|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
O matko, w końcu nadrobiłam. Niezłe jesteście, jak tylko podczytałam trochę i musiałam gdzieś wyjść/coś zrobić to jak następnym razem weszłam to drugie tyle miałam do nadrobienia
![]() No ale uśmiałam się trochę przy czytaniu bo rozwaliłyście mnie tekstami o Bartku
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4804 |
|
Wtajemniczenie
|
mega program, też oglądam
aaaaa padłam, widziałaś jak ta laska przywaliła w coś.... a czesio i blondyna, hahaha ---- w poldka przyfasoliła :P
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2012-11-23 o 16:17 |
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się wkurzyłam!! Mieliśmy jechać na wielkie zakupy, potem do szkoły rodzenia i co? dupa! pasek klinowy od alternatora się zerwał i się akumulator nie ładuje! Muszę autobusem jechać, mąż już u mechanika a potem dojedzie... chyba! A taaaaką długą listę zrobiłam Na mandarynki mi smaka zrobiłyście. Jutro idę na imieniny do teściowej Nie zamierzam długo tam siedzieć bo plecy mi szwankują w tej pozycji, a nie wyłożę się na kanapie przy gościach ![]() Nawet torby na prezent nie mamy
|
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
znienawidziłby nas
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blondyna jest dobra! no i niezawodny grzesiu - zdejmij ten sweterek bo ci krepuje ruchy |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4808 |
|
Wtajemniczenie
|
HEJ GADUŁY
![]() nie miałam dziś czasu na pisanie ani czytanie bo rano z teściową musiałam na miasto pojechać. Kupiła Karince część prezentu na Mikołaja - taką wanienkę z akcesoriami dla lalki A ja dokupiłam 6 kolorów ciastoliny do tego zestawu z Biedronki No i zamówiłam tą lalkę Chou Chou ROCK A BYE na gwiazdkę, bo mąż stwierdził, że mam jej kupić bo fajna Oczywiście zamówiłam na All, oszczędzając co najmniej 100 zł. Wpadłam też do Rossmana i dokupiłam co mi i dzidzi brakowało, tak więc wyprawka gotowa, jeszcze ze 2-3 prania zrobić i dopakować torbę. Cały czas mi się wydaje, że mogę w grudniu urodzić, nie wiem czemu a tak bym chciała w styczniu. Wam też tak pieniądze uciekają??? Majeczka się strasznie dziś wypina dupcią chyba, aż boli... Wiercipiętka :P |
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nie bylo mnie od rana i juz 5 stron do nadrobienia
Przeczytalam ale zapomnialam cytowac Witaj j1987 ![]() Ja dzis o dziwo nie jadlam duzo. Rano chlebek z almette,potem jogurt,banan a na obiad frytki z jajkiem sadzonym bo jakos nie mialam weny do gotowania. Tez mam ochote na mandarynki. Ostatnio kupilam w tesco i jakies takie niedobre duzo pestek mialy. Uwilelbiam te malutkie,sa slodkie i nie maja pestek. Tylko gdzie takie dostac.
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
Tak
I właśnie mąż poszedł odebrać nowy lek dla mnie, mam nadzieję, że już będzie bo to jakieś świństwo na zamówienie, czyli zaś trochę kasy pójdzie. Mój brat się kiedyś dziwił, że w ciąży niby leków nie można brać, a u mnie przy łóżku cała apteczka Na szczęście właściwie same witaminy. Naukę jazdy też oglądałam, teraz to dopiero sentyment, jak większość tych miejsc gdzie wtedy jeździli już inaczej wygląda
|
|
|
|
#4811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mandarynki ostatnio pyyszne w biedronce kupiłam
|
|
|
|
|
#4812 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tata, a Marcin powiedział... Pamiętacie?Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37774573]Nie, i dlatego w ogóle problem - przychodnia od badań kawałek ode mnie, obecnie lezę pół godziny :/ Stamtąd na autobus do Katowic i zależy na który trafię, 30-60 minut pojadę. Z centrum następny autobus i tu już korki więc też min. 30 minut jadę.[/QUOTE] Jejciu to niezły maraton masz Do dupy faktycznie....Cytat:
za wagę no i życzę spokojnych, kolejnych tygodni![]() Cytat:
![]() To tyle co nic Ja przy Tobie świnka, od rana: bułka ciemna z serkiem, ekler, bułka z serkiem znów, pół 3bita, zupka sztuczna-rosół, kawałek torta z wczorajszych urodzin tesciowej, pomidorowa a na drugi obiad czeka mnie schabowy z kurczaka i kto wie co jeszcze pochłonę ![]() Przyszła pani dietety się kłania ![]() Piszecie o bezsenności a ja nie mogę się nadziwić- ja jak padne to dopiero budzik słyszę rano..... Nawet nie siuram już w nocy od kilku tygodni
|
||||
|
|
|
#4813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
To musze sie wybrac po te mandarynki do biedronki
A co do wstawania w nocy to ja po 4 razy wstaje siku. Juz staram sie nie pic przed spaniem a ciagle to samo. No i co sie chce przewrocic na bok to sie budze a potem zasnac nie umiem. Jeszcze mala co noc kopie i ma czkawke
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-11-23 o 16:45 |
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle dziewczyny, ale się zdenerwowałam. Oglądałyście Panoramę? Mówili o sztangiście, któremu się parę dni temu urodziły córeczki, bliźniaczki. I mimo lekarz prowadzący ciążę zadecydował o cesarce bo jedna dziewczynka była źle ułożona, to w szpitalu nie widzieli wskazań i kazali kobiecie rodzić. I ta druga dziewczynka teraz walczy o życie
aż się popłakałam jak to zobaczyłam, 8 miesięcy razem były w brzuchy u mamy, a teraz je rozdzielili bo ona jest w inkubatorze, a ta druga w normalnym łóżeczku i jeszcze ten ordynator się wypowiadał, że przecież wszystko zrobili dobrze no ludzie kochani, ciekawe czy jakby to była jego żona, albo córka to też by nie widział wskazań do cesarki |
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu brak slow.... I jak tu ufac lekarzom...
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4820 |
|
Raczkowanie
|
tak też się mi wydawało że 3 lata różnicy
|
#4821 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mandarynki = święta, najlepsze![]() Tak piszecie o tych obiadkach... Zjadłam dwa pełne talerze barszczu z uszkami i jeszcze chcem, a już się skończyły ![]() A i co do tej mojej wypowiedzi o paleniu, to przepraszam, nie wiedziałam, że tak Was to oburzy. Przytoczyłam tylko słowa gina, które mówił mojej cioci. Widocznie też nie jest zbyt obeznany
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2012-11-23 o 17:09 |
||
|
|
|
#4822 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jade na miasto.. w ramach rozrywki i wyczłapania się troche z chaty..
zjemy z TŻtem coś na mieście.. może SUBWAY, hmmmm ![]() do zobaczenia później ![]()
|
|
#4823 |
|
Raczkowanie
|
normalnie mój kochany ma taką głupawkę, że zaczyna się mi ona udzielać
chyba że po całym dniu ciężkiej pracy pogra na konsoli
|
|
#4824 |
|
Lurker ;)
|
Jaaa laski mialam wstac dzis o 8 iii albo wylaczylam budzik przez sen albo cos jest nie tak z tym telefonem
Na szczescie TZ wyslal smsiaka ze juz wraca od tesciowki i obudzil mnie w idealnym momencie.Bylam u pani diabetolog, nie spodobal jej sie wynik cukru na czczo z poniedzialku kiedy zwymiotowalam glukoze - 106. Wynik ze srody niby ok bo 98 a maksymalny to 106, po glukozie 117 czyli pieknie. I tak kazala mi dwa razy isc na samo badanie cukru z rana, wiec znowu czeka mnie klucie TZ po nocce jechal ze mna do tego szpitala i do pracy. Wrocilismy okolo 13 wiec byl padniety. Za wsparcie usmazylam mu duzy kawal lososia, ktory dostalam od mamy ![]() ![]() Smialismy sie dzis, ze zakupy swiateczne bedziemy robic dopiero po 21 grudnia skoro ma byc koniec swiata :P Wierzycie w to? calawdeszczu jestes okropna, przec Ciebie teraz moj TZ bedzie musial biec mi po kanapke z kurczakiem z Subwaya!
Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2012-11-23 o 17:33 |
|
|
|
#4825 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Jak twój mąż skończy cie dzisiaj masować to poproś żeby przyszedł do mnie bo mój mąż od tygodnia chodzi na nocki i nie ma kto mi zrobić fajnego masażyku stóp ![]() Cytat:
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie lubię tych w których dużo pestek,ostatnio dobre i tanie kupuje w intermarche i carrefourze. Tak w ogóle witam się kobietki, coś nie mam dziś nastroju i w ogóle czuje się dziwnie. Oczy mnie szczypia jak cholera i w ogóle najchętniej to bym przespała cały dzień. Witaj j1987
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam paczke z rp!!!
Ide sie wykapac w wanience swoja droga jest wielka a moj maz rozwalil mnie tekstem - ale po co wanienka? To Malego nie mozna w wannie kapac? ![]() Zmeczylam sie ogladaniem.... ciekawe, jak ja to poukladam
|
#4829 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Lubcia;37780004]
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Ostatnio to ja mam głupawkę z byle czego zaczynam się śmiać a potem to mnie brzuch boli i chodzę i narzekam Jak twój mąż skończy cie dzisiaj masować to poproś żeby przyszedł do mnie bo mój mąż od tygodnia chodzi na nocki i nie ma kto mi zrobić fajnego masażyku stóp ![]() /QUOTE] ja też potrafię się nagle śmiać z byle czego ale dziś to on szaleje i zaczynam stwierdzać że chyba na masażyku sie nie skończy
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
usypiam na siedząco...... Niuniak sie wypina, oj- zaraz mi pewnie noge pod zebra wsadzi i trzeba bedzie uciekac sprzed komputera.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

mam na imię Justyna i podobnie jak wszystkie tu obecne jestem w ciąży (28 tc)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a tak bym chciała w styczniu.
I właśnie mąż poszedł odebrać nowy lek dla mnie, mam nadzieję, że już będzie bo to jakieś świństwo na zamówienie, czyli zaś trochę kasy pójdzie. Mój brat się kiedyś dziwił, że w ciąży niby leków nie można brać, a u mnie przy łóżku cała apteczka 
za wagę no i życzę spokojnych, kolejnych tygodni
i tyle.... 
Mandarynki = święta, najlepsze

ślub 28.04.2012