|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
Dziś chyba w Rzeczpospolitej jest artykuł o budżecie z Unii dla nas i okazuje się, że nie spełniamy jakiś wymogów z Maastricht, dlatego też Polska otrzyma mniejszy budżet. I oczywiście jakie wydatki zostaną zredukowane? W pierwszej kolejności na roczny urlop macierzyński-ta ustawa może zostać w ogóle nie wprowdzona.
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas babcie zawsze opowiadaja że chrzest najważniejszy, w razie choroby tfu tfu! czy spokojnego dziecka lepiej jak najszybciej. |
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a u nas tzrecia rocznica ślubu wypada 11 września, a dziewiata rocznica poznania 10 września i właśnie coś koło tych dni myślałam o chrzcie ale nie wiem czy nie za późno bo dzidziuś bedzie miał juz 5 miesięcy, a wolałabym wcześniej ochrzcic |
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
no były straszne :/ bo nie mogłam wejść ;/
|
|
|
#3335 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za to mój tato kocha tego typu sprawy - castorama,praktiker,budom arket to dla niego raj,śrubki,wkrętarki aaaaach faceci, faceci ..... ![]() Cytat:
|
|
|
#3336 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() WROCLAW !!!! ja mam tylko niecala godzinke pociagiem, ale ujowo bo tylko jestem w Sosnowcu od 27.11 do 8.12 potem wracam do Norwegii Cytat:
Cytat:
LEccccccccccccE !!!!WITAM SIE we wtorkowy dzien, o dziwo NIE PADA odnosnie tesciow jeszcze, ja tam nie mam i nie zapowiada sie ze bede miala w najblizszym czasie. ale moge powiedziec ze wydaje mi sie ze moi rodzice byliby fajnymi tesciami, szczegolnie moja mama. ona jest taka kochana ze szooook . pamietam jak zadzwonilam do nich i powiedzialam ze jestem w ciazy opisalam z grubsza sytuacje i mowie ze bede sama, i czy sluszna decyzje podjelam, to tato mi mowi ze jak mi tak bedzie zle to mam od razu do PL wracac, pokoj dla mnie i dzidzi sie znajdzie. a jak powiedzialam tacie ze bedzie wnuk, to wyczulam przez tele ze sie chlopina poplakal. az sie troszke boje teraz poleciec bo pewnie wszyscy beda mnie sciskac haha, i impreza rodzinna sie szykuje 50 ojca no i andrzejki razem. ehhh. no ale co ma byc to bedzie
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-11-20 o 13:15 |
|||||
|
|
|
|
#3337 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3-3,5kg to też niedużo jak na 20tydz ja się na zapas nie cieszę, że mało przytyłam bo wiem, że dopiero teraz się zaczyna Cytat:
sama raz tak się owinęłam szalikiem, że później nie mogłam się z niego wyplatać![]() Cytat:
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chwalić się pysznościami bo strasznie głodna się robię
|
|
|
#3339 | ||||||
|
Zadomowienie
|
wyrazy współczucia
![]() Cytat:
![]() a jesz dużo mięcha? ja od dwóch lat jem mięso w ilościach śladowych, a ostatnio przez 3 dni troszkę przyszalałam z ilością i że tak powiem trochę mnie przytkało, a nigdy nie miałam problemów. Nie wiem czy to może mieć związek, ale... Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam brata starszego o 6 lat i też dzieliłam z nim pokój, cudownie wspominam ten czas, organizował mi super zabawy ![]() Ale namachałyście postów, a ja dziś zaganiany dzień mam. Wczoraj odebrałam nowy dowód, to dziś pojechałam do pracy pozmieniać dane w kadrach, potem do banku, w międzyczasie odebrałam wyniki (mocz, morfologia, glukoza, toxo - chyba wszystkie w normie), bo dziś wizyta kontrolna. A jeszcze muszę kibelek nowy kupić, bo od jutra mam remont łazienki ![]() Buziaki
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2012-11-20 o 13:17 |
||||||
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
a ja strasznie spiąca sie zrobiłam i jakies lenistwo mnie ogarnia, przydałaby się jakaś drzemka
szkoda ze nia mam na nią szans
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak raz usnelo mi sie w busie po pracy, musialam wracac z Tychow do Katowic a potem z Katowic na Sosnowiec ( 1,45min) - i tak jade o 14.15 na Katowice i w koncu ktos mnie obudzil - patrze a ja jestem w centrum Tychow, nie potej stronie co sie do Katowic jedzie, no ale czlowiek zmeczony byl wiec wiecie. postanowilam dzis zrobic ziemniaczki piers z kuraka i mizerie. to mi siostra powiedziala ze ZA NIEDLUGO sama bede jak ta mizeria wygladla |
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Rozeznanie
|
o mizeria, mniiiammmm chyba dzis zrobie po pracy
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
porobiłam w końcu zdjęcia rzeczy, które już masz dla maluszka:
1,2-kocyk z biedronki, misiowa bluza z uszkami i 2 body- nowe rzeczy 3- sweterek i czapeczka z guzikami-piłkami zrobione przez moją teściową ![]() reszta rzeczy z lumpka, większość z nexta, h&m, cartersa i george'a. widać, że to rzeczy dobrej jakości, bo zawsze jest ich dużo i prawie nie widać, że używane a i tak myślę, że ten polarkowy kombinezon z przedostatniego zdjęcia może się nadać na wyjście ze szpitala jeśli będzie już ciepło, jeśli nie to mam dostać od siostry taki puchowy na zimę
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
w domu to na pewno by sie znalazł
ale jestem w pracy chyba ze sie zwinę pod biurkiem---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- kwiatuszek dla teściowej za sweterek i czapeczke super sąreszta też super!
|
|
#3346 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co on rzeźbi w tym drewnie ? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze gratisy z bezpiecznego malucha- skarpetki, myjka i butelka ze smoczkiem mającym przypominać cycek
i moje dzisiejsze łowy. wszystko za 18zł. na razie stopuję z zakupami, jeszcze jestem w szoku po tym co dziś się działo w lumpeksie dziś promocja więc wszystko po 2zł.. co tam się działo... ludzie jak jakieś dzikusy się zachowywali, wyrywali sobie z rąk ubrania, biegali... ja przeglądam rzeczy a jakaś baba rzuca mi prosto na ręce te co ona już obejrzała... szokkupiłam buciki mam nadzieję, że się przydadzą, bo nie mogłam się powstrzymać
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, ja się na tym nie znam, tak strzeliłam
Mi tam osobiście nic nie dolega, bo białego pieczywa nie jadam, cukru nie używam, wcinam dużo warzyw i owoców i jest elegancko ale jak zjem za dużo mięcha (bo czasem mam ochotę) to jakoś tak mi ciężko na kiszkach, stąd takie skojarzenie
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też nie jadam wiele mięsa, ale ogólnie o ile nie jest w panierce czy inne złe sposoby przygotowania, nie powinno zapychać
|
|
|
#3350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam najwiekszy problem z tymi grubszymi rzeczami, mi to sie tam wydaje, ze bedzie tak cieplo i nie umiem przewizdziec ile takich cieplejszych na ten czas wiosenno wakacyjny i w jakich rozmiarach potrzeba |
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za zakupy
|
|
|
|
|
|
#3352 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie wiem jak jest u Was - bo u nas z tego co widzę księża sobie wymyślili, że tylko jedna niedziela w miesiącu jest niedzielą chrzcielną (z tego co zauważyłam, to jest to ostatnia niedziela miesiąca ) - co nam by alurat pasowałoA co do Twojego pomysłu z chrzcinami w Wielkanoc, to super pomysł i sama tez bym o tym myślała, gdybym termin miała jakos na początek marca - ale w sytuacji terminu porodu na 21 marca to sądzę że byłoby to ryzykowne - a jak sie maluch będzie barykadował i przyjdzie na świat 2 tyg po terminie? Tak głupio robić chrzciny bez głównego zainteresowanego A nawet jeśli tylko tydzień się mały spóźni -to tez bez sensu, bo w szpiatalu jeszcze oboje trochę przecież pobędziemy Więc wydaje mi się, że bezpieczniej planowac termin minimum miesiąc po terminie poroduPs - ja się w sumie muszę pośpieszyć, bo piękne kaftaniki i body typowo na chrzest mam w rozmiarze 62 ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
wow ale lecicie. Co do chrztu to my bysmy chcieli w wielkanoc ale sie zobaczy jeszcze jaka bedzie sytuacja kiedy maly sue urodzi bo gdyby np 2 tyg po terminie ti chyba bysmy poczekali. Mnie tam bardziej glowi czy robic impreze czy nie a nie data
|
|
#3354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo to jakieś nauki chyba pobrac trzeba?![]() No a tak poza tym, to moja rodzinka musi dojechać 300 km, a bracoa mojego Tzta to w ogóle w Anglii siedzą (jeden z nich będzie chrzestnym), więc wiem że będzie trzeba wszystkich poinformowac z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem żeby sobie urlopy i bilety zorganizowali
|
|
|
#3356 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co ja jeszcze nia mam ani jednej rzeczy dla maleństwa, i nie zapowiada się żeby ktoś dał mi cokolwiek używanego bo w najblizszej rodzinie to jak pierwsza bedę miała dzidzi
A najgorsze ze nie moge zabrac sie za zadne zakupy, tym bardziej, ze wykańczamy nowe mieszkanko w stanie surowym i wszystkie pieniązki poszły na to, a i tak na łazienke nam brakło, ale moze jakos do konca roku wyrobimy , aa tak bardzo chciałam sie wprowadzic na swieta. Ale dammm rade, hmm ja bym nie dała nooo nie możliwe
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2012-11-20 o 14:19 |
|
|
|
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
Co do ciuszkow, to ja mam 2 reklamowiki w neutralnych kolorach od kumpeli + te tutaj ponizej
chyba bedzie chlopiec, ale czekam jeszcze na potwierdzenie i na nowy rok chociaz to sie bardziej rozkrece
|
|
|
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podziel się przepisem.. |
||
|
|
|
|
#3359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym nie ma problemutylko Michał nie wiem jak to zniesie, bo od rana daje mi kopy w pęcherz co do Wrocławia to mogłybyśmy zrobić spotkanie na rynku właśnie między 27.11 a 8-12 ![]() tylko co na to Wrocławianki ![]() może 30.11 to piątek, np popołudniu jak już po pracy będą dziewczyny i studiach ja mam ponad godzinę autem jazdę, więc nie muszę mieć noclegu ![]() Cytat:
i dla mamy za sweterek i czapeczkę Cytat:
super zakupy
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w kościele te "nauki" to jest jedno nieobowiązkowe spotkanie trwające ok godzinkę, więc trochę pic na wodę i w sumie żadna to formalność. a chrzestni jeśli są z innej parafii muszą mieć zaświadczenie ze swojej że mogą być chrzestnymi. i tyle.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

Na szczęście mu przeszło (bieganie z piłą- nie uwielbienie do zapachu trotów heheh).
bo mamy wolny pokój więc mógłby malec tam być od razu. Skolei Julka nie ma az tak dużego pokoju żeby pomieścić 2 łózka do tego szafki na ubrania i zabawki no i same zabawki. I albo zrobic im jeden pokój z łózkami do spania a drugi z zabawkami, albo niech mają oddzielne a i tak sie bawić będą razem, sama nie wiem

ja mam tylko niecala godzinke pociagiem, ale ujowo bo tylko jestem w Sosnowcu od 27.11 do 8.12
potem wracam do Norwegii
LEccccccccccccE !!!!

05.07.2008 

Ale nie wiem jak jest u Was - bo u nas z tego co widzę księża sobie wymyślili, że tylko jedna niedziela w miesiącu jest niedzielą chrzcielną (z tego co zauważyłam, to jest to ostatnia niedziela miesiąca