Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 10:54   #4081
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
No ej - Jaś też chce Panne Która chętna?

Dzisiaj w nocy budził się co 2,5 h głodny jak wilk. Zaczyna zjadać po 70 ml. A teraz usypia w bujaczku.

Dziewczyny które maja ubezpieczenia grupowe - trzeba iśc osobiście do pracy i to załątwić czy można wysłać TŻ?
I czy żeby złozyć wniosek o becikowe potrzeba mieć pesel?
można wysłać Tż, mój wszystko załatwiał
potrzeba pesel kochana

to tylko ja musiałam mieć pesel ?

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-11-21 o 10:55
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 10:56   #4082
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Zadzwonili ze żłobka żeby odebrać Pawcia bo ma temperaturę.
Taga pogoda. Znowu szpital będzie w domu

Tamlin wybacz moą głupotę zaprosiłąm Tamlin a nie Tamlin111 teraz sie skapnełąm jak napisałąs ze zostałąs pominoieta

Ja byłam wyrobić paszporty i naszczescie zmienily sie przepisy ze dzieciaczkom sie wyrabia na 5 lat a nie na 12 miesiecy super mam teraz 5 lat przerwy w paszportach bo Zuzi to już 3

Jassiu chce rozwalic kojec tak w niego trzaska nogami no tak mama musiała wizaz nadorbic a on na macie popindala
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:01   #4083
kraven
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedz

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:04   #4084
marta1986222
Zakorzenienie

Niunia zasnęła to ja idę do łazienki umyć się

Aha nie pochwaliłam się Zuzia będzie miała sesję zdjeciową

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:07   #4085
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tamlin wybacz moą głupotę zaprosiłąm Tamlin a nie Tamlin111 teraz sie skapnełąm jak napisałąs ze zostałąs pominoieta

Ja byłam wyrobić paszporty i naszczescie zmienily sie przepisy ze dzieciaczkom sie wyrabia na 5 lat a nie na 12 miesiecy super mam teraz 5 lat przerwy w paszportach bo Zuzi to już 3
No wybaczam, mam dziś dzień dobroci

Ja muszę też wyrobić dzieciakom, ale dla Pauli musze mieć pozwolenie sądu bo ten frajer mi nie pozwoli.
Stary 2012-11-21, 11:10   #4086
Kalpana
Zakorzenienie

Hej laski

Ostatnio nie mogę za Wami nadążyć Ale mam nadzieję, że już jakoś uda mi się być na bieżąco....

Wy tutaj tak maluchy swatacie, to zgłaszam, że Krystianek wolny

30 idziemy do okulisty, bo mały ma coś z oczkami, tzn. bierze tak bardzo na dół i przy tym robi coś jakby dzióbek.... Mówiłam o tym pediatrze i powiedział, że jeśli się niepokoimy, to odwiedzić okulistę....
No i u nas też jest przepuklina pępkowa, ale na kolejnej wizycie mamy kupić specjalny plaster w aptece i lekarz zaklei pępuszek na 2 tygodnie i wtedy będzie już ok. Wiem, bo chrześnica TŻta też tak miała....

Muszę się pochwalić, że mój syneczek od 3 dni zaczyna "mówić", tzn. takim cieniutkim radosnym głosem wydaje z siebie coś jakby "łee" "eee" i zaczyna go już świat interesować, bo jak go noszę pionowo, to taki szczęśliwy jest i rozgląda się wszędzie, a przedwczoraj zapatrzył się na kwiatka i w pewnej chwili się uśmiechnął pełną buzią, ale to chyba jeszcze nie było celowe, bo do tej pory więcej mu się nie zdarzyło....

Zazdroszczę tym, które już są po chrzcinach.... U nas chyba na wiosnę zrobimy, bo teraz brzydko i zimno się robi.... Ale nawet mi się nie chce o tym myśleć, bo chrzestnej nie mam, niby jest jedna kandydatka, ale ona ma już chyba z 3 i nie wiem czy 4 by jej było na rękę... A oprócz niej nie mam kogo, bo jeszcze taka kuzynka wchodziłaby w grę, ale ona jest po rozwodzie i ma drugiego męża, więc ksiądz się nie zgodzi. A od strony TŻta nie chcę, bo jego brat będzie chrzestnym, a chciałabym żeby jedno było ode mnie i jedno od niego.... No i jeszcze trzeba będzie ustalić, czy prosimy tylko dziadków i chrzestnych, czy rodzeństwo rodziców, jak to jest u TŻta w rodzinie.... A wtedy chyba z 60osób nam wyjdzie, jeśli nie więcej... Chociaż rodzeństwo mojej mamy i tak na 80% nie przyjdzie...

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

A tak w ogóle, to czemu jeszcze nie jesteśmy na odchowalni?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:15   #4087
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jestem za klubem jak najbardziej :yhy:

Kurcze wy tu o chrzcinach itp a ja mogę pomażyć że Zośkę ochrzcimy dopóki nie weźmiemy ślubu z tżetem cywilnego, żaden ksiądz w tej naszej wy☠☠☠☠ówie sakramentu bez ślubu nie udzieli. planujemy coś z tym zrobić po nowym roku, bo choć ani ja ani tż nie wierzący to dziecku ie będę światopoglądu narzucać i chrzest będzie, co by w przyszłości nie miała problemów o w szkole wśród rówieśników- wszyscy do komuni a Zośka nie, czy potem w przyszłości ślub- miałam przykład u kumpeli, matka nie ochrzciła a potem dziewczyna musiała przyjmować wszystkie sakramenty po kolei bo ślub chciała wziąć.

ehh u nas przeciez byl ten sam problem z tz. wprawie mial chrzest ale nie mial reszty sakramentow i niechcial nam zaden ksiadz slubu udzielic jezeli tz nie pojdzie na półroczny kurs i przyjmie bierzmowanie dlatego wzięliśmy slub w grecji, tam dzien przed slubem ksiadz go wybierzmował, bez zadnych przygotowan i duperelow i czekania. ale ile nerwów nas to kosztowało. dlatego juz wtedy postanowilismy ze Giulia wszystkie sakramenty przyjmie zeby pozniej nie miala takich problemow jak my i nie miala nam za zle jak tz mial do swoich rodzicow.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

właśnie chcę książeczkę taką czarno-białą Ty chyba Gda kiedyś o nich pisałaś tak ?
ja tez chce kupic ta ksiazeczke i grzechotki na nóżki lamaze. bo te na raczki uwielbia
na gwiazdke dostanie cos wiecej. chcemy kupic szczeniaczka i garnuszek we wloskiej wersji jezykowe i kilka bajek do czytania po wlosku

Cytat:
Ja też jeszcze nie mam synowej

BAfi a czy nasze dzieciny nie kończą dzisiaj 11 tygodni?????
dla Kubusia

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Czekaj Katiem, twój Kubuś też z 29.08 to dzisiaj kończą moja kochana 12 tygodni
dla Sonii niech rosnie zdrowo

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
u nas tez siostra chrzestna

CałA noc Mjejeczke brzuszek bolał, obie nie spałysmy
biedna odsypia teraz?

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Mamusie, czy jest szansa na przygarnięcie mnie do Waszego grona?
witaj

jakim prawem wizaz wieczorem nie dzialal az otworzyłam tz kompa bo myslalam ze moj cos nawala

a my dziś kończymy 2 miesiące
za szybko to
i z tej okazji rano jak jej raczki dalam tak jak mowila colds to podniosla glowke i to dosc wysoko, kilka razy na kilka sekund ale zawsze to cos
i pragne przypomniec ze panna Giulia wciaz wolna

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

kraven u mnie bylo tak ze jak nie maz pesla to wpisujesz date ur

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:16   #4088
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A czy Wasi chłopcy też tak często miewają wzwód???
hehe no ja wczoraj patrzę podczas przewijania (oczywiście mały posiusial na przewijaku) i widze własnie że tak jakoś pisionek "dziwnie" wygląda hehe i mówie do mamy o co kaman czy to mozliwe że takiemu malenstwu... hehe i wtedy był drugi sik, biedny posiusial sobie na twarz a ja z mamą myślalam że padniemy..

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:24   #4089
madziar_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.

Witam się z Zuzią na ramieniu

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

trudn

witaj i napisz coś o Was?

Na początek może dodam, że jestem z Wami prawie od samego początku. Meldowałam się jakoś na początku, jednak problemy ciążowe nie dały mi szans na wkręcenie się w wątek. Później doszłam do wniosku, że wszystkie jesteście tak zżyte, iż trudno będzie do Was dołączyć.

Trochę o nas: mam na imię Magda i 12 września urodziłam Alicję. Całą ciąże znosiłam fatalnie, od samego początku były jakieś problemy. W 30 tc wylądowałam na patologii z powodu zagrożenia przedwczesnym porodem. Udało się powstrzymać akcję porodową i ostatnie 6 tygodni przeleżałam w domu na podtrzymaniu, z zakazem jakiegokolwiek chodzenia. Poród sn - wywoływany, ale oczywiście nie obyło się bez komplikacji. Reanimowali mnie z powodu b. silnego krwotoku. Po 2 dniach na dokładkę 2 transfuzje krwi.

Na początku bycie mamą przerosło mnie. Nie radziłam sobie zupełnie. Wszystko było nie tak jak miało być. Morze wylanych łez i totalna bezsilność. Pierwszy miesiąc najchętniej wymazałabym z pamięci. Dzisiaj jest już dobrze, świata poza Alką nie widzę i jakoś muszę dawać radę. Ogarnęłam to wszystko także dzięki podczytywaniu Was.
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:35   #4090
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Pomimo tego że lubię swoją pracę, to chyba bardziej lubię zajmowanie się domem i zawsze powtarzam mężowi żeby się postarał wygryźć szefa ze stanowiska, to bym została kurą domową I nawet nie żal by mi było studiów i doświadczenia
ja mam tak samo..teraz musze ogarnąć magisterkę a zostało mi jeszcze te parę miesięcy do obrony no i tak szczerze to też nie jest mi żal doswiadczenia i studiów, wolę zostać przy malym - dopóki na razie dajemy radę to jest ok i moge iść na wychowawczy

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
Stary 2012-11-21, 11:38   #4091
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry
wrocilam.

tesciowa rano pojechalanie bylo zle.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:39   #4092
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Na początek może dodam, że jestem z Wami prawie od samego początku. Meldowałam się jakoś na początku, jednak problemy ciążowe nie dały mi szans na wkręcenie się w wątek. Później doszłam do wniosku, że wszystkie jesteście tak zżyte, iż trudno będzie do Was dołączyć.

Trochę o nas: mam na imię Magda i 12 września urodziłam Alicję. Całą ciąże znosiłam fatalnie, od samego początku były jakieś problemy. W 30 tc wylądowałam na patologii z powodu zagrożenia przedwczesnym porodem. Udało się powstrzymać akcję porodową i ostatnie 6 tygodni przeleżałam w domu na podtrzymaniu, z zakazem jakiegokolwiek chodzenia. Poród sn - wywoływany, ale oczywiście nie obyło się bez komplikacji. Reanimowali mnie z powodu b. silnego krwotoku. Po 2 dniach na dokładkę 2 transfuzje krwi.

Na początku bycie mamą przerosło mnie. Nie radziłam sobie zupełnie. Wszystko było nie tak jak miało być. Morze wylanych łez i totalna bezsilność. Pierwszy miesiąc najchętniej wymazałabym z pamięci. Dzisiaj jest już dobrze, świata poza Alką nie widzę i jakoś muszę dawać radę. Ogarnęłam to wszystko także dzięki podczytywaniu Was.
wspolczuję przeżyć związanych z przebiegiem ciąży, porodem ale cieszę się że juz jest dobrze i że Ala to oczko w głowie i wynagradza wszystkie cierpienia i przeżycia przez które musialaś przejśc

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
Stary 2012-11-21, 11:46   #4093
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej,

Ale naskrobałyście...

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
Rodzina czesto mnie odwiedza tylko ze teraz Mlody ma kwarantanne przez zapalenie pluc takze raczej nie ma mowy o odwiedzinach. A znajomi w wiekszoscie tez maja male dzieci takze za czesto tez do mnie nie przyjezdzaja. Sprzedalabym najchetniej ten dom i wrocila do miasta ale przez to ze frank tak wysoko stoi nie oplaca mi sie go sprzedac
To masz niewesoło. Samotność jest okropna, a przy maluszku to często przydałaby się pomoc chociażby po to, żeby go ponosić troszkę.
To jeden z powodów dla którego nie chcę mieszkać w domu, podczas gdy mój mąż chce. Nie wyobrażam sobie tego samotnego siedzenia w domu bez sąsiadów za ścianą i dojeżdżania z pracy w korku...

Cytat:

Witaj,

No proszę, to już mamy trzecią Alicję na wątku nie sądziłam, że to imię będzie takie popularne, ale widać staje się modne. Piękne imię w każdym razie ja też mam Alicję.
Współczuję przeżyć. Niektóre mamusie mają taki ciężki start, a jak słyszę jakie problemy wiążą się z porodem naturalnym to zaczynam uważać, że dzieci powinny przychodzić tylko przez cesarkę, a naturalnie tylko na wyraźne życzenie matki. Ile to mniej stresu, bólu i komplikacji...

Moje słoneczko zasnęło. Jak zwykle rano po zmianie pieluszki i przystawieniu do cycka wpadla w histerię. I tak codziennie, nie wiem o co come on.
Stary 2012-11-21, 11:55   #4094
afternoon
Rozeznanie

Witam
Wczoraj nas nie było, mieliśmy intensywny dzień. Najpierw zakupy z Małym ( w końcu chyba pierwszy raz po porodzie coś sobie kupiłam - bluzkę i czapkę).A po powrocie Filip był nie do wytrzymania - marudził, rzucał cyckiem, płakał, kopał nóżkami, mierzyłam mu temperaturę , wszystko ok, podejrzewam problemy brzuszkowe. Zasnął o 1 w nocy. Ledwo na oczy dzisiaj patrzymy. Także Filip podobnie jak jego wybranka Majeczka, dla której przesyłamy całusy

Z książeczek polecam też http://www.fabrykawafelkow.pl/edukac...zka-canca.html.

Rozumiem, że wątek zostaje? ( nie mam zaproszenia do klubu ani na maila).

Miłego dnia
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 11:57   #4095
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
na początku przeczytałam śledziona
tak kochana niestety ktoś nie ma swojego życia i czuję sie obserwowana
Maggie no popatrz, to nasze dziewczynki tak samo ubrane w dniu chrzcin ogólnie za taka cena to super ten komplecik.. ja oglądałam w mieście sukienki to po 115 zł sama sukienka i to jeszcze atłasu
a wiesz,ze tak pomyslałam,ze tak przeczytasz, ale ja zazwyczaj przy karmieniu nadrabiam, wiec pisze jedna reka i nie zawsze polskich znaków uzywam

bardzo ładne ubranko w porównaniu do tych "miastowych" to faktycznie niewiele.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:00   #4096
afternoon
Rozeznanie

Jeszcze wczorajszy Filipek:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1110714 (Kopiowanie).jpg (129,3 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-11-21, 12:05   #4097
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Rozumiem, że wątek zostaje? ( nie mam zaproszenia do klubu ani na maila).
Ja też nie dostałam, a zdaje się jestem tu od początku
Stary 2012-11-21, 12:12   #4098
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny jaką wode morską polecacie dla noworodka?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-11-21, 12:19   #4099
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
To zapraszam na kawę

Muszę się wybrać dziekuje!

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Ja na mikołaja kupię taką książeczkę którą maggie nam podesłała super jest ... i nie wiem co jeszcze noo
Własnie ja zamówiłam dla mojej perełki
Stary 2012-11-21, 12:21   #4100
Dearlie
Zakorzenienie

Ja standardowo melduję, że wątek czytam codziennie, ale nie zawsze odpisuję, bo często robię to z małym na rękach, a jeszcze nie opanowałam techniki pisania jedną ręką. Mam nadzieję, że z czasem wytrenuję to.

U nas dzisiaj była pani pediatra na patronażu. Nie znałam jej wcześniej, ale bardzo pozytywne wrażenie wywarła na mnie pani doktor. Rozmawiałyśmy min. o szczepianiach, które nas czekają za 3 tygodnie. Chyba zdecyduję się na te 5w1. Poleciła mi też pneumokoki. Sama nie wiem czy się zdecydować, ale na razie skłaniam się ku temu, aby jednak małego zaszczepić. Pamiętam, że chyba niektóre z Was szczepiły przeciwko nim, prawda?

Poza tym u nas wszystko dobrze. Co raz bardziej docieram się z moim małym skarbem i zaczynam rozumieć jego niektóre zachowania. Można powiedzieć, że z każdym dniem jest nam co raz łatwiej ze sobą. Już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz płakałam z bezsilności, więc to chyba dobry znak. Kocham tego malucha nad życie i coś czuję, że grozi mi totalne ześwirowanie na jego punkcie.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

A trzymaj, trzymaj Pojedziemy i zwalimy się Aśce albo Niegrzecznej, albo Katiem czy Weronice na głowe
Ostatnie idealnie pasuje do mnie. Nie raz jest:
-Paulina nie drap się pod tym stołem lafiryndo jedna!!!
- Paula masz puszeczkę, pańcia kupiła.
- Chodź córcia na dwor bo już ci mocz oczami idzie
Boskie.

Ja to głupia jestem, bo mam w drugą stronę. Często mówię do Antka np. "Chodź Monia zmieni pieluszkę". Tzn. my nie mieszkamy z psiakiem, ale jamniczkę mojej mamy traktuję jako własnego psa, bo gdy trafiła do mojego rodzinnego domu, to jeszcze mieszkałam tam również i do tej pory jestem z nią mocno związana.

A najlepsze było jeszcze w szpitalu. Nasza jamniczka nazywa się Nokia i zdarzyło mi się w szpitalu do Antosia kilka razy powiedzieć "Cichutko Nokunia". Było mi tak głupio i miałam nadzieję, że sąsiadka obok nie skumała tego, bo zawsze szybciutko poprawiałam się, że niby to powiedziałam " Cichutko Niuniek".

Cytat:
Zadzwonili ze żłobka żeby odebrać Pawcia bo ma temperaturę.
O kurcze. Dużo zdrówka dla Pawełka. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

Cytat:
I czy żeby złozyć wniosek o becikowe potrzeba mieć pesel?
Ja przy składaniu wniosku nie musiałam mieć, ale jak odbiorę pesel to mam przedzwonić do nich i go im podać.

Cytat:

Bardzo współczuję przeżyć podczas porodu. Najważniejsze, że to, co najgorsze, macie już za sobą.

Cytat:
Jeszcze wczorajszy Filipek:
Jak ja uwielbiam te maleństwa w tych kombinezonach. Takie biedule przerażone z wyrazem twarzy "O nie, znowu mnie w to ubrali".

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-11-21 o 12:22
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:21   #4101
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jaką wode morską polecacie dla noworodka?

sterimar baby

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:22   #4102
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
sterimar baby
Też ją mamy

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:25   #4103
afternoon
Rozeznanie

Kraven my mamy wodę Fridy.

Dearlie, my szczepiliśmy na pneumokoki. Pediatar mówiła o 30% szans na zachorowanie. Szczepiliśmy 6w1 i na rota też.
Stary 2012-11-21, 12:28   #4104
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Zielona, twój mąż to z tej samej daty urodzenia jest co moja sis, też 15 grudnia , ty zaś moja urodzeniowa bliźniaczka - nieźle nieźle. My z małżem razem pracujemy, bo przy naszym kredyciku nie dałoby rady z jednej pensji, a każdy kto go zaczepia w pracy to pyta czemu ja nie chce zostać na wychowawczym, jasne tylko potem to byśmy się wgryzali w tynk ze ścian, żeby się najeść. Jedyne czego mi szkoda, że nas nie obejmie ten roczny macierzyński, fajnie by było, bo odchowana dzidzia jak się wraca do pracy.
No to u nas identycznie... gdyby nie ta hipoteka... to mieszkalibysmy u mamusi
Stary 2012-11-21, 12:30   #4105
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
sterimar baby
Ja też ją mam, choć przyznaję, że czasami mam problem z tym atomizerem. Następnym razem chyba zakupię inną, tylko jaką?
Stary 2012-11-21, 12:31   #4106
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc kochane

W nocy nie miałam wizazu - tragedia normalnie.

Ale Gda też ma kawalera

Mi tez nie działał...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
GDA a Twoja panna ma narzeczonego? Bo moj kawaler nadal do wzięcia
O jej...ale Gda ma Henia, a nie pannę:P
Stary 2012-11-21, 12:32   #4107
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Która to książeczka, bo chyba przeoczyłam?

Mi się zdarza do psa powiedzieć "mamusia da jedzonko" albo do synka "chodź do pani" albo "piesku kochany"

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Macierzyństwo to stan, w którym:
1. Każdą czynność przeprowadzasz z dzieckiem uwieszonym najpierw na szyi, a potem u nogi, czasem obie opcje dostępne jednocześnie.
2. 5 godzin snu na dobę jest błogosławieństwem, a 3 godziny snu niczym nieprzerwanego są rozpustą.
3. Kiedy wchodzisz wieczorem (w nocy???) do łóżka, to pod własną kołdrą możesz znaleźć grzankę, ćwiarteczkę jabłka lub, w najmilszym razie, misia.
4. Twoje miejsce w łożu małżeńskim zostało już dawno zaanektowane przez potomstwo i teraz radź sobie, jak umiesz.
5. Jak chcesz zjeść obiad przy stole, to musisz się dobrze rozejrzeć, dokąd wyjechały wszystkie krzesła.
6. Twoje najlepsze frykasy to te, które zostały na talerzu po dziecku.
7. Ulubione słodycze możesz zajadać tylko ciemną nocą, bo inaczej na pewno ci je ktoś wyje.
8. Kiedy chcesz usmażyć naleśniki, to musisz się wpierw przejść po mieszkaniu i poszukać patelni, na przykład, pod regałem.
9. Twoje kuchenne śmiecie pachną (hmmmm.) toaletą.
10. Ilość chusteczek higienicznych oraz baterii do zabawek grających zużytych w ciągu roku przekracza ilość z całego twojego dotychczasowego życia.
11. Jeśli nawet uda ci się w środku nocy ominąć stopą jakieś ostre pudełeczko lub samochodzik, to na pewno staniesz na piszczącej kaczuszce.
12. Nawet nie wiesz, kiedy twoja apteczka z rozmiarów pudelka po czekoladkach rozrosła się i zajmuje teraz całą kuchenną szafkę.
13. Miejsce na półce z winami powoli zastępują słoiczki, kaszki i pudełka z mlekiem w proszku.
14. Na pralce możesz znaleźć drewnianą łyżkę kuchenną, a w szufladzie na garnki piłkę i plastikowe klocki.
15. Rzadko kiedy w szafkach masz więcej ubrań niż w koszu na pranie.
16. Nic cię tak bardzo nie przeraża (żaden rachunek telefoniczny, nabity guz na czole, ani nagłe zaproszenie na kinderbal) jak to, gdy pewnego dnia zaczyna ci cieknąć pralka.
17. Zanim nastawisz pranie, dokładnie sprawdzasz, czy nie znajdziesz w pralce kubeczka z piciem, swojego telefonu komórkowego lub, co gorsza, rolki papieru toaletowego(!).
18. Zanim wejdziesz do wanny, musisz usunąć stamtąd krokodyla, małpę i stado kaczek.
19. Codziennie czyścisz 6 uszu zamiast 2, a w niedzielę obcinasz 60 paznokci zamiast 20.
20. Wszystkie swoje paznokcie piłujesz indywidualnie, po jednym w każdej wolnej chwili.
21. Twój krem do rąk ma swoje miejsce pod poduszką, bo jeśli w ogóle masz szanse posmarować ręce, to już chyba tylko przez sen.
22. Twoje największe wyjścia, na które robisz fryzurę i makijaż, to te do dentysty, warzywniaka lub na zebranie wspólnoty mieszkaniowej.
23. Zanim wyjdziesz z domu musisz najpierw wyjąć z buta drewniany klocek lub zabawkę z kinder niespodzianki.
24. Możesz zostać nakryta podczas porannego ubierania, wytknięta palcem i wyśmiana ze słowami: "Ty jesteś babka?".
25. Możesz zaśpiewać sto, tysiąc, milion piosenek ale i tak usłyszysz brawa dopiero wtedy, gdy tata wkręci śrubkę w zabawkę.
26. Jest ci kompletnie wszystko jedno, czy gazeta, którą wzięłaś na sekundę do poczytania jest aktualna, z zeszłego tygodnia czy jeszcze sprzed poprzedniej Wielkanocy.
27. Przestajesz planować atrakcyjne dni, a zaczynasz planować te leniwe.
28. Jesteś panią swojego losu i możesz sama decydować, co zrobisz w czasie wolnym: umyjesz zęby czy zrobisz siusiu.
29. Już nawet do psa zdarza Ci się powiedzieć: "synku".
Hahaha super

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ostatnie idealnie pasuje do mnie. Nie raz jest:
-Paulina nie drap się pod tym stołem lafiryndo jedna!!!
- Paula masz puszeczkę, pańcia kupiła.
- Chodź córcia na dwor bo już ci mocz oczami idzie
Stary 2012-11-21, 12:33   #4108
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Dearlie, my szczepiliśmy na pneumokoki. Pediatar mówiła o 30% szans na zachorowanie. Szczepiliśmy 6w1 i na rota też.
Widzę, że Filipek dostał pełen pakiecik. My na rotawirusy chyba odpuścimy sobie z prostego powodu... finansowego. Ta nasza pediatra też wspominała, że zauważyła, że jej mali pacjenci po szczepieniach na pneumo znacznie rzadziej chorują. Nie wiem czy to marketing czy prawda, ale mnie jako zieloną matkę w tym temacie, przekonała tym. Chociaż mnie to nie trudno naciągnąć na cokolwiek, bo ja strasznie naiwna jestem.
Stary 2012-11-21, 12:39   #4109
katiem
Wtajemniczenie

Dziękuję kochane za życzonka i za zdrówko dla Pawcia.
Ma kaszelek i temperaturę. Zaraz położe go na drzemkę bo nieco przymulony jest. Zobaczymy do jutra czy lekarza nie odwiedzić.
No i biedna moja mam w piątek. Bo z dwójką będzie musiała posiedzieć

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Będzie mnie pewnie dzisiaj mniej trochę.

Kraven ja też miałam Sterimar i potem Mermaid z Rossmanna. I chyba się niczym nie różnią

Hej Madziarka
I współczuję przeżyć..

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja też ją mam, choć przyznaję, że czasami mam problem z tym atomizerem. Następnym razem chyba zakupię inną, tylko jaką?
Jaki problem?

Cytat:
Kraven my mamy wodę Fridy.

30% szans na zachorowanie na choroby które wywołuja pneumokoki czy w ogóle na choroby?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 12:40   #4110
kraven
Zakorzenienie

Dzięki. Mój Jaś czas od czasu kicha i nie wiem przypadkiem czy to nie od suchego powietrza w ogrzewanym mieszkaniu. Czy któraś tez taki miała z Dzidzią?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości