|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
mmm... lody z maca z polewą czekoladową... mhmmm...
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- a czy wam też tak chce się pić ostatnio? bo ja 3l plynów wypijam codziennie i jeszcze w nocy się budze na picie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
A i melduje ze miałam dzsiaij w koncu pobierane toxo, morfologię i inne dziwne badania, nie zemdlałam i jakoś doczłapałam się do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |||
Zakorzenienie
|
oby to nie były uroki drugiego trymestru i tych hormonów, bo coś często te migreny nas męczą ...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Może na kolejnej wizycie już poznasz płeć, ja w podobnym czasie poznałam. Choć to nie jest pewne na 100% bo narządy płciowe w tych tygodniach ciężko jeszcze rozróżnić Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
maarchewka nie działa ci suwak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej!
U Was dziś też tak pochmurno? ![]() Wczoraj wizaż padl bo bylo prawie 26 tyś osób online ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak się czujesz? Wymiotujesz nadal? Cytat:
![]() Ja już się doczekać nie mogę kolejnego usg ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w 21 tyg tez chcę takie wypasione usg 4D i tyle samo będzie kosztować ![]() Jak pomysle ile my wydajemy w trakcie ciazy na badania i gin. a potem dostaniemy albo i nie becikowe 1tyś to mi słabo...
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ide zjesc sniadanie,bo juz glodni jestesmy i zaraz bedzie paw z glodu :/
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-21 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Ja też kocham makowe lody.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Chyba już więcej nie nadrabiam, bo już połapać się nie mogę
![]() Melcia należy Ci się reprymenda.... ![]() ![]() Melcia proszę- weź się w garść i przestań myśleć o Nim jak o swoim partnerze... Przepraszam za ostre słowa.. ale nsi mnie jak czytam Twoje relacje... ![]() Motylku te Twoje ciuszki są meeeega ![]() są prześliczne ![]() Jakbyś miała jednak córcię to ja je z chęcią odkupię od Ciebie ![]() też chcę takiee ładne ciuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() myslę, że to jednak pogoda, za oknem jest okropnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Co do Mel to ona go nadal po prostu kocha i tyle...
Co tu duzo doradzać? Nic na silę i tyle... Reszta wyjdzie "w praniu". Ja nie miałabym złudzeń ale wiadomo jak się jest zakochanym to się pewne rzeczy odbiera inaczej niż reszta osób, które "patrzą z boku"... Pani Grycan to bardzo miła osoba i wcale nie jest taka gruba jak wygląda na fotkach. ![]() Lody z maca ![]() Muszę się zabrać za sprzatanie a tak mi się nie chce ![]()
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
On tak dziwacznie działa, trzeba go skopiować do nowej karty i wtedy już wyświetla. Coś go źle wkleiłam, ale nie chciało mi się tego poprawiać..
I w ogóle to on źle pokazuje, bo według moich obliczeń to jest 16 tc 3 d liczone od ostatniej miesiączki.. i mi się to w miarę zgadzało z USG.. A i gdzie się sprawdza statystyki wątku? Kto ile postów napisał? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-21 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochane moje. Muszę się z Wami żegnać ![]() ![]() ![]() TŻ zabiera nasze lapki do kolegi, bo to jedyne kosztowności jakie zostawiamy i w razie jakby ktoś chciał się połasić na włamanko to się zdziwi, że nie ma co wynieść ![]() Trzymajcie się ciepło kochane! Życzę Wam cudownych wizyt, żeby się maluszki na USG objawiały i zaraz zaczęły swoje kopniaczki! Do zobaczenia przed świętami (pewnie w XX części wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do badań, to ja za genetyczne usg i test z krwi zapłaciłam 400zł Cytat:
![]() ![]() widzę więcej fanek lodów ![]() ojjj tak te w wafelku z polewą czekoladową ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
co do p. Grycan- zgadzam się ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mój gin ma 4d, ale nigdy nie przełączył, na następnej się go zapytam czy to więcej kosztuje czy co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I wogóle to nigdy się nie spytałam jak rodzina TŻ znalazła się w RPA?! To jacyś kolonizatorzy ![]() ![]()
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Ash miłych wakacji! bo słonca to chyba nie trzeba ci życzyć?
![]() a jeszcze a propos tycia to gin się zdziwiła że schudłam. bo ciśnienie i wagę sprawdza mi babka w recepcji i wpisuje do karty, żeby doktorka już czasu nie traciła. i nawet w pierwszym momencie na to nie spojrzała bo jak na mnie popatrzyła to wydało jej się logiczne że przytyłam bo było mnie wizualnie więcej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Ash wypoczywaj, dbaj o siebie i maleństwo i wracaj z bagażem nowych wspomnień i doświadczeń.
Czekamy tu na Ciebie i na relację z wakacji i zazdrościmy ![]()
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już się nie mogę doczekać. ![]() Ale sie wkur.... pojechałam po wyniki specjalnie tydzień po terminie, żeby nie było niespodzianek a babka co?? że mają tygodniowe opóźnienie i wyniki będa może jutro. Mówię jej, że specjalnie po nie jechałam a ta?? trzeba było zadzeonić!! tylko kufa poszłam po 3 tyg a miały byc do dwóch. Specjalnie ściągłam męża z łóżka o 7 i dupa jasna;/.
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Ashyshqa
Udanego wyjazdu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() sprawdź koniecznie z ubezpieczeniem bo czasem w pracy to jakoś z automatu leci a człowiek nawet nie zwraca uwagi i nic nie wyciąga z tego. Ja we wrześniu spadłam z roweru, akurat następowało we mnie poczęcie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
kochana ja to się wizyty doczekać nie mogę;* będzie ok;*
ja czekam jeszcze tydzień ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- idę sprzatać wróce potem ![]()
#234 |
Zadomowienie
|
Melitte widać,że kochasz tego gościa i zależy Ci byście stworzyli rodzinę dla maleństwa, więc jak tam podczytałam jak on Cię traktuje i co dziewczyny Ci odpisują na ten temat to ja tylko kochana opiszę Ci krótko historię mojej kuzynki i mojej chrześnicy:
......Anka zaliczyła wpadkę mając 2o lat, niezrobiła nawet matury, bardzo nalegała by gościu się z nią ożenił, cała rodzina wręcz tego chciała (oczywiście z jej strony) a on niechciał, migał się od jakich kolwiek spodkań z córką, uciekł za granice....wkóncu Anka wystąpiła o alimenty.... i szok przeżyła ona, jej rodzice.....na sprawie o alimenty opórcz jej były 4 inne dziewczyny z tym samym problemem co ona ![]() ![]() ![]() inna historia z mojej rodziny , która skończyła się szczęśliwie: ......Siostra cioteczna będąc na studiach zaliczyła wpadkę, okazało się ,że ten gościu niedawno sie ożenił i jego żona spodziewa się dziecko ![]() Więc Melii musisz sobie poprostu tak szczerze w duszy odpowiedzieć, czy chcesz wchodzić w taki związek, który już teraz niebardzo ma perspektywy....To co piszemy my tu do Ciebie na forum to ty się tym niesugeruj zbytnio i niebierz sobie tego do serca, tylko myśl o maleństwie by dla niego było jak najlepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-11-21 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
niestety ale takiego nie ma, przynajmniej w firmie w której ja robię ubezpieczenia. Tzn. taki dodatek moze w jakimś indywidualnym można umieścić ale to są ubezpieczenia długofalowe bardziej i składki wyższe. Ubezpieczenie grupowe ma to do siebie że przy niskiej składce (ok 50 zł średnio) zabezpieczamy sobie różne rzeczy, w przypadku chorób, urodzeń, śmierci bliskich czy naszych bo wtedy coś zostawiamy po sobie, ja mając dziecko nie wyobrażam sobie nie mieć żadnego ubzepieczenia bo gdyby coś mi się stało to wiem że spora suma zostanie i na pewno pomoże trochę w ciężkiej sytuacji. Mam dlatego też indywidualne ale to tylko na zabezpieczenie środków właśnie kiedyś czy w razie "w" ale świadczeń typu za urodzenie dziecka niestety nie ma. Ale co najlepsze wielu ludzi nie chce tych ubezpieczeń grupowych w pracy tylko często właśnie jak się ciąża pojawia albo coś to wtedy na szybko chcą robić albo żałują że nie ma
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Ashyshqa udanego wyjazdu!!wypoczywaj!! i tensknji za nami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() wszystko się poprawi ![]() 4D ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymajcie się! Nadrobiłam, jestem ![]() Dziś będę na bierząco bo do 21 siędzę w pracy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
eeej... przejrzałam pi razy oko cały wątek (póki co jest to jeszcze wykonalne
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- a jak któraś mnie zabierze to w nagrodę dostanie szokobąsa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie mam ochoty na nic. Ale ja nadal wymiotuje ![]() ![]() ![]() Zaraz napiszę @ do kadr niech mi mówią co ja tam mam bo każda kwota sie przyda a przeciez w szpitalu byłam ostatnio ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.