Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 21:32   #4771
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A teraz mamy za☠☠☠☠☠☠☠ to tak trochę po poznańsku ale mam wisielczy humor po usypianiu dzieci
hardcore na resorach pełną gębą
Stary 2012-11-23, 22:00   #4772
karo_z
Rozeznanie

Mój maluszek znowu od paru dni tak pięknie zasypia sam!
naje się, położe go do łóżeczka i czekam

jeszcze tylko niech znowu zacznie tak spać min 6 h w nocy bez pobudki to już w ogóle będę happy!

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
wlasnie nic nowego nie jadł, no chyba ze dwa dniw czesniej jogurt nestle, moze to od tego, aleto takie gdybanie, zobacze rano czy sie rozprzestrzeniło..
kurcze, oby to jutro zeszło i nie okazało się niczym poważnym...

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
wtedy miałyśmy luz blues

wszystkiego najlepszego dla mamy

dzisiaj nawet dzień w granicach marudzenia.
Pojechaliśmy na zakupy, Oskar był nawet grzeczny. Kupiliśmy mu ładną kurteczkę taką na jesień i na lekką zimę. Bo jak będzie mroźna to mamy kombinezon.
Oskar miał dziś 2 drzemki - pierwsza od 9-9.45 a druga od 12.30-13.10.
o 18.45 kąpiel a o 19.10 zaczęłam usypiać i mój synek zasnął w 5 min w łóżeczku (fakt musiałam posmarować dziąsła i pobujać w łóżeczku) Pospał ładnie z 45min a potem pobudka, ale spać mu się nadal chciało i uspałam i przez ok. godz latałam co 5-10min bo budził się z płaczem ;/
fajnie, że tak ładnie zasnął w łóżeczku...zawsze to coś!
a ja też zazwyczaj tak do 24 muszę latać do Piotrusia co chwile, bo się budzi, a raczej przez sen siada i płacze...muszę go położyć i dać smoczka...a jak smoczek nie pomaga to daje cyca...mimo że raczej nie jest głodny, no ale cóż...inaczej nie zaśnie spokojnie z powrotem...

kurcze...muszę jeszcze ciasto upiec :/

jutro mam gości do niedzieli...miałam zamiar upiec sernik ale właśnie się dowiedziałam że szwagierka już ma w piecu taki sam... ( do niej idziemy w niedzielę na kawę z tymi gośćmi) eh...trudno...nie mam pomysłu ani składników na inny
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 22:03   #4773
gosia261282
Gang Iren

Co do jedzenia,to Eryk ostatnio cos niechetnie je obiadki i to te,ktore najbardziej mu smakowaly.Nie wiem czemu
No i od kilku dni je po kilka lyzeczek obiadku.Moze on wyrasta z dzieciowego jedzenia,bo nam to w talerze zaglada Ostatnio rzucil sie na moj jogurt,jak jadlam obok niego i zjadl mi prawie caly...
Stary 2012-11-23, 22:18   #4774
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A jak w ciazy bylysmy to chyba ani 5 minut ciszy nie bylo
Taaa, nawet w nocy ciszy nie bylo

Cytat:
Co do jedzenia,to Eryk ostatnio cos niechetnie je obiadki i to te,ktore najbardziej mu smakowaly.Nie wiem czemu
No i od kilku dni je po kilka lyzeczek obiadku.Moze on wyrasta z dzieciowego jedzenia,bo nam to w talerze zaglada Ostatnio rzucil sie na moj jogurt,jak jadlam obok niego i zjadl mi prawie caly...
Być może zęby. Ewelince jak wychodzą kolejne ma groszy apetyt. Prawdopodobnie łyżeczka podrażnia dziąsła i czuje dyskomfort.
U mnie z tym jedzeniem jest podobnie. Jak widzi swoje to zje, ale niezbyt dużo. Wczoraj zjadla 2 nabierki domowej zupy ze świezej kapusty i 8 dużych kostek ziemniaka (rozgniecione). Dodam, że wcześniej zjadła prawie cały duzy sloiczek obiadku! Godzinę po obiedzie wypiła z obu piersi, i po dwóch godzinach od tego prawie caly jogurt (dziecięcy). Ale jogurt z mojego kubka jest smaczniejszy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 22:26   #4775
Furczak
Raczkowanie

Mravka, Emigra - dołączam do grona uzależnionych od zakupów przez internet chociaż ostatnio staram się walczyć z nałogiem, ale to nie potrwa za długo bo Czaruś znowu wyrasta z kilku rzeczy

No i nauczyłam listonosza żeby nie dzwonił dzwonkiem i teraz grzecznie puka do drzwi
Mravka mamy taką samą kurteczkę już jakiś czas i bardzo ją lubię w ogóle lubię Coccodrillo

a co do spania to Czaruś w nocy sobie zaplanował imprezę od godz 00.40 do ok. 1.15 i niczym mu nie można było tego z głowy wybić :/

Edytowane przez Furczak
Czas edycji: 2012-11-23 o 22:30
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 22:30   #4776
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Mój maluszek znowu od paru dni tak pięknie zasypia sam!
naje się, położe go do łóżeczka i czekam

jeszcze tylko niech znowu zacznie tak spać min 6 h w nocy bez pobudki to już w ogóle będę happy!

kurcze, oby to jutro zeszło i nie okazało się niczym poważnym...

fajnie, że tak ładnie zasnął w łóżeczku...zawsze to coś!
a ja też zazwyczaj tak do 24 muszę latać do Piotrusia co chwile, bo się budzi, a raczej przez sen siada i płacze...muszę go położyć i dać smoczka...a jak smoczek nie pomaga to daje cyca...mimo że raczej nie jest głodny, no ale cóż...inaczej nie zaśnie spokojnie z powrotem...

jutro mam gości do niedzieli...miałam zamiar upiec sernik ale właśnie się dowiedziałam że szwagierka już ma w piecu taki sam... ( do niej idziemy w niedzielę na kawę z tymi gośćmi) eh...trudno...nie mam pomysłu ani składników na inny
zazdroszczę Ci nocek
u mnie właśnieOskar obudził się o 21.50 zjadł 180ml mleka i odłozony do łóżeczka płacz... posmarowałam dziąsełka uspokoił się ale marudził musiałam zabrać na ręcę aby się wtulił i wtedy dopiero zasnął... ehhh.. czeka mnie chyba kiepska nocka ;/ podejrzewam że chyba kolejne zęby idą.

HAHA też piekłam dziś ciasto i to sernik bo jutro mamy gości.
Ja lubię robić też ciasto Kubuś bo wg mnie jest szybkie i smaczne

Cytat:
Może przez zęby? Oskar ma wtedy trochę kiepski apetyt szczególnie na dania łyżeczkowe.
Stary 2012-11-23, 23:35   #4777
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

baty mi się należą bo kilka dni mnie tu nie było....wpadłam w wir wysyłania cv kiedy tylko Morficzek miał drzemkę albo spał i zaglądałam tylko na FB...wysłałam z 50 cv i z jednego miejsca się odezwali ale to praca taka jak teraz tylko prywatnie i nie wiem czy bym chciała taką zmianę..

Mraveczka super zakupki dla Roba

Tynka mam nadzieję, że ta wysypka to nic poważnego..może to jakieś uczulenie..ko

Karo_z super że Piotruś ładnie sam zasypia

Co do ciasta to ja mało ambitnie robię ale karpatkę na szybko...czyli herbatniki z dołu, z góry a pośrodku krem do karpatki taki na szybko że tylko mleko się wlewa i miksuje..całość do lodówki a następnego dnia tylko polewa czekoladowa na wierzch i jest git...rozpływa się w ustach..M się śmiał jak czekaliśmy na gości że takie ciasto to nie ciasto a potem wszyscy zajadali aż uszy się trzęsły w tym M hehe

Morficzek kończy dziś 7 miesięcy i z tej okazji wystukałam prawa dolną jedynkę...a ja się zastanawiałam czemu wczoraj w nocy obudził się z płaczem i nie mogłam go uspokoić..
A ostatnio ulubiona pozycja to na czworaka i bujanko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1310204 wiz.jpg (41,7 KB, 35 załadowań)
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 00:18   #4778
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

hihihi...pytam się co ma szwagierka na kolację jutro jeśli goście do kolacji będą chcieli zostać...no i co? chili con carne...czyli to co ja zrobiłam na jutrzejszy obiad dla nich! aleśmy się zgrały!!!!

Cytat:
zazdroszczę Ci nocek
u mnie właśnieOskar obudził się o 21.50 zjadł 180ml mleka i odłozony do łóżeczka płacz... posmarowałam dziąsełka uspokoił się ale marudził musiałam zabrać na ręcę aby się wtulił i wtedy dopiero zasnął... ehhh.. czeka mnie chyba kiepska nocka ;/ podejrzewam że chyba kolejne zęby idą.

HAHA też piekłam dziś ciasto i to sernik bo jutro mamy gości.
Ja lubię robić też ciasto Kubuś bo wg mnie jest szybkie i smaczne

Może przez zęby? Oskar ma wtedy trochę kiepski apetyt szczególnie na dania łyżeczkowe.
hihi...mój serniczek się piecze i już pachnie
To ciasto Kubuś to to co mi wysłałaś przepis i je jadłam u Ciebie? dobre...muszę go zrobić kiedyś

oby te zębole wyszły już i był spokój!

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

baty mi się należą bo kilka dni mnie tu nie było....wpadłam w wir wysyłania cv kiedy tylko Morficzek miał drzemkę albo spał i zaglądałam tylko na FB...wysłałam z 50 cv i z jednego miejsca się odezwali ale to praca taka jak teraz tylko prywatnie i nie wiem czy bym chciała taką zmianę..

Mraveczka super zakupki dla Roba

Tynka mam nadzieję, że ta wysypka to nic poważnego..może to jakieś uczulenie..ko

Karo_z super że Piotruś ładnie sam zasypia

Co do ciasta to ja mało ambitnie robię ale karpatkę na szybko...czyli herbatniki z dołu, z góry a pośrodku krem do karpatki taki na szybko że tylko mleko się wlewa i miksuje..całość do lodówki a następnego dnia tylko polewa czekoladowa na wierzch i jest git...rozpływa się w ustach..M się śmiał jak czekaliśmy na gości że takie ciasto to nie ciasto a potem wszyscy zajadali aż uszy się trzęsły w tym M hehe

Morficzek kończy dziś 7 miesięcy i z tej okazji wystukałam prawa dolną jedynkę...a ja się zastanawiałam czemu wczoraj w nocy obudził się z płaczem i nie mogłam go uspokoić..
trzymam kciuki za to żebyś znalazła jakąś fajną pracę!
mnie to czeka na wiosnę... no chyba, że to co teraz robię dodatkowo rzeczywiście da mi taką kasę żebym mogła zostac z Piotrusiem....chociaż tż ostatnio wspomina, żebym i tak pracowała gdzieś na etacie, bo on ma zamiar odejść z dotychczasowej pracy i założyć firmę...i dobrze by było mieć jeden taki stały dochód co m-c...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 00:19   #4779
rybka13
Zakorzenienie

hej
Gosiu te worki prozniowe o których mówisz kupuje w Pounlandzie za 1£ i to w princessy, kubusie... raz tak się spakowalam do pl, ale jednak wolę normalnie.
Lecimy na półtora miesiąca, mąż doleci na święta i razem wrócimy na początku stycznia.

MoniaHan i karo_z dziękuję

Pakuje się tak, że wkładam 5 rzeczy swoich, resztę Nadii i się miescimy

Dziś rano odkryłam górną lewą dwójkę, a więc mamy 7.zabka to chyba w nagrodę za nocke- co prawda pobudka na szamke była tylko dwa razy, ale od 5-7 przerwa na zabawę, rozmowy, itp. ja się wykoncze

no dobra czas zmruzyc oko, bo niewiadomo co przyniesie noc

do zobaczenia w Polsce
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 00:28   #4780
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Być może zęby. Ewelince jak wychodzą kolejne ma groszy apetyt. Prawdopodobnie łyżeczka podrażnia dziąsła i czuje dyskomfort.
U mnie z tym jedzeniem jest podobnie. Jak widzi swoje to zje, ale niezbyt dużo. Wczoraj zjadla 2 nabierki domowej zupy ze świezej kapusty i 8 dużych kostek ziemniaka (rozgniecione). Dodam, że wcześniej zjadła prawie cały duzy sloiczek obiadku! Godzinę po obiedzie wypiła z obu piersi, i po dwóch godzinach od tego prawie caly jogurt (dziecięcy). Ale jogurt z mojego kubka jest smaczniejszy
Cytat:
Nie wiem,moze.Juz tyle czasu czekamy na zabek,bo objawy sa,a zabka nie ma nadal...

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Gratki 7 miesiecy i zabka!
Fajnie Morfik cwiczy przemieszczanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hej
Gosiu te worki prozniowe o których mówisz kupuje w Pounlandzie za 1£ i to w princessy, kubusie... raz tak się spakowalam do pl, ale jednak wolę normalnie.
Lecimy na półtora miesiąca, mąż doleci na święta i razem wrócimy na początku stycznia.

Dziś rano odkryłam górną lewą dwójkę, a więc mamy 7.zabka
O zobacz,to ja przeplacilam i zwykle mam,a nie z obrazkami jak ty Tylko nie wiem jaka wielkosc masz,bo moje sa mega wielkie.
O to na dlugo lecicie,super!
Milego pobytu w Ojczyznie zycze!

Gratki zabka!
Stary 2012-11-24, 09:33   #4781
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
U nas nocka dziwna, bo Hania obudziła się o 4 na karmienie, a potem wybudzała się z płaczem co chwilkę... no i nie chciała jeść a jak złapała pierś, to strasznie gryzła.. Zastanawiam się czy to nie zęby, ale już tyle czasu tłumaczę zachowanie Hani zębami... a tu ani jednego nie ma jeszcze...
Zaraz położę Ją spać a ja zupkę ugotuję, a potem może się wybierzemy z Haniulkiem na zakupy, bo mi się pokończyły słoiczkowe zapasy...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 10:33   #4782
tynka88
Zadomowienie

hej

nocka taka sobie, pobudka przed 3 i ponowne zasniecie po jekach, placzach, chadzaniu po calym domu na czworaka, jedzeniu i dlugim lulaniu o 4-30 i pospalismy do 8-15.

kurcze u nas tez ostatnio jakis spadek apetytu, w porownaniu do tego co bylo wczesniej, zeby zjadl obiadek musze sie nieźle nakombinowac, a i tak czesto smieje sie i bziuka na mnie,ostatnie dni u nas wygladaja tak, ze po przbudzeniu Mateuszek nie chce jesc, zjada dopiero po 2 godzinach mleko okolo 180-210 mleka z 2 miarkami kaszki lub kleiku, pozniej łaskawie obiadek mały sloiczek lub jeszcze troche z duzego plus zoltko co drugi dzien, czasem po godzinie dwoch popije mlekiem 120-150 ml, deserek to owoce zmieszane z kaszka lub kleikiem i na noc mleczko 180-210 w miedzy czasie skubnie chrupke, wafla ryzowego, biszkopta.Mateuszek b duzo sie teraz rusza, wiec myslalam ,ze bedzie wiecej potrzebowal, no ale jak widac sa ciekawsze rzeczy niz jedzenie

Flower teraz to juz tylko rzut beretem , az Morfik ruszy w świat) brawo!)
Zycze ,abys znalazla satysfakcjonujaca Cie prace i mogla do niej z ochota chodzic)

Dziewczyny wy tak o tych ciastach,ze ja chyba TZ zaciagne do cukierni, bo mi narobilyscie ochoty na serniczekbo ja do pieczenia to nie bardzo

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:27   #4783
MoniaHan
Wtajemniczenie

gkatarzynka u nas to samo - objawy zabkowania chyba juz 6 miesiecy trwaja a zebow nie widac.

Dziewczyny mam pytanie: jesli Wasze dzieciaki w nocy jedza mniej (np. te ktore budza sie raz/dwa razy na jedzenie, to maja bardziej sucha pieluszke rano? bo Hania dzis rano i kilka dni temu rano miala dosc sucha pieluche (po 12h) tak samo jak wczoraj miala drzemke 2h to tez po drzemce pielucha byla praktycznie sucha ale zrobila 2x siku podczas zmiany pieluchy. dzwonilam z tym we wtorek do lekarza ale powiedzial ze moze w nocy mniej je i mniej plynow przez to przyjmuje i dlatego mniej mokra pielucha - a jesli pozniej w ciagu dnia jest ok to nie ma sie czym martwic. a ja caly czas mam jakie sniepokoje ze ona moze sie troche odwodnila przez ta goraczke i za malo pije, a daje jej picie czesto - ale ona nie chce za bardzo pic. przyszedl dzis doidy cup, zaraz wyprobuje.

Milej soboty

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:34   #4784
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas nocka dziwna, bo Hania obudziła się o 4 na karmienie, a potem wybudzała się z płaczem co chwilkę... no i nie chciała jeść a jak złapała pierś, to strasznie gryzła.. Zastanawiam się czy to nie zęby, ale już tyle czasu tłumaczę zachowanie Hani zębami... a tu ani jednego nie ma jeszcze...
Zaraz położę Ją spać a ja zupkę ugotuję, a potem może się wybierzemy z Haniulkiem na zakupy, bo mi się pokończyły słoiczkowe zapasy...
u nas objawy zabkowania zaczely sie jak skonczyla ok 3 mce i dopiero jak miala 7,5 wyszly dwie dolne jedynki. Niestety to trwa a maluchy sie mecza!

Nasza nocka super - mloda zasnela o 20.30 mniej wiecej, ladnie spala, ok 00:00 mleczko i pospala do prawie 6 chyba zrezygnuje juz z karmienia o 22/23, a poczekam az sama bedzie sie budzic. Do tej pory zazwyczaj sie przebudzala sama na mleko ale ostatnie dni nie wypijala za duzo, po kilka lykow i koniec, wiec mysle ze dam jej wtedy wody i smoczek. Zobaczymy

Bylysmy juz na zakupach, pogadalysmy z dziadkiem przez skype i teraz mloda ma drzemke a ja biore sie za jakies porzadki. Dzisiaj na obiad bede robic risotto z grzybkami

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
gkatarzynka u nas to samo - objawy zabkowania chyba juz 6 miesiecy trwaja a zebow nie widac.

Dziewczyny mam pytanie: jesli Wasze dzieciaki w nocy jedza mniej (np. te ktore budza sie raz/dwa razy na jedzenie, to maja bardziej sucha pieluszke rano? bo Hania dzis rano i kilka dni temu rano miala dosc sucha pieluche (po 12h) tak samo jak wczoraj miala drzemke 2h to tez po drzemce pielucha byla praktycznie sucha ale zrobila 2x siku podczas zmiany pieluchy. dzwonilam z tym we wtorek do lekarza ale powiedzial ze moze w nocy mniej je i mniej plynow przez to przyjmuje i dlatego mniej mokra pielucha - a jesli pozniej w ciagu dnia jest ok to nie ma sie czym martwic. a ja caly czas mam jakie sniepokoje ze ona moze sie troche odwodnila przez ta goraczke i za malo pije, a daje jej picie czesto - ale ona nie chce za bardzo pic. przyszedl dzis doidy cup, zaraz wyprobuje.

Milej soboty
u nas pieluszka jest zawsze pelna po nocy. Raz nie byla, ale przy zmianie mloda taki sik puscila ze maty nie starczylo moze Hania jest z tych ''niesikajacych'' w nocy, w konu i dorosli niektorzy musza siusiac w nocy a inni nie, obojetnie czy duzo pija czy malo. Na wszelki wypadek moze zrob jakies badania - mocz, krew, zebys sie uspokoila
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:37   #4785
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

hej
Chyba już powoli problemy z brzuszkiem mijają...zaczęłam w nocy wodę dawać do picia a nie cyca ciągle i jest poprawa. Myśle ,ze ona była przejedzona.
wyniki moczu ok
Lena już waży 7700 także bardzo dużo
lekarka we wtorek na szczepieniu powiedziała że ostatnio jakby jakaś asymetria a teraz jej się lepiej podoba i nic nie widzi , ale skierowanie do lekarza rehab. mamy więc we wtorek tam się udam.

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:39   #4786
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Emigra, nie... Hania dostała duże łóżko w naszej sypialni... bo w łóżeczku się strasznie często wybudzała więc dostawiliśmy część narożnika a łóżeczko zostało eksmitowane do innego pokoju... No i dzięki temu Hania nie zajmuje naszej powierzchni sypialnej a śpi blisko i może się przytulić. Zobaczymy jak się sprawdzi to rozwiązanie.

A tak w ogóle, to powodzenia w pakowaniu i spokojnej podróży...
achaaa
Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
hej
Chyba już powoli problemy z brzuszkiem mijają...zaczęłam w nocy wodę dawać do picia a nie cyca ciągle i jest poprawa. Myśle ,ze ona była przejedzona.
wyniki moczu ok
lekarka we wtorek na szczepieniu powiedziała że ostatnio jakby jakaś asymetria a teraz jej się lepiej podoba i nic nie widzi , ale skierowanie do lekarza rehab. mamy więc we wtorek tam się udam.
wow, Julka starsza a wazy mniej wiecej tak samo w ogole to musze ja zwazyc a ciagle zapominam
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-24, 11:41   #4787
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
ja non stop tłumaczę sobie zachowanie Leny zębamii też się wybudza z płaczem-ale tylko w nocy

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
achaaa

wow, Julka starsza a wazy mniej wiecej tak samo w ogole to musze ja zwazyc a ciagle zapominam
heheh
ale powiem Ci ze nie wygląda, bo jest długaśnazresztą na zdjęciach widziałaś w k.

Stary 2012-11-24, 11:46   #4788
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
hej
wyniki moczu ok
No to ładnie Lenka waży No i super, że problemy mijają

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-24, 12:24   #4789
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ja non stop tłumaczę sobie zachowanie Leny zębamii też się wybudza z płaczem-ale tylko w nocy

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

heheh
ale powiem Ci ze nie wygląda, bo jest długaśnazresztą na zdjęciach widziałaś w k.
nie mam dostepu do klubu i na tamten watek tez nie zagladam
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-24, 14:22   #4790
MoniaHan
Wtajemniczenie

Tz pojechal odebrac komody, kupilismy dwie w dobrej cenie bo dwie za £45, na gumtree kupilismy bo sa tam czesto tansze rzeczy. takze moze w koncu sie pomiescimy z ubraniami, alez przydalaby mi sie duza wnekowa szafa na cala sciane w sypialni. tz ma juz zakaz kupowania sobie ubran bo juz ich za duzo a nie lubie trzymac ubran w ktorych sie nie chodzi a tylko miejsce zajmuja. takze szafa wnekowa nieduza i 3 komody w sypialni + wneka w korytarzu powinny naszej trojce wystarczyc na te ubrania wszystkie a tesciowa bedzie miala swoja komode u siebie w pokoju. teraz tak sobie mysle ze kiedys tyle sie miescilo w takich sciankach meblowych fanka nie jestem ale praktyczne byly jednak

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 14:30   #4791
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
No to ładnie Lenka waży No i super, że problemy mijają
może to moja wina bo kiedyś jak miała duży nawał to dawałam jej cycka nawet jak nie była głodna
w ten sam dzień byliśmy u pediatry

Emigra to brzydko ze nie masz dostępu do K.

Ja skończyłam sprzątać -myłam okna i odkurzałam-teraz jest błysk TŻ pojechał odebrać auto od mechanika jak wróci to idziemy na pizze, bo nie chce mi się robić obiadu.

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2012-11-24 o 14:31
Stary 2012-11-24, 14:35   #4792
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
może to moja wina bo kiedyś jak miała duży nawał to dawałam jej cycka nawet jak nie była głodna

Ja skończyłam sprzątać -myłam okna i odkurzałam-teraz jest błysk TŻ pojechał odebrać auto od mechanika jak wróci to idziemy na pizze, bo nie chce mi się robić obiadu.
o widzisz, tylko ja wchodziłam przez poradnię dla dzieci zdrowych

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-24, 15:12   #4793
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

sama sie wypisalam nie nadazalam, a potem to juz wiesz jak bylo
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-24, 15:39   #4794
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz, tylko ja wchodziłam przez poradnię dla dzieci zdrowych

hehe

a na którą miałaś?

Lena mi kupę właśnie zrobiła po 4 dniach ale jakaaaaaaaa jak śmierdzi idę dupę umyć bo inaczej się nie da-parła i parła

Emigra ---ja ostatnio nie zaglądam tam , bo więcej się tu dowiaduję

Stary 2012-11-24, 16:33   #4795
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
hehe

a na którą miałaś?

Lena mi kupę właśnie zrobiła po 4 dniach ale jakaaaaaaaa jak śmierdzi idę dupę umyć bo inaczej się nie da-parła i parła

tu wiecej mamusiek, to zawsze ktos cos doradzi

Co do kupy to Julcia jakos tydzien, dwa temu taka strzelila ze body z bluzka bylo po pachy przes*ane odrazu wanna, a nie wiedzialam od czego zaczac, masakra. Pierwszy raz w zyciu sie tak obs*ala
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-24, 17:15   #4796
Karinio
Zakorzenienie

U nas nocka taka sobie,bo jak ja się kładłam spać mały się przebuddził i koło drugiej dawałam mu flache.Noi niedawno mały miał wypadek,że jak leciałam do niego to się trzęsłam :/

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-11-24 o 17:57
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 17:37   #4797
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Flower to bujanie sie to strasznie fajne jest

u nas noc masakryczna mlody obudzil sie po godzinie spania i strasznie plakal posmarowalam dziasla i dalam ibum w koncu i zasnal w wielkim bolem z nami a ja sie nie wyslapam znow :/
Stary 2012-11-24, 17:54   #4798
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
hehe

a na którą miałaś?

12.45

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
tu wiecej mamusiek, to zawsze ktos cos doradzi

Co do kupy to Julcia jakos tydzien, dwa temu taka strzelila ze body z bluzka bylo po pachy przes*ane odrazu wanna, a nie wiedzialam od czego zaczac, masakra. Pierwszy raz w zyciu sie tak obs*ala
Też raz miałam kupę po pachy... albo po szyję. Wsadziłam w ciuchach i pampersie do wanny i dopiero rozbierałam pod prysznicem.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-24, 17:59   #4799
Karinio
Zakorzenienie

karo,super że od paru dni mały Ci super zasypia
Flower,brawo dla Morfika,za postępy i zęba. I coś jeszcze,ale zapomniałam
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:10   #4800
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

U nas nocka taka sobie,bo jak ja się kładłam spać mały się przebuddził i koło drugiej dawałam mu flache.Noi niedawno mały miał wypadek,że jak leciałam do niego to się trzęsłam :/
a co sie stalo?
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości