Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 22:28   #2671
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
W mojego Haniołka wstąpiła w nocy Jęczysława Marudella i tak dzisiaj cały dzień się ta faza utrzymywała. Chyba ostatnia trójka chce ukazać swe białe oblicze w spektakularny sposób. Mam nadzieję, że szybko wyjdzie i Hania zacznie lepiej spać, bo od początku września noce są kiepskie...

Oliweczko, daj znać co ciekawego u Mateuszka.

Telik, brawa dla Jasia! Jak się zobaczymy to już pewnie będzie śmigał.
Brumkowi, trzeba będzie wymyślić jakąś okrutną karą.
Co do spotkania to Piwnooka z Helenką i Blondynka z Brunem potwierdziły, że się zjawią. Jutro więc dzwonię do Gauganka.

Lili, Brumku, takie książki
http://aros.pl/ksiazka/wanda-chotoms...ajmlodszych-tw
http://aros.pl/ksiazka/czy-chcesz-by...lem-wyd2012-tw
http://aros.pl/ksiazka/bardzo-glodna-gasienica-2
http://aros.pl/ksiazka/pan-kuleczka-2
http://aros.pl/ksiazka/pan-kuleczka-dom-2
http://aros.pl/ksiazka/roznimisie
Ale ty już zamowilas te książki
Bo ja mam cały czas zapakowaną w kokardke jedna z nich dla Haniolka, słodkiej Marudella

A z tym chodzeniem to nie jestem taka pewna

Matko Oliweczko, to już tuż tuż
Stary 2012-11-19, 22:37   #2672
alibany
Rozeznanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Księgowy dał dziś znac, że nie mamy podatku w tym mcu do zapłaty (nie wiem jakim cudem) i mamuśka zaszalała dla siebie na BU i dla dziecia w ksiegarni

brumek a to widac, że to "czytanie" to wszedzie w tej samej formie. Choć u nas nie ma " w międzyczasie" Jakoś jak czytałam Wasze wypowiedzi na temat książek, czytania to odnosiłam wrażenie, że Wasze pociechy głównie interesują się treścią (dosłownie)

Iustyna jak samopoczucie? zdrówka dla Was, żeby Was nie rozłozyło konkretnie!

Oliweczko Mateuszek na pewno zdecyduje się lada dzień wyjść z brzuszka! Kurcze to już lada moment, w każdej chwili możliwa jest akcja poród Dużo sił na finishu w tym wyczekiwaniu.

Telik Johny zaraz będzie śmigał

Carmela fajny ten ocieplacz na sanki, tylko samego takiego nie moge znaleźć na all, a sanki już mamy.

Własnie, wczoraj Ala dostała od dziadka sanki, tradycyjne drewniane z oparciem
idę spać!Dobranoc!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 22:38   #2673
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
nie mogę, tż ogląda "Lekarzy" :/
tż Lekarzy? wow, żeby mój tak sam oglądał seriale

szkoda, że wcześniej do Was nie zajrzałam, dowiedziałąbym się o Masajce... siet.. włączyłam na ostatnie 5 minut

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A więc...
Nic się nie dzieje- mam rozwarcie na jeden palec- a przy drugim dziecku, to jest nic
Za tydzień mam się pojawić w szpitalu i będzie wywoływanie( tego samego, bądź nastepnego dnia)
A Mateuszek ma się świetnie i waży 4kg.
4 kg nieźle wow, ale to już blisko wszystko

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
scio super ze agatka tak uwielbia ksiazki, ja jak mojej probuje poczytac, to mi ucieka, a wczesnie wyrwie ksiazke, nie ma nawet chwili zeby sie zainteresowala. Albo przewraca dalej kartki i zamyka.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

kochana bedzie dobrze, zacznie sie samo - zobaczysz. I 4 g to zacna waga.
mój robił to samo z książeczkami teraz już czasem się zatrzyma i widać, że czeka aż coś powiem, ogląda dokładnie. Ale i tak najbardziej lubi przewracać kartki

ze mną lepiej, może już jutro będzie w ogóle lepiej?
Stary 2012-11-19, 22:49   #2674
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Księgowy dał dziś znac, że nie mamy podatku w tym mcu do zapłaty (nie wiem jakim cudem) i mamuśka zaszalała dla siebie na BU i dla dziecia w ksiegarni

brumek a to widac, że to "czytanie" to wszedzie w tej samej formie. Choć u nas nie ma " w międzyczasie" Jakoś jak czytałam Wasze wypowiedzi na temat książek, czytania to odnosiłam wrażenie, że Wasze pociechy głównie interesują się treścią (dosłownie)

Iustyna jak samopoczucie? zdrówka dla Was, żeby Was nie rozłozyło konkretnie!

Oliweczko Mateuszek na pewno zdecyduje się lada dzień wyjść z brzuszka! Kurcze to już lada moment, w każdej chwili możliwa jest akcja poród Dużo sił na finishu w tym wyczekiwaniu.

Telik Johny zaraz będzie śmigał

Carmela fajny ten ocieplacz na sanki, tylko samego takiego nie moge znaleźć na all, a sanki już mamy.

Własnie, wczoraj Ala dostała od dziadka sanki, tradycyjne drewniane z oparciem
idę spać!Dobranoc!
Alibany olbas to cudo nad cudami. tylko dlatego siedzę teraz na necie, zamiast zakatarzone dzieci uspokajać dzięki za pamięć

Marzenko a widziałaś tę kuchnię na żywo, bo chciałam kupić... tylko Ulka mi mówi, że mała jest.

Oliweczko - kawał chłopa!

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
tż Lekarzy? wow, żeby mój tak sam oglądał seriale
Ale mój tak ogólnie, to nie ogląda. Tylko te seriale tvn'owskie co lecą raz w tygodniu. Tych innych programów nie oglądamy w weekendy czy wieczorami. Tego jednego filmu pilnuje

Chociaż nie, czasami na wspólnej ogląda i jak ja oglądam pierwszą miłość, to się nabija i zerka
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 22:58   #2675
marzena_S
Zadomowienie

Telik, o rany, ale numer. Książki zamówione- jutro ma być kurier.
Nic straconego, napisz mi na pw, która to książka- dorzucę ją jako prezent dla bratanka na Mikołajki, a Hania będzie miała prezent od cioci Telikowej.

Oliweczko, piękna waga . Teraz czekamy razem z Tobą.
Stary 2012-11-19, 23:01   #2676
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Spoko Marzenko
Poszukamy innej fajnej ( a ta to była oczywiście czy chcesz być moim przyjacielem )

Stary 2012-11-19, 23:07   #2677
marzena_S
Zadomowienie

Iustyna, nie, nie widziałam ,ale patrząc na gabaryty naszego mieszkania fakt że jest mała raczej będzie jej zaletą. Tutaj widzę zdjęcie z dzieckiem, chyba nie jest najgorzej co? http://allegro.pl/smoby-duza-86cm-ku...778986975.html

Telik, nie wkurzaj mnie. Zostaw czerwoną kokardę w spokoju, ma być ta i koniec. 2,5 letni bratanek na pewno się ucieszy, a Hania będzie miała od Was piękną pamiątkę. (i tytuł jaki adekwatny do sytuacji )

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-11-19 o 23:14
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 23:22   #2678
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
ja na bieżąco czytam ale z odpisywaniem gorzej.

Ja patrzyłam na Białą Masajkę ale po m jak miłość bo tz patrzył, a teraz patrzę na perfekcyjna panią domu
Stary 2012-11-19, 23:30   #2679
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Czesc

Telik oklaski dla Jasia. Daje mu góra tydzien i bedzie chodził chłopak. U nas tak Wlasnie sie zaczęło. I pewnej soboty wieczór sie rozchodzila. Musi sie odwazyc.

Eveewe zapomnialam wcześniej odpisać. To nie tz miał urodziny a moja babcia caluski mojej babci trzeba było wysłać
Jak Marysia? Katar lepiej?

Oliweczko waga Matiego zacna. Czekam z niecierpliwością na poród.

Marinka szkoda mi ciebie dzieciaku. Nie zaslugujesz na te wszystkie przeciwności losu. Dobra kobieta z ciebie. Ale zobaczysz los sie odwróci i ci wszystko zrekompensuje z nawiązką. Tego ci zycze

Zmykam do łóżka. Nie wiem ile pospie. Wiki idą zabki. Górna czwórka i dolna trójka. Troche jej to dokucza i przeszkadza spać, ale generalnie nie ma tragedii. Bezsenność ja wtedy dopada, całe Szczescie nie płacze i nie marudzi
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 23:49   #2680
marzena_S
Zadomowienie

Iustyna, a może Youyou myślała o tej kuchni http://allegro.pl/smoby-kuchnia-chef...784403472.html ? Ona jest wysoka na 60 cm, a ta z biedry ma 86 cm.
Stary 2012-11-20, 00:31   #2681
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A więc...
Nic się nie dzieje- mam rozwarcie na jeden palec- a przy drugim dziecku, to jest nic
Za tydzień mam się pojawić w szpitalu i będzie wywoływanie( tego samego, bądź nastepnego dnia)
A Mateuszek ma się świetnie i waży 4kg.
Kawał chłopa Ja miałąm takie rozwarcie, jak szłam do szpitala i położne kręciły nosami mówiąc, że jak za dwie doby urodzę to będzie dobrze. A Tymek pojawił się po 2 godzinach

Cytat:
Brumkowi, trzeba będzie wymyślić jakąś okrutną karą.
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Powiedz mi jaka karę wymierzymy Brumciowi w razie nieobecności na spotkaniu ?
Nie dobijajcie leżącego

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
ja na bieżąco czytam ale z odpisywaniem gorzej.
No właśnie zauważyłam...

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Zmykam do łóżka. Nie wiem ile pospie. Wiki idą zabki. Górna czwórka i dolna trójka. Troche jej to dokucza i przeszkadza spać, ale generalnie nie ma tragedii. Bezsenność ja wtedy dopada, całe Szczescie nie płacze i nie marudzi
Morderczy zestaw
Stary 2012-11-20, 02:22   #2682
brunetka2000
Zakorzenienie

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 08:03   #2683
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Byłam na 5 roku filologii polskiej jak zaszłam w ciąże, z Agatą pisałam mgr-a ona miłość do czytania dostała przez pępowine

Współczuje ząbków,
u nas trójki też ciężko szły, ale już się przebiły i troche spokoju jest

Carmela dopisałam do mojej ogromniastej liczby książek

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 08:20   #2684
pieleszka
Wtajemniczenie

Brunetko czyżby Alicja nie spała???
Scio no nic dziwnego,że Agatka zakochana w literaturze
Marzenko biedny Haniołek z zębami i biedna Ty z Haniołkiem-Marudellą a co do książeczek to fajne pozycje zamówiłaś. ja się zastanawiam nad tą Chotomską, którą wybrałaś. bo mamy z tej serii Tuwima i Brzechwę i Hania lubi te książeczki. właśnie tam jest jej ukochany Bambo

a co do książeczek to u nas królują jednak "Moje polskie rymowanki". ostatnio niczym innym nie mozna jej zająć. jak tylko wracam z pracy to mnie ciągnie do pokoju, bierze książkę i potrafi tak nawet do pół godziny (jak na Hanię to mega-dużo) spędzić z głową w tej książce. oczywiście wertuje kartki, ale ma już swojeulubione "pozycje", które czytamy, opowiadamy co jest na obrazkach itp. no szał-mówię Wam.

teliku już niebawem Jasiu się odważy i jak pójdzie to będziesz biegała za nim
Oliweczko to już tuż, tuż! będzie dobrze kochana a waga synka słuszna

eweeve to się namęczyłaś kochana.. ale uspokopił się ten brzuch wieczorem?

dzień dobry z szarego, zamglonego Gw
kawę wypiłam, drożdżówkę zjadłam, nadrobiłam wizaż i trzeba się wziąć do pracy... a kurczę coś ciężko...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 08:54   #2685
patik87
Zakorzenienie

Jeszcze jedna taka noc i po mnie przyjadą, z kajdankami albo kitlem, albo jednym i drugim. Wtedy wsyłajcie mi paczki bo rodzina się mnie wyprze.

A tymczasem ide sie spuścić w kiblu.

kur** mać
Stary 2012-11-20, 09:13   #2686
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedna taka noc i po mnie przyjadą, z kajdankami albo kitlem, albo jednym i drugim. Wtedy wsyłajcie mi paczki bo rodzina się mnie wyprze.

A tymczasem ide sie spuścić w kiblu.

kur** mać
nastrój podobny do mojego

Szymek znów chory...
2 dni w żłobku i wielki come back kataru po pas
aaaa zapomniałam napisać ,że w nosie ma stwierdzone pneumo mimo szczepionki (Żaneta witam w klubie )

ja to mam ochotę skoczyć z balkonu

dzień (nie) dobry
przywitam się choć raz na pół roku
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:16   #2687
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

eweeve to się namęczyłaś kochana.. ale uspokopił się ten brzuch wieczorem?
jak sie polozylamprzeszlo dziekuje ze pytasz
Stronczek nie ma to jak czytac ze zrozumieniemmozesz mnie dopisac na liscie TP na 23 licpa 2013

Witam sie, odstawilam diabla do zlobka, podskoczylam do siorki na chwile i gotuje szczawiowa.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

brunetka co sie dzieje?
stronczek marysia katar ma ale jakby mniejszy - jakos TZ sobie z nim radzi

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:16   #2688
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hejka dziewczynki.
Pomożecie? Jaka jest rozmiarówka w C&A?
Większa, normalna?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 09:52   #2689
marzena_S
Zadomowienie

Jacieee, ja z C&A mam tylko body. Na ich podstawię mogę powiedzieć, że rozmiarówka normalna.

Patik
, aż tak źle? Zęby Sarze dokuczają, czy co się dzieje?

Dziubeczko, biedny Szymek- zdrówka dla Niego. A dla Ciebie dużo siły?

Scio
, no to nie ma co się dziwić, że Agatka lubi książki. Z tej serii książek co "Wanda Chotomska dzieciom"mamy dwie księgi "poczytaj mi mamo", ale Hania mało się nimi interesuje, nie licząc zapędów do wyrywania kartek.

Pieleszko, ja w empiku wypatrzyłam te wiersze Chotomskiej i bardzo mi się spodobały. Przyjemne obrazki, kartonowe kartki i wiersze na których chyba łatwiej skupić uwagę.

Kurier odwiedził nas z samego rana- jak to dobrze, że mieszkamy na przedostatnim piętrze, przynajmniej nie otwierałam w pidżamie. Już rozumiem wasze zachwyty "Głodną gąsienicą"- rewelacja. I "Różnimisie" mają piękne obrazki- jakby całą książkę dziecko narysowało.
Stary 2012-11-20, 09:59   #2690
patik87
Zakorzenienie

Dziubek to bynajmniej wiadomo co leczyć i czym? pewnie od tego ciągle łapie katary, tym bardziej że jest wśród dzieci.
przytulam mocno.

jak już smęcę, to lecę dalej:
-zamówiłam baterię do lapka. wysłali nie taką. zadzwoniłam, jeszcze tego samego dnia mieli przysłać dobą. mija 5 dzień, baterii nie ma, ja złą od razu odesłałam.
-wysłałam allegrowiczowi zestaw książek który u mnie kupił. jako że na pocztę mam kawałek, i to wyparwa samochodem to nie czekałam na przelew tyko wysłałam razem z innymi paczkami które miałam wysłać.
kasy nie mam, nie odpowiada na maile, książek nie mam.

teściowa przyszła po sarę, co to się stało.
nie robię dzisiaj nic, nawet obiadu.

aaa i mam @. i dolegliwość którą od kilku miesięcy przy tym mam: uczucie jakbym miała zmarznięty tyłek, wystawiony goły na mróz, dziwne to

marzena mi się wydaje że zęby, bo w dzień sie ślini mocno. Ale daję jej już 3 noc po kolei nurofen i nie ma reakcji. Nie wiem co myśleć. Spałam dzisiaj łącznie może 3h, co usnęłam za 5 min przeraźliwy ryk, i tak non stop, picie, jedzenie, noszenie. Ciągiem nie spałam dłużej niż pół godz.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-11-20 o 10:03
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:03   #2691
83monia
Zakorzenienie

scio - ty lirycznie obeznana jestes znasz jakiees poradniki lub ksiazeczki dla dziecka zeby bylo dobrze wychowane, znało maniery, umialo sie dzielic i nie przezywalo innych?

a moze ktos zna sposob by wariujace ciagle dziecko zamienic w aniolka? takie np. 4-5 letnie?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:06   #2692
ela_86
Wtajemniczenie

witam się

ja już lepiej na szczęście, ale wróciłam do ketonalu... może dlatego jest lepiej

za to Johny chrapał całą noc, ma katar
Stary 2012-11-20, 10:40   #2693
brumek
Zakorzenienie

Hejeczka

Patik, Brunetka - widzę że u Was niewesoło

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Carmela dopisałam do mojej ogromniastej liczby książek
A Miasteczko Mamoko Cię nie kusi? Tu nie ma tekstu, czytania, więc to co innego, ale wydaje mi się, że będzie fajną zabawą. I już teraz, i za dwa lata. To jest historia opowiedziana obrazkami.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
n
Szymek znów chory...
2 dni w żłobku i wielki come back kataru po pas
aaaa zapomniałam napisać ,że w nosie ma stwierdzone pneumo mimo szczepionki (Żaneta witam w klubie )

ja to mam ochotę skoczyć z balkonu
Dziubku Ja już nie wiem, jak Cię pocieszać, co mówić... Więc tylko wiedz, że często o Tobie myślę

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hejka dziewczynki.
Pomożecie? Jaka jest rozmiarówka w C&A?
Większa, normalna?
Ja się na nich nie znam

Cytat:
jak już smęcę, to lecę dalej:
-zamówiłam baterię do lapka. wysłali nie taką. zadzwoniłam, jeszcze tego samego dnia mieli przysłać dobą. mija 5 dzień, baterii nie ma, ja złą od razu odesłałam.
-wysłałam allegrowiczowi zestaw książek który u mnie kupił. jako że na pocztę mam kawałek, i to wyparwa samochodem to nie czekałam na przelew tyko wysłałam razem z innymi paczkami które miałam wysłać.
kasy nie mam, nie odpowiada na maile, książek nie mam.
Bateria na pewno szybko dojdzie. Może już się zaczął ruch przedświąteczny na poczcie i paczki chodzą dłużej.
A książki... pozostaje wierzyć, że wpłaci. W końcu oszuści wcale nie tak często się zdarzają
Stary 2012-11-20, 10:41   #2694
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

Pieleszko, ja w empiku wypatrzyłam te wiersze Chotomskiej i bardzo mi się spodobały. Przyjemne obrazki, kartonowe kartki i wiersze na których chyba łatwiej skupić uwagę.

Kurier odwiedził nas z samego rana- jak to dobrze, że mieszkamy na przedostatnim piętrze, przynajmniej nie otwierałam w pidżamie. Już rozumiem wasze zachwyty "Głodną gąsienicą"- rewelacja. I "Różnimisie" mają piękne obrazki- jakby całą książkę dziecko narysowało.
ja ją ostatnio już miałam w rękach - byłam akurat z koleżanką w Patimaksie (koleżanka szukała prezentu na roczek chrześnicy i byłam jako organ opiniodawczo-doradczy) i chciałam wziąć już tą książkę, ale wypatrzyłam taki kijek- pchacz i się na to zdecydowałam. ale książkę jeszcze pewnie kupię przy jakiejś okazji... no nie umiem wyjść ze sklepu bez czegoś dla Hanki. z torbami przez to pójdę, albo mi Tż w końcu kartę zablokuje

a te "Różnimisie" znajdę w jakiejś stacjonarnej księgarni? empiku?? bo kusicie mnie tą książeczką... ale chciałabym najpierw do niej zajrzeć zanim kupię..

Patik współczuję nocki

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 10:47   #2695
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a te "Różnimisie" znajdę w jakiejś stacjonarnej księgarni? empiku?? bo kusicie mnie tą książeczką... ale chciałabym najpierw do niej zajrzeć zanim kupię..
Na stronie empiku jest
Stary 2012-11-20, 10:48   #2696
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Dziewczyny, które z tych książeczek mają twarde kartki? Może udałoby mi się je jakoś zdobyć My narazie mamy tylko 4 książeczki, bo ciężko mi tu kupić polskie.. muszę popatrzeć na ebay jeszcze. W ogóle jak przekonać dziecko chociażby do oglądania obrazków? Nie zdążę otworzyć książeczki, a Szymon już mi ją wyrwie z rąk i biega z nią pod pachą po pokoju..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-11-20 o 10:49
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 11:02   #2697
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

Madziulka przejdź sie do biblioteki. U nas jest dział z polskimi książkami w tym dla dzieci. Ja wypożyczalam dla Wiktorii. Moze i u was jest.

Patik, Brunetka

Marinka jak tam dzis u Was?

Ela dobrze ze juz lepiej Troche.
A mi spuchl Maly palec u nogi. Kupiłam nowe buty i odcisk mi sie zrobił. Pozbylam sie go a za to w nocy napuchlo i ciupalo. Teraz tez boli. Musze iść na zakupy i nie wiem jak dojde. Musze jakieś stare rozchlapane buty znaleźć.

Wiki za to przespala spokojnie calutka noc, ale oczywiscie nie chwale.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 11:03   #2698
marzena_S
Zadomowienie

Madziulka,niech z nią biega, nie zabieraj mu jej w końcu sam się zainteresuje- nic na siłę. Jak zacznie otwierać, przekładać kartki to może zacznij pytać co jest na obrazkach albo opowiadaj "zobacz jaki tu kolorowy ptaszek jest", "to jest piesek/kotek/krowa i robi hau hau/miał miał/itd". Książki z kartonowymi kartkami są wszystkie Erica Carle (ten od gąsienicy), Różnimisie, Księga dźwięków, Wiersze i wierszyki dla najmłodszych http://aros.pl/szukaj/wiersze+i+wier...jm%B3odszych/0. I nie pamiętam co jeszcze,ale dziewczyny na pewno podpowiedzą jeszcze jakieś swoje typy.

Pieleszko
, chyba powinna być w stacjonarnych księgarniach. Na tej stronie jest kilka zdjęć ze środka książki. https://wydawnictwodwiesiostry.sklep...misie-196.html Hania temu brudnemu misiowi przyglądała się z niedowierzaniem, chyba przez to że artysta kolorujący misia miał podobną "kreskę" do jej.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-11-20 o 11:04
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 11:05   #2699
83monia
Zakorzenienie

madziulka - ja mam w lumpku kupiona jedna ksiazeczke po angielsku "my first words" czy jakos tak i jest najlepsza ksiazka i artura i kingi. ma zwykle obrazki, podpisy po angielsku wprawdzie ale zadne jeszcze nie czyta. moze poszukaj takich, co za roznica
np. http://www.topthatpublishing.com/title?id=4071
http://www.islam4children.com/index....start=0&id=373
http://www.monstermarketplace.com/ch...ual-board-book - bardzo podobna mamy tylko bez chinskiego
no i ksiazeczka dzwiekow to http://www.amazon.co.uk/The-Noisy-Bo.../dp/1877467529

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-11-20 o 11:07
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 11:32   #2700
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek to bynajmniej wiadomo co leczyć i czym? pewnie od tego ciągle łapie katary, tym bardziej że jest wśród dzieci.
przytulam mocno.
no właśnie nie jest tak kolorowo, dostał antybiotyk na te bakterie i pomógł na tydzień po tygodniu znów te same objawy

dzięki kobietki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości