Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 18:26   #3991
aniolek21
Przyczajenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Ja Was przepraszam ale jestem jedna z tych osob co wpadaja z pytaniem i znikaja ale naprawde podczytuje Was od samego poczatku. Domyslam sie ze takie osoby jak ja sa lekko denerwujace ale obiecuje poprawe. Ciezko mi jest pisac bo prawie caly czas jestem z Synkiem sama. Poza tym wyprowadzilismy sie za miasto i przez to naprawde nieduzo mi brakuje zeby wpasc w powazna depresje. Cale zycie mieszkalam w bloku a zachcialo mi sie domu no i mam. Caly dzien sama, nie mam sie do kogo odezwac a na spacery pozostaje mi tylko las . Poza tym przytlacza mnie to cale macierzynstwo. W ciagu ostatnich 3 miesiecy z domu wyszlam 3 razy. A jeszcze zima na horyzoncie. Masakra. To sie troche wyzalilam
aniolek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 18:26   #3992
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Hejka

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
fajne miałyście spotkanie dziewczyny
ja jak poznałam Katee to też się cieszyłam, że w końcu którąś mamuśkę na żywo zobaczyłam i mogłam pogadać
ja bym chciała wszystkie was poznać i myślę, że jak byśmy się dobrze zorganizowały i chciały, to latem można by zorganizować spotkanie na jakichś mazurach albo gdzieś, tylko z naszym trybem życia już teraz trzeba by zacząć o tym myśleć, planować i organizować no i fundusze odkładać na hotel
wtedy wizaż stał się bardziej namacalny,bardziej realny

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć laski

Ale się wkur....am od rana.
Tak w skrócie - mąż ma kumpla w pracy który ma dzieciaczki dokladnie w tym samy wieku co my. I obaj z moim mezem trenują kolarstwo. Obaj tez duzo pracuja. Tyle, ze ja jak tylko mój jest w domu to chce spedzic z nim jak najwiecej czasu. Nigdy nie bronie mu wyjscia na rower, ale widze tez, że ostatnio woli ten czas spędzić z nami - szczegolnie z Pawłem ktory jako 2-latek jest wybitnie rozkoszny. I tez chce bysmy wakacje spedzali razem, a nie oddzielnie.
A tamten jakby w chacie był gosciem. ciagle wyciaga mojego na calodzienne wyjazdy (o czym nawet nie wiedziałam bo mąż nawet mi nie mówił). Potrafi wyjechać na cały tydzień z rowerem w góry i zostawić żonę w 8 m-cu ciąży i 1,5 rocznym malcem samą - rodziny tu nie mają. generalnie kawalerskie zycie.
I niech ma jak ma. Jak Ona tak chce ich sprawa.
Ale się wkurzyłam jak powiedział, że mąż ma mi zrobić 3 dziecko - najlepiej córeczkę to żona wreszcie happy będzie. Nosz kurde co za palant. Nigdy nie zabraniam niczego mężowi. Ale sam wie, że teraz z maluchami rodzina jest jednak najważniejsza bo naprawdę mało się widujemy.

A wyobraźcie sobie jeszcze - chyba już to pisałam - że Ona jak w nocy dostała skurczy porodowych to czekała maksymalnie do rana by mąż się wyspał i całą noc sama walczyła z bólem. Kurna niech sobie będzie taka szlachetna, ale mnie niech koleś zostawi w spokoju.
Jak jej taki tryb życia odpowiada...Uważaj na tego znajomego,bo może mieć zły wpływ na Twojego męża,jak koledzy tżta Iwonci.
U nas jest taka rodzina,gdzie od lat jeżdżą na wakacje oddzielnie i dobrze tam nie jest między nimi.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dziś przyszło ubranko na chrzest Igi jest przepiękne w skład wchodzi sukienka, płaszczyk, spodenki i czapeczka. Już sie nie mogę doczekać świąt
Byłam też zapytac o fotografa.. z racji tego ze na swoim ślubie nie mieliśmy profesjonalnych zdjęć chciałabym żeby chociaż z chrzcin była jakaś pamiątka.. 300 zl sesja w kościele co myślicie warto?
Byłam dziś u dentysty.. myślałam ze to już ostatni raz a ta baba wynalazła jeszcze 2 zęby do leczeniazbankrtuj ę normalnie.
Ide was troche ponadrabiać bo naprodukowałyscie troche

uwielbiam być śledzona na wizażu Boże...
wowjaki piękny komplecik.
My mieliśmy znajomego fotografa,kosztowało nas 170zł a normalnie bierze 400.Mamy 2płyty ze zdjęciami,wybrał ładniejsze-80,jedno zdjęcie w ramce i 16 wywołanych w większym formacie.Był normalnie zaproszony na przyjęcie po chrzcie i szczerze nie sądziliśmy,że tyle weźmie,bo jak powiedział licząc wszystko 100zł za czasa my go bardziej rodzinnie potraktowaliśmy

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Witajcie
Ciągle podczytuje, ale weny na pisanie brak

Mam pytanie do dziewczyn które chrzciły już swoje pociechy. Kupowałyście beciki biale Wydaje mi się to zbędny wydatek, w sumie wolałabym kupić kocyk, bo później go przynajmniej użyję.
Dostałam w spadku od siostry biały garniturek, ale w grudniu pewnie pasuje czymś małego owinąć.
Ja nie kupowałam tradycyjnych ubranek.Zwyczajnie Kubuś miał biały kombinezon.
Ps.fajny masz opis

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 18:27   #3993
weronika_91
Zakorzenienie

zielona moj też gra w jakieś czołgi od kilku dni ... kolega z pracy mu polecił ... a ja do tżta z tekstem: kolega może sobie grać jak nie ma rodziny ... będzie miał to mu się skończy . Na szczęście gra tylko wieczorem ale na sex też ma czas
Stary 2012-11-20, 18:32   #3994
marta1986222
Zakorzenienie

Panna Zuzanna kończy dzisiaj 11 tygodni

Z tej okazji:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg deser.jpg (16,5 KB, 24 załadowań)

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 18:34   #3995
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

wowjaki piękny komplecik.
My mieliśmy znajomego fotografa,kosztowało nas 170zł a normalnie bierze 400.Mamy 2płyty ze zdjęciami,wybrał ładniejsze-80,jedno zdjęcie w ramce i 16 wywołanych w większym formacie.Był normalnie zaproszony na przyjęcie po chrzcie i szczerze nie sądziliśmy,że tyle weźmie,bo jak powiedział licząc wszystko 100zł za czasa my go bardziej rodzinnie potraktowaliśmy
mój brat ma właśnie znajomego fotografa i czekam jaka cene on powie
170 zł to naprawde dobra cena wow..
chciałabym własnie wywołac potem takie w wiekszym formacie i powiesić na ścianie w antyramie( ale mi sie zrymowało)
wogole my dużo zdjęć wywołujemy - nasze ze ślubu już wiszą, zwykłe nasze też więc teraz czas na Igusi
cały pokój obwiesze zdjęciami

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 18:40   #3996
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
Ja Was przepraszam ale jestem jedna z tych osob co wpadaja z pytaniem i znikaja ale naprawde podczytuje Was od samego poczatku. Domyslam sie ze takie osoby jak ja sa lekko denerwujace ale obiecuje poprawe. Ciezko mi jest pisac bo prawie caly czas jestem z Synkiem sama. Poza tym wyprowadzilismy sie za miasto i przez to naprawde nieduzo mi brakuje zeby wpasc w powazna depresje. Cale zycie mieszkalam w bloku a zachcialo mi sie domu no i mam. Caly dzien sama, nie mam sie do kogo odezwac a na spacery pozostaje mi tylko las . Poza tym przytlacza mnie to cale macierzynstwo. W ciagu ostatnich 3 miesiecy z domu wyszlam 3 razy. A jeszcze zima na horyzoncie. Masakra. To sie troche wyzalilam

Kochana głowa do góry,ja też jestem całymi dniami z malutką sama bo mąż pracuje ale daję radę,grunt to pozytywne nastawienie,poza tym pisząc z nami nie wpadniesz w depresję bo zaraz Cię wyciągniemy z dołka,pamiętaj jak najczęściej wizaż a będzie dobrze

Ja też czasem miewam gorsze dni co nie zmienia faktu że jestem najszczęśliwszą mamusią pod słońcem i przyjemność sprawia mi przebywanie w domu z niunią,swoją drogą nie myślałam że taką radość kiedykolwiek sprawi mi bycie kurką domową
Oby jak najdłużej

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

[QUOTE=niegrzeczna88;37726 173
cały pokój obwiesze zdjęciami[/QUOTE]

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Siedziałam dzisiaj dość długo z maską na głowie a jak ją zmywałam to tyle włosów mi wyleciało

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-20, 18:44   #3997
aniolek21
Przyczajenie

Moze to zabrzmi glupio i niepowaznie ale ja nie czuje tej wielkiej radosci z macierzynstwa. Kocham Olka nad zycie ale inaczej sobie niestety to wszystko wyobrazalam ale nic to trzeba sie pozbierac i wziasc w garsc bo nic takie uzalanie nie da
Stary 2012-11-20, 18:46   #3998
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Moze to zabrzmi glupio i niepowaznie ale ja nie czuje tej wielkiej radosci z macierzynstwa. Kocham Olka nad zycie ale inaczej sobie niestety to wszystko wyobrazalam ale nic to trzeba sie pozbierac i wziasc w garsc bo nic takie uzalanie nie da

Nie brzmi to ani głupio ani niepoważnie może poprostu ta radość nadejdzie w pozniejszym czasie a obowiązki dnia codziennego potrafią przytłoczyć największe szczęście,aha i użalaj się ile chcesz

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-20, 18:46   #3999
katiem
Wtajemniczenie

Katee wiem wiem. Na szczęście to nie jest żaden przyjaciel tylko kolega z pracy. Zresztą mąż sam widzi, że tam jest coś nie tak i ma taką swobodę. A co do wakacji to nigdy na to nie pozwolę. Moja mama tez mi to ciągle powtarza. A kogo jak kogo jej będę słuchać bo marzy mi się takie małżeństwo jakie tworzą moi rodzice.

A co do czołgów to sama się załatwiłam bo kilka lat temu kupiłyśmy mężowi na spółę z mamą prezent na zająca - grę wojenną. I tak gra te kilka lat w sieci
Na szczęście nie odczuwam tego.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 18:47   #4000
marta1986222
Zakorzenienie

Idę wysuszyć głowę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-20, 18:49   #4001
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Kochana głowa do góry,ja też jestem całymi dniami z malutką sama bo mąż pracuje ale daję radę,grunt to pozytywne nastawienie,poza tym pisząc z nami nie wpadniesz w depresję bo zaraz Cię wyciągniemy z dołka,pamiętaj jak najczęściej wizaż a będzie dobrze

Ja też czasem miewam gorsze dni co nie zmienia faktu że jestem najszczęśliwszą mamusią pod słońcem i przyjemność sprawia mi przebywanie w domu z niunią,swoją drogą nie myślałam że taką radość kiedykolwiek sprawi mi bycie kurką domową
Oby jak najdłużej

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Siedziałam dzisiaj dość długo z maską na głowie a jak ją zmywałam to tyle włosów mi wyleciało
A może herbatka ze skrzypu?

Wszystkiego najlepszego dla Zuzanki

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-20, 18:50   #4002
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
No pięknie przespała A pierś boli jeszcze? Spisz w staniku?
A to kasłanie to czasem może być od pokarmu. Jak uleje - cos tam zostanie w gardełku i przeszkadza.
Boli nadal,niestety... Nie wiem co jest. Rano bolało mnie też trochę gardło i tak za uchem... Może mnie przewiało...Jak w piecu rozpalam to zawsze przy otwartych drzwiach w kotłowni (na dwór),bo boję się tlenku czadu...No i jak czyszcze piec to popiół się tak kurzy...A często jeszcze w pizamie jestem tylko bluze na to... Głupia ja...! No ale Majek mój nie spi z rana z reguły i ja wtedy jak z motorkiem w tyłku latam, bo chce,zeby malutka ciepło miała.

Cytat:
Anesh a Ty skąd jesteś?
Chodzież. Takie małe miasteczko koło Piły, bardzo fajne. A Ty z Poznania, tak? Ja w Poznaniu studiuję

Cytat:
Anesh
Cytat:
raz z tą dziewczyną rozmawiałam i Ona ma swojego męża za Boga... Nie wiem co On jej dodaje do herbaty?

Może tylko tak gadała przy nim
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 18:55   #4003
katiem
Wtajemniczenie

Aniołek a nikt Cię nie może odwiedzić? znajomi? rodzina?
Bo samej to faktycznie smutno

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Boli nadal,niestety... Nie wiem co jest. Rano bolało mnie też trochę gardło i tak za uchem... Może mnie przewiało...Jak w piecu rozpalam to zawsze przy otwartych drzwiach w kotłowni (na dwór),bo boję się tlenku czadu...No i jak czyszcze piec to popiół się tak kurzy...A często jeszcze w pizamie jestem tylko bluze na to... Głupia ja...! No ale Majek mój nie spi z rana z reguły i ja wtedy jak z motorkiem w tyłku latam, bo chce,zeby malutka ciepło miała.

Chodzież. Takie małe miasteczko koło Piły, bardzo fajne. A Ty z Poznania, tak? Ja w Poznaniu studiuję

[B]

Może tylko tak gadała przy nim
Wiem gdzie jest Chodzież
I wiem o studiach bo ostatnio pisałaś, że masz blisko do mnie z uczelni

a czujesz jakieś zgrubienie i masz może zaczerwienienie na piersi?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-20, 19:12   #4004
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja też jestem za klubem

Dziewczyny karmiace mm - czy Wasze dzieci budzą się stale co 3 godziny czy czasem zdarza się częściej. Bo mój Jasiek dzisiaj rano budził się co 3 a teraz co 2,5 i jest wyraźnie głodny chociaż zjada mniej niz po 3 godzinach.
Hubcio co 2 lub 2,5 a zjada 120ml i jeszcze sie obliże że mało

Maggie ja to jestem agresywny kierowca. Co się trzeba naprzeklinać w tym aucieOstatnio mi gość na skrzyżowaniu wymusił pierwszeństwo, ja na klakson a on mi palcem w głowę puka że to ja wymusiłam

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jestem za klubem jak najbardziej :yhy:

Kurcze wy tu o chrzcinach itp a ja mogę pomażyć że Zośkę ochrzcimy dopóki nie weźmiemy ślubu z tżetem cywilnego, żaden ksiądz w tej naszej wy☠☠☠☠ówie sakramentu bez ślubu nie udzieli. planujemy coś z tym zrobić po nowym roku, bo choć ani ja ani tż nie wierzący to dziecku ie będę światopoglądu narzucać i chrzest będzie, co by w przyszłości nie miała problemów o w szkole wśród rówieśników- wszyscy do komuni a Zośka nie, czy potem w przyszłości ślub- miałam przykład u kumpeli, matka nie ochrzciła a potem dziewczyna musiała przyjmować wszystkie sakramenty po kolei bo ślub chciała wziąć.

Dziewczyny a tak z innej becki gra któraś w candry crush saga na fb? bo mi brakuje akceptacji jednej osoby żeby na kolejny level przejść :P

Zośka dopiero padła od rana i to.. na brzuchu pierwszy raz w życiu usneła na brzuszku na kanapie, wczesniej na brzuchu spała tylko na moich cyckach :P chyba musiała być mocno padnięta po całym dniu igraszek
Teoretycznie ksiądz nie może odmówić sakramentu.A nie myślałaś jechać ochrzcić do innej parafii?
U nas ksiądz znajomym ochrzcił dziecko bez ślubu(ona wdowa 2 dzieci on rozwodnik 2 dzieci) ale powiedział że jak zrobią jeszcze 1 to będą musieli wziąźc ślub...no i zrobiliciekawe co teraz?

Ja z gier to tylko w Farmerame gram, chciałabym Simsy ale niewiem czy na Windows 7 będą chodzić?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 19:16   #4005
aniolek21
Przyczajenie

Rodzina czesto mnie odwiedza tylko ze teraz Mlody ma kwarantanne przez zapalenie pluc takze raczej nie ma mowy o odwiedzinach. A znajomi w wiekszoscie tez maja male dzieci takze za czesto tez do mnie nie przyjezdzaja. Sprzedalabym najchetniej ten dom i wrocila do miasta ale przez to ze frank tak wysoko stoi nie oplaca mi sie go sprzedac
Stary 2012-11-20, 19:19   #4006
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
No u nas ksiądz miał nie fajną minę ale ostatecznie się zgodził ...
Nie wiem czy Wam opowiadałam jak byliśmy u księdza w czwartek potem w niedziele byłam na mszy, szłam do komuni a ten na mnie spojrzał jak na idiotkę , niby wyjął opłatek i się wahał czy ma mi go dać ... chwilę to trwało ... poczułam się okropnie . Od tego czasu już nie pójdę do komuni ... bo ponoć bez ślubu i mieszkając razem nie można ... sami odpychają od kościoła ...
Dokładnie, nie można bo to grzech
To ja tak patrze że nasz ksiądz jest ok.My mieszkaliśmy razem przed ślubem i przyjmowaliśmy kolędę to nam tylko powiedział że jak się zdecydujemy na ślub to nam chętnie udzieli.Przed ślubem normalnie nas wyspowiadał,dał rozgrzeszenie komunia itp,a do ślubu szłam w 6 miesiącu ciąży
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 19:21   #4007
kaczuszka69
potworkowa

uf, jeszcze kolka się przypelętała przed chwilą. mała wymęczona płaczem zasnęła.

dziękuję dziewczyny za opinie o sukni kupując ją nie byłam do końca przekonana, ostatnio jak oglądałam zdjęcia i pomyslałam sobie, jak będę wyglądać w dniu ślubu, to przepadłam

zielona smutne to, ze Twój mąż się tak zachował

my mamy dwa konta, na moim są pieniądze rozplanowane, na koncie tżta są wydatki bieżące

aniołek kiedyś radość z macierzyństwa się pojawi ja raz w miesiącu jestem na tydzień u moich rodziców, moja mama nie pracuje, więc mogę spokojnie wyjść z domu i mieć trochę czasu tylko dla siebie. a tak to czasami jestem przytłoczona tym wszystkim, tylko ja, Oliwka i pusty dom, już nieraz płakałam tżtowi do telefonu, że nie daję rady. ale jest coraz lepiej.

ja nie lubię szybkich aut, szybkiej jazdy. byłam w 8 tygodniu ciąży, jak mieliśmy z tżtem wypadek, a wcale szybko nie jechał, droga była oblodzona i nieposypana do tej pory mam trochę uraz i serce mi do gardła podjeżdża przy szybszej jeździe.

co do karmienia, to moja mała je średnio co 3 godziny, ostatnia butla wychodzi między 22 a 23, więc je bardzo regularnie

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ja z gier to tylko w Farmerame gram, chciałabym Simsy ale niewiem czy na Windows 7 będą chodzić?
jeśli chodzi Ci o pierwszą część to powinny następne już jak najbardziej.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 19:32   #4008
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Anesh raz z tą dziewczyną rozmawiałam i Ona ma swojego męża za Boga... Nie wiem co On jej dodaje do herbaty?
on jej pranie mózgu zrobił? bo nie rozumiem?
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2767049560
muszę własnie jeszcze przegadać tą kwestie z mężem
Zuzia miała taki sam
Cytat:

My też nie mamy wspólnej kasy. Tzn. mąż daje mi co miesiąc stała kwotę, z której płace wszystkie rachunki, kredyt. Chyba nawet nie wie do końca ile zarabiam.
My mamy wspólne konto. Choć ja mam też swoje własne, na które dostaję wypłatę a później przelewam na nasze. z kasą problemów nie mamy, choć czasami mąż się wkurza, że za dużo wydaję na Zuzankę. No ale my praktycznie po równo zarabiamy (mąż jedynie 100 zł więcej). Gdybym jednak nie zarabiała, to nie wiem, jak by było.
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
My mamy, bo ja nie zarabiam Mam po prostu kartę do konta męża i mogę robić z tym co chcę...
szczęściara
gdyby tylko mój zarabiał, to pewnie byłoby jęczenie i sprawdzanie wydatków.
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn które chrzciły już swoje pociechy. Kupowałyście beciki biale Wydaje mi się to zbędny wydatek, w sumie wolałabym kupić kocyk, bo później go przynajmniej użyję.
Dostałam w spadku od siostry biały garniturek, ale w grudniu pewnie pasuje czymś małego owinąć.
nie kupowałabym becika tylko na jeden raz. Nam mimo listopada trafiła się cudna pogoda - aż 12 stopni było. mała miała polarkową sukieneczkę i płaszczyk. Spodenek od kompletu już nie zakładałam.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
My mieliśmy fotografa kilka fajnych fotek jakieś 50 zdjęć mamy na płytce ale to znajomy siostry był który robi sesje ślubne i komunijne ... i fajną pamiątkę mamy

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Mamcie co na mikołaja dla naszych pociech ? macie pomysły ?
ja żałuję, że nie wzięliśmy fotografa.
bo zdjęcia mamy badziewne z chrztu

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Co do klubu to tam gorzej się cytuje, tylko pojedyncze posty, albo ze mnie taki głąb że nie umiem. No i w klubie musiałyby być tylko osoby które się regularnie udzielają a nie wszystkie co tu wpadają z pytaniami. Takie jest moje zdanie.
od 2 lat jestem w klubie i nadal ne wiem, jak tam się cytuje, ale zupełnie mi to nie przeszkadza
Cytat:

właśnie chcę książeczkę taką czarno-białą Ty chyba Gda kiedyś o nich pisałaś tak ?
mamy taką. Zuzik lubi sie przyglądać
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
No u nas ksiądz miał nie fajną minę ale ostatecznie się zgodził ...
Nie wiem czy Wam opowiadałam jak byliśmy u księdza w czwartek potem w niedziele byłam na mszy, szłam do komuni a ten na mnie spojrzał jak na idiotkę , niby wyjął opłatek i się wahał czy ma mi go dać ... chwilę to trwało ... poczułam się okropnie . Od tego czasu już nie pójdę do komuni ... bo ponoć bez ślubu i mieszkając razem nie można ... sami odpychają od kościoła ...
jeśli żyjecie w celibacie, to możecie korzystać z sakramentów
Cytat:

Z tej okazji:
Sto lat Zuziu

http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...rm=Inne+oferty myślicie, że fajna oferta?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 19:33   #4009
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
super oferta może sama skorzystam za jedno zdjęcie 15x21 płacę 1,70zł

Mysza

-15kg

Edytowane przez kaczuszka69
Czas edycji: 2012-11-20 o 19:35
Stary 2012-11-20, 19:44   #4010
Asiuulka89
Zakorzenienie

Maggie oferta super ja dzisiaj za wywolanie okolo 200 zdjec (w tym byly tez 15x21 i jedno na 20x30 zapłaciłąm 200 zł wiec warto

wlasnie ma robote na dzisiaj cieszyłam sie jak głpi do sera ale jak widzę ta sterte zdjec i albumów to mi się słabo robi bo ogólnie Zuzia ma swój oddzielny album i zawsze raz na jakis czas wywolje zdjecia i wklejam chronologicznie i teraz tez zamierzam taki Jasiowi zrobić. ehhh duuzo roboty

co do kont to my mamy jedno wspolne ale ja jestem upowazniona tylko do jednego ale co z tego jak ja zarzadzam wszystkimi na koncie internetowym i jak zabraknie to przelewam na inne konto a co do szczednosci to moj maz b y bardzo chcial odkladac co miesiac "coś" ale ze mna jeszcze mu sie to nie udało
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 19:49   #4011
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę że to wyciszenie nie jest najkorzystniejsze może przyjaciółce udałoby się do Ciebie wpadać? Ja na szczęście mam tatuśka który wpada do swej wnuczki i mi pomaga ... całe szczęście że Go mam ...

Cytat:

Z tej okazji:

Cytat:

aniołku ona przyjdzie zobaczysz z każdym uśmiechem będzie coraz większa radość i spełnienie

Cytat:
o
od 2 lat jestem w klubie i nadal ne wiem, jak tam się cytuje, ale zupełnie mi to nie przeszkadza

mamy taką. Zuzik lubi sie przyglądać

oo to Ty pokazywałaś? masz może linka ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:14   #4012
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Fajną masz siostrę

to fakt

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
uwielbiam być śledzona na wizażu Boże...
sledzona?
Stary 2012-11-20, 20:16   #4013
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2767049560
muszę własnie jeszcze przegadać tą kwestie z mężem
piękne ubranko

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
My mamy, bo ja nie zarabiam Mam po prostu kartę do konta męża i mogę robić z tym co chcę...
no u Nas jest tak samo

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja też jestem za klubem

Dziewczyny karmiace mm - czy Wasze dzieci budzą się stale co 3 godziny czy czasem zdarza się częściej. Bo mój Jasiek dzisiaj rano budził się co 3 a teraz co 2,5 i jest wyraźnie głodny chociaż zjada mniej niz po 3 godzinach.
jak widze,że Fabiś jest szybciej głodny to mu daje wcześniej
Cytat:
my jak byliśmy załatwiać chrzciny to babka sie pytała czy jesteśmy po ślubie.. mówimy ze tak że po cywilnym.. a ona że to nie jest ślub tylko związek ogólnie przez cała pogadankę narzucała aby myślec o ślubie bo to wszystko potoczyło sie nie pokolei ...i komuni też nie możemy przyjąć.
u męża w parafii ksiadz tak gadał,nic mu nie pasowało to mu nagadałam i zamknęłam za sobą drzwibo ja porywcza jestem
i pojechalam do swojej parafii a temu ksiedzu nic nie przeszkadzalo i drugiego synka tez w tej parafii chrzcimy
Cytat:
Z tego co mi wiadomo ksiądz nie moze odmówić dziecku chrztu, zwłaszcza jak to jest pierwsze dziecko
ksiądz nie powinien odmówić nigdy chrztu ale sa dziady co to robia.

Cytat:
mój brat ma właśnie znajomego fotografa i czekam jaka cene on powie
170 zł to naprawde dobra cena wow..
chciałabym własnie wywołac potem takie w wiekszym formacie i powiesić na ścianie w antyramie( ale mi sie zrymowało)
wogole my dużo zdjęć wywołujemy - nasze ze ślubu już wiszą, zwykłe nasze też więc teraz czas na Igusi
cały pokój obwiesze zdjęciami
ja tez uwielbiam zdjecia. w całym mieszkaniu mam pelno zdj Gracjanka a teraz dojda Fabiankanasze są ślubne i te z przed ślubuojj dużo ich

my umówilismy sesje u fotografa na miejscu po chrzcinach40 zł jedno zdj i do tego dostajemy album a ile zdj to wybieramy na miejscu.
A w Kościele poprosze szwagraumie robić zdjęcia

ja wykąpałam Fabianka i po jedzonku zasnal,zaraz go zaniose do lozeczka

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:16   #4014
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

sledzona?
na początku przeczytałam śledziona
tak kochana niestety ktoś nie ma swojego życia i czuję sie obserwowana
Maggie no popatrz, to nasze dziewczynki tak samo ubrane w dniu chrzcin ogólnie za taka cena to super ten komplecik.. ja oglądałam w mieście sukienki to po 115 zł sama sukienka i to jeszcze atłasu

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-11-20 o 20:18
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:17   #4015
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
super oferta może sama skorzystam za jedno zdjęcie 15x21 płacę 1,70zł
cenowo tak, ale ciekawe jak z jakością zdjęć
tak czy inaczej pewnie się zdecyduję bo 31 gr (z przesyłką)za zdjęcie 10x15 to dobra oferta
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Maggie oferta super ja dzisiaj za wywolanie okolo 200 zdjec (w tym byly tez 15x21 i jedno na 20x30 zapłaciłąm 200 zł wiec warto

wlasnie ma robote na dzisiaj cieszyłam sie jak głpi do sera ale jak widzę ta sterte zdjec i albumów to mi się słabo robi bo ogólnie Zuzia ma swój oddzielny album i zawsze raz na jakis czas wywolje zdjecia i wklejam chronologicznie i teraz tez zamierzam taki Jasiowi zrobić. ehhh duuzo roboty

co do kont to my mamy jedno wspolne ale ja jestem upowazniona tylko do jednego ale co z tego jak ja zarzadzam wszystkimi na koncie internetowym i jak zabraknie to przelewam na inne konto a co do szczednosci to moj maz b y bardzo chcial odkladac co miesiac "coś" ale ze mna jeszcze mu sie to nie udało
takie albumy to fajna sprawa. i pudełko pamiątkowe już Zuzi zrobiłam
Cytat:

oo to Ty pokazywałaś? masz może linka ?
nie wiem, czy o taką Ci chodzi. my ją mamy http://www.calydlamamy.pl/ksiazki-dl...a-sztucce.html

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 20:30   #4016
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
masz racje!! bijcie mnie po dupie dziewczyny
masz:pa la:a masz!!!

Cytat:
ale super!! ja to zawsze chcialam miec siostre
ja mam 3

Cytat:
no bo tak miała na imie żona Ashleya, kuzynka Scarlet, dobra i kochana kobieta..której ona tak nienawidziła
o co chodzi?

całuje Majwczke w policzek, a ona sie usmiecha rycze sobie, taka ona kochana!

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Katiem, oby to było to ze moze wnosku cos zalegac, bo ja sie tak ciagle martwie o te kruszynke, ze czasem moge w psychiatryku wyladowac niedługo...

i jeszcze na dodatek tz w pracy sobie cos zrobił - ledwo sie rusza, miał zdjęcie kregosłupa robione, szef mu kazal wracac do domu, ale jeszcze jtr.do szpitala jedzie na kontrole i sie okaze czy wraca do domu czy co dalej
Stary 2012-11-20, 20:37   #4017
katiem
Wtajemniczenie

Maggie najlepiej jakbys w necie znalazla opinie o firmie. Ja w końcu wybrałam na allegro. tam są super sprzedawcy majacy po ponad 1000 opinii. Za 200 zdjęć takich standard płaciłam jakoś 50zł.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-20, 20:39   #4018
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
cenowo tak, ale ciekawe jak z jakością zdjęć
tak czy inaczej pewnie się zdecyduję bo 31 gr (z przesyłką)za zdjęcie 10x15 to dobra oferta

takie albumy to fajna sprawa. i pudełko pamiątkowe już Zuzi zrobiłam
myślę, że jak to jest firma fotograficzna i na dodatek ma znaczek super sprzedawcy, to bubla nie zrobią poza tym większy zysk mają z takich kuponów, niż z normalnych zleceń

moja Oliwka też ma już swój album i dodatkowo książkę "Moje pierwsze lata"

Mysza

-15kg

Edytowane przez kaczuszka69
Czas edycji: 2012-11-20 o 20:42
Stary 2012-11-20, 20:48   #4019
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
My też nie mamy wspólnej kasy. Tzn. mąż daje mi co miesiąc stała kwotę, z której płace wszystkie rachunki, kredyt. Chyba nawet nie wie do końca ile zarabiam.
My tez nie mamy wspólnej... tz płaci hipotekę, ja rachunki. Poza tym nie chciałabym miec wspólnego konta...bo tz duuzo wydaje,a ja jestem oszczedna....A zreszta on zarabia prawie trzy razy wiecej niz ja...no ale jak cos chce sobie kupic, a nie mam ze swojej juz kasy to mi daje

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Witajcie
Ciągle podczytuje, ale weny na pisanie brak

Ja nie kupię. Chociaz tesciowa juz wymysla,ze skoro chcemy zimą chrzcić to trzeba...Ubiorę w kombinezon taki kremowy po prostu. Sukienki żadnej też nie kupię, bo pod kombinezon to bym jej i tak nie ubrała:P. Ewentualnie kupię jakieś białe spodenki i bluzeczkę. A sukienkę mogę w domu ubrać z tych co mam - np. taki delikatny róż i do tego kremowy sweterek i już
Stary 2012-11-20, 20:49   #4020
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzieci śpią więc ja też już mówie dobranoc

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości