|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Witam
A ja dalej zasmarkana , malego odstawilam do rodzicow zeby sie nie zarazil, no i zebym polezala w spokoju... Widze ze juz temat świat , ja tez uwielbiam swieta, ten nastroj , ozdoby i wigilia no i oczywiscie widziec radosc dziecka jak zrywa papier ozdobny z prezentu bezcenne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1772 |
Zadomowienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1774 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
brzmi ciężko ale tak jest, nie każdemy dane by był to piekny czas. Marzyłam o tym by ta ciąża była taka własnie super, bym pracowała, chodziła na basen, cieszyła sie a od trzech miesiecy nie wiem chwilami kim jestem tak źle się czuję każdego dnia, jeśli Can ma podobnie to ja rozumiem. A najgorsze że już wiem w tej ciązy że to ostatnia, myślałam ewentualnie jeszcze o jednym bejbi i to szybko w miarę po tym ale teraz wiem że to nierealne, nie dałabym fizycznie i psychicznie rady czująć się tak jak teraz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-11-24 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Wtajemniczenie
|
marchewka, przytulam
![]() nikt nie jest idealny, u Twojego TŻa się wszystko skumulowało, ale to nie jest żadne usprawiedliwienie, jesteś w ciąży i ma dbać o Ciebie, a nie zachowywać się jak obrażony królewicz !!! przestać sprzątać za niego, rób tylko to, co konieczne, niech się obudzi ![]() mój mąż na szczęście wszystko w domu robi, sprząta, gotuje, ale też się kłócimy - co nie zmienia faktu że nie wyobrażam sobie, żeby zwłaszcza teraz w ciąży, o mnie nie dbał ... zbieramy się na zakupy, potem idę do babci, bo coś marudzi... do potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() biedna.. ja też nie czuję się jakbym chciała,nie robie tego co chcę.. fakt-nie amm dolegliwości i to mega plus... mam nadzieję,że mega szybko wszystko Ci minie i druga połówkę ciąży przetrwasz w super stanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
no i właśnie idąc tym tropem ja mam cała piwniczkę z rzeczami dla bejbi łaćznie z zbawkami dla malucha, książeczkami, łożeczkiem, krzesełkiem do karmienia i innymi plus ciuszki, pierdółki różne i inne to co, miałabym to wynieść na czas ciąży i przynieść po porodzie żeby przypadkiem coś się nie stało?? przesąd i tyle, nie ma się co mu poddawać. A jak komuś praktyczniej kupić po porodzie to szacun bo ja to muszę mieć wszytsko pod kontrolą, źle by mi się rodziło jakbym wiedziała że w domu kącika dla dziecka brak Axella dzięki kochana, jeszcze mam nadzieję ale jak pomyślę że od miesiąca czekałam na ten 4 miesiac że lepiej będzie a nic się nie zmieniło wręcz dochodzą atrakcje to przykro mi zwłaszcza że miałam wrócić do pracy na nowe stanowisko i dzięki temu miałabym do czego wracać po urlopie a jak nie wrócę juz przed porodem to mogę zapomnieć o tej pracy bo już teraz prawie by mnie zwolnili wiec to była szansa wielka i fajne stanowisko. Ale pomijając to i w domu jestem do niczego, stara babcia ma chyba więcej siły i energii niz ja ![]() Edytowane przez katherine271 Czas edycji: 2012-11-24 o 15:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad. basenu - ja chodzę 2 razy w tygodniu, zastanawiam się, żeby chodzic 3 razy. Jakoś się dobrze po basenie czuje. A że mam pracę siedzącą to mi to dobrze na kręgosłup w koncu zrobi. Nigdy jakoś weny na basen nie miałam, a teraz nie mogę nic ekstremalnie cwiczyć to akurat basen jest ok. Mi gin powiedziała, że absolutnie musze zrezygnować ze scianki wspinaczkowej - co wczesniej trenowalam i mogę tylko basen i jogę bądź inne cwiczenia dla ciezarnych.. Infekcji się nie boję. Jak się pojawi to się będę martwic i szukać innych ćwiczeń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zakorzenienie
|
hehehe, o nie- zapłakałabym się za Nim
![]() ![]() No niestety... wyjąscia nie mamy... Rodziców i najbliższych będę odwiedzała, tak często jak się da. Choć nie ukrywam, że to trochę męczące Cytat:
![]() 2. Zgadzam się 1. Nie ma za co ![]() 2. ![]() dziękuję ![]() ![]() mmm.. ja przed chwilką zjadłam pierożki z mięsem u teściowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mam na imię to nie trudno się domyślić po nicku ![]() ![]() ![]() Termin porodu mam na 8 czerwca ![]() ![]() Ciążę przechodze bardzo dobrze, nie dokuczają mi praktycznie żadne dolegliwości. Na początku miałam lekkie mdłości i osłabienie ale teraz jest już wszystko w porządku i oby tak dalej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam różu też za bardzo nie lubie. Nie wykluczam, że jak bedę miała dziewczynkę to jakieś rózowe ubranka będzie mięc, bo trochę cięzko coś kupić nieróżowego a dziewczęcego. Ale głównie celowalabym w jakieś inne kolory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Raczkowanie
|
Ja dziś tylko na chwilkę
![]() Mam dzisiaj babskie wyjście, chociaż wcale nie mam ochoty iść ![]() A co do tematu róż fashion dla dziewczynek, to ja też odpadam ![]() Generalnie jak będzie córka to będzie chodzić ubrana podobnie jak teraz synek, z małymi modyfikacjami ![]() Ja lubię takie małe zadziory a nie słodkie księżniczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja się pytam jego, gdzie inne kolory np. biały, zielony, seledyn, fiolet, brąz,zółty.....- a on : trzeba coś zostawić by znajomi i rodzina kupiła w innych kolorach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | ||||||
Zakorzenienie
|
właśnie rzucił wszystkie, Tż pytał tych pań co tam pracują, mówiły że raniutko wszystko się rozeszło...
![]() ![]() na pierwszymUSG lekarz mi powiedział że termin 25 maja, później zmienił zdanie na 30maja, a ostatnio na prenatalnym wyszło, że na 20 maja ![]() roku! wieki temu hehe. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bakugany to już nie jest taka nowość, chyba ze 2 lata temu bawiłam się nimi z chrześniakiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zadomowienie
|
Kochane jutro zaczynam 14 tydzień (wg USG)
![]() ![]() ![]() i wstawie Wam zdjęcie brzuszka ![]() ![]() Upolowałam na ciuchach jeanswe ogrodniczki z NEXTA za 8 zł, jeanswe spodnie rozmiar 62 za 2zł i spodenki z H&M (teraz prwie identyczne są za 40zł) z cienkiego materiału , też w rozmiarze 62 , a dziś z Tż kupiliśmy body i kaftanik po 10 zł w H&M i jeszcze body w innym sklepie za 12zł ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Ciekawe ile z jego planów się powiedzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cześć ![]() Przyznaję się bez bicia, że nie nadrabiam wiecej niz tą stronę bo mam lenia ![]() gratuluje wczorajszych wizyt ![]() i prosze oi streszczenie czy działo sie coś ważnego/ciekawego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wlasnie wrocilam, bylam w pepco.. same szmaty, nawet bym tego do mycia podlogi nie wziela ![]() Bylam u tesciow, o dziwo dzis na spokojnie bez zadnych kitow. Takze jestem zadowolona z wizyty. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć czasem badziew sztuczny mają, to fakt.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłam jedną z tych - Manhattan-soft-mat-lipcream.jpg bo już jedną mam i jestem mega zadowolona ![]() ![]() Promocja jest świetna ![]() ![]() A no i ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja myślę, że dziewuszki się pokażą później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykro słyszeć, że ktoś nie lubi być w ciąży, to powinien być najlepszy czas dla nas... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś z mamą rozmawiałam i mówiłyśmy o pomyłkach na usg. Powiedziałam jej, że mam zamiar kupować jak najwięcej uniwersalnych ciuszków, nie skrzywdzę wtedy dziecka ![]() ![]() ![]() Ja wolałam chłopaków niż dziewczyny, drzewa zamiast lalek ![]() ![]() ![]() Nadrobiłam a niebawem idziemy ze znajomymi na piwko ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uświadomiłam sobie,że moi super znajomi mnie zlali totalnie.. jakbym nie wiem-była śmiertelnie chora i by nie chcieli już o mnie pamiętać.. eh.. Przecież nawet jak ida na piwo, mogłabym iść z nimi,ale nie według nich.. No cóż, dobrze,że mam tego swojego tżcika, bo bym do kogo się odezwać nie miała ![]() A mama zawsze mówiła, że w momencie gdy najbardziej będę tego chcieć "przyjaciele znikną"... ![]() no cóż, już z bejbikiem poznam inne mamy z piskownicy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to wyciągali nas na dyskotekę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Moglam zdjecie zrobic
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie było cudnie do czasu.. z jednym jedynym przyjacielem jaki mi został widzę się 3ciego.. mega rzadko się widujemy, on na uczelni,ja w robocie, mieszka daleeeko, wolne nam się nie zgrywają.. eh, ch*j z tego będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze niezawodni znajomi nagle przestali mieć czas dla nas, mieszkaliśmy za dlaeko itp. Teraz jak wróciliśmy na stare śmieci wcale nie ejst lepiej.. ale to też dlatego, ze połowa się zwyczajenie stoczyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu psikus.. i poszłam w odstawkę.. Najgorsze jest to ,że to Oni zażekali się ze kontakt będzie zawsze.. A teraz raz na x czasu ktoś napisze sms.. Ale żeby spytać czy dołączę jak gdzieś idą.. eh, poszłabym chętnie..ale co zrobić,przecież się nie wproszę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No moje dzieci już po kąpieli...Dzisiaj wyjątkowo szybko polecieli do wanny i są już w łóżkach...Zjedli po 2 naleśniki z dżemem i oglądają bajki..Nie wiem czy z jedzeniem na tym się skończy ale póki co mam luz ![]()
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
hehe no ładnie, nawet biednemu chomikowi by się oberwało
![]() marchewka coś Twój TŻ ma jakiś okres buntu. Nie wiem co Ci poradzić, ciężka sprawa. Musisz jakoś dotrzeć do TŻta, tylko jak ![]() ![]() gosiulka witaj ![]() katherine ale przecież nie jest powiedziane że następną ciążę będziesz przechodziła tak samo. Meli a skąd teściowa ma te ciuszki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.