|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
OtTakaJa
za tygodnie to teraz już z górki ![]() Malpka ja jestem z 4 marca a mi jak się poród przesunie to może mała urodzi się w urodziny babci i dziadka bo moi rodzice urodzili się w tym samym dniu i miesiącu tyle że różnica 2 lat Ale by mieli niespodziankę razem w 3 by wtedy obchodzili urodziny 27 kwietnia póki co oczekujemy 24 kwietnia
|
|
|
|
|
#3902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
razy 2.Odnośnie ochraniaczy, to sporo moich znajomych nie używało, zawsze to może być jednen z tych kolejnych niby niezbędnych produktów dla dzieci, żeby nakręcać gospodarkę i rynek zbytu konsumpcjonizm ! wiem, że zaraz odezwie się masa Mam, które sobie życia bez nich nie wyobrażają, ale ja póki co nie widzę ich sensowności, chcę jedynie poznać z ciekawości przyczynę dlaczego zakazują, poznać argumentację, rozważyć w swoim sercu i głowie i podjąć decyzję. Unijni urzędnicy trochę czasem przeginają, ale póki co i tak ja wierzę im tysiąc razy bardziej niż tym przekupnym polskim matołkom, którzy za $$ nawet by coca colę dla dzieci zarekomendowali :P
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Ptaszysko trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie Julka jest z 27 kwietnia
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio tz w zeszłym tygodniu w jednym z pod poznańskich miasteczek ZUS robił dosłownie naloty na ciężarne na zwolnieniach
|
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/rogal-poduszka-do-...811116062.html ta jest okey?
|
|
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
głosiki oddane
|
|
|
|
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuję Cytat:
Ale dziękuję za wszystkie odpowiedzi |
||
|
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Kuuuurczę.... To co dzieje się za oknem mnie rozstraja. Mgła, zimno, buro. I tak jak wczoraj spędziłam miło dzień tak dziś jestem otępiała i bez życia. Kręgosłup boli, spać mi się ciągle chce i sama nie wiem czego chce.
|
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
http://imageshack.us/photo/my-images...121123154.jpg/
no to mój brzuszek w połowie, fajnie by było gdyby tylko drugie tyle się powiększył
|
|
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/show_user.php?uid=6292657 Zobaczcie, jakie ubranka... i dzidziuś piękny
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie te lalki przerazaja...
|
|
|
|
#3918 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dragusia, usiłowałam odszukać jakieś notatki ze studiów ale ponieważ nie pracuję w zawodzie trochę ciężko i szukam jakiejś listy fajnych polecanych książek z psychologi dziecka, rozwojowej, przychodzi Ci coś do głowy ? Bo chciałam sobie odświeżyć i chłop coś chciał przeczytać, może być jak najbardziej naukowe, a nie poradnikowe. Cytat:
![]() Jak ktoś zna angielski, to znalazłam taki reportaż, nic naukowego, ale zawsze można poszerzyć wiedzę. http://today.msnbc.msn.com/id/304142...alth/#47443002
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak dosypiam po wyjściu chłopa do pracy to często jak się budzę za wałeczek robi mi właśnie kołdra zwinięta, więc może jak ktoś śpi pod dwoma, to nie musi tego mieć ?
|
|
|
#3921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na 16 i pół osoby. Mam nadzieje tylko, że będe mogła ja zorganizowac i nie będzie przeciwskazan lekarza- np, że mam tylko leżec. Wiem, że kazdy cos przywiezie, ale samo szykowanie tez jest męczace...Cytat:
Dziewczyny w końcu Was nadrobiłam...Wczoraj cały dzien na nowym mieszkaniu: wycieranie kurzy, ustawianie regałów, mycie drzwi i okien...Na szczęście rodzina nam pomaga ja mam tylko lekkie zajęcia. Już moglibyśmy tam sie wprowadzać, ale zostało kilka szczegółów- dłubaniny: podłączyć zlew i zmyware, pomontować gniazdka, listwy, progi...itp. Wczoraj przyjechała moja tesciowa pomóc myc okna- przez cały remont jej nie było i oczywiście większośc skrytykowała Zaraz robie nalesniki ij adę troche poukładac rzeczy w regałach, a potem 15-19 szkoła...Z ciązowych spraw ostatnio nieźle sie wystraszyłam, w nocy miałam taki bół a`la okres od pleców troche promieniujący na brzuch...Miałam tak w 1 trymestrze i lekarka kazała brac no-spe nawet do 6 dziennie więc wziełam w nocy 1 potem druga i przeszła, popołudniu znów zaczeło mnie tlić i znów wziełam i przeszło. JUz sie martwiłam, że to jakies skurcze, ale one chyba sa mocniejsze. W ogóle ginka mi przepisała no-spe 3x1 ale jak mnie nic nie bolało to brałam 1 dziennie, moze dlatego, ze nie brałam zaczęło bolec? dziś rano profilaktycznie wzięłam i dalej tez będę...Jutro mam wizyte na tym USG "ala połówkowym" mam stresa....Ale od razu spytam lekarza o te bółe. Pracuja w jednym szpitalu z moją ginka i on przeciez wie, że moja lekarka nie ma uprawnien do USg(chociaz je robi), więc powinien byc ok.Zobaczymy. Miała któraś z Was takie ćmienie? Groźne to? Codziennie maluch bryka, a wczoraj wieczorem- jak zaczarowany spokój, oczywiście zaczełam panikować i czkeac na ruchy i w końcu zasnęłam...W nocy obudziły mnie kopniaczki A dzis od rana nadrabia i szaleje... Wyczytałam gdzieś, że po posiłku przez godzine powinny byc min. 6 ruchów i tak kłade sie i jak wariatka licze;p Takze prosze o kciukasy na jutro na wizytę! Zdzwoniłam dzis do szkoły rodzenia- bo sie nie odzywają, a Pani mi mówi, że w środe zajecia...Szkoda, że nie zadzwoniła tak jak do Ptaszyska o doktoracie godzine wczesniej;p Oczywiście tz pracuje;/ jakby wiedział to by wziął wolne...Nic to pierwszy raz pójde sama. LAski, rosnę z zastraszającym tepie...Wszystkie staniki gniotą mnie w obwodzie...W miskach- w miare w końcu cos z nich wystaje, ale czekaja mnie zakupy... 3mam kciuki za wszystkie wizyty i do przeczytania pewnie wieczorem Nie piszcie za duzo bo będe zmęczona
|
|||
|
|
|
|
#3922 |
|
Rozeznanie
|
witam kochane mamuśki
![]() jeeeeeche dziś już piątek!!! a to oznacza, że jeszcze tylko 4,5 dnia i bd widzieć naszego szkraba na usg połówkom nie myślę o absolutnie niczym innym ... jej... oby tylko smyk się nie obrócił i żebyśmy mogli poznać płeć... dziś zakończyliśmy 22tc i wchodzimy wielkimi krokami w 23tc!!! tym bardziej jak czuć kopniaki i smyranie od wewnątrz!!!dziś byliśmy na pobraniu krwi i badaniu moczu... dzięki bogu po raz pierwszy do 5msc nie rozerwało mi żyły ![]() poza tym jestem ciut w lepszym humorze bo wreszcie rozwiązałam problemy z zmianami budżetowymi w robocie poza tym przy sprzątaniu (bo jak przyszłam w wrześniu to noga przepychałam dokumenty tyyyyle było bajzlu... ) odłożyłam sobie jakimś cudem dokumenty które nie poszły do archiwum i taaadam miałam nosa bo teraz są jak znalazł ...poza tym mężusia olśniło na biznes i może WRESZCIE się uda wystartować... tym bardziej, że będzie mógł robić coś co lubi - zobaczymy w przyszłym tygodniu ... a ja to sobie tak wymyśliłam, że ja najchętniej rzuciłabym cały ten sekretariat w diabły jasne i zaczęłabym się zajmować akcesoriami dziecięcymi oraz odzieżą ciążowa
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Pierwsze 365 dni dziecka" Fundacja Promyk Słońca "Psychologia rozwoju dziecka" B.Harwas-Napierała, J.Trempała trzy tomy są ale drugi jest najlepszy "Wybrane metody diagnozowania i prognozowania rozwoju dziecka do lat trzech" M.John-Borys ( nie wiem czy do kupienia) "Psychologia rozwoju człowieka" H.Bee ( też nie wiem czy do kupienia) Te mam w sylabusie z zajęć ale nie miałam do czynienia: "Diagnoza psychologiczna dzieci w wieku przedszkolny" Z.Dołega "Psychologia rozwoju człowieka" S.J. Turner, D.B.Helms "Psychologiczne portrety człowieka. Praktyczna psychologia rozwoju." A.Brzezińska "Psychologia dziecka" R.Vasta, M.Haith, S.Miller "Psychologia dziecka" R.Schaffer "Zarys psychologii rozwoju" A.Matczak tyle ![]() ide do biedronki
|
|
|
#3924 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do dołka to ja też mam, już 3 dzień więc witaj w klubie trzymam kciuki za mieszkanie, my braliśmy kredyt w kredyt banku i jako jedyny był ok smutna rzeczywistość ![]() Cytat:
za tygodnie i co do wizyty to od kręgosłupa idzie ten ból i promieniuje tak, że idzie przez pośladek, udo. Niestety to norma w ciąży ehh co do żelaza to nie mam pojęcia wyglądasz pięknie i nie widać nic, że przytyłaś serio, chudzinka jesteś i brzuszek malusi ![]() dzięki za głosy hahah dokładnie no niestety Cytat:
za tygodnie Cytat:
za wizytę i wiercipiętka no i za mało przytycie ![]() dzięki ![]() Ja dziś skończyłam 26 tygodni, od jutra 27 ![]() Miałam dziś wstać szybko i walczyć o głosy, a wstałam przed 11:00 hahaha mąż kochany z racji że przeziębiona jestem ogarnął rano Julkę i zaprowadził do przedszkola
|
|
|
|
#3925 |
|
Rozeznanie
|
klementyna1 - zaraz prześlij zdjęcia nowego gniazdka!!!
w kolorach z palety wszelkich brązów, grafitu, szarości, bieli , czerni ... wraz z konkretnymi dodatkami i tyle ... oczywiście w zależności od pokoju , pomieszkania i światła wewnątrz wszędzie byłyby panele z ewent kudłatym dywanem i delikatne dodatki na ścianie (ale wcale ich nie musi być w zależności czy w ogóle byłyby potrzebne! )strippi - trzymaj się dziewczę!!! zobaczysz, że jeszcze wyłozysz nogi w własnym salonie ja zyję taka nadzieją od ponad 3lat
Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-11-23 o 11:50 |
|
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
Zaczęłam robić babeczki z jabłkami.
Dziewczyny, w nowym GLAMOUR jest karta podarunkowa do H&M, -20zł przy zakupach za 50zł. Karty nie łączą się i są do wykorzystania do 24 grudnia. Więcej info znajdziecie tutaj http://www.bycidealna.pl/2012/11/kar...d-glamour.html Koleżanka już mi rano pisała SMSa czy chcę gazetę, bo ma ich więcej Może udałoby mi się kupić jakieś spodnie dla malucha
|
|
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
możesz sobie kupić w pasmanterii takie przedłużenie do biustonoszy (sama ta końcówka z haftkami), doczepiasz do stanika i już jest luźniej, a póki miseczki ok to nie trzeba kupować nowych staników. |
||
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko faktycznie te przygotowania na 16 osób to może być troszkę męczące.Dobrze, że miałaś pomoc w sprzątaniu bo na pewno troszkę tego było. A co do teściowej i jej wizji WASZEGO mieszkania no to sory ale dobrze jej TŻ powiedział to wam ma się podobać. Więc czekamy na fotki pochwal się bo brzmi ciekawie. |
|
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3930 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny przed chwilką dzwoniłam do położnej 20.12.2012 zaczynam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
strippi głosy oddane ![]() klementyna1 teściową najlepiej OtTakaJa bardzo zgrabny brzuszek ![]() dziewczyny lece do rodziców wyprowadzić psiaka a potem do mamy do pracy i do okulisty
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

za tygodnie to teraz już z górki 
Ale by mieli niespodziankę razem w 3 by wtedy obchodzili urodziny 27 kwietnia póki co oczekujemy 24 kwietnia 

razy 2.
05.07.2008 

ja to nawet mam dwie sukienki na sylwestra i święta ale moge o nich zapomnieć bo będe dwa razy taaka
tak jak wcześniej pisałam banki stawiają coraz dziwniejsze wymagania. Miałam powiedzieć, który to bank tak nadziwiał z pękniętym dowodem, ale dalej nie wiem. Korzystamy z doradcy finansowego i to on składa wnioski i mówi nam co jeszcze trzeba donieść, więc w sumie to nie wiemy który to bank. składamy do trzech: Multi bank, Getin Bank i Kredyt Bank, więc to któryś z tych. No i pojawiło się nowe żądanie- tż musi dać wyciąg z konta a na tym koncie ma być 110 000zł 
) odłożyłam sobie jakimś cudem dokumenty które nie poszły do archiwum i taaadam miałam nosa bo teraz są jak znalazł
w sumie dokładnie nie zrozumiałam o co chodziło. No i ta hemoglobina spadająca więc dostałam żelazo. I teraz pytanie do mam, które biorą żelazo jak je przyjmujecie bo lekarz kazał w trakcie śniadania a farmaceutka powiedziała że na czczo