Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 09:19   #3211
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Dziewczyny, KATASTROFA! Chłopa mam chorego!
to jest 100% kataklizm... wspolczuje!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
A z ciąży się nie cieszą bo przeciez juz dziecko mamy wiec po co nam drugie.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już nie wiem co mam robić z tymi zaparciami - nic nie pomaga
koniecznie zglos to lekarzowi.
(u mnie owsianka, kasze, zsiadle mleko - i wyregulowanam jak nigdy w zyciu)

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
heh... czyli jak mnie wszyscy chwalą i mówią, że w ciąży wyglądam pięknie, tak świeżo i dziewczęco - to bd chłopak
mnie tak slodza i chlopak!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
z jednej strony mam ochote uciec a z drugiej nie moge sie doczekac kiedy zobacze moje malenstwo
Lunka, zaciskam!

Cytat:
bo jak ja słyszę że ten babsztyl do 6cio letniego dziecka nadal mówi 'tlosiećke, albo dźiemićku albo pączuś' to mnie mnie krew zalewa
nie znosze tego. tez jestem przeczulona. ale ze 6 letnia dziewczynka nie prostuje babci kregoslupa?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 09:19   #3212
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Mokka tak mi się przypomniało bo ty masz ciuszki od 2 koleżanek a jednej masz oddac to podpisalas co od ktorej ;>
Dragusia, ja obu koleżankom ciuszki będę oddawała Zrobiłam fotki jednym i drugim i potem będę wg tych fotek sortowała żeby im oddać Jak maluch z kolenych będzie wyrastał, to będę je od razu prała i odkładała do odpowiedniego kartonika- z napisem Kasia lub Ania
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam od lekarza... w ogole na dzikim luzie szlam na dzisiejsza wizyte (od czwartku czuje Torresa, widze falujacy brzuch). Tja. Szyjka za miekka, za wiotka...
musze oszczedzac sie na maxa. Kurdvvaaaa.... nic innego nie robie od 27 lipca... luteina podwojona, magnez potrojony - USG za tydzien. lekarz sie nad szyciem zastanawia. po badaniu mam krew na wkladce (juz dzwonilam - mam nie panikowac, bo to po badaniu...):mur :
kurcze, pani22ka, przykro mi że z ta szyjką masz takie problemy Ale z drugiej strony - może lepiejby było ten szew załozyć od razu niż czekać do ostatniej chwili Przynajmniej będziesz spokojniejsza. Bo chyba jakiegoś dyskomfortu sie nie odczuwa po jego założeniu?
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja miałam tą 75 dzisiaj i mailam pobierane 3 razy przed po godzinie i po dwóch ale to zależy jak ci zaznaczy lekarz na skierowaniu
no mi lekarz na skierowaniu napisał tylko "test obciążenia 75g glukozy" - a z tego nie wynika ile razy krew ma być pobierana Zobaczymy w czwartek czy dobrze, że tylko po 2h miałam pobieraną - bo mam wtedy wizytę
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam chciałam się pochwalić nowymi nabytkami, które dzisiaj upolowałam dla Bąbla ...
bardzo ladne
Stary 2012-11-20, 09:22   #3213
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Odpowiedziałam sobie sama nie wskazany dla kobiet w ciąży jaki głupek ze mnie
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 09:48   #3214
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ale się wyspałam .... aż do 8... i tż odwiózł ninkę do przedszkola a kubuś na popołudnie....
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
nestelle może to i nie miłe jak tak mówi ale ja też tak słyszałam od wielu osób i w sumie zgadzałam się z nimi że kiepsko wyglądam, i że będzie dziewczynka. Teraz już niby lepiej ale i tak kiepsko wyglądam choć pierwsze 3 miesiące wyglądałam tragicznie.
...może i tak ale rozumiem jak ktoś bliski to mówi i z troski - wtedy może pomóc,doradzić... ale obca osoba ? po co ? w czym pomoże komuś taki tekst? raczej jeszcze dobije ....
no fajne tego typu łóżka - jak łóżko auto,widziałam też rakietę, zamek itp. a co do tych łóżeczek dla niemowlaków to ładne są 2 pierwsze
Cytat:
hej dziewczyny
u nas już 22 tydzień
choć nie wiem jak to jest liczone według kalkulatora internetowego??? ...
i teraz tak się zastanawiam czy w takim razie jak pójdę na usg genetyczne za tydzień to czy nie bd za późno? ... bo chyba takie badanie ma być w 20-22 tygodniu ciąży???

i powiedzcie mi kiedy robi się to badania na glukozę? bo mnie na razie nikt nic nie mówił... wizyta 5 grudnia... hmmmm...

a co do 'grzeczności' chłopak - dziewczynka...
większej głupoty jak to że dziewczyny są 'grzeczniejsze' nie słyszałam
ja byłam starsza od brata o 3 lata i tak się składa, że to ja była 'tą' wszędzie będącą, to prze zemnie młody stracił przednie mleczaki i złamał rękę, to ja byłam na tyle 'genialna' żeby jeździć na rowerze po lesie z katem nachylenia 90*, to ja zawsze byłam pogryziona przez pszczoły, i to praktycznie podpaliłam stodołę dziadkom w wakacje (rozbijaliśmy wigwam ), to ja miałam rekordy lotów nad ziemia na rowerze, na sankach i na 'worku' (taki pojazd jeżący na śnieg al'a jabłuszko ale o tysiąckroć lepsze )... i tak mogę cały czas grunt, że to ja byłam ta poszczelona, bardziej zwariowana i kombinująca, młody bardziej się dostosowywał ALE na to wszystko wydaje mi się że to jest normalne, w końcu dzieci to dzieci ... więc co? mają od urodzenia siedzieć, patrzyć w książeczki i nie wyszaleć się kiedy powinny? ... a że będą miały fochy, popłaczą czy tupną nóżką - to sorki, ale chyba każde normalne dziecko ma swój charakter i jak tylko zacznie myśleć chce mieć swoje zdanie..
bez sensu takie uszeregowanie ... jakieś przedpotopowe i staroświeckie - to trzeba nie mieć absolutnie żadnego wstydu żeby tak się marać mówiąc takie opinie na głos
za 22 !
ja byłam w 22t6d, robi się mniej więcej do skończonego 24 ...
glukozę robiłam wczoraj 24t3d (robi się do 28)
co do grzecznościn dzieci - to ale byłaś urwisem . ale zgadzam się ,problem w tym co dla kogo znaczy "grzeczne dziecko"???....
a najczęściej problemy wychowawcze są przez rodziców ale oni tego nie widzą.
znam rodzinę -która uważa ,że dziewczynki są nieznośne,histeryczne,gło śne itp. a córkę która dużo przesiaduje w domu i roznosi energia-nazywają niegrzeczną i "modlili się" w 2 ciązy o syna - mają córkę - pewnie równie "niegrzeczną"
Cytat:
heh... czyli jak mnie wszyscy chwalą i mówią, że w ciąży wyglądam pięknie, tak świeżo i dziewczęco - to bd chłopak
... w sumie czemu nie ale jak bd dziewczynka, te wszystkie sukienusie - ehhhhh... cudownie!
..ja w każdej ciąży wyglądałam podobnie....

co do teściów to nie wypowiadam się ... sama mam tak ,że książkę mogłabym napisać... wychodzi ,że co 2 do odstrzału
Stary 2012-11-20, 09:51   #3215
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
wogole wlasnie sie wazylam i u nas ok 5,5kg na plus!!!
a byly piekne postanowienie MAX 12kg w calej ciazy
no ja takiego postanowienia może nie mam... ale taką cichutką nadzieję, że 12 nie przekroczę Ciekawe ile mi przybyło przez ten miesiąc... w czwartek si okaze
Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo jutro o 12 idziemy na genetyczne
Lunka, trzymamy ze wszystkich sił
Cytat:
Dziewczyny, KATASTROFA! Chłopa mam chorego! Chyba kona... ledwo smarknie, a już chce, żeby mu kartkę i pióro podawać bo będzie testament spisywał Teraz leży we wannie i się inhaluje! Całe mieszkanie pachnie sosnami i miętą Straszna bidusia... Ale musi się spieszyć ze zdrowieniem bo niedługo wyjazd integracyjny mają... dzisiaj już zastanawiał się czy z atrakcji przewidzianych woli SPA, termy czy kolejkę na Kasprowy...
uuu... jak chłop choruje, to masakra... Niech szybko do zdrowia wraca
Cytat:
no i dziś w pracy wylęg dzieciaczków to co pisałam wcześniej czyli koleżance córeczka zmieniła się w synka, a jeden pan zostanie dziadkiem na dziś miał termin wnuczka mu się rodzi lub urodziła już ale nic straconego bo za niespełna 2 miesiące zostanie ponownie dziadkiem u 2 córki i będą bliźniaki 2 chłopców czyli 3 maluchów na raz
ojej, to radość potrójna dla dziadków
Cytat:
dzis wielki dzien z jednej strony mam ochote uciec a z drugiej nie moge sie doczekac kiedy zobacze moje malenstwo
Napewno wszystko będzie dobrze Trzymamy kciuki
Stary 2012-11-20, 10:06   #3216
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry!

Cytat:
Dziewczyny ja już nie wiem co mam robić z tymi zaparciami - nic nie pomaga, dziś rano po tygodniu skorzystałam z toalety - koszmar - problem z załatwieniem się, ból a później na papierze zauważyłam krew...
od razu zaczęłam panikować skąd się wzieła i okazało się że moja pupa nie daje rady zaparciom kurde w czwartek wizyta u gina ale nie wiem czy coś pomoże, ostatnio dał mi tylko jakis syrop do picia przed obiadem ale nic nie daje
Anika a napisz wszystko co jadłaś przez ostatnie 3 dni. Poza tymi otrębami i śliwkami.

Ja odkąd zaczęłam przestrzegać rzetelnie diety serio, jak panika jestem teraz super uregulowana.

Cytat:
hej dziewczyny
u nas już 22 tydzień
choć nie wiem jak to jest liczone według kalkulatora internetowego??? ...
No liczone od darty ostatniej miesiączki, tak ja wpisałaś do kalkulatora.

za kolejny tydz.

Cytat:
dzis wielki dzien z jednej strony mam ochote uciec a z drugiej nie moge sie doczekac kiedy zobacze moje malenstwo

Sorceresss współczucia dla szpitala na peryferiach, chłop polazł do pracy czy walczy dzielnie w łóżku a Ty biegasz koło niego ?

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,

...może i tak ale rozumiem jak ktoś bliski to mówi i z troski - wtedy może pomóc,doradzić... ale obca osoba ? po co ? w czym pomoże komuś taki tekst? raczej jeszcze dobije ....
No dokładnie, kolejny przykład zwykłej chamówy czy Ty 90 kilowej cioci mówisz że brzydko wygląda ? Nie sądzę Zresztą dla mnie takie komentowanie wyglądu rodzinne to w ogóle bieda.

A dziewczyny, byłam wczoraj na stronie lidla http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=31616 i są jakieś promocje na zabawki, dla starszych dzieci, nie wiem czy szczególnie okazyjne bo się nie znam, ale widziałam np lego, więc może cena jest korzystna ?
Stary 2012-11-20, 10:09   #3217
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Glukozę robi się 24-28 tydzień.
Ja nie pisałam o glukozie tylko o połówkowym.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:09   #3218
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

anika - woda i dużo wody, otręby jedz, śliwki suszone i są takie ciasteczka owsiane firmy Sante, super są na zaparcia.

dziewczyny 3 dni do końca losowania, a 2 osoby mnie doganiają bo mają 50 głosów mniej niż ja, wiem że wam się już nie chce, ale jak już tyle walczyłyśmy to proszę jeszcze o te ostatnie 3 dni
obiecuję, że już nie wezmę udziału w takim konkursie
Stary 2012-11-20, 10:12   #3219
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
u nas już 22 tydzień

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas dziś skończony 23 tydzień czyli 6 miesiąc

Cytat:
trzymamy kciuki i czekamy na relacje

Cytat:
Ja dziś skończony 18 tydzień czyli zaczęłam 5 miesiąc

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dragusia, ja obu koleżankom ciuszki będę oddawała Zrobiłam fotki jednym i drugim i potem będę wg tych fotek sortowała żeby im oddać Jak maluch z kolenych będzie wyrastał, to będę je od razu prała i odkładała do odpowiedniego kartonika- z napisem Kasia lub Ania
o dobry pomysł tylko szkoda że nic ci nie zostanie

witam sie zaszalałyście 2 strony od rana
a ja znowu musze jechac i mi sie nie chce

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
dziewczyny 3 dni do końca losowania, a 2 osoby mnie doganiają bo mają 50 głosów mniej niż ja, wiem że wam się już nie chce, ale jak już tyle walczyłyśmy to proszę jeszcze o te ostatnie 3 dni
spokojnie głosujemy codziennie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:13   #3220
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
anika - woda i dużo wody, otręby jedz, śliwki suszone i są takie ciasteczka owsiane firmy Sante, super są na zaparcia.

głosy poszły wróce do domu to puszcze jeszcze raz
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:13   #3221
Agnjeska
Zadomowienie

Hej! Witam się z pracy... W równo 23 tygodniu(: to już 6sty miesiąc! I 3.5 kg na plusie

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:17   #3222
misiulka06
Rozeznanie

witam, słonki świeci więc aż chce się pracować dziś zaczął mi się 18 tydzień jak dobrze liczę ale nie jestem pewna. niestety nie czuję jeszcze ruchów :-(
Stary 2012-11-20, 10:19   #3223
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a pamiętacie jakie witaminy brałyście w 1 ciąży?
Feminatal..

Cytat:
witam chciałam się pochwalić nowymi nabytkami, które dzisiaj upolowałam dla Bąbla ...
śliczne..

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A jaka zła jestem to wam mówię, przez pomyłkę zapłaciłam rachunek za Tv o 2zł(DWA) za mało i już dostałam dwa sms'y że nie odnotowali wpłaty i że proszą o pilne uregulowanie należności, no ale bez jaj ja im nie miałam zamiaru dopłacać tylko przy kolejnym rachunku dopiero doliczyć i po sprawie.
A tu co włączam Tv i nie mam ani jednego kanału
już Tż będzie dzwonił do nich na słówko...
my zawsze płacimy w ostatnim dniu i jeszcze nigdy mi nie wyłączyli.. a mam N-ke..

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo jutro o 12 idziemy na genetyczne

Cytat:
A robiłaś coś specjalnego? masaże, specjalne balsamy?? bo ja mam fobie na tym punkcie, że zmaleją mi cycki po karmieniu
nie.. tylko balsam zwykły..

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

A po mojej wizycie: wszystko idealnie, książkowo i w ogóle super. Słuchaliśmy bicia serca, przez kilka sekund nic nie było słychać i już zaczęłam lekko panikować. A potem jak to lekarz skomentował: "Grzeczna dzidzia, podpłynęła, żebyśmy mogli posłuchać"
Mam się nie przejmować brakiem przyrostu wagi i tego, że brzucha wcale nie widać - po prostu mam mocne mięśnie brzucha, które wpychają macicę do wewnątrz.

Cytat:
ja w ogóle nie rozumiem takiego rozróżniania płci , wieku albo innych przypadków ... ciemnota i tyle . kuba ma 7 lat a ninka 3 i nigdy nie miałam histerii, buntu itp.- normalne dzeciaki ,wesołe , mądre i rozrabiające . No ale TAK- dzieci czasami płaczą - dla niektórych to problem nie do ogarnięcia -coś nie tak, jawny dowód na to ,że są niegrzeczne ... bo grzeczne dziecko to "wytresowane " dziecko : "tak mamusiu","nie mamusiu " a w ogóle to pytają przed tym czy mogą się odezwać .....
ja za to słyszałam ,że jak wyjdę za mąż to "wszystko się skończy",a jak się pojawią dzieci to już w ogóle koniec.....
mam takie same zdanie.. dziecko to dziecko..

aaa ten tekst też słyszałam.. i dalej go słyszę.. "zobaczysz jak z dwójką jest przerąbane" itp
ja się nie martwię a wszyscy w koło tak..

dzień dobry..
dopiero wstajemy..
i idziemy na śniadanko..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:20   #3224
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry!
Sorceresss współczucia dla szpitala na peryferiach, chłop polazł do pracy czy walczy dzielnie w łóżku a Ty biegasz koło niego ?
ależ oczywiście, że poszedł...
pewnie teraz siedzi z kolegami i nie czuje choroby, ale jak wróci do domu to znów go rozłoży,...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja nie pisałam o glukozie tylko o połówkowym.
a to pardon! połówkowe rzeczywiście 18-22 tydzień

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:24   #3225
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A dziewczyny, byłam wczoraj na stronie lidla http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=31616 i są jakieś promocje na zabawki, dla starszych dzieci, nie wiem czy szczególnie okazyjne bo się nie znam, ale widziałam np lego, więc może cena jest korzystna ?
cena niska za lego - my kupiliśmy na ur.chrześniaka tż (miał 1 list.) lego duplo w innym sklepie o 20 zł drożej niż tu w lidlu....
Cytat:
..pamiętamy
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej! Witam się z pracy... W równo 23 tygodniu(: to już 6sty miesiąc! I 3.5 kg na plusie

a my opiekujemy się nietoperkiem- sroka porwała i w locie puściła.... teraz go trzymamy i karmimy ....
Stary 2012-11-20, 10:24   #3226
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dziś zaczął mi się 18 tydzień

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:26   #3227
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
witam, słonki świeci więc aż chce się pracować dziś zaczął mi się 18 tydzień jak dobrze liczę ale nie jestem pewna. niestety nie czuję jeszcze ruchów :-(
misiulka06 to widzę że my tak samo ale ja liczę że to 18 tydzień skończony i będzie leciał 19 tydzień. Ja też nie czuję ruchów to jesteśmy we 2 na ten sam termin nie czujemy ruchów troszkę mi ulżyło że nie jestem sama czyli wszystko ok
Ja czytałam, że pierwsze ruchy zazwyczaj w pierwszej ciąży odczuwa się między 20 a 22 tygodniem.
Stary 2012-11-20, 10:27   #3228
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
no mi lekarz na skierowaniu napisał tylko "test obciążenia 75g glukozy" - a z tego nie wynika ile razy krew ma być pobierana Zobaczymy w czwartek czy dobrze, że tylko po 2h miałam pobieraną - bo mam wtedy wizytę

bardzo ladne
o widzisz a u mnie było zaznaczone ze 3 pkt
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:29   #3229
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
pani22ka, przykro mi że z ta szyjką masz takie problemy Ale z drugiej strony - może lepiejby było ten szew załozyć od razu niż czekać do ostatniej chwili Przynajmniej będziesz spokojniejsza. Bo chyba jakiegoś dyskomfortu sie nie odczuwa po jego założeniu?
podobno nie... zwykle mam wizyty co 2 tygodnie, teraz mam co tydzien przychodzic... mysle, ze bedzie w poniedzialek interweniowal... ja odetchne z ulga!

Cytat:
niestety nie czuję jeszcze ruchów :-(
nic sie nie martw. kazdy brzdac inaczej/kiedy indziej daje o sobie znac. my dzis jestesmy w 23t0d a malucha czuje dobrze od czwartku dopiero a teraz brzuch skacze az milo

Stary 2012-11-20, 10:30   #3230
oliwka__
Zakorzenienie

strippi ja codziennie głosuję w pracy i w domku
Stary 2012-11-20, 10:32   #3231
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
misiulka06 to widzę że my tak samo ale ja liczę że to 18 tydzień skończony i będzie leciał 19 tydzień. Ja też nie czuję ruchów to jesteśmy we 2 na ten sam termin nie czujemy ruchów troszkę mi ulżyło że nie jestem sama czyli wszystko ok
Ja czytałam, że pierwsze ruchy zazwyczaj w pierwszej ciąży odczuwa się między 20 a 22 tygodniem.
ja to w sumie nie wiem jak liczyć eh bo 17.07 miałam ostatni okres...
Stary 2012-11-20, 10:32   #3232
klementyna1
Zakorzenienie

Witam sie i ja...Qrde ja na połówkowe pojde w 24t3dniach...Mam nadzieję, że coś wyjdzie...

W ogóle ostatnio źle się czuje, a właściwie nie źle,a dziwnie jakies dziwne niepokoje mnie dopadają i schizy...Kładę sie kilka razy dziennie i słucham czy maluszek bryka...Odgońcie ode mnie te myśli...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:33   #3233
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie teraz siedzi z kolegami i nie czuje choroby, ale jak wróci do domu to znów go rozłoży,...
meska grypa

Cytat:

a my opiekujemy się nietoperkiem- sroka porwała i w locie puściła.... teraz go trzymamy i karmimy ....
wow.
mnie rok temu wlecial taki jeden do mieszkania (duze miasto, IV p.)... mialam zawal prawie....
lata sobie swobodnie? jak go trzymacie????

Stary 2012-11-20, 10:35   #3234
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ja to w sumie nie wiem jak liczyć eh bo 17.07 miałam ostatni okres...
Tak samo jak ja ja liczę że dziś kończymy 18 tydzień a jutro będzie 18+1 czyli będzie nam leciał 19 tydzień więc ja mówię że mam skończony 18 tydzień albo że leci mi 19
Stary 2012-11-20, 10:35   #3235
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a co do ruchów to spokojnie ja w 2 c w 18 tyg jeszcze nie czułam

Cytat:
podeślę ci Julkę będzie szczęśliwa przy pomaganiu
Stary 2012-11-20, 10:37   #3236
Villga
Zadomowienie

Cytat:
[B]
Dziewczyny, KATASTROFA! Chłopa mam chorego! Chyba kona... ledwo smarknie, a już chce, żeby mu kartkę i pióro podawać bo będzie testament spisywał Teraz leży we wannie i się inhaluje! Całe mieszkanie pachnie sosnami i miętą Straszna bidusia... Ale musi się spieszyć ze zdrowieniem bo niedługo wyjazd integracyjny mają... dzisiaj już zastanawiał się czy z atrakcji przewidzianych woli SPA, termy czy kolejkę na Kasprowy...
łoooo! To nie zazdroszczę Armagedon przy chorym chłopie to mały pikuś heheh

Cytat:
popłakałam się ze śmiechu Najlepiej machanie tą rączką i jedną nóżką

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
A z ciąży się nie cieszą bo przeciez juz dziecko mamy wiec po co nam drugie.
.
Wrrr! Masakra

Cytat:
Dziewczyny ja już nie wiem co mam robić z tymi zaparciami - nic nie pomaga, dziś rano po tygodniu skorzystałam z toalety - koszmar - problem z załatwieniem się, ból a później na papierze zauważyłam krew...
od razu zaczęłam panikować skąd się wzieła i okazało się że moja pupa nie daje rady zaparciom kurde w czwartek wizyta u gina ale nie wiem czy coś pomoże, ostatnio dał mi tylko jakis syrop do picia przed obiadem ale nic nie daje
Mi pomogły suszone śliwki i kawa z mlekiem. Ale znam ból. Teraz jak jem sporo żelaza to znów czuję, że się zaczynają problemy, ale póki co działa.

Cytat:
... w sumie czemu nie ale jak bd dziewczynka, te wszystkie sukienusie - ehhhhh... cudownie!

nam na wieści o ciąży powiedzieli tyle: "noooo... to super, jedno dziecko więcej w rodzinie... ale tak jak wy sobie dacie rade jak roboty nie macie, planów też nie... rozsądnie to tak???w sumie jak będzie dziewczynka to weźmiecie ciuszki do M**** - siostry mojego męża .... "

ja się zaczęłam śmiać a mąż doszedł do szybkiej konkluzji i skwitował ten fakt, żeby się nie martwili bo plan mamy praca tez będzie i nie się nie stresują bo będziemy mieszkać u mnie więc 'kolejne' dziecko nie będzie im biegać pomiędzy nogami ... masakra ... i dotknęło ich dopiero to , że nie będziemy mieszkać z nimi

natomiast moi rodzice, wyściskali nas na tyle, że obojgu odcięli nam dopływ tlenu, tata wycałował nas, zdjęcie małego, potem znów nas aż się w końcu popłakali a mama na ta okoliczność pojechała do sklepu po szampana i zrobiła uroczysta kolację oczywiście stwierdzili żeby się nic nie martwić bo wszystko się ułoży i na pewno znajdziemy pracę i będzie dobrze...

ja nie oczekuję, ze każdy ma tak reagować ale przynajmniej 'gratulacje będzie dobrze', nie martwcie się itd. to mogli z siebie wykrztusić - czy to ja wymaga za wiele? tym bardziej że obie strony wiedziały jakie mogę mieć problemy z zajściem w ciąże ...
Kolejni "super teściowie" A reakcja rodziców super

U nas wszyscy się bardzo ucieszyli. Najlepiej było jak mąż powiedział swoim rodzicom ale zastrzegł, żeby na razie się nie chwalili bo to za wcześnie jeszcze (kolo 6- 7 tyg.im powiedział). No i była jakaś impreza, nikt oprócz teściów nie wiedział no i jakoś rozmowa przy stole zeszłą na pracę dla młodych, zarobki itp. I jakiś wujek męża podał nas za przykład, że jako młode małżeństwo ciężko nam teraz z mieszkaniem finansami, że powiększenie rodziny to dodatkowy koszt. Nie było to w formie ataku czy coś tylko jako stwierdzienie faktu, że młodzi mają ciężko na stracie. Na to teść, niczym kogucik, zaczął mówć że na dziecko pieniądze zawsze się znajdą i jakby co on pomoże itd. Śmiać mi się chciało trochę, ale miłe to było

A co do wyglądu w ciąży i płci, to ja sama nie wiem. Urodzę dziewczynkę, a wszyscy mi mówią, że świetnie wyglądam i że ciąża mi służy. Zasadniczo wszyscy oprócz Tż Tzn. jego zdaniem wyglądam super ale zbiedniałam (haha to dobre!). Jego zdaniem w ramionach i na buzi zmizerniałam i co chwila mi coś kupuje i próbuje mnie podtuczyć Więc ja już nie wiem kto ma rację- Tż się upiera, że on, bo on najlepiej wie jak wylądam (jak mi położna powiedziała, że mam duży brzuch to żebyście widziały jego minę heheh)

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2012-11-20 o 10:38
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:39   #3237
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
i dla Mamy chudziaczka

Cytat:
cena niska za lego - my kupiliśmy na ur.chrześniaka tż (miał 1 list.) lego duplo w innym sklepie o 20 zł drożej niż tu w lidlu....
:
A no to jak niska i ktoś ma jakieś zakupy dla dzieci, to polecam tego lidla, duplo też w ofercie.

Cytat:
ależ oczywiście, że poszedł...
No co za paskudny, podstępny wirus

Co do badań, rekomendacja polskiego towarzystwa ginekologicznego ( więc jak ktoś nie jest dr housem, a robi inaczej, to nie jest chyba do końca na bieżąco )

Badanie stężenia glukozy po doustnym
podaniu 75g glukozy (w 24-28 t.c.)

Ultrasonograficzna ocena rozwoju ciąży (czas wykonania badania 18 – 22 t.c.
oraz po 30 t.c.).

źródło : http://www.nucleagena.pl/files/rekom...edporodowa.pdf
Stary 2012-11-20, 10:39   #3238
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja...Qrde ja na połówkowe pojde w 24t3dniach...Mam nadzieję, że coś wyjdzie...

W ogóle ostatnio źle się czuje, a właściwie nie źle,a dziwnie jakies dziwne niepokoje mnie dopadają i schizy...Kładę sie kilka razy dziennie i słucham czy maluszek bryka...Odgońcie ode mnie te myśli...
odganiam wszystko będzie dobrze nie stresuj się, chociaż chyba każda od czasu do czasu ma jakieś schizy
Stary 2012-11-20, 10:41   #3239
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A co do wyglądu w ciąży i płci, to ja sama nie wiem. Urodzę dziewczynkę, a wszyscy mi mówią, że świetnie wyglądam i że ciąża mi służy. Zasadniczo wszyscy oprócz Tż Tzn. jego zdaniem wyglądam super ale zbiedniałam (haha to dobre!). Jego zdaniem w ramionach i na buzi zmizerniałam i co chwila mi coś kupuje i próbuje mnie podtuczyć Więc ja już nie wiem kto ma rację- Tż się upiera, że on, bo on najlepiej wie jak wylądam (jak mi położna powiedziała, że mam duży brzuch to żebyście widziały jego minę heheh)
Ja myślę że nie ma co się w to tak wkręcać, bo to są wd mnie jakieś wsiowe gusła i zabobony.
Stary 2012-11-20, 10:42   #3240
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
jak mi położna powiedziała, że mam duży brzuch to żebyście widziały jego minę heheh
i pewnie położna się nie zna... bo przecież Ty taka lichutka

Dziewczyny! Zarządzam kawusię!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości