|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nowe warunki przyjecia WAGA
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
ej!!! bo ja też przed ciążą wyglądałam jak ciężarna więc się nie liczy
|
|
|
#3725 |
|
Rozeznanie
|
i wszystko dobrze się skończyło ?????
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
No i bardzo dobrze
![]() Reszta jest mocno niewiarygodna - a karta ciążowa to za słaby dowód :P Ja to wigilii normalnie mam większy brzuch niż Wy :P
|
|
#3728 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do brzucha, to miałam podobnie jakiś czas temu i powiedziałam gin na wizycie, po czym kazała mi brać nospe najlepiej forte i do tego magnez 3 razy dziennie i dolegliwości minęły i do dziś nie powróciły. Cytat:
No to u mnie podobnie z tą różnica że w biodrach 93 cm.
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
a ja za schudnięcie 9 kg jestem podwójnie wykluczona.... no i ok....
poza tym nie mam smaków i w ogóle ochoty na jedzenie - wymioty i uczucie przepełnienia brzucha w ogóle mnie do żarcia zniechęcają.... a już za skarby świata nie zjem nic słodkiego..... nie lubię ruchów dziecka - boli mnie od nich brzuch, nie mogę spać i nasila mi się rwa.... nie podniecają mnie zakupy - najchętniej chciałabym mieć już to z głowy, a jak nie ma ruszyć się jak z domu to szukanie i załatwianie tego wszystkiego w necie jest bardzo upierdliwe.... a tak 1-2 wycieczki do sklepów z listą i byłoby po sprawie.... hehehe, teraz to se wykluczeń namnożyłam... no ale wg was w ogóle nie jestem w ciąży, więc i tak wszystko jedno.......
|
|
#3730 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
a gdzie on
![]() toż to maleństwo ![]() Cytat:
za tcCytat:
![]() Cytat:
![]() za tcCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to i ja się do was przyłączę ![]() A w ogóle dzień dobry Mamusie
|
||||||
|
|
|
|
#3731 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
za tygodnie ![]() Cytat:
rozstępy to mam już i tak po okresie dojrzewania, więc kto wie, to wie, nowych nie widzę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
a jutro jadę zawieźć siuśki do badania, ale ja nie wiem, bo to w sumie nie będą takie 100 % po nocy siuśki, jak ja co 2 h sikać łażę. Macie jakieś metody? Czy po prostu niesiecie ostatnie poranne
)?Aaa zapomniałam powiedzieć, ale chciałam się upewnić, 2 dni temu dziedzic mnie kopnął, a teraz z dwa razy dziennie wyczuwam takie super rybki w brzuchu
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to żadko za kopniaki
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
mowilam o tym doktorkowi. na dodatek mam takie cisnienie, ze trudno mi lapac srodkowy strumien.... powiedzial, ze trudno, ze moge z pozniejszego moczu (jeszcze tak nie zrobilam, bo jakos sie udaje...)
Cytat:
u mnie to chyba nie kopniaki. tylko wkręto-dupki lub glowki z przewrotki, bo jakos szeroko to czuje. i widze
|
|
|
|
#3736 |
|
Rozeznanie
|
ja zawsze poranne
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też jakieś wypychanki, jak siedziałam w wannie rano to się super brzuch uwypuklił nagle![]() No ja niby też te poranne powiedzmy z 7, ale czy to są poranne jak byłam wcześniej o 5, o 2 i o 00:00 na siku ach te dylematy
|
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaa to z toba kochana moge sie spotkac w Silesi ;D jesli bedziesz chciala
![]() Cytat:
WOOOOOOW nosz to modelka ![]() ja tam sie nie mierze, bo pewnie juz ze 150 w brzuchu bedzie no wlasnie PEDZICIE qrde - mialam dzis wstac wczesniej niz o 12, no to wstalam o 11
|
|
|
|
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak robilam posiew na Jana, to pani mnie uczulila, ze musi byc srodkowy i przed nim nalezy sie umyc i osuszyc recznikiem papierowym no i nie moge siuchow zebrac o 4ej rano, bo mam dwie gdziny na dostarczenie ich do lab ![]() Cytat:
w dzien uspokajajace wiercioszki rowniez ![]() bedzie Ci lada moment drgal w konkretnych miejscach dla mnie bajka kazalam posciel zmienic na ciemna, zeby lepiej bylo widac brzuch na tle
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!
Pamiętacie Pszczółkę dla której przelewałyśmy grosze. (mąż jej tragicznie zginął, została sama z 2 małych dzieci, bez pracy, z kredytem i rachunkami). Pszczółka urodziła synka 05.11.2012 Pawełek ma 53 cm, waga 3180 i wstawiam fotkę Starszy synek jest obecnie u dziadków. Niestety z tych gorszych wiadomości cytuję koleżankę " A tak żeby wam uzmysłowić jak "cudowny" kraj jest naszą ojczyzną powiem wam na czym Maja stoi z kwestią renty rodzinnej. Otóż ZUS oczywiście nadal sprawy nie rozpatrzył do końca i jeszcze nic nie ma przyznane. Za to już się zdąrzył skontaktować z Urzędem Pracy w którym Maja była zarejestrowana jako bezrobotna. I dostała pisemko, że z dniem 7.09 (dzień śmierci Łukasza) odebrali jej status osoby bezrobotnej z powodu "procedury ubiegania się o rente rodzinną" i w związku z tym cofają jej wszystkie przywileje i potracą jej z pierwszej wypłaconej renty wszystkie świadczenia wypłacone od dnia 7.09 Mając na uwadze fakt, że w tej chwili najnizsza renta rodzinna to 740 zł BRUTTO!!! Czyli pewnie jakieś 500-550 zł netto, to jak jej jeszcze potrącą na rzecz UP to pewnie przez miesiąc lub dwa nie dostanie nic. Miejmy nadzieję, że mimo opieszałości ZUSu w przyznawaniu tych pieniędzy naliczą jej wyższą kwotę Ale nie sądzicie, że to zakrawa na skandal? Renta jeszcze nie przyznana, ale UP już uważa ją za osobę to świadczenie pobierającą" więcej można poczytać tutaj http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,89264.270.html postanowiłyśmy z dziewczynami zebrać się po 5-10zł i zrobić prezenty świąteczne dla Pszczółki, Pawełka i Tymka. To będą bardzo trudne święta, pierwsze po stracie Jakby któraś chciała przesłać choć 1zł na prezent świąteczny dla nich to mogę podać konto na priv no i wklejam listę wpłat Wpłaty: Oleśniczanka Asieńka Iga07 Złota Zabeczka17 Mama Muffinki Cierpienie Martolina Anonim (Maria) Duunia Agnieszka S z Warszawy (nie mogę rozszyfrować nicku) B. Cedryk Ruffian Małgorzata z Białegostoku (nie jest podany nick) Szepcik Gwash Strongwoman (kolezanka Cierpienie) Agulaj Aszhar Galantova ciri marta_sz mery mzimu unicorna cricetidae aleksandraAlicja Ptaszysko (kolezanka Cierpienie) Oliwia7 LUUcynka (kolezanka Cierpienie) Faza Bader Ewabe Dottii13 Fin Bogdan Kaktus Luuucynka Anulka0 (kolezanka Cierpienie) Metkaa (j.w.) Marta z Leszna Margaritka Gru Olcia86 Agata z Ostrołęki Equum Pitoszek Agull Lalena Corsunia36 Disco z mamą Rybka Olcia86 ponownie Ewuś Razem: 2570 zł Razem wydane: 951,08 zł Zostało: 1618,92 zł
|
|
|
#3743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem tylko co z anna maria
|
|
|
#3744 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no, zakładam, że to dupusia...chociaż poskarżyć się muszę bo ostatnio coś jakiś taki maluch... wyciszony... może rzeczywiście meteopata pogoda taka, że aż mnie melancholia łapie ...Cytat:
Czyli łapię środkowe kropelki z tego o 7 rano ![]() można ewentualnie mieszkać w odpowiednich proporcjach te z 2, 5 i 7 ![]() ale poszalałam z zakupami - puszka coli i 4 małe pomidorki ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
ja bywam raz w miesiącu w weekend w Dąbrowie Górniczej ![]() więc jak mi spasuje... hihih.... zdradzę dziewuszki z Krakowa Eh! Powiem Wam, że chyba nerwicy dostanę... dostaliśmy informację od dewelopera o przekazywaniu mieszkań w połowie grudnia... więc... będą 3 m-ce na wykończenie co jest bardzo realne (przy planie dopiętym na ostatni guzik przez TŻ)... No i ja teraz siedzę jak na szpilkach... kiedy zadzwonią, że mamy się stawić i działać... Trzymajcie kciuki....
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-11-22 o 11:59 |
|||||
|
|
|
|
#3745 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() witaj w klubie ![]() hej Cytat:
Cytat:
![]() ja mam już takie kopniaki że brzuch lata ostatnio nagrałam komórką, ale słabo widać, bo co zaczynam nagrywać to Michał się uspokaja :d wredotka moja ![]() kocham te kopniaczki hola hola!! ale 112 na wysokości pępka!! i co teraz powiesz??? Cytat:
pobijesz mnie? wiecie co, czuję jakbym połknęła arbuza, potem ten arbuz trzeba będzie urodzić
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() yhmmm - no w sumie dobra a kto jest z okolic KATOWIC jeszcze bedzie ze obroce wroclaw katowice i o krakow zachacze ahahaha stripii napisz mi na pw dane, jak bede w PL cos posle, bo teraz na koncie prawie pustka a i tak pobiera prowizje za zagraniczne przelewy :/ |
|
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle smarowałam się wczoraj kremem Neutrogena :d i myślałam o Tobie :d
|
|
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
Cześć..
![]() Ledwo nadrobiłam od wczoraj od 15.. ![]() za dużo cytowania.. więc w skrócie za wszystkie wizyty za nowe tygodnie..ledwo wczoraj wytrzymałam z sikaniem w tym kinie, ale zadowolona jestem.. dużo mam roboty, więc się muszę w końcu za nią zabrać, bo od rana leniuchuję.. obiad zrobić, dom posprzątać.. a co później to się zobaczy..
|
|
#3749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to może my wyjdziemy z wątku dziewczyny, hm? chcecie pobyć same?
|
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Wczoraj w ogóle tu nie wchodziłam, a dziś mam prawie 20 stron do nadrobienia! Tylko się witam i lecę nadrabiać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

05.07.2008 

jak chcę zrobić bardzo lekki przerost (w sensie porozciągać się i z pozycji stojącej lekko wygiąć w tył) to nie bardzo bo te mięśnie mnie ściągają .... nasila się troszkę pod wieczór, ale to pewnie dlatego że w pracy siedzę prawie 7h na 8... więc wracam i leże plackiem przez ok 30minut a potem 'poleguję' do wieczora ... 

za tc
rozstępy to mam już i tak po okresie dojrzewania, więc kto wie, to wie, nowych nie widzę