|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pewnie będziesz musiała jeszcze to skontrolować za jakiś czas i troszkę się pilnować.Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
![]() Od 6.30 już nie śpię. W końcu udało mi się zdobyć auto od męża i jadę dziś załatwiać sprawy do urzędów- bank, NFZ, ZUS. Musze wszędzie pozmieniać dane po ślubie, a w ZUSie chcę złożyć wniosek o wpłatę świadczeń na konto bankowe. Heh, mam nadzieję, że mi w tym czasie kontrola nie przyjdzie Na dworze jest strasznie, będę musiała bardzo powoli jechać. Jeszcze jakby mi sie udało zahaczyć dziś o Rossmanna i kupić balsam na rozstępy z Ziaji, to byłoby bosko, bo mój już się kończy, a uwielbiam go ![]() Miłego dnia dziewczyny! Nie piszcie za dużo by udało mi się Was nadrobić ![]() PS. Dziś pełne 23tc! Jeeeeeeej!
|
|
|
#3663 | |
|
Wtajemniczenie
|
nadganiaj, nadganiaj )No ale nie wiem konkretnie kto pali, poza tym chyba niezbyt duże, średnia z ostatniej kontroli to było 300 zł Cytat:
Tak samo ze smarowaniem, dla mnie 500 to by było za mało nawet, już zużyłam samego elancylu z 450 bo 3 opakowanie kończę, 2 oliwki babydream i 1,5 weledy ![]() A poza tym dzień dobry i
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
![]() u nas pada,że w metr nie widać w sumie mnie to ie przeszkadza, bo w uk lało ciągiem przez kilka tygodni choć tutaj ten deszcz jakoś 'nie pasuje'? ...ja używam palmersa - poleconego przez szereg wizaż'anek oraz znajome oraz pielęgniarkę itd... wcześniej stosowałam oliwkę dla dzieci, kupiłam na allegro w jakieś promocji 250+250+30(jakieś serum?) i zapłaciłam 49zł - paczka przyszła ok 5tygodni temu zapach UWIELBIAM ... konsystencję jeszcze bardziej! i co najważniejsze 3minutki i balsam się wchłonie! dziewczyny bo mam stresa ... mam napięty i taki ociężały brzuch... uczucie wzdęcia i jakby moje mięśnie brzucha dostawały przykurczu i stają się krótsze jak chcę zrobić bardzo lekki przerost (w sensie porozciągać się i z pozycji stojącej lekko wygiąć w tył) to nie bardzo bo te mięśnie mnie ściągają .... nasila się troszkę pod wieczór, ale to pewnie dlatego że w pracy siedzę prawie 7h na 8... więc wracam i leże plackiem przez ok 30minut a potem 'poleguję' do wieczora ... nic mnie nie pika, nie boli, nie kluje tylko takie ściąganie ... taki stan mam od ok tygodnia... mama mówi, ze panikuję, bo brzuszek musi być twardszy żeby smyk miał warstwę ochronną w razie gdybym uderzyła się w brzuch itp. w sumie to ma sens... ale sama nie wiem... w środę idziemy na wizytę kontrolną ale nie do mojej ginekolog a do pana od usg, więc on pewnie nic wiele nie doradzi ... myślicie żeby alarmować moją lekarkę? bo zastanawiam się czy dziś nie jechać ... smyk pływa i kopie normalnie... ba... chyba nawet mocniej, pewnie rosie i dlatego czuć go wyraźnie ![]() achaaaaa... czy u Was tez kopie tak, że w przeciągu kilku sekund potrafi kopnąć w dole brzucha, z boku i chwilkę później w górze ... albo nasze dziecko to akrobata albo pomylili się w liczeniu tych skubańców w brzuchu
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ile wy tu napisały ![]() To w takim razie musiała bym nadrobić, póki co krótka relacja ![]() U dentysty spędziłam 1,5 godziny zrobiła mi wszystkie ząbki i nie mogła mi zrobić 7 i 8 ale powiedziała, że one mogą właściwie poczekać do po ciąży Więc wczorajsza wizyta należy do udanych, zęby wyleczone Z mniej pozytywnych rzeczy jeszcze mnie szczęka boli w niektórych miejscach. A co do znieczulenia dawał mi takie delikatne, że drętwienie czułam max przez 10 minut no i nie na każdego ząbka musiałam brać. Strippi zagłosowane
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-11-22 o 07:58 |
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
a ja dzisiaj od 7 na nogach, na 12 mam wizyte u poloznej.. ![]() moze rozgladne sie tez dzisiaj za wozkiem ![]() poza tym leniwie ![]() jestem na zwolnieniu do konca ciazy, bez pracy smutno jakos..
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
strippi i mariolci
rozumiem was doskonale ja wczoraj jednorazowo wyrzuciłam 800 zł choć jak usłyszałam, że ona da rade zrobić wszystkie a ja się szykowałam na 2 wizyty to już sobie wyobrażałam przez 1,5 godziny jak woła z 1,5 tysiąca ale zawału nie dostałam, bo źle nie było z ząbkami. Z drugiej strony jakbym miała tak za każdym razem jechać do Poznania osobno na każdego zęba to dużo więcej bym straciła a tak raz i po bólu strachu i można spokojnie żyć. Choć praktycznie prawie pół wypłaty poszło |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
trzymajcie kciuki dzis mam usg połówkowe w przychodni zeby było smieszniej nie robione przez gina ale ide dzielnie mam nadziej ze mnie nie oleja i cos sprawdzi
|
|
#3669 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
Może wydaje Ci się tak dlatego, że przed ciążą trenowałam. Wcześniej jeszcze był ślub to tym bardziej moja figura zawsze odejmuje mi lat mam 25 ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- za brzunio!mamy podobny wiek ciąży, Twoja o tydzień starsza, a brzunio też malusi ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Też bym chciała mieć większy, ale jeszcze się z nim omęczę, póki co mogę wszystko robić, nic mi nie przeszkadza, no i nie przybywa dużo kg, to chyba dobrze
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu - ja to padam, jak mam was nadrobić - weźcie się za coś - malowanie ścian, gotowanie, zakupy i nie piszcie tyle.
Zobaczyłam brzuch ciążowy Ptaszyska i jestem za tym, żeby ją stąd usunąć! Ona nie jest w ciąży! Ja wrzucę wieczorem swój, to zobaczycie jak to powinno wyglądać - kłamczuchy Oczywiście pękam z zazdrości, bo malutki łatwiej później doprowadzić do ładu, a u mnie jak Kalina wyjdzie to zostanie płachta skóry, która będzie się wciągała 2 lata. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Nestelle - wyglądasz na porządnego człowieka (nie to, co te, co nie tyją i im brzuchy nie rosną) - ile przytyłaś do tej pory?
|
|
#3672 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niby wychodzi, że awans mi się będzie należał w okolicach lipca 2014 więc jak tylko go dostanę to od razu będę się starać ![]() Cytat:
oczywiście TŻ mające już dzieci to będą wiedzieć co trzeba ale większość naszych jest zielonych w temacie
|
|
|
|
#3673 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
i jak sie skończyło wczoraj Diabeł ubiera się u Prady dotrwałam do reklamy po tym jak dowiedziała się ze ma jechac do Paryża i stwierdziłam ze konca juz nie doczekam bo na reklamach usne![]() tak heheCytat:
Cytat:
![]() lece do nastepnej strony
|
|
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a skargi nic nie daly. moze ich stac na takie 'kary'? mam czesto podobne wrazenie. ale to co dla mnie jest twardym brzuchem, dla mojego gina jest miekkim ![]() ![]() a koszty sa ogromne... heh....przyzwyczaisz sie ![]() jasne Cytat:
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
kolejna bez brzucha
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3676 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
,wstałam dziś w nocy o 6 bo dzieci trzeba przygotować (wywalenie z łóżek,śniadanie,umycie ,ubranie zajmuje 1,5 godz)... a kuba na 8 do szkoły ..... ale zrobiłam sajgon, i wywalczyłam ,że tż będzie zawozić kubę do szkoły i dzięki temu wszyscy dłużej pośpimy, bo tak to biedna ninka wstaje 2 godz.wcześniej niż by musiała do przedszk. by odprowadzić kubę na 8 a sama jest chwilę po 8 w przedszkolu gdzie ze spokojem mogłaby przybywać chwilkę przed 9 .... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale więcej swoich fotek nie wstawie ! ![]() Cytat:
![]() ja nie chcę być w takim razie porządna ........
|
|
|
#3677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- [QUOTE=ObserwujeCie;377510 65 Tak samo ze smarowaniem, dla mnie 500 to by było za mało nawet, już zużyłam samego elancylu z 450 bo 3 opakowanie kończę, 2 oliwki babydream i 1,5 weledy ![]() [/QUOTE]ja te zuzywam elancyl i smaruje całe ciałko praktycznie, takze idzie tego dużo mi takze lepiej kupić wieksza butelke jezeli jest mozliwosc, a zazwyczaj taniej wychodzi |
|
|
|
|
|
#3678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() dziękuję ![]() dziś ostatni dzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja w 1 ciąży też nie miałam brzucha ![]() za to teraz w 6 tyg miałam takie jak Ty teraz Cytat:
a co ja mam powiedzieć!!! Dziś ostatni dzień głosowania!! ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- lanie się należy!!!! wyglądasz cudownie sexi mamuśko!!
|
|
|
|
#3679 | ||
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dziś równo 25 tydzien czyli wkraczamy w 26
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj tż pojechał do znajomych ,znajoma jest w ciąży z terminem na któryś tam maj no czyli ponad 2 mies. różnicy między nami..
....... wieczorem przychodzi do łóżka już , kładzie się i mówi: "kurczę ,u niej prawie brzucha nie widać , a u Ciebię - no ...Ty zawsze masz "takie" brzuchole...." Ogłaszam od dziś - koniec z sexem .
|
|
#3681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
.....
|
|
#3683 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 23 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ty brzuchole moze masz ale potem jaka laska jesteś za to wązne to umiec wrócić do formy
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na glukozie, nie jest tak źle jak dla mnie to woda z cukrem i tektura... Bo taki smak chemii ma. Gorzej teraz jak czekam i mi się tym odbija...
Nestelle miesiąc różnicy to już całkiem inny brzych.a co dopiero dwa mi tz pokazywał też znajomą na fb i mówi że ten sam miesiąc. To mu powiedziałam że miesiąc ten sam tylko ona początek a.ja koniec.. Tym bardziej że podobno mało tyjeCo do twardniejacego brzucha, to byłam u ginabo mam twardy brzuch i się okazało że taki twardy to nie twardy Dziewczyny widzialyscie gdzieś w Krk Tutka? Bo na ich stronie widziałam że tylko sklep Czarodziej może mieć a takto nic w zasięgu 200 km
|
|
|
|
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ależ jestem strasznie zawiedziona po wizycie, usg nie było
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój brzuch już ma 86cm, dzięki Bogu w biodrach tylko 90, ale w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam 5kg! Zgroza. |
||
|
|
|
|
#3688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja, panika i scorceeessseee mamy wózki darowane, więc Ci chyba raczej nie pomożemy bo się nie rozglądałyśmy. Nadzieja w Ptaszysku i despie.
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
brawo brawo
![]() Cytat:
no i proszę mi tu zdania nie zmieniać
|
|
|
|
#3690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

Dlatego myślę, że zamiast oszczędzać i liczyć że coś się nie przyda to lepiej się zabezpieczyć, bo chytry 2 razy traci
- 132 (norma po 2h do 140) Co o tym sądzicie?

nadganiaj, nadganiaj 
choć tutaj ten deszcz jakoś 'nie pasuje'?
ile wy tu napisały 
i nie mogła mi zrobić 7 i 8 ale powiedziała, że one mogą właściwie poczekać do po ciąży

a nie kompleksy robicie ..... 

05.07.2008
i wywalczyłam ,że tż będzie zawozić kubę do szkoły i dzięki temu wszyscy dłużej pośpimy, bo tak to biedna ninka wstaje 2 godz.wcześniej niż by musiała do przedszk. by odprowadzić kubę na 8 a sama jest chwilę po 8 w przedszkolu gdzie ze spokojem mogłaby przybywać chwilkę przed 9 .... 

........