Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 20:07   #871
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
[

A ja prosze o kciuki na jutro bo mam ostatnia wizyte z lekarzem i mam wielka nadzieje ze moze przyspieszy moje wywolanie i nie bede musiala az czekac do wtorku

Odezwe sie jutro teraz ide troche posprzatac
trzymam

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
a ja kochane WŁAŚNIE DOSTAŁAM W 59 dc @ !!!!; P[/COLOR] Nie powiem, nareszcie. Chociaż dzień sobie wybrała przy tym pęcherzu;-) Ale wyleżałam sie, jest lepiej.[COLOR="Silver"]

[

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Tak miało być...pod warunkiem, że tak zostanie
to trzymam kciuki by tak zostalo

Blonde, wizyta z logopedą dobrze rokuje
[
Blonde, super że kaska wpadła za ciuchy a powiedz mi masz jakiś preparat do prania dywanów? polecasz coś? ja tez musze wybrać ale taki shaggy.

[/QUOTE]

Mam nadzieje,ze sie odblokujeNajwazniejsze ze to nic strasznego, bo przyznam ze sie martwilam i juz zastanawilam czy to normalne i wszystko w porzadku

Co do dywanu to ja nie mam nic specjalnego, vanishem w spay szorowałam
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Nie wyszedł mi biszkopt...szok..nie zdarza mi się to
Podobno ciasta nie wychodzą, jak się ma @ - może dostanę

Jaka rolade miałas robic?
Tz mi dzis truł caly dzien bym jakies ciasto zrobila, wiec na weekend sie pewnie skusze...
Planuje pierogi w weekend lepic, juz na swietaDo zamrozenia

Tz usypia Sebe, wkoncu moge zjesc kolacje spokojnie

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez butterbear Pokaż wiadomość
przychodzi smok na leśną polanę ze zwierzętami i pyta:
- nazwisko?
- niedźwiedź.
- smok: Wpisuję cię na moją listę. Jutro stawisz się tu na polanie i cie zjem.
- nazwisko?
- wilk.
- smok: Wpisuję cię na listę. Jutro stawisz się tu na polanie i cie zjem.
- nazwisko?
- zając.
- smok: Wpisuję cię na listę. Jutro stawisz się tu na polanie i cię zjem.
- zając: A można nie przychodzić?
- smok: Można, wykreślam
:d
Stary 2012-11-22, 20:18   #872
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Blonde, chciałam zrobić roladę z serkiem i musem brzoskwiniowym... ale jak nie to nie
Obraziłam się i nie próbuję już. Połamany biszkopt przełożyłam do formy, na to dam ser z musem brzoskwiniowym, do tego wiórki z czekolady i upiekę. I po sprawie nikt oprócz siostry nie wie, że miała być rolada!!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:23   #873
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
dziekuje ci bardzo . Jak bede teraz w PL to sie zaopatrze. A ten jedwab to zamiast odzywki nakladasz?

Tak szybko ci rosna??? Mi tylko 1 cm na miesiac.

Ten Monural jest na recepte niestety.
nie, tylko na końcówki, odżywek używam sporadycznie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Gucia w bloku to tak cienko Na bank nie teraz. Ale za jakiś czas , czemu nie. Jak już bedziemy mieli domek to już na bank.

Bao nie., nie. Ja pisałam , że pampki chcę tylko 1 a potem już biedronkowe mam tę świateczną hehe niezła jest.

Ana ja całą ciąże zapisywałam wszystko i teraz też Miło tak sobie wszystko powspominać.

Mała

Butter też jestem w szoku. Miałam jej nie mówić o lekarzu, ale mąż jej powiedział. Super z tym urlopem

My już po szczepieniu. Maja waży 9100g. Wszystko super. Zrobiła furorę w przychodni swoim irokezem jak jej się włosy naelektryzowały od czapki wszyscy mówili, że ma genialną fryzurę aż się pediatra śmiała Maja jak zobaczyła pediatrę to aż rączki wyciągęła do niej. Zastrzyk w udo - więc ten bolący., Troszkę zapłakała przy wbijaniu igły a tak to była dzielna. Pediatra powiedziała, że super się rozwija i nie wymaga kontroli ale jak mamy ochotę to zaprasza nas jak Maja skończy roczek na taki mały bilans. Powiedziałam, ze na bank przyjdziemy a i kropelki też juz kazała odstawić i przez miesiąc mam nie jeść nabiału a potem moge spróbować. Dziś Mai podałam mięsko

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

aaa i obwód głowki ma 41,5 cm a ciemiączko 1x1 cm.
mhm....
super,ze tak dobrze sie rozwija

Mam juz sypialnie uciekam mała kapac

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:32   #874
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi, w głowie się nie mieszczą takie historie. Może faktycznie warto sprawą tej dziewczyny zainteresować media? Skandal!!!
no zobaczymy jak się sprawy potoczą, ale na pewno nie zostanie z tym sama

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
zaglosowalam z 2 komputerow

Strippi super dzidzius, buziaki dla nich,
dziękuję

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
mój tez juz zaczyna coraz więcej mówić
ja widziałam się logopedą we wtorek, powiedziała że ona też duże postępy od września widzi
No Jula właśnie od września robi postępy odkąd poszła do przedszkola.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

dla JulkiNapewno szybciej zacznie mówic
oby!
Stary 2012-11-22, 20:33   #875
stokrotka24
Zakorzenienie

Malenstfo gratuluje wizyty

napisałam wam coś w k.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:52   #876
Natala84
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczynki za zainteresowanie niby nic wielkiego się nie dzieje, ale ostatnio przemęczona jestem, dużo pracy....
no i wydawało mi się że u nas najgorsze z ząbkami minęło, a tu zonk, Marysia dziś wieczorem urządziła histerię (witaj w klubie Madzia:rolleyes, pokazywała na piątki, zaśliniła i upociła się cała dalismy jej ibum i zasnęła, ale biedna nawet kolacji nie zjadła do tego rozwolnienie, katar, ehhh szlak by trafił to ząbkowanie

Madziu, super że Maja tak ślicznie sie rozwija

Today,

Malenstwo, świetnie że nereczka się zmniejszyła i w ogóle że wizyta udana

Blonde, fajnie że logopeda Cię uspokoił wiem że Marysia jest młodsza, ale też słabo mówi a najgorsze że wiem że potrafi powiedzieć więcej, bo jak ma dobrą motywację (np pokazuje na lody w książeczce i mówie że jak powie co to jest to to dostanie ) to powie ładnie, ale w innym przypadku słysze nie i tyle ale pewnie jeszcze chwila i zaczniemy myśleć "kiedy w końcu przestanie tyle mówić"

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 20:59   #877
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Maleńatwo powodzenia L*

Ana staram się zapisywać na bieżąco, to co wydaje mi sie wazne. A robie to w takim ładnym notesie, kiedyś na koniec praktyk od opiekuna dostałam.
no ale żeby zapisywać kiedy jakie pampki to bym na to nie wpadła

Cytat:
To więc tak...NAJPRAWDOPODOBNIEJ będą dwie dziewczynki!

Ale...to pewne nadal nie jest...bo doktorek zaczął doszukiwać się siusiaka u prawego dzidziola, który ostatnio był dziewczynką Pokazywał mi jakiś cień...a dzieci mają już ciasno...dzidziol bokiem chyba był...więc nie wiem co myśleć

Oprócz tego nereczka prawego dzidziola zmniejszyła się!!! A to najważniejsze...teraz ma niecałe 3 mm
Najlepsze jest to, że doktorek zapomniał o tej nerce, dobrze, że ja skojarzyłam i musiał mi glutkiem lać po brzuchu jeszcze raz

Macicę już mam 3 palce nad pępkiem...czyli tak normalnie jakbym była w 28 tygodniu Szyjka zamknięta, trochę się "skróciła", ale nadal ma ponad 4 cm...

I chyba tyle...mam zrobić badania na następną wizytę, w tym krzywą cukrową Pytałam się też o szkołę rodzenia, więc dał mi namiary i mówił, że mogę zacząć teraz chodzić, póki się dobrze czuję...
ajjjajaj

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Ana, ja też zapisuję, prowadzę kamilowi "kalendarz maluszka"- dostałam z NIVEI i tam pisze dzień po dniu.
fajnie fajnie

---

a ja napiłam się piwa (nawet całego nie wypiłam w przeciągu 2h ) i włącza mi się samolot

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Malenstfo gratuluje wizyty

napisałam wam coś w k.
stokrotko Ty kładź się do łózka, odpoczywaj i nie stresuj!!!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:03   #878
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo super

Today trzymam kciuki.

Mała no w końcu Dziękuję za odp. odnośnie alergii Mama powoli daje sie przekonac na wizytę.

Strong powiadasz, że 'Madzia się łądnie zachowała" dałam pierś z indyka Mięsko można juz po 6 m-ce (wg. tego co mam w rozpisce).

Bao pokaż zdjęcia sypialni.

Butter

Natalko o kurcze...

Ana ja zawsze byłam drobiazgowa

Od 1,5 godziny Maja próbuje zasnąć. Na zmianę z nią z meżem leżymy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:38   #879
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Ale...to pewne nadal nie jest...bo doktorek zaczął doszukiwać się siusiaka u prawego dzidziola, który ostatnio był dziewczynką Pokazywał mi jakiś cień...a dzieci mają już ciasno...dzidziol bokiem chyba był...więc nie wiem co myśleć

Oprócz tego nereczka prawego dzidziola zmniejszyła się!!! A to najważniejsze...teraz ma niecałe 3 mm
Najlepsze jest to, że doktorek zapomniał o tej nerce, dobrze, że ja skojarzyłam i musiał mi glutkiem lać po brzuchu jeszcze raz

Macicę już mam 3 palce nad pępkiem...czyli tak normalnie jakbym była w 28 tygodniu Szyjka zamknięta, trochę się "skróciła", ale nadal ma ponad 4 cm...

I chyba tyle...mam zrobić badania na następną wizytę, w tym krzywą cukrową Pytałam się też o szkołę rodzenia, więc dał mi namiary i mówił, że mogę zacząć teraz chodzić, póki się dobrze czuję...

i super wiadomość z nereczką
no i brawa za nie przytycie!

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
to dobrze ze Wam tak dawkuje powoli mowienie jedne dzieciaczki mowia szybciej inne pozniej a moze logopeda cos poradzi
no dokładnie

Cytat:
Stripii, Butter tak lubi
Jak Twoje punkty? masz szanse?

Strippi, chyba chodziło Ci o program "idealna niania" pomyłka i się wkradła ja to oglądam , ale strasznie to reżyserowane. Podobało mi się jak jednym się niania zaczęła w wannie kąpać, oni wtargnęli do domu i ją nago wywalili z domu albo jak właśnie jedna się upiła i zasnęła a dzieci poszły do sklepu na lody a jak ją pytali czy cały czas je miała na oku to TAK TAK i że się świetnie bawili
mam 2700 pkt, nie wiem czy mam szansę, ten sławek ma już 3700 ;/

no za 8 min będzie ta niania

Cytat:
Stripi to straszne co spotkało Pszczółkę
to prawda
Stary 2012-11-22, 21:51   #880
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, żadnego!
noooo nieeeeee to dziolszki beda bezimienne??
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
nie wiem, nie było mnie na nim, była ona i WOjtuś sam na sam, ja po prostu ją spotkałam jak go przyprowadziła bo było już po 14 i czekałam żeby go zabrać do domu, wtedy z nią rozmawiałam
ahaa czyli taka indywidualna rozmowa z dzieckiem
Cytat:
Kotek,
ty sie lepiej nie smiej bo przyjedziesz na kawe i na chodniku wrecze Ci te szpitalne worki na buty
Cytat:
Przychodzi smok na leśną polanę ze zwierzętami i pyta:
- Nazwisko?
- Niedźwiedź.
- Smok: Wpisuję cię na moją listę. Jutro stawisz się tu na polanie i cie zjem.
- Nazwisko?
- Wilk.
- Smok: Wpisuję cię na listę. Jutro stawisz się tu na polanie i cie zjem.
- Nazwisko?
- Zając.
- Smok: Wpisuję cię na listę. Jutro stawisz się tu na polanie i cię zjem.
- Zając: A można nie przychodzić?
- Smok: Można, wykreślam
hahahaha ah ten zajc
Cytat:
ojjjj boroczka

Maja tez dzis dlugo zasypiala bo ciagle cos ja wybudzalo na szczescie spi juz od 40 minut

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:05   #881
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
noooo nieeeeee to dziolszki beda bezimienne??
Nosz qrcze rzucę temat mężowi dzisiaj...ale my od początku mieliśmy problem z imionami dla dziewczynki Mnie się coś nic prawie nie podoba...

A tu teraz jeszcze jak coś dwa imiona trzeba wybrać!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:08   #882
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde, chciałam zrobić roladę z serkiem i musem brzoskwiniowym... ale jak nie to nie
Obraziłam się i nie próbuję już. Połamany biszkopt przełożyłam do formy, na to dam ser z musem brzoskwiniowym, do tego wiórki z czekolady i upiekę. I po sprawie nikt oprócz siostry nie wie, że miała być rolada!!
grunt to wymyslec cos z czegos nieudanego

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Mam juz sypialnie uciekam mała kapac

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczynki za zainteresowanie niby nic wielkiego się nie dzieje, ale ostatnio przemęczona jestem, dużo pracy....
no i wydawało mi się że u nas najgorsze z ząbkami minęło, a tu zonk, Marysia dziś wieczorem urządziła histerię (witaj w klubie Madzia:rolleyes, pokazywała na piątki, zaśliniła i upociła się cała dalismy jej ibum i zasnęła, ale biedna nawet kolacji nie zjadła do tego rozwolnienie, katar, ehhh szlak by trafił to ząbkowanie

Blonde, fajnie że logopeda Cię uspokoił wiem że Marysia jest młodsza, ale też słabo mówi a najgorsze że wiem że potrafi powiedzieć więcej, bo jak ma dobrą motywację (np pokazuje na lody w książeczce i mówie że jak powie co to jest to to dostanie ) to powie ładnie, ale w innym przypadku słysze nie i tyle ale pewnie jeszcze chwila i zaczniemy myśleć "kiedy w końcu przestanie tyle mówić"
Biedna

U Nas znowu Seba powtarza po dzieciachJak z nim siedze to roznie...najlepszy czas to po obudzeniue z rana w łozku, wtedy ,,czytamy,, ksiazeczki i najchetniej powtarza,a tak to generalnie NIE
No i Seba sie strasznie denerwuje jak nie wiem o co mu chodzi...

Cytat:
Stary 2012-11-22, 22:30   #883
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Nosz qrcze rzucę temat mężowi dzisiaj...ale my od początku mieliśmy problem z imionami dla dziewczynki Mnie się coś nic prawie nie podoba...

haha chyba musze Cie zmotywowac bo inaczej faktycznie beda bezimienne

no ale jakies imie musi ci sie chociaz troche podobac

ja tam moglabym miec druzyne pilkarska dziewczynek bo tyle mi sie imion podoba

a wogole to normalnie nerwy mam widzialam kiedys zdjecie z dekoracja stolu i bardzo mi sie ta dekoracja spodobala (na bank byly tam kieliczki odwrocone z malymi bombeczkami w srodku) i za chiny nie moge sobie przypomniec gdzie to widzialam

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:34   #884
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

konkurs przedłużyli do jutra 23:59
więc dzisiaj do 00:00 i po północy od nowa głosujemy i koniec
Stary 2012-11-22, 22:42   #885
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
konkurs przedłużyli do jutra 23:59
więc dzisiaj do 00:00 i po północy od nowa głosujemy i koniec
A co jest do wygrania ze tak walczysz?
Stary 2012-11-22, 22:57   #886
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
A co jest do wygrania ze tak walczysz?
miesięczny zapas mleka, akurat co Julka pije
bon do Smyka
album na zdjęcia taki dla maluszka
ramka na zdjęcia

to wszystko w jednej nagrodzie

czajcie to "kobieta przy nadziei... ... to ta, która ma nadzieję, iż po porodzie zgubi te wszystkie cholerne kilogramy! ;"
Stary 2012-11-22, 23:14   #887
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kotku, Blonde na szczęście po 1,5 godziny zasnęła. Nie wiem czy to przez szczepionkę nie było. Dziś jej dziąsełka posmarowałam żelem i nawet nie płakała cały dzień Ale nie mogła zasnąć. Jak już zasnęła i ja chciałam od niej odejśc od razu sie budziła. Ale od 21.30 śpi.

Stary 2012-11-22, 23:18   #888
kaska87
Zakorzenienie

Madzia dobrze, że śpi bidula mała

Stripi głosy oddane

idę spać dobranoc
nie wiem czy przez week do Was zaglądnę, ale wybaczycie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:23   #889
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Stripi głosy oddane

idę spać dobranoc
nie wiem czy przez week do Was zaglądnę, ale wybaczycie?
Dzięki Kasiu
udanego weekendu, postaramy się dużo nie pisać
Stary 2012-11-22, 23:23   #890
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu jesteś usprawiedliwiona

Jak Maja zasnęła to nas z mężem na filmy wzięło. Teraz on poszedł prać w ręku (bo wcześniej siedzieliśmy cicho aby małej nie obudzić przypadkiem, taki miała lekki sen

Stary 2012-11-22, 23:30   #891
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Madziu - mam nadzieję, że prześpicie całą nockę spokojnie. U mnie Julka kaszlała przed zaśnięciem i teraz na szczęście śpi spokojnie. Dałam już jej syrop na kaszel, ale ona ma ten kaszel od kataru :/ także będę musiała iść jej psiknąć do nosa zaraz.
Najgorzej, że ja podłapałam
Stary 2012-11-22, 23:36   #892
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strippi tez mam taką nadzieję. Może ją nóżka bolała, po szczepieniu tylko sie tulić chciała Kochana to nie dobrze, że sama podłapałaś, aby cie nie rozłożyło.

Stary 2012-11-23, 07:32   #893
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Moj tż zrobił w exelu przeliczenia - ile jaki płyn kosztuje, ile z niego wyjdzie kąpieli w miesiącu, ile kąpieli za 50zł no przeróżne..... w końcu wyszło mu, ze balneum jest najtańsze, mimo że kosztuje tyle co oliatum, ale daje się go 5ml a nie 15 (jak oliatum czy emolium itp) więc tak naprawdę jest 3 razy tańszy..... i jak się okazało jest na bazie naturalnych olei i ma bardzo dobre opinie dermatologów i zaykłych użytkowników http://balneumbabybasic.pl/ szczerze polecam.... bo i tani (ale nie przy jednorazowym zakupie, bo trzeba wydać te 60zł) i dobry
Dobrze, że mój mąż nie jest taki, jak Twój - nasze excele wzajemnie by się pozagryzały! (bo ja z tych, co Twój mąż - wszystko skrupulatnie planuję i przeliczam )

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
halo kochane.
Wczoraj jak wyjechałam z domu o 9 rano, tak wróciłam z pracy o 1 w nocy...i to z zapaleniem pęcherza....;-((((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((((((((((( ((((((((

Dziś tak zdycham, że nie mogę. Któraś ma jakieś patenty na to? Już zajadam uro furaginum, rutunaceę i unrinal, ale lipa...W dodatku teraz przy planowaniu takie jaja. Nie wiem czy mam po tym posiew robić czy co. Jeszcze w łepie mi się kręci do tego...A w tym cyklu mam brać clo. Przedwczoraj skończyłam luteinę, @ nadal nie ma, zapalenie za to jest;P
depresja
Bidoku
Dziewczyny chyba już wszystkie znane mi sposoby napisały, także pewnie nie pomogę... Na pewno duuużo pić!
Aaa, i nie mieszaj tylu tabletek! Sam Uro wystarczy

Cytat:
Wrocilismy od logopedy
Bardzo miła Pani, Seba sie bawil, przeprowadzila ze mna wywiad, powiedziałam o swoich obserwacjach i zmartwieniach. Pytała co mowi i ile.Potem układala z nim puzzle, zadawala pytania, ja troche pomagałam mu mowiac po polsku. Bardzo dobrze mu szło.Pozniej to samo z lala, pokazał czesci ciała. Gneralnie była zachwycona, mowiła,ze nie ma sie czym martwic,ze jest dobrze, ze Seba jest żywym, kontaktowym dzieckiem. Pytała o przedszkole i powiedziła,ze dzis sie skonataktuje z tamtejsza logopeda i potem ustala terapie, bo beda rózne(wszystko zalezy od mozliwosci dziecka i od samego dziecka)albo 1 na 1, albo grupowa z innymi dziecmi albo z rodzicem lub w domu. Zobaczymy, najwazniejsze ze cos sie ruszyło i mnie troche uspokoiliMowiła mi tez ze teraz Seba ma mętlik w głowie, duzo chodzi do przedszkola i w domu mówimy inaczej, ale wg niej nie jest zleAaa i zrobia mu jeszcze raz dokładne badanie słuchuNo i jestem dumna, bo ładnie współpracował a tego sie obawiałam

Cytat:
aaa i dzwoniła do mnie teściowa i mnie przepraszała, ze tak zbagatelizowała ten liszaj Mai i że to ona czuje sie skrzyczana przez pediatrę.
dla teściowej!

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Aaby ja chyba coś pominęłam... kiedy zaczynacie starania?
Toxo już mam zrobione i chlamydię też oraz grupę krwi.

tsh to hormon? wystarczy mu powiedzieć tsh i będzie wiedział? w ogóle to mam stresiora, bo... ten lekarz miał dz u nas... i boję się, ze wszystkim powie

Oooo jaaaa wygląda ciekawie!!! masz tą książkę? korzystasz? kupiłabyś drugi raz? a wkleisz mi skan jakieś przykładowego przepisu i czy ma jakieś rady zdrowotne?
Eee, no jak to kiedy... Soon

TSH to hormon tarczycy. Powiesz, że chcesz zbadać również tarczycę, to prócz TSH może Ci jeszcze inne zapisać - ale to już dodatkowe są. TSH jest podstawowym

Ja nie mam. Moja siostra ma i kilka razy od niej pożyczałam. A ona bardzo dużo z niej robi Niestety nie mam jej w tej chwili u siebie, więc nie mam możliwości przesłania zdjęcia/skanu. One są na bieżąco w empiku, więc jak będziesz to wstąp i zerknij.
Co do rad zdrowotnych to nie dam sobie głowy uciąć, ale chyba nie Rad zdrowotnych musiałabyś szukać raczej w jakiejś książce kucharskiej dietetycznej

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 07:32   #894
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Od rana byłam nieprzytomna, ale dostałam taką informację że od razu mi się rozbudziłam. Napisałam w k.
W końcu jakiś pozytyw!

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Pierwszy raz dostałam skierowanie na okulary, więc to był mój pierwszy raz Poszłam sama i sama wybrałam. Ja generalnie jestem bezproblemowym konsumentem, podoba się, dobrze leży, płacę i wychodzę Poza tym poszłam do salonu, gdzie byli genialni ludzie, którzy nie tylko doradzili, ale też pogadali w między czasie Oczywiście oni stwierdzili, że mam fajną twarz, że dużo jej pasuje, a ja i tak nie będę mogła się przyzwyczaić. I rzęsy muszę mniej malować, bo mi haczyły o szkła
Poka się!
Fajnie, że trafiłaś na kompetentnych sprzedawców. Zmieściłaś się w zaplanowanym budżecie?

Cytat:

(...)

Bardzo się cieszę, że dzieciaki zdrowe i że z nereczką wszystko dobrze!
Dwie dziewczynki mówisz? No wciąż jakoś nie jestem do tego przekonana

Cytat:
Aaby, w ciągu jednego dnia doszedł mi.... zajad też z lewej strony
Niestety, zajady mają to do siebie, że kilka dni się rozwijają... Mam nadzieję, że szybko Ci przejdą
Ja próbuję swoje uśpić, zanim na dobre na pysku zagoszczą, ale coś mi nie idzie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-23, 07:33   #895
Nikita...
Zakorzenienie

Dzien dobry kochane!

Malensftoo,
oj to mialby TZ babiniec jakby sie okazalo, ze 2 dziewczynki. Ciesze sie, ze nereczka w porzadku i ze generalnie wsio OK.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 07:37   #896
aaby
Zakorzenienie

Piątunio!

I co tam Lasencje o poranku?
Ja standardowo zaliczam ziew za ziewem... Ale jeszcze "tylko" 7,5h i weekend
W pracy czeka mnie dziś okrutny dzień. Muszę zatonąć na kilka ładnych godzin w normach, przepisach, rozporządzeniach, ustawach Nie lubię!

Poza tym brzuch mam taki mdły - w sensie ni to boli, ni to nie boli... Niech już @ przyjdzie, bo nudzą mnie te plamienia

Wczoraj mąż zaprosił mnie na rozmowę - w sensie usiadł koło mnie i powiedział "Gadaj co ci leży" Już po pierwszym zdaniu oczy mi się zeszkliły, po chwili mąż pędził po chusteczki, co bym kanapy nie zalała Baaardzo pomogło, baaardzo mnie to oczyściło, dziś jest lepiej Musiało chyba to wszystko po prostu ze mnie spłynąć...

Na weekend planów brak. Prócz cotygodniowego sprzątania i zasłużonego lenistwa

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-23, 07:46   #897
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Nikita właśnie ten w tej słabej jakości już mi się ś.c.ią.ga
Ja dzielnie poczekam na lepsza wersje

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Piątunio!

W pracy czeka mnie dziś okrutny dzień. Muszę zatonąć na kilka ładnych godzin w normach, przepisach, rozporządzeniach, ustawach Nie lubię!

Poza tym brzuch mam taki mdły - w sensie ni to boli, ni to nie boli... Niech już @ przyjdzie, bo nudzą mnie te plamienia

Wczoraj mąż zaprosił mnie na rozmowę - w sensie usiadł koło mnie i powiedział "Gadaj co ci leży" Już po pierwszym zdaniu oczy mi się zeszkliły, po chwili mąż pędził po chusteczki, co bym kanapy nie zalała Baaardzo pomogło, baaardzo mnie to oczyściło, dziś jest lepiej Musiało chyba to wszystko po prostu ze mnie spłynąć...
heeej Aaby,

ja mam zaraz meeting wiec tak na szybko, fajnie, ze sobie pogadalas z mezem, takie cos jest nam szczegolnie potrzebne przed @ kiedy to jest w nas nagromadzonych wiele emocji.

My ma weekend - Wroclaw bo naszym znajomym urodzil sie synek i jedziemy ich odwiedzic

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:39   #898
mysia1986
Zakorzenienie

Hej,

Ledwo zywa doczołgałam sie do pracy Moja koleżanka wpadła wczoraj ogladac zdjecia ze ślubu i pleneru. A że jest na płytce jest ich ponad 800 to do tego wypiłysmy troche wina... boszee... chyba sie starzeje, bo rano oczu nie mogłam otworzyc a budzik miałam ochote o sciane machnąć..
Teraz pije pyszną kawę i sie zastanawiam , że chyba rozrzuce sobie na biurku papiery i bede pozorowała pracę
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:43   #899
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Ja dzielnie poczekam na lepsza wersje

heeej Aaby,

ja mam zaraz meeting wiec tak na szybko, fajnie, ze sobie pogadalas z mezem, takie cos jest nam szczegolnie potrzebne przed @ kiedy to jest w nas nagromadzonych wiele emocji.

My ma weekend - Wroclaw bo naszym znajomym urodzil sie synek i jedziemy ich odwiedzic
Hej
Oj to prawda, nie dość, że czas jakiś taki smutnawy, to jeszcze zbliżająca się @, więc tych emocji było naprawdę sporo
Mąż powiedział dziś rano, że chciałby ze mną częściej rozmawiać (matko, jeszcze częściej?! ).

Wrocław

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Teraz pije pyszną kawę i sie zastanawiam , że chyba rozrzuce sobie na biurku papiery i bede pozorowała pracę
To zupełnie jak ja

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-23, 08:49   #900
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
i smacznego aż mi ślinka pociekła akurat wczoraj się zastanawiałam czy mogłabym taką musaczkę wszamać????
Wiesz co ja zrobiłam coś dużo lżejszego niż musaka. Mięsko przesmażyłam z oliwkami, papryką, cebulką i pieczarkami. Dałam troszkę przecieru pomidorowego. I później przekładałam z cukinią (jeden błąd - nie przesmażyłam cukinii wyszło mi strasznie dużo wody) i na wierzch ser i troszkę serka wiejskiego Wyszło super! Może źle się nakładało, ale w smaku rewelka

Cytat:

super, że wszystko ok! Słuchaj się lekarza!
Cieszę się że nereczka się zmniejszyła i mam nadzieje, że będą 2 dziewczynki!

Cytat:
Nie wyszedł mi biszkopt...szok..nie zdarza mi się to
Podobno ciasta nie wychodzą, jak się ma @ - może dostanę

ja słyszałam, że jak kobiecie hormony buzują to też nie wychodzi - to może buzują z innego powodu niż @

Cytat:

Przychodzi smok na leśną polanę ze zwierzętami i pyta:
- Nazwisko?
- Niedźwiedź.
- Smok: Wpisuję cię na moją listę. Jutro stawisz się tu na polanie i cie zjem.
- Nazwisko?
- Wilk.
- Smok: Wpisuję cię na listę. Jutro stawisz się tu na polanie i cie zjem.
- Nazwisko?
- Zając.
- Smok: Wpisuję cię na listę. Jutro stawisz się tu na polanie i cię zjem.
- Zając: A można nie przychodzić?
- Smok: Można, wykreślam
Rozwaliłaś mnie!

Cytat:
brzmi super!

Cytat:
czekaj, zrobimy brainstorm i od razu coś wybierzesz.
Chcesz?

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Piątunio!

Na weekend planów brak. Prócz cotygodniowego sprzątania i zasłużonego lenistwa
Cieszę się, że Ci lepiej

Dzień dobry PIĄTEK

Plan na weekend - dzisiaj luz, blues w domu, jutro mąż zabiera mnie na wycieczkę, ale jeszcze nie wiemy gdzie, wieczorem jesteśmy umówieni ze znajomymi a w niedziele nicnierobienie!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości