|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#74401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- dosycham po glossie... jestem po 3 plunkingach (w sumie prawie 4 h z koszulkami na głowie ), bo jeszcze kicham i nie chcę się dobić schnięciem naturalnym z mega mokrych, więc są no powiedzmy, że wilgotne...jestem ciekawa, co jutro zobaczę... małż na razie stwierdził, że mu się podoba i że ze mnie teraz cyt. "brunetka" ![]() ciekawe jak ten gloss będzie się wymywał... pewnie na rudo...
|
|
|
|
|
#74402 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dołączam się oczywiście do życzeń. Dużo szczęścia, pociechy z włosów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś na noc pójdzie olejek BD fur Mama (dzisiaj kupiony ) i maska Kallos Latte.
|
|
#74403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się ucieszą z większej ilości lnianego. a ogon byście ciachnęły? tylko marzą mi się długie, gęste włosy i szkoda mi każdego centymetra
|
|
#74404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doskonale rozumiem niechęć do ciachania - sama powinnam ciachnąć z 15cm, żeby nie mieć zniszczeń od połowy włosów i tylko zdrowe traktowane samą henną... ale mi żal
|
|
|
|
|
#74405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#74406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś za coś - bo jeśli ciachniesz i skręt w tym miejscu ruszy, to wtedy będzie wrażenie, że wolniej rosną... wiem po sobie jak się zdziwiłam, ile urosły - a zobaczyłam to po ułożeniu "na prosto", teraz noszę luźniejsze fale, żeby pocieszyć się długością
|
|
|
|
|
#74407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemniej jednak wizja 'U' wydaje się być kusząca, dlatego jak tylko namówię koleżankę - bo samej mi się nie chce - to przejdziemy się razem do mojego fryzjera. swoją drogą, chcę zobaczyć jego minę jak dotknie/zobaczy moje włosięta, bo jeszcze rok temu przyszłam do niego z szopą powstałą po używaniu tylko szamponu i b/s, to tak mnie zjechał na czym świat stoi, że teraz chyba nie pozna moich włosów
|
|
#74408 |
|
Rozeznanie
|
A ja miałam dzisiaj jakąś porażkę pielęgnacyjną tylko nie wiem w czym tkwi błąd, bo nie użyłam niczego po raz pierwszy
zrobiłam maskę: żółtko, oliwa, żel lniany i trochę jogurtu naturalnego Po umyciu i nałożeniu odżywki d/s włosy nie chciały się rozczesać!! Potraciłam mnóstwo włosów bo nic nie pomagało. Jestem wściekła i załamana
|
#74409 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Olejek i maska już na głowie, tak pachnie cudnie A i jeszcze w skalp wtarty olejek GP z papryczką.Dobranoc
|
|
#74410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#74411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może faktycznie cięcie? A nie dajesz za mało stylizatora na sam tył?
wymiana - kolczyki Edytowane przez maroooda Czas edycji: 2012-11-19 o 00:23 |
|
|
|
|
#74412 |
|
Przyczajenie
|
witam, wyczytałam gdzieś kiedyś, że doskonałym sposobem na kręcone włosy jest wcieranie w nie różnego rodzajów kremów do rąk ze względu na ich regenerujące właściwości i zawartość witamin. Czy któraś z Was o tym kiedyś słyszałą? Mam kręcone włosy ale trochę boję się eksperymentów
|
|
|
|
#74413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I próbowałam metoda prób i błędów, obserwując, zapisując. Np. myłam tym samym szamponem, stylizowałam tak samo, a raz dałam taką odżywkę d/s innym razem inna i już widać było różnice, później to samo np. z odżywką b/s. Tak samo z żelami.Olejki musisz na sobie wypróbować, jednego prostuje to, innego nie - nie ma reguł idealnych. Ja niestety Ci nie doradzę, bo nie stosuję Ziaji ani Gliss Kura. Używam Artiste i Isany, a b/s Joanny żółtej albo zielonej albo niebieskiej. Czerwoną lubię najmniej. Ale moje włosy są dopiero w początkowej fazie pielęgnacji i daleko im do tych, wklejanych tu, piękności Poczytaj codziennik Cytat:
ale głosuję za U ![]() Cytat:
|
|
#74414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będe miała dłuższe (dużo dłuższe też chce tak ściąć-oh kiedy to będzie )Tylko jak złapią skręt to faktycznie jeszcze więcej stracą na długości ![]() Trza wybierać
|
|
|
#74415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to co wykiełkowało po lewej strasznie fajne jest. Cytat:
|
||
|
|
|
#74416 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Pielęgnuje moje włosy mniej więcej z CG od ponad 2 lat. Choć przyznam, że nie zawsze wydobywam moje fale. Jak wydobywam naturalnie moje fale, albo przez papiloty kwiatki (wychodzą mi wtedy cudne loki) potem używam żelu pomarańczowego z Isany to wychodzę na dwór i po falach, czy lokach po krótki czasie nie ma śladu. Może mi pomożecie co ja robię nie tak? Zły żel? Dodam, że obecnie mieszkam w Belgii, a tu wilgotność powietrze jest duża, ale w Polsce mam podobny problem.
|
|
#74417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba niestety U jest jednoznaczne z odrobiną ciachnięcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() żeby tylko kiełkowało tego więcej... ale będę się starać, obiecuję! kurczę, gdyby nie Wy, to bym już dawno rzuciła te włosy w cholerę
|
|
#74418 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Możliwe że to to, dopiero zaczynam swoją przygodę z włosoaniactwem więc nie wiem jeszcze co najlepiej mi służy ![]() Mogę Ci napisać co robiłam przez ostatnie cztery mycia, bo prowadzę "dzienniczek włosowy": 08.11- nafta kosmetyczna na 10 min na skalp, mycie włosów dwa razy facelle + maseczka ziaja z ceramidami i kondycjonerami na ~3 minuty + joanna balsam mleko i miód b/s +pantene do włosów kręconych + l'biotica serum A+E na końce + żel isana [ tylko kupiłam ' zły', nie pomarańczowy ;( ] staram się przejść na CG ale tutaj dałam silikony [maska i pantene] bo prostowałam włosy i chciałam je zabezpieczyć [ może na to tak tragicznie zareagowały?]. Dodam że robię to naprawde rzadko. Maksymlnie 2 razy w roku na specjalne okazje ![]() 11.11- mgiełka- aloes z oliwką alterra z papają na ok. 2h, mycie szamponem EVA z czarną rzepą [ z sles] + l'biotica maska do włosów wypadających na godzinę ponad + płukanie zimną wodą i sokiem z aloesu + kropla olejku pomarańczowego allterra i serum A+E na końce+ odżywka joanna miód i mleko b/s + żel isana 14.11- mycie facelle 1x + garnier AiK na ok. 10min spłukane zimną wodą+ joanna miód i mleko b/s + żel isana 18.11 - alterra papaja z kilkoma kroplami oleju sezamowego i rycynowego na długość na ok 2 godziny na zwilżone włosy +mycie alterrą morelową 1x + garnier AiK na ok 10 min spłukane zimną wodą +joanna miód i mleko b/s + isana żel + goldwell kerasilk na końcówki [silikon]. Przepraszam że tak dużo tekstu.. Jakieś uwagi? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez agrestor Czas edycji: 2012-11-19 o 10:15 |
||||
|
|
|
#74419 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
czesane na sucho ![]() Cytat:
wiem, ze szkoda Ci każdego centymetra, ale czy na pewno chcesz hodować ten ogonek? Też miałąm na starcie z CG dłuższe włosy i je podcięłam, nie powiem, że bez żalu ale ile przyjemniej było potem o nie dbać jak się układały a nie wisiały smętnie z tyłu. Wszak czym jest 2-3 cm wobec równo pofalowanych włosów ![]() BTW przechrzciłam Cię
|
||
|
|
|
#74420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fale podkreślone, nawilżone, łatwo udaje się go wygnieść z włosów.Siedzę w bluzce na głowie, już po myciu. Mam nadzieję, że włoski będą zadowolone z całonocnej maski, choć rano dziwnie było mi je myć, takie sztywne były w niektórych miejscach Bałam się o niedomycie i zmyłam 2 razy Hippem.
|
|
#74421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przechrzcili to mnie tutaj na 'deszczową Brydżit', już się boję co będzie, jak kiedyś będę chciała zmienić avatar czy Wy też tak macie, że włosy od pewnej długości rosną dużo wolniej, albo wręcz w ogóle nie chcą rosnąć?
|
|
#74422 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
wtedy zawsze slyszę, że włosy mi sie kruszą, że coś tam W życiu nie miałam włosów do talii, bo nigdy mi takie nie urosły - teraz też prawie stoją w miejscu - rosną do zapięcia stanika a potem stają
|
|
|
|
|
#74423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#74424 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też za jajkiem nie przepadam, pytałam tutaj dziewczyny czy na moje sztywne włosy będzie dobre, powiedziały że co któreś mycie mam dawać, ale chyba całkiem odstawie i protein poszukam w czymś innym
|
|
#74425 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Wczoraj miłąm piekne włoski, ale ja nie umiem zdjęc robić i jakieś ogonki widać, których normalnie nie ma, no i nie widać tego skrętu, który sie po jajcu uskutecznił
|
|
|
|
|
#74426 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
Cytat:
![]() deszczowypies i jeszcze ode mnie wszystkiego najlepszego!! A ja Wam się pochwalę, że w pt wieczorem miałam drugie podejście do plunkingu, ale tym razem zamiast dosuszać włosy suszarką po prostu położyłam się z wilgotnymi spać, i rano miałam cudowne loki! Na uczelni dostałam tyle komplementów, że szok zmotywowało mnie to do dalszego działania
|
|
|
|
|
#74427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wow, to zdjęcei jest trochę wyraźniejsze. ale 'faktura' Cie zdradza ![]() Cytat:
u mnie nie ma![]() Cytat:
![]() Tylko się zastanawiam jak poznam ze one pargna sls? Przyklapu i przetłuszczu mam wyglądać?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-11-19 o 12:26 |
||||
|
|
|
#74428 | ||||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#74429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Martek - piękne loki
xMisiiX - co za włosiska Cytat:
na pewno mam niebieską, pomarańczową, a żółtą bym jeszcze chciała... Cytat:
lepsze krótsze i pięniejsze niz na siłę długie i cieniaste na końcachKatie - Ty masz grubasy, co ty chcesz podcinać? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aaaa... ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Jeszcze powiem Wam, że po : olej z avkado+ bingo shea na całą noc, mycie kallos mleczny, maska_ bingo spirulina i keratyna+ keratyna+ wciag z młodego owsa, ułożone samą isaną - miałam booosssskie włosy czy to znaczy że lubią proteiny?Wczoraj jak im dołożyłam sam zel jeszcze raz to juz nie było tak ładnie, pomógł garnier AiK. Dziś tylko glutek. Przepraszam, ze tak sie zachwycam teraz kudełkami, jeszcze coś o mnei pomyśłicie... ale Wy tu jesteście przyzwyczajone ze macie cudne lokasy i widzicie ich lepsze i gorsze strony - MargittaA dla mnie, jak mnie włosy ostatnio tak wnerwiały, wszystko wyciągane na szczotce sterczało, nie chciałam chodzić w ogóle w rozpuszczonych - teraz przeżywam dlatego ja k mrówka wiecie co... dopiero widzę ze moje włosy mogą jakoś wyglądać... normalnie ... tak sie cieszę że wlazłam na jakiś watek metamorfozy, gdzie chyba eloe polecała komuś glutka, wlazłam na glutka i pomyśłałam, czemu by nie spróbować? ZOSTAJĘ
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-11-19 o 12:07 |
|||||
|
|
|
#74430 |
|
Rozeznanie
|
Zdecydowałam się na hennę, i tak mam już odrost + siwe włosy a zawzse to coś co pomoże
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

chyba go niedługo ciachnę. aczkolwiek z lewej strony widzę zalążki nadziei... 
), bo jeszcze kicham i nie chcę się dobić schnięciem naturalnym z mega mokrych, więc są no powiedzmy, że wilgotne...
małż na razie stwierdził, że mu się podoba i że ze mnie teraz cyt. "brunetka"

zamieszczam fotencje:
doskonale rozumiem niechęć do ciachania - sama powinnam ciachnąć z 15cm, żeby nie mieć zniszczeń od połowy włosów i tylko zdrowe traktowane samą henną...