Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 18:33   #4201
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, padłam z tych przejęzyczeń

Ja do Melci na szczęście nie mówię inaczej niż powinnam, ale za to do TŻa mi się zdarza. Mamy psa Maxa i często właśnie rzuci mi się 'Max, cicho!' 'Max, musisz zrobić jedzenie' No i odwrotnie 'Michał, siad!', itp.

A. No i cieszę się, że sposób na główkę pomogł Tylko Iwoncia jeszcze nie napisała jak to u Alanka
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 18:39   #4202
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Mój Staś tak samo się pręży, stęka, ale jest już coś lepiej bo daję mu herbatkę z kopru włoskiego i kropelki probiotyczne BioGaia
Też daję BioGaię i Bobotic. Piję koperkową herbatkę. I chyba zacznę rumiankową.

My od dziś bez taty na 2 dni. Jak na razie super, bo moja mama wpadła i trochę się zajęła małym, była też pani od sprzątania, a obiadek mam od teściowej, więc nie zginę bez męża

Ostatnio jak Heniu został z tatą na 4 godziny, bo ja w szkole, to dał mu tak popalić, że mąż mi wyznał, że teraz jest pełen podziwu dla mnie Powiedział, że jestem dzielna i jest dumny. Ale się rozpłynęłam po tych słowach...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 18:42   #4203
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Jaka cudna! Piękne oczyska i włoski

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Dzięki Może i ja spróbuję, choć karmię piersią, ale to chyba nie powinno przeszkadzać, a może pomoże bo szkoda mi dzieciaka jak się tak rano wysila przy byle pierdku.
Lewek, u Was są rano te wzdęcia? Bo u nas tak od 5/6 rano się zaczyna prężenie, stękanie i popłakiwanie i dopóki się nie odetka kupką to się potrafi męczyć nawet do 12!
Stary 2012-11-21, 18:43   #4204
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Lekarka taka troszkę niesympatyczna ale konkretna babka, powiedziała, że plastry nie pomagają na przepuklinę tak więc nie radzi kupować ale mam Go kłaść jak najczęściej na brzuszku wtedy jest prawie pewne, że się wchłonie samo i przy okazji problem z kupkami zniknie bo dziecko sobie przez leżenie na brzuszku masuje i jelitka lepiej pracują.
dobrze.
.
Nie zgadzam się.Z Kamilem z tym pępkiem byliśmy u chirurga który kazał zaklejać, miał 2 razy plaster i się ładnie wchłonęło.Oliwia miała już 2 razy zaklejone i tez się ładnie wchłania wczoraj jej zakleiłam znowu.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 18:59   #4205
fiolusiek
Zakorzenienie

Gda ja też daję te kropelki Bobotic, ale kilka razy nie dałam i efekt taki sam, więc na razie nie daję Nie chcę go tyle faszerować. A Ty ile razy dajesz te kropelki BioGaia
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:06   #4206
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Ja dziś cały dzien zabiegana..
Rano byłam na tym szczepieniu z Igą na 1 dawce pneumo i jestem dumna z mojej córci aby chwilkę zapłakała i teraz cały dzień spi
Potem byłam w mieście, całe miasto zlazłam za płynem do mycia butelek Jeszcze weszłam zapytac o haft na szatce ile kosztuje, 10 zł tanioszka
Ogólnie będziemy niedługo rozwozić zaproszenia na chrzciny
Nogi mi dzisiaj w tyłek wchodzą, no masakra - wszystko na mojej głowie
wogóle to połowe rzeczy pozostawiałam u Aśki i wszystkiego szukam

Idę Was nadrabiać

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:15   #4207
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kurcze tak piszecie o tych kupkach i tak myślę, że mój Antoś to tylko zielonkawe robi. Żółte to ja widziałam u niego tylko w szpitalu i jak był na zwykłym Bebilonie w pierwszym tygodniu życia. Któraś z was kiedyś pisała, że zielone mogą być po herbatce rumiankowej, więc nie panikowałam, bo podaję mu dziennie ok. 60ml, ale teraz to zaczynam się zastanawiać czy nie powinno mnie to martwić.

Słońce Ty nam się wykończysz. Postaraj się choć troszkę przespać, gdy siostra się nią zajmuje. Trzymam kciuki za wizytę i daj znać jak będziecie po.
Kiedyś któraś dziewczyna pisałą że położna powiedziałą że kolorem się nie przejmować ważne żeby śluzu nie było ani krwi. Ile prawdy w tym jest nie mam pojęcia.
Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Mamusie dziękuję za przyjęcie. Przedstawiam Wam moją Alkę
śliczna
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Też daję BioGaię i Bobotic. Piję koperkową herbatkę. I chyba zacznę rumiankową.

My od dziś bez taty na 2 dni. Jak na razie super, bo moja mama wpadła i trochę się zajęła małym, była też pani od sprzątania, a obiadek mam od teściowej, więc nie zginę bez męża

Ostatnio jak Heniu został z tatą na 4 godziny, bo ja w szkole, to dał mu tak popalić, że mąż mi wyznał, że teraz jest pełen podziwu dla mnie Powiedział, że jestem dzielna i jest dumny. Ale się rozpłynęłam po tych słowach...
Gdzieś Ty wytrzasneła taki egzemplarz co?? podziel się mało który facet potrafi docenić to co kobieta robi a powinni brać przykłąd z meza GDA chil,era jasna

Dobry wieczór. Byliśmy dzisiaj na zakupach chciałam kupić tą nieszczesna kurtkę a wyszłąm z butami butów to mi ostatnio przybywa szkoda że brak ciągle kurtki, no a że mąż mnie wysmiał że mi szkoda kasy co wtedy chcialam kupic to teraz zaluje a w naszym zadupajewie nie ma zary i obejde sie smakiem
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:16   #4208
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, pisałyście o rumianku, ile czasu go parzycie i ile słodzicie na 1 szklankę wywaru?
jeśli chodzi o zioła to ciemna masa jestem...
Lena tych gotowych herbatek nie chce pić a powinnam ją przepajać.

i pytanie z innej beczki, co kupujecie swoim mężczyznom pod choinkę?
mi po 12 latach bycia razem brakuje już pomysłu
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:23   #4209
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, pisałyście o rumianku, ile czasu go parzycie i ile słodzicie na 1 szklankę wywaru?

Ja parze zazwyczaj pół szklanki a potem dolewam do butelki przegotowanej wody Nie słodzę Uważam, że słodzenie jest zbędne
Stary 2012-11-21, 19:23   #4210
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziekujemy
my jutro idziemy do pediatry po skierowanie na usg bioderek konrtolne, i niech obejrzy mi te szorstki policzki
mi powiedziała dziś pediatra, że dopóki "pojawiają sie i znikają" krostki to sie nie martwić i że ona widzi że ma bardzo ładna buźke.
Widocznie same znikną , ja widzę że ona jak sie pręży i stęka to jej wychodzą a potem już bledną .. powiedziała żeby sie nie martwić i niczym tego nie smarować, więc trudnoo..czekamy
ale ja widzę poprawe
Cytat:
ja kupiłam malej wlansie takie gatki swiateczne http://www.smyk.com/polspiochy-rozmi...a-dla-dzieci-p
świetne są też sie zastanawiam czy nie wystroić Igę na wigilie jakoś światecznie

Cytat:
ale boska

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Kiedyś któraś dziewczyna pisałą że położna powiedziałą że kolorem się nie przejmować ważne żeby śluzu nie było ani krwi. Ile prawdy w tym jest nie mam pojęcia.

śliczna

Gdzieś Ty wytrzasneła taki egzemplarz co?? podziel się mało który facet potrafi docenić to co kobieta robi a powinni brać przykłąd z meza GDA chil,era jasna

Dobry wieczór. Byliśmy dzisiaj na zakupach chciałam kupić tą nieszczesna kurtkę a wyszłąm z butami butów to mi ostatnio przybywa szkoda że brak ciągle kurtki, no a że mąż mnie wysmiał że mi szkoda kasy co wtedy chcialam kupic to teraz zaluje a w naszym zadupajewie nie ma zary i obejde sie smakiem
w naszym zadupajawie mało co jest

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:24   #4211
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny a Wy kiedy przepajacie? To jest w czasie normalnego karmienia czy np jak dziecko jest aktywne i się nie domaga niczego to wtedy dajecie herbatke?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:25   #4212
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda ja też daję te kropelki Bobotic, ale kilka razy nie dałam i efekt taki sam, więc na razie nie daję Nie chcę go tyle faszerować. A Ty ile razy dajesz te kropelki BioGaia
No tak, Bobotic to pewnie pic na wodę, ale że jest kompletnie nieszkodliwy to daję BioGaię daję dwa razy dziennie 5 kropelek. Tak kazała nam pediatra.

Dawałam jeszcze Delicol - 6 kropelek przed cycem, ale moim zdaniem nie było różnicy, więc odstawiłam.
Stary 2012-11-21, 19:28   #4213
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, Bobotic to pewnie pic na wodę, ale że jest kompletnie nieszkodliwy to daję BioGaię daję dwa razy dziennie 5 kropelek. Tak kazała nam pediatra.

Dawałam jeszcze Delicol - 6 kropelek przed cycem, ale moim zdaniem nie było różnicy, więc odstawiłam.
A czemu aż dwa razy BioGaię Na opakowaniu piszę, że raz się daję
Stary 2012-11-21, 19:28   #4214
gda
Zakorzenienie

Cytat:

śliczna

No napatoczył się jakoś...

Ale żeby nie było tak kolorowo, to wierzcie mi, że też się kłócimy i mój miewa humorki i ja się czepiam

Jaaakie buty???
Stary 2012-11-21, 19:28   #4215
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Pediatra nam zaleciła dawać dwa razy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 19:33   #4216
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja mialam podawac to tez wiecej niz na opakowaniu.. moj lekarz sie tym nie sugeruje a to jest probiotyk wiec dziecku krzywdy sie nie zrobi podjac wiecej.
Cytat:
No napatoczył się jakoś...

Ale żeby nie było tak kolorowo, to wierzcie mi, że też się kłócimy i mój miewa humorki i ja się czepiam

Jaaakie buty???
taaaakie http://www.eobuwie.com.pl/product-po...-268-N-21.html
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 19:35   #4217
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja parze zazwyczaj pół szklanki a potem dolewam do butelki przegotowanej wody Nie słodzę Uważam, że słodzenie jest zbędne
a jaka pojemność butelki?
Stary 2012-11-21, 19:37   #4218
gda
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja mialam podawac to tez wiecej niz na opakowaniu.. moj lekarz sie tym nie sugeruje a to jest probiotyk wiec dziecku krzywdy sie nie zrobi podjac wiecej.

Super!

Aaa był temat wody Sterimar. Też mi się blokuje atomizer i rozpsikuje na całą buźkę, ale synek na szczęście nie płacze przy tym Widzę, że zasięg ma porządny, dlatego lubię używać i widzę że przynosi mu to ulgę.
Stary 2012-11-21, 19:40   #4219
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Fabianek wykąpany,je sobiekąpiel jak zwykle była spokojna

ja daje małemu do picia wode i nie w porach karmienia tylko tak poprostu

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-21, 19:42   #4220
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Przeważnie robię tak, żeby kolor był słomkowy Mocny napar podaję się bodajże na zahamowanie biegunki Jak wleję z 40 ml +30 ml ciepłej wody przegotowanej

Macie może butelki antykolkowe z Dr Brown's
Stary 2012-11-21, 19:49   #4221
LadyBeatta
Zadomowienie

witam wieczornie!
czy zalapie sie do klubu? bo o mailu nawet nie wspominam...

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Jasieńko dołączył do naszych piękności wątkowychpiękny jest!!!

ooo Jezusie, ja też tak chcę - a przypomnij jak karmisz? cycuś czy mm?

kochana, spokojnie, czas szybko leci i kolki się skończą - wtedy będziesz mogła być na bieżąco a my jak zawsze cierpliwie tu dla ciebie jesteśmy

siostry to jest to!!!! mi moja jedna jeździ po farbę do włosów, później te włosy mi farbuje, po herbatkę na laktację też mi pojechała na drugi koniec stolicy, kochana jest i będzie chrzestną naszej niuni

mi też się marzy fajna sesja z naszym maluszkiem, ale nie wiem, czy jej nie zrobić przed chrzcinami, bo my chrzcić dopiero gdzieś w czerwcu będziemy
karmie mm, wczesniej budzil sie raz, dwa razy w nocy
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
myślę, że jak to jest firma fotograficzna i na dodatek ma znaczek super sprzedawcy, to bubla nie zrobią poza tym większy zysk mają z takich kuponów, niż z normalnych zleceń

moja Oliwka też ma już swój album i dodatkowo książkę "Moje pierwsze lata"
ja od znajomych odstalam taki album wspominkowy, sliczny
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Niunia zasnęła to ja idę do łazienki umyć się

Aha nie pochwaliłam się Zuzia będzie miała sesję zdjeciową
super! znajomej corcia ma profesjonalana sesje, anaptrzec sie nie mozna

Cytat:
ehh u nas przeciez byl ten sam problem z tz. wprawie mial chrzest ale nie mial reszty sakramentow i niechcial nam zaden ksiadz slubu udzielic jezeli tz nie pojdzie na półroczny kurs i przyjmie bierzmowanie dlatego wzięliśmy slub w grecji, tam dzien przed slubem ksiadz go wybierzmował, bez zadnych przygotowan i duperelow i czekania. ale ile nerwów nas to kosztowało. dlatego juz wtedy postanowilismy ze Giulia wszystkie sakramenty przyjmie zeby pozniej nie miala takich problemow jak my i nie miala nam za zle jak tz mial do swoich rodzicow.
[/LEFT]

ja tez chce kupic ta ksiazeczke i grzechotki na nóżki lamaze. bo te na raczki uwielbia
na gwiazdke dostanie cos wiecej. chcemy kupic szczeniaczka i garnuszek we wloskiej wersji jezykowe i kilka bajek do czytania po wlosku

dla Kubusia

dla Sonii niech rosnie zdrowo

biedna odsypia teraz?

witaj

jakim prawem wizaz wieczorem nie dzialal az otworzyłam tz kompa bo myslalam ze moj cos nawala

a my dziś kończymy 2 miesiące
za szybko to
i z tej okazji rano jak jej raczki dalam tak jak mowila colds to podniosla glowke i to dosc wysoko, kilka razy na kilka sekund ale zawsze to cos
i pragne przypomniec ze panna Giulia wciaz wolna

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

kraven u mnie bylo tak ze jak nie maz pesla to wpisujesz date ur
Cytat:
Rozumiem, że Małego bolało wkłucie, ale przecież na jedno bardziej by później cierpiał. A pani z przychodni pewnie dostaje jakąś kase za nakłanianie do takich szczepień, bo nie wierze w to, że im tak na tym zależy. Jakieś profity z tego musi mieć
A Ty gdzie robiłaś bioderka
do mnie jak jeszcze polozna przychodzila, to mowila, ze wlasnie moga mnie w przychodni naklaniac do tych skojarzonych

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ja jestem na Bebiko1 od samego początku.Kiedyś niechcący kupiłam Bebiko dla dziecko które nie tolerują mleka krowiego Mały się tak rozstroił, że nie mógł zrobić kupki przez dłuższy czas, a po Bebiko które niby ma zapobiegać kolkom i zaparciom ulewał tak, że chlustało mu z buzi.
Miki po bebiko mial znow wysypke i masakryczne zaparcia... mielismy nan pro, teraz od kilku tygodni gerber no i kupa sie unormowala
Cytat:

parze normalnie w szklance jedna saszetke, do butelki troche odlewam i dolewam wody. nie dosladzam, bo po co dziecko dodatkowe kalorie z tego samego powodu mam zwykly koszyczek do zaparzenia, nie "kupną" docukrzana.
Cytat:
ja leje na oko

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

aaa, od kilku dni Miki strasznie sie potrafi zakrztusic mlekiem- dawniej tak nie mial mowicie cos o zageszczaczu, czy to do kazdego mleka jest inny, w aptece go kupic czy w sklepach tez jest? bo kurde az sie boje kolejnych karmien teraz, czasem az mu usteczka sinieja jak sie zakrztusi

madziarka witaj! sliczna Alunia
Stary 2012-11-21, 19:49   #4222
gda
Zakorzenienie

A właśnie my dziś 9 tygodni kończymy
Stary 2012-11-21, 20:00   #4223
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam wyrobić paszporty i naszczescie zmienily sie przepisy ze dzieciaczkom sie wyrabia na 5 lat a nie na 12 miesiecy super mam teraz 5 lat przerwy w paszportach bo Zuzi to już 3
jak to jest z paszportem dla dziecka? musi być zgoda obojga rodziców? muszę sobie i Zuzance paszport wyrobić po nowym roku zaraz
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Niunia zasnęła to ja idę do łazienki umyć się

Aha nie pochwaliłam się Zuzia będzie miała sesję zdjeciową
super! też muszę moją królewnę umówić na sesję

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja standardowo melduję, że wątek czytam codziennie, ale nie zawsze odpisuję, bo często robię to z małym na rękach, a jeszcze nie opanowałam techniki pisania jedną ręką. Mam nadzieję, że z czasem wytrenuję to.

U nas dzisiaj była pani pediatra na patronażu. Nie znałam jej wcześniej, ale bardzo pozytywne wrażenie wywarła na mnie pani doktor. Rozmawiałyśmy min. o szczepianiach, które nas czekają za 3 tygodnie. Chyba zdecyduję się na te 5w1. Poleciła mi też pneumokoki. Sama nie wiem czy się zdecydować, ale na razie skłaniam się ku temu, aby jednak małego zaszczepić. Pamiętam, że chyba niektóre z Was szczepiły przeciwko nim, prawda?

Poza tym u nas wszystko dobrze. Co raz bardziej docieram się z moim małym skarbem i zaczynam rozumieć jego niektóre zachowania. Można powiedzieć, że z każdym dniem jest nam co raz łatwiej ze sobą. Już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz płakałam z bezsilności, więc to chyba dobry znak. Kocham tego malucha nad życie i coś czuję, że grozi mi totalne ześwirowanie na jego punkcie.

Boskie.

Ja to głupia jestem, bo mam w drugą stronę. Często mówię do Antka np. "Chodź Monia zmieni pieluszkę". Tzn. my nie mieszkamy z psiakiem, ale jamniczkę mojej mamy traktuję jako własnego psa, bo gdy trafiła do mojego rodzinnego domu, to jeszcze mieszkałam tam również i do tej pory jestem z nią mocno związana.

A najlepsze było jeszcze w szpitalu. Nasza jamniczka nazywa się Nokia i zdarzyło mi się w szpitalu do Antosia kilka razy powiedzieć "Cichutko Nokunia". Było mi tak głupio i miałam nadzieję, że sąsiadka obok nie skumała tego, bo zawsze szybciutko poprawiałam się, że niby to powiedziałam " Cichutko Niuniek".

O kurcze. Dużo zdrówka dla Pawełka. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

Ja przy składaniu wniosku nie musiałam mieć, ale jak odbiorę pesel to mam przedzwonić do nich i go im podać.

Bardzo współczuję przeżyć podczas porodu. Najważniejsze, że to, co najgorsze, macie już za sobą.

Jak ja uwielbiam te maleństwa w tych kombinezonach. Takie biedule przerażone z wyrazem twarzy "O nie, znowu mnie w to ubrali".
hehe, my z mężem na początku do Zuzi mówiliśmy per "Zosia" - tak ma na imie najmłodsza 12letnia siostra męża. Całe szczęście juz nam pomyłki przeszły
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dzięki. Mój Jaś czas od czasu kicha i nie wiem przypadkiem czy to nie od suchego powietrza w ogrzewanym mieszkaniu. Czy któraś tez taki miała z Dzidzią?
dziewczyny już odpisywały, że jak tylko kicha to nie ma się czym martwić, bo u maluchów to normalne.
Nie wiem, czy mam iść jutro do pediatry znów, bo katar jest nadal i dzis zaczęło się pokasływanienos z.. kiedy to się skończy?
a za tydzień w czwartek mamy zapisane szczepienie więc zdrowa musi być
Cytat:
ślicznotka i jakby do mojej Zuzi podobna
Cytat:

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:20   #4224
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Lewek, u Was są rano te wzdęcia? Bo u nas tak od 5/6 rano się zaczyna prężenie, stękanie i popłakiwanie i dopóki się nie odetka kupką to się potrafi męczyć nawet do 12!
Tak, właśnie rano, od ok 5, do 8-9. I faktycznie jak pojawia się kupa to się uspokaja. Ale skoro Ty taką restrykcyjną dietę masz to znaczy że te wzdęcia nie od jedzenia? Bo ja się ciągle zastanawiam co zjadłam nie tak..
Gratulacje z okazji 9 tygodnia

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:

Super buty, lubię takie
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:32   #4225
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się.Z Kamilem z tym pępkiem byliśmy u chirurga który kazał zaklejać, miał 2 razy plaster i się ładnie wchłonęło.Oliwia miała już 2 razy zaklejone i tez się ładnie wchłania wczoraj jej zakleiłam znowu.
No to cholercia nie wiem co teraz zrobić położna też mi doradzała plastry a lekarz nie. Kogo słuchać?

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy kiedy przepajacie? To jest w czasie normalnego karmienia czy np jak dziecko jest aktywne i się nie domaga niczego to wtedy dajecie herbatke?
Ja daje rano cherbatkę z kopru, popołudniu półtorej godzinki mniej więcej samą wodę gotowaną i wieczorem cherbatkę na trawienie.
Cytat:

Cytat:
Gratulacje

Asiuulka89 buty rewelacja żeby mi do takich butów łydki wchodziły to by było bosko

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-11-21 o 20:33
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:39   #4226
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeważnie robię tak, żeby kolor był słomkowy Mocny napar podaję się bodajże na zahamowanie biegunki Jak wleję z 40 ml +30 ml ciepłej wody przegotowanej

Macie może butelki antykolkowe z Dr Brown's
dzięki za wskazówki

my mamy te butelki, tylko te wąskie
jako jedyne podpasowały Lenie.
a wcześniej przerobiliśmy avent, lovi, TT, nuk i żadne małej nie podeszły. nie umiała z nich pić.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam wieczornie!

parze normalnie w szklance jedna saszetke, do butelki troche odlewam i dolewam wody. nie dosladzam, bo po co dziecko dodatkowe kalorie z tego samego powodu mam zwykly koszyczek do zaparzenia, nie "kupną" docukrzana.

ja leje na oko

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

aaa, od kilku dni Miki strasznie sie potrafi zakrztusic mlekiem- dawniej tak nie mial mowicie cos o zageszczaczu, czy to do kazdego mleka jest inny, w aptece go kupic czy w sklepach tez jest? bo kurde az sie boje kolejnych karmien teraz, czasem az mu usteczka sinieja jak sie zakrztusi
dzięki

dziewczyny zagęszczają kleikiem ryżowym. do kupienia w spożywczaku

a może trzeba wymienić smoczek z butelki na nowy?
Stary 2012-11-21, 20:47   #4227
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobranoc

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 20:54   #4228
fiolusiek
Zakorzenienie

agaton a leje Ci się z tych butelek Bo mam 2 te wąskie i z obu się leje jak wstrząsam mleko, albo jak są zatkane tą przykrywką. Próbowałam na wiele sposobów zakładać te rurki w środku i efekt taki sam
Stary 2012-11-21, 21:08   #4229
madziar_ka
Raczkowanie

Cieszę, się że Alka Wam się podoba. Jeszcze jakieś 2 tygodnie temu miała 2 razy więcej włosków, teraz taki mały łysolek się z niej robi

Od samego początku miałam problem z karmieniem Alki, z piersią nam nie wyszło, przetestowaliśmy kilka mm, po każdym była masakra - bóle brzucha, prężenie się stękanie, mega zaparcia. Do tego wysypka i strupki w brwiach. Problemy były także jak podawałam jej moje mleko, pomimo tego że jadłam same potrawki z kurczaka i herbatniki.Stosowaliśmy espumisan, delicol i bio gaię, jednak bez żadnego efektu. Minimalna poprawa była po boboticu. Mała męczyła się przez dobre 5 tyg. Po tym czasie pediatra przepisał nam preparat mlekozastępczy Nutramigen LGG. Po nim wszystko ustąpiło, zupełnie jakby nam dziecko zamienili.
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:15   #4230
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Tak, właśnie rano, od ok 5, do 8-9. I faktycznie jak pojawia się kupa to się uspokaja. Ale skoro Ty taką restrykcyjną dietę masz to znaczy że te wzdęcia nie od jedzenia? Bo ja się ciągle zastanawiam co zjadłam nie tak..
Gratulacje z okazji 9 tygodnia

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Super buty, lubię takie
Faktycznie byłam na restrykcyjnej diecie, ale teraz już sobie darowałam, jem więcej i nie ma żadnej różnicy.

Ja wtedy biorę go i noszę brzuszkiem w dół na rękach, tak że dłoń masuje brzuch. Potem mąż bierze go na swój brzuch i tak dosypia, kołysząc małego po pupce jak stęka. Wtedy on sobie popierduje A potem jak mąż idzie do pracy, to ja przejmuję synka na brzuch i śpimy ile pozwoli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości