|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
Cytat:
to trzymam kciuki by tak zostalo ![]() Blonde, wizyta z logopedą dobrze rokuje [ Blonde, super że kaska wpadła za ciuchy a powiedz mi masz jakiś preparat do prania dywanów? polecasz coś? ja tez musze wybrać ale taki shaggy.[/QUOTE] Mam nadzieje,ze sie odblokuje Najwazniejsze ze to nic strasznego, bo przyznam ze sie martwilam i juz zastanawilam czy to normalne i wszystko w porzadku![]() Co do dywanu to ja nie mam nic specjalnego, vanishem w spay szorowałam ![]() Cytat:
Jaka rolade miałas robic? Tz mi dzis truł caly dzien bym jakies ciasto zrobila, wiec na weekend sie pewnie skusze... Planuje pierogi w weekend lepic, juz na swieta Do zamrozenia![]() Tz usypia Sebe, wkoncu moge zjesc kolacje spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Blonde, chciałam zrobić roladę z serkiem i musem brzoskwiniowym... ale jak nie to nie
![]() Obraziłam się i nie próbuję już. Połamany biszkopt przełożyłam do formy, na to dam ser z musem brzoskwiniowym, do tego wiórki z czekolady i upiekę. I po sprawie nikt oprócz siostry nie wie, że miała być rolada!! |
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super,ze tak dobrze sie rozwija ![]() Mam juz sypialnie
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Cytat:
oby!
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Malenstfo gratuluje wizyty
napisałam wam coś w k.
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczynki za zainteresowanie
no i wydawało mi się że u nas najgorsze z ząbkami minęło, a tu zonk, Marysia dziś wieczorem urządziła histerię (witaj w klubie Madzia:rolleyes , pokazywała na piątki, zaśliniła i upociła się cała dalismy jej ibum i zasnęła, ale biedna nawet kolacji nie zjadła do tego rozwolnienie, katar, ehhh szlak by trafił to ząbkowanie Madziu, super że Maja tak ślicznie sie rozwija Today, ![]() Malenstwo, świetnie że nereczka się zmniejszyła Blonde, fajnie że logopeda Cię uspokoił a najgorsze że wiem że potrafi powiedzieć więcej, bo jak ma dobrą motywację (np pokazuje na lody w książeczce i mówie że jak powie co to jest to to dostanie ) to powie ładnie, ale w innym przypadku słysze nie i tyle ale pewnie jeszcze chwila i zaczniemy myśleć "kiedy w końcu przestanie tyle mówić"
|
|
|
|
#877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() --- a ja napiłam się piwa (nawet całego nie wypiłam w przeciągu 2h ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- stokrotko Ty kładź się do łózka, odpoczywaj i nie stresuj!!! |
|||
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo super
Today trzymam kciuki. Mała no w końcu Mama powoli daje sie przekonac na wizytę.Strong powiadasz, że 'Madzia się łądnie zachowała" dałam pierś z indyka Mięsko można juz po 6 m-ce (wg. tego co mam w rozpisce).Bao pokaż zdjęcia sypialni. Butter Natalko o kurcze... Ana ja zawsze byłam drobiazgowa ![]() Od 1,5 godziny Maja próbuje zasnąć. Na zmianę z nią z meżem leżymy
|
|
|
|
#879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super wiadomość z nereczką no i brawa za nie przytycie! Cytat:
Cytat:
no za 8 min będzie ta niania to prawda
|
|
|
#880 | |||
|
Zakorzenienie
|
noooo nieeeeee to dziolszki beda bezimienne??
![]() ![]() Cytat:
![]() ty sie lepiej nie smiej bo przyjedziesz na kawe i na chodniku wrecze Ci te szpitalne worki na buty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Maja tez dzis dlugo zasypiala bo ciagle cos ja wybudzalo na szczescie spi juz od 40 minut
|
|||
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Nosz qrcze rzucę temat mężowi dzisiaj...ale my od początku mieliśmy problem z imionami dla dziewczynki
Mnie się coś nic prawie nie podoba...A tu teraz jeszcze jak coś dwa imiona trzeba wybrać! |
|
|
|
#882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U Nas znowu Seba powtarza po dzieciach , wtedy ,,czytamy,, ksiazeczki i najchetniej powtarza,a tak to generalnie NIE![]() No i Seba sie strasznie denerwuje jak nie wiem o co mu chodzi... Cytat:
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale jakies imie musi ci sie chociaz troche podobac ![]() ja tam moglabym miec druzyne pilkarska dziewczynek bo tyle mi sie imion podoba a wogole to normalnie nerwy mam
|
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
konkurs przedłużyli do jutra 23:59
więc dzisiaj do 00:00 i po północy od nowa głosujemy i koniec
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
miesięczny zapas mleka, akurat co Julka pije
bon do Smyka album na zdjęcia taki dla maluszka ramka na zdjęcia to wszystko w jednej nagrodzie ![]() czajcie to "kobieta przy nadziei... ... to ta, która ma nadzieję, iż po porodzie zgubi te wszystkie cholerne kilogramy! ;"
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku, Blonde
na szczęście po 1,5 godziny zasnęła. Nie wiem czy to przez szczepionkę nie było. Dziś jej dziąsełka posmarowałam żelem i nawet nie płakała cały dzień Ale nie mogła zasnąć. Jak już zasnęła i ja chciałam od niej odejśc od razu sie budziła. Ale od 21.30 śpi.
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia dobrze, że śpi bidula mała
Stripi głosy oddane idę spać dobranoc nie wiem czy przez week do Was zaglądnę, ale wybaczycie?
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanego weekendu, postaramy się dużo nie pisać
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu
jesteś usprawiedliwiona ![]() Jak Maja zasnęła to nas z mężem na filmy wzięło. Teraz on poszedł prać w ręku (bo wcześniej siedzieliśmy cicho aby małej nie obudzić przypadkiem, taki miała lekki sen
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu - mam nadzieję, że prześpicie całą nockę spokojnie. U mnie Julka kaszlała przed zaśnięciem i teraz na szczęście śpi spokojnie. Dałam już jej syrop na kaszel, ale ona ma ten kaszel od kataru :/ także będę musiała iść jej psiknąć do nosa zaraz.
Najgorzej, że ja podłapałam
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi tez mam taką nadzieję. Może ją nóżka bolała, po szczepieniu
tylko sie tulić chciała Kochana to nie dobrze, że sama podłapałaś, aby cie nie rozłożyło.
|
|
|
|
#893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że mój mąż nie jest taki, jak Twój - nasze excele wzajemnie by się pozagryzały! (bo ja z tych, co Twój mąż - wszystko skrupulatnie planuję i przeliczam Cytat:
![]() Dziewczyny chyba już wszystkie znane mi sposoby napisały, także pewnie nie pomogę... Na pewno duuużo pić! Aaa, i nie mieszaj tylu tabletek! Sam Uro wystarczy Cytat:
Cytat:
dla teściowej!Cytat:
![]() TSH to hormon tarczycy. Powiesz, że chcesz zbadać również tarczycę, to prócz TSH może Ci jeszcze inne zapisać - ale to już dodatkowe są. TSH jest podstawowym Ja nie mam. Moja siostra ma i kilka razy od niej pożyczałam. A ona bardzo dużo z niej robi Co do rad zdrowotnych to nie dam sobie głowy uciąć, ale chyba nie
|
|
#894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że trafiłaś na kompetentnych sprzedawców. Zmieściłaś się w zaplanowanym budżecie? Cytat:
Dwie dziewczynki mówisz? No wciąż jakoś nie jestem do tego przekonana Cytat:
Ja próbuję swoje uśpić, zanim na dobre na pysku zagoszczą, ale coś mi nie idzie
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kochane!
Malensftoo, oj to mialby TZ babiniec jakby sie okazalo, ze 2 dziewczynki. Ciesze sie, ze nereczka w porzadku i ze generalnie wsio OK. |
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Piątunio!
I co tam Lasencje o poranku? Ja standardowo zaliczam ziew za ziewem... Ale jeszcze "tylko" 7,5h i weekend ![]() W pracy czeka mnie dziś okrutny dzień. Muszę zatonąć na kilka ładnych godzin w normach, przepisach, rozporządzeniach, ustawach Nie lubię! Poza tym brzuch mam taki mdły - w sensie ni to boli, ni to nie boli... Niech już @ przyjdzie, bo nudzą mnie te plamienia ![]() Wczoraj mąż zaprosił mnie na rozmowę - w sensie usiadł koło mnie i powiedział "Gadaj co ci leży" Już po pierwszym zdaniu oczy mi się zeszkliły, po chwili mąż pędził po chusteczki, co bym kanapy nie zalała Baaardzo pomogło, baaardzo mnie to oczyściło, dziś jest lepiej Na weekend planów brak. Prócz cotygodniowego sprzątania i zasłużonego lenistwa
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzielnie poczekam na lepsza wersje
![]() Cytat:
ja mam zaraz meeting wiec tak na szybko, fajnie, ze sobie pogadalas z mezem, takie cos jest nam szczegolnie potrzebne przed @ kiedy to jest w nas nagromadzonych wiele emocji. My ma weekend - Wroclaw bo naszym znajomym urodzil sie synek i jedziemy ich odwiedzic
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Ledwo zywa doczołgałam sie do pracy Moja koleżanka wpadła wczoraj ogladac zdjecia ze ślubu i pleneru. A że jest na płytce jest ich ponad 800 to do tego wypiłysmy troche wina... boszee... chyba sie starzeje, bo rano oczu nie mogłam otworzyc a budzik miałam ochote o sciane machnąć..![]() Teraz pije pyszną kawę i sie zastanawiam , że chyba rozrzuce sobie na biurku papiery i bede pozorowała pracę
|
#899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to prawda, nie dość, że czas jakiś taki smutnawy, to jeszcze zbliżająca się @, więc tych emocji było naprawdę sporo Mąż powiedział dziś rano, że chciałby ze mną częściej rozmawiać (matko, jeszcze częściej?! ).Wrocław Cytat:
|
|
#900 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszło super! Może źle się nakładało, ale w smaku rewelka ![]() Cytat:
![]() Cieszę się że nereczka się zmniejszyła i mam nadzieje, że będą 2 dziewczynki! ![]() Cytat:
ja słyszałam, że jak kobiecie hormony buzują to też nie wychodzi - to może buzują z innego powodu niż @ ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czekaj, zrobimy brainstorm i od razu coś wybierzesz. ![]() Chcesz? ![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry PIĄTEK ![]() ![]() Plan na weekend - dzisiaj luz, blues w domu, jutro mąż zabiera mnie na wycieczkę, ale jeszcze nie wiemy gdzie, wieczorem jesteśmy umówieni ze znajomymi a w niedziele nicnierobienie! ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Najwazniejsze ze to nic strasznego, bo przyznam ze sie martwilam i juz zastanawilam czy to normalne i wszystko w porzadku

a najgorsze że wiem że potrafi powiedzieć więcej, bo jak ma dobrą motywację (np pokazuje na lody w książeczce i mówie że jak powie co to jest to to dostanie
Pytałam się też o szkołę rodzenia, więc dał mi namiary i mówił, że mogę zacząć teraz chodzić, póki się dobrze czuję... 

na szczescie spi juz od 40 minut 

tylko sie tulić chciała
Dobrze, że mój mąż nie jest taki, jak Twój - nasze excele wzajemnie by się pozagryzały! 
akurat wczoraj się zastanawiałam czy mogłabym taką musaczkę wszamać????