Wszystko o Oriflame cz. XI - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 21:42   #781
Stace
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. XI

Czy ten płyn dezynfekujący jest ciągle w ofercie ?
http://cz.oriflame.com/catalog-image...al/23644_1.png

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 05:15   #782
jocelyne mary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Czy ten płyn dezynfekujący jest ciągle w ofercie ?
http://cz.oriflame.com/catalog-image...al/23644_1.png
Jest.
jocelyne mary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 06:39   #783
roiro
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedz Udało mi się przekroczyć magiczną liczbę 200, więc na moim koncie pojawiła się nadpłata 15,91 Chyba nieźle, jak na drugi katalog (tym bardziej, że na pierwszy załapałam się w przedostatni dzień jego obowiązywania;-). Mam w planach w weekend przekopać się przez te wszystkie wątki - może zmądrzeję i nie będę Was zadręczać głupimi pytaniami;-) Ale cóż - póki co, zdobywam doświadczenie;-) Miłego dnia wszystkim!
roiro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:38   #784
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pralinka1984 Pokaż wiadomość
Dziś dostałam odpowiedź w sprawie reklamacji braku w paczce jednego mydła do rąk w płynie Disney CARS-zamiast dosłać mi brakujące mydło ,dadzą mi fakturę bo mydło jest w brakach!!!!
Kpina jakaś poprostu,nowość i ż nie ma!!!na stronie nie jes napisane ze jest w brakach ,nie kumam już nic....
Jeżeli któraś z Was wie kiedy uzupełnią braki lub ma do odsprzedania to mydło dajcie znać
u mnie normalnie to mydlo jest na liscie brakow
Stary 2012-11-22, 13:04   #785
monique_05
Raczkowanie

Mam pytanie czy jak coś jest w brakach magazynowych ("O") to jest szansa, że dowiozą jeszcze w okresie obowiązywania katalogu? czy nie ma na co liczyć?
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 13:51   #786
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

Cytat:
Napisane przez Mothernight Pokaż wiadomość
Padło info,że nie będą odejmować punktów przy brakach od zamówienia tylko od OH jeśli dobrze zrozumiałam.Ale ja im niedowierzam,uwierzę jak zobaczę.
Cytat:
Napisane przez yls Pokaż wiadomość
ale to chyba wtedy, gdy zamawiasz i masz/widzisz że masz np.80 pp a jak pakują paczkę to okazuje się, że czegoś nie ma np o wartości 4 pp i kiedyś dostawałaś korektę w paczce na te 4 pp i brakowało Ci np do programu witamy.
A teraz odejmą OH a pp zostawią bez zmian.
ja tak to zrozumiałam, a nie że zamawiam przez www, widzę że braki są, ale i tak mi te brakujące pp liczy do zamówienia.
składałam wczoraj zamówienie i miałam 1 produkt w brakach ma 3 pp.. co ciekawe te pp liczyło mi do zamówienia, bo miałam nadal 80 pp, więc chyba faktycznie nie odejmują pp za braki

Cytat:
-

Dziewczyny, mam jeszcze pytanie, bo coś mi w głowie świta, że można, ale nie wiem dokładnie..
Chodzi mi o ponowną rejestrację klik .

Mnie dotyczyło by to: Konsultanci usunięci, którzy złożyli rezygnację mogą rejestrować się ponownie dopiero po upływie 8 kolejnych Katalogów."

Czy kojarzycie czy jest możliwość skrócenia tego okresu?
nikt nic nie wie
Stary 2012-11-22, 14:31   #787
jocelyne mary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy jak coś jest w brakach magazynowych ("O") to jest szansa, że dowiozą jeszcze w okresie obowiązywania katalogu? czy nie ma na co liczyć?
Dowiozą... Nie dowiozą... Tego nawet Trójca Święta nie wie...
jocelyne mary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 16:54   #788
Pralinka1984
Raczkowanie

A mi odjęli pp za mydełko które jest w brakachnie wiem od czego to zależy w takim razie
Pralinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 17:12   #789
yls
Zadomowienie

GG do yls

ja miałam w brakach ten płyn do kąpieli ze Sparkle in Paris i mimo to pp mi policzyło...
ciekawe..

chociaż może nie, muszę policzyć "ręcznie" pp, bo może i bez tego miałam 80 pp
Stary 2012-11-22, 19:52   #790
magdalenkl
Raczkowanie

GG do magdalenkl

Cytat:
jak tak czytam o przebojach z paczkami, o brakach w nich, to chyba najlepiej zamawiać w oddziale.. :/

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Dziewczyny, mam jeszcze pytanie, bo coś mi w głowie świta, że można, ale nie wiem dokładnie..
Chodzi mi o ponowną rejestrację klik .

Mnie dotyczyło by to: Konsultanci usunięci, którzy złożyli rezygnację mogą rejestrować się ponownie dopiero po upływie 8 kolejnych Katalogów."

Czy kojarzycie czy jest możliwość skrócenia tego okresu?
W takim przypadku najlepiej zapisać tę osobę na kogoś bliskiego z rodziny. I gdy formalnie bedzie mogła ta osoba zostać konsultantem po tych 8 katalogach przecież z osoby na osobe mozna przepisac w oriflame
magdalenkl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:49   #791
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
Napisane przez magdalenkl Pokaż wiadomość
W takim przypadku najlepiej zapisać tę osobę na kogoś bliskiego z rodziny. I gdy formalnie bedzie mogła ta osoba zostać konsultantem po tych 8 katalogach przecież z osoby na osobe mozna przepisac w oriflame
Przepisanie jest możliwe z osoby prostego pokrewieństwa : rodzic, dziadkowie. Z siostry juz sie nie przepisze. Dowiadywałam sie. Jedyną opcja dla mnie jest sie wypisać i po 8 ook wpisać ponownie. A 8 katalogów to długo
Stary 2012-11-22, 21:42   #792
SonjaR
Raczkowanie

Byłam dzisiaj u mojej znajomej w biurze Oriflame i tak zamarzyło mi się żeby u siebie mieć stand z zapasem kosmetyków Oriflame, dużą ilością katalogów, próbek, tak by każdy wiedział że u mnie są duże zapasy, tak jak u niej. I chciałabym w pierwszym dniu obowiązywania katalogu móc zamówić wszystkie nowości
Ot taka wieczorna dywersja
A jak Wy zdobywacie klientki i pp?

IMPOSSIBLE IS NOTHING!

ori-leszno.blogspot.com
SonjaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 00:14   #793
roiro
Raczkowanie

Mnie stand-u nie potrzeba, ale próbkę każdego z kosmetyków to chciałabym mieć;-)

Edytowane przez roiro
Czas edycji: 2012-11-23 o 00:31
roiro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 07:34   #794
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

oj super by było, jakby dawali próbki każdej nowości. nie muszą to być ilości hurtowe, ale po 1szt w 1 zamówieniu to by się przydało

24.07.2020
06.12.2020
23.07.2022
Kasiaml91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 12:18   #795
SonjaR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roiro Pokaż wiadomość
Mnie stand-u nie potrzeba, ale próbkę każdego z kosmetyków to chciałabym mieć;-)

nie chodzi mi nawet o ich oryginalny stand, ale chętnie w salonie ustawiłabym regał na którym miałabym zapas żeli pod prysznic, balsamów i perfum - ot tak, aby wszyscy wiedzieli, że jeśli potrzebują coś ciekawego na prezent, to mogą się do mnie zgłosić

próbka każdego kosmetyku to moje marzenie, cóż, może kiedyś będzie mnie stać, aby zamawiać każdą nowość w katalogu, prezentować klientkom

chciałabym, żeby Oriflame wprowadziło takie gazetki w których pokazuje nowości kolejnego katalogu i żeby konsultantka mogła tą nowość zamówić taniej

IMPOSSIBLE IS NOTHING!

ori-leszno.blogspot.com
Stary 2012-11-23, 12:59   #796
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
Napisane przez SonjaR Pokaż wiadomość

chciałabym, żeby Oriflame wprowadziło takie gazetki w których pokazuje nowości kolejnego katalogu i żeby konsultantka mogła tą nowość zamówić taniej
pod tym kątem, to Avon jest dobrze ustawiony. Oferty demo są atrakcyjne, ale oni są nastawieni stricte na sprzedaż.
Fajnie by było gdyby w Ori też było coś takiego w sensownych cenach- już widzę nasze łazienki, półki i inne kuferki pełne produktów

Z tego co kojarzę, to był/jest oferta dla dobrych sprzedawców, którzy robią sami zamówienie na 700 pp z danym katalogu, to mogą/mogli kupić wybrane nowości 50% taniej.
Nie wiem czy to jeszcze jest... i ile osób robi 700 pp sami
Stary 2012-11-23, 14:03   #797
SonjaR
Raczkowanie

Cytat:
pod tym kątem, to Avon jest dobrze ustawiony. Oferty demo są atrakcyjne, ale oni są nastawieni stricte na sprzedaż.
Fajnie by było gdyby w Ori też było coś takiego w sensownych cenach- już widzę nasze łazienki, półki i inne kuferki pełne produktów

Z tego co kojarzę, to był/jest oferta dla dobrych sprzedawców, którzy robią sami zamówienie na 700 pp z danym katalogu, to mogą/mogli kupić wybrane nowości 50% taniej.
Nie wiem czy to jeszcze jest... i ile osób robi 700 pp sami
Tak, Avon ma oferty demo i naprawdę można ciekawie skorzystać z tego co wiem, woda toaletowa w niskiej cenie sprawia, że chętniej się ją kupuje, a wiadomo, że każda klientka chętnie użyczy sobie mojego flakoniku i wypróbuje zapach na swoim ciele.

700 pp, musiałabym mieć naprawdę wielką grupę, żeby uzyskać taki obrót

IMPOSSIBLE IS NOTHING!

ori-leszno.blogspot.com
Stary 2012-11-23, 14:10   #798
Mothernight
Raczkowanie

A ori na co jest nastawione?Na rekrutację?Ale ktoś to musi od tych konsultantek kupować.Jeśli o to chodzi to wsparcie sprzedaży jest słabe.Reklamy nie ma w ogóle,chociaż trwa kampania rekrutacyjna i jest katalog świąteczny.Konsultantki mają odwalić całą robotę.Tą słynną reklamę z Demi zobaczyłam wreszcie jak pół dnia na axn specjalnie przesiedziałam.A Avon ze swoją reklamą na najważniejszych kanałach Tvp1,2,tvn,tvn style(gdzie mnóstwo kobiet ogląda).I poustawiali pachnące reklamy na przystankach w największych miastach.Ori bardzo mocno się odcina od Avonu,chcą uchodzić za ekskluzywną markę,dlatego chyba ze wszystkiego robią tajemnicę i pozują na trudnych do zdobycia Ale reklama dźwignią handlu,nawet najwięksi giganci sobie jej nie odpuszczają.
Mothernight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 14:28   #799
SonjaR
Raczkowanie

Cytat:
A ori na co jest nastawione?Na rekrutację?Ale ktoś to musi od tych konsultantek kupować.Jeśli o to chodzi to wsparcie sprzedaży jest słabe.Reklamy nie ma w ogóle,chociaż trwa kampania rekrutacyjna i jest katalog świąteczny.Konsultantki mają odwalić całą robotę.Tą słynną reklamę z Demi zobaczyłam wreszcie jak pół dnia na axn specjalnie przesiedziałam.A Avon ze swoją reklamą na najważniejszych kanałach Tvp1,2,tvn,tvn style(gdzie mnóstwo kobiet ogląda).I poustawiali pachnące reklamy na przystankach w największych miastach.Ori bardzo mocno się odcina od Avonu,chcą uchodzić za ekskluzywną markę,dlatego chyba ze wszystkiego robią tajemnicę i pozują na trudnych do zdobycia Ale reklama dźwignią handlu,nawet najwięksi giganci sobie jej nie odpuszczają.
tak, masz rację, wsparcie sprzedaży jest słabe, poza tym same pewnie znacie z doświadczenia jak wiele konsultantek Avon przypada na ludzi i jak często na dzień dobry słyszycie: Nie dziękuję, wolę Avon
Przydałaby mi się strona z poradami jak zdobywać klientki, jak mieć duże zamówienia, przydałoby się duże wsparcie

IMPOSSIBLE IS NOTHING!

ori-leszno.blogspot.com
Stary 2012-11-23, 15:58   #800
bulka114
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, Avon ma oferty demo i naprawdę można ciekawie skorzystać z tego co wiem, woda toaletowa w niskiej cenie sprawia, że chętniej się ją kupuje, a wiadomo, że każda klientka chętnie użyczy sobie mojego flakoniku i wypróbuje zapach na swoim ciele.

700 pp, musiałabym mieć naprawdę wielką grupę, żeby uzyskać taki obrót

Nie przesadzaj, nie potrzeba wielkiej grupy, żeby zdobyć 700pp
Ode mnie z grupy dopiero złożyło zamowienie 5osób i ja ,i mam 670pp,
szykuje się na 9%
A jak tam u Was z wpisywaniem w tym katalogu? Jesli oczywiście rekrutujecie Szykują się jakieś awanse?
bulka114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:15   #801
SonjaR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bulka114 Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj, nie potrzeba wielkiej grupy, żeby zdobyć 700pp
Ode mnie z grupy dopiero złożyło zamowienie 5osób i ja ,i mam 670pp,
szykuje się na 9%
A jak tam u Was z wpisywaniem w tym katalogu? Jesli oczywiście rekrutujecie Szykują się jakieś awanse?
bulka, nie rekrutuję, chyba się do tego nie nadaję, i brak mi ostatnio czasu, własna działalność skutecznie utrudnia wyjście poza mury
chciałabym mieć taką grupę jak Ty, z aktywnych 5 osóbek
chętnie przejdę kurs u Ciebie
Gratulacje sukcesu

IMPOSSIBLE IS NOTHING!

ori-leszno.blogspot.com
Stary 2012-11-23, 17:28   #802
justys1719
Raczkowanie

Cytat:
Tą słynną reklamę z Demi zobaczyłam wreszcie jak pół dnia na axn specjalnie przesiedziałam.A Avon ze swoją reklamą na najważniejszych kanałach Tvp1,2,tvn,tvn style(gdzie mnóstwo kobiet ogląda).I poustawiali pachnące reklamy na przystankach w największych miastach.
A ja właśnie w przeciwieństwie diebie zupełnie przypadkowo widziałam kilka razy reklame z Demi a tylko raz jeden jedyny reklamę Avonu. Oprócz tego gdzie nie weszłabym na jakąkolwiek stronę w internecie tam wszędzie była reklama z Demi.
justys1719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:59   #803
Mothernight
Raczkowanie

Hahaha no popatrz Ciekawe,bo jak ja byłam w Avon,to często słyszałam"avon o to nie".Teraz,kiedy moje klientki mają porównanie twierdzą,że Ori jest lepsze
Stary 2012-11-23, 18:50   #804
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Hahaha no popatrz Ciekawe,bo jak ja byłam w Avon,to często słyszałam"avon o to nie".Teraz,kiedy moje klientki mają porównanie twierdzą,że Ori jest lepsze
mogę zapytać co sądzisz o Avon w porównaniu do Oriflame? miałam parę rzeczy z Avonu ale to było bardzo dawno temu i niestety jakość była fatalna. Czasem bym i coś zamówiła ale się boję według Ciebie jako konsultantki daleko Avonowi do Ori czy w miarę zbliżony poziom?
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 19:04   #805
SonjaR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
mogę zapytać co sądzisz o Avon w porównaniu do Oriflame? miałam parę rzeczy z Avonu ale to było bardzo dawno temu i niestety jakość była fatalna. Czasem bym i coś zamówiła ale się boję według Ciebie jako konsultantki daleko Avonowi do Ori czy w miarę zbliżony poziom?
Próbowałaś kiedykolwiek przeanalizować składy produktów?
Ja ostatnio zaczęłam rozkładać je na części....i powiem szczerze, Avon oczywiście bardzo mnie zawiódł. Oczywiście są ludzie którym obojętne jest czy maseczka z glinką ma glinkę na końcu czy na początku składu,ale niestety ja nie po to kupuję coś co ma pomóc, by składnik był na końcu, czyli poniżej 1 %
W kwestii Oriflame, jeszcze nie analizowałam składów, ale są kosmetyki które mi służą, a są takie które nie, i pogodziłam się z tym, że ja mogę piać z zachwytu nad kremem a ktoś kto ma wrażliwą cerę, tego nie zrobi.
Mnie tusz Wonder nie uczulił, koleżankę tak, itd itd...

IMPOSSIBLE IS NOTHING!

ori-leszno.blogspot.com
Stary 2012-11-23, 19:39   #806
bulka114
Wtajemniczenie

Cytat:
bulka, nie rekrutuję, chyba się do tego nie nadaję, i brak mi ostatnio czasu, własna działalność skutecznie utrudnia wyjście poza mury
chciałabym mieć taką grupę jak Ty, z aktywnych 5 osóbek
chętnie przejdę kurs u Ciebie
Gratulacje sukcesu

Dlaczego twierdzisz, że się nie nadajesz?
Moja grupa obecnie liczy 23 konsultantów i szczerze mówiąc, jestem zadowolona z tego, jakie mają zamówienia, pomagam im jak tylko mogę.
Hehe, korzystam tylko z internetu i działam przez własną stronę internetową. Poświęcam dziennie 1-2godzinki na pracę i jestem zadowolona z efektów.
bulka114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 19:45   #807
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Próbowałaś kiedykolwiek przeanalizować składy produktów?
Ja ostatnio zaczęłam rozkładać je na części....i powiem szczerze, Avon oczywiście bardzo mnie zawiódł. Oczywiście są ludzie którym obojętne jest czy maseczka z glinką ma glinkę na końcu czy na początku składu,ale niestety ja nie po to kupuję coś co ma pomóc, by składnik był na końcu, czyli poniżej 1 %
W kwestii Oriflame, jeszcze nie analizowałam składów, ale są kosmetyki które mi służą, a są takie które nie, i pogodziłam się z tym, że ja mogę piać z zachwytu nad kremem a ktoś kto ma wrażliwą cerę, tego nie zrobi.
Mnie tusz Wonder nie uczulił, koleżankę tak, itd itd...
Zwykle patrzę na sam początek co znajduje się w największym stężeniu. Tyle, że dopiero zaczynam się orientować co i w jakiej ilości jest dobre a co nie, jakie są mity odnośnie składników, na co zwracać uwagę... Ciężko, ciężko. Łatwo się dać nabrać
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 19:55   #808
Koshatka
Zakorzenienie

Ja się nie znam na składach a z działania to moim zdaniem Oriflame zbliża się poziomem do Avonu. To już nie ta jakość co kilka lat temu, niestety.
Stary 2012-11-23, 20:29   #809
Mothernight
Raczkowanie

Te 10 lat temu Avon też był lepszy.Pamiętam dawne kremy,które cieszyły się powodzeniem Multiboost czy Hydrofirming.Firma zaczęła wprowadzać ulepszenia i zniknęły,nawet jeszcze tam będąc nie brałam już kremów.Ale dalej mają dobre to serum na końcówki włosów i kolorówkę

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Chodzi mi o pierwszy multiboost w przeźroczystym słoiczku z pomarańczową nakrętką.A Hydrofirming miał granatowy słoiczek z białą nakrętką(noc)i przeźroczysty z granatową nakrętką(dzień).Te późniejsze to już nie to samo.
Stary 2012-11-23, 20:35   #810
Koshatka
Zakorzenienie

A mi się wydaje że Avon się polepsza a Ori wręcz przeciwnie.

I tak jak w Avonie mam swoich ulubieńców tak w Ori nic mnie na dłużej nie przyciągnęło.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości