Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-24, 20:33   #1861
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

wróciłam
najpierw się pochwalę zakupami, a potem ponadrabiam
byłam w lekkim szoku bo zaciągnęłam męża do smyka, a ten nie dość że oglądał ze mną wszystko, to jeszcze chciał kupować spodobał nam się strasznie ręcznik z kapturkiem z żabką, ale drooogo. tak samo ciuszki - pakiet 3 body za 45 zł, w innych sklepach można za 29 dostać. ale parę rzeczy nabyliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nożyczki.jpg (82,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skarpetki.jpg (97,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg smoczki.jpg (99,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szczotka.jpg (89,3 KB, 21 załadowań)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:33   #1862
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

colorblue jak już idziesz to weź dla mnie małego lodzika wodnego
taka mam chęć a u mnie w sklepie nie ma

Vil

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2012-11-24 o 20:34
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:34   #1863
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja piekę z przepisu babci na miodzie i z dodatkiem żytniej jak chcecie przepis
chce!!! bo właśnie poszukuję dobrego przepisu

ja poćwiczyłam 10 min i idę pod prysznic. Może sobie przy okazji zrobię peeling kawowy.
Stary 2012-11-24, 20:45   #1864
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
chce!!! bo właśnie poszukuję dobrego przepisu

ja poćwiczyłam 10 min i idę pod prysznic. Może sobie przy okazji zrobię peeling kawowy.

To podaję
3 szklanki mąki krupczatki
2 łyżki mąki żytniej
2 jajka
0,5 masła
1/3 szklanki cukru
4 łyżki miodu
1 łyżka przyprawy do piernika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej

Masło roztopić, dodać cukier,miód i przyprawę. Ostudzić, wylać na stolnicę i zarobić ciasto Piec w 180 stopniach
Stary 2012-11-24, 20:46   #1865
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciłam
byłam w lekkim szoku bo zaciągnęłam męża do smyka, a ten nie dość że oglądał ze mną wszystko, to jeszcze chciał kupować spodobał nam się strasznie ręcznik z kapturkiem z żabką, ale drooogo. tak samo ciuszki - pakiet 3 body za 45 zł, w innych sklepach można za 29 dostać. ale parę rzeczy nabyliśmy
Ja za jakieś 2 tygodnie też coś dokupie pewnie Śliczne

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
colorblue jak już idziesz to weź dla mnie małego lodzika wodnego
taka mam chęć a u mnie w sklepie nie ma

Vil
Nie ma problemu wezme Ci nawet cały karton to będziesz miała na zaś
Ale jak mój małżu zaraz nie wróci i ja nie nabędę tej kiełbaski i tej ćwikły i nie zjem jej przed spaniem to

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:54   #1866
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hehe no ładnie, nawet biednemu chomikowi by się oberwało

marchewka coś Twój TŻ ma jakiś okres buntu. Nie wiem co Ci poradzić, ciężka sprawa. Musisz jakoś dotrzeć do TŻta, tylko jak jak tak dalej pójdzie to będziesz dwójkę dzieci wychowywać a nie jedno

gosiulka witaj

katherine ale przecież nie jest powiedziane że następną ciążę będziesz przechodziła tak samo.

Meli a skąd teściowa ma te ciuszki?
ale to moja druga ciąża i w pierwszej też trzy miesiące leżałam nieraz na podłodze tak mnie mdliło, wycięte z życiosrysu, łożysko też było przodujące także skoro teraz się powtarza wszystko a nawet jest gorzej to nie sądzę żeby trzecia ciąża nagle była cudem
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:57   #1867
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
ufffn nadrobiłam Was!!!

dziękuję za kciuki - egzamin był prościutki

Gratuluje wizyt

Byliśmy na obiadku w Ikei i na zakupach w makro ale to tyle, bo na krakowska nie mialam juz siły.

Zaraz wyślę TŻ po pieczarki bo mam ochotę straaaaszną na tosty

wymienił za tankowanie na bp zestaw klockow - cysterne i składałam jak dziecko

a poniżej wrzucam moje pierniki z tamtego roku
pierniczki

Cytat:
wróciłam
ale drogie smoczki

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:01   #1868
cloche
Zakorzenienie

vil, śliczności!!!

ja właśnie zjadłam trochę ananasa, mam nadzieję, że mi trawić pomoże i nie będę już dzisiaj miała kulinarnego przeglądu dnia
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:14   #1869
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
tego nie umiem pojąć- byłam singielką- no to było non stop powtarzanie,że znajdę tego jedynego,że będzie super, że będziemy się widywać w większym gronie..
a tu psikus.. i poszłam w odstawkę..
Najgorsze jest to ,że to Oni zażekali się ze kontakt będzie zawsze..

A teraz raz na x czasu ktoś napisze sms.. Ale żeby spytać czy dołączę jak gdzieś idą.. eh, poszłabym chętnie..ale co zrobić,przecież się nie wproszę..
my też mamy tak ze znajomymi ostatnio... odkąd mieszkamy w Katowicach to jakoś mało wychodzimy ze znajomymi, a odkąd zaczęły się moje problemy z ciążą to jakoś też ludzie się chyba boją odezwać i zapytać jak tam .. w sumie mam 3-4 koleżanki, z którymi mam ciągły kontakt, ale z resztą kontakty się bardzo rozluźniły
dziś znajomi z pracy się spotykają na piwku, koleżanka mówiła o tym tydzień temu, mówiłam że chętnie bym poszła z nimi posiedzieć i pogadać, bo jak tam zaglądam to mają dużo roboty i nie ma czasu za bardzo, tylko zaznaczyłam, że nie chcę się wpraszać, i żeby dała znać co do szczegółów. i cisza

Paulina gratuluje wizyty !!!

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
p
Ile powinno się przytyć w kolejnych trymestrach ciąży? czy są w ogóle takie normy? bo ogólnie w całej ciąży to wiem. Ja teraz mam 2 na plusie i martwię się czy nie za mało (tydzień 17) ?? ile wy przytyłyście????

2. Co myślicie o badaniach prenatalnych, czy mimo braku wskazań (czyli młody wiek między innymi) powinno się je zrobić? ja robiłam to pierwsze, chociaż nie miałam wskazań i teraz się zastanawiam czy warto płacić za kolejne czy dać sobie spokój? jak wy robicie???
ja jeszcze nic nie przytyłam ale przy mojej wadze i wzroście powinnam przytyć 7-8 kilo tylko przez całą ciąże, więc mam nadzieję, że do 10 maks będzie.

ja nie wiem czy bym robiła prenatalne, jakbym musiała za nie płacić - my mamy za darmo akurat. ja bym chyba zrobiła dokładne usg, z możliwością zbadania przezierności karkowej, a jeśli by było coś niepokojącego, to bym poszła na prenatalne genetyczne.
ale połówkowe myślę że jest ważne i powinno się je zrobić!

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
ale drogie smoczki
noooo... ale mąż miał dzień dobroci więc wykorzystałam

i wiem dlaczego - kupił fotele do auta, za tysiaka, i myślał, że nie zauważę jeszcze kolegę z pracy przekonywał, że się nie zorientuje, paskud jeden ... a zanim wsiadłam do auta już zauważyłam, a ten zamiast słuchać mojego marudzenia zadzwonił do kolegi i stwierdził, że jednak jestem spostrzegawcza
ale odkłada sobie na auto, więc kupił z tamtych pieniędzy, a mi obiecał że mogę sobie do 200 zł coś wybrać, bo mu jeszcze zostało. hmm. tylko że przed chwilą do mnie dotarło, że za to mogliśmy kupić to wymarzone ps3

byłam u babci, i jak wstawałam, a byłam w dość obcisłej bluzce, to stwierdziła że jeszcze nie widać brzuszka w ogóle. podciągnęłam bluzkę, i pokazuje, i że chyba jednak widać trochę, a ta że nie. hmmm no ok, fryzjerka, która mnie pierwszy raz na oczy widzi jest w stanie zauważyć i pyta o termin a własna babcia nie ^^

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-24 o 21:24
Stary 2012-11-24, 21:46   #1870
Meliitele
Zakorzenienie

Dziewczyny obejrzyjcie filmiki co i jak sie dzieje po kolei z maluszkami
http://dziecko.onet.pl/20-tydzien-ci...arz-ciazy.html
na dole jest ogladaj tajemnice okraglego brzuszka..
Bardzo fajnie pokazane

7/40
Stary 2012-11-24, 21:55   #1871
cloche
Zakorzenienie

taaa, akurat se obejrzę... nie można oglądać nie-w-polsce
więc pójdę lepiej poczytać coś w łóziu i potem lulu!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:00   #1872
Meliitele
Zakorzenienie

szkoda ze nie mozesz zobaczyc bo filmiki super

7/40
Stary 2012-11-24, 22:18   #1873
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
a ja powinnam mieć ok 1,5 kg więcej

piernika chcę
to taki żarciiiiik :P

Cytat:
wróciłam
słodkie rzeczy

Cytat:
my też mamy tak ze znajomymi ostatnio... odkąd mieszkamy w Katowicach to jakoś mało wychodzimy ze znajomymi, a odkąd zaczęły się moje problemy z ciążą to jakoś też ludzie się chyba boją odezwać i zapytać jak tam .. w sumie mam 3-4 koleżanki, z którymi mam ciągły kontakt, ale z resztą kontakty się bardzo rozluźniły
dziś znajomi z pracy się spotykają na piwku, koleżanka mówiła o tym tydzień temu, mówiłam że chętnie bym poszła z nimi posiedzieć i pogadać, bo jak tam zaglądam to mają dużo roboty i nie ma czasu za bardzo, tylko zaznaczyłam, że nie chcę się wpraszać, i żeby dała znać co do szczegółów. i cisza

byłam u babci, i jak wstawałam, a byłam w dość obcisłej bluzce, to stwierdziła że jeszcze nie widać brzuszka w ogóle. podciągnęłam bluzkę, i pokazuje, i że chyba jednak widać trochę, a ta że nie. hmmm no ok, fryzjerka, która mnie pierwszy raz na oczy widzi jest w stanie zauważyć i pyta o termin a własna babcia nie ^^
ze znajomymi to masakra,nie spodziewałam się.. też móiłam,że chętnie bym się spotkała i żeby dawali znaki,a dziś przypadkiem dowiaduję się,że robią wieczorek,który kiedy zapoczatkowałam ja.. wino,żarcie i film z wypożyczalni..
no cóż..

u mnie rodzinka tez nie widzi a sklepikarka jakiś czas temu palnęla "o,spodziewamy się maluszka"

idę nyny niedługo,jakaś dolina a i tż mało rozmowny. pokłócimy się jak nie pójdę spać..ja to wiem..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:21   #1874
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
jestem!!!
było małe opóźnienie, weszliśmy o 12
weszliśmy razem z tż..jak zobaczyłam maluszka na ekranie to aż mi łzy szczęścia poleciały... dzidzia zdrowa, przezierność 0,54mm, gin powiedział, że idealna. O kość nosową musiałam dopytać, bo chyba zapomniał..i mówi, ze jest jeszcze mała bo za wcześnie żeby ją badać (?!), chyba mu sie coś pomyliło, w każdym razie pokazał mi też ta kość, chociaż ja nosek to już dostrzegałam ze zdjęcia z 11 tygodnia.
CRL 6,73cm , ma spory łebek, większy niż na swój wiek, kość udowa idealna, serduszko 159 ud. na minutę.
W końcu pytam o płeć a gin pyta a na co było zamówienie hehe i tak patrzy i mówi COŚ TU STERCZY chyba chłopak.. "jest coś między nogami", późnie pytam czy to na pewno a on że czasem zdarza się że narząd dziewczynki jest napuchnięty i że można się pomylić. Pytał się czy wypiłam 3 litry płynu przed badaniem tak jak prosił a ja mówie że pierwsze słysze.. a on że na pewno mówił.. nic takiego nie słyszałam no ale kłócić się nie będę.. w każdym razie jakby było więcej płynu owodniowego to na 4D byłoby lepiej dzidzie widać, a narzekał że łożysko zasłania i chyba niepotrzebnie zjadłam batonika bo strasznie maluch był pobudzony. Lekarz mówił, że strasznie się wierci i wierzga nóżkami hehe
wklejam fotki same oceńcie co za płeć, porobiłam fotki z kadrów filmu.
są 4D i zwykłe. a na tych ostatnich jest niby płeć, te cypelki
na jednych widać że chłopak a na innych ten cypelek jest jakby równoległy jak na dziewczynke. no ale w opisie końcowym lekarz napisał: "Płód pojedynczy płci męskiej w położeniu podłużnym główkowym. Łożysko 0 st G na ścianie tylnej nie zachodzi na ujście wewnętrzne"- (wiecie co to znacz i czy to dobrze czy jak?) i dalej te struktury wszystkie wymienione i że brak wad rozwojowych...
i jak sądzicie czy skoro tak napisał to chłopak? wole jeszcze się na 100% nie nastawiać, a chcemy z mężem syna
za udaną wizytę. Śliczne te zdjęcia a to co widać to nie jest przypadkiem pępowina ?

Cytat:
To wygladalo bardziej ze mowilam ze w pepco bylam i nic mi sie nie podobalo. A ona ze mam nic nie kupywac ze Tomek przywiezie z norwegii nowe ciuszki i ona tez ma pochowane.. No i pozniej poszlysmy na gore i pokazywala mi
Jak dla mnie to jakaś dziwna sytuacja.. mogła chociaż zapytać czy chcesz sobie pooglądać, czy chcesz wziąć do domku czy zostawić jeszcze jakiś czas na przechowanie...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
powie mi ktoras, ktory mam tydzien ciazy? :P bo http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx pisze, ze 15, a lekarz we srode 21-go napisal, ze 13...z suwaczka tez wychodzi 13. ostatnia miesiaczka 18.08.2012 termin porodu 25.05.2013 nie wiem na kiedy umawiac sie na 4d. nastepna wizyte u swojego gina mam 12.12
wydaje mi się, że jesteś w 14 tygodniu, a dokładnie 13tydzień i 3 dzień czy jakoś tak. Ja u siebie nie liczę według ostatniej miesiączki bo miałam dłuuuugie, nieregularne cykle, więc nie wiem kiedy była owulacja. Muszę się wzorować na USG

Cytat:
dziewczynki 2 pytanka ode mnie:

1. Ile powinno się przytyć w kolejnych trymestrach ciąży? czy są w ogóle takie normy? bo ogólnie w całej ciąży to wiem. Ja teraz mam 2 na plusie i martwię się czy nie za mało (tydzień 17) ?? ile wy przytyłyście????

2. Co myślicie o badaniach prenatalnych, czy mimo braku wskazań (czyli młody wiek między innymi) powinno się je zrobić? ja robiłam to pierwsze, chociaż nie miałam wskazań i teraz się zastanawiam czy warto płacić za kolejne czy dać sobie spokój? jak wy robicie???
1. Nie wiem, ja dziś się zważyłam u teściowej i mam 5 kg na plusie troszkę się podłamałam... bo to duuużo

Cytat:
wymienił za tankowanie na bp zestaw klockow - cysterne i składałam jak dziecko

a poniżej wrzucam moje pierniki z tamtego roku
a my ostatnio wymieniliśmy punkty za paliwo shel na blender
ale śliczne te pierniczki
A jak, czym Twój Tż je dekoruje?

Cytat:
szkoda ze nie mam wagi , ale wydaje mi sie ze juz wiecej przytylam niz 2.5 kg , jem ostatnio jak szalona
ide do biedrony po kiwi
ja już zaczęłam się ograniczać z tym jedzeniem... a waga mi rośnie jak szalona

Cytat:
wróciłam

MY Obejrzeliśmy Mam Talent i już leżymy grzecznie w łóżeczku

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:28   #1875
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo fajnie pokazane

bardzo fajne filmiki

Stary 2012-11-24, 22:33   #1876
colorblue
Zakorzenienie

Nooo dziewczynki chcica na białą kiełbaske z ćwikłą i chrzanem zaspokojona, prysznic wzięty więc spadam do wyrka
Buzial dla Was i do jutra!!!

No i jak to jest? Według jednej tabelki II trymestr zaczyna się od 14tc, a według tej z linku Meli to zaczyna się od 13tc...hmmm

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-11-24 o 22:35
Stary 2012-11-24, 22:50   #1877
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dziewczynki kochane, pisze na szybko, korzystajac z wi-fi w naszym pokoju hotelowym. 2h temu wyladowalismy w RPA po 3 dniach podrozy (po drodze bylismy.jeszcze w Berlinie i Amsterdamie). Jutro odbieraja nas TZa rodzice i zacznie sie szalenstwo. Loty przetrwalismy bez uszczerbkow na zdrowiu i humorze. Wszystko odbylo sie zgodnie z planem.

Widze, ze nie proznujecie juz bym Was nie dala rade nadrobic. Ale dzialajcie dziewczynki, bo jest.o czym gadac.

Jak bede mogla to.raz na jakos czas Wam sie zamelduje. Tym czasem idziemy spac (wreszcie w normalnym lozku).
Pozdrawiam Was cieplo!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 23:12   #1878
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajnie pokazane
ale świetne te filmiki obejrzałam razem z Tż wszystkie odcinki aż do szczęśliwego rozwiązania.
Meeeeegaaaa
poryczałam się jak bóbr, a Tż też się wzruszył. Ale poród świetny, też bym taki chciała

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane, pisze na szybko, korzystajac z wi-fi w naszym pokoju hotelowym. 2h temu wyladowalismy w RPA po 3 dniach podrozy (po drodze bylismy.jeszcze w Berlinie i Amsterdamie). Jutro odbieraja nas TZa rodzice i zacznie sie szalenstwo. Loty przetrwalismy bez uszczerbkow na zdrowiu i humorze. Wszystko odbylo sie zgodnie z planem.

Widze, ze nie proznujecie juz bym Was nie dala rade nadrobic. Ale dzialajcie dziewczynki, bo jest.o czym gadac.

Jak bede mogla to.raz na jakos czas Wam sie zamelduje. Tym czasem idziemy spac (wreszcie w normalnym lozku).
Pozdrawiam Was cieplo!
jak miło, że o nas pamiętasz
Udanych wakacji, wypoczywaj, podziwiaj przyrodę i wracaj do nas szybko żeby poopowiadać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 00:08   #1879
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam pojecia, ale to chyba nie ma okreslonego ze musisz tyle i tyle w tym miesiacu przytyc a jak nie przytyjesz to cos nie tak
ja jestem w 19 tc i przytylam 2.5 kg. Chociaz teraz nie wazylam sie to nie wiem czy cos przybylo.
Co do badan to ja pierwszych nie robilam ale drugie bede robic. Tak tylko dla siebie zeby sie upewnic czy na 100% wszystko wporzadku.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Ja juz to wczesniej czytalam w necie, przyzwyczailam sie zasypiac na lewym boku. Czyli jest to mozliwe!!
no to też mało przytyłaś. Ja kurczę właśnie nie pamiętam jak przybierałam w pierwszej ciąży. Może poszukam gdzieś starek karty ciąży...W sumie nie chcę sobie wkręcać, ale wyglądam naprawdę jak kościotrup, nie dość że przed ciążą miałam niedowagę to teraz dalej tak wyglądam...

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ile się powinno przytyć to nie wiem
Co do badań to mnie moja gin skierowała-oczywiście płatnie.. Ona na to mówi prenatalne,ale to zwykłe genetyczne usg z mierzeniem wszystkiego i koszt 200zł u mnie

Hmmm to czemu Wy wszystkie robicie te badania między tym 11-14 tygodniem? Przecież to są właśnie te prenatalne nie inwazyjne(genetyczne) i dopiero jak podczas tego usg coś wyjdzie nie tak to kieruje się na prenatalne inwazyjne
Wiesz co to chyba nie jest tak... bo ja mam w tym moim pakiecie wykupionym właśnie 3 prenatalne i to oznacza trzy badania usg tylko typowo pod kątem wad genetycznych, a inwazyjne to juz inna bajka. Chyba? ale właśnie dlatego też zastanawiam się, czy to takie potrzebne...

Cytat:
wróciłam
zakupki super, ale powiem ci, że mnie z tych rzeczy (oprócz skarpet ofkors) to nic się nie przydało smokami pluła, nożyczki jakieś za grube do tych cieniutkich pazurków, a szczotka i grzebyk mi jakoś nie podpasowały. Ale wiadomo, każdy lub coś innego, np. ja baaardzo długo używałam przewijaka (do dziś małą na nim wycieram ręcznikiem i smaruję kremikami po kąpieli) a bratowa nie ma wcale bo uważa że to zbędny wydatek

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
za udaną wizytę. Śliczne te zdjęcia a to co widać to nie jest przypadkiem pępowina ?

Jak dla mnie to jakaś dziwna sytuacja.. mogła chociaż zapytać czy chcesz sobie pooglądać, czy chcesz wziąć do domku czy zostawić jeszcze jakiś czas na przechowanie...

wydaje mi się, że jesteś w 14 tygodniu, a dokładnie 13tydzień i 3 dzień czy jakoś tak. Ja u siebie nie liczę według ostatniej miesiączki bo miałam dłuuuugie, nieregularne cykle, więc nie wiem kiedy była owulacja. Muszę się wzorować na USG

1. Nie wiem, ja dziś się zważyłam u teściowej i mam 5 kg na plusie troszkę się podłamałam... bo to duuużo
co ty a kurat tym się nie przejmuj, ja przytyłam dużo w ciąży bo prawie 15 kilo, a potem wyglądałam jak szkielet i to już miesiąc po porodzie, zrzucisz, ani się obejrzysz.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 00:41   #1880
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
no to też mało przytyłaś. Ja kurczę właśnie nie pamiętam jak przybierałam w pierwszej ciąży. Może poszukam gdzieś starek karty ciąży...W sumie nie chcę sobie wkręcać, ale wyglądam naprawdę jak kościotrup, nie dość że przed ciążą miałam niedowagę to teraz dalej tak wyglądam...

Wiesz co to chyba nie jest tak... bo ja mam w tym moim pakiecie wykupionym właśnie 3 prenatalne i to oznacza trzy badania usg tylko typowo pod kątem wad genetycznych, a inwazyjne to juz inna bajka. Chyba? ale właśnie dlatego też zastanawiam się, czy to takie potrzebne...

zakupki super, ale powiem ci, że mnie z tych rzeczy (oprócz skarpet ofkors) to nic się nie przydało smokami pluła, nożyczki jakieś za grube do tych cieniutkich pazurków, a szczotka i grzebyk mi jakoś nie podpasowały. Ale wiadomo, każdy lub coś innego, np. ja baaardzo długo używałam przewijaka (do dziś małą na nim wycieram ręcznikiem i smaruję kremikami po kąpieli) a bratowa nie ma wcale bo uważa że to zbędny wydatek

co ty a kurat tym się nie przejmuj, ja przytyłam dużo w ciąży bo prawie 15 kilo, a potem wyglądałam jak szkielet i to już miesiąc po porodzie, zrzucisz, ani się obejrzysz.
i ja chciałabym tak po ciązy móc powiedzieć, zrzucisz ani się obejrzysz, ech, po pierwszej obejrzałam się dopiero po roku po ciężkiej diecie a w ciąży przytyłam 24 kilo także 15 to nic tym razem mam nadzieję w takich 15 się zmieścić, skakałabym ze szczęścia

a bez przewijaka też sobie nie wyobrażam, kosztuje grosze w stosunku do wszystkich wydatków a jest niezastąpiony jak dla mnie, mój umarł śmiercią użytkową, wyniszczył się a teraz kupię nowy tyle że na łóżeczko, poprzedni miałam na specjalnym stelażu ale teraz nie chcę zagracać
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 08:31   #1881
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam Was cieplo!
Oooo jak dobrze
Udanego wypoczynku

Dzień dobry

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 09:08   #1882
Meliitele
Zakorzenienie

Dzien dobry

7/40
Stary 2012-11-25, 09:14   #1883
nuna2
Zakorzenienie

dzień dobry

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:

Pozdrawiam Was cieplo!
bawcie się dobrze;*

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:

to wcale nie jest dużo. bratowa przytyła ponad 25 kg.
Stary 2012-11-25, 09:16   #1884
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam Was cieplo!
O jak super,że dałaś znak Dobrze,że szczęśliwie dolecieliście ns miejsce! Udanego odpoczynku i nie zapomnij o nas;D

Witam się niedzielnie
Ja już po śniadanku , a teraz herbatkę sącze...
Aleee tu cisza ostatnio

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-11-25, 09:19   #1885
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam
no piękne

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
O jak super,że dałaś znak Dobrze,że szczęśliwie dolecieliście ns miejsce! Udanego odpoczynku i nie zapomnij o nas;D

Witam się niedzielnie
Ja już po śniadanku , a teraz herbatkę sącze...
Aleee tu cisza ostatnio
to stuknikjmy się herbatkamI:P
Stary 2012-11-25, 09:23   #1886
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no piękne

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

to stuknikjmy się herbatkamI:P

No i zapomniałam dodać:

Witamy się w 13tc

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-11-25, 09:23   #1887
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale świetne te filmiki obejrzałam razem z Tż wszystkie odcinki aż do szczęśliwego rozwiązania.
Meeeeegaaaa
poryczałam się jak bóbr, a Tż też się wzruszył. Ale poród świetny, też bym taki chciała
Ja tez sie poryczalam i mysle ze wysle tego linka do T. bo on nie zdaje sobie sprawy co sie dzieje z naszym maluszkiem.. Myslicie ze to dobry pomysl?

7/40
Stary 2012-11-25, 09:30   #1888
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
jestem!!!
było małe opóźnienie, weszliśmy o 12
weszliśmy razem z tż..jak zobaczyłam maluszka na ekranie to aż mi łzy szczęścia poleciały... dzidzia zdrowa, przezierność 0,54mm, gin powiedział, że idealna. O kość nosową musiałam dopytać, bo chyba zapomniał..i mówi, ze jest jeszcze mała bo za wcześnie żeby ją badać (?!), chyba mu sie coś pomyliło, w każdym razie pokazał mi też ta kość, chociaż ja nosek to już dostrzegałam ze zdjęcia z 11 tygodnia.
CRL 6,73cm , ma spory łebek, większy niż na swój wiek, kość udowa idealna, serduszko 159 ud. na minutę.
W końcu pytam o płeć a gin pyta a na co było zamówienie hehe i tak patrzy i mówi COŚ TU STERCZY chyba chłopak.. "jest coś między nogami", późnie pytam czy to na pewno a on że czasem zdarza się że narząd dziewczynki jest napuchnięty i że można się pomylić. Pytał się czy wypiłam 3 litry płynu przed badaniem tak jak prosił a ja mówie że pierwsze słysze.. a on że na pewno mówił.. nic takiego nie słyszałam no ale kłócić się nie będę.. w każdym razie jakby było więcej płynu owodniowego to na 4D byłoby lepiej dzidzie widać, a narzekał że łożysko zasłania i chyba niepotrzebnie zjadłam batonika bo strasznie maluch był pobudzony. Lekarz mówił, że strasznie się wierci i wierzga nóżkami hehe
wklejam fotki same oceńcie co za płeć, porobiłam fotki z kadrów filmu.
są 4D i zwykłe. a na tych ostatnich jest niby płeć, te cypelki
na jednych widać że chłopak a na innych ten cypelek jest jakby równoległy jak na dziewczynke. no ale w opisie końcowym lekarz napisał: "Płód pojedynczy płci męskiej w położeniu podłużnym główkowym. Łożysko 0 st G na ścianie tylnej nie zachodzi na ujście wewnętrzne"- (wiecie co to znacz i czy to dobrze czy jak?) i dalej te struktury wszystkie wymienione i że brak wad rozwojowych...
i jak sądzicie czy skoro tak napisał to chłopak? wole jeszcze się na 100% nie nastawiać, a chcemy z mężem syna
jakie duże dziecię
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Jak mam na imię to nie trudno się domyślić po nicku Mam 22lata. We wrześniu brałam ślub i odrazu po ślubie zaczęliśmy starania o dzidziusia no i jest Więc nie musieliśmy długo czekać, sama byłam zdziwiona że tak odrazu się udało
Termin porodu mam na 8 czerwca Tydzień temu byłam na usg dzidziuś ma 33mm
Ciążę przechodze bardzo dobrze, nie dokuczają mi praktycznie żadne dolegliwości. Na początku miałam lekkie mdłości i osłabienie ale teraz jest już wszystko w porządku i oby tak dalej
o hej ja ślub miłam tydzień po Tobie Jestem z tego samego wieku I tez się udało za pierwszym razem więc spokojnej ciązy.

marchewka
co do męża-facet to takie dziecko duże. jak mucos nie wyjdzie to trza przytulić;* przejdzie mu, ale moze faktycznie z 2 dni luzu mu
Stary 2012-11-25, 09:30   #1889
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

No i zapomniałam dodać:

Witamy się w 13tc
Gratuluję Kochana i już na zapas trzymam kciuki za jutro

I nie narzekaj na ilość postów, zawsze tak jest w week a jutro znów będzie szał ciał

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 09:31   #1890
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

No i zapomniałam dodać:

Witamy się w 13tc
gratulacje my wczoraj zaczęliśmy 11 więc mamy 2 tyg równe różnicy

jeszcze 3 dni do wizyty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości