|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
Cytat:
później gdy już przejechałam przez górkę i wsiadł do samochodu mówi mi, że to właśnie łuk jest najłatwiejszy, bo co to za trudność jechać do przodu i tyłu
Edytowane przez Karolina :-) Czas edycji: 2012-11-21 o 21:54 |
|
|
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
Zdałam. Bezbłędnie.Nerwy straszne. O 14 egzamin a 14.15 już zostałam wyczytana. Egzaminator na początku sprawił wrażenie służbisty,ale później się rozgadał. Stoję sobie na skrzyżowaniu,na którym musiałam wszystkich przepuścić...jest okazja,ale stoję,egzaminator już się niecierpliwi,wzdycha...wo lne,jadę i '' Ja wiem,że mogłam wtedy jechać,ale bałam się,że mnie Pan obleję'' przyznał mi rację
''Niech Pani skręca do WORD-u '' ja szok bo wydawało mi się,że jechałam z 15 minut a tak naprawdę jechałam 48 '' Gratuluję Pani, będzie z Pani dobry kierowca'' ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Do Jutte: Zrobiłam bezbłędnie łuk i górkę. Po zrobionym łuku egzaminator wsiadł i wtedy chyba nie domknął tych drzwi. Przy wyjeździe z WORD jest linia,na której trzeba się zatrzymać aby wszystko zostało wytłumaczone niestety ja usłyszałam,że egzamin przerwany bo miał niedomknięte drzwi.
|
|
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a może któraś z Was zdaje w Skierniewicach?
|
|
#1864 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1865 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;37747745]
Chodzi o to, że egzaminatorzy specjalnie nie domykają i jak nie zwrócisz na to uwagi, a jest to widoczne na tablicy - czerwona kontrolka, to dupa, koniec egzaminu. [/QUOTE] to faktycznie s☠☠☠☠*****wo . przyznaje rację.myslalam ze chodzi o to ze egzaminator wysiada na łuku i zamienia się ze zdającym miejscami i w tym miejscu nie domyka drzwi ( hahah ja na łuku wolałam się upewnić czy wszystkie drzwi NA PEWNO są domknięte tak więc obeszłam auto dookoła;p a i jeszcze moja rada: jednego pochmurnego dnia, gdy mialam jazdy, mocno padał deszcz. Przyjechała po mnie elką inna kursantka i sie zamieniłyśmy. A ja przed rozpoczęciem jazdy, wysiadłam z auta, wziełam sobie chusteczkę higieniczną i wyczyściłam lusterka. Zrobiłam dobre wrażenie na instruktorze był naprawde zaskoczony ze nawet o to zadbałam ![]() Cytat:
a podczas kursu jezdzilam 4 róznymi elkami wiec wiem co mówie :P Cytat:
haha nikt nie pobije mojego kolegi który zrobił łuk do przodu, i już wycofywał ładnie ustawił się w kopercie. Na co egzaminator mu krzyczy ze nie zdane. On w szoku :dlaczego? bo zaczynał Pan na jednym łuku a skończył Pan na drugim ![]() Cytat:
)z tymi drzwiami to kurcze naprawde złośliwosc;/. widocznie trafiłaś na takiego co pewnie nie jednego za to uwalił ... no ale teraz nie ma co rozpamiętywać tylko cieszyc się ze zdanego ![]() ( wiem ze boli wydana kasa na kolejny egzamin, jazdy i stres i czekanie ale nic nie poradzimy na to ;/)
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;37748510]Hmm, mnie uczono, że najpierw popuszczasz sprzęgło do momentu jak auto zaczyna wibrować, czyli już wtedy nawet się nie stoczy, potem gaz do 2tys obrotów i zwolnić ręczny, autko elegancko rusza [/QUOTE]Ja też identycznie robię jak Ty
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SlodkaCzekolada - gratuluję
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;37748510]Hmm, mnie uczono, że najpierw popuszczasz sprzęgło do momentu jak auto zaczyna wibrować, czyli już wtedy nawet się nie stoczy, potem gaz do 2tys obrotów i zwolnić ręczny, autko elegancko rusza ![]() Gratki Też mi się wyaje, że lepiej najpierw puścić lekko sprzęgło, potem gaz i ręczny, ale instruktor każe mi najpierw właśnie zwiększyć obroty, potem sprzęgło i ręczny. Cały ambaras w tym, żeby nie puścić za szybko sprzęgła, ja tak się jaram tym wzniesieniem, że czasem puszczę sprzęgło zbyt gwałtownie, albo dodam za mało gazu. Teraz mi to wychodzi, ale na egzaminie może być kiepsko.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Zależy też jakim samochodem jeździsz, na dieslu wystarczy samym sprzęgłem ruszać czasami
|
|
|
|
|
#1870 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mistrz! Odnośnie złośliwości, to potrafią też lekko zaciągnąć ręczny. Oj różne historie się słyszało ![]() Cytat:
PaulinaMigotka a z iloma instruktorami jeździłaś? |
||
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
zapomnialam dodac za na egzaminie raz mi zgasl samochod, i trzeba jak gdyby nic uruchomic silnik i jechac dalej
|
|
|
|
#1872 | |
|
Raczkowanie
|
ja bede zdawac 4 raz. Tak bardzo bym chciala miec to juz za soba
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- ja tez mam na 12 to jest nas 3 i mam nadzieje, ze wszystkie wrocimy zadowolone Myslalam czy by nie wziac wieczorem ok. 20 bo mniejszy ruch itp. ale ja zdecydowanie lepiej jezdze za dnia jak widze co robie i gdzie jestem
|
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1874 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też polecam na górce przy spuszczaniu ręcznego sprawdzić czy kontrolka zniknęła. Zdarzyło mi się już niejednokrotnie nie spuścić ręcznego do końca, a wiadomo, że to skutkuje niezdanym egzaminem... Ej, a powiedzcie mi... czy ruszając na górkę, gdzie najpierw zwiększam obroty, potem puszczam sprzęgło i jak uniesie się przód to ręczny, może mi się stoczyć samochód ![]() Nigdy o tym nie myślałam, a górka mi zawsze dobrze wychodzi...
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
||
|
|
|
#1875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;37749796] Mistrz! Odnośnie złośliwości, to potrafią też lekko zaciągnąć ręczny. Oj różne historie się słyszało ![]() Powiem szczerze, że pierwszy raz spotykam się z inną wersją, zawsze najpierw mi mówiono o sprzęgle, bo wtedy ma się pewność, że auto się nie stoczy, nie ma opcji. PaulinaMigotka a z iloma instruktorami jeździłaś?[/QUOTE] Jeździłam z 3, ale tak naprawdę to z jednym, bo z nim praktycznie cały czas. Raz z innym młodszym instruktorem (na oko ok 27lat), raz z kobietą. Swojego instruktora lubię, ale wiadomo każdy ma swój sposób nauki. Na szczęście nie mam takich inteligentnych instruktorów, którzy uczyli by mnie robić "rękaw" systemem na pachołki . Nasz wykładowaca, też instruktor też uczy górki systemem, który opisałam. Ja już teraz wiem, że wszystko zależy od sprzęgła, gaz też się liczy, ale jak sprzęgło za szybko puszczę to mi zgaśnie. Jutro pojadę z chłopakiem to poćwiczyć. Generalnie nie jestem gotowa na egzamin, wstydzę się, że coś odwalę. Chociaż widzę, co inni robią, np.: nie zatrzymują się na stopie - egzamin oczywiście przerwany, powrót jako pasażer.Cytat:
Przede wszystkim chcę się tego nauczyć nie tylko na egzamin, ale do jazdy po mieście. Zdarzają się miejsca gdzie trzeba użyć ręcznego, bo inaczej przy ruszaniu auto się stoczy, głupio by było, gdybym jeżdżąc już sama po mieście znalazła się w takie sytuacji i nie umiała tego opanaować.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka Edytowane przez PaulinaMigotka Czas edycji: 2012-11-22 o 14:06 |
||
|
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
Moja przyjaciółka dzisiaj zdała za pierwszym razem
Ja mam egzamin w poniedziałek, któraś z Was też ma wtedy? ![]() Mam bardzo poważne pytanie: czy ten cudotwórczy snickers musi być z word'owego automatu? Mam jednego dnia teorię i praktykę, więc będę musiała kupić tego podwójnego
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam snicersa w żabce i zdałam,więc chyba nie trzeba kupować w WORD-zie
Ja chociaż snicersa nie lubię to przyznaję,że byłam tak zestresowana,że nawet w przesądy wierzyłam Zjadłam kawałek i zostałam wyczytana Ja nie mieszkam w mieście egzaminacyjnym,ale dzisiaj szłam sobie przez miasto i widząc ''L'' trochę zrobiło mi się smutno. Dla mnie to była fajna przygoda i chociaż bardzo się cieszę,że zdałam to już tęsknię za jazdami Ale może nie spocznę tylko na kat.B
|
|
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam zdawać teorie i praktykę jednego dnia niestety jest tak dużo chętnych, że radomski Word, w którym będę zdawać nie przeprowadza na razie pełnego egzaminu .SlodkaCzekolada gratulacje . Adrianna94 będę trzymać kciuki za egzamin. A o której godzinie go masz?
|
|
|
|
#1879 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
wiecie może czy jeśli jestem zmuszona zmienić termin egzaminu mam dwa naraz to tez tracę połowę wpłaty za egzaminy ?
|
|
|
|
#1880 |
|
Raczkowanie
|
Połowę pieniędzy tracisz tylko wtedy gdy na egzamin się nie zjawisz, jeśli chcesz przełożyć egzamin udajesz sie tylko do WORDu i zmieniasz na dogodny termin, nic Ci nie przepada, ja zmieniałam kiedyś swój egzamin na dzień przed
Pan w okienku przede mną się zapisywał i był załamany, że musi czekać az 2 miesiące, zaproponowałam mu swój termin na jutro, ale się ucieszył :P mina bezcenna ![]() Edit: musisz mieć przy sobie dowód i zaświadczenie o terminie egzaminu |
|
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie teraz nie używam w ogóle ręcznego przy ruszaniu, z nożnego hamulca ruszam na górce, ale zasada jest ta sama i naprawdę trzeba to opanować bo jak się jeździ samemu to dopiero jest stres czy komuś nie wjadę tyłkiem na samochód ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
dlatego trzeba to wyczuć. Ogólnie to ja ćwiczyłam z tatą ruszanie na górce, i w pewnym momencie aż czuć że auto chce jechać, nawet z tym zaciągnietym ręcznym i wtedy trzeba ten ręczny spuścić Oczywiście w rzeczywistości nie ma tyle czasu na zastanawianie się dlatego wyczucie auta to grunt
|
||
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz jeżdżę z instruktorem, na egzaminie będzie egzaminator, ale jak będę musiała sama odpowiadać za auto i za innych, to dopiero może pojawić stres.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
9:30 teoria
|
|
#1885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj jeździłam z chłopakiem trochę po jakiś małych uliczkach, bylo spoko, ale to zupełnie co innego niż jazda po mieście, a zwłaszcza po Skierniewicach (nienawidzę tego miasta!) Obyśmy wszystkie 4 wróciły ze zdanym egzaminem
|
|
#1886 |
|
Raczkowanie
|
hej hej, ja mam w środę egzamin nie stresowałam się tak nawet przed obroną, a to dopiero za 3 dni ;D) chyba zacznę medytować albo cuś (yoda made on) .
Z mojej szkoły nie jestem niestety zadowolona. Brak mozliwosci jazdy w nocy ( przynajmniej raz), instr. z wielkim zniecierpliwieniem, kwaśnymi minami reagowala na kazda probe zadania jakiegokolwiek pytania ale szkoda mi bylo ciezko zarobionej kasy wiec wytrzymalam do konca. Dobrze, że z tata poza miastem trochę jezdzę :P ( tez jest instruktorem tyle, że nigdzie obecnie nie uczy). Ja nie wiem jak powstrzymać zdenerowanie, serio! Zyczę wszystkim zdajacym powodzenia szczegolnie zdajacym w środę 28.XI. ;D
|
#1887 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Mi np. wszyscy polecają żeby w rannych godzinach zdawać, bo mały ruch na drogach i lepiej jeździ się. Wiadomo, że nie zawsze mamy możliwość wyboru godziny.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#1889 |
|
...
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;37800041]Najlepiej zdawać w porze kiedy najczęściej się jeździło
[/QUOTE]Najczęściej jeździłam od 13 albo od 16 i w życiu bym nie chciała o tej porze zdawać. Najlepiej mi się jeździ przed południem ok. 10-12. Od samego rana też bym nie mogła mieć, bo o godzinie 7 czy 8 ciężko mi myśleć . Każdy musi jakoś to ustalić, kiedy najlepiej mu się jeździ .Na szczęście u mnie jest na tyle dobrze, że mogę sobie wybrać godzinę egzaminu .
|
|
#1890 |
|
Raczkowanie
|
ja tez zawsze sobie sama ustalam godzine egzaminu. najczesciej jest to 10,11 albo 12. Jest ruch na drodze ale nie jakis masakryczny, nie ma korkow no i jest widno a i wyspac sie w miare mozna. Ostatnio bralam na 8 rano i jednak to nie byl najlepszy pomysl. Bylam niewyspana i jakas taka przytlumiona. jak dla mnie te godziny od 6 rano sa srednie bo i tak mozna czekac dlugo zanim cie wylosuja wiec wpadasz akurat w same korki.
Zobaczymy jak bedzie tym razem-chcialabym zrobic sobie piekny prezent pod choinke i tak wiem ze kiedys bede to prawo jazdy miala ale wolalabym juz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

''Niech Pani skręca do WORD-u '' ja szok bo wydawało mi się,że jechałam z 15 minut a tak naprawdę jechałam 48
'' Gratuluję Pani, będzie z Pani dobry kierowca''

. Nie mam z nim problemu na jazdach, ale na egzaminie na bank mi auto gdzieś zgaśnie.
. przyznaje rację.

.
za egzamin. A o której godzinie go masz?