|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() potrzeba pesel kochana ![]() to tylko ja musiałam mieć pesel ?
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-11-21 o 10:55 |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Taga pogoda. Znowu szpital będzie w domu
Tamlin wybacz moą głupotę zaprosiłąm Tamlin a nie Tamlin111 teraz sie skapnełąm jak napisałąs ze zostałąs pominoieta Ja byłam wyrobić paszporty i naszczescie zmienily sie przepisy ze dzieciaczkom sie wyrabia na 5 lat a nie na 12 miesiecy Jassiu chce rozwalic kojec tak w niego trzaska nogami no tak mama musiała wizaz nadorbic a on na macie popindala
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedz
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia zasnęła to ja idę do łazienki umyć się
![]() Aha nie pochwaliłam się Zuzia będzie miała sesję zdjeciową
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę też wyrobić dzieciakom, ale dla Pauli musze mieć pozwolenie sądu bo ten frajer mi nie pozwoli. |
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Ostatnio nie mogę za Wami nadążyć Ale mam nadzieję, że już jakoś uda mi się być na bieżąco....Wy tutaj tak maluchy swatacie, to zgłaszam, że Krystianek wolny ![]() 30 idziemy do okulisty, bo mały ma coś z oczkami, tzn. bierze tak bardzo na dół i przy tym robi coś jakby dzióbek.... Mówiłam o tym pediatrze i powiedział, że jeśli się niepokoimy, to odwiedzić okulistę.... No i u nas też jest przepuklina pępkowa, ale na kolejnej wizycie mamy kupić specjalny plaster w aptece i lekarz zaklei pępuszek na 2 tygodnie i wtedy będzie już ok. Wiem, bo chrześnica TŻta też tak miała.... Muszę się pochwalić, że mój syneczek od 3 dni zaczyna "mówić", tzn. takim cieniutkim radosnym głosem wydaje z siebie coś jakby "łee" "eee" i zaczyna go już świat interesować, bo jak go noszę pionowo, to taki szczęśliwy jest i rozgląda się wszędzie, a przedwczoraj zapatrzył się na kwiatka i w pewnej chwili się uśmiechnął pełną buzią, ale to chyba jeszcze nie było celowe, bo do tej pory więcej mu się nie zdarzyło.... Zazdroszczę tym, które już są po chrzcinach.... U nas chyba na wiosnę zrobimy, bo teraz brzydko i zimno się robi.... Ale nawet mi się nie chce o tym myśleć, bo chrzestnej nie mam, niby jest jedna kandydatka, ale ona ma już chyba z 3 i nie wiem czy 4 by jej było na rękę... A oprócz niej nie mam kogo, bo jeszcze taka kuzynka wchodziłaby w grę, ale ona jest po rozwodzie i ma drugiego męża, więc ksiądz się nie zgodzi. A od strony TŻta nie chcę, bo jego brat będzie chrzestnym, a chciałabym żeby jedno było ode mnie i jedno od niego.... No i jeszcze trzeba będzie ustalić, czy prosimy tylko dziadków i chrzestnych, czy rodzeństwo rodziców, jak to jest u TŻta w rodzinie.... A wtedy chyba z 60osób nam wyjdzie, jeśli nie więcej... Chociaż rodzeństwo mojej mamy i tak na 80% nie przyjdzie... ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- A tak w ogóle, to czemu jeszcze nie jesteśmy na odchowalni?
|
|
|
|
#4087 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh u nas przeciez byl ten sam problem z tz. wprawie mial chrzest ale nie mial reszty sakramentow i niechcial nam zaden ksiadz slubu udzielic jezeli tz nie pojdzie na półroczny kurs i przyjmie bierzmowanie dlatego wzięliśmy slub w grecji, tam dzien przed slubem ksiadz go wybierzmował, bez zadnych przygotowan i duperelow i czekania. ale ile nerwów nas to kosztowało. dlatego juz wtedy postanowilismy ze Giulia wszystkie sakramenty przyjmie zeby pozniej nie miala takich problemow jak my i nie miala nam za zle jak tz mial do swoich rodzicow. Cytat:
![]() na gwiazdke dostanie cos wiecej. chcemy kupic szczeniaczka i garnuszek we wloskiej wersji jezykowe i kilka bajek do czytania po wlosku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
odsypia teraz?witaj jakim prawem wizaz wieczorem nie dzialal az otworzyłam tz kompa bo myslalam ze moj cos nawala![]() a my dziś kończymy 2 miesiące za szybko to ![]() i z tej okazji rano jak jej raczki dalam tak jak mowila colds to podniosla glowke i to dosc wysoko, kilka razy na kilka sekund ale zawsze to cos![]() i pragne przypomniec ze panna Giulia wciaz wolna ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- kraven u mnie bylo tak ze jak nie maz pesla to wpisujesz date ur
|
|||||
|
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
hehe no ja wczoraj patrzę podczas przewijania (oczywiście mały posiusial na przewijaku) i widze własnie że tak jakoś pisionek "dziwnie" wygląda hehe i mówie do mamy o co kaman czy to mozliwe że takiemu malenstwu... hehe i wtedy był drugi sik, biedny posiusial sobie na twarz
a ja z mamą myślalam że padniemy..
|
#4089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na początek może dodam, że jestem z Wami prawie od samego początku. Meldowałam się jakoś na początku, jednak problemy ciążowe nie dały mi szans na wkręcenie się w wątek. Później doszłam do wniosku, że wszystkie jesteście tak zżyte, iż trudno będzie do Was dołączyć. Trochę o nas: mam na imię Magda i 12 września urodziłam Alicję. Całą ciąże znosiłam fatalnie, od samego początku były jakieś problemy. W 30 tc wylądowałam na patologii z powodu zagrożenia przedwczesnym porodem. Udało się powstrzymać akcję porodową i ostatnie 6 tygodni przeleżałam w domu na podtrzymaniu, z zakazem jakiegokolwiek chodzenia. Poród sn - wywoływany, ale oczywiście nie obyło się bez komplikacji. Reanimowali mnie z powodu b. silnego krwotoku. Po 2 dniach na dokładkę 2 transfuzje krwi. Na początku bycie mamą przerosło mnie. Nie radziłam sobie zupełnie. Wszystko było nie tak jak miało być. Morze wylanych łez i totalna bezsilność. Pierwszy miesiąc najchętniej wymazałabym z pamięci. Dzisiaj jest już dobrze, świata poza Alką nie widzę i jakoś muszę dawać radę. Ogarnęłam to wszystko także dzięki podczytywaniu Was.
|
|
|
|
|
#4090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i moge iść na wychowawczy
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
wrocilam. tesciowa rano pojechala nie bylo zle.
|
#4092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wspolczuję przeżyć związanych z przebiegiem ciąży, porodem ale cieszę się że juz jest dobrze i że Ala to oczko w głowie i wynagradza wszystkie cierpienia i przeżycia przez które musialaś przejśc
|
|
#4093 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej,
Ale naskrobałyście... Cytat:
To jeden z powodów dla którego nie chcę mieszkać w domu, podczas gdy mój mąż chce. Nie wyobrażam sobie tego samotnego siedzenia w domu bez sąsiadów za ścianą i dojeżdżania z pracy w korku... Cytat:
No proszę, to już mamy trzecią Alicję na wątku nie sądziłam, że to imię będzie takie popularne, ale widać staje się modne. Piękne imię w każdym razie ja też mam Alicję.Współczuję przeżyć. Niektóre mamusie mają taki ciężki start, a jak słyszę jakie problemy wiążą się z porodem naturalnym to zaczynam uważać, że dzieci powinny przychodzić tylko przez cesarkę, a naturalnie tylko na wyraźne życzenie matki. Ile to mniej stresu, bólu i komplikacji... Moje słoneczko zasnęło. Jak zwykle rano po zmianie pieluszki i przystawieniu do cycka wpadla w histerię. I tak codziennie, nie wiem o co come on. |
||
|
|
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Wczoraj nas nie było, mieliśmy intensywny dzień. Najpierw zakupy z Małym ( w końcu chyba pierwszy raz po porodzie coś sobie kupiłam - bluzkę i czapkę ).A po powrocie Filip był nie do wytrzymania - marudził, rzucał cyckiem, płakał, kopał nóżkami, mierzyłam mu temperaturę , wszystko ok, podejrzewam problemy brzuszkowe. Zasnął o 1 w nocy. Ledwo na oczy dzisiaj patrzymy. Także Filip podobnie jak jego wybranka Majeczka, dla której przesyłamy całusyZ książeczek polecam też http://www.fabrykawafelkow.pl/edukac...zka-canca.html. Rozumiem, że wątek zostaje? ( nie mam zaproszenia do klubu ani na maila). Miłego dnia
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale ja zazwyczaj przy karmieniu nadrabiam, wiec pisze jedna reka i nie zawsze polskich znaków uzywambardzo ładne ubranko w porównaniu do tych "miastowych" to faktycznie niewiele .
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze wczorajszy Filipek:
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaką wode morską polecacie dla noworodka?
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się wybrać dziekuje!---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Własnie ja zamówiłam dla mojej perełki |
|
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja standardowo melduję, że wątek czytam codziennie, ale nie zawsze odpisuję, bo często robię to z małym na rękach, a jeszcze nie opanowałam techniki pisania jedną ręką. Mam nadzieję, że z czasem wytrenuję to.
![]() U nas dzisiaj była pani pediatra na patronażu. Nie znałam jej wcześniej, ale bardzo pozytywne wrażenie wywarła na mnie pani doktor. Rozmawiałyśmy min. o szczepianiach, które nas czekają za 3 tygodnie. Chyba zdecyduję się na te 5w1. Poleciła mi też pneumokoki. Sama nie wiem czy się zdecydować, ale na razie skłaniam się ku temu, aby jednak małego zaszczepić. Pamiętam, że chyba niektóre z Was szczepiły przeciwko nim, prawda? Poza tym u nas wszystko dobrze. Co raz bardziej docieram się z moim małym skarbem i zaczynam rozumieć jego niektóre zachowania. Można powiedzieć, że z każdym dniem jest nam co raz łatwiej ze sobą. Już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz płakałam z bezsilności, więc to chyba dobry znak. Kocham tego malucha nad życie i coś czuję, że grozi mi totalne ześwirowanie na jego punkcie. Cytat:
Ja to głupia jestem, bo mam w drugą stronę. Tzn. my nie mieszkamy z psiakiem, ale jamniczkę mojej mamy traktuję jako własnego psa, bo gdy trafiła do mojego rodzinnego domu, to jeszcze mieszkałam tam również i do tej pory jestem z nią mocno związana. A najlepsze było jeszcze w szpitalu. Nasza jamniczka nazywa się Nokia i zdarzyło mi się w szpitalu do Antosia kilka razy powiedzieć "Cichutko Nokunia". O kurcze. Dużo zdrówka dla Pawełka. Mam nadzieję, że to nic groźnego. Ja przy składaniu wniosku nie musiałam mieć, ale jak odbiorę pesel to mam przedzwonić do nich i go im podać. ![]() Cytat:
Takie biedule przerażone z wyrazem twarzy "O nie, znowu mnie w to ubrali".
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-11-21 o 12:22 |
||
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
Kraven my mamy wodę Fridy.
Dearlie, my szczepiliśmy na pneumokoki. Pediatar mówiła o 30% szans na zachorowanie. Szczepiliśmy 6w1 i na rota też. |
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mieszkalibysmy u mamusi
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ją mam, choć przyznaję, że czasami mam problem z tym atomizerem. Następnym razem chyba zakupię inną, tylko jaką?
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez nie działał... ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4107 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na rotawirusy chyba odpuścimy sobie z prostego powodu... finansowego. Ta nasza pediatra też wspominała, że zauważyła, że jej mali pacjenci po szczepieniach na pneumo znacznie rzadziej chorują. Nie wiem czy to marketing czy prawda, ale mnie jako zieloną matkę w tym temacie, przekonała tym. Chociaż mnie to nie trudno naciągnąć na cokolwiek, bo ja strasznie naiwna jestem.
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję kochane za życzonka i za zdrówko dla Pawcia.
Ma kaszelek i temperaturę. Zaraz położe go na drzemkę bo nieco przymulony jest. Zobaczymy do jutra czy lekarza nie odwiedzić. No i biedna moja mam w piątek. Bo z dwójką będzie musiała posiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Będzie mnie pewnie dzisiaj mniej trochę. Kraven ja też miałam Sterimar i potem Mermaid z Rossmanna. I chyba się niczym nie różnią Hej Madziarka I współczuję przeżyć.. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
30% szans na zachorowanie na choroby które wywołuja pneumokoki czy w ogóle na choroby? |
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki. Mój Jaś czas od czasu kicha i nie wiem przypadkiem czy to nie od suchego powietrza w ogrzewanym mieszkaniu. Czy któraś tez taki miała z Dzidzią?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Która chętna?
A teraz usypia w bujaczku.

teraz sie skapnełąm jak napisałąs ze zostałąs pominoieta 

dlatego wzięliśmy slub w grecji, tam dzien przed slubem ksiadz go wybierzmował, bez zadnych przygotowan i duperelow i czekania. ale ile nerwów nas to kosztowało. dlatego juz wtedy postanowilismy ze Giulia wszystkie sakramenty przyjmie zeby pozniej nie miala takich problemow jak my i nie miala nam za zle jak tz mial do swoich rodzicow. 

odsypia teraz?
az otworzyłam tz kompa bo myslalam ze moj cos nawala

Chociaż mnie to nie trudno naciągnąć na cokolwiek, bo ja strasznie naiwna jestem.