|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. XI
Czy ten płyn dezynfekujący jest ciągle w ofercie
?http://cz.oriflame.com/catalog-image...al/23644_1.png
|
|
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedz
Udało mi się przekroczyć magiczną liczbę 200, więc na moim koncie pojawiła się nadpłata 15,91![]() Chyba nieźle, jak na drugi katalog (tym bardziej, że na pierwszy załapałam się w przedostatni dzień jego obowiązywania;-). Mam w planach w weekend przekopać się przez te wszystkie wątki - może zmądrzeję i nie będę Was zadręczać głupimi pytaniami;-) Ale cóż - póki co, zdobywam doświadczenie;-) Miłego dnia wszystkim!
|
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie czy jak coś jest w brakach magazynowych ("O") to jest szansa, że dowiozą jeszcze w okresie obowiązywania katalogu? czy nie ma na co liczyć?
|
|
|
|
#786 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
A mi odjęli pp za mydełko które jest w brakach
nie wiem od czego to zależy w takim razie
|
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam w brakach ten płyn do kąpieli ze Sparkle in Paris i mimo to pp mi policzyło...
ciekawe.. chociaż może nie, muszę policzyć "ręcznie" pp, bo może i bez tego miałam 80 pp
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj u mojej znajomej w biurze Oriflame i tak zamarzyło mi się żeby u siebie mieć stand z zapasem kosmetyków Oriflame, dużą ilością katalogów, próbek, tak by każdy wiedział że u mnie są duże zapasy, tak jak u niej. I chciałabym w pierwszym dniu obowiązywania katalogu móc zamówić wszystkie nowości
![]() Ot taka wieczorna dywersja A jak Wy zdobywacie klientki i pp?
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Mnie stand-u nie potrzeba, ale próbkę każdego z kosmetyków to chciałabym mieć;-)
Edytowane przez roiro Czas edycji: 2012-11-23 o 00:31 |
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
oj super by było, jakby dawali próbki każdej nowości. nie muszą to być ilości hurtowe, ale po 1szt w 1 zamówieniu to by się przydało
|
#795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie chodzi mi nawet o ich oryginalny stand, ale chętnie w salonie ustawiłabym regał na którym miałabym zapas żeli pod prysznic, balsamów i perfum - ot tak, aby wszyscy wiedzieli, że jeśli potrzebują coś ciekawego na prezent, to mogą się do mnie zgłosić ![]() próbka każdego kosmetyku to moje marzenie, cóż, może kiedyś będzie mnie stać, aby zamawiać każdą nowość w katalogu, prezentować klientkom chciałabym, żeby Oriflame wprowadziło takie gazetki w których pokazuje nowości kolejnego katalogu i żeby konsultantka mogła tą nowość zamówić taniej
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie by było gdyby w Ori też było coś takiego w sensownych cenach- już widzę nasze łazienki, półki i inne kuferki pełne produktów ![]() ![]() ![]() Z tego co kojarzę, to był/jest oferta dla dobrych sprzedawców, którzy robią sami zamówienie na 700 pp z danym katalogu, to mogą/mogli kupić wybrane nowości 50% taniej. Nie wiem czy to jeszcze jest... i ile osób robi 700 pp sami
|
|
#797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
700 pp, musiałabym mieć naprawdę wielką grupę, żeby uzyskać taki obrót
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
A ori na co jest nastawione?Na rekrutację?Ale ktoś to musi od tych konsultantek kupować.Jeśli o to chodzi to wsparcie sprzedaży jest słabe.Reklamy nie ma w ogóle,chociaż trwa kampania rekrutacyjna i jest katalog świąteczny.Konsultantki mają odwalić całą robotę.Tą słynną reklamę z Demi zobaczyłam wreszcie jak pół dnia na axn specjalnie przesiedziałam.A Avon ze swoją reklamą na najważniejszych kanałach Tvp1,2,tvn,tvn style(gdzie mnóstwo kobiet ogląda).I poustawiali pachnące reklamy na przystankach w największych miastach.Ori bardzo mocno się odcina od Avonu,chcą uchodzić za ekskluzywną markę,dlatego chyba ze wszystkiego robią tajemnicę i pozują na trudnych do zdobycia
Ale reklama dźwignią handlu,nawet najwięksi giganci sobie jej nie odpuszczają. |
|
|
|
#799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przydałaby mi się strona z poradami jak zdobywać klientki, jak mieć duże zamówienia, przydałoby się duże wsparcie
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przesadzaj, nie potrzeba wielkiej grupy, żeby zdobyć 700pp Ode mnie z grupy dopiero złożyło zamowienie 5osób i ja ,i mam 670pp, szykuje się na 9% A jak tam u Was z wpisywaniem w tym katalogu? Jesli oczywiście rekrutujecie Szykują się jakieś awanse?
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałabym mieć taką grupę jak Ty, z aktywnych 5 osóbek chętnie przejdę kurs u Ciebie ![]() Gratulacje sukcesu
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie w przeciwieństwie diebie zupełnie przypadkowo widziałam kilka razy reklame z Demi a tylko raz jeden jedyny reklamę Avonu. Oprócz tego gdzie nie weszłabym na jakąkolwiek stronę w internecie tam wszędzie była reklama z Demi.
|
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha no popatrz
Ciekawe,bo jak ja byłam w Avon,to często słyszałam"avon o to nie".Teraz,kiedy moje klientki mają porównanie twierdzą,że Ori jest lepsze
|
|
|
|
#804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
według Ciebie jako konsultantki daleko Avonowi do Ori czy w miarę zbliżony poziom?
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnio zaczęłam rozkładać je na części....i powiem szczerze, Avon oczywiście bardzo mnie zawiódł. Oczywiście są ludzie którym obojętne jest czy maseczka z glinką ma glinkę na końcu czy na początku składu,ale niestety ja nie po to kupuję coś co ma pomóc, by składnik był na końcu, czyli poniżej 1 % W kwestii Oriflame, jeszcze nie analizowałam składów, ale są kosmetyki które mi służą, a są takie które nie, i pogodziłam się z tym, że ja mogę piać z zachwytu nad kremem a ktoś kto ma wrażliwą cerę, tego nie zrobi. Mnie tusz Wonder nie uczulił, koleżankę tak, itd itd...
|
|
#806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego twierdzisz, że się nie nadajesz? Moja grupa obecnie liczy 23 konsultantów i szczerze mówiąc, jestem zadowolona z tego, jakie mają zamówienia, pomagam im jak tylko mogę. Hehe, korzystam tylko z internetu i działam przez własną stronę internetową. Poświęcam dziennie 1-2godzinki na pracę i jestem zadowolona z efektów.
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie znam na składach a z działania to moim zdaniem Oriflame zbliża się poziomem do Avonu.
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Te 10 lat temu Avon też był lepszy.Pamiętam dawne kremy,które cieszyły się powodzeniem Multiboost czy Hydrofirming.Firma zaczęła wprowadzać ulepszenia i zniknęły,nawet jeszcze tam będąc nie brałam już kremów.Ale dalej mają dobre to serum na końcówki włosów i kolorówkę
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Chodzi mi o pierwszy multiboost w przeźroczystym słoiczku z pomarańczową nakrętką.A Hydrofirming miał granatowy słoiczek z białą nakrętką(noc)i przeźroczysty z granatową nakrętką(dzień).Te późniejsze to już nie to samo. |
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje że Avon się polepsza a Ori wręcz przeciwnie.
![]() I tak jak w Avonie mam swoich ulubieńców tak w Ori nic mnie na dłużej nie przyciągnęło.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

?

nie wiem od czego to zależy w takim razie

06.12.2020
23.07.2022
Ciekawe,bo jak ja byłam w Avon,to często słyszałam"avon o to nie".Teraz,kiedy moje klientki mają porównanie twierdzą,że Ori jest lepsze