|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
to jest 100% kataklizm... wspolczuje!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
(u mnie owsianka, kasze, zsiadle mleko - i wyregulowanam jak nigdy w zyciu) Cytat:
i chlopak!Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3212 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale z drugiej strony - może lepiejby było ten szew załozyć od razu niż czekać do ostatniej chwili Przynajmniej będziesz spokojniejsza. Bo chyba jakiegoś dyskomfortu sie nie odczuwa po jego założeniu?![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiedziałam sobie sama nie wskazany dla kobiet w ciąży
|
|
|
|
|
#3214 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ale się wyspałam .... aż do 8... i tż odwiózł ninkę do przedszkola a kubuś na popołudnie.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 22 !ja byłam w 22t6d, robi się mniej więcej do skończonego 24 ... glukozę robiłam wczoraj 24t3d (robi się do 28) co do grzecznościn dzieci - to ale byłaś urwisem . ale zgadzam się ,problem w tym co dla kogo znaczy "grzeczne dziecko"???....a najczęściej problemy wychowawcze są przez rodziców ale oni tego nie widzą. znam rodzinę -która uważa ,że dziewczynki są nieznośne,histeryczne,gło śne itp. a córkę która dużo przesiaduje w domu i roznosi energia-nazywają niegrzeczną i "modlili się" w 2 ciązy o syna - mają córkę - pewnie równie "niegrzeczną" Cytat:
co do teściów to nie wypowiadam się ... sama mam tak ,że książkę mogłabym napisać... wychodzi ,że co 2 do odstrzału
|
|
|
#3215 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe ile mi przybyło przez ten miesiąc... w czwartek si okaze![]() Lunka, trzymamy ze wszystkich sił ![]() Cytat:
Niech szybko do zdrowia wracaCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3216 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry!
Cytat:
Ja odkąd zaczęłam przestrzegać rzetelnie diety serio, jak panika jestem teraz super uregulowana. Cytat:
Cytat:
![]() Sorceresss współczucia dla szpitala na peryferiach, chłop polazł do pracy czy walczy dzielnie w łóżku a Ty biegasz koło niego ?Cytat:
czy Ty 90 kilowej cioci mówisz że brzydko wygląda ? Nie sądzę Zresztą dla mnie takie komentowanie wyglądu rodzinne to w ogóle bieda. A dziewczyny, byłam wczoraj na stronie lidla http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=31616 i są jakieś promocje na zabawki, dla starszych dzieci, nie wiem czy szczególnie okazyjne bo się nie znam, ale widziałam np lego, więc może cena jest korzystna ?
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
anika - woda i dużo wody, otręby jedz, śliwki suszone i są takie ciasteczka owsiane firmy Sante, super są na zaparcia.
dziewczyny 3 dni do końca losowania, a 2 osoby mnie doganiają bo mają 50 głosów mniej niż ja, wiem że wam się już nie chce, ale jak już tyle walczyłyśmy to proszę jeszcze o te ostatnie 3 dni ![]() obiecuję, że już nie wezmę udziału w takim konkursie
|
|
|
#3219 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tylko szkoda że nic ci nie zostanie witam sie zaszalałyście 2 strony od rana ![]() a ja znowu musze jechac i mi sie nie chce ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#3220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wróce do domu to puszcze jeszcze raz
|
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Witam się z pracy... W równo 23 tygodniu(: to już 6sty miesiąc! I 3.5 kg na plusie
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
witam, słonki świeci więc aż chce się pracować
dziś zaczął mi się 18 tydzień jak dobrze liczę ale nie jestem pewna. niestety nie czuję jeszcze ruchów :-(
|
|
|
|
|
#3223 | |||||
|
Rozeznanie
|
Feminatal..
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
aaa ten tekst też słyszałam.. ![]() ja się nie martwię a wszyscy w koło tak.. ![]() dzień dobry.. dopiero wstajemy.. ![]() i idziemy na śniadanko..
|
|
|
#3224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie teraz siedzi z kolegami i nie czuje choroby, ale jak wróci do domu to znów go rozłoży,... a to pardon! połówkowe rzeczywiście 18-22 tydzień
|
|
|
|
#3225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a my opiekujemy się nietoperkiem- sroka porwała i w locie puściła.... teraz go trzymamy i karmimy ....
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czytałam, że pierwsze ruchy zazwyczaj w pierwszej ciąży odczuwa się między 20 a 22 tygodniem. |
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz a u mnie było zaznaczone ze 3 pkt
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic sie nie martw. kazdy brzdac inaczej/kiedy indziej daje o sobie znac. my dzis jestesmy w 23t0d a malucha czuje dobrze od czwartku dopiero a teraz brzuch skacze az milo
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
strippi ja codziennie głosuję w pracy i w domku
|
|
|
|
|
#3231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja...Qrde ja na połówkowe pojde w 24t3dniach...Mam nadzieję, że coś wyjdzie...
W ogóle ostatnio źle się czuje, a właściwie nie źle,a dziwnie jakies dziwne niepokoje mnie dopadają i schizy...Kładę sie kilka razy dziennie i słucham czy maluszek bryka...Odgońcie ode mnie te myśli... |
|
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie rok temu wlecial taki jeden do mieszkania (duze miasto, IV p.)... mialam zawal prawie.... lata sobie swobodnie? jak go trzymacie????
|
|
|
|
#3234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja liczę że dziś kończymy 18 tydzień a jutro będzie 18+1 czyli będzie nam leciał 19 tydzień więc ja mówię że mam skończony 18 tydzień albo że leci mi 19
|
||
|
|
|
|
#3235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do ruchów to spokojnie ja w 2 c w 18 tyg jeszcze nie czułam ![]() Cytat:
|
|
|
#3236 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Armagedon przy chorym chłopie to mały pikuś heheh ![]() Cytat:
Najlepiej machanie tą rączką i jedną nóżką Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A reakcja rodziców super ![]() U nas wszyscy się bardzo ucieszyli. Najlepiej było jak mąż powiedział swoim rodzicom ale zastrzegł, żeby na razie się nie chwalili bo to za wcześnie jeszcze (kolo 6- 7 tyg.im powiedział). No i była jakaś impreza, nikt oprócz teściów nie wiedział no i jakoś rozmowa przy stole zeszłą na pracę dla młodych, zarobki itp. I jakiś wujek męża podał nas za przykład, że jako młode małżeństwo ciężko nam teraz z mieszkaniem finansami, że powiększenie rodziny to dodatkowy koszt. Nie było to w formie ataku czy coś tylko jako stwierdzienie faktu, że młodzi mają ciężko na stracie. Na to teść, niczym kogucik, zaczął mówć że na dziecko pieniądze zawsze się znajdą i jakby co on pomoże itd. Śmiać mi się chciało trochę, ale miłe to było ![]() A co do wyglądu w ciąży i płci, to ja sama nie wiem. Urodzę dziewczynkę, a wszyscy mi mówią, że świetnie wyglądam i że ciąża mi służy. Zasadniczo wszyscy oprócz Tż Tzn. jego zdaniem wyglądam super ale zbiedniałam (haha to dobre!). Jego zdaniem w ramionach i na buzi zmizerniałam i co chwila mi coś kupuje i próbuje mnie podtuczyć Więc ja już nie wiem kto ma rację- Tż się upiera, że on, bo on najlepiej wie jak wylądam (jak mi położna powiedziała, że mam duży brzuch to żebyście widziały jego minę heheh )
Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-11-20 o 10:38 |
|||||
|
|
|
|
#3237 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do badań, rekomendacja polskiego towarzystwa ginekologicznego ( więc jak ktoś nie jest dr housem, a robi inaczej, to nie jest chyba do końca na bieżąco )Badanie stężenia glukozy po doustnym podaniu 75g glukozy (w 24-28 t.c.) Ultrasonograficzna ocena rozwoju ciąży (czas wykonania badania 18 – 22 t.c. oraz po 30 t.c.). źródło : http://www.nucleagena.pl/files/rekom...edporodowa.pdf
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny! Zarządzam kawusię!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

i chlopak!

Ale z drugiej strony - może lepiejby było ten szew załozyć od razu niż czekać do ostatniej chwili
chciałam się pochwalić nowymi nabytkami, które dzisiaj upolowałam dla Bąbla 
), to ja miałam rekordy lotów nad ziemia na rowerze, na sankach i na 'worku' (taki pojazd jeżący na śnieg al'a jabłuszko ale o tysiąckroć lepsze
za 22 !
Niech szybko do zdrowia wraca
z jednej strony mam ochote uciec a z drugiej nie moge sie doczekac kiedy zobacze moje malenstwo 

05.07.2008
... i dotknęło ich dopiero to , że nie będziemy mieszkać z nimi