedszkola ,a ja pędęm na badanka i glukozę - siedziałam tam z 2 laskami ... i tylko ja zostałam - jedna zemdlała a druga zarzygała wszystko wokół ......
a ja nadal się dziwię - o co kaman???? wypiłam normalnie ,poprostu bardzo słodki napój -niepowiem ,że pyszny , ale problemu z tym nie mam ...
kurczę chciałam wyjść na ten czas czekania- ale mnie pilnowali , więc przez telefon "oglądałam " kolor tynku - bo mąż jeżdził po sklepach i relacjonował .... a potem po dzieci , na obiad , szukałam prezentu na mamy imieniny - teraz przyjechałam , tż z kubą na piłę pojechał a mi nogi w du.. chyba wejdą .....

wieczorkiem wszystko przeczytam co tam u Was ... buziaki !

ale miałas dzień a ja myślałam ze ja miałam ciezki(pobudka o 6 glukoza, później do pracy, warsztaty i w domu o 20.15)

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam chciałam się pochwalić nowymi nabytkami, które dzisiaj upolowałam dla Bąbla ...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
brałam feminatal
ja tez

Cytat:
ja biorę codziennie tak mi kazała i tak biorę z Julką też brałam codziennie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 21:34   #3163
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
O ale mi smaka narobiłaś, muszę TŻ powiedzieć aby mi zrobił bo w jego wykonaniu sa przepyszne

Czekamy na relację jak było
Dobre były bardzo, tylko palca szkoda, po prawie wylądował w środku- tak paskudnie sobie go zraniłam;/ Ale palcków nie zjem juz z tydzień, tak sie nasyciłam

Cytat:
pewnie malutka ma dziś taki dzien i musi sobie troszkę więcej poszaleć, a w ogóle to z kazdym tygodniem dziecko coraz więcej i mocniej się rusza
A u mnie tak nie ejst;/ Czuje małego, ale ostatnio jakoś rzadziej, a moze i tak samo, a na pewno nie częściej. tak ok 4 razy w dzien kilka punięc od srodka i rano wieczorem to tak po 3-5 minut, zer pod ręka czuc...Nie za rzadko? Po tej historii z sąsiadką zaczynam panikowac...

Na bezpiecznym maluchu było bez fajerwerków, mało gratisów, fajne spotkanie z ratownikiem bardzo duzo sie dowiedziałam i wygrałam body rozm 56 z napisem Juz jestem, długiopis, torbe na zakupy szmaciana i znizke na zakupy w tym sklepie: dejna.pl całe ....5zł;p
No i iwidziałam się z Małpką Szkoda, ze w więskzosci tak daleko od siebie mieszkamy, bo fajne takie spotkania w realu
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 21:36   #3164
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Biorę!

A mi dziś przyszła zamówiona blacha do pieczenia i właśnie upiekłam I w życiu muffinki!
Polecam ten przepis: http://www.kwestiasmaku.com/desery/m...a/przepis.html
Piekłam w zeszłym tygodniu i wyszły pyszne!

Cytat:
Trzymamy

A po mojej wizycie: wszystko idealnie, książkowo i w ogóle super. Słuchaliśmy bicia serca, przez kilka sekund nic nie było słychać i już zaczęłam lekko panikować. A potem jak to lekarz skomentował: "Grzeczna dzidzia, podpłynęła, żebyśmy mogli posłuchać"
Mam się nie przejmować brakiem przyrostu wagi i tego, że brzucha wcale nie widać - po prostu mam mocne mięśnie brzucha, które wpychają macicę do wewnątrz.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 21:38   #3165
Luna0
Zakorzenienie

Byliśmy wczoraj na zmierzchu i bardzo nam się podobało
książke czytałam ale dla mnie troche nudnawa była
teraz w ciaży wogole mi ksiazki nie idą a przed to pochłaniałam..

Mały mnie kopie ostatnio w między nogi nieprzyjemne uczucie, tak jakby mi pochwa drżała

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
pani22ka i od tego lezenia i pachnienia ta szyjka ma stwardniec? To trzymam kciuki. A w razie czego szwy i bedzie pewnosc ze jest bezpiecznie corka rosy trzymam kciuki za wizyte. Gratuluje wszystkim nowych tyg i miesiecy. Ja juz 5 grudnia nie moge sie doczekac wtedy bede miala 28 tydz rowno czyli 7 mc i wtedy juz chyba jest prawie 100% ze jakby sie dziecko urodzilo to bedzie dobrze siedze w tym pociagu i normalna sauna grzeja ze nawet okno otwarte nie pomaga. Ufff. Noi zastanawiam sie czy bedzie dzis cos dobrego na obiad na stolowce mniam slinka cieknie hehe
Od leżania szyjka będzie odciążona czyli jakby nie ruszana, a gdy chodzisz to dziecko naciską ją ciągle i coraz bardziej osłabia
fajnie że już 5 grudnia będziesz mogła odetchnąć... ja czekam ale dopiero pod koniec grudnia mam 28 tc

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
moje wróciły do rozmiaru sprzed ciąży..
z czego się cieszę bo też mam swoje 98 i nie chcę więcej..
A robiłaś coś specjalnego? masaże, specjalne balsamy?? bo ja mam fobie na tym punkcie, że zmaleją mi cycki po karmieniu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 21:42   #3166
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Na bezpiecznym maluchu było bez fajerwerków, mało gratisów, fajne spotkanie z ratownikiem bardzo duzo sie dowiedziałam i wygrałam body rozm 56 z napisem Juz jestem, długiopis, torbe na zakupy szmaciana i znizke na zakupy w tym sklepie: dejna.pl całe ....5zł;p
No i iwidziałam się z Małpką Szkoda, ze w więskzosci tak daleko od siebie mieszkamy, bo fajne takie spotkania w realu
zrób foty i sie pochwal
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A po mojej wizycie: wszystko idealnie, książkowo i w ogóle super. Słuchaliśmy bicia serca, przez kilka sekund nic nie było słychać i już zaczęłam lekko panikować. A potem jak to lekarz skomentował: "Grzeczna dzidzia, podpłynęła, żebyśmy mogli posłuchać"
Mam się nie przejmować brakiem przyrostu wagi i tego, że brzucha wcale nie widać - po prostu mam mocne mięśnie brzucha, które wpychają macicę do wewnątrz.

Stary 2012-11-19, 21:46   #3167
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Polecam ten przepis: http://www.kwestiasmaku.com/desery/m...a/przepis.html
Piekłam w zeszłym tygodniu i wyszły pyszne!

Trzymamy

za wizyte ale teraz juz wiem dlaczego moj jest taki spory - 1 trymestrze codziennie mialam mega wzdecia, brzuch wiekszy niz teraz przez wiekszosc dnia to moze wtedy wsyztsko sie rozprezylo i tak teraz ta macica sobie wedruje do przodu bo miesnie brzucha to mialam przed ciaza mocne, wysportowane
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 21:50   #3168
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
trzymamy

Cytat:
A u mnie tak nie ejst;/ Czuje małego, ale ostatnio jakoś rzadziej, a moze i tak samo, a na pewno nie częściej. tak ok 4 razy w dzien kilka punięc od srodka i rano wieczorem to tak po 3-5 minut, zer pod ręka czuc...Nie za rzadko? Po tej historii z sąsiadką zaczynam panikowac...

jak dla mnie oprócz ratownika to te warsztaty to lipa
o widzisz zastanawiałam sie co tam wygrałaś brawo wow 5 zł
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 22:16   #3169
Sorceresss
Wtajemniczenie

Luna, trzymamy kciuki mocno!

Dziewczyny, KATASTROFA! Chłopa mam chorego! Chyba kona... ledwo smarknie, a już chce, żeby mu kartkę i pióro podawać bo będzie testament spisywał Teraz leży we wannie i się inhaluje! Całe mieszkanie pachnie sosnami i miętą Straszna bidusia... Ale musi się spieszyć ze zdrowieniem bo niedługo wyjazd integracyjny mają... dzisiaj już zastanawiał się czy z atrakcji przewidzianych woli SPA, termy czy kolejkę na Kasprowy...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 22:28   #3170
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
doradź się gina, ja w 1 ciąży brałam codziennie
teraz raz na tydzień, zobaczymy jak moje wyniki, jak się pogorszyły to wrócę do witamin.

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
za mebelki, jak będzie złożone to zrób foto
Stary 2012-11-19, 22:41   #3171
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Uff co za dzień, chyba jakieś zaległe piątki 13 się zbiegły )

Ale spoko, kryzys zażegnany, maszynka do chleba chyba uratowana, w sklepie okazało się że jakimś cudem produkują jeszcze te płytki więc metr zamówiony i chłop położy jak przyjdą, ściana i tak do malowania, w przyszły weekend śladu nie będzie... ale już siedzimy grzecznie na kanapie i nic nie tykamy bo dziś chyba nie nasz dzień
uuuuu .... ale miałaś dzień ......
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

nestelle może głupie pytanie wszędzie piszą, żeby w ciąży nie jeść sushi a tak za mną chodzi ty cały czas jesz to jak to jest w końcu
surowego nie można , ale gotowane , grilowane lub wegetariańskie jest ok . wegetariańskie jest przepyszne !!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
mi moja szwagierka co ma 4 letniego syna wczoraj powiedziała, no zobaczysz jak to jest z chłopakami, jak się drą, beczą itp..
nosz kurr.. to że ona tak ma to nie znaczy, że wszystkie dzieci takie są..
ja w ogóle nie rozumiem takiego rozróżniania płci , wieku albo innych przypadków ... ciemnota i tyle . kuba ma 7 lat a ninka 3 i nigdy nie miałam histerii, buntu itp.- normalne dzeciaki ,wesołe , mądre i rozrabiające . No ale TAK- dzieci czasami płaczą - dla niektórych to problem nie do ogarnięcia -coś nie tak, jawny dowód na to ,że są niegrzeczne ... bo grzeczne dziecko to "wytresowane " dziecko : "tak mamusiu","nie mamusiu " a w ogóle to pytają przed tym czy mogą się odezwać .....
ja za to słyszałam ,że jak wyjdę za mąż to "wszystko się skończy",a jak się pojawią dzieci to już w ogóle koniec.....

Cytat:
hej dziewczyny, ale super wątek, czytam Was już jakis czas, i w koncu postanowiłam coś napisać. Też rodze w kwietniu 2013 i dlatego tak mnie wciągnęło to czytanie, i mam andzieje, ze będe mogła z Wami tu rozmawiać. Pozdrowionka dla Wszystkich mamusiek
cześć
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No dokładnie, ja też znam masę osób bez dzieci i szczęśliwych, skończyły się na szczęście dawne czasy że jedynie co miały robić babki to dzieci, gary i kościół... jak ktoś ma fajną pracę która jest pasją i nie chce to nie musi. a takie wypominanie że już 30 i nie ma mi się bardzo nie podoba, zwłaszcza że wszystko zależy od środowiska, w moim raczej ciężko znaleźć kogoś kto się przed 30 decyduje, ja jestem jedną z młodszych a ta to raczej większość pierwsze ma 33-35, po prostu nie wszędzie priorytety wyglądają tak samo.

A takie pytania, kiedy, czy uważam, za nieźle wieśniackie swoją drogą, na szczęście u nas w rodzinach nikt tak się nie zachowywał, ale jak kiedyś znajoma wyskoczyła mi z takim pytaniem to jej powiedziałam, co o tym sądzę i jaka to jest jej sprawa no cóż niektórym ciężko zrozumieć, że nie każdego życie polega najpierw na szukaniu chłopa za wszelką cenę, a później 100 % koncentracji na swojej macicy.
... dokładnie tak samo myślę

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Ja po wypiciu 75g glukozy siedze i czekam na kolejne pobranie krwi. Nawet ta glukoza nie byla taka straszna. Ale dziwi mnie, ze krew mialam pobierana przed wypiciem, a kolejny raz dopiero po dwoch godz. Dobrze mi to robia? Myslalam, ze zawsze jest krew pobierana po godzinie a potem po dwoch??
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
różnie chyba robią. przy tej glukozie 75 najważniejszy jest wynik po 2 godzinach, ale w wielu lab robią po godz i po 2, mi w ten sposób właśnie 3 razy pobierali.
to zależy ilu punktowa ma być krzywa najczęściej jest 2 -czyli kłucie przed wypiciem i ok 2 godzin po , czasami 3 punktowa czyli kłucie przed wypiciem i 2 razy po. zlecona przez diabetologa może być też nawet 6 punktowa (6 kłuć ). w sumie im więcej punktowa tym bardziej precyzyjne badanko - ale to pewnie zależy od wskazań.....
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam od lekarza... w ogole na dzikim luzie szlam na dzisiejsza wizyte (od czwartku czuje Torresa, widze falujacy brzuch). Tja. Szyjka za miekka, za wiotka...
musze oszczedzac sie na maxa. Kurdvvaaaa.... nic innego nie robie od 27 lipca... luteina podwojona, magnez potrojony - USG za tydzien. lekarz sie nad szyciem zastanawia. po badaniu mam krew na wkladce (juz dzwonilam - mam nie panikowac, bo to po badaniu...):mur :
, odpoczywaj i ufaj lekarzowi ,napewno wie co robi .
Stary 2012-11-19, 22:45   #3172
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No to ja tak samo z tym ciśnieniem
mierzę co rano i zawsze kawka z mleczkiem musi być to trochę zawsze pomoże

to ja też już mierzę co rano

a co do tv, to ja miałam tak z netem i tv, mam z UPC, a Ty?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

no faktycznie Anna Maria 79 już się nie odezwała od 8.11
Sunshine833 od 3.11
dziewczyny odezwijcie się!!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja tez
teraz mam zamiennik feminatalu

Cytat:

za wizytę

Cytat:

Dziewczyny, KATASTROFA! Chłopa mam chorego! Chyba kona... ledwo smarknie, a już chce, żeby mu kartkę i pióro podawać bo będzie testament spisywał Teraz leży we wannie i się inhaluje! Całe mieszkanie pachnie sosnami i miętą Straszna bidusia... Ale musi się spieszyć ze zdrowieniem bo niedługo wyjazd integracyjny mają... dzisiaj już zastanawiał się czy z atrakcji przewidzianych woli SPA, termy czy kolejkę na Kasprowy...
o matko, biednaś
Stary 2012-11-19, 22:56   #3173
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

padłam http://www.youtube.com/watch?v=vdJvIvXbQG8

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

nestelle dziękuję serdecznie za odpowiedź

Dziewczyny nie piszcie tu takich rzeczy bo ja zaczynam się jeszcze bardziej schizować bo ja jeszcze w ogóle nie czułam ruchów

no i dziś w pracy wylęg dzieciaczków to co pisałam wcześniej czyli koleżance córeczka zmieniła się w synka, a jeden pan zostanie dziadkiem na dziś miał termin wnuczka mu się rodzi lub urodziła już ale nic straconego bo za niespełna 2 miesiące zostanie ponownie dziadkiem u 2 córki i będą bliźniaki 2 chłopców czyli 3 maluchów na raz
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 23:04   #3174
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
masakra, to ''twarde sztuki z nich''
za wytrwałość
najgorsze ,że na samym początku jedna babka mówi do nas : "czy wiemy co będzie?" ja odpowiadam ,że chłopiec a jedna z tych dziewczyn "ze dziewczynka" - a ta babka jej na to " widać,bo tak pani żle wygląda -taka wymęczona- zmarnowana" kurcze trzeba mieć tupet aby tak komuś powiedzieć .... no a potem biedaczki "odpadły"
Cytat:

Cytat:
za wizytę
za "mocne " mięśnie!!!
Cytat:
biedactwo .......

no i tak ogólnie - za tygodnie !

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
no i dziś w pracy wylęg dzieciaczków to co pisałam wcześniej czyli koleżance córeczka zmieniła się w synka, a jeden pan zostanie dziadkiem na dziś miał termin wnuczka mu się rodzi lub urodziła już ale nic straconego bo za niespełna 2 miesiące zostanie ponownie dziadkiem u 2 córki i będą bliźniaki 2 chłopców czyli 3 maluchów na raz
Stary 2012-11-19, 23:05   #3175
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
najgorsze ,że na samym początku jedna babka mówi do nas : "czy wiemy co będzie?" ja odpowiadam ,że chłopiec a jedna z tych dziewczyn "ze dziewczynka" - a ta babka jej na to " widać,bo tak pani żle wygląda -taka wymęczona- zmarnowana" kurcze trzeba mieć tupet aby tak komuś powiedzieć .... no a potem biedaczki "odpadły"

za wizytę
za "mocne " mięśnie!!!

biedactwo .......

no i tak ogólnie - za tygodnie !
nestelle może to i nie miłe jak tak mówi ale ja też tak słyszałam od wielu osób i w sumie zgadzałam się z nimi że kiepsko wyglądam, i że będzie dziewczynka. Teraz już niby lepiej ale i tak kiepsko wyglądam choć pierwsze 3 miesiące wyglądałam tragicznie.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 23:07   #3176
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

ooooki doki

anna maria mi na fejsbucku odp ze jutro postara sie napisac, ale nie podala szczegolow po czemu jej tak dlugo nie bylo.

boshe boshe i czlowiek z seriali sie dowiaduje ze np SWINIA JEST wszystkożerna yhmmm a tyle wakacji na wsi sie spedzalo

no nic skonczylam 4 sezon, deszcz nadal stuka w okno coraz silniej slychac wiatr - bedzie sztorm ahahahaha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2012-11-19 o 23:11
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 23:21   #3177
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
eh

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
anna maria mi na fejsbucku odp ze jutro postara sie napisac, ale nie podala szczegolow po czemu jej tak dlugo nie bylo.
super

http://www.smyk.com/little-tikes-sam...t-niemowlaka-p takie bym chciała kiedyś dla synka

a takie na teraz mi się podobają:
http://www.smyk.com/sidney-lozeczko-...t-niemowlaka-p
http://www.smyk.com/chet-lozeczko-dz...t-niemowlaka-p
http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...ducts_id=10208
http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...oducts_id=6209

http://e-paulinka.pl/product.php?id_product=511

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-11-20 o 00:12
Stary 2012-11-20, 06:43   #3178
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
CzF - ja rozumiem Twoje rozdrażnienie. Czasem lepiej nic nie mówić, wziąć kocyki, wyrzucić... ale czasem warto powiedzieć.
Ja z moim teściem nic nie zwojuję i już nie staram się więcej. Przyjęłam technikę - część zlewam, część komunikuję - on ma w dupie, więc zabieram dziecko i dalej nie walczę.
Opcja zlewania teściów jest fajna- dla moich mimo upływu 15 lat z moim chłopem ja wciąż jestem Ona -i traktuje ich tak samo jak oni mnie, love nie ma rozmawiamy bezoosobowo - nie przechodzi mi przez gardło mamo i tato... A z ciąży się nie cieszą bo przeciez juz dziecko mamy wiec po co nam drugie.

Dzien dobry z drogi do pracy ...
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 07:29   #3179
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam chciałam się pochwalić nowymi nabytkami, które dzisiaj upolowałam dla Bąbla ...
Jak zwykle super

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
a gdzie zamawialas? mozesz podeslac linka? ja kupilam sobie dopiero teraz (21TC) spodnie dresowe ciazowe, bo w sumie w domu najbardziej mnie wkurzaly gumki wpijajace sie w brzuch i mysle jeszcze o leginsach, albo jeansach ... bardzo wygodne te ciazowe rzeczy
Leginsy polecam, mam 2 pary i mega wygodne

Cytat:
trzymamy

Cytat:

za wizytę
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 07:34   #3180
anika_s
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja już nie wiem co mam robić z tymi zaparciami - nic nie pomaga, dziś rano po tygodniu skorzystałam z toalety - koszmar - problem z załatwieniem się, ból a później na papierze zauważyłam krew...
od razu zaczęłam panikować skąd się wzieła i okazało się że moja pupa nie daje rady zaparciom kurde w czwartek wizyta u gina ale nie wiem czy coś pomoże, ostatnio dał mi tylko jakis syrop do picia przed obiadem ale nic nie daje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości