Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 13:19   #2281
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
zasnela ale jakas taka ciepla mi sie wydaje...
Marysia po tym trzecim szczepieniu przespała pół dnia i też taka ciepła była, aż myślałam że ma temperaturę...
Pielęgniarka mówiła, że jakby była marudna, niespokojna to żeby dać jej 2,5ml calpolu.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:21   #2282
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
tak o to mi chodzi.
no to ja daję min.100ml,staram się wciskać w nią picie
Stary 2012-11-20, 13:34   #2283
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dokładnie tak
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:35   #2284
modnisia86
Zadomowienie

My juz po rehabilitacji nie bylo zle. mamy z mala cwiczyc w domu i raz w tygodniu chodzic do szpitala. Mala zniosla dzielnie cwiczenia. Pozniej bylismy na spacerze. Choc dzis chyba wyjdziemy jeszcze raz taka fajna pogoda jest. i my nie mamy zakazu noszenia dziecka w pionie.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:36   #2285
ajka89
Zadomowienie

Młoda jest dzisiaj strasznie marudna...zasnęła w końcu, ale śpi jak mysz pod miotłą...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:36   #2286
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
my już po
mały waży 7,92 i ma 69cm

niestety płakał okropnie,przeraźliwie aż się zapowietrzył i zabrakło mu tchu

teraz jak zawsze po szczepieniach śpi,ehh biedne moje maleństwo
biedny Mały... ale waży pięknie!

Cytat:
hej my tez juz po szczepieniu, mala wazy 7200, plakala bardzo bo to 3 wklocia, ale teraz juz bawi sie w lezaczku i juz zapomniala tymczasowo o szczepieniu...
A no i dzisiaj konczymy 4 miesiace...
Ja natomiast humor mam podly...
Znowu ładnie przybiera

Współczuję maluchom tych szczepień, tym bardziej, że nie wiadomo do końca jak one się po niech czują
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:39   #2287
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
U nas tak samo, śmiech pojawił się jakiś czas temu, a piski dzisiaj rano
Wpadaj do nas częściej
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dokładnie tak
Ja jak sobie pomyślę, że miałabym kiedyś jeszcze rodzić to aż mnie wzdryga. Strasznie wspominam poród i nie wiem czy mam ochotę jeszcze raz...
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
My juz po rehabilitacji nie bylo zle. mamy z mala cwiczyc w domu i raz w tygodniu chodzic do szpitala. Mala zniosla dzielnie cwiczenia. Pozniej bylismy na spacerze. Choc dzis chyba wyjdziemy jeszcze raz taka fajna pogoda jest. i my nie mamy zakazu noszenia dziecka w pionie.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:46   #2288
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
biedny Mały... ale waży pięknie!

Współczuję maluchom tych szczepień, tym bardziej, że nie wiadomo do końca jak one się po niech czują
dzięki

wydaje mi się że nie czują się najlepiej,mój np od kiedy wróciliśmy ciągle śpi
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:48   #2289
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się że nie czują się najlepiej,mój np od kiedy wróciliśmy ciągle śpi
a moja sie albo cieszy albo wscieka i gryzie smoka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:57   #2290
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a moja sie albo cieszy albo wscieka i gryzie smoka

widocznie jej organizm nie odczuł szczepienia
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:03   #2291
blueberry88
Zakorzenienie

Mamcia, zmierz temperaturę, najwyżej coś podasz.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:04   #2292
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moja spala z pol godziny a teraz nie wiem o co jej chodzi, rozdziera sie w nieboglosy..
temperatury nie ma..

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:05   #2293
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

widocznie jej organizm nie odczuł szczepienia
ja gopdzine po szczepieniu dalam Jej czopka profilaktycznie. oze dlatego. Ale wsumie po zadnym jeszcze szczepieniu nic nie bylo. licze ze teraz tez tak bedzie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-20, 14:09   #2294
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
ja gopdzine po szczepieniu dalam Jej czopka profilaktycznie. oze dlatego. Ale wsumie po zadnym jeszcze szczepieniu nic nie bylo. licze ze teraz tez tak bedzie
a mi doktorka powiedziała, że gorączka może się pojawić dopiero ok 5h po szczepionce, a działanie czopka to ok.5h
Stary 2012-11-20, 14:27   #2295
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewzyny niewiem co zrobic z tym wozkiem.
To nie dumaj, tylko jedź do tego komisu, albo zamawiaj ten za 400 zł z all. Po zimie go sprzedasz, więc część kasy odzyskasz... o ile wybierzesz coś, co może się spodobać również komuś innemu.

Ja miałam dość dumania i dlatego pewne rzeczy zamówiłam z wyprzedzeniem. Krzesełko i śpiwór mam w domu, a za spacerówkę dzisiaj zapłaciłam, więc do końca tygodnia powinna dotrzeć. Idealna nie jest, ale jako wózek dodatkowy może być. Jest rozkładana na płasko, więc w razie konieczności wezmę śpiwór, spacerówkę ważącą 7 kg, a nie 12,3 kg JF i dostanę się wszędzie.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
szkoda że nie mogę komentować blogów jak nie mam bloga..

no nic,chciałam napisać że pediatra zaleciła nam już wprowadzać pokarmy, powiedziała że wcale nie trzeba zaczynać od jednej łyżeczki tylko dać np 10 łyżeczek,niech dziecko poczuje smak. I kazała zacząć wprowadzać gluten w ilości pół łyżeczki kaszy manny dziennie. Powiedziała że gluten trzeba wprowadzić nie wcześniej niż w 4 m-cu i nie później niż w 6tym. A my jesteśmy w piątym więc już czas.
To chyba kwestia ustawień w danym blogu.
*
Na słoiczkach też piszą, żeby zacząć od 4, czy 6 łyżeczek, ale ja zaczynałam od 3. Po pierwsze dla małych jelit to i tak dużo, a po drugie w przypadku alergii dziecku łatwiej będzie znieść 3 łyżeczki, niż 10.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a teraz muszę Was poprosić o radę....
przedwczoraj otworzyłam nowe opakowanie mleka HIPP i po jakimś czasie zorientowałam się, że ma dziwny zapach i smak też jak sprawdziłam-bardziej chemiczny i po prostu "śmierdzący"....Małż twierdził, że mi się zdaje, że normalnie pachnie itp.....wczoraj poszłam do sklepu, kupiłam drugie opakowanie i porównałam-i miałam rację, drugie opakowanie normalne-przyjemny słodkawy smaczek, zapach też w normie-rację przyznał i Małż i teściowa, od razu schowałam to mleko....nic niby się po nim nie działo-ani wymiotów, ani bólu brzuszka, ale jednak inne....teraz mam stracha-bo co każde opakowanie mam obwąchać i posmakować???co począć z tą sprawą-poradźcie??zmienić mleko, co by się nie bać, czy jak???
A gdzie kupiłaś poprzednie?
*
Najgorsze jest to, że podróbę powinno się gdzieś zgłosić, a właściwie nie wiadomo gdzie.

Wiktoria - żal mi Mańka. Czemu rozbili to na dwa zabiegi? Za duże obciążenie organizmu, czy co? Przecież to pdwójny stres i ból.
dla Kubusia.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
dzisiaj mi mała wstała o 6.00 pobuszowała w łóżeczku i niedawno usnęła.
Zaczęła mi się już domagać więcej jedzenia i muszę jej zwiększyć porcje teraz lekko na jeden raz zjada 170 ml, a wcześniej wystarczało jej 130

W ogóle to mieliśmy w sobotę nieprzyjemną sytuację z teściową miała z Hanią zostać na 2h. Oboje z małżem jej pokazaliśmy spokojnie co i jak ma robić (tak jak kazała nam fizjoterapeutka) i ok. Wyszliśmy. Coś mi nie dawało spokoju i wróciliśmy pół godziny wcześniej, a ona mi małą kładła na kanapę prawą stroną do pokoju (prawa strona u Hani dominuje) i nosiła ją pionowo (!) tłumacze jej spokojnie że źle to robi i żeby spróbowała tak jak jej pokazaliśmy. A szkoda dziecka bo już robi ładne postępy. A ona na nas żeśmy ozumy pozjadali, że się nam w głowach powywracało i że ona 30 lat pracuje w szpitalu dziecięcym i nikt ją nie będzie uczył jak się zajmować dzieckiem Później jeszcze na małża wyskoczyła
I jestem uziemiona teraz. Dopóki małej nie wyprowadzimy na prostą to z nikim jej nie zostawię
edit.: oczywiście po tej sytuacji sobie nic nie dała powiedzieć, ale mam to gdzieś. Tylko znowu jak Hanie nosiliśmy tak jak się powinno to protestowała i się dziecko znowu upłakało

Już się boję co to będzie jak będę musiała wrócić do pracy 1 lutego
Hania też zaczęła się domagać większych ilości jedzenia skokowo?
*
Opisana sytuacja z teściową jest trochę dobijająca. Przecież dla wielu rodziców pracownicy szpitali dziecięcych są wyrocznią.
Jak o coś spytałam gina powołując się na słowa położnej w szpitalu, w którym zamierzałam rodzić (bo to, co powiedziała brzmiało idiotycznie), to odpowiedział, że na pewno jest inaczej. Relację z rozmowy skwitował krótko "atam, położna".
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:33   #2296
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Może jakąś fajną książkę
Dziękuję Problem w tym, że ona ma całkiem inny gust co do książek niż ja A już jej kupiłam - bon podarunkowy do Rossmanna. Sama sobie coś wybierze

A tak a propos książek.
Mam koleżankę, która jak kiedyś był jakiś konkurs w szkole i pytali jaka ma być nagroda to na tekst - Może książka? Odpowiedziała, że książkę to ona już ma I zawsze powtarza, że ona w życiu (a ma 30 lat teraz) przeczytała tylko dwie książki - "Latarnika" bo zanim się kapnęła, że czyta to już się skończył. A druga to "Syzyfowe prace" bo ją przez przypadek wciągnęły
I nie żebym była uprzedzona, ale ma na imię Mariolka i normalnie to imię to jej kwintesencja

Cytat:
my już po
mały waży 7,92 i ma 69cm

niestety płakał okropnie,przeraźliwie aż się zapowietrzył i zabrakło mu tchu

teraz jak zawsze po szczepieniach śpi,ehh biedne moje maleństwo

Cytat:
ojej moj biedny zięciunio

Dziewzyny niewiem co zrobic z tym wozkiem.
Ciastek, no a my skąd mamy wiedzieć co masz zrobić? Mogę Ci tylko napisać, że ja dziś zauwazyłam, że mały też juz prawie na styk w gondolce. Ale ja nawet nie rozważam kupna drugiego. Jeszcze jakiś czas pojeździ. A jak będą mrozy to i tak na długie spacery nie będę wychodzić. A na te 15 minut to mogę go wziąć na ręce. No i zawsze w razie W mogę przypiąć fotelik samochodowy do stelaża to też jakieś rozwiązanie. Ja się przyznam szczerze, że chociaż te 400zł (bo taki wózek pokazywałaś) to jakoś nie za dużo (a wręcz tanio) to mi ich zwyczajnie szkoda. Na razie wdaje mi się, że to co zaplanowałam wystarczy. A jak nie to będę się zastanawiać później Mnie się wydaje, że przy mrozach w okolicy -10 lub mniej to i tak będę siedzieć w domu i o spacerach mogę zapomnieć.

Cytat:
hej my tez juz po szczepieniu, mala wazy 7200, plakala bardzo bo to 3 wklocia, ale teraz juz bawi sie w lezaczku i juz zapomniala tymczasowo o szczepieniu...

Cytat:
Treść usunięta

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:42   #2297
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej, witam się z wielkim dołem i tym samym znikam.
Ja chyba jestem na granicy mega depresji...

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ojej kochana , trzymaj się
Ja też mam momenty załamki, z mężem już chyba nigdy nie będzie dobrze, znalazł sobie kucharkę, sprzątaczkę i ku*wę że tak powiem i mu dobrze.
Jeszcze dziecko mnie tak wyprowadza z równowagi że mam ochotę iść i nie wrócić a czasem mam jeszcze gorsze myśli bo czasem psycha mi nawala, gdy mam chwilę , to siadam i myślę o wszystkim płacząc że kiedy ja nawalę to z małą będzie ciężko bo tż nawet dobrze nie umie dla małej mleka zrobić...
Próbowałam go wychowywać , prawie przez 2 lata, ale wczoraj zrozumiałam że nie mam sił na uczenie go bycia mężem i ojcem.
Jeżeli on sam do tego nie dojdzie to ja nic nie wskóram.
Boli mnie to strasznie, nie długo skończy się kasa, ma problemy z dojazdami, ale nie chce mu się załatwiać mieszkania bo jest leniwy i czeka aż ja to zrobię a ja na pewno nie będę nic za niego załatwiać.
A co do kasy, kiedy mówię mu że nam nie będzie starczać on na to "Ale mi wystarczy"....
Gdyby nie Iga...

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
U mnie wsio ok. Nie mam tylko za bardzo czasu na nic.
Weekend się udał, ale żałuję, że jednak nie przyjechałam na spotkanie. Mogłam te urodziny załatwić w inny dzień. No ale jak człowiek głupi to nic nie zrobi.
W niedzielę byłam w kinie na "Saga Zmierzch: Przed świtem cz. 2". Jestem zachwycona całą opowieścią. Wiem, że może to opowieść dla nastolatek ale mnie się podoba taka urocza... No i happy end mnie również satysfakcjonuje
Wczoraj Maniuś miał zabieg. Usunięto mu wszystkie zęby dolne po lewej stronie. Teraz moje biedactwo leży osowiały. Boli go to i muszę mu dawać leki przeciwbólowe w zastrzyku. No i nie chce jeść to go dokarmiam słoiczkami dla niemowląt. Dobrze, że zrobiłam parę sama to mogę mu dawać. Teraz muszę obserwować czy robi kupki bo jak nie to kolejna wizyta żeby mu podali coś na poprawę pracy jelitek. Moje biedne królisiątko I po świętach usuwanie dolnych zębów z prawej strony. No i mój króliń będzie jadł papki Mam tylko nadzieję, że przestanie go boleć

Niestety nie pocytowałam bo nadrabiałam na szybkiego w tzw. międzyczasie.
Ale za szczepienia i wszystkie wizyty.
za kolejne tygodnie i miesiące.
Z tego wszystkiego nie pochwaliłam się, że w sobotę Kubuś skończył 3 miesiące
Biedny Maniuś
za 3 miesiące
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć!
Co do tego zasypiania, coś jej się poprzestawiało, bo kiedyś tż bez problemów umiał ją uśpić. Teraz na jego widok WIECZOREM (za dnia inna bajka) dostaje szału. Więc staram się to obrócić w żart, żeby założył torbę jakąs na łeb, bo może jej się nie podoba, to ten się obraża :P Wiem, mam specyficzne poczucie humoru, ale tak jak Agunia, powoli ocieram się chyba o depresję i brakuje mi sił i argumentów, by dotrzeć do tż.
Także Agunia, trzymaj się babo i nie daj, spróbuj przynajmniej... Ja próbuję, ale ostatkiem sił. Aha, no i gratki z powodu pomyślnego usg !

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Ja nadal z mega katarem, bólem gardła i chrypą

Mąż pojechał do Amazona na alko i drug test Mam nadzieję, że wyjdzie z tą pracą
za męża i szybki powrót do zdrowia
Cytat:
za 4 miesiące

Kurde, co się dzieje z tymi Tż'tami!? Nic, tylko ich lać

za wszystkie zaszczepione dzieciaczki i brak reakcji poszczepiennych

Alex kończy dziś 3 miesiące i z tej okazji, po raz pierwszy pojechał z Nami na duuuże zakupy do supermarketu. Był zachwycony i bardzo grzeczny Jak wróciliśmy do domu, to ciągle opowiadał o tym co widział Będziemy wybierać się tak częściej, bo do tej pory, to małż załatwiał wszystkie sprawunki.
A tak w ogóle, to pogoda jest do pupy i nigdzie już dziś nie wyjdziemy

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:43   #2298
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
To nie dumaj, tylko jedź do tego komisu, albo zamawiaj ten za 400 zł z all. Po zimie go sprzedasz, więc część kasy odzyskasz... o ile wybierzesz coś, co może się spodobać również komuś innemu.

Wiktoria - żal mi Mańka. Czemu rozbili to na dwa zabiegi? Za duże obciążenie organizmu, czy co? Przecież to pdwójny stres i ból.
dla Kubusia.
ad.1. Dobrze piszesz. Ciastek, podejmij decyzję i po sprawie Zwykle pierwsza decyzja najlepsza

ad.2. Dziękuję
Maniuś waży 2,45kg więc to i tak duże obciążenie dla niego. A te zęby mu usuwali 2h (na szczęście w narkozie). W pon. czeka go wymiana opatrunków i lekarstw (też narkoza) i mam nadzieję, że będzie się to goić No i pod koniec grudnia drugi zabieg.
Moje biedne zwierzątko leży w kącie i nawet swoich smakołyków nie chce. Muszę go zanosić do kuwety jak go nakarmię. A karmię go słoiczkami dla dzieci - podaję mus strzykawką. Z dobrych wiadomości to chyba mu zaczęły jelitka pracować bo są bobki. Nie za wiele ale są

Stary 2012-11-20, 14:44   #2299
wanilllka82
Wtajemniczenie

Linka zwykle przechodzi mi po dwóch dniach, już mi trochę lepiej ale tęsknie za nie bolącą głową - "szlachetne zdrowie..."
Blu powiedz mi w jaki sposób Ty mroziłaś jabłka? pamięta mi się że w woreczkach do lodu ale albo ja coś pomyliłam albo nie umiem tych jabłek do tego zapakować, narazie zamroziłam w woreczkach na mleko i trochę w słoiczkach, mam jeszcze duuużo do zrobienia i w słoiczkach na dłuższą metę odpada bo sa mało ustawne
chmielinka współczuje reakcji teściowej, starszym ludziom często wydaje się że wszystko wiedza najlepiej i ciężko im przyjąć że ktoś młodszy może mieć rację, trzymaj się swojego
Sol fajnie ścięłaś włosy, nie widziałam z przodu ale z tyłu wyglądają lepiej nie zawsze dłuższe znaczy ładniejsze
ciastek kupuj ten wózek skoro tak Cie to męczy

mam jeszcze pytanie do tych które mroziły swoje mleko, podawałyście już to mleczko dzieciom? bo to co ja odmroziłam ma ohydny smak czytałam że to normalne, nie wiem czy mały będzie chciał to pić

Współczuję maluchom szczepień Rozi była bardzo dzielna no i za piękne przyrosty, rosną nam maluchy
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:53   #2300
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
a mi doktorka powiedziała, że gorączka może się pojawić dopiero ok 5h po szczepionce, a działanie czopka to ok.5h
u mnie juz jest prawie 7 godz po szczepieniu. mama jest tylko spiaca dzis. pobawi sie i pada. teraz tez spi.
Cytat:

Ciastek, no a my skąd mamy wiedzieć co masz zrobić? Mogę Ci tylko napisać, że ja dziś zauwazyłam, że mały też juz prawie na styk w gondolce. Ale ja nawet nie rozważam kupna drugiego. Jeszcze jakiś czas pojeździ. A jak będą mrozy to i tak na długie spacery nie będę wychodzić. A na te 15 minut to mogę go wziąć na ręce. No i zawsze w razie W mogę przypiąć fotelik samochodowy do stelaża to też jakieś rozwiązanie. Ja się przyznam szczerze, że chociaż te 400zł (bo taki wózek pokazywałaś) to jakoś nie za dużo (a wręcz tanio) to mi ich zwyczajnie szkoda. Na razie wdaje mi się, że to co zaplanowałam wystarczy. A jak nie to będę się zastanawiać później Mnie się wydaje, że przy mrozach w okolicy -10 lub mniej to i tak będę siedzieć w domu i o spacerach mogę zapomnieć.
:
mi tez sie nie usmiecha 400 dawac a z [rzesy;lka prawie 450 w dodatku za ta cene to sa kola nie pompowane.
Dzownilam nawe do pani i mowi ze w srodku materacyk na dl ma 80 cmmniej o 5 niz napisane) a o dziwo na szerokosc tamten materacyk na dole i an gorze ma tyle co mojw moim. Wiec ODPADA bo mi zalezy nietyle na dlugosci co na szerokosci. Bezsensu zebym tamten kupila a itak spiwora nie wloze.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

mamka najlepszego dla Amki za 4 miesiace

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-20, 14:53   #2301
wanilllka82
Wtajemniczenie

ale dziś okazji

Kuba
za 3 miesiące
Amelka za 4 miesiące
Alex 3 miesiące

Haniu dla męża
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:56   #2302
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Biedny Maniuś
za 3 miesiące

Alex kończy dziś 3 miesiące i z tej okazji, po raz pierwszy pojechał z Nami na duuuże zakupy do supermarketu. Był zachwycony i bardzo grzeczny Jak wróciliśmy do domu, to ciągle opowiadał o tym co widział Będziemy wybierać się tak częściej, bo do tej pory, to małż załatwiał wszystkie sprawunki.
dziękuję

Stary 2012-11-20, 15:12   #2303
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
za 3 miesiące.

Do niektórych sklepów małą zabieram tylko dlatego, że muszę. Na szczęście ciężkie zakupy robi co kilka dni tż.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:16   #2304
Soleilka
Zakorzenienie

hej, ja tak na chwilę jak zwykle

dziękuję za komplementy Wanilko z przodu zrobiłam sobie grzywkę na bok, ale mi nie pasuje :/

dla Rozalki,Oskarka i Amelki za odwagę!

Ja zaraz lecę na ostatni już kurs...

A i ustalili nam datę zabiegu - 26.11 o 8 rano. Wszystko będzie trwało 5 godzin i wracamy do domu... Przeraża mnie to

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Olcia u mnie można komentować

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Kuba, Amelka,Alex widzę, że grupowa imprezka jest

Haniu

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:23   #2305
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie juz jest prawie 7 godz po szczepieniu. mama jest tylko spiaca dzis. pobawi sie i pada. teraz tez spi.

mi tez sie nie usmiecha 400 dawac a z [rzesy;lka prawie 450 w dodatku za ta cene to sa kola nie pompowane.
Dzownilam nawe do pani i mowi ze w srodku materacyk na dl ma 80 cmmniej o 5 niz napisane) a o dziwo na szerokosc tamten materacyk na dole i an gorze ma tyle co mojw moim. Wiec ODPADA bo mi zalezy nietyle na dlugosci co na szerokosci. Bezsensu zebym tamten kupila a itak spiwora nie wloze.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

mamka najlepszego dla Amki za 4 miesiace
Ja Ci napisałam co ja będę robić.
A może kupić spacerówkę rozkładaną na płasko?

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ale dziś okazji

Kuba
za 3 miesiące
Amelka za 4 miesiące
Alex 3 miesiące

Haniu dla męża
Dziękuję

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
hej, ja tak na chwilę jak zwykle

dziękuję za komplementy Wanilko z przodu zrobiłam sobie grzywkę na bok, ale mi nie pasuje :/

dla Rozalki,Oskarka i Amelki za odwagę!

Ja zaraz lecę na ostatni już kurs...

A i ustalili nam datę zabiegu - 26.11 o 8 rano. Wszystko będzie trwało 5 godzin i wracamy do domu... Przeraża mnie to

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Olcia u mnie można komentować

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Kuba, Amelka,Alex widzę, że grupowa imprezka jest

Haniu
za zabieg
I dziękuję

Stary 2012-11-20, 15:27   #2306
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci napisałam co ja będę robić.
A może kupić spacerówkę rozkładaną na płasko?
:
wiesz co tez o tym myslalam. ALE postanowilam juz ze przewoze Ją w gondoli do konca grudnia. To zaledwie 5-6 tygodni. Apozniej napewno do spacerowki juz az tak za mala nie bedzie.
Jak bedzie cieplo(dzis jest ale ja po szczepieniu z mała nie chdoze na cspacer) wzme mala na spacer w spaceroce. Zobaczymy jak to bedzie. Moze akuat bedzie ok. Ze jak Ja ubiore zakryje kocem to nie bedzie az tak zle na te pol godz bedzie w miare.
W;lasnie zamawiac bede spiworek. Zebym miala w domu wlasnie wrazie gdybym nagle musiala na spacerowke przejsc.

Dzis widzialam taki wozek jak moj. I dzieckow nim. TAKIE WIELKIE ze mialo chyba z 7 miechow. Az smiesznie wygladalo.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-20, 15:46   #2307
Mandragorrka
Zakorzenienie

Widzę kochane, że nawet nie naprodukowałyście dużo - z czego bardzo się cieszę, bo jestem w stanie ogarnąć

Byłyśmy z małą na spacerze, a teraz czekamy na teściów - mają przyjechać do wnusi, a wnusia śpi. Mądre dziecko

Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków
Kubuś za 3 miesiące
Amelka za 4 miesiące
Alex 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
a mnie dopadła żołądkowa;( całą noc mnie muliło, teraz tez, zmusiłam sie do wymiotów ale nie jest mi lepiej ;( jezu jak sie martwie ;( Mama zajmuje sie młodym, mam go na karmienie tylko ...
Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Ja nadal z mega katarem, bólem gardła i chrypą
Żeby szybko przeszło

Cytat:
Cześć mamcie ja tylko na chwilę, od wczorajszego wieczora mam taką migrenę że nie jestem w stanie patrzeć na monitor - za jasny
wczoraj odkąd mąż wrócił z pracy leżałam w łóżku w przycienionym pokoju, nie spałam do 2:/ dziś niestety już tak nie da rady i męczę się z młodym, a do tego on tak strasznie skrzeczy:/ uprzedzę porady odnośnie tabletek - zwykłe nie działają (próbowałam) a "niezwykłych" przy karmieniu nie mogę tak sobie myślę że jak mi do jutra nie przejdzie to będę musiała młodego odstawić od piersi na jakiś czas

Cytat:
Treść usunięta
Głupie pytanie, oczywiście, że możesz. Wpadaj do nas jak najczęściej

Cytat:
mam jeszcze pytanie do tych które mroziły swoje mleko, podawałyście już to mleczko dzieciom? bo to co ja odmroziłam ma ohydny smak czytałam że to normalne, nie wiem czy mały będzie chciał to pić
Ja dawałam i było ok. Znaczy mleka nie próbowałam, ale mała wypiła bez problemu. A potem nie było żadnych dziwnych objawów.

No to już popisane, przyjechali teście...

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:49   #2308
anna99302
Zadomowienie

Ja pierdzielę to co wyprawia dzisija mój syn to jakaś katastrofa!!! Nie chce jeśc, krzywi się, drzee, ryczy przy butli, dopiero na poduszce w miare się uspokaja i coś tam dojada... w dodatku rano spał tylko dwa razy po pół godziny a normalnie śpi o wiele dłużej...i teraz śpi już od dwoch godzin. nie budzę tego mojego diabełka!!! Zastanawiam się czy to nie kolejny skok! Ale on może trwac nawet 6 tygodni!!!!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:51   #2309
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co tez o tym myslalam. ALE postanowilam juz ze przewoze Ją w gondoli do konca grudnia. To zaledwie 5-6 tygodni. Apozniej napewno do spacerowki juz az tak za mala nie bedzie.
Jak bedzie cieplo(dzis jest ale ja po szczepieniu z mała nie chdoze na cspacer) wzme mala na spacer w spaceroce. Zobaczymy jak to bedzie. Moze akuat bedzie ok. Ze jak Ja ubiore zakryje kocem to nie bedzie az tak zle na te pol godz bedzie w miare.
W;lasnie zamawiac bede spiworek. Zebym miala w domu wlasnie wrazie gdybym nagle musiala na spacerowke przejsc.

Dzis widzialam taki wozek jak moj. I dzieckow nim. TAKIE WIELKIE ze mialo chyba z 7 miechow. Az smiesznie wygladalo.
No i super

Stary 2012-11-20, 16:00   #2310
anna99302
Zadomowienie

Spróbuje Was nadrobic chociaż, że widzę, ze mały nie pośpi za długo już.
Cytat:
szkoda że nie mogę komentować blogów jak nie mam bloga..

no nic,chciałam napisać że pediatra zaleciła nam już wprowadzać pokarmy, powiedziała że wcale nie trzeba zaczynać od jednej łyżeczki tylko dać np 10 łyżeczek,niech dziecko poczuje smak. I kazała zacząć wprowadzać gluten w ilości pół łyżeczki kaszy manny dziennie. Powiedziała że gluten trzeba wprowadzić nie wcześniej niż w 4 m-cu i nie później niż w 6tym. A my jesteśmy w piątym więc już czas.
To ja już nie wiem. niby kaszki glutenowe dopiero od 5-go mca??
A kleik ryżowy ma gluten?
Cytat:
o co chodzi z tym przepajaniem???tzn. dawać jak najwięcej do picia

Anna moja też nerwowo gryzie wszystko-łapki, zabawki, pieluszkę, śliniak....a to nie zęby to po prostu etap rozwoju neurologicznego, jak to ujęła moja pediatra
acha no to może to. dizsiaj w ogóle jest jeden wielki cyrk
Cytat:
mamka to zmierz jej temperaturę.
z przepajaniem cienko, akceptuje jedynie jabłko-melisa ale też nie więcej niż 30ml bo zaraz pluje
A po 4. miesiącu nei ma jakiś soczków dla dzieci?? Po 5. to już powinny byc na pewno!?

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:

noi dobrze. i tak dzieciaczki mogą w gondoli tylko byc dopóki nie zaczną siedziec, a to już tuż tuż.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości