Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-24, 18:24   #1831
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no nie mów że Twoje lalki nie chorowały na ospę!!!

Paulina to że nie widać na zdjęciu siusiaka to nie znaczy że go nie ma dziewczyny chyba się wypowiadały o zdjęciu
Hehe na ospe nie,ale swojej zrobiłam makijaż pomarańczowym mazakiem i coś chyba z okiem bo powieka jej się nie otwierała jedna i wyglądała tragicznie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dobra tż się dalej nie odzywa, ogląda sobie kuchenne rewolucje po raz drugi ten sam odcinek..
Ja sobie ściągnęłam nowy serial i mam to gdzieś zaraz sobie zrobie jedzonko tylko dla siebie i piciu tylko dla siebie.. a w sumie to nie tylko dla siebie bo dla siebie i groszka. A TZ niech sobie robi co chce.

Jakoś przetrzymam ten jego dół.
No i mądra dziewczynka z Ciebie Zajmij się sobą i maluszkiem,a mężowi wkońcu doły przejdą to sam się pierwszy odezwie..Nie ma sensu,żebyś za nim latała bo on ma fochy grom wie o co

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:25   #1832
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty Ja tam nie widzę czy jest siusiek czy nie

Daj znać jak będzie smakowało

Witaj

5,5 cm Jak dla mnie mały

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Wiadomo, że jeden różowy ciuszek nie sprawi, że córka stanie się princesską Pisałyśmy o skrajnych przypadkach gdy matki ubierają córki od stóp do głów w róż i w Hello Kitty.
hee na fotce to jak by mial z 8 cm a wzrost nak najbardziej prawidlowy)
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
jestem!!!
było małe opóźnienie, weszliśmy o 12
weszliśmy razem z tż..jak zobaczyłam maluszka na ekranie to aż mi łzy szczęścia poleciały... dzidzia zdrowa, przezierność 0,54mm, gin powiedział, że idealna. O kość nosową musiałam dopytać, bo chyba zapomniał..i mówi, ze jest jeszcze mała bo za wcześnie żeby ją badać (?!), chyba mu sie coś pomyliło, w każdym razie pokazał mi też ta kość, chociaż ja nosek to już dostrzegałam ze zdjęcia z 11 tygodnia.
CRL 6,73cm , ma spory łebek, większy niż na swój wiek, kość udowa idealna, serduszko 159 ud. na minutę.
W końcu pytam o płeć a gin pyta a na co było zamówienie hehe i tak patrzy i mówi COŚ TU STERCZY chyba chłopak.. "jest coś między nogami", późnie pytam czy to na pewno a on że czasem zdarza się że narząd dziewczynki jest napuchnięty i że można się pomylić. Pytał się czy wypiłam 3 litry płynu przed badaniem tak jak prosił a ja mówie że pierwsze słysze.. a on że na pewno mówił.. nic takiego nie słyszałam no ale kłócić się nie będę.. w każdym razie jakby było więcej płynu owodniowego to na 4D byłoby lepiej dzidzie widać, a narzekał że łożysko zasłania i chyba niepotrzebnie zjadłam batonika bo strasznie maluch był pobudzony. Lekarz mówił, że strasznie się wierci i wierzga nóżkami hehe
wklejam fotki same oceńcie co za płeć, porobiłam fotki z kadrów filmu.
są 4D i zwykłe. a na tych ostatnich jest niby płeć, te cypelki
na jednych widać że chłopak a na innych ten cypelek jest jakby równoległy jak na dziewczynke. no ale w opisie końcowym lekarz napisał: "Płód pojedynczy płci męskiej w położeniu podłużnym główkowym. Łożysko 0 st G na ścianie tylnej nie zachodzi na ujście wewnętrzne"- (wiecie co to znacz i czy to dobrze czy jak?) i dalej te struktury wszystkie wymienione i że brak wad rozwojowych...
i jak sądzicie czy skoro tak napisał to chłopak? wole jeszcze się na 100% nie nastawiać, a chcemy z mężem syna
Gratulacje , zdjecia super mi tez w 13 tyg. powiedzial doktor ze chlopak ale powiedzial tez ze nie daje 100 procentowej pewnosci , wiec mam nadzieje ze u gina za tydzien sie dowiem)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:25   #1833
diabli
Zakorzenienie

powie mi ktoras, ktory mam tydzien ciazy? :P bo http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx pisze, ze 15, a lekarz we srode 21-go napisal, ze 13...z suwaczka tez wychodzi 13. ostatnia miesiaczka 18.08.2012 termin porodu 25.05.2013 nie wiem na kiedy umawiac sie na 4d. nastepna wizyte u swojego gina mam 12.12
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:30   #1834
potterka
Zakorzenienie

diabli dziś równy 14 tak jak ja
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:31   #1835
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
powie mi ktoras, ktory mam tydzien ciazy? :P bo http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx pisze, ze 15, a lekarz we srode 21-go napisal, ze 13...z suwaczka tez wychodzi 13. ostatnia miesiaczka 18.08.2012 termin porodu 25.05.2013 nie wiem na kiedy umawiac sie na 4d. nastepna wizyte u swojego gina mam 12.12
w/g mnie skonczone 13 tyg. czyli 14 tydz. ale ogolnie mowi sie 13 tyg. i np. 3 dni
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:34   #1836
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Nie mam pojecia.. Wiesz juz 5 miesiac to powoli trzeba wszystko szykowac. Moze czeka az T przyleci i moze wtedy da? Dokupic to raczej nie bo to sa 3 takie duze worki

cloche - nie zwrocilam uwagi na firmy. Ale jak mi da te ciuszki to pokaze
3 worki ale fajnie!
Cytat:
oooo nawet nie popatrzyłam jakoś przyzwyczajona jestem że każdy pisze tam jakieś bzdety typu - kraina czarów, i kompletnie nie zwracam na to uwagi

a powiedz jak ceny ciuszków? bo właśnie się zastanawiałam czy nie polecić koleżance żeby mi trochę kupiła. Tylko czy finansowo mi się to opłaci
no ja mogłabym jeszcze wpisać podalpejska wioska
z cenami różnie... już znalazłam firmę - KANZ. ja akurat patrzyłam głównie na przecenione ciuszki. małż mówił, że taniocha, a ja uważam, że trochę kosztowały (bo chłop chyba sobie nie zdaje sprawy, że 3 pary spodni i 7 koszulek nie wystarczy). ale np. śliczne kompleciki były na 15 euro przecenione. pomyślałam sobie - dużo, sprawdzę w C&A... a tam ceny takie same, tyle że nie było przeceny, ale jakość już kompletnie nie ta
więc myślę, że parę takich bardziej "wyjściowych" kompletów warto mieć lepszej jakości i coś wypatrzeć na przecenach. zupełnie inne szwy, miękkie niby, a nie rozłaziły się. takie milusie......
jak by koleżanka miała czas, to niech się przejdzie na pchli targ (flohmarkt), bo tam często ciuchy dla dzieci za grosze dostaniesz, niektóre nawet z metkami (bo ktoś dał w prezencie takie super i żal było pobrudzić, a potem dzieć wyrósł ). z second hand tutaj trochę gorzej, jeszcze nie trafiłam na takiego z dzieciowymi ciuchami. zawsze tylko jakieś dizajnerskie klamoty za np. 200 euro zamiast 1500...
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
To z lalką to
Cytat:
no nie mów że Twoje lalki nie chorowały na ospę!!!
no! a potrzeba matką wynalazku
mój starszy brat mi tą lalkę potem ogolił, bo mówił, że jej stan się mocno pogorszył...... ale odratowałam ją, a co! bo w sumie to moja jedyna lalka była...
Cytat:
no w sumie tak.. ja sądzę, że jakby gin nie był choć na 80% pewny to by nie wpisał jaka płeć. A te foty to robiłam ze stop klatek z filmu tak w ogóle
no pewnie, że tak! widocznie maluch się w pewnym momencie dobrze ułożył i coś tam było widać. ale ja taka niedouczona...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:38   #1837
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Can-czemu nie lubisz być w ciązy ??

colorblue-no nie, ten przesąd to takie zwalanie winy na ciuszki :P
nie mam pojęcia jak ubranka wpływaja na bejbi w brzuchu jakaś tajemna moc?

Jutro biorę się za pierwszą turę pierniczków
macie jakiś SPRAWDZONY sposób by były na pewno miękkie a nie chrupiące i kamienne ?
bo chcę takie i takie,ale mieciutkich nie umiem
zawsze wychodzą chrupiące głazy
ja też piekę jutro, potem trafią do pudełek i wyciągam je dopiero na świeta, znaczy kilka dni przed ozdabiam je z TŻ i je pięknie pakujemy dla rodziny i znajomych. Sekret jest w tym, że muszą poleżeć wteyd pięknie pachną i są miękkie zawsze świeże to kamień

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 18:38   #1838
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Muszą Cię przyjąć chyba, nie słyszałam, żeby gdzieś odesłali w akcji porodowej:P wiesz to, że w jednym szpitalu jest 15 łóżek, a w innym 150 to i tak w każdym może nie być miejsc po prostu jak rozmawiałam ze znajomymi to widzę różnice, ja leżałam teraz tylko 2 dni i pięlegniarki i lekarze wiedzieli kto jest z czym, przychodzili pytać jak się czujesz, czy jest poprawa itp. no i cisz i spokój w nocy:P
pewnie, że mogą odesłać, jeśli akurat wszystkie łóżka są zajęte to przecież nie przyjmą kobiety, żeby rodziła na korytarzu.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć ponownie
Mąż pojechał do pracy, a ja mam chwilę wolnego

Na wizytę szłam pełna obaw, ale jak się okazało niepotrzebnie

Najpierw krótki wywiad, uzupełnienie karty ciąży o wyniki, potem badanie na fotelu, pomiar ciśnienia (oczywiście miałam z tego stresu wysoki puls ) i ważenie - w ciągu 12 tyg schudłam 1kg, ale wszystko jest ok . A na końcu zawołałam męża do gabinetu i było usg, tym razem przez brzuch (bo ostatnie 2 były dowcipne). Razem oglądaliśmy maluszka, który brykał niesamowicie , gin na chwilę puścił nam serduszko (mąż słyszał pierwszy raz), a potem zrobił pomiary. Nie pamiętam wyniku nt (ale jest poniżej 2.5 czyli wszystko w porządku ), bo cały czas wgapiałam się w monitor . Między terminem z usg a om jest 1-2 dni różnicy, więc nie ma tak źle. A maluszek ma prawie 6cm - dokładnie 5,84 cm, w tym sama główka 2 cm Za 4 tyg czyli 21.12 kolejna wizyta i wtedy powinniśmy poznać już płeć (będzie "prezent" na Święta ). A na moje wyniki z moczu dostałam maść i globulki, bo mam jakieś zapalenie Za miesiąc mam zrobić mocz i mofrologię oraz mam brać witaminy, ale nie powiedział mi jakie

Uff no to jestem spokojna , a jutro albo w poniedziałek pokażę Wam nasze ubranka
GRATULACJE!

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! w końcu przeczytałam wszystko co naprodukowałyście Ja wstałam o 8 mężuś wychodził do pracy właśnie powiedział żebym jeszcze spała a on jak wróci o 14 to posprzata domi jak tu go nie kochać Wypiłam z samego rana wapno z witaminą C i chyba zaraz zwymiotuje tak mi po niej niedobrze.

BYłam wczoraj u gina ale się wyczekałam ale było warto dziś jestem taka szczęśliwa Lekarz pobrał mi próbkę do cytologii i zapytałam czy zobaczymy dzidziusia na usg on że oczywiście i oglądaliśmy z godzine. Ten lekarz jest przekochany zrobił mi 6 zdjęć! pokazywał mi wszystko jak dzidziuś macha rączką , liczył mi palce u ręki, maleństwo tak skakało że nie nadążał za nim..machało mi rączką... i zapytalam czy widać płeć on na to że jeszcze za wcześnie bo to 14 tydzień i zaczął coś wnikliwie oglądać i po minucie "Widać!" haha POwiedział że nie powinien mi w tym tygodniu mówić o płci bo to wcześnie i pokazał mi 2 razy i zrobił zdjęcie ze zbiżenia: SIUSIACZKA! Będzie chłopczyk (najparwdopodobniej) Bardzo się cieszę Chociaż dla mnie i Tż nie miała znaczenia płeć z dziewczynki byśmy sie cieszyli tak samo w końcu pierwsze dzieciątko Mąz jak sie dowiedział to oszalał z radości Chodzi dumny jak paw Później wkleję Wam zdjęcia. Jestem taka szcześliwa, że wszystko w porzadku i mogę już kupowac ubranka

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Dowiedziałam się też że cc rozważa sie przy wadzie co najmniej -4,5 więc ja sie nie zaliczam do tego i że upławy białe czy przeźroczyste nawet w dużej ilości to w porządku

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Nie mam pojęcia czy to 100% prawda jak byłam na diecie to sie dużo tym interesowałam i czytałam sporo o tej herbatce

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Idziemy dzisiaj z Tż na impreze imieninową mojej siostry i mamy nie wiem jak ja tam wysiedze bo tak mnie mdli że masakra
również GRATULACJE!

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
cześć kobiety wizażujące

ja dziś zmykam do szkoły na 6 godzin wykładów ale zmobilizowałam się, posprzątałam, coś do jedzenia przygotowałam więc ruszam do boju

jak słysze o dawaniu w łape lekarzom to mi się słabo robi. Pracuje w szpitalu i ich zarobki znam naprawdę nie trzeba ich w żaden sposób mobilizować. CC na życzenie dziwna sprawa.. czy to jest legalne ? czy istnieje takie coś, że ide do lekarza umawiam się , że chcę mieć cc płace i mam ? bez żadnych wskazań lekarskich ? Z drugiej strony wybór szpitali jest ogromny, przecież porodu nie musi odbierać lekarz prowadzący bo jaka pewność, że nawet jak dostanie kase to się pojawi ? Moja lekarka z pierwszej ciąży bardzo chciała przy mnie być, ale zachorowała i już, nie mam o to żalu ale jakbym zapłaciła pewnie bym miała.

TZ wegetarianin ? co Ty mu gotujesz kobieto ? mój to tylko schabowe i mielone, ewentualnie kurczaki.
wiesz co pewnie nielegalne, ale mam to gdzieś, ja się tyle wymęczyłam przy pierwszym porodzie, że nie mam zamiaru się teraz męczyć i dodatkowo boję się o macicę, jednak tam już jest blizna a nie chciałabym, żeby mnie przy porodzie porozrywało. Ja wiem, że jak człowiek jest przed pierwszym porodem to ma dość wyidealizowany obraz tego, plan porodu, worek sako, oddychanie, masażyk i kąpiel, ale to ma niewiele wspólnego z rzeczywistością i dla mnie poród to był największy koszmar i nie mam z nim ŻADNYCH dobrych wspomnień związanych. Dlatego nie wstydzę się tego mówić otwarcie, że nie chcę rodzić naturalnie.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Brawa dla tżta. Przekaż mu wyrazy uznania od wizażowej koleżanki

No i wkońcu trafiłaś na wspaniałego lekarza!!! I jego się trzymaj No 60% to jeszcze faktycznie nic pewnego z tym siusiakiem,ale po cichu gratuluje!

No a jaja będą jak na połówkowym te chłopaki zaczną się zmieniać w cipuchy

Wiecie co wiem,że większość z Was nie wierzy w przesądy sądząc po ilości zakupionych już ubranek ,ale dzisiaj jedna osoba z mojej rodzinki twardo stała przy swoim,że za szybko kupiłam te ciuszki bo tak się nie robi i takie tam..Aż sama zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam.

No ale z drugiej strony ja uważam,że jak ma coś się stać to się stanie bez względu na to czy kupiłam body
Bo na to wpływu nie mamy jak się coś złego z ciążą dzieje..Ja dbam o siebię jak mogę: nie piję,nie palę,jem owoce,nie jem leków itp.. Więc jak ma się coś stać to się stanie czy teraz czy później...
Ona twierdzi,że powinno się zacząć kupować po połowie ciąży No ale ja się pytam dlaczego? A jak coś się stanie nie daj Bog w 6-7 miesiącu to co? Bez sensu.
A ile się czyta o tym,że kobiety kupują dopiero na kilka dni przed terminem, wszystko jest cacy a potem płacz i same ze szpitala wracaja:/ I kto wtedy winny? Bo nie ciuszki ,bo je kupowały przed porodem a nie w 3-4 miesiącu...
Ehhh ja tam się kurczowo trzymam tego ,że jest dobrze i będzie dobrze i to czy kupię jakieś ciuszki teraz nie będzie miało na to żadnego wpływu
nie przejmuj się tym w ogóle! naprwadę nic się nie stanie tylko dlatego, że kupiłaś maluszkowi parę rzeczy

Cytat:
jestem!!!
było małe opóźnienie, weszliśmy o 12
weszliśmy razem z tż..jak zobaczyłam maluszka na ekranie to aż mi łzy szczęścia poleciały... dzidzia zdrowa, przezierność 0,54mm, gin powiedział, że idealna. O kość nosową musiałam dopytać, bo chyba zapomniał..i mówi, ze jest jeszcze mała bo za wcześnie żeby ją badać (?!), chyba mu sie coś pomyliło, w każdym razie pokazał mi też ta kość, chociaż ja nosek to już dostrzegałam ze zdjęcia z 11 tygodnia.
CRL 6,73cm , ma spory łebek, większy niż na swój wiek, kość udowa idealna, serduszko 159 ud. na minutę.
W końcu pytam o płeć a gin pyta a na co było zamówienie hehe i tak patrzy i mówi COŚ TU STERCZY chyba chłopak.. "jest coś między nogami", późnie pytam czy to na pewno a on że czasem zdarza się że narząd dziewczynki jest napuchnięty i że można się pomylić. Pytał się czy wypiłam 3 litry płynu przed badaniem tak jak prosił a ja mówie że pierwsze słysze.. a on że na pewno mówił.. nic takiego nie słyszałam no ale kłócić się nie będę.. w każdym razie jakby było więcej płynu owodniowego to na 4D byłoby lepiej dzidzie widać, a narzekał że łożysko zasłania i chyba niepotrzebnie zjadłam batonika bo strasznie maluch był pobudzony. Lekarz mówił, że strasznie się wierci i wierzga nóżkami hehe
wklejam fotki same oceńcie co za płeć, porobiłam fotki z kadrów filmu.
są 4D i zwykłe. a na tych ostatnich jest niby płeć, te cypelki
na jednych widać że chłopak a na innych ten cypelek jest jakby równoległy jak na dziewczynke. no ale w opisie końcowym lekarz napisał: "Płód pojedynczy płci męskiej w położeniu podłużnym główkowym. Łożysko 0 st G na ścianie tylnej nie zachodzi na ujście wewnętrzne"- (wiecie co to znacz i czy to dobrze czy jak?) i dalej te struktury wszystkie wymienione i że brak wad rozwojowych...
i jak sądzicie czy skoro tak napisał to chłopak? wole jeszcze się na 100% nie nastawiać, a chcemy z mężem syna
GRATULACJE

dziewczynki 2 pytanka ode mnie:

1. Ile powinno się przytyć w kolejnych trymestrach ciąży? czy są w ogóle takie normy? bo ogólnie w całej ciąży to wiem. Ja teraz mam 2 na plusie i martwię się czy nie za mało (tydzień 17) ?? ile wy przytyłyście????

2. Co myślicie o badaniach prenatalnych, czy mimo braku wskazań (czyli młody wiek między innymi) powinno się je zrobić? ja robiłam to pierwsze, chociaż nie miałam wskazań i teraz się zastanawiam czy warto płacić za kolejne czy dać sobie spokój? jak wy robicie???
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:39   #1839
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
2 tygodnie temu?? Czyli w 12 tygodniu miał prawie 9cm ? Szooook to faktycznie duuuży chłop

a ja właśnie miałam wyjście awaryjne
Powiedzcie czy ten mój Tż nie jest kochany..
Ostatnio kupiliśmy sukienkę i powiedziałam, że muszę do tego dokupić woalkę na głowę, albo taki stroik z siateczką opadającą lekko na skroń
We Wrcoku jak byliśmy widziałam coś w tym stylu, ale było to droższe od mojej sukienki, więc odpuściłam i stwierdziłam, że jak nie znajdę to sama w pasmanterii podokupuję potrzebne rzeczy i sobie zrobię. No i leżę sobie w piżamach, a Tż (przed czasem) wpada zdyszany z miasta i mówi, że widział w pasmanterii takie coś jak chciałam więc szybko wskoczyłam w dresik i pojechaliśmy.
Ostatecznie nie kupiłam tego, bo mimo że bardzo ładne to nie takie dokładnie jak sobie wymyśliłam.
Ale to nie jest istotne.. Tż zaplusował znowu
też myślę o takiej siateczce na cywilny, ale zależy jaką kupię sukienkę, żeby pasowało

a TŻ
Stary 2012-11-24, 18:43   #1840
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Jakoś przetrzymam ten jego dół.
tylko się słońce nie denerwuj (wiem łatwo mówić). Możesz z nami posiedzieć, szybciej Ci czas zleci.

I jeszcze a propo spania:

Dlaczego, więc kobietom w ciąży zaleca się spanie na boku? Ponieważ pozycja na plecach powoduje, że cały ciężar macicy opiera się na kręgosłupie, jelitach, a także aorcie i żyle głównej dolnej. Aorta jest naczyniem krwionośnym, które odpowiada za rozprowadzenie krwi po całym ciele. Natomiast żyła główna dolna ma za odpływu krwi z dolnej parti ciała do serca. Pozycja na plecach zatem będzie przyczyną bólów pleców, hemoroidów oraz sprawia, że układ trawienny jest mniej wydajny. A także może wpłynąć na utrudnione oddychanie i przeszkadzać w prawidłowym krążeniu krwi. Dlatego pamiętaj by spać na lewym boku. Możesz ułożyć się na lewym boku, a między nogi włożyć poduszkę. Taka pozycja pozwoli na lepszy przepływ krwi w organizmie przyszłej mamy.

diabli lekarz Ci pewnie wpisał tc z USG a na suwaczku masz z om. I lekarze chyba wpisują skończone tygodnie.
Stary 2012-11-24, 18:44   #1841
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja też piekę jutro, potem trafią do pudełek i wyciągam je dopiero na świeta, znaczy kilka dni przed ozdabiam je z TŻ i je pięknie pakujemy dla rodziny i znajomych. Sekret jest w tym, że muszą poleżeć wteyd pięknie pachną i są miękkie zawsze świeże to kamień
dokładnie-poleżą i będą mięciusie, dlatego robie już. choć chciałam zrobić jakieś takie "od razu" miekkie, na jutro.. zobaczymy czy przepis da radę

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

1. Ile powinno się przytyć w kolejnych trymestrach ciąży? czy są w ogóle takie normy? bo ogólnie w całej ciąży to wiem. Ja teraz mam 2 na plusie i martwię się czy nie za mało (tydzień 17) ?? ile wy przytyłyście????

2. Co myślicie o badaniach prenatalnych, czy mimo braku wskazań (czyli młody wiek między innymi) powinno się je zrobić? ja robiłam to pierwsze, chociaż nie miałam wskazań i teraz się zastanawiam czy warto płacić za kolejne czy dać sobie spokój? jak wy robicie???
1.podobno 2kg miesięcznie powinno się tyć od 5tego mca, czyli do 9tego 10kg.
ja przesadziłąm i miałąm mega z☠☠☠*ę od gina wczoraj, bo przytyłam więcej i to tak wcześnie.
Masz idealną wagę, bylebyś więcej nie tyła teraz
zazdroszczę tylko tych 2ch kg na plusie

2. jak nie ma wskazań (wiek przedewszystkim)albo wyraźnego polecenia lekarza to bezsensu tracić kasę i nerwy
ja lat 20 chciałam te badania to lekarz mi skutecznie wybił z głowy, powiedział,że jego obowiązkiem jest mnie skierować na takie jesli by były potrzebne. więc kaskę przeznacz na siebie i bejbi a nie na badania i stres

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:46   #1842
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam pojecia, ale to chyba nie ma okreslonego ze musisz tyle i tyle w tym miesiacu przytyc a jak nie przytyjesz to cos nie tak
ja jestem w 19 tc i przytylam 2.5 kg. Chociaz teraz nie wazylam sie to nie wiem czy cos przybylo.
Co do badan to ja pierwszych nie robilam ale drugie bede robic. Tak tylko dla siebie zeby sie upewnic czy na 100% wszystko wporzadku.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
tylko się słońce nie denerwuj (wiem łatwo mówić). Możesz z nami posiedzieć, szybciej Ci czas zleci.

Dlaczego, więc kobietom w ciąży zaleca się spanie na boku? Ponieważ pozycja na plecach powoduje, że cały ciężar macicy opiera się na kręgosłupie, jelitach, a także aorcie i żyle głównej dolnej. Aorta jest naczyniem krwionośnym, które odpowiada za rozprowadzenie krwi po całym ciele. Natomiast żyła główna dolna ma za odpływu krwi z dolnej parti ciała do serca. Pozycja na plecach zatem będzie przyczyną bólów pleców, hemoroidów oraz sprawia, że układ trawienny jest mniej wydajny. A także może wpłynąć na utrudnione oddychanie i przeszkadzać w prawidłowym krążeniu krwi. Dlatego pamiętaj by spać na lewym boku. Możesz ułożyć się na lewym boku, a między nogi włożyć poduszkę. Taka pozycja pozwoli na lepszy przepływ krwi w organizmie przyszłej mamy.

.
Ja juz to wczesniej czytalam w necie, przyzwyczailam sie zasypiac na lewym boku. Czyli jest to mozliwe!!

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:47   #1843
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
http://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod...tyjesz-w-ciazy
i jeszcze tu
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
Cytat:
2. Co myślicie o badaniach prenatalnych, czy mimo braku wskazań (czyli młody wiek między innymi) powinno się je zrobić?
ja dałam sobie spokój lekarz wie co robi, jedynie się zastanawiam czy jak się za tydzień nie dowiem jaka jest płeć czy nie iść gdzieś indziej na USG 3 lub 4D

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-11-24 o 18:50
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:50   #1844
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
http://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod...tyjesz-w-ciazy

ja dałam sobie spokój lekarz wie co robi, jedynie się zastanawiam czy jak się za tydzień nie dowiem jaka jest płeć czy nie iść gdzieś indziej na USG 3 lub 4D
ta tabelka trochę lipna
no bo co ma do rzeczy waga wyjściowa?
60kilo może mieć babka 150cm albo 190cm...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-24, 18:53   #1845
Meliitele
Zakorzenienie

Aaa zapomnialam napisac, zalozylam dzis sukienke jak jechalam do tesciow i tylko mnie zobaczyli to wielkie oczy i ale brzuszek masz juz duzy
A myslalam ze jeszcze nic nie widac

7/40
Stary 2012-11-24, 18:54   #1846
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
co to są bakugany czuję się nie na bieżąco z top trendy zabawek

zamówiłam sobie wino za 2 tygodnie dam wam znać czy dobre
daj znac ! ja mam białe i różowe i białe ohydne, ale może źle trafiłam
Stary 2012-11-24, 18:58   #1847
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ta tabelka trochę lipna
no bo co ma do rzeczy waga wyjściowa?
60kilo może mieć babka 150cm albo 190cm...
dodałam też drugiego linka. No właśnie ciekawa jestem jak to się przekłada na realia

Meli no bo widać
Stary 2012-11-24, 18:59   #1848
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Jak mam na imię to nie trudno się domyślić po nicku Mam 22lata. We wrześniu brałam ślub i odrazu po ślubie zaczęliśmy starania o dzidziusia no i jest Więc nie musieliśmy długo czekać, sama byłam zdziwiona że tak odrazu się udało
Termin porodu mam na 8 czerwca Tydzień temu byłam na usg dzidziuś ma 33mm
Ciążę przechodze bardzo dobrze, nie dokuczają mi praktycznie żadne dolegliwości. Na początku miałam lekkie mdłości i osłabienie ale teraz jest już wszystko w porządku i oby tak dalej

witamy
Stary 2012-11-24, 19:01   #1849
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
dodałam też drugiego linka. No właśnie ciekawa jestem jak to się przekłada na realia

Meli no bo widać
ło to drugie podało mi idealnie to co mam!!!!!!!!
72.6!
jak będę szła tak jak tu napisane to w 40tc będę miała prawie 85kg!!!!

czyli mój wzrost -100 +5 normalnie wymyśliłam wzór

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-11-24 o 19:07

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 19:06   #1850
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
72.6!
no właśnie się zastanawiam jak to jest bo tam jest napisane że jak np przytyję 14 kg to połowę tracę od razu po porodzie, to skąd ta druga połowa?
Stary 2012-11-24, 19:07   #1851
Mysia mysz
Zakorzenienie

ufffn nadrobiłam Was!!!

dziękuję za kciuki - egzamin był prościutki

Gratuluje wizyt

Byliśmy na obiadku w Ikei i na zakupach w makro ale to tyle, bo na krakowska nie mialam juz siły.

Zaraz wyślę TŻ po pieczarki bo mam ochotę straaaaszną na tosty

wymienił za tankowanie na bp zestaw klockow - cysterne i składałam jak dziecko

a poniżej wrzucam moje pierniki z tamtego roku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 250696_488161567869563_1025148829_n.jpg (125,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-11-24, 19:09   #1852
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
72.6!
No ten drugi licznik jest niezły i rzeczywiście u mnie też się sprawdza...

W ogóle przez 1,5 tyg tak śmierdziało w lodówce, że nie dało się jej otworzyć, a że mi niedobrze od wszelkich zapachów, TŻ wracał ostatnio po 22 i dziś się wzięłam za nią i co? TŻowi wylało się mleko i starł, ale nie dokładnie i to mleko skisło i tak śmierdziało. Bleeeeeeeech i brrrr.

I miałam zacząć chodzić na basen ale od 3 dni boli mnie głowa, jeszcze dowcipnie się leczę, więc muszę jakoś się wstrzymać do 1 grudnia chociaż. Czuję się jak wieloryb płetwal błękitny albo humbak

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:09   #1853
Meliitele
Zakorzenienie

szkoda ze nie mam wagi , ale wydaje mi sie ze juz wiecej przytylam niz 2.5 kg , jem ostatnio jak szalona
ide do biedrony po kiwi

7/40
Stary 2012-11-24, 19:09   #1854
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
mam ochotę straaaaszną na tosty
właśnie się zastanawiam czy mam ochotę na tosty czy nie a Ty mi jeszcze smaka robisz, ale tosty z pieczarkami?
u mnie w lodówce tylko ser żółty i ogórki kiszone

a pierniki piękne

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-11-24 o 19:11
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:11   #1855
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Mysia aleeeee pierniki :ślina:

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:11   #1856
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ufffn nadrobiłam Was!!!

dziękuję za kciuki - egzamin był prościutki

Gratuluje wizyt

Byliśmy na obiadku w Ikei i na zakupach w makro ale to tyle, bo na krakowska nie mialam juz siły.

Zaraz wyślę TŻ po pieczarki bo mam ochotę straaaaszną na tosty

wymienił za tankowanie na bp zestaw klockow - cysterne i składałam jak dziecko

śliczne
widzę,że pakujesz dokładnie tak jak ja..
i zawsze dorzucam do prezentów

spadam, raporciaki,sprzątanie i do domu.
to był lipny dzień

ale jutro wolne

miłego,nie piszcie za dużo!!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-24, 19:14   #1857
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie się zastanawiam czy mam ochotę na tosty czy nie a Ty mi jeszcze smaka robisz, ale tosty z pieczarkami?
u mnie w lodówce tylko ser żółty i ogórki kiszone

a pierniki piękne
u mnie też ale TŻ się zlitował nad ciężarówką i jedzie zaraz:P

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
śliczne
widzę,że pakujesz dokładnie tak jak ja..
i zawsze dorzucam do prezentów

spadam, raporciaki,sprzątanie i do domu.
to był lipny dzień

ale jutro wolne

miłego,nie piszcie za dużo!!
my też dajemy wszystkim bliskim oprócz prezentów a znajomym same pierniki z życzeniami - jeśli nic nie kupujemy TŻ ma talent do ozdabiana ja piekę z przepisu babci na miodzie i z dodatkiem żytniej jak chcecie przepis
Stary 2012-11-24, 19:22   #1858
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, że mogą odesłać, jeśli akurat wszystkie łóżka są zajęte to przecież nie przyjmą kobiety, żeby rodziła na korytarzu.

GRATULACJE!

również GRATULACJE!

wiesz co pewnie nielegalne, ale mam to gdzieś, ja się tyle wymęczyłam przy pierwszym porodzie, że nie mam zamiaru się teraz męczyć i dodatkowo boję się o macicę, jednak tam już jest blizna a nie chciałabym, żeby mnie przy porodzie porozrywało. Ja wiem, że jak człowiek jest przed pierwszym porodem to ma dość wyidealizowany obraz tego, plan porodu, worek sako, oddychanie, masażyk i kąpiel, ale to ma niewiele wspólnego z rzeczywistością i dla mnie poród to był największy koszmar i nie mam z nim ŻADNYCH dobrych wspomnień związanych. Dlatego nie wstydzę się tego mówić otwarcie, że nie chcę rodzić naturalnie.

nie przejmuj się tym w ogóle! naprwadę nic się nie stanie tylko dlatego, że kupiłaś maluszkowi parę rzeczy

GRATULACJE

Ile się powinno przytyć to nie wiem
Co do badań to mnie moja gin skierowała-oczywiście płatnie.. Ona na to mówi prenatalne,ale to zwykłe genetyczne usg z mierzeniem wszystkiego i koszt 200zł u mnie

Cytat:

diabli lekarz Ci pewnie wpisał tc z USG a na suwaczku masz z om. I lekarze chyba wpisują skończone tygodnie.
No ja też zasypiam na lewym boku ,ale wiem,że w nocy strasznie się kręcę i obracam też na prawy bo inaczej to mi lewa strona drętwieje i boli jak ciągle śpię w jednej pozycji

Cytat:
dokładnie-poleżą i będą mięciusie, dlatego robie już. choć chciałam zrobić jakieś takie "od razu" miekkie, na jutro.. zobaczymy czy przepis da radę

1.podobno 2kg miesięcznie powinno się tyć od 5tego mca, czyli do 9tego 10kg.
ja przesadziłąm i miałąm mega z☠☠☠*ę od gina wczoraj, bo przytyłam więcej i to tak wcześnie.
Masz idealną wagę, bylebyś więcej nie tyła teraz
zazdroszczę tylko tych 2ch kg na plusie

2. jak nie ma wskazań (wiek przedewszystkim)albo wyraźnego polecenia lekarza to bezsensu tracić kasę i nerwy
ja lat 20 chciałam te badania to lekarz mi skutecznie wybił z głowy, powiedział,że jego obowiązkiem jest mnie skierować na takie jesli by były potrzebne. więc kaskę przeznacz na siebie i bejbi a nie na badania i stres
Hmmm to czemu Wy wszystkie robicie te badania między tym 11-14 tygodniem? Przecież to są właśnie te prenatalne nie inwazyjne(genetyczne) i dopiero jak podczas tego usg coś wyjdzie nie tak to kieruje się na prenatalne inwazyjne

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-11-24, 19:23   #1859
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
72.6!

czyli mój wzrost -100 +5 normalnie wymyśliłam wzór
a ja powinnam mieć ok 1,5 kg więcej
Cytat:

piernika chcę
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:29   #1860
colorblue
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja chcę właśnie tu i teraz białą kiełbase z ćwikłą z chrzanem!!!!!!!!!!!:prosi :
Czekam na męża aż wróci od moich rodziców i idę do supermarketu,który mam przez ulicę bo muszę zaspokoić siebie i swoje zachcianki,a męża pogonie w tym czasie do ścielenia łóżka i zrobienia herbatki

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości