Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 23:16   #2821
anka_1984
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Pytanie do wszystkich... czy Wasza doba też jest tak krótka?

Pytanie nr 2: Czy podajecie dzieciakom jakieś witaminy? Ostatnio naskoczyła na mnie znajoma dlaczego nei daje Lili żadnych witamin w żelkach, dropsach itp w końcu tyle cudów stoi na aptecznej półce... zonk
ad. 1 - Tak............
ad. 2 - witaminę D. Moim zdaniem, jak dzicko jest racjonalnie żywione, to żadne witaminy nie są potrzebne!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej, hej
Byłam dziś z Tymkiem w CH. Kupiłam mu 2 koszule w H&M a sobie... 5 sukienek Ale 3 oddam na pewno. Tam nie mogłam za długo mierzyć i się zastanawiać, bo ciasno mi było z nim w jednej przymierzalni. A potrzebuję ciuch na imieniny teściówki w sobotę.

O matko, ale Cię zrobili. Płakać się pewnie chce I nie możesz wziąć zastępstwa żadnym sposobem? Okropność...
Jakie koszule? Poka i koszulki i sukienki. Ja sobie nie wyobrażam być sama z małym na zakupach ciuchowych dla siebie Jak kupowałam dla niego kombinezon - to mi z przymiezalni uciekał, ganiał po całym sklepie. A jak Ty zrobiłaś, że Tymek nie uciekał z przymieżalni? W naszym przypadku to by się nie udało

Nic się nie da zrobić.... Będę miała mniej czasu na naukę... Rozumiem mojego dyr - moje projekty - mój problem

Wstyd się przyznać, ale my jeszcze wcale nie byliśmy na basenie. Ja nie lubię basenów.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 23:20   #2822
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tyz piknie
A co to ten dodatkowy pas?
http://www.britax-roemer.pl/bezpiecz...ion/top-tether

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A widzisz, no to można powiedzieć, że ma to w genach. Tylko skąd u mojego dziecka takie zapędy? Tż chyba nic przede mną nie ukrywa.

Jutro zaczyna się noc zabawek w Tesco -50% oddają w bonach, kto się wybiera?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 23:22   #2823
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Marzena, Anka, Brumek az wstyd pisać Ogolnie za wszystkie niepowodzenia obwinia mnie, wraca echem sprawa z sierpnia. Pisałam wam ze to kiedys wróci.

Anka rachunkowość finansowa skomplikowana sprawa. Ja mam technika ekonomiste ze specjalności rachunkowość i na studiach tez sporo rachunkowości miałam więc wiem co to Znaczy. Nie mniej jednak lubiłam ten przedmiot. Ja raczej umysł ścisły a nie humanista.
Ktoś winien być musi - u nas w małżeństwie zawsze jestem ja winna, ale pewnie chodzi o sprawy o mniejszym kalibrze.

Ja też raczej ścisły umysł. Wcześniej zdałam rachunkowość podstawową, teraz będe zdawać dla zaawansowanych... Jeszcze rachunkość przedsiebiorstw jak dla mnie moze być, ale banki, ubezpieczyciele, fundusze emerytalne, fundusze inwestycyjne, jednostki publiczne to już stanowczo za dużo... Zwłaszcza, że to według UoR i MSR. No ale nikt do egzaminów mnie nie zmuszał. Mój wybór
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 23:28   #2824
mme_audrey
Raczkowanie

Brumku, uwielbiam Audrey! Mamy biszkoptową labradorkę, staje się najlepszą przyjaciółką Heli

eh... dobra mogłaby być dłuższa, albo mogliby serwować kawę dożylnie - teraz jest taka szaruga, że nim się dobudzę, to już spać trzeba...
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 23:34   #2825
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
U nas tez zawsze ja winna. Ja nie dopilnowalam, ja nie Zalatwilam to Ja czegoś nie zrobiłam. A jak juz zrobiłam to zle. A to Moj gow.niany obowiązek. Ja siedzę w domu i nic nie robie.
To sie pozalilam
Ide sie położyć, poczytam książkę to sie Moze uspokoje, tz wyniósł sie gdzie indziej spać (mamy wersalke w kuchni i tam sobie posłał)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 00:25   #2826
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej mamole

Machac łapką z łóżka
Tzt uciekł do pracy
A ja samotnie ściskam iPada

Marzenko może umówmy sie tak ok13( Jasiu będzie po drzemce)?

Książeczki
My mamy i takie i takie,
Nie jestem w stanie ocenić gustu mojego Jachola więc ma chłopak wybór
Jak pisałam gąsienica jest the best, ale lubi tez obrazki dla malucha książeczka "ciało" pokolei pokazuje gdzie ma ząbki , stopy itd.

A tak wogole przeczytałam ze gąsienica to obecnie najpopularniejsza bajka dla maluchów

Mme-audrey witamy

Brumciu
Mam nadzieje ze wystroisz sie w jedna z tych kiecek na nas spotkanie w Poznaniu
A tak na poważnie zakupów zazdroszczę, dawno nie byłam w h&m
Ale jutro za to Umówiliśmy sie z mama ze jedziemy do outletow. Jasio oczywiście z nami

Oliweczko Kurcze to pewnie tuż tuż

Jaś dziś i wczoraj zrobił 3 kroczki
Ale Jeszce tak mu to kiepsko idzie, cieżko mu złapać równowagę

Muszę sie wam pochwalić
Dziś przed ABT w fitness clubie były darmowe konsultacje z dietetykiem
I pomierzyli mnie poważyli i wyszło ze wiek metaboliczny () mojego ciała to ....
19 ha

Szkoda ze cycki stare
Stary 2012-11-22, 00:31   #2827
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Mme-audrey witamy

(...)

Szkoda ze cycki stare
Witam
ja jestem właśnie na etapie odstawiania, póki co czuję się jak Pamela Anderson, jestem ciekawa, co będzie za tydzień
Stary 2012-11-22, 00:48   #2828
iustyna1
Wtajemniczenie

Agula
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0156.jpg (137,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0155.jpg (110,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0154.jpg (133,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0153.jpg (111,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0152.jpg (125,3 KB, 22 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 00:53   #2829
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Marzena, Anka, Brumek az wstyd pisać Ogolnie za wszystkie niepowodzenia obwinia mnie, wraca echem sprawa z sierpnia. Pisałam wam ze to kiedys wróci.
Niedobrze, że do tego wraca...
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
O, nie wiedziałam o takim wynalazku.

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Brumku, uwielbiam Audrey! Mamy biszkoptową labradorkę, staje się najlepszą przyjaciółką Heli
No to gust co do kobiet i psów mamy podobny Choć psy to ja wszystkie wielbię. A z kobiet tylko ją
A miałam pytać - gdzie rodziłaś?

Cytat:
1. A tak wogole przeczytałam ze gąsienica to obecnie najpopularniejsza bajka dla maluchów

2. Brumciu
Ale jutro za to Umówiliśmy sie z mama ze jedziemy do outletow. Jasio oczywiście z nami

3. Jaś dziś i wczoraj zrobił 3 kroczki

4. Muszę sie wam pochwalić
I pomierzyli mnie poważyli i wyszło ze wiek metaboliczny () mojego ciała to ....
19 ha
1. Czyżby dzięki naszemu wątkowi?
2. Nie dręcz mnie kobieto!
U mnie zakupy teraz też raz na ruski rok. Wpadam, łapię, wypadam. Potem w domu dopiero się zastanawiam i oddaję.
3.
I Ty o tym tak spokojnie!!! Jasiu, brawo
4. jesteś moim guru jednak nie ma się co oszukiwać - dobra dieta i ruch to klucz do wszystkiego. niby tak nie wiele, a tak wiele. napraw∂dę podziwiam Cię za to.

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Jakie koszule? Poka i koszulki i sukienki. Ja sobie nie wyobrażam być sama z małym na zakupach ciuchowych dla siebie Jak kupowałam dla niego kombinezon - to mi z przymiezalni uciekał, ganiał po całym sklepie. A jak Ty zrobiłaś, że Tymek nie uciekał z przymieżalni? W naszym przypadku to by się nie udało
Tymek się zajmował macaniem luster, gryzieniem plastikowego wieszaczka i tuleniem do sukienek Raz chciał mi nawiać pod drzwiami (duża dziura tam jest), ale zagrodziłam torbą
My wprawieni, bo prawie zawsze sami wszystko załatwiamy.
Koszulę pokażeę tylko jedną, bo nie mogę znaleźć Sukienek zresztą też nie. Ta strona H&M jakaś uboga jest - nie ma nawet połowy tych rzeczy, co w sklepie
Trzy co znalazłam i koszulka jedna: http://www.hm.com/pl/product/05910?article=05910-A
http://www.hm.com/pl/product/06470?article=06470-A
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ziel.jpg (11,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu 2012-11-22 o 00.40.31.jpg (12,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012_K01_Women_Dresses.jpg (29,2 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-11-22, 01:04   #2830
mme_audrey
Raczkowanie

Muszę się nauczyć tego cytowania, bo teraz jakieś krzaczory mi wychodzą :/

A zgadnij, gdzie rodziłam? :P
Psy też uwielbiam wszystkie, ale labrador od zawsze był moim marzeniem. One mają taki archetyp psiego pyska Chociaż mieliśmy mieć czarnego samca, a mamy biszkoptową suczkę ale teraz już wiem, że jak mieć psa to tylko sunię

Rodzina śpi, pora i na mnie... Kąpiel czeka i... łóżko wygrzane przez psa - przez to odcycowanie śpię na wygnaniu... c'est la vie

dobranoc!
Stary 2012-11-22, 01:09   #2831
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A zgadnij, gdzie rodziłam? :P
O, to pozdrawiamy Inflancką

Ciężko Wam idzie odstawianie czy w miarę ok? To już pytanie na jutro

A od dawna nas podczytujesz? Jesteś "w temacie"?
Stary 2012-11-22, 07:43   #2832
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzień dobry, zapalam światło
My już po śniadanku, moje dziecko nie miało dziś litości... chyba idzie nam kolejna piątka.. Lilka ma zaczerwieniony policzek i popłakiwała przez sen.

Justyna wieli buziak za to! powiedz mi jeszcze, Zuz się nią interesuje? bo strasznie mi się spodobała, chciałabym się zaopatrzyć w kilka książek po polsku, zwłaszcza bajek na dobranoc i wierszy
Tutaj mamy same niemieckie, ale też bedziemy czytać, niech dziewczyna łapie język

Dzięki za odp o witaminach

Tż przedłużyli urlop, jedziemy do polski na 2 tyg

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:01   #2833
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
oj nie tylko Ty

A wiecie że moja córka dostaje spazmów na widok sukienki, nie ubierze i koniec. Wyje, szarpie się, a jak już jej obiorę podstępem to jak się pokapuje siada i ruszyć się nie chce
Więc spodnie rulezzzz
Ogrodniczki może nosić, szorty tez je nie przeszkadzają, spódniczek jej nie ubieram bo jakoś pogrubiają moja Sarenke
U nas wręcz odwrotnie. Wyciąganie sukienek z szafy i domaganie się zakładania. Nie wiem pokim ona tak ma

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Anka, zapomniałam wcześniej Ci odpisać- spotkanie będzie pewnie popołudniu, godzina jeszcze nie została ustalona. Za egzaminy trzymam mocno kciuki, może akurat się uda i będziesz mieć gwiazdkowy prezent.

Teliczku, a Wam która godzina by pasowała najbardziej na spotkanie? Dzisiaj chciałam dzwonić żeby rezerwacje robić, ale przypomniało mi się że nie ustaliliśmy pory.

Carmela, a Ty lubisz w kieckach chodzić? Bo ja to NIGDY nie lubiłam, za to z Hanki strojnicha jakich mało. Spódnice, sukienki- wszystko jej pasuje, mogłaby godzinami siedzieć i przegrzebywać swoją zawartość szafy. (tu akurat może moje ciągaty do lumpków dają o sobie znać) Z ubieraniem na dwór też nie ma problemu, wręcz pilnuje żeby jej wszystko założyć. Nawet rękawiczki polubiła, a jeszcze niedawno uciekała na ich widok.

Oliweczko, dokładnie tak. Jeśli wierzyć temu co piszą w schematach wyżynania się zębów mlecznych to piątki przebijają się między 21, a 31 miesiącem, więc teraz mamy zębowe wakacje.

O to to. Identycznie jak u nas. Strojnisie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:20   #2834
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

[QUOTE=Stronczek27;3774977 8
Eveewe nie zgodzę sie z Toba. Twoje i dziecka dobro jest najwazniejsze. Miałbym w co kto gada. Nie patrzylabym na takie rzeczy. No ale Twoj wybór. Mimo wszystko bede trzymać
[/QUOTE]
Ja wiem, ze dla ciebie to skomplikowane, ale musze jakos wytrzymac do 11 grudnia i juz, pozniej znikne. Z Marysia tez poszlam w 8 tyg i nie zaluje, a teraz jest napiety czas u nas w firmie i nie chce ryzykowac, bo zarabiam tam poki co calkiem dobrzeA niestety u nas wszystko idzie jak dobra plotka, gdzie trzeba i po co mi to. Ale dziekuje za Twoje zdanie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:38   #2835
mme_audrey
Raczkowanie

Brumku, odstawianie nawet ok, dojrzewałyśmy do tego wydarzenia i psychicznie jest ok, gorzej z cycami
Podczytuję Was od dawna, gdybym miała tu konto pewnie szybciej zdecydowałabym się zacząć pisać, a tak czaiłam się i czaiłam

Słońce gdzieś tam nieśmiało zza chmur wygląda, ale i tak zapowiada się dzień pod znakiem szarugi i kawy :/ przesyłam moc pozytywnej energii!
Stary 2012-11-22, 09:47   #2836
pieleszka
Wtajemniczenie

mme-audrey witaj
ja już staciłamn nadzieję na słoneczko w moim regionie.. dzień szary i kawowy jak nic! do tego mam tak nudną robotę... błagam dziewczyny piszcie, piszcie! co bym miała się do czego oderwać od zajęcia
a co do odcycowania to UU powinny się w miarę szybko przestawić na "mniejszą" produkcję,. u mnie to własnie nie jest problem. miałam tylko 1 dzień kryzysowy,gdy pierwszy raz nie karmiłam Hanki w dzień.u mnie problemem jest nocne ciumkanie (bo to już nie jest niestety jedzonko...)...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 09:54   #2837
mme_audrey
Raczkowanie

U nas też najwięcej było już nocnego ciumkania i dziwnych wygibasów... Heli nie brakuje tego, cyc jest chory, a my tulimy się bez ciumkania uwielbiałam karmić, ale ostatnio to przypominało akrobacje a nie jedzenie - łatwiej było podjąć decyzję
Stary 2012-11-22, 09:55   #2838
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc mamcie!

U mnie pogoda jak u wiekszosci, w zwiazku z czym nic mi sie nie chce...

Witaj mme-audrey!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:04   #2839
myha82
Wtajemniczenie

Pamieta mnie ktos jeszcze?
Czytam Was cały czas z pozycji krzaczorów...Nie moge sie cos wbic w rozmowe...

Witam nowa mamuśke

ANKA oczywiscie ogromne kciuki za gzaminy bede mocno trzymała. W końcu jestes kolezanka po fachu
Nie fajnie cie załatwili w pracy z tym urlopem...Ale może mimo wszytsko dasz rade...

Piszecie o strojeniu sie przez Wasze córeczki. U nas Martyna uwielbi a SAMA sie ubierac. Co do sukienek jakos nam nie po drodze...Matka tez tylko w spodniach chodzi wiec córka nie ma z kogo przykładu brac

OLIWKO widze, ze lada dzień i Mati bedzie z Toba...Trzymam kciuki za szybki poród

PATIK ja remont?

MARINKO tak mi ciebie szkoda, ze ciagle u ciebie "cos"

EVE musisz coś pościemniac w pracy bo to sie moze źle skończyc. Może faktycznie pomysł z bólem kregosłupa jest dobry...

Ja czekam niecierpliwie na prenatalne (28.11) Strasznie sie nimi stresuje...Nawet po nocach mi sie śnia...
i pochwale sie-Martynka zaczeła mówic mama

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:19   #2840
iustyna1
Wtajemniczenie

Agula zuzy wcale książki nie ruszają, za to kuba w jej wieku ją uwielbiał.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 10:24   #2841
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Podczytuję Was od dłuższego czasu, w końcu dojrzałam do tego, aby zacząć pisać. Specjalnie dla Was się zarejestrowałam i... teraz muszę cierpliwie czekać, aż zaczniecie zauważać moje wypowiedzi

Coś o mnie? Jestem mamą cudownej Heleny. Chociaż mam dni, w których marzę o ciepłym łóżku i dobrej książce, a nie na skupianiu całej uwagi na Maluchu to za nic nie chciałabym cofnąć się do czasów, gdy nie byłam mamą!
witamy

Cytat:

Pytanie nr 2: Czy podajecie dzieciakom jakieś witaminy? Ostatnio naskoczyła na mnie znajoma dlaczego nei daje Lili żadnych witamin w żelkach, dropsach itp w końcu tyle cudów stoi na aptecznej półce... zonk

Która pisała o "Księdze wierszy" Brzechwy? mogę mieć małą prośbe?
Przekopuje internet i nic... mogę prosić o chociaż jedno przykładowe zdjęcie jej wnętrza?
ja nie daję witamin, podstawa to dieta

Cytat:
U nas tez zawsze ja winna. Ja nie dopilnowalam, ja nie Zalatwilam to Ja czegoś nie zrobiłam. A jak juz zrobiłam to zle. A to Moj gow.niany obowiązek. Ja siedzę w domu i nic nie robie.
To sie pozalilam
Ide sie położyć, poczytam książkę to sie Moze uspokoje, tz wyniósł sie gdzie indziej spać (mamy wersalke w kuchni i tam sobie posłał)
oj
powiem Ci, że jak się u nas nazbiera trochę niepowodzeń, mini-kłótni to raz na jakiś czas wybucha taka typu: ja jestem w domu, on tylko zarabia itp itd
nie daje się wtedy, w kłótniach jestem raczej wybuchowa, tłumaczę tłumaczę i mimo, że wiem, że to co mu mówię ma sens, ale gdzieś tam w podświadomości, głęboko, siedzi we mnie myśl, że "siedzę w domu i nic nie robię" w sensie takim "nie zarabiam"
eh... tak to już jest

Cytat:
Hej mamole

Machac łapką z łóżka
Tzt uciekł do pracy
A ja samotnie ściskam iPada

Marzenko może umówmy sie tak ok13( Jasiu będzie po drzemce)?

Książeczki
My mamy i takie i takie,
Nie jestem w stanie ocenić gustu mojego Jachola więc ma chłopak wybór
Jak pisałam gąsienica jest the best, ale lubi tez obrazki dla malucha książeczka "ciało" pokolei pokazuje gdzie ma ząbki , stopy itd.

A tak wogole przeczytałam ze gąsienica to obecnie najpopularniejsza bajka dla maluchów

Mme-audrey witamy

Brumciu

Oliweczko Kurcze to pewnie tuż tuż

Jaś dziś i wczoraj zrobił 3 kroczki

Muszę sie wam pochwalić
19 ha

Szkoda ze cycki stare
wow gorąca 19stka i gratki dla Johnego

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Pamieta mnie ktos jeszcze?
Czytam Was cały czas z pozycji krzaczorów...Nie moge sie cos wbic w rozmowe...

Witam nowa mamuśke

ANKA oczywiscie ogromne kciuki za gzaminy bede mocno trzymała. W końcu jestes kolezanka po fachu
Nie fajnie cie załatwili w pracy z tym urlopem...Ale może mimo wszytsko dasz rade...

Piszecie o strojeniu sie przez Wasze córeczki. U nas Martyna uwielbi a SAMA sie ubierac. Co do sukienek jakos nam nie po drodze...Matka tez tylko w spodniach chodzi wiec córka nie ma z kogo przykładu brac

OLIWKO widze, ze lada dzień i Mati bedzie z Toba...Trzymam kciuki za szybki poród

PATIK ja remont?

MARINKO tak mi ciebie szkoda, ze ciagle u ciebie "cos"

EVE musisz coś pościemniac w pracy bo to sie moze źle skończyc. Może faktycznie pomysł z bólem kregosłupa jest dobry...

Ja czekam niecierpliwie na prenatalne (28.11) Strasznie sie nimi stresuje...Nawet po nocach mi sie śnia...
nie stresuj się! wsyztsko będzie dobrze

witam się!
pogoda - szkoda gadać.

mnie ząb (brak zęba) nadal doskwiera, trochę mniej opuchnięta jestem, ale jeszcze widać jakby mi ktoś przywalił...
na dodatek, żeby było śmieszniej, nie zgadniecie!
mimo, że jestem na antybiotyku i dużej ilości leków p/bólowych, które mają też działanie p/zapalne to co jeszcze się przypętało Eluni?

tak,

przeziębienie!

wszystkie kary na mnie idą

powinnam chyba już odstawić ketonal... wszyscy, z którymi dziś rozmaiwałam i powiedziałam, że rano jeszcze brałam ketonal rozmaiwali ze mną i patrzyli jakbym była już uzależniona... w sumie może i mogłam wziąć dziś tylko ibuprom max... ale jak już stoi ten ketonal i wiem, że jest mocniejszy...
tak. to chyba czas juz odstawić.
Stary 2012-11-22, 10:26   #2842
83monia
Zakorzenienie

wczorja odwalilam numer pt. pojdziemy na spacer bez wozka kilometr. wiadomo jak sie skonczylo - na rekach. ale i tak sporo przeszla. potem juz szlisy blisko witryn sklepowych to twierdzila ze manekiny to tata (artur w jej wieku tak mowil na facetow z reklam na bilboardach, szczegolnie tych w bokserkach - ale nie zeby podobni byli! ). bylam taka padnieta ze o 22 padłam niezywa razem z dziecmi (one troche szybciej).

moja siostra sie obronila

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-11-22 o 12:31
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 11:26   #2843
brumek
Zakorzenienie

Hej
Witam rześko i radośnie, choć po 5 pobudkach! Przyczya? Ostatnia trójka spuchnięta i czerwona. Także, Marzenka, gonimy Was

Cytat:
Tż przedłużyli urlop, jedziemy do polski na 2 tyg
O jak ekstra Chodzi o te święta, tak?

Cytat:
Brumku, odstawianie nawet ok, dojrzewałyśmy do tego wydarzenia i psychicznie jest ok, gorzej z cycami
Podczytuję Was od dawna, gdybym miała tu konto pewnie szybciej zdecydowałabym się zacząć pisać, a tak czaiłam się i czaiłam
Ja sobie jeszcze tego nie wyobrażam, bo...

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
u mnie problemem jest nocne ciumkanie (bo to już nie jest niestety jedzonko...)...
Cytat:
U nas też najwięcej było już nocnego ciumkania i dziwnych wygibasów... Heli nie brakuje tego, cyc jest chory, a my tulimy się bez ciumkania uwielbiałam karmić, ale ostatnio to przypominało akrobacje a nie jedzenie - łatwiej było podjąć decyzję
... właśnie dlatego, że u nas jest to porządne jedzenie! I teraz dużo intensywniejsze niż kiedyś. Żadnych wygibasów. Tylko szybko zjada, odrywa się od piersi i albo idzie sobie dalej albo chwilę poprzytula, ale tak po prostu.

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Brawo

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A, wielbicielki Duplo, miałam Wam pisać: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_327&a=1661
Stary 2012-11-22, 11:37   #2844
patik87
Zakorzenienie

Hej, na szybciora:

Oliweczka Myha mam sajgon w domu, duży pokój robi za wszystkie inne pomieszczenia w domu, Sary łózeczko , wszystkie graty tutaj.
Remont do końca tyg jak dobrze pójdzie to skończymy, dużo roboty na raty bo trzeba czekać aż klej wyschnie, potem gładź i dopiero docieranie, więc max po 6 h dziennie tata jutro może malowanie zaczniemy.

Piszę tego posta już 2 h.
Sara mnie nie odstępuje na krok, ciągle u nogi i wyje.
Stary 2012-11-22, 12:15   #2845
mamad1
Zadomowienie

Witam nową mamę!

Brumek u nas też co najmniej po 5 pobudek już od dawna, a zębów nie widać... A na pewno mu idą, bo ręka ciągle w buzi... Jeszcze trochę i się przyzwyczaję

Telik ładny wiek
Jasiu na pewno teraz już się rozchodzi. U nas od pierwszych samodzielnych kroczków do całkowitego porzucenia raczkowania minął ponad miesiąc

Patik powodzenia przy remoncie - oby szybko poszło!

Oliweczka szybkiego i lekkiego porodu życzę!

Monia nawet siłowni Ci nie trzeba

Stronczek najważniejsze, że Wiki wszystko rozumie, a bywa że dzieci, które niby mało mówią, potem w krótkim czasie wszystko nadrabiają. Na książki tez przyjdzie pora Masz za to świetną telewidzkę
A sytuacji z mężem współczuję i doskonale rozumiem. U nas niestety też jest tendencja do wracania do starych spraw, które niby już omówiliśmy i załatwiliśmy
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:50   #2846
zanetaa88
Zakorzenienie

Helloł

Witam się.
Nie nadrobię, nie ma szans.
Niby robię 4h, ale z rana sprzątanie,zakupy itd itp.
Po południu praca albo na odwrót.
Zaczęłam szukać prezentów dla rodzinki i ostatni raz robię tak,
że zaczynam kupować w listopadzie
zawsze o tej porze już miałam wszystko kupione,
a teraz latam jak wariatka.

Poszliśmy na szczepienie z damą,
waży 11,5kg i ma 80cm.
Klocek jak ta lala.
Doktorek mówi, że ona wygląda na dwulatkę,
a jeszcze półtorej roku nie ma

Dama co raz więcej chce powiedzieć,
jak jej się uda to powtarza.
Póki najlepszym zajęciem jest taniec,
jak tak dalej pójdzie to baletnica mi wyrośnie

Dla NOWYCH mam jak takie są
Dla ZAKATARZONYCH żeby sobie katar poszedł.
Dla ZĄBKUJĄCYCH , aby ból był mniejszy !

Zaczytałam się totalnie w blogu Chustki,
aż dziwnie że już nic nie napisze...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:00   #2847
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku lipny ten grupon sprawdziłam w smyku i ceny takie same, czasem niższe, a dostawa do sklepu za darmo

Agata śpi. Ja biore się za nauke.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:02   #2848
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kunki
Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość

A moj Tz mowi czasem na nogi Boryska-śmierdziszonki
mojemu jak powiesz daj powąchać śmierdziochę to daję nogę do góry ja wącham i mówię Krzysio fujjjj ale śmierdzi to ten się zanosi od śmiechu
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
to nie tylko mój taki małomówny co do basenu nic mu nie zakładam tak jak Shira... chociaż ujęłabym to inaczej
eee no tak wiem mam zryte

Cytat:
Podczytuję Was od dłuższego czasu, w końcu dojrzałam do tego, aby zacząć pisać. Specjalnie dla Was się zarejestrowałam i... teraz muszę cierpliwie czekać, aż zaczniecie zauważać moje wypowiedzi

Coś o mnie? Jestem mamą cudownej Heleny. Chociaż mam dni, w których marzę o ciepłym łóżku i dobrej książce, a nie na skupianiu całej uwagi na Maluchu to za nic nie chciałabym cofnąć się do czasów, gdy nie byłam mamą!
hej nowa mamuśko, długo się ukrywałaś i to w krzakach, które tak z lubością koszę co chwila

Cytat:
Jesteśmy z Warszawy, Helena urodziła się na początku sierpnia. To duża dziewczyna, która właśnie siedzi obok mnie i karmi swoim jogurtem psa
Jeśli spojrzeć na nas trochę inaczej, to H. nie jest naszym pierwszym dzieckiem - mamy już psa i dwa koty, które są więcej niż zwierzętami ))) Wydaje mi się, że zwierzaki przygotowały nas do rodzicielstwa (do odpowiedniego ustalania planu dnia, do tego, że nie można ot tak nie wrócić prosto z pracy do domu, że nie wszędzie pojedziemy na wakacje itp. itp.)
Pisanie o sobie zaczynam od zwierząt, pomyślicie, że dziwna jestem

Rozmawiacie o książkach - ja mam fizia na ich punkcie, więc i Heluty księgozbiór ciągle się powiększa. Mamy i książeczki na później, ale i takie z kartonowymi kartkami na teraz (wspomniane już wcześniej Obrazki dla maluchów). Książki z dedykacjami to niezwykła pamiątka - tak powiększa się nasz zbiór książek
i waśnie tym zdaniem zdobyłaś moją sympatię i myślę, że nie tylko moją

Cytat:
Ide sie spuścić w kiblu (Patik )
jakiś nowy trend walczenia ze stresem chyba spróbuję walnie tam mężula na opamiętanie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

shira - love Twoje poczucie humoru

!
ojj kchana to chyba nie za dobrze o tobie świadczy
Cytat:

1) stanowczo za krótka
2) ja daję jeden dzień kroplę witaminy D a na drugi dzień łyżeczkę tranu tego mullera bo mój nie bardzo lubi ryby

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
powinnam chyba już odstawić ketonal... wszyscy, z którymi dziś rozmaiwałam i powiedziałam, że rano jeszcze brałam ketonal rozmaiwali ze mną i patrzyli jakbym była już uzależniona... w sumie może i mogłam wziąć dziś tylko ibuprom max... ale jak już stoi ten ketonal i wiem, że jest mocniejszy...
tak. to chyba czas juz odstawić.
eee tam ela miej ich w nosie ja jadałam ketonal przez kila miesięcy i nic mi nie jest odstawiłam z dnia na dzień i nie uzależniłam się
Stary 2012-11-22, 13:18   #2849
alibany
Rozeznanie

hello!!

A my dziś z zaskoczenia wylądowalyśmy na szczepieniu. Może i lepiej, mamy już za sobą ostatnia dawkę 6w1 i spokój na jakiś czas.
Ala waży 11,8 i mierzy ok 82cm
I wzięłam od razu skierowanie do poradni ortop./ wad postawy z tym jej chodzeniem na paluszkach. Ciekawe czy uda mi się gdzieś dostac do końca listopada.

Shira u nas też wąchanie śmierdziochów i mówienie fuuuuj Alę doprowadza do ataku śmiechu

Patik sił na przetrwanie remontu Raz dwa i będzie po:P
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 14:29   #2850
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej, na szybciora:

Oliweczka Myha mam sajgon w domu, duży pokój robi za wszystkie inne pomieszczenia w domu, Sary łózeczko , wszystkie graty tutaj.
Remont do końca tyg jak dobrze pójdzie to skończymy, dużo roboty na raty bo trzeba czekać aż klej wyschnie, potem gładź i dopiero docieranie, więc max po 6 h dziennie tata jutro może malowanie zaczniemy.

Piszę tego posta już 2 h.
Sara mnie nie odstępuje na krok, ciągle u nogi i wyje.
ojej.... bidula, oby jak najszybciej się skończył

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kunki

mojemu jak powiesz daj powąchać śmierdziochę to daję nogę do góry ja wącham i mówię Krzysio fujjjj ale śmierdzi to ten się zanosi od śmiechu

eee no tak wiem mam zryte

hej nowa mamuśko, długo się ukrywałaś i to w krzakach, które tak z lubością koszę co chwila

i waśnie tym zdaniem zdobyłaś moją sympatię i myślę, że nie tylko moją

jakiś nowy trend walczenia ze stresem chyba spróbuję walnie tam mężula na opamiętanie

ojj kchana to chyba nie za dobrze o tobie świadczy

1) stanowczo za krótka
2) ja daję jeden dzień kroplę witaminy D a na drugi dzień łyżeczkę tranu tego mullera bo mój nie bardzo lubi ryby

eee tam ela miej ich w nosie ja jadałam ketonal przez kila miesięcy i nic mi nie jest odstawiłam z dnia na dzień i nie uzależniłam się
a to poczucie humoru to skutek uboczny? `

mam ich w nosie, bo nie mam zamiaru cierpieć, mając ketonal na wyciągniecie ręki. Już jest dużo lepiej, więc myślę, że się ostawi sam, "naturalnie" jak Jasiek od mojego cycka

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
hello!!

A my dziś z zaskoczenia wylądowalyśmy na szczepieniu. Może i lepiej, mamy już za sobą ostatnia dawkę 6w1 i spokój na jakiś czas.
Ala waży 11,8 i mierzy ok 82cm
I wzięłam od razu skierowanie do poradni ortop./ wad postawy z tym jej chodzeniem na paluszkach. Ciekawe czy uda mi się gdzieś dostac do końca listopada.

Shira u nas też wąchanie śmierdziochów i mówienie fuuuuj Alę doprowadza do ataku śmiechu

Patik sił na przetrwanie remontu Raz dwa i będzie po:P
mój ostatnio zaczął czasem na paluszkach chodzić... mam wrażenie, że robi to tak dla zabawy, ciekawe... ale i tak mamy kontrolę na 1,5 roku to się okaże

ja dziś jestem pod ostrzałem rodzinki... jak jeszcze ktoś mi dzis powie jak powinnam żyć to zabije

cicho tu dziś.. czy wszystkich na raz przytłoczyło dziś życie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości