Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 12:12   #2701
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Stronczku nie rozglądałam się jeszcze u mnie za biblioteką, bo nie sądziłam, że mogą tam być polskie książki ale teraz poszukam może jest, gdzieś w okolicy.

Marzena, Monia dzięki

Dziubek zdrówka dla Szymka

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:40   #2702
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Bry Kuny
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Shirasta, a Ty coraz rzadziej tu bywasz
Ciotunia u siebie czy u Was?

kochana nie wywołuj wilka z lasu niech siedzi na stolicy( w święta przyjedzie)

a ja rzadziej bywam bo robimy z Żbikiem Świąteczne porządki już umyłam meble kuchenne łącznie z pułkami w środku, szkła itd drzwi już też umyte i listwy, które idą wokół paneli no i tak mi czas leci, że nawet nie wiem kiedy i bach już wieczór no to jakiś filmek, książka ostatnio super czytałam pani Link "przerwane milczenie" polecam!

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

boli, boli, boli
bierz tabletki i się niczym nie martw ketonal ciężko przedawkować

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Nie chce chwali ani zapraszać ale dzisiaj kilka razy podczas zabawy piłka Jasiu zrobił kroczek ( po czym złapał sie mnie lub kucal)
jak to przecież tu jest się czym chwalić!!!! hura brawo i buziole dla dzielnego Jasia!!!klaski :

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
a co się robi??

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedna taka noc i po mnie przyjadą, z kajdankami albo kitlem, albo jednym i drugim. Wtedy wsyłajcie mi paczki bo rodzina się mnie wyprze.

A tymczasem ide sie spuścić w kiblu.

kur** mać
i co woda w kiblu była orzeźwiająca:cmo k:

hehehe buziaki mocy Mała!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nastrój podobny do mojego

Szymek znów chory...
2 dni w żłobku i wielki come back kataru po pas
aaaa zapomniałam napisać ,że w nosie ma stwierdzone pneumo mimo szczepionki (Żaneta witam w klubie )

ja to mam ochotę skoczyć z balkonu

dzień (nie) dobry
przywitam się choć raz na pół roku
ojjjj Szymuśku zdrowiej nam szybciutko!!!!!!:cm ok:
Stary 2012-11-20, 12:45   #2703
alibany
Rozeznanie

Shira pytałas o narzędzia te: http://allegro.pl/fisher-price-skrzy...767887828.html

dziubku zdrówka dla Szymka!!! Musicie to jako przetrwać, dużo sił!!

Ela zdrówka dla Jasia i żeby ciebie jak najmniej bolało

Dziewczyny szukam klocków takich dużych tradycyjnych. Wiem, że wader polecałyście, a znacie te mega bloks?

A i będę jutro debiutować z "piersiami brumka". Macie jakieś złote rady, by mi to wyszło? Przyjeżdża moja mama z braciszkiem i chciałam zrobić coś nowego, dobrego...

I jeszcze jedno pytanie (nie bijcie )
Z jakiej firmy polecacie bodziaki?? Do tej pory nie musiałam kupować ani jednej sztuki, więc nie jestem obeznana gdzie jakościowo są najlepsze. Mam z odzysku kilka sztuk z HM wydają się fajne, ale jak macam teraz ich body w sklepie to wydają się inne od tych co mam.

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-11-20 o 12:53
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 12:57   #2704
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
madziulka - ja mam w lumpku kupiona jedna ksiazeczke po angielsku "my first words" czy jakos tak i jest najlepsza ksiazka i artura i kingi. ma zwykle obrazki, podpisy po angielsku wprawdzie ale zadne jeszcze nie czyta. moze poszukaj takich, co za roznica
np. http://www.topthatpublishing.com/title?id=4071
http://www.islam4children.com/index....start=0&id=373
http://www.monstermarketplace.com/ch...ual-board-book - bardzo podobna mamy tylko bez chinskiego
no i ksiazeczka dzwiekow to http://www.amazon.co.uk/The-Noisy-Bo.../dp/1877467529
dobrze monia pisze: u nas są polskie, angielskie i duńskie i jak wyciąga duńską to zmyślam, opisuję co widze na obrazku. mąż natomiast próbuje czytac po polsku ku wielkiej uciesze Emila, który się z niego śmieje

Dziewczyny to ja posmęcę. Emil wczoraj zjadł tylko 150 ml mleka, pół porcji płatków kukurydzianych w żłobku, jogurt i pół porcji kaszki na dobranoc. To wsyzstko, nawet nie chciał mleka. w nocy tez nie spał najlepiej. miał temperature i przebudzał się. dziś wstał zjadł 150 ml mleka, i wcisnęłam w niego jogurt. ale co w żłobku nie wiem. panie dzwoniły, że ma temperature i że dadzą mu calpol.zaraz pójdę po niego. nie wiem od czego. bo innych objawów brak. za to mąż złapał jakiegoś wirusa(i wyjechał zresztaą, wiec jestem sama z Emilem). ja wstałąm z bulgotaniem w żółądku, ale na biegunce się skończyło. wzięłam węgiel i cisza póki co. tak się modliłam, żebym łagodnie to przeszła jak jestem sama z nim, bo serio to nawet nie ma kogo poprosic o pomoc. ostatecznie jest sąsiadka ale wiecie jak to jest.odpukac nie jest tragicznie, wiec mam nadzieję, że przeżyję.
a co radzicie w sprawie Emila?Poczekać do jutra i jak coś to wziaść go do lekarza? bo pić to pije, ponoć wczoraj zrobił jakieś dwie duże koopy w złobku, ale od 11:00 do 15:00 pielucha była sucha.na szczęście potem poleciało. nie wiem co robić. wsztrzymac się jeszcze?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:06   #2705
Lili 83
Zakorzenienie

Alibany ja sobie chwalę body z Tesco
Cena przystępna i nie niszczą się.

Co do Brumkowych cycków to polecam podzielić ciasto na pół i ponacinać na szerokość ciasta. ... Kurka. No w tę stronę w którą przekroiłaś ciasto na pół. Wtedy te ramiona są dłuższe i obstają mięcho.

Agni ja bym się wstrzymała z lekarzem. Skoro Emil nie ma bardzo wysokiej temperatury i pije normalnie.....
Ale wiesz, co innego komuś radzić.

Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Shira czytałam tę książkę o której pisałaś. Link. Też mi się podobała.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Wybrałam dla Radka kilka książek.
Zamówię mu na Mikołaja i pod choinkę.

Mam nadzieję, że będzie takim fanem czytania jak ja
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:07   #2706
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
1. Dziewczyny szukam klocków takich dużych tradycyjnych. Wiem, że wader polecałyście, a znacie te mega bloks?

2. I jeszcze jedno pytanie (nie bijcie )
Z jakiej firmy polecacie bodziaki?? Do tej pory nie musiałam kupować ani jednej sztuki, więc nie jestem obeznana gdzie jakościowo są najlepsze. Mam z odzysku kilka sztuk z HM wydają się fajne, ale jak macam teraz ich body w sklepie to wydają się inne od tych co mam.
1. Mega blocks są fajne, spokojnie możesz kupić
2. My mamy gł. H&M, bo najbardziej je lubię. nie lubię body z Lidla, choć wiele osób je zachwala, bo się nieładnie rozciągają po praniu. Mniejszych sporo mieliśmy z Mothercare, są świetnej jakości. I Tesco też jakieś mieliśmy i też są ok.
Stary 2012-11-20, 13:07   #2707
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agni a Moze to zeby. Moja Wiki tez ma mniejszy apetyt jak wychodzą. Duża ta gorączka?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:11   #2708
agulaaabar
Zakorzenienie

Sprzedalismy nas wysłużony samochodzik

Patik, Dziubku przytulam mocno, dają Wam dzieciaki popalić...

Teraz to mam już taaaaki zamęt w glowie z tymi książkami że nawet nie wiecie.... Zainteresowała mnie książka "Moje poskie rymowanki" muszę ją dokładniej gdzieś obejżeć

szukalam czegoś w tym stylu, z rymowankami do których mozna gestykulować np klaskać, pokazywać coś, machać, skakać itd.
Natknęłyście się na coś takiego?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:14   #2709
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Agni tfu, tfu, a moze to ospa sie zaczyna? W kazdym razie ja bym sie jeszcze z lekarzem wstrzymala, chyba ze do goraczki dojda jakies inne objawy.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:19   #2710
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Teraz to mam już taaaaki zamęt w glowie z tymi książkami że nawet nie wiecie.... Zainteresowała mnie książka "Moje poskie rymowanki" muszę ją dokładniej gdzieś obejżeć

szukalam czegoś w tym stylu, z rymowankami do których mozna gestykulować np klaskać, pokazywać coś, machać, skakać itd.
Natknęłyście się na coś takiego?
moje polskie rymowanki są świetne! bardzo, bardzo kolorowe, wszystko można w nich znaleźć, w sensie różne owoce, zwierzątka, można właśnie pośpiewać, pokazywać itp. jedyny minus to taki, że to książka dużego formatu (A4), więc ciężka w ogarnięciu (chociaż Hanka daje radę) no i papierowa... u nas już tatuiś został bohaterem córki bo posklejał rozdarte (niechcący przy przewracaniu kartek) strony. i teraz np. jak Hania dojdzie do wierszyka o balonikach, który tatuś posklejał to zawsze mówi "tatu, tatu" a mamusia potwierdza, że tak, że tatu naprawił no i sądzę, że na długo ta książka będzie w użyciu, w sensie, że za szybko z niej mała nie wyrośnie. o ile oczywiście książka wytrzyma to kilku-razy-dzienne przeglądanie
a innych książek z tego typu powszechnie znanymi rymowankami nie znam niestety...

Hania ma już zapewnioną drugą część książki w ramach prezentów świątecznych

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-11-20 o 13:22
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:23   #2711
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Shira pytałas o narzędzia te: http://allegro.pl/fisher-price-skrzy...767887828.html

A i będę jutro debiutować z "piersiami brumka". Macie jakieś złote rady, by mi to wyszło? Przyjeżdża moja mama z braciszkiem i chciałam zrobić coś nowego, dobrego...

o fajne mój szaleje za narzędziami i chyba mu kupię na mikołaja i kalendarz adwentowy mnie kusi achhhh głupia mama głupia

cycki brumka zawszę się udają ja dodaję serka gorgonzole

a bodziaki lubię z "klucze"

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

Dziewczyny to ja posmęcę. Emil wczoraj zjadł tylko 150 ml mleka, pół porcji płatków kukurydzianych w żłobku, jogurt i pół porcji kaszki na dobranoc. To wsyzstko, nawet nie chciał mleka. w nocy tez nie spał najlepiej. miał temperature i przebudzał się. dziś wstał zjadł 150 ml mleka, i wcisnęłam w niego jogurt. ale co w żłobku nie wiem. panie dzwoniły, że ma temperature i że dadzą mu calpol.zaraz pójdę po niego. nie wiem od czego. bo innych objawów brak. za to mąż złapał jakiegoś wirusa(i wyjechał zresztaą, wiec jestem sama z Emilem). ja wstałąm z bulgotaniem w żółądku, ale na biegunce się skończyło. wzięłam węgiel i cisza póki co. tak się modliłam, żebym łagodnie to przeszła jak jestem sama z nim, bo serio to nawet nie ma kogo poprosic o pomoc. ostatecznie jest sąsiadka ale wiecie jak to jest.odpukac nie jest tragicznie, wiec mam nadzieję, że przeżyję.
a co radzicie w sprawie Emila?Poczekać do jutra i jak coś to wziaść go do lekarza? bo pić to pije, ponoć wczoraj zrobił jakieś dwie duże koopy w złobku, ale od 11:00 do 15:00 pielucha była sucha.na szczęście potem poleciało. nie wiem co robić. wsztrzymac się jeszcze?
hmmm znając mnie ja bym pojechała

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Shira czytałam tę książkę o której pisałaś. Link. Też mi się podobała.

normalnie na końcu miałam gęsią skórkę
Stary 2012-11-20, 13:24   #2712
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziubku biedni Wy! Nie wiem, co jeszcze moge napisac.

Patik przytulam, pewnie Sare zabki mecza.

Pieleszko a Hania Ci nie niszczy tej ksiazki z rymowankami? My mamy 2 czesci, ale rzadko je wyciagam, bo Antek ma niestety zapedy niszczycielskie, a to sa ksiazki dziewczyn i nie chce, zeby je zniszczyl.

Ela oby bylo juz lepiej i przestalo bolec.

U nas ostatnia czworka w natarciu, ale na razie bez efektow ubocznych.
Poza tym zapisalam dzieciaki na impreze mikolajkowa w mojej pracy. Mam nadzieje, ze beda zdrowi.
Stary 2012-11-20, 13:30   #2713
patik87
Zakorzenienie

Alibany my body kupujemy w tesco bo cena niska i jakoś jak za tą cenę jest fajna. Ale naj są z cocodrillo. Dobre jakościowo, i się dużo rozciągją, na długo starczą.

Sara śpi już 3 h. Ale cisza. ja próbowałam się przespać ale nic z tego.
Od jutra zaczynamy remont, w brzuchu mi się przewraca na sama myśl, wiecie..
Stary 2012-11-20, 13:31   #2714
83monia
Zakorzenienie

co ja chciała

wiem!! ponarzekać!!!
wiec moje układne dziecko od wczoraj nie jest juz układne. ma etap "ja sama'. wprawdzie nie mowi tak, aole opokazuje np. ze sama bedzie jadla łyzka. o ile jogurt i mus jablkowy jakos przeboleje, o tyle zupe juz nie. ale kinga teg nie kuma i odmawia notorycznie karmienia. wczoraj głodna, wisi na lodowce. jogurta brak, ale obiad jest. zadowolona siedzi w krzeselku i żąda łyzeczki. bedzie sama sie karmic. ja na to ze nie, ja ja karmie. no i w ten oto cudowny sposób mielismy bez mała połgodzinny lament z żalosnym am daj am am amamamamamamaamaaaam!!!!! i wyciaganiem raczki po łyzke. ode mnie nie chciala, od meza tez nie. artura juz nie wcagalismy w karmienie po wyryczeniu sklonna byla powspolpracowac, kolaje tez dostala do dzioba bez mrugniecia okiem. bunt 2latka tak szybko?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-11-20 o 13:33
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:32   #2715
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Pieleszko a Hania Ci nie niszczy tej ksiazki z rymowankami? My mamy 2 czesci, ale rzadko je wyciagam, bo Antek ma niestety zapedy niszczycielskie, a to sa ksiazki dziewczyn i nie chce, zeby je zniszczyl.
no niestety, jest namiętne oglądanie to i są skutki... kilka kartek już przedarła, ale tatu posklejał taśmą ona celowo tego nie robi. nie ma takich zapędów (na szczęście! bo bym nie zdzierżyła!). po prostu nie umie jeszcze z wyczuciem przerzucać kartek, nie wie, że może rozedrzeć i nieraz tak niefortunnie szarpnie...
szkoda książki, ale dziecko ją dosłownie "pokochało" ostatnio i nie mam serca jej zabrać. ale te papierowe książeczki ogląda tylko ze mną lub z tż. sama ma do użytku te swoje "obrazki dla maluchów"

o właśnie! ostatnio z tych jej kartonowych książeczek, poza ta z Bambo polubiła bardzo te z serii "Mała Dziewczynka". ulubiona to ta o nauczycielce. opewnie dlatego, że jest tam lalka hania

a jeszcze co do "rymowanek" top my mamy tę granatową. druga jest z czerwona okładką?? jest tak samo kolorowa i ciekawa jak ta pierwsza??

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-11-20 o 13:34
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 13:49   #2716
alibany
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za odp.
Mam problem z tym daniem. rozmroziłam filet a okaząło się, że est już po porcjowany na takie paski jak do koteltów (mojej tesciowej robota, zawsze tak robi, ale z niej kuchara słaba więc nie wie, że mozna taki filet przyrządzić w innej odsłonie niż tylko kotlet) No ale do rzeczy, to takie paski będą za cieńkie nie? Bo tam miała być cała połówka? Włożyć takie dwa "kotlety"??

Przyszly narzedzia Jutro Ala dostanie jak mój brat przyjedzie i jutro będe leciec do paczkomatu po dostawe ksiażek, ale dam jej jedną dwie ksiażeczki a resztę schowam pod choinkę.
dziś próbowałam jej przeczytać gąsienice "w międzyczasie" hihi jak zaczynałam to Ala "nie, nie" i kręciła głową Ale ciesze się, że chcoiaż w takiej formie mamy do czynienia z lekturą

Agni nie mam pojęcia co Ci radzić. Może poobserwuj do jutra, chyba, że temperatura będzie niepokojąco wysoka plus inne objawy. Zdrówka!!!!!

Monia ja bym chciała by moja się tak wyrywała do samodzielnego jedzenia. Ale ostatnio jak była u nas koleżanka z 4letnią dziewczynką, to obie jadły jogurt z jednego kubeczka i Ala jakoś potrafiła sama machac łyżką nawet nie brudząc się przy tym za bardzo. Ewidentnie naśladowała starszą Lenkę
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:07   #2717
Lili 83
Zakorzenienie

Alibany mi się wydaje, że taki kotlet wystarczy. Z całego fileta ciężko zjeść bo to duża porcja. Na kotlet dasz np pieczarki, ser i wydaje mi się, ż będzie jak najbardziej ok.

Pieleszko o tej książce mówisz?http://aros.pl/ksiazka/moje-polskie-rymowanki-2
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 14:44   #2718
agni82
Zadomowienie

Ok.dzieki dziewczyny.
Odebrałam Emila za żłobka i ma bana na dwa dni, bo zrobił dwie wodniste kupy. W sumie bawił się ok, trochę mniej energii miał, ale co sie dziwić jak nie spał od 4 rano.padł jak wróciliśmy i śpi.jutro skocze do lekarza rano jak nu bedzie lepiej.
Gorączka ustała a i wysoka tez nie byla, bo w porywach dochodziła do 38,5.kupy miał ten kwaśny zapach wiec tez moze to byc i na zeby. Nie wiem sama.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:28   #2719
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a ja rzadziej bywam bo robimy z Żbikiem Świąteczne porządki już umyłam meble kuchenne łącznie z pułkami w środku, szkła itd drzwi już też umyte i listwy, które idą wokół paneli no i tak mi czas leci, że nawet nie wiem kiedy i bach już wieczór no to jakiś filmek, książka ostatnio super czytałam pani Link "przerwane milczenie" polecam!
Nawet nie przypominaj o przedświątecznych porządkach

Cytat:
Współczuję...
Nie wiem, co Ci poradzić. Ja bym pewnie jeszcze poczekała. A jak po żłobku?

edit: Już doczytałam. U nas takie kupy były przed zębami...

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A mi spuchl Maly palec u nogi. Kupiłam nowe buty i odcisk mi sie zrobił. Pozbylam sie go a za to w nocy napuchlo i ciupalo. Teraz tez boli. Musze iść na zakupy i nie wiem jak dojde. Musze jakieś stare rozchlapane buty znaleźć.

Wiki za to przespala spokojnie calutka noc, ale oczywiscie nie chwale.

A dla Wiki szacun za takie spanie

Co do książek, to my mamy trochę kartonowych, ale większość zwykłych, z cienkiego papieru. I te czytamy zawsze razem. No prawie zawsze, bo I część pana Kuleczki nosi sobie często sam. Bo kocha okładkę tej książki - muchę dokładnie
I do tej pory chyba tylko dwie kartki podarł. Nie dlatego, ze szarpał czy coś, tylko brak mu jeszcze delikatności przy odwracaniu stron. Ale pozwalam mu mimo wszystko.
Stary 2012-11-20, 15:43   #2720
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Po śniadaniu wyskoczyliśmy na basenik (tz na 3dniowym urlopie, to trzeba korzystać )

brumek wysłałam prv
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05046.jpg (45,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05049.jpg (69,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05073.jpg (66,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05081.jpg (57,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05094.jpg (59,9 KB, 55 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:56   #2721
agawoo
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Zwariowany dzień dzisiaj miałam, a zaraz idę do domu, więc nadrabiam na szybko co by byc w miarę na bieżąco
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Nie chce chwali ani zapraszać ale dzisiaj kilka razy podczas zabawy piłka Jasiu zrobił kroczek ( po czym złapał sie mnie lub kucal)
dla Jasia
Amelka też tak zaczynała, od "puszczania się" i pojedynczych kroczków, a teraz śmiga jak szalona Czasem się boję, że sobie krzywdę zrobi, bo chodzi w kółko, albo tam i z powrotem, zadowolona, i nie patrzy gdzie idzie
Tak więc Jasio też się już szykuje do zwiedzania światana dwóch nogach
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A więc...
Nic się nie dzieje- mam rozwarcie na jeden palec- a przy drugim dziecku, to jest nic
Za tydzień mam się pojawić w szpitalu i będzie wywoływanie( tego samego, bądź nastepnego dnia)
A Mateuszek ma się świetnie i waży 4kg.
Oliweczka, dobrze, że wszystko ok, ja myslę, że ruszy jednak samo

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:56   #2722
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Kurier odwiedził nas z samego rana- jak to dobrze, że mieszkamy na przedostatnim piętrze, przynajmniej nie otwierałam w pidżamie.
Same plusy
Cytat:
aaa i mam @. i dolegliwość którą od kilku miesięcy przy tym mam: uczucie jakbym miała zmarznięty tyłek, wystawiony goły na mróz, dziwne to
strasznie dziwne
Cytat:
a moze ktos zna sposob by wariujace ciagle dziecko zamienic w aniolka? takie np. 4-5 letnie?
tylko wymiana

Hej

Odchodzi mi czop

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 16:04   #2723
iustyna1
Wtajemniczenie

no to coś się dzieje Oliweczko
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 16:10   #2724
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jedna taka noc i po mnie przyjadą, z kajdankami albo kitlem, albo jednym i drugim. Wtedy wsyłajcie mi paczki bo rodzina się mnie wyprze.

A tymczasem ide sie spuścić w kiblu.

kur** mać
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nastrój podobny do mojego

Szymek znów chory...
2 dni w żłobku i wielki come back kataru po pas
aaaa zapomniałam napisać ,że w nosie ma stwierdzone pneumo mimo szczepionki (Żaneta witam w klubie )

ja to mam ochotę skoczyć z balkonu

dzień (nie) dobry
przywitam się choć raz na pół roku

Przytulam Was obie

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Carmela, cudna Sarenka
Cytat:
dobrze monia pisze: u nas są polskie, angielskie i duńskie i jak wyciąga duńską to zmyślam, opisuję co widze na obrazku. mąż natomiast próbuje czytac po polsku ku wielkiej uciesze Emila, który się z niego śmieje

Agni, nie pomogę, jak bym poczekala jeszcze do jutra jak się sytuacja rozwinie ..
Cytat:
Same plusy

strasznie dziwne

tylko wymiana

Hej

Odchodzi mi czop
Coś się chyba zaczyna dziać

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 16:14   #2725
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny szukam klocków takich dużych tradycyjnych. Wiem, że wader polecałyście, a znacie te mega bloks?

1. My mamy te pierwsze klocki z mega bloks - polecam!
2. Ja ostatnio bardzo polubiłam body z H&M
O takie: http://www.hm.com/gb/product/96800?a...rticle=96800-J
Mamy 3 sztuki i noszą się świetnie!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 16:20   #2726
patik87
Zakorzenienie

Alibany pierś przekrojona wzdłuż będzie ok, ja tak robię. Na to dajesz ser, pieczarki, czy co chcesz.

Agni
dobrze robisz, poczekaj do jutra i zobaczysz jak sie Młody ma. Może jakiś wirus. Zdrówka.
Stary 2012-11-20, 16:32   #2727
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ela zdrówka dla Jasia i żeby ciebie jak najmniej bolało
dzięki
ja szczerze polecam wszystkie ubranka z tesco. Mam bardzo dużo ubranek od nich i nic się z nimi dzieje po praniu, cena jest ok, a bodziaki są w fajnych trój i 5pakach. Ostatnio widziałam już świąteczne ubranka

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

bierz tabletki i się niczym nie martw ketonal ciężko przedawkować
skoro tak mówisz

Cytat:

do jutra chyba możesz poczekać, może to zęby

Cytat:
co ja chciała

wiem!! ponarzekać!!!
wiec moje układne dziecko od wczoraj nie jest juz układne. ma etap "ja sama'. wprawdzie nie mowi tak, aole opokazuje np. ze sama bedzie jadla łyzka. o ile jogurt i mus jablkowy jakos przeboleje, o tyle zupe juz nie. ale kinga teg nie kuma i odmawia notorycznie karmienia. wczoraj głodna, wisi na lodowce. jogurta brak, ale obiad jest. zadowolona siedzi w krzeselku i żąda łyzeczki. bedzie sama sie karmic. ja na to ze nie, ja ja karmie. no i w ten oto cudowny sposób mielismy bez mała połgodzinny lament z żalosnym am daj am am amamamamamamaamaaaam!!!!! i wyciaganiem raczki po łyzke. ode mnie nie chciala, od meza tez nie. artura juz nie wcagalismy w karmienie po wyryczeniu sklonna byla powspolpracowac, kolaje tez dostala do dzioba bez mrugniecia okiem. bunt 2latka tak szybko?
skąd ja to znam... nie tak dawno marudziłam o tym samym

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Po śniadaniu wyskoczyliśmy na basenik (tz na 3dniowym urlopie, to trzeba korzystać )

brumek wysłałam prv
my też w weekend musimy lecieć fajne zdjęcia

Cytat:
Hej

Odchodzi mi czop
Oliweczka mi czop odchodził dzień przed porodem, szykuj się

a mi chyba lepiej dziś tylko 2 ketonale i daje radę idzie ku lepszemu!
tylko temu mojemu co chwilę kipę trzeba wycierać. Mam nadzieję, że zwalczymy
Stary 2012-11-20, 16:51   #2728
anka_1984
Raczkowanie

Dziewczyny, ale piszecie, staram się być na bieząco z czytaniem, ale co do odpisywania to rożnie.

poznanianki i telik- znowu nie moge się z Wami spotkać, bo od przyszłej środy do soboty jestem na szkoleniu, gdzieś pod Wawa A już miałam nadzieję, że tym razem się uda. A na którą się umawiacie?

z tego co pamietam
alibany - ja baaardzo polecam cocogrillo, potem H&M. Nic się nie dzieje z ich ciuszkami.

oliweczka- to teraz już czekamy na info o tym, że urodziłałś. Powodzenia życzę i oby szybko i bezproblemowo Mateuszek pojawił się na świecie

agni - poczekaj, może jutro będzie już lepiej, moejmu takie objawy towarzyszyły, gdy wychodziła dwojka, a tak na margonesie myślę, że maks do piątku pojawi się druga dwójak.

shira - nie przypominaj o porządkach!!!

dziubek -

Mały się obudził - koniec wizazu...
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 17:00   #2729
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Oliweczka mi czop odchodził dzień przed porodem, szykuj się
u mnie zaczął odchodzić tydzień przed porodem

Oliweczka przez Ciebie wszystkie siedzimy jak na szpilkach
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 17:40   #2730
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Oliweczka no ciekawe, ciekawe... w kazdym razie juz blizej niz dalej.

Lili tak chodzi o ta ksiazke. Sa w sumie 3 czesci.

Pieleszko okladka drugiej czesci jest bardziej fioletowa. Jest tak samo kolorowa jak pierwsza, z tym ze na jednej stronie jest wierszyk, np o kotku, a na drugiej "faktolandia", czyli zbior faktow o kotach itp. Albo na jednej stronie jest wierszyk "Ole, Ole Janko", a na drugiej wyjasnione jak sie bawic w ta zabawe. Ogolnie bardzo fajna ksiazeczka. I widze, ze jest jeszcze 3 czesc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości