|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Powiem wam ze my tu o kg i o obiadkach i o tym kto ma jaki brzuszek ale ja sobie dzis uświadomiłam że za miesiąc siądziemy przy stołach gdzie jest peeeełno żarcia, 12 potraw, pełno słodyczy, pełno wyszukanych dań i przez 3 dni będziemy siedziały i jadły i jadły. Goście sie zjada, babcia z mamą bedą w nas wciskały co chwila jakieś nowe danie, potem wizyta u teściów i znowu trzeba wszystkiego próbować. I tak sobie pomyślałam że jakie my będziemy WTEDY miały brzuchy !
ja to nawet mam dwie sukienki na sylwestra i święta ale moge o nich zapomnieć bo będe dwa razy taaka |
|
|
|
|
#3842 |
|
Rozeznanie
|
głosiki na Strippi oddane
|
|
|
|
|
#3843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mi w kuchni leży milka jogurtowa... już mi dupkę skręca, żeby sobie dziabnąć...
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tamtym roku bylo tak samo, nie bylo 12 potraw bo nie mial kto czasu robic ale za tooo duzooo duzzzooo prezentow ![]() och powiem wam ze wlasnie spedzilam z siostra troszke czasu, poszlam jej pokazac jaka piosenke wynalazlam, to skonczylo sie na szybkim przegladzie -'' piosenki chodnikowej'' kilku inncyh disco z pola, 4 kabarety a na koniec FASOLKI i az ak milo sie zrobilo. gdzie sie podzialy te czasy !!! naszej mlodosci sie pytam ..??
|
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnjeska mam pytanie do Ciebie, słuchaj wyczytałam w necie, że w Holandii zakazane są ochraniacze do łóżeczka takie wiesz materiałowe na szczebelki, czy wiesz może dlaczego, albo miałabyś opcję zapytać ? szukam w necie od jakiegoś czasu i nie mogę znaleźć nigdzie informacji o przyczynie takiego zakazu, no i drugie pytanie jak dzieci tam śpią pod kocykiem czy w śpiworku
|
|
#3846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/notes/okrad...55738277800738
widziałyście, masakra ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- ![]() Cytat:
![]() Wiecie, że już niedługo nowy wątek prawie 4000 postów mamy
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
hej nadrobilam was ale z tel bo maz okupuje kompa. Ale jutro idzie do pracy to ja bede okupowac hehe. I zamierzam isc jutro do galerii moze cos wynajde. Co do objadanua sie przy wigilijnym stole to ja tam za duzo nie jem. Ale juz sie nie moge doczekac zupy rybnej mniam pycha
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
"kobieta przy nadziei... ... to ta, która ma nadzieję, iż po porodzie zgubi te wszystkie cholerne kilogramy!"
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre, dobranoc.
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() ja też uciekam a jutro pełna mobilizacja w głosowaniu bo ostatnie godziny zostały, a znowu mnie ta Yoanna ściga.
|
|
|
#3852 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam z samego rana
Hop hop jest tu ktoś? obudziłam się na siku i już nie mogę zasnąć wczoraj wieczorem chwilkę pospałam i tż mnie obudził, bo okazało się, że leżę na plecach i podobno tak ciężko oddychałam i dyszałam jakbym miała zaraz ducha wyzionąć i rzeczywiście jakoś tak dziwnie się czułam... pozostaje spanie na lewym boku, bo jak leżę na prawym to mały chyba ćwiczy sobie jazdę na rowerku a przynajmniej ja tak to odczuwam jakby ktoś pedałował w brzuszkuA! no i miałam kolejny dziwny sen. Śniło mi się, że urodziłam synka i prawie o nim zapomniałam. Nie płakał więc mi się zapomniało i dopiero po 3 dniach do mnie dotarło, że on jeszcze nie był kąpany a z karmieniem nie lepiej... jak już go wzięłam, żeby nakarmić to okazało się, że nawet kropla mleka z cycków nie chce polecieć![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny wybaczcie, że ostatnio tak mało się udzielam. Nie wyrzucajcie mnie jeszcze Mam jakiegoś dołka i nie chce żeby na Was przeszło. Prawdopodobnie nie będziemy mieli swojego mieszkania tak jak wcześniej pisałam banki stawiają coraz dziwniejsze wymagania. Miałam powiedzieć, który to bank tak nadziwiał z pękniętym dowodem, ale dalej nie wiem. Korzystamy z doradcy finansowego i to on składa wnioski i mówi nam co jeszcze trzeba donieść, więc w sumie to nie wiemy który to bank. składamy do trzech: Multi bank, Getin Bank i Kredyt Bank, więc to któryś z tych. No i pojawiło się nowe żądanie- tż musi dać wyciąg z konta a na tym koncie ma być 110 000zł
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2012-11-23 o 06:13 |
||
|
|
|
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sny w ciąży są faktycznie dziwne, najśmieszniejsze, że wszystko wydaje się nam wtedy normalne
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w skończonym 22t
z troszkę lepszym humorem...Tak jak pisałam wczoraj byłam na wizycie i wyszedł mi stan zapalny i bakterie z cytologi, na które dostałam tabletki dopochwowe Grynalgin (czy jakoś tak). Do tego ten ból w udzie/ nodze powiedział że to promieniuje od kręgosłupa w sumie dokładnie nie zrozumiałam o co chodziło. No i ta hemoglobina spadająca więc dostałam żelazo. I teraz pytanie do mam, które biorą żelazo jak je przyjmujecie bo lekarz kazał w trakcie śniadania a farmaceutka powiedziała że na czczo![]() I jeszcze takie pytanie czy jest możliwość, znacie takie przypadki aby to lekarz rodzinny wypisywał zwolnienie w ciąży? powiedzmy na ostatnie 2,5 lub 3,5 m-ca? Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry a może i nie dobry
miałam dziś nie iść do pracy ale mówię pójdę na chwilę i co ledwo wyszłam z domu to zjechałam po schodach W ogóle dziękuję Mamuśki ale mi na słodziłyście dziękuję ![]() Moja mama na te zdjęcia stwierdził faktycznie przytyło ci się nieźle ale ładnie wyglądasz Idę szybko porobić to co domnie należy i spadam do domku. Aaaa co do wózków nie pamiętam która pokazywała to ten kolorowy z Quinny jak najbardziej śliczny jest też właśnie ostatnio na niego trafiłam w tej kolorystce i mówiłam że fajny dla chłopca ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- strippi głosy oddane. |
|
|
|
|
#3857 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli każda z nas hahaCytat:
ale nie martw się dzieciaczek jest dobrze chroniony przez naszą macicę obecnie wyglądającą jak dynia - tak przeczytałam w jakiejś gazecie ostatnio ![]() Cytat:
a co do zwolnienia to nie spotkałam się z tym. Mi wypisała rodzinna zwolnienie na 2 tygodnie ale jak moja gin była na urlopie. A czemu gin nie może Ci wypisać??
|
|
|
|
#3858 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mi lekarz przepisał najzwyklejszy i najtańszy magnez i brawa aniko_sza udaną wizyte ja niby mam skierowanie na glukoze ale nie kwapi mi sie w poniedziałek mam kontrolna wizyte to sie spytam czy musze bo mi kto inny ja przepisał a moj babel wczoraj wogole sie nie obudził przez całe 20 min badania az lekarz sie dziwił ze gniecenie go mu nie przerwało drzemkiCytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie swieta na swietach w zeszła 30 brata w ta imieniny siostry 2 grudnia imieniny babci moje w kolejna babci tz i potem swieta i jak tu byc na diecie??? ![]() Cytat:
dzien dobry choc dla mnie nie za bardzo wczoraj wieczerom sobie przypomniałam ze na poniedziłaek musze badania zrobic i dzis z samego ran a sie wybrała i bilans taki ze niektórych nie robią trzeba do szpitala to niech sie cmokną tam gdzie słoneczko nie dochodzi a te co mi robili to szkoda gadac znów w lewej uszkodzony nerw a w prawej 8 dziur wielki siniak z bułą bo żyła na dłoni pekła
|
|
|
#3859 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak przy okazji dzisiaj jeszcze można głosować - jak zwykle zagłosowane (; Cytat:
Ale niefajnie z tym zapaleniem A ja dzisiaj wolne, pospać sobie miałam... taaa... miałam...
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie chcę już chodzić do 2 bo to jest trochę trudne, choćby badania. Prywatny kazał mi już zrobić glukozę, ten na nfz dopiero po nowym roku. A jeszcze do tego różne proporcję. Dlatego chciałabym już zostać przy jednym no ale mam problem zwolnienia no i tak myślę i myślę co robić i już nie mam sił, humor do dupy przez to bo za tydz L4 się kończy i co dalej
|
|
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3862 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Witam się w skończonym 22 tyg ![]() Cytat:
Też zauważyłam, że prywatni to szastają zwolnieniami Mimo wszysko jeśli nie masz męczącej, szkodliwej pracy a ufasz lekarzowi z nfz to chyba warto olać to L4 A jeśli masz niefajną pracę to mu o tym powiedz i go poproś o zwolnienie...Dołączam do grupy o dziwnych snach: dzisiaj mi się śniło, że urodziłam czworaczki: 3 chłopców i dziewczynkę. Dzieci były duże... i każde inne no, każdemu ciągle się ulewało Pół rodziny przybyło mi z pomocą (nawet ciocie, których nie widuję zbyt często)...
|
|
|
|
#3864 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
ja wczoraj miałam wizyte i przez równo miesiąc przytyłam 1,6 kg więc nie jest źle ale to przez tą chorobę i nic nie jedzenie teraz może być gorzej bo mnie zaczyna ciągnąć do slodkiego i pączków ![]() Glukoza ok po godzinie 105 po 2h 88. A do tego mój malec taki wiercipięta ze z 10 minut lekarka probowała złapać bicie serca bo co łapała to ten się przekręcał Nastepna wizyta za 3 tygodnie.Ale powiem wam ze wy jakoś tak często robicie morfologie i mocz a mi w sumie tylko 2 razy przypisała teraz na nastepną wizytę żadnych badań nie kazała robićCytat:
![]() Cytat:
ja wczoraj nakrzyczałam na Julke bo wiercipięta mi wylałam troche tego fioletowego płynu co sie ospe smaruje ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie poddawajcie sie ! juz nie spadaj proszeeeee....
|
|
|
|
#3866 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Wrócić do pracy nie mogę, za dużo by nas było bo jest już za mnie dziewczyna. Pracuję w dużej drogerii, wydawało by się że to lekka praca jednak pozory mylą. Cały dzień na nogach lub na kasie gdzie jak siedziałam to strasznie mnie brzuch bolał, do tego wywożenie towaru, ciągłe schylanie się do szuflad, i dojazd prawie godzinę w jedną stronę.
|
|
|
|
|
#3868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak pisałay dziewczyny kazała mi brac ginka Aspargin i po tym mi przeszło teraz przestałam brać i znów mnie łapia chyba musze wrocić do niego bo sam magnez nie pomaga![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzisiaj pierwszą zjadłam i tak mi dziwnie na żołądku po niej jakoś nie dobrze jak leże to duszno mi strasznie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

ja to nawet mam dwie sukienki na sylwestra i święta ale moge o nich zapomnieć bo będe dwa razy taaka 

ale za tooo duzooo duzzzooo prezentow
sie pytam ..??

obudziłam się na siku i już nie mogę zasnąć
jak już go wzięłam, żeby nakarmić to okazało się, że nawet kropla mleka z cycków nie chce polecieć
05.07.2008
proszeeeee....