Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 08:48   #211
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku ! hehe jestem uznana za zaginioną tak naprawdę nie zaginęłam , podczytuję Was prawie codziennie,ale jakoś tak siedzę cicho, staram się napisać pracę mgr i się skupiam

mój dzidziuś rośnie, następną wizytę u gina mam 12 grudnia, a czy to chłopiec czy dziewczynka dowiem się dopiero w styczniu, na usg połówkowym, nie wiem jak wytrwam do tego czasu!

Miłego plotkowania
Sama ostatnio pisałam pracę mgr więc wiem co przeżywasz. Owocnego pisania życzę zatem Dobrze, że dzidzuś rośnie zdrowo

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Fajnie brzmi, muszę obejrzeć koniecznie.

MIałąm się z Wami zakupami podzielić. Byłam w Smyku i kupiłam sukieneczki dla siostrzenic TŻa (polecam zajrzeć, mają fajne przeceny, sukieneczki były przecenione z 60zł na 30, jest sporo kompletów bodziaków i śpioszek dla maleństw - 5szt za 30zł)). I też sobie kupiłam kilka letnich bluzeczek z miejscem na brzuszek w New Yorkerze.
Ja już film mam na kompie więc jeśli bardzo byś chciała zobaczyć a nie miałabyś go skąd ściągnąć to zawsze mogę wysłać CD

za zakupy!
Stary 2012-11-21, 08:49   #212
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
W takim tempie umyka mi 90 % postów. Ja chyba wysiadam i zostawię was z tym gadaniem. Wy schodzicie z kompa choćby na siku????
mam specjalny nocnik koło komputera by nic nie przegapić

vil
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 08:52   #213
Aaś
Zakorzenienie

mmm... lody z maca z polewą czekoladową... mhmmm...

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

a czy wam też tak chce się pić ostatnio? bo ja 3l plynów wypijam codziennie i jeszcze w nocy się budze na picie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 08:54   #214
maarchewka
Zakorzenienie

A i melduje ze miałam dzsiaij w koncu pobierane toxo, morfologię i inne dziwne badania, nie zemdlałam i jakoś doczłapałam się do pracy

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 08:58   #215
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
pół nocy pobolewała mnie głowa chyba coś z ciśnieniem
oby to nie były uroki drugiego trymestru i tych hormonów, bo coś często te migreny nas męczą ...

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
też miałam taką samą sytuację jak lonely, nijak jednak nie dało się dostać na wizaż

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj z Mężem na mieście pozałatwiać parę spraw i zaciągnęłam go do Neonetu, bo dzień wcześniej zadał mi pytanie "Kochanie, kiedy będziesz mogła pić kawę?" (haha, chce mi kupić ekspres do kawy akurat jak jestem w ciąży; a prosiłam go o niego już od zeszłych świat). Więc go wciągnęłam do sklepu żeby popatrzeć co i jak z tym ekspresem. I co?!? I wydaliśmy ponad 600zł, ale wyszliśmy bez ekspresu Ale mam za to prezent mikołajkowo-imieninowo-świąteczny z głowy. Mężowi spodobała się wypasiona maszynka do golenia Brauna, więc niech Mu będzie- niech pozna dobre serce żony
Myślicie, że na następnej wizycie- to będzie wg OM 12t6d, wg ostatniego USG 13t1d- można będzie wstępnie określić co maluch ma między nogami?
fajnie, że chociaż jakąś kasę dostaniesz za ten szpital. Ja też mojemu chciałąm kupić porządną maszynkę do golenia. Ale upatrzył sobie kurtkę za 1200zł więc na nic więcej mnie nie stać
Może na kolejnej wizycie już poznasz płeć, ja w podobnym czasie poznałam. Choć to nie jest pewne na 100% bo narządy płciowe w tych tygodniach ciężko jeszcze rozróżnić

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
melduję się w nowej części! szalone mamuśki
nie nadrobiłam was, bo wczoraj wizaż padł, więc poszłam spać, no i tak spałam 11 godzin
teraz czas mam tylko na szybkiego buziaka w wasze śliczne brzusie do wieczora!
Miło, że o nas pamiętasz przyjemnego dnia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 08:58   #216
Aaś
Zakorzenienie

maarchewka nie działa ci suwak
Stary 2012-11-21, 08:58   #217
candace1
Zakorzenienie

Hej!
U Was dziś też tak pochmurno?
Wczoraj wizaż padl bo bylo prawie 26 tyś osób online serwery nie wytrzymały napiecia

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
W takim tempie umyka mi 90 % postów. Ja chyba wysiadam i zostawię was z tym gadaniem. Wy schodzicie z kompa choćby na siku????
Tak - dlatego ja nie nadążam za dziewczynami

Cytat:
p.s. pisałyście o ubezpieczeniach jako że znam temat bo robię ubezpieczenia czasem to radzę sprawdzić kto pracuje jak jest z grupówką w pracy bo to w zależności od firmy różnie bywa i czasem nie ma karencji długiej i można się podłączyć i kasę dostać (ja u siebie 2 tysiaki wezmę). I z tego co pamiętam Mysia mysz pisałaś ze u Was się zbierali do ubezpieczenia, sprawdź czy to ruszyło, bo jak firma podejmuje ubezpieczenie i od razu się pracownik zapisuje lub do trzech miesięcy czasu to karencji nie ma i można być w 9 miesiacu ciązy i też kasa będzie. Warto się upewnić.
Ja muszę napisać do kadr bo nic nie pamietam czy jestem ubezpieczona czy też nie?...

Jak się czujesz? Wymiotujesz nadal?

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Myślicie, że na następnej wizycie- to będzie wg OM 12t6d, wg ostatniego USG 13t1d- można będzie wstępnie określić co maluch ma między nogami?
na 90 % moze Ci podac ale nie musi - niektórzy lekarze nie chcą.
Ja już się doczekać nie mogę kolejnego usg

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

byłam u gin. no i zaskok wielki bo w ciągu miesiąca schudłam 0,2kg mam się spiąc i do następnej wizyty (18.12) przytyć 1,5-2kg i do tego mocz jakiś średni (ketony i jakieś bakterie) więc mam zrobić posiew. ech...
poza tym ok. szyjka ok. macica jak stodoła
dostałam pozwolenie na LEKKIE ćwiczenia. gon powiedziała że skoro czuję się na siłach to mogę sobie pochodzić na jakieś specjalne dla ciężarnych bo ani się obejrzę to już nie będę w stanie
i od stycznia będę się u niej meldować co 3 tygodnie a nie co 4 i mam zrobić usg połówkowe jakieś wypaśne 4D - i tak takie planowaliśmy ale dostaliśmy też namiar do poradni stricte usg i muszę się na styczeń zapisać. jedyne 350 zł
no i chyba tyle
Super, że wszystko ok i zacznij jeśc za troje
Ja w 21 tyg tez chcę takie wypasione usg 4D i tyle samo będzie kosztować
Jak pomysle ile my wydajemy w trakcie ciazy na badania i gin. a potem dostaniemy albo i nie becikowe 1tyś to mi słabo...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 08:58   #218
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
czeeeść!

7 stron nowego wątku? no super uprzedzam lojalnie że nie nadrabiam

byłam u gin. no i zaskok wielki bo w ciągu miesiąca schudłam 0,2kg mam się spiąc i do następnej wizyty (18.12) przytyć 1,5-2kg i do tego mocz jakiś średni (ketony i jakieś bakterie) więc mam zrobić posiew. ech...
dostałam pozwolenie na LEKKIE ćwiczenia. gon powiedziała że skoro czuję się na siłach to mogę sobie pochodzić na jakieś specjalne dla ciężarnych bo ani się obejrzę to już nie będę w stanie
i od stycznia będę się u niej meldować co 3 tygodnie a nie co 4 i mam zrobić usg połówkowe jakieś wypaśne 4D - i tak takie planowaliśmy ale dostaliśmy też namiar do poradni stricte usg i muszę się na styczeń zapisać. jedyne 350 zł
no i chyba tyle
za wizyte Jak chcesz to oddam Ci moje 2 kg,bo mam w nadmiarze,i troche sie boje sie polozna zleje mi

Ide zjesc sniadanie,bo juz glodni jestesmy i zaraz bedzie paw z glodu :/
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-11-21 o 09:00
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:01   #219
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a ja lubię lody z McDonalds
Ja też kocham makowe lody.

Cytat:
a czy wam też tak chce się pić ostatnio? bo ja 3l plynów wypijam codziennie i jeszcze w nocy się budze na picie
Nie... ja mogłabym w ogóle nie pić.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:04   #220
lonely_lady
Zakorzenienie

Chyba już więcej nie nadrabiam, bo już połapać się nie mogę ale z tego co mi nie zacytowało a pamiętam:

Melcia należy Ci się reprymenda.... To wygląda tak, że oni pociągają za sznureczki a Ty tańczysz jak chcesz... Zabiegasz o to żeby on na siłę spędzał z Wami Święta... Tylko ja się pytam, po co? Na siłę nie sprawisz, że Was pokocha... I nie rób tego... Ajjj kochana żebyś Ty przez Niego jeszcze bardziej nie cierpiała. Moim zdaniem powinnaś się odciąć. Niech wypełnia swoje obowiązki finansowe, a do pozytywnych emocji go nie zmuszaj.. bo efekt będzie odwrotny.
Melcia proszę- weź się w garść i przestań myśleć o Nim jak o swoim partnerze... Przepraszam za ostre słowa.. ale nsi mnie jak czytam Twoje relacje...

Motylku te Twoje ciuszki są meeeega
są prześliczne
Jakbyś miała jednak córcię to ja je z chęcią odkupię od Ciebie
też chcę takiee ładne ciuszki

Stary 2012-11-21, 09:11   #221
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
czeeeść!

no i chyba tyle
za wizytę
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nuna, chciałam Cię uświadomić, że za 7 miesięcy według terminu będzie nam się pupka pruła.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i melduje ze miałam dzsiaij w koncu pobierane toxo, morfologię i inne dziwne badania, nie zemdlałam i jakoś doczłapałam się do pracy

Cytat:
oby to nie były uroki drugiego trymestru i tych hormonów, bo coś często te migreny nas męczą ...
oj nie strasz
myslę, że to jednak pogoda, za oknem jest okropnie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 09:13   #222
candace1
Zakorzenienie

Co do Mel to ona go nadal po prostu kocha i tyle...
Co tu duzo doradzać? Nic na silę i tyle... Reszta wyjdzie "w praniu". Ja nie miałabym złudzeń ale wiadomo jak się jest zakochanym to się pewne rzeczy odbiera inaczej niż reszta osób, które "patrzą z boku"...

Pani Grycan to bardzo miła osoba i wcale nie jest taka gruba jak wygląda na fotkach. No i lody faktycznie nie są jej. Ona z mężem to raczej ciasta i torty.

Lody z maca

Muszę się zabrać za sprzatanie a tak mi się nie chce
Stary 2012-11-21, 09:15   #223
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
maarchewka nie działa ci suwak
On tak dziwacznie działa, trzeba go skopiować do nowej karty i wtedy już wyświetla. Coś go źle wkleiłam, ale nie chciało mi się tego poprawiać..

I w ogóle to on źle pokazuje, bo według moich obliczeń to jest 16 tc 3 d liczone od ostatniej miesiączki.. i mi się to w miarę zgadzało z USG..

A i gdzie się sprawdza statystyki wątku? Kto ile postów napisał?

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-11-21 o 09:19
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:21   #224
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
czeeeść!

no i chyba tyle
No widzisz, a ja mimo diety lekkostrawnej przytyłam o,2kg. Nie wiem o co kaman. Ale z drugiej strony mój brzuch się dwukrotnie powiększył w ciągu ostatnich 2 tyg, więc chyba coś tam waży

Kochane moje. Muszę się z Wami żegnać
TŻ zabiera nasze lapki do kolegi, bo to jedyne kosztowności jakie zostawiamy i w razie jakby ktoś chciał się połasić na włamanko to się zdziwi, że nie ma co wynieść A, że roboty przy pakowaniu mam co niemiara to i tak nie miałabym czasu Was podczytywać.

Trzymajcie się ciepło kochane! Życzę Wam cudownych wizyt, żeby się maluszki na USG objawiały i zaraz zaczęły swoje kopniaczki!

Do zobaczenia przed świętami (pewnie w XX części wątku )
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:26   #225
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no i chyba tyle
super, że z maluszkami wszystko ok ale czemu Ty nie tyjesz ? to ja noszę tylko jednego bejbika i już przytyłam jakieś 3-4 kg
co do badań, to ja za genetyczne usg i test z krwi zapłaciłam 400zł

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej laski
no ja wczorej wkońcu troche odrzyłam wyścibiłam nosa z domu i te pogaduchy do nocy z koleżanką były jak wybawienie
Jak się tylko dowiedziała,że jestem w ciąży tak żadnych plotek niebyło nipotrzebnych tylko stale gadałyśmy o ciąży, a że jej koleżnaka z pracy też spodziewa się dziecka, więc ona jest na bieżaco z tymi sprawami
Twiedzi,że niemoże się odczekać, by maleństwo móc odwiedzać
fajnie tak się spotkać z Pasiapsiółą i pogadać brakuje mi tego, moje zostały na mazurach- czyli 500km stąd, a moja najlepsza psiapsióła w londynie siedzi tylko skyp nas ratuje czasem...

Cytat:
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Lody z maca
Cytat:
Ja też kocham makowe lody.
widzę więcej fanek lodów
ojjj tak te w wafelku z polewą czekoladową

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
za wizytę

oj nie strasz
myslę, że to jednak pogoda, za oknem jest okropnie
Cytat:
Co do Mel to ona go nadal po prostu kocha i tyle...
Co tu duzo doradzać? Nic na silę i tyle... Reszta wyjdzie "w praniu". Ja nie miałabym złudzeń ale wiadomo jak się jest zakochanym to się pewne rzeczy odbiera inaczej niż reszta osób, które "patrzą z boku"...
a mi się wydaje, że ona nie jest zakochana tylko zauroczona... Musi się wziąć w garść, bo z tego co czytam to są dziwni ludzie.. No i jeszcze nigdy nie było tak, że ktoś był szczęśliwy w związku gdzie jedna osoba jest zmuszana do miłości..
co do p. Grycan- zgadzam się w dodatku Marta pochodzi z miasta w którym mieszkamy i mój Tż ją zna i zna jej poprzedniego chłopaka, którego zostawiła dla grycana

Stary 2012-11-21, 09:29   #226
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
też miałam taką samą sytuację jak lonely, nijak jednak nie dało się dostać na wizaż
sharpnowaja co do butów to może i jest racja w tym co piszesz choc jak świat światem niejedno dziecko nosiło buty innego ale na pewno najlepiej mieć nowe tylko że ja nie mówię o wychodzonych butach ale takich w ekstra można powiedzieć stanie, kupowałam większość drogich skórzanych butów, niektóre niestety córa założyła kilka razy bo a to pogoda już była inna, a to noga nagle wystrzeliła itp i te zachowałam. Wychodzone sandałki letnie nawet że drogie bo za ok 150 zł się pozbywałam, te co mam w kolekcji to same perełki, prawie jak ze sklepu więc spokojnie druga dziewczynka może je nosić, żal byłoby nie.
A jak będzie chłopiec to kupowanie butów od nowa, a najgorsze że dobre buty są drogie a na krótko wystarczają bo nóżka rośnie.
Zabieram się za papierkową robotę trochę bo od miesiaca miałam zamiar zrobić porządki ale nie miałam sił, dziś póki co poranek dość dość więc kto wiem, może wreszcie będzie przełom
p.s. pisałyście o ubezpieczeniach jako że znam temat bo robię ubezpieczenia czasem to radzę sprawdzić kto pracuje jak jest z grupówką w pracy bo to w zależności od firmy różnie bywa i czasem nie ma karencji długiej i można się podłączyć i kasę dostać (ja u siebie 2 tysiaki wezmę). I z tego co pamiętam Mysia mysz pisałaś ze u Was się zbierali do ubezpieczenia, sprawdź czy to ruszyło, bo jak firma podejmuje ubezpieczenie i od razu się pracownik zapisuje lub do trzech miesięcy czasu to karencji nie ma i można być w 9 miesiacu ciązy i też kasa będzie. Warto się upewnić.
To może doradzisz Nam jakieś ubezpieczenie indywidualne, które wypłaca za narodzenie dziecka i karencja nie wynosi 9 msc Zawsze mogłybyśmy skorzystać, a dodatkowo, może inne są plusy

Cytat:
czeeeść!

no i chyba tyle
Cieszę się, że wizyta udana Oj tam oj tam 350 zł ale będziesz miała foto, film itd
Mój gin ma 4d, ale nigdy nie przełączył, na następnej się go zapytam czy to więcej kosztuje czy co

Cytat:

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Ja też piję bardzo dużo, dalej wstaję w nocy na sikanie 2-3 raz. Przez samą noc wypijam litr wody...A w dzień to bym chodziła z butlą non stop

Cytat:
Chyba już więcej nie nadrabiam, bo już połapać się nie mogę ale z tego co mi nie zacytowało a pamiętam:

Melcia należy Ci się reprymenda.... To wygląda tak, że oni pociągają za sznureczki a Ty tańczysz jak chcesz... Zabiegasz o to żeby on na siłę spędzał z Wami Święta... Tylko ja się pytam, po co? Na siłę nie sprawisz, że Was pokocha... I nie rób tego... Ajjj kochana żebyś Ty przez Niego jeszcze bardziej nie cierpiała. Moim zdaniem powinnaś się odciąć. Niech wypełnia swoje obowiązki finansowe, a do pozytywnych emocji go nie zmuszaj.. bo efekt będzie odwrotny.
Melcia proszę- weź się w garść i przestań myśleć o Nim jak o swoim partnerze... Przepraszam za ostre słowa.. ale nsi mnie jak czytam Twoje relacje...

Motylku te Twoje ciuszki są meeeega
są prześliczne
Jakbyś miała jednak córcię to ja je z chęcią odkupię od Ciebie
też chcę takiee ładne ciuszki
Będę o Tobie pamiętać i jakoś się dogadamy gdyby siusiak zamienił się w cipkę
Cytat:
No widzisz, a ja mimo diety lekkostrawnej przytyłam o,2kg. Nie wiem o co kaman. Ale z drugiej strony mój brzuch się dwukrotnie powiększył w ciągu ostatnich 2 tyg, więc chyba coś tam waży

TŻ zabiera nasze lapki do kolegi, bo to jedyne kosztowności jakie zostawiamy i w razie jakby ktoś chciał się połasić na włamanko to się zdziwi, że nie ma co wynieść A, że roboty przy pakowaniu mam co niemiara to i tak nie miałabym czasu Was podczytywać.

Trzymajcie się ciepło kochane! Życzę Wam cudownych wizyt, żeby się maluszki na USG objawiały i zaraz zaczęły swoje kopniaczki!

Spokojnego wyjazdu, przywieź Nam dużo zdjęć, bo ja tam w RPA nie byłam, a chcę zobaczyć no i obszerną relację.
I wogóle to nigdy się nie spytałam jak rodzina TŻ znalazła się w RPA?! To jacyś kolonizatorzy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:29   #227
Aaś
Zakorzenienie

Ash miłych wakacji! bo słonca to chyba nie trzeba ci życzyć?

a jeszcze a propos tycia to gin się zdziwiła że schudłam. bo ciśnienie i wagę sprawdza mi babka w recepcji i wpisuje do karty, żeby doktorka już czasu nie traciła. i nawet w pierwszym momencie na to nie spojrzała bo jak na mnie popatrzyła to wydało jej się logiczne że przytyłam bo było mnie wizualnie więcej a tu suprise
Stary 2012-11-21, 09:29   #228
candace1
Zakorzenienie

Ash wypoczywaj, dbaj o siebie i maleństwo i wracaj z bagażem nowych wspomnień i doświadczeń.
Czekamy tu na Ciebie i na relację z wakacji i zazdrościmy:cmok :
Stary 2012-11-21, 09:29   #229
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Nuna, chciałam Cię uświadomić, że za 7 miesięcy według terminu będzie nam się pupka pruła.

już się nie mogę doczekać.

Ale sie wkur....

pojechałam po wyniki specjalnie tydzień po terminie, żeby nie było niespodzianek a babka co?? że mają tygodniowe opóźnienie i wyniki będa może jutro. Mówię jej, że specjalnie po nie jechałam a ta?? trzeba było zadzeonić!! tylko kufa poszłam po 3 tyg a miały byc do dwóch. Specjalnie ściągłam męża z łóżka o 7 i dupa jasna;/.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 09:30   #230
lonely_lady
Zakorzenienie

Ashyshqa
Udanego wyjazdu baw się dobrze, ale nie szalej wypocznij sobie i wracaj do nas z promykami słońca i ładnymi widoczkami Będziemy tęskniły

Stary 2012-11-21, 09:31   #231
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

cześc kochana baw się dobrze i uważajcie na siebie. Czekamy!!
Stary 2012-11-21, 09:31   #232
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Hej!
U Was dziś też tak pochmurno?
Wczoraj wizaż padl bo bylo prawie 26 tyś osób online serwery nie wytrzymały napiecia

Tak - dlatego ja nie nadążam za dziewczynami

Ja muszę napisać do kadr bo nic nie pamietam czy jestem ubezpieczona czy też nie?...

Jak się czujesz? Wymiotujesz nadal?

na 90 % moze Ci podac ale nie musi - niektórzy lekarze nie chcą.
Ja już się doczekać nie mogę kolejnego usg

Super, że wszystko ok i zacznij jeśc za troje
Ja w 21 tyg tez chcę takie wypasione usg 4D i tyle samo będzie kosztować
Jak pomysl.e ile my wydajemy w trakcie ciazy na badania i gin. a potem dostaniemy albo i nie becikowe 1tyś to mi słabo..
nie wymiotuję ale mimo iż 14 tydzień leci nie do końca jest tak jak myślałam że będzie, czekam na tą niezwykłą energię, która nadejść według wszelkich źródeł powinna w drugim trymestrze i nie nadchodzi a mdłości kiedy chcą pojawiają się i męczą ale jakiś postęp jest więc może jednak to się skończy

sprawdź koniecznie z ubezpieczeniem bo czasem w pracy to jakoś z automatu leci a człowiek nawet nie zwraca uwagi i nic nie wyciąga z tego. Ja we wrześniu spadłam z roweru, akurat następowało we mnie poczęcie a wypadek był spory, potłuczona byłam mocno i szyte kolano. Zgłosiłam po zakończeniu leczenia do ubezpieczenia z tej grupówki i dostałam 470 zł na ulicy nie leży a na dodatek dokładnie tyle wydałam zaraz na naprawę auta wiec nie zaszalałam
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:33   #233
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
2 h do wizyty ale stres:/
kochana ja to się wizyty doczekać nie mogę;* będzie ok;*

ja czekam jeszcze tydzień

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

idę sprzatać wróce potem
Stary 2012-11-21, 09:33   #234
Atena564
Zadomowienie

Melitte widać,że kochasz tego gościa i zależy Ci byście stworzyli rodzinę dla maleństwa, więc jak tam podczytałam jak on Cię traktuje i co dziewczyny Ci odpisują na ten temat to ja tylko kochana opiszę Ci krótko historię mojej kuzynki i mojej chrześnicy:
......Anka zaliczyła wpadkę mając 2o lat, niezrobiła nawet matury, bardzo nalegała by gościu się z nią ożenił, cała rodzina wręcz tego chciała (oczywiście z jej strony) a on niechciał, migał się od jakich kolwiek spodkań z córką, uciekł za granice....wkóncu Anka wystąpiła o alimenty.... i szok przeżyła ona, jej rodzice.....na sprawie o alimenty opórcz jej były 4 inne dziewczyny z tym samym problemem co ona okazało się poprostu ,że gościu "narobił" 5 dzieci w ciągu roku!!!!! żadnej niepłacił, z żadnym dzieckiem się niewidział, wszystko miał w teraz Anka cieszy się,że z nim się niezwiązała, Wiki jest szczęsliwym dzieckiem, chodzi do podstawówki, ma nowego tate a tematego niezna i niepozna zapewne......

inna historia z mojej rodziny , która skończyła się szczęśliwie:
......Siostra cioteczna będąc na studiach zaliczyła wpadkę, okazało się ,że ten gościu niedawno sie ożenił i jego żona spodziewa się dziecko nierzucił żony, kuzynka nieprzerwała studiów- rodzina pomagała, Marta dostała nazwisko po mamie, alimenty tylko ten gościu płacił, kontaktów nieutrzymywał z nimi wogóle, jak jego syn miał komunie, to marta w tym samym miesiącu także, nawet nieprzyjechał do niej....Kuzynka po kilku latach znalazła sobie nowego faceta, mają wille w sandomierzu, są szczęsliwi, urodziła im się córka kilka lat temu,.....

Więc Melii musisz sobie poprostu tak szczerze w duszy odpowiedzieć, czy chcesz wchodzić w taki związek, który już teraz niebardzo ma perspektywy....To co piszemy my tu do Ciebie na forum to ty się tym niesugeruj zbytnio i niebierz sobie tego do serca, tylko myśl o maleństwie by dla niego było jak najlepiej:cmo k: bo lepiej się niewiązać, niż później miałoby dziecko cierpieć jeszcze bardziej.....

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2012-11-21 o 09:36
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:38   #235
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
To może doradzisz Nam jakieś ubezpieczenie indywidualne, które wypłaca za narodzenie dziecka i karencja nie wynosi 9 msc Zawsze mogłybyśmy skorzystać, a dodatkowo, może inne są plusy
niestety ale takiego nie ma, przynajmniej w firmie w której ja robię ubezpieczenia. Tzn. taki dodatek moze w jakimś indywidualnym można umieścić ale to są ubezpieczenia długofalowe bardziej i składki wyższe. Ubezpieczenie grupowe ma to do siebie że przy niskiej składce (ok 50 zł średnio) zabezpieczamy sobie różne rzeczy, w przypadku chorób, urodzeń, śmierci bliskich czy naszych bo wtedy coś zostawiamy po sobie, ja mając dziecko nie wyobrażam sobie nie mieć żadnego ubzepieczenia bo gdyby coś mi się stało to wiem że spora suma zostanie i na pewno pomoże trochę w ciężkiej sytuacji. Mam dlatego też indywidualne ale to tylko na zabezpieczenie środków właśnie kiedyś czy w razie "w" ale świadczeń typu za urodzenie dziecka niestety nie ma. Ale co najlepsze wielu ludzi nie chce tych ubezpieczeń grupowych w pracy tylko często właśnie jak się ciąża pojawia albo coś to wtedy na szybko chcą robić albo żałują że nie ma
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:38   #236
Atena564
Zadomowienie

Ashyshqa udanego wyjazdu!!wypoczywaj!! i tensknji za nami i oczywiscie dbaj o melńswto i o siebie!!łap słońce bo my go tu w polsce zbytnio mieć niebędziemy
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:40   #237
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
2 h do wizyty ale stres:/

Cytat:
czeeeść!

no i chyba tyle
będzie giiiit))
wszystko się poprawi
4D na połówkowym już w miarę fajnie widać

Cytat:

ja jak miałam awersję do płynów to teraz jak głupia piję spokojnie ponad 2litry dziennie nie wiem czemu..

Cytat:

pięknego wypoczynku,nie zapomnij o Nas
trzymajcie się!

Nadrobiłam, jestem
Dziś będę na bierząco bo do 21 siędzę w pracy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 09:44   #238
Aaś
Zakorzenienie

eeej... przejrzałam pi razy oko cały wątek (póki co jest to jeszcze wykonalne ) i jak mnie któraś nie zabierze na zakupy do jakiegoś sh to będzie

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

a jak któraś mnie zabierze to w nagrodę dostanie szokobąsa
Stary 2012-11-21, 09:44   #239
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
co do p. Grycan- zgadzam się w dodatku Marta pochodzi z miasta w którym mieszkamy i mój Tż ją zna i zna jej poprzedniego chłopaka, którego zostawiła dla grycana
Ja ją "poznałam" z racji mojej pracy. Wesoła babeczka z fajnym podejsciem do zycia.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Ale sie wkur....

pojechałam po wyniki specjalnie tydzień po terminie, żeby nie było niespodzianek a babka co?? że mają tygodniowe opóźnienie i wyniki będa może jutro. Mówię jej, że specjalnie po nie jechałam a ta?? trzeba było zadzeonić!! tylko kufa poszłam po 3 tyg a miały byc do dwóch. Specjalnie ściągłam męża z łóżka o 7 i dupa jasna;/.
no coż ja juz dawno sie nauczyłam najpierw dzwonic

Cytat:
nie wymiotuję ale mimo iż 14 tydzień leci nie do końca jest tak jak myślałam że będzie, czekam na tą niezwykłą energię, która nadejść według wszelkich źródeł powinna w drugim trymestrze i nie nadchodzi a mdłości kiedy chcą pojawiają się i męczą ale jakiś postęp jest więc może jednak to się skończy

sprawdź koniecznie z ubezpieczeniem bo czasem w pracy to jakoś z automatu leci a człowiek nawet nie zwraca uwagi i nic nie wyciąga z tego. Ja we wrześniu spadłam z roweru, akurat następowało we mnie poczęcie a wypadek był spory, potłuczona byłam mocno i szyte kolano. Zgłosiłam po zakończeniu leczenia do ubezpieczenia z tej grupówki i dostałam 470 zł na ulicy nie leży a na dodatek dokładnie tyle wydałam zaraz na naprawę auta wiec nie zaszalałam
ehh ja mam podobnie - też się czuje jakby mnie ktos pogryzł i wypluł
Nie mam ochoty na nic. Ale ja nadal wymiotuje Coraz mniej ale nadal.. W...ia mnie już to coraz bardziej. najprawdopodobniej czeka mnie to do 20 tyg lub cala ciażę chyba sie pochlastam

Zaraz napiszę @ do kadr niech mi mówią co ja tam mam bo każda kwota sie przyda a przeciez w szpitalu byłam ostatnio
Stary 2012-11-21, 09:46   #240
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

Odpoczywaj, przywieć dużo zdjęć
Cytat:
u mnie tez jak na razie energii nie ma i kg tez nie przybywają
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości