|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Ja Was przepraszam ale jestem jedna z tych osob co wpadaja z pytaniem i znikaja
ale naprawde podczytuje Was od samego poczatku. Domyslam sie ze takie osoby jak ja sa lekko denerwujace ale obiecuje poprawe. Ciezko mi jest pisac bo prawie caly czas jestem z Synkiem sama. Poza tym wyprowadzilismy sie za miasto i przez to naprawde nieduzo mi brakuje zeby wpasc w powazna depresje. Cale zycie mieszkalam w bloku a zachcialo mi sie domu no i mam. Caly dzien sama, nie mam sie do kogo odezwac a na spacery pozostaje mi tylko las . Poza tym przytlacza mnie to cale macierzynstwo. W ciagu ostatnich 3 miesiecy z domu wyszlam 3 razy. A jeszcze zima na horyzoncie. Masakra. To sie troche wyzalilam
|
|
|
|
#3992 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas jest taka rodzina,gdzie od lat jeżdżą na wakacje oddzielnie i dobrze tam nie jest między nimi. Cytat:
My mieliśmy znajomego fotografa,kosztowało nas 170zł a normalnie bierze 400 .Mamy 2płyty ze zdjęciami,wybrał ładniejsze-80,jedno zdjęcie w ramce i 16 wywołanych w większym formacie.Był normalnie zaproszony na przyjęcie po chrzcie i szczerze nie sądziliśmy,że tyle weźmie,bo jak powiedział licząc wszystko 100zł za czas a my go bardziej rodzinnie potraktowaliśmy![]() Cytat:
Ps.fajny masz opis
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
zielona moj też gra w jakieś czołgi od kilku dni ... kolega z pracy mu polecił ... a ja do tżta z tekstem: kolega może sobie grać jak nie ma rodziny ... będzie miał to mu się skończy . Na szczęście gra tylko wieczorem ale na sex też ma czas
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Panna Zuzanna kończy dzisiaj 11 tygodni
![]() Z tej okazji:
|
#3995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
170 zł to naprawde dobra cena wow.. chciałabym własnie wywołac potem takie w wiekszym formacie i powiesić na ścianie w antyramie( ale mi sie zrymowało )wogole my dużo zdjęć wywołujemy - nasze ze ślubu już wiszą, zwykłe nasze też więc teraz czas na Igusi cały pokój obwiesze zdjęciami |
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana głowa do góry,ja też jestem całymi dniami z malutką sama bo mąż pracuje ale daję radę,grunt to pozytywne nastawienie,poza tym pisząc z nami nie wpadniesz w depresję bo zaraz Cię wyciągniemy z dołka,pamiętaj jak najczęściej wizaż a będzie dobrze ![]() Ja też czasem miewam gorsze dni co nie zmienia faktu że jestem najszczęśliwszą mamusią pod słońcem i przyjemność sprawia mi przebywanie w domu z niunią,swoją drogą nie myślałam że taką radość kiedykolwiek sprawi mi bycie kurką domową ![]() Oby jak najdłużej ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- [QUOTE=niegrzeczna88;37726 173 cały pokój obwiesze zdjęciami ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Siedziałam dzisiaj dość długo z maską na głowie a jak ją zmywałam to tyle włosów mi wyleciało
|
|
#3997 |
|
Przyczajenie
|
Moze to zabrzmi glupio i niepowaznie ale ja nie czuje tej wielkiej radosci z macierzynstwa. Kocham Olka nad zycie ale inaczej sobie niestety to wszystko wyobrazalam
ale nic to trzeba sie pozbierac i wziasc w garsc bo nic takie uzalanie nie da
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie brzmi to ani głupio ani niepoważnie może poprostu ta radość nadejdzie w pozniejszym czasie a obowiązki dnia codziennego potrafią przytłoczyć największe szczęście,aha i użalaj się ile chcesz
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
Katee wiem wiem.
A co do czołgów to sama się załatwiłam bo kilka lat temu kupiłyśmy mężowi na spółę z mamą prezent na zająca - grę wojenną. I tak gra te kilka lat w sieci ![]() Na szczęście nie odczuwam tego. |
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Idę wysuszyć głowę
|
#4001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Zuzanki |
|
|
|
|
#4002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,niestety... Nie wiem co jest. Rano bolało mnie też trochę gardło i tak za uchem... Może mnie przewiało...Jak w piecu rozpalam to zawsze przy otwartych drzwiach w kotłowni (na dwór),bo boję się tlenku czadu...No i jak czyszcze piec to popiół się tak kurzy...A często jeszcze w pizamie jestem tylko bluze na to... Głupia ja...! No ale Majek mój nie spi z rana z reguły i ja wtedy jak z motorkiem w tyłku latam, bo chce,zeby malutka ciepło miała.Chodzież. Takie małe miasteczko koło Piły, bardzo fajne . A Ty z Poznania, tak? Ja w Poznaniu studiuję![]() Cytat:
Może tylko tak gadała przy nim
|
||
|
|
|
#4003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aniołek a nikt Cię nie może odwiedzić? znajomi? rodzina?
Bo samej to faktycznie smutno ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() I wiem o studiach bo ostatnio pisałaś, że masz blisko do mnie z uczelni a czujesz jakieś zgrubienie i masz może zaczerwienienie na piersi? |
|
|
|
|
#4004 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maggie ja to jestem agresywny kierowca Ostatnio mi gość na skrzyżowaniu wymusił pierwszeństwo, ja na klakson a on mi palcem w głowę puka że to ja wymusiłam---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
U nas ksiądz znajomym ochrzcił dziecko bez ślubu(ona wdowa 2 dzieci on rozwodnik 2 dzieci) ale powiedział że jak zrobią jeszcze 1 to będą musieli wziąźc ślub...no i zrobili ciekawe co teraz?Ja z gier to tylko w Farmerame gram, chciałabym Simsy ale niewiem czy na Windows 7 będą chodzić?
|
||
|
|
|
#4005 |
|
Przyczajenie
|
Rodzina czesto mnie odwiedza tylko ze teraz Mlody ma kwarantanne przez zapalenie pluc takze raczej nie ma mowy o odwiedzinach. A znajomi w wiekszoscie tez maja male dzieci takze za czesto tez do mnie nie przyjezdzaja. Sprzedalabym najchetniej ten dom i wrocila do miasta ale przez to ze frank tak wysoko stoi nie oplaca mi sie go sprzedac
|
|
|
|
#4006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To ja tak patrze że nasz ksiądz jest ok.My mieszkaliśmy razem przed ślubem i przyjmowaliśmy kolędę to nam tylko powiedział że jak się zdecydujemy na ślub to nam chętnie udzieli.Przed ślubem normalnie nas wyspowiadał,dał rozgrzeszenie komunia itp,a do ślubu szłam w 6 miesiącu ciąży
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
potworkowa
|
uf, jeszcze kolka się przypelętała przed chwilą. mała wymęczona płaczem zasnęła.
dziękuję dziewczyny za opinie o sukni kupując ją nie byłam do końca przekonana, ostatnio jak oglądałam zdjęcia i pomyslałam sobie, jak będę wyglądać w dniu ślubu, to przepadłam ![]() zielona smutne to, ze Twój mąż się tak zachował my mamy dwa konta, na moim są pieniądze rozplanowane, na koncie tżta są wydatki bieżące aniołek kiedyś radość z macierzyństwa się pojawi ja raz w miesiącu jestem na tydzień u moich rodziców, moja mama nie pracuje, więc mogę spokojnie wyjść z domu i mieć trochę czasu tylko dla siebie. a tak to czasami jestem przytłoczona tym wszystkim, tylko ja, Oliwka i pusty dom, już nieraz płakałam tżtowi do telefonu, że nie daję rady. ale jest coraz lepiej.ja nie lubię szybkich aut, szybkiej jazdy. byłam w 8 tygodniu ciąży, jak mieliśmy z tżtem wypadek, a wcale szybko nie jechał, droga była oblodzona i nieposypana co do karmienia, to moja mała je średnio co 3 godziny, ostatnia butla wychodzi między 22 a 23, więc je bardzo regularnie ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
następne już jak najbardziej.
|
|
|
|
|
#4008 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() gdyby tylko mój zarabiał, to pewnie byłoby jęczenie i sprawdzanie wydatków. Cytat:
Cytat:
bo zdjęcia mamy badziewne z chrztu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sto lat Zuziu http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...rm=Inne+oferty myślicie, że fajna oferta?
|
|
|
#4009 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
za jedno zdjęcie 15x21 płacę 1,70zł
Edytowane przez kaczuszka69 Czas edycji: 2012-11-20 o 19:35 |
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie oferta super ja dzisiaj za wywolanie okolo 200 zdjec (w tym byly tez 15x21 i jedno na 20x30 zapłaciłąm 200 zł
wiec warto ![]() wlasnie ma robote na dzisiaj cieszyłam sie jak głpi do sera ale jak widzę ta sterte zdjec i albumów to mi się słabo robi bo ogólnie Zuzia ma swój oddzielny album i zawsze raz na jakis czas wywolje zdjecia i wklejam chronologicznie i teraz tez zamierzam taki Jasiowi zrobić. ehhh duuzo roboty co do kont to my mamy jedno wspolne ale ja jestem upowazniona tylko do jednego ale co z tego jak ja zarzadzam wszystkimi na koncie internetowym i jak zabraknie to przelewam na inne konto a co do szczednosci to moj maz b y bardzo chcial odkladac co miesiac "coś" ale ze mna jeszcze mu sie to nie udało
|
|
|
|
#4011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że to wyciszenie nie jest najkorzystniejsze może przyjaciółce udałoby się do Ciebie wpadać? Ja na szczęście mam tatuśka który wpada do swej wnuczki i mi pomaga ... całe szczęście że Go mam ... ![]() ![]() Cytat:
aniołku ona przyjdzie zobaczysz z każdym uśmiechem będzie coraz większa radość i spełnienie Cytat:
oo to Ty pokazywałaś? masz może linka ?
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4013 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo ja porywcza jestemi pojechalam do swojej parafii a temu ksiedzu nic nie przeszkadzalo i drugiego synka tez w tej parafii chrzcimy ![]() Cytat:
Cytat:
nasze są ślubne i te z przed ślubu ojj dużo ich![]() my umówilismy sesje u fotografa na miejscu po chrzcinach 40 zł jedno zdj i do tego dostajemy album a ile zdj to wybieramy na miejscu.A w Kościele poprosze szwagra ![]() ja wykąpałam Fabianka i po jedzonku zasnal,zaraz go zaniose do lozeczka
|
||||||
|
|
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
na początku przeczytałam śledziona
tak kochana niestety ktoś nie ma swojego życia i czuję sie obserwowana Maggie no popatrz, to nasze dziewczynki tak samo ubrane w dniu chrzcin ogólnie za taka cena to super ten komplecik.. ja oglądałam w mieście sukienki to po 115 zł sama sukienka i to jeszcze atłasu
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-11-20 o 20:18 |
|
|
|
#4015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak czy inaczej pewnie się zdecyduję bo 31 gr (z przesyłką)za zdjęcie 10x15 to dobra oferta Cytat:
nie wiem, czy o taką Ci chodzi. my ją mamy http://www.calydlamamy.pl/ksiazki-dl...a-sztucce.html
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
masz![]() :pa la:a masz!!!ja mam 3 ![]() Cytat:
całuje Majwczke w policzek, a ona sie usmiecha ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Katiem, oby to było to ze moze wnosku cos zalegac, bo ja sie tak ciagle martwie o te kruszynke, ze czasem moge w psychiatryku wyladowac niedługo... i jeszcze na dodatek tz w pracy sobie cos zrobił - ledwo sie rusza, miał zdjęcie kregosłupa robione, szef mu kazal wracac do domu, ale jeszcze jtr.do szpitala jedzie na kontrole i sie okaze czy wraca do domu czy co dalej |
|
|
|
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie najlepiej jakbys w necie znalazla opinie o firmie. Ja w końcu wybrałam na allegro. tam są super sprzedawcy majacy po ponad 1000 opinii. Za 200 zdjęć takich standard płaciłam jakoś 50zł.
|
|
|
|
#4018 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
poza tym większy zysk mają z takich kuponów, niż z normalnych zleceń ![]() moja Oliwka też ma już swój album i dodatkowo książkę "Moje pierwsze lata"
Edytowane przez kaczuszka69 Czas edycji: 2012-11-20 o 20:42 |
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Ja nie kupię. Chociaz tesciowa juz wymysla,ze skoro chcemy zimą chrzcić to trzeba...Ubiorę w kombinezon taki kremowy po prostu. Sukienki żadnej też nie kupię, bo pod kombinezon to bym jej i tak nie ubrała:P. Ewentualnie kupię jakieś białe spodenki i bluzeczkę. A sukienkę mogę w domu ubrać z tych co mam - np. taki delikatny róż i do tego kremowy sweterek i już
|
||
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci śpią więc ja też już mówie dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

ale naprawde podczytuje Was od samego poczatku. Domyslam sie ze takie osoby jak ja sa lekko denerwujace ale obiecuje poprawe. Ciezko mi jest pisac bo prawie caly czas jestem z Synkiem sama. Poza tym wyprowadzilismy sie za miasto i przez to naprawde nieduzo mi brakuje zeby wpasc w powazna depresje. Cale zycie mieszkalam w bloku a zachcialo mi sie domu no i mam. Caly dzien sama, nie mam sie do kogo odezwac a na spacery pozostaje mi tylko las
. Poza tym przytlacza mnie to cale macierzynstwo. W ciagu ostatnich 3 miesiecy z domu wyszlam 3 razy. A jeszcze zima na horyzoncie. Masakra. To sie troche wyzalilam

zbankrtuj ę normalnie.
a my go bardziej rodzinnie potraktowaliśmy

A pierś boli jeszcze? Spisz w staniku?
ja raz w miesiącu jestem na tydzień u moich rodziców, moja mama nie pracuje, więc mogę spokojnie wyjść z domu i mieć trochę czasu tylko dla siebie. a tak to czasami jestem przytłoczona tym wszystkim, tylko ja, Oliwka i pusty dom, już nieraz płakałam tżtowi do telefonu, że nie daję rady. ale jest coraz lepiej.
za jedno zdjęcie 15x21 płacę 1,70zł 
ogólnie przez cała pogadankę narzucała aby myślec o ślubie bo to wszystko potoczyło sie nie pokolei ...i komuni też nie możemy przyjąć.