Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-11-22, 21:27   #241
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 731
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Poka¿ wiadomo¶æ
Przysz³y moje ruskie maski , po po³udniu testy
A jakie zamowilas? Napisz koniecznie jak poszlo, bo na mnie dwa czekaja w domu na moj przyjazd na swieta.
Stary 2012-11-22, 21:28   #242
nafiyqa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 813

kascysko, co myslisz o kremach-maskach do twarzy Orientana?

nafiyqa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:36   #243
MissChievousTess
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 327

Mia³am okropnie d³ugi i mêcz±cy dzieñ.
Na pocieszenie postanowi³am zrobiæ sobie olejowanie i siedzê i pachnê teraz tymi wszystkimi olejkami
Kusicie, mam przez was ochotê na nowe maski do w³osów.
Chyba zaraz sobie w koñcu jakie¶ kliknê na allegro.
Prawie ca³y miesi±c opiera³am siê pokusie, ale mam ju¿ resztki kallosa, wiêc czas na zakupy

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Poka¿ wiadomo¶æ
Potrzebuje Waszej porady
Czy sa np. plaskie drewniane szczotki do czesania wlosow?
Chodzi mi o to, zeby uniknac elektryzowania.
W tym celu po myciu rozczesuje wlosy drewnianym grzebieniem, ale juz susze je na plastikowej plaskiej szczotce (bo innej nie mam) i chyba od tego strasznie elektryzuja mi sie wlosy.

Macie jakies porady?
Ja pokocha³am Tangle Tezeer. Koniec elektryzowania siê.
Ja mam kompakt do torebki. I chyba by³ to dobry pomys³ bo dziêki klapce ochronnej mniej ³apie brud ni¿ mog³aby ³apaæ bez niej.
MissChievousTess jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:38   #244
Dinulka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 109

ja mam bingo dro¿dze, shea i ghassoul i najbardziej mi pasuje shea, dro¿d¿e s³abiej... Polecacie co¶ z Bingo procz tych masek?

kiedy ten DDD? Chociaz ja to denkowaæ powinnam...

to faktycznie jest sk³ad tej ró¿owej elseve http://4.bp.blogspot.com/-NRcPRJVuKM.../P10200241.JPG. Widzê PEG, wiêc chyba nie jest dobrze, ale mo¿e kto¶ lepiej siê orientuj±cy luknie?

Ja chyba dzi¶ zaolejujê... ale unika³am tego ostatnio, bo prz zmywaniu oleju wypada mi wiêcej w³osów, albo mo¿e siê ³ami±? Bo nie nak³adam na skalp... Mia³y¶cie tak?

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-11-22 o 21:47
Dinulka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:48   #245
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Poka¿ wiadomo¶æ
Ja pokocha³am Tangle Tezeer. Koniec elektryzowania siê.
Ja mam kompakt do torebki. I chyba by³ to dobry pomys³ bo dziêki klapce ochronnej mniej ³apie brud ni¿ mog³aby ³apaæ bez niej.
A na TT mozna suszyc wlosy? Wygodne to jest?

Dinulka, 3 grudnia.

Stary 2012-11-22, 21:59   #246
blackberry8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 770

Cytat:
Napisane przez Dinulka Poka¿ wiadomo¶æ
Ja chyba dzi¶ zaolejujê... ale unika³am tego ostatnio, bo prz zmywaniu oleju wypada mi wiêcej w³osów, albo mo¿e siê ³ami±? Bo nie nak³adam na skalp... Mia³y¶cie tak?
Mi wypadaj± normalnie po olejach, tylko jak ich nie myjê powy¿ej 3 dni (je¶li nie pokazuje siê ludziom i/lub jestem chora) to lec± jak szalone, wrêcz kêpkami
Mo¿e tutaj znajdziesz odpowied¼:
Cytat:
W³osy wypadaj± po oleju – przyczyn mo¿e byæ kilka. Po pierwsze byæ mo¿e to nie wina oleju, a samego masa¿u, który wykonujemy nak³adaj±c go na skalp. Spróbujcie zrobiæ sam masa¿ bez oleju i zobaczcie czy w³osy wypadaj± tak samo mocno. Po drugie byæ mo¿e trzymali¶my olej na g³owie zbyt d³ugo. Wbrew temu co sama kiedy¶ pisa³am na blogu i o czym mo¿ecie przeczytaæ w wielu miejscach na Internecie takie przetrzymywanie oleju wcale nie jest dla skóry korzystne. Co innego olej na³o¿ony jedynie na w³osy (a i tu nie u ka¿dego bêdzie siê sprawdza³a zasada, ¿e im d³u¿ej tym lepiej – u wielu osób najlepiej sprawdza siê krótkie olejowanie od 30min do godziny), a zupe³nie co innego ten na skalpie. Olej mo¿e tworzyæ na nim t³ust±, nieprzepuszczaln± warstwê, która po d³u¿szym czasie „dusi” nam mieszki w³osowe (nie dopuszcza do nich tlenu) i mo¿e powodowaæ nadmierne wypadanie. Takie beztlenowe ¶rodowisko wzmaga te¿ namna¿anie siê bakterii i grzybów ¿yj±cych na naszej skórze co równie¿ mo¿e byæ przyczyn± wypadania. Dlatego je¶li nak³adacie oleje na skalp to nigdy nie zostawiajcie tego na noc. Godzina czy dwie w zupe³no¶ci wystarcz±. Po trzecie przyczyn± wypadania w³osów po oleju mo¿e byæ te¿ alergia czy podra¿nienie. Wiele osób jest uczulonych na orzechy i nierafinowane oleje bêd± im szkodziæ. W tym wypadku mo¿e siê okazaæ, ¿e nawet olejowanie samych w³osów jest niewskazane, bo olej mimo wszystko jaki¶ kontakt ze skór± bêdzie mieæ. Po czwarte zwiêkszona ilo¶æ w³osów, która wypad³a nam po olejowaniu mo¿e byæ te¿ spowodowana nasz± nieostro¿no¶ci±, naolejowane rêce (zw³aszcza bardziej ciê¿kimi olejami, np. rycynowym) mog± siê nieco bardziej do w³osów „kleiæ” i je po prostu wyrywaæ. Samej mi siê to nie raz zdarzy³o, ale teraz staram siê po prostu bardziej uwa¿aæ.
blackberry8 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:03   #247
aleeexandra
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 898

Cytat:
Piêkne
dziêkujê

Cytat:
Napisane przez santi santi Poka¿ wiadomo¶æ

Fajna d³ugo¶æ, aktualnie d±¿ê do podobnej

Po pierwszej czê¶ci zdania mia³am wyj±tkowo szeroki u¶miech, po drugiej trochê mi zbled³ Kusi mnie wypróbowanie innych Bingaczy ni¿ ten z shea, chociaz sprawdza siê ¶wietnie. Polecacie które¶ szczególniej? Rzuci³ mi siê w oczy ten z glink± ghassoul i dro¿d¿owy, chocia¿ czajê siê tez na rusk± maskê dro¿d¿ow±, wiêc musia³abym zdecydowaæ miêdzy jednym a drugim
dziêki

Na mojej wish li¶cie s± 4: shea, keratyna i spirulina, dro¿d¿owa, kaszmir i kolagen

Cytat:
ja mam bingo dro¿dze, shea i ghassoul i najbardziej mi pasuje shea, dro¿d¿e s³abiej... Polecacie co¶ z Bingo procz tych masek?

kiedy ten DDD? Chociaz ja to denkowaæ powinnam...

to faktycznie jest sk³ad tej ró¿owej elseve http://4.bp.blogspot.com/-NRcPRJVuKM.../P10200241.JPG. Widzê PEG, wiêc chyba nie jest dobrze, ale mo¿e kto¶ lepiej siê orientuj±cy luknie?

Z tego co kojarzê z wypowiedzi Kascysko, to PEG nie jest jakim¶ strasznym sk³adnikiem, ale niech ekspert siê wypowie
aleeexandra jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:07   #248
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 243

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
hmm co¶ przegapi³am, co to za balsam?
Ten
http://kalina-sklep.pl/balsam-na-kwi...0ml-p-174.html
Cytat:
Napisane przez grudniowa Poka¿ wiadomo¶æ
A jakie zamowilas? Napisz koniecznie jak poszlo, bo na mnie dwa czekaja w domu na moj przyjazd na swieta.

Wziê³am jeszcze to
http://kalina-sklep.pl/maska-odzywcz...0ml-p-522.html

i to
http://kalina-sklep.pl/drozdzowa-mas...0ml-p-255.html

A Ty jakie zamowila¶?
Cytat:
kascysko, co myslisz o kremach-maskach do twarzy Orientana?
Pytanie wprawdzie nie do mnie, ale....
Mialam cztery ze wspólnych zakupów ( zu¿y³am z algami i z papaj± ) zostalo mi nietkniête anti -age i z traw±.
Jak dla mnie to porazka. Niby 100% naturalne, ale pachn± bardzo intensywnie i zapach nic a nic nie jest naturalny - mocno perfumowane. Na opakowani nigdzie nie ma pelnego sk³adu, ani wogóle skladu. Jest za to napis - made in china
Nic nie robily mi, ale w ktorym¶ z w±tkow podczytalam ¿e kilka dziewczyn po nich wysypalo czy tam podra¿nilo.
Generalnie, jak dla mnie szkoda na nie kasy.
anastazjaaa2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:36   #249
versatille
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 940

Cytat:
Sk³ad niezbyt Mo¿e nie ca³kowicie do ale niezbyt.
PPG 18/18 to je silikon

Cicho mi tam z maskami Bingo dopiero dwie nowe maski dostanê, a jeszcze do koñca roku ze 3 oleje wpadn±, jaki¶ szamponik i od¿ywka Fructisa

Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu,
gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2012-11-22 o 23:04
versatille jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:36   #250
Kingabyd
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Witam!
Mam pytanie. Rozja¶nia³am w³osy rozja¶niaczem, na rozja¶niacz k³ad³am jeszcze farbê, po rozja¶niaczu na mokre w³osy. W³osy po jakim¶ czasie zrobi³y siê szorstkie a niedawno zaobserwowa³am stercz±ce kikuty na czubku i nie sa to pojedyncze w³oski ale kêpka takich skróconych ( u³amanych) w³osów. Jestem za³amana. We wtorek by³am u fryzjera i pofarbowa³am je na ciemniejszy kolor. Dzi¶ robi³am maskê z kefiru, miodu i cytryny, oraz wtar³am maskê panteen i p³ukankê octow±. A teraz pytanie : czy te u³amane w³osy bêd± ros³y czy muszê je uci±æ do zera bo one teraz maj± 4 cm d³ugo¶ci? Proszê o odpowiedz...pozdrawiam. W³osy nie wypadaj± ani sie nie rozdwajaj±.
Kingabyd jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:39   #251
Dinulka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 109

Cytat:

Dinulka, 3 grudnia.
Dziêki
nigdy nie suszy³am na TT, bo generalnie tego nie robiê, ale wydaje mi siê, ¿e niezbyt wygodne... i raczej nie da siê tak jak na okr±g³± szczotkê. No i mi mokre w³osy siê jakby przyklejaj± do TT

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Poka¿ wiadomo¶æ
Mi wypadaj± normalnie po olejach, tylko jak ich nie myjê powy¿ej 3 dni (je¶li nie pokazuje siê ludziom i/lub jestem chora) to lec± jak szalone, wrêcz kêpkami
Mo¿e tutaj znajdziesz odpowied¼:
Dziêki za info, nic do siebie dopasowaæ nie mogê co prawda, ale spróbujê olejowaæ na godzinê przed myciem,a nie na noc. Ale niestety wtedy to na pewno bêdzie rzadziej, bo z godzinê oleju, umycie, maska ze 20 minut i 2-3 godz schniêcia... musia³abym wstawaæ w nocy chyba

Versatille dziêki za analizê jak silikon to nie dla mnie... unikam ich

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-11-22 o 22:41
Dinulka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:45   #252
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kingabyd Poka¿ wiadomo¶æ
Witam!
Mam pytanie. Rozja¶nia³am w³osy rozja¶niaczem, na rozja¶niacz k³ad³am jeszcze farbê, po rozja¶niaczu na mokre w³osy. W³osy po jakim¶ czasie zrobi³y siê szorstkie a niedawno zaobserwowa³am stercz±ce kikuty na czubku i nie sa to pojedyncze w³oski ale kêpka takich skróconych ( u³amanych) w³osów. Jestem za³amana. We wtorek by³am u fryzjera i pofarbowa³am je na ciemniejszy kolor. Dzi¶ robi³am maskê z kefiru, miodu i cytryny, oraz wtar³am maskê panteen i p³ukankê octow±. A teraz pytanie : czy te u³amane w³osy bêd± ros³y czy muszê je uci±æ do zera bo one teraz maj± 4 cm d³ugo¶ci? Proszê o odpowiedz...pozdrawiam. W³osy nie wypadaj± ani sie nie rozdwajaj±.
Nie rozdwajaj± sie, bo je spalila¶. Nie ma sie co rozdwajaæ. Rosly beda, ale bêda masakrycznie zniszczone. Najlepiej zrobisz jak zetniesz te wszystkie szorstkie, bo nic im nie pomo¿e i dopiero we¼miesz sie za pielêgnacje sensown±.
Stary 2012-11-22, 22:49   #253
Leili
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 779

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
Ja w przysz³ym tygodniu zamawiam bananowego scandica ale wezmê ma³ego na pocz±tek.
Przy okazji zamówiê te¿ stapiza sleek lina bo potrzebujê fajnego wyg³adzacza a ta maska jest ¶wietna pod tym wzglêdem, jedwab CHI (uwielbiam jego mêski zapach )i mo¿e siê skuszê jeszcze na TAK¡ maskê. Ju¿ znalaz³am sprzedawcê co sprzedaje to wszystko ¿eby nie przep³acaæ za przesy³kê

czyli to oznacza koniec zakupowego w³osowego bana

Bo u mnie teraz w³osowa bida z nêdz± z masek zosta³y mi koñcówki na jeden mix: bioetica i stapiz arganowy, a poza tym alterra która solo mnie nie zachwyca. Tak ubogo to od pocz±tku w³osomaniactwa jeszcze chyba nie mia³am ehh
Ja te¿ zamówi³am ostatnio bananowego ma³ego i spoko jest, ca³kie dobrze wyg³adza w³osy, ale wziê³am jeszcze t± maske Lady spa ca³y litr i to chyba jedna z moich lepszych masek do w³osów a ju¿ wiele mia³am.... w³osy s± miêciutkie, b³yszcz±ce, nawil¿one, nieobci±¿one a k³ad³am j± na ca³e w³osy i jeszcze jak pachnie... karmelowo... cudo jak dla mnie Wiêc bierz j± bez zastanowienia. Ja kupywalam te¿ u jednego sprzedawcy i wszystko przysz³o mi kurierem za jakie¶ 10 z³ za 2 dni ca³e i dobrze zabezpieczone.
Leili jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:51   #254
blackberry8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 770

Cytat:
Witam!

A¿ mnie w³osy zabola³y
U³amane bêd± rosn±æ, ale z drugiej strony dalej bêd± siê kruszyæ, czyli ró¿nicy w d³ugo¶ci nie bêdzie. Je¶li chcesz, ¿eby ros³y zdrowe to musisz obci±æ to co zniszczone + trochê nad, jakie¶ 3cm.

Cytat:
Dziêki za info, nic do siebie dopasowaæ nie mogê co prawda, ale spróbujê olejowaæ na godzinê przed myciem,a nie na noc. Ale niestety wtedy to na pewno bêdzie rzadziej, bo z godzinê oleju, umycie, maska ze 20 minut i 2-3 godz schniêcia... musia³abym wstawaæ w nocy chyba
blackberry8 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:03   #255
versatille
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 940

Cytat:
Versatille dziêki za analizê jak silikon to nie dla mnie... unikam ich
No co Ty - mi³a przerwa od nauki do matury
Jaka tam w sumie analiza ()
Cytat:
Napisane przez blackberry8 Poka¿ wiadomo¶æ

A¿ mnie w³osy zabola³y
U³amane bêd± rosn±æ, ale z drugiej strony dalej bêd± siê kruszyæ, czyli ró¿nicy w d³ugo¶ci nie bêdzie. Je¶li chcesz, ¿eby ros³y zdrowe to musisz obci±æ to co zniszczone + trochê nad, jakie¶ 3cm.
No to pomy¶l sobie, ¿e mam w klasie laskê, która nie do¶æ, ¿e rozja¶nia (do bieli, a ma naturalny ciemny blond) co miesi±c albo czê¶ciej, to jeszcze codziennie prostuje. Ona nie musi chodziæ do fryzjera, bo w³osy same jej siê wystarczaj±co krusz± Czasami latamy za ni± z no¿yczkami i b³agamy, ¿eby siê da³a obci±æ, bo na tak± masakrê to siê patrzeæ nie da

Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu,
gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago!
versatille jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:09   #256
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182

Chcia³abym tylko powiedzieæ, ¿e mam najlepsz± przyjació³kê-w³osomaniaczkê santi
w³a¶nie przysz³a paczka urodzinowa od niej: Vatika kokosowa, Bingo algi, Jantar

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:20   #257
MissChievousTess
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 327

Cytat:
Dla mnie wygodne. Mo¿esz u¿ywaæ jak normalnej szczotki.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Leili Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ zamówi³am ostatnio bananowego ma³ego i spoko jest, ca³kie dobrze wyg³adza w³osy, ale wziê³am jeszcze t± maske Lady spa ca³y litr i to chyba jedna z moich lepszych masek do w³osów a ju¿ wiele mia³am.... w³osy s± miêciutkie, b³yszcz±ce, nawil¿one, nieobci±¿one a k³ad³am j± na ca³e w³osy i jeszcze jak pachnie... karmelowo... cudo jak dla mnie Wiêc bierz j± bez zastanowienia. Ja kupywalam te¿ u jednego sprzedawcy i wszystko przysz³o mi kurierem za jakie¶ 10 z³ za 2 dni ca³e i dobrze zabezpieczone.
Mo¿esz daæ znaæ co to za cudo to Lady Spa.
I u kogo kupowa³a¶ bo my¶lê te¿ o nabyciu tego scandica.
Chêtnie przetestowa³abym obie.
MissChievousTess jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:21   #258
Kingabyd
Przyczajenie

no tak czyli jak ta kêpka ma 4 cm to mam j± do zera obci±æ, a mo¿e poczekaæ jak trochê odrosn± i potem obci±æ to co ty³o rozja¶niane?

dziêki za odpowiedz
jestem przera¿ona!
Stary 2012-11-22, 23:35   #259
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182

Cytat:
Mo¿esz daæ znaæ co to za cudo to Lady Spa.
I u kogo kupowa³a¶ bo my¶lê te¿ o nabyciu tego scandica.
Chêtnie przetestowa³abym obie.
te¿ siê chêtnie dowiem

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:44   #260
sm1307
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Do³±czam do kolejnej czê¶ci
Zostawiæ Was na dzieñ/dwa i nadrabiania co niemiara jest
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Poka¿ wiadomo¶æ

Ja "hoduje" ombre, odrosty coraz wiêksze
u mnie to samo hah! xd
Cytat:
Napisane przez Krrem Poka¿ wiadomo¶æ
Rozmia¿d¿yæ widelcem z oliw± i czê¶æ na w³osy a czê¶æ doprawiæ sol± i pieprzem i na kanapki
omomom.. dzi¶ tak jad³am
Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Poka¿ wiadomo¶æ
Znalaz³am miziator i bêdzie w akcji codziennie przy wcierkach Tylko muszê byæ systematyczna. Ciekawe jakie efekty da
ja swój miziator specjalnie zabra³am od rodziców, ale w³a¶nie brak mi systematyczno¶ci w masa¿u. Ale uczucie boskie
Cytat:
Napisane przez aleeexandra Poka¿ wiadomo¶æ
Jak ju¿ jest nowy w±tek, to wstawiê zdjêcie swoich w³osów
(jakikolwiek blask to efekt lampy b³yskowej jakby co )
nice

Wczoraj mia³am bad hair day.. Wybiera³am siê na imprezê i oczywi¶cie w³osy by³y do d.py.. Chyba za du¿o na³o¿y³am od¿ywki d/s Schauma Lekko¶æ i Pielêgnacja , bo pó¼niej mia³am jakie¶ sztywne w³osy i nie chcia³y siê za bardzo krêciæ, to je rozczesa³am i jako proste mia³am, ale niestety spuszy³y siê

A teraz siedzê z olejkiem GP na skalpie, sezamem na ca³o¶ci i kremem Be Beauty kucykowo.
Dobranoc

sm1307 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:48   #261
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

Cytat:
Napisane przez Unless Poka¿ wiadomo¶æ
say-hello, ja bardzo sobie chwale ten podk³ad/fluid i polecam:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...gadzajacy.html

dzisiaj moje w³osy sie buntuj±, w ogóle nie chc± siê u³o¿yæ nijak :/
dziêkujê a gdzie go mo¿na kupiæ? sk³ad ma raczej nie zapychaj±cy

Cytat:
Napisane przez sanlan Poka¿ wiadomo¶æ

doczyta³am na blogu, ¿e kupi³a¶ korektor ;> mam pytanko, u¿ywa³a¶ wcze¶niej tego roz¶wietlaj±cego Rimmel Match Perfection pod oczy ? bo ja mam z Maybelline o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...j-formule.html
ale jako¶ tak ¶rednio jestem zadowolona ...
nie u¿ywa³am go wcze¶niej, kupi³am w ciemno. po pierwszym dniu jestem nawet zadowolona
[QUOTE=aleeexandra;3776384 3

Jak ju¿ jest nowy w±tek, to wstawiê zdjêcie swoich w³osów
(jakikolwiek blask to efekt lampy b³yskowej jakby co )[/QUOTE]
ale ³adny kolor i w³osy bardzo piêkne!

uff ale pracowity dzieñ.. ale na szczê¶cie mogê i¶æ spaæ o normalnej porze
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:49   #262
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
no tak czyli jak ta kêpka ma 4 cm to mam j± do zera obci±æ, a mo¿e poczekaæ jak trochê odrosn± i potem obci±æ to co ty³o rozja¶niane?

dziêki za odpowiedz
jestem przera¿ona!
S³usznie

Nie, nie ¶cinaj tej kêpki do zera, bêdzie ¶miesznie wygl±daæ . Najlepiej zrobisz jak obetniesz wszystko ( jaknajwiêcej) - tyle ile siê da ¿eby¶ wygldal± jak czlowiek - i zaczniesz wlosy porz±dnie regenerowaæ i od¿ywiaæ. Maki, oleje, od¿ywki, wcierki na przyspieszenie porostu....Dbanie o popalone wlosy nic nie da, i tak beda siê kruszyly.
Stary 2012-11-23, 00:26   #263
grudniowa
Rozeznanie

Cytat:
S³usznie

Nie, nie ¶cinaj tej kêpki do zera, bêdzie ¶miesznie wygl±daæ . Najlepiej zrobisz jak obetniesz wszystko ( jaknajwiêcej) - tyle ile siê da ¿eby¶ wygldal± jak czlowiek - i zaczniesz wlosy porz±dnie regenerowaæ i od¿ywiaæ. Maki, oleje, od¿ywki, wcierki na przyspieszenie porostu....Dbanie o popalone wlosy nic nie da, i tak beda siê kruszyly.
No i przestac prostowac, rozjasniac i co tam jeszcze im robisz
Tez mnie wlosy rozbolaly po tym poscie
Stary 2012-11-23, 01:36   #264
CleoDuquesne
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 029

Cytat:
Witam!
Wow.
Dawno dawno temu, zanim sta³am siê w³osomaniaczk±, codziennie prostowa³am w³osy i ok., raz na pó³ roku mo¿e zafarbowa³am na jaki¶ ciemniejszy/ja¶niejszy odcieñ br±zu zwyk³± chemiczn± farb±. Mia³am okres tarcie w³osów rêcznikiem, spania w mokrych i rozpuszczonych w³osach, stosowanie szamponów z SLS i silikonami, nie u¿ywanie masek itp.
Teraz to mi siê wydawa³o tragicznym traktowaniem moich k³aczków, ale jak czytam Twoj± wypowied¼, to chyba nie by³o a¿ tak ¼le Oo
Zniszczy³a¶ sobie w³osy ca³kowicie i raczej w Twoim przypadku takie maski za bardzo nie pomog±. Masz na w³osach tyle chemii, ¿e szok. W³osy s± na dodatek zniszczone detergentami, chemikaliami i wszystkim innym.
Nie za bardzo jestem w stanie sobie wyobraziæ te Twoje stercz±ce kikuty. Hm. Trudna sprawa, bo g³upio ¶cinaæ, ale jednak masz je bardzo zniszczone i je¿eli mia³abym wybieraæ
1)zapuszczaæ zniszczone siano i z nim paradowaæ i dopiero potem ¶ci±æ, przy czym te stare w³osy (je¿eli zaczniesz teraz o nie dbaæ) bêd± siê bardzo wyró¿niaæ od tych nowych, zadbanych ju¿. (mia³am tak i ¶ciê³am. Moje nowe w³osy by³y gêste i zdrowe, a dolne suche i rzadkie).
2)¶ci±æ (nie wiem, jak± masz d³ugo¶æ, ale bym tak mo¿e do brody je skróci³a, je¿eli d³u¿sze masz, to np. do ramion/³opatek, w zale¿no¶ci od d³ugo¶ci pocz±tkowej). i zapuszczaæ zdrowe i ³adne w³osy i te stare nie bêd± siê a¿ tak mocno wyró¿niaæ.

Z pewno¶ci± musisz zadbaæ o ich mocne nawil¿enie i od¿ywienie (uwa¿aj na przproteinowanie). Zabezpieczaj w ka¿dy mo¿liwy sposób. Nie rezygnuj z silikonów, nie teraz, kiedy s± zniszczone i w dodatku w tak± pogodê bardziej podatne na inne uszkodzenia.
Nie wiem, co Ci jeszcze mogê poradziæ. To jest co¶, co ja bym zrobi³a. Nie wiem, jak inne dziewczyny siê do tego ustosunkuj±, bo ka¿dy ma inny proces pielêgnacyjny.

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Zrobi³am swój pierwszy macerat
Korzeñ ³opianu + ziele skrzypu + witamina E.
Od jutra zaczynam stosowanie
CleoDuquesne jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-23, 06:34   #265
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie wprawdzie nie do mnie, ale....
Mialam cztery ze wspólnych zakupów ( zu¿y³am z algami i z papaj± ) zostalo mi nietkniête anti -age i z traw±.
Jak dla mnie to porazka. Niby 100% naturalne, ale pachn± bardzo intensywnie i zapach nic a nic nie jest naturalny - mocno perfumowane. Na opakowani nigdzie nie ma pelnego sk³adu, ani wogóle skladu. Jest za to napis - made in china
Nic nie robily mi, ale w ktorym¶ z w±tkow podczytalam ¿e kilka dziewczyn po nich wysypalo czy tam podra¿nilo.
Generalnie, jak dla mnie szkoda na nie kasy.
Super, ze piszesz takie rzeczy - przestane sie napalac

Widze, ze Ty tez jak robisz zakupy, to po calosci od razu

Cytat:
Dziêki
nigdy nie suszy³am na TT, bo generalnie tego nie robiê, ale wydaje mi siê, ¿e niezbyt wygodne... i raczej nie da siê tak jak na okr±g³± szczotkê. No i mi mokre w³osy siê jakby przyklejaj± do TT
Cytat:
Dla mnie wygodne. Mo¿esz u¿ywaæ jak normalnej szczotki.
I badz tu madry

Stary 2012-11-23, 07:04   #266
santi santi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Dzieñ dobry!
Drugi eksperyment z wieczornym myciem g³owy ju¿ nie taki udany. Mam wra¿enie, ¿e szybko siê przyt³uszcz± :/

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Poka¿ wiadomo¶æ
Chcia³abym tylko powiedzieæ, ¿e mam najlepsz± przyjació³kê-w³osomaniaczkê santi
w³a¶nie przysz³a paczka urodzinowa od niej: Vatika kokosowa, Bingo algi, Jantar

Jedna santi wystarczy
santi santi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-23, 07:14   #267
grudniowa
Rozeznanie

W zwiazku z DDD ogladam co maja w kilku z tych sklepow internetowych. Czy moglybyscie zrknac na te odzywke(sklad jest podany tylko w innej formie i tak, wiem jest wypisane co jest co, ale jeszcze sobie nie ufam ):

http://cedrynek.pl/pl/p/Skin-Blossom...-do-wlosow/711

Maja rowniez odzywke aloesowa, niestety wyprzedana Chcialabym sprobowac aloesu, bo Anwen na blogu mocno zachwalala. Moze jeszcze sie pojawi do 3go.
Stary 2012-11-23, 08:16   #268
isi rici
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 078

Dzieñ Dobry
Nie wiem co to jest DDD

Nied³ugo zmywam olej Khadi i Sesuniê
No i wypada³oby przywitaæ Glutka

A u Was jakie plany?

isi rici jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:18   #269
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

Cytat:
Napisane przez isi rici Poka¿ wiadomo¶æ
Dzieñ Dobry
Nie wiem co to jest DDD

Nied³ugo zmywam olej Khadi i Sesuniê
No i wypada³oby przywitaæ Glutka

A u Was jakie plany?
Dzieñ Darmowej Dostawy.
Ja w³a¶nie idê sobie zrobiæ glutka, do picia
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:26   #270
Kingabyd
Przyczajenie

CleoDuquesne - bardzo ci dziêkujê za wyczerpuj±ca odpowiedz W³a¶nie chodzi o to ¿e ja mam w³osy ok 17 cm...takie do brody
http://www.kingajanasinska.blogspot....hion-blog.html to jestem ja teraz trochê s± d³u¿sze prawie mogê je zwi±zaæ Mo¿e problem te¿ le¿y w tym ze je co drugi dzieñ suszy³am suszark±...pewnie tak. Prszê powiedzcie czy jest jaka¶ szansa ¿eby te w³osy zapu¶ciæ a potem obci±æ choæ do takiej d³ugo¶ci jak na zdjêciu?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.