Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 12:46   #1981
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jak jest ta promocja to chyba z dowozem towaru nie nadążają, bo chciałam kupić mój podkład i też nie było już
mnie się wydaje, że tego koloru akurat nie mieli bo innych było sporo no trudno kupię innym razem

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
jestem!!!
było małe opóźnienie, weszliśmy o 12
weszliśmy razem z tż..jak zobaczyłam maluszka na ekranie to aż mi łzy szczęścia poleciały... dzidzia zdrowa, przezierność 0,54mm, gin powiedział, że idealna. O kość nosową musiałam dopytać, bo chyba zapomniał..i mówi, ze jest jeszcze mała bo za wcześnie żeby ją badać (?!), chyba mu sie coś pomyliło, w każdym razie pokazał mi też ta kość, chociaż ja nosek to już dostrzegałam ze zdjęcia z 11 tygodnia.
CRL 6,73cm , ma spory łebek, większy niż na swój wiek, kość udowa idealna, serduszko 159 ud. na minutę.
W końcu pytam o płeć a gin pyta a na co było zamówienie hehe i tak patrzy i mówi COŚ TU STERCZY chyba chłopak.. "jest coś między nogami", późnie pytam czy to na pewno a on że czasem zdarza się że narząd dziewczynki jest napuchnięty i że można się pomylić. Pytał się czy wypiłam 3 litry płynu przed badaniem tak jak prosił a ja mówie że pierwsze słysze.. a on że na pewno mówił.. nic takiego nie słyszałam no ale kłócić się nie będę.. w każdym razie jakby było więcej płynu owodniowego to na 4D byłoby lepiej dzidzie widać, a narzekał że łożysko zasłania i chyba niepotrzebnie zjadłam batonika bo strasznie maluch był pobudzony. Lekarz mówił, że strasznie się wierci i wierzga nóżkami hehe
wklejam fotki same oceńcie co za płeć, porobiłam fotki z kadrów filmu.
są 4D i zwykłe. a na tych ostatnich jest niby płeć, te cypelki
na jednych widać że chłopak a na innych ten cypelek jest jakby równoległy jak na dziewczynke. no ale w opisie końcowym lekarz napisał: "Płód pojedynczy płci męskiej w położeniu podłużnym główkowym. Łożysko 0 st G na ścianie tylnej nie zachodzi na ujście wewnętrzne"- (wiecie co to znacz i czy to dobrze czy jak?) i dalej te struktury wszystkie wymienione i że brak wad rozwojowych...
i jak sądzicie czy skoro tak napisał to chłopak? wole jeszcze się na 100% nie nastawiać, a chcemy z mężem syna
ja nie widzę jaka płeć ale nie jestem ekspertem od USG

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a jeszcze chciałam na temat różowych ciuszków ja wprawdzie nie mam zamiaru kupować wielu ciuchów różowych dla dziewczynki, ale tak samo nie będę kupować tylko... żółtych na przykład. różowy to dla mnie kolor jak każdy inny. zobaczy się, co dziecku będzie pasowało i tyle. ale nie demonizowałabym zaraz, że jak jeden ciuch różowy, to będzie mała princeska... mam zdjęcia z dzieciństwa: cała poczochrana, w różowym, podziurawionym dresie na trzepaku brało się co było, a ja niezależnie od stroju i tak robiłam swoje.
aaa, sikającej lalki nie miałam, ale spreparowałam moją tak, że sikała i pomalowałam ją fioletowym pisakiem, bo "miała ospę"
Ja też jakieś różowe pewnie kupię ale nie chcę ubierać córki od stóp do głów w róż bo to po prostu ohydne o ile będę miała córkę
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hmmm to czemu Wy wszystkie robicie te badania między tym 11-14 tygodniem? Przecież to są właśnie te prenatalne nie inwazyjne(genetyczne) i dopiero jak podczas tego usg coś wyjdzie nie tak to kieruje się na prenatalne inwazyjne
Jak na tym USG coś jest nie tak to wysyłają chyba na testy z krwi a później na inwazyjne (na które swoją drogą bym się nie zgodziła)
Ja miałam to badanie podczas normalnej wizyty, nie musiałam dodatkowo płacić.
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane, pisze na szybko, korzystajac z wi-fi w naszym pokoju hotelowym. 2h temu wyladowalismy w RPA po 3 dniach podrozy (po drodze bylismy.jeszcze w Berlinie i Amsterdamie). Jutro odbieraja nas TZa rodzice i zacznie sie szalenstwo. Loty przetrwalismy bez uszczerbkow na zdrowiu i humorze. Wszystko odbylo sie zgodnie z planem.

Widze, ze nie proznujecie juz bym Was nie dala rade nadrobic. Ale dzialajcie dziewczynki, bo jest.o czym gadac.

Jak bede mogla to.raz na jakos czas Wam sie zamelduje. Tym czasem idziemy spac (wreszcie w normalnym lozku).
Pozdrawiam Was cieplo!
Fajnie, że się odezwałaś
Cytat:
Kurka powiecie mi dziewczyny czy jak już weszłam praktycznie w ten bezpieczniejszy okres to mogę wreszcie zafarbować włosy???
Bo ja genetycznie obciążona siwymi jestem i mam tragedie na głowie a jutro lekarz
Ja farbuje tymi zwykłymi farbami z Joanny,które po ok 1,5 miesiąca się spłukują w zasadzie.. No i teraz nie wiem czy mogę czy nie??
Odrazu powiem,że moja gin na takie pytania nie odpowiada "bo nie wie"
Ja mam zamiar na dniach zafarbować
Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
o tym samym myslalam no i lekki musi byc, z 3 pietra ciezki wozek znosic i wnosic to wyzwanie.
a z ta spacerowka to Ty chcesz zeby raczki byly osobno cos w tym stylu http://allegro.pl/wozek-spacerowka-4...785462237.html ?
bo ja nie chcialabym takich raczek
Ja bym w ogóle chciała uniknąć zakupu takiej spacerówki Bo po to kupuję wózek 3w1 aby spacerówkę mieć na porządnych, pompowanych kołach, z amortyzacją. Ale wiem, że wiele mam kupuje później takie bo są po prostu lekkie.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja polecam dziewczyny ten wozek
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...786638075.html
Firma dobra, lekki co jest wazne i cena super , z poprzednim synem mialam wozek z tej firmy i byłam bardzoo zadowolona
Mnie się te Coneco zawsze wydawały maluuuusie

Ja się czaję na Tako raczej
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
pokrywa się to z moimi wymaganiami. chociaż z rączkami nie myślałam... ja na razie czaję się na taki 3w1: http://www.maxi-cosi.de/at-de/produk...en/mura-4.aspx
tylko nie wiem, co on ma tam za rączkę...
Mura jest świetna, szkoda, że cena za wysoka jak dla nas ...

nadrabiam dalej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:56   #1982
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja chyba zamorduje mojego męża ... nie wiem, może to ja mam coś z głową i jestem przewrażliwiona na punkcie higieny? weszłam do łazienki akurat jak mył kibelek (ale nie w środku, ten plastik, ale plastik też od wewnętrznej strony) gąbką, którą zawsze używamy do mycia wanny i umywalki. mnie trochę zamurowało, ale starałam się grzecznie, żeby nie wywołać awantury, i powiedziałam tylko czy mógłby potem tą gąbkę wywalić, żebym nią wanny potem nie myła? a on zdziwiony, i że przecież zawsze tą myje, i że przecież mleczkiem, to zabija bakterie zrobiłam mu wykład o higienie, bakteriach, i oczywiście się obraził, i zaś kłótnia, jak moja rodzina ma przyjechać ...
Ooo nie! Dlatego właśnie sama sprzątam łazienkę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wózek chcę zielono-czarny,granatowy, szary lub mieszanki z brązowym. To są takie uniwersalne kolory i nie trzeba prać co spacer
Ja myślałam o fiolecie ale zobaczy się

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
co do wózeczków ja miałam taki:
http://www.swiatwozkow.pl/implast-m-28.html

teraz to bym kupiła tańszy wielofunkcyjny a więcej zainwestowała w spacerówkę, bo się długo używa.
Bardzo fajny ale to mówisz, że spacerówki z wielofunkcyjnego mało używałaś?
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny jeszcze co do wózków to zwracajcie uwagę na gondolę (najlpeiej poczytać na forum innych mam np majowo- czerwcowych 2012) bo wydaje mi się że w ziemie nasze dzieciaczki będziemy jeszcze wozić w gondoli więc musi być sporo żeby się zmieścił w tych kombinezonach zimowych
Moja koleżanka, która rodziła w maju zimą raczej się przesiada na spacerówkę bo mała już jej się ledwo mieści do gondoli (a ma sporą) no i już powoli siada, więc nie ma ochoty na leżenie a teraz te spacerówki są tak zabudowane, że nie będzie źle

----

Nadrobiłam Was
Zjem coś i idę spać
Wczoraj wróciliśmy po północy, o 1:00 poszłam spać i jestem nieprzytomna

Stary 2012-11-25, 12:57   #1983
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan;
co ty a kurat tym się nie przejmuj, ja przytyłam dużo w ciąży bo prawie 15 kilo, a potem wyglądałam jak szkielet i to już miesiąc po porodzie, zrzucisz, ani się obejrzysz.
Mam nadzieje ze tez szybko wrócę do swojej wagi. Dzięki za pocieszenie

Cytat:

No i zapomniałam dodać:

Witamy się w 13tc
klaski

Cytat:
Ja tez sie poryczalam i mysle ze wysle tego linka do T. bo on nie zdaje sobie sprawy co sie dzieje z naszym maluszkiem.. Myslicie ze to dobry pomysl?
Pewnie, ze możesz wysłać. Filmik jest świetny, tylko czy jemu będzie się chciało oglądać...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A i przedstawiam Wam mój ociężały brzuch, który dalej wygląda jakby go ktoś sznurem przewiązał.
Zdj z wczoraj 13w2d po piciu i po jogurcie.
Ale masz śliczny brzusio

Cytat:
Ja też koniecznie chcę chustę.
Rozmowa z TŻ:
- Będziesz nosił dziecko w chuście?
- Oczywiście
- Ale wiesz, że wiązanie i wkładanie to nie takie hop siup?
- Dam radę.
- To poczekaj pokażę Ci filmik.
- O k***a, a nie możemy dziecka w wózku wozić?

Dziękuję

Ufff nadrobam troszkę
my juz po Koscele, zjedlismy pomidorowa :ślina: i zaraz siadamy do drugiego Dania

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:57   #1984
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
WYGOŃ SĄSIADA!!!
ja jednego pogoniłąm bo z ćmikiem na klatce stał, ale to taka wiązanka poszła,że sam potem mi dzień dobry mówił i z ćmikiem go nie widziałam.
Nie ma nic gorszego
my w poprzednim mieszkaniu mieliśmy takiego sąsiada pod nami. kurzył gorzej niż jakiś komin w elektrowni, na jego piętrze prawie zawsze było szaro od dymu. w końcu jak go spotkałam to powiedziałam żeby nie palił na klatce, albo chociaż okno otworzył i palił przy oknie. ludzie są czasem tragiczni - w domu nie nasmrodzą, ale na klatce to czemu nie. całe szczęście teraz mam świetnych sąsiadów

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
co tam że prawie nic nie mamy dla dziecka, sanki najważniejsze!
dobra alternatywa dla wózka

Cytat:
Napisane przez vil84
taki soczysty nie wysuszony jak te sklepowe. mniaaam niech już przyjeżdzają
zrobiłaś mi smaka na sernik

nic mi się nie chce, wieczorem chyba pójdziemy do moich rodziców - przynajmniej mamusia zrobi mi pyszną kawkę z takim spienionym mleczkiem i miodem i pewnie pogramy w jakąś grę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 13:02   #1985
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

W ogóle dziś w szkole chciało mi się pić to poszłam do automatu no i nie było wody a na colę nie miała ochoty to wzięłam sobie kawę z podwójnym mlekiem (wiem, że taka kawa tam to gówno ) no i koleżanka jak to zobaczyła to była przerażona, że jak ja mogę w ciąży pić kawę, że absolutnie nie można i że ona sądzi, że lepsze jest jedno piwo od czasu do czasu niż kawa. No comment ogólnie jest fanatyczką zdrowego odżywiania itd. ale tutaj mnie zaszokowała po prostu. Powiedziałam jej tylko, że ja jednak wolę kawę od alkoholu

Stary 2012-11-25, 13:03   #1986
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie słyszałam. Moja siostra kupowała wózek jakieś 3 lata temu i wiem że szukała x-landera z poprzedniej serii bo ponoć te nowsze już były gorszej jakości.

banka wózek który wysłałaś mi się nie podoba ze względu na koła. Skrętne na prawdę ułatwiają jazdę (skręcasz jedną ręką nie napierając na wózek).
Ale firma popularna bo jak widzę matki z dziećmi to właśnie dużo ma z tej firmy.

cloche a "Twojego" wózka nie znam więc nie będę się wypowiadać.

axella u nas jest 4 mieszkania w klatce w tym w jednym ten sąsiad w drugim jego córka, w trzecim starszy dziadek a w czwartym my. On tu mieszka już od 20 lat i pali od tych 20 lat (niby w oknie ale wiesz...) więc co ja "gówniara" będę się wtrącać (mieszkamy tu rok). Najgorsze że klatka jest po remoncie (w lipcu) i on tego w ogóle nie szanuje. Mam jeszcze jedną opcję. Bo jest na samym dole takie pomieszczenie (kiedyś był sklep) a teraz jest puste. I może poprosimy prezesa (o ile TŻ się odważy) żeby dał nam klucze żeby trzymać tam tylko i wyłącznie wózek- i jak co to powiemy dlaczego. A prezes spoko człowiek to to jakoś rozwiąże bo jak już kiedyś pisałam ta kamienica jest zakładowa. Z tym że tylko my wynajmujemy a reszta ma na własność.

Meli ja mam zielony. Ale myślałam o zielonym lub niebieskim- uniwersalny kolorek
Ale ten wozek ma skretne koła przenie i chyba z tego co ogladalam to kazdy model z tych 3 w 1 . A co do gondoli to mysle ze gora do 6 miesiaca sioe przyda a pozniej we wkladzie zimowym do spacerowki
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 13:15   #1987
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Mój Tż mówi,że jak będzie dziewczynka to różowe sukieneczki muszą być i opaseczki na główce nawet jakby włosków niebyło A jeśli boy to najlepiej błekit, grafit no i sweterki w ciemnym kolorze bordo, bo jemu jest ładnie w tym kolorze więc i małemu będzie
A ja się pytam jego, gdzie inne kolory np. biały, zielony, seledyn, fiolet, brąz,zółty.....- a on : trzeba coś zostawić by znajomi i rodzina kupiła w innych kolorach
Dobre podsumowanie

Cytat:
właśnie rzucił wszystkie, Tż pytał tych pań co tam pracują, mówiły że raniutko wszystko się rozeszło...
Aha, no to się faktycznie ludzi rzucili

Cytat:
Upolowałam na ciuchach jeanswe ogrodniczki z NEXTA za 8 zł, jeanswe spodnie rozmiar 62 za 2zł i spodenki z H&M (teraz prwie identyczne są za 40zł) z cienkiego materiału , też w rozmiarze 62 , a dziś z Tż kupiliśmy body i kaftanik po 10 zł w H&M i jeszcze body w innym sklepie za 12zł

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a no i miałam pisać, że ja póki co uwielbiam być w ciąży
Ja też

Póki co ciążę znoszę dobrze, a myślałam, że będzie gorzej

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
jestem!!!
było małe opóźnienie, weszliśmy o 12
weszliśmy razem z tż..jak zobaczyłam maluszka na ekranie to aż mi łzy szczęścia poleciały... dzidzia zdrowa, przezierność 0,54mm, gin powiedział, że idealna. O kość nosową musiałam dopytać, bo chyba zapomniał..i mówi, ze jest jeszcze mała bo za wcześnie żeby ją badać (?!), chyba mu sie coś pomyliło, w każdym razie pokazał mi też ta kość, chociaż ja nosek to już dostrzegałam ze zdjęcia z 11 tygodnia.
CRL 6,73cm , ma spory łebek, większy niż na swój wiek, kość udowa idealna, serduszko 159 ud. na minutę.
W końcu pytam o płeć a gin pyta a na co było zamówienie hehe i tak patrzy i mówi COŚ TU STERCZY chyba chłopak.. "jest coś między nogami", późnie pytam czy to na pewno a on że czasem zdarza się że narząd dziewczynki jest napuchnięty i że można się pomylić. Pytał się czy wypiłam 3 litry płynu przed badaniem tak jak prosił a ja mówie że pierwsze słysze.. a on że na pewno mówił.. nic takiego nie słyszałam no ale kłócić się nie będę.. w każdym razie jakby było więcej płynu owodniowego to na 4D byłoby lepiej dzidzie widać, a narzekał że łożysko zasłania i chyba niepotrzebnie zjadłam batonika bo strasznie maluch był pobudzony. Lekarz mówił, że strasznie się wierci i wierzga nóżkami hehe
wklejam fotki same oceńcie co za płeć, porobiłam fotki z kadrów filmu.
są 4D i zwykłe. a na tych ostatnich jest niby płeć, te cypelki
na jednych widać że chłopak a na innych ten cypelek jest jakby równoległy jak na dziewczynke. no ale w opisie końcowym lekarz napisał: "Płód pojedynczy płci męskiej w położeniu podłużnym główkowym. Łożysko 0 st G na ścianie tylnej nie zachodzi na ujście wewnętrzne"- (wiecie co to znacz i czy to dobrze czy jak?) i dalej te struktury wszystkie wymienione i że brak wad rozwojowych...
i jak sądzicie czy skoro tak napisał to chłopak? wole jeszcze się na 100% nie nastawiać, a chcemy z mężem syna
Cieszę się, że wizyta udana. Zdjęcia śliczne i gratuluję synka

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 13:22   #1988
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
A i przedstawiam Wam mój ociężały brzuch, który dalej wygląda jakby go ktoś sznurem przewiązał.

mam taki sam ! a kończę 10 ! myślałam, że tylko mój się tak rozdziela:P to jest nas więcej :P

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
ale śliczne te pierniczki
A jak, czym Twój Tż je dekoruje?
kupujemy takie pisaki lukrowe do tego mieliśmy rok temu śnieżynki z cukru a teraz jeszcze dokupiłam gwiazdki do tego posypki i normlany lukier
Stary 2012-11-25, 13:23   #1989
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE!

Cytat:
1. Ile powinno się przytyć w kolejnych trymestrach ciąży? czy są w ogóle takie normy? bo ogólnie w całej ciąży to wiem. Ja teraz mam 2 na plusie i martwię się czy nie za mało (tydzień 17) ?? ile wy przytyłyście????
Nie wiem ile powinno się przytyć, pewnie wszystko zależy od budowy ciała i wagi wyjściowej. U mnie póki co -1kg

Cytat:
Ja juz to wczesniej czytalam w necie, przyzwyczailam sie zasypiac na lewym boku. Czyli jest to mozliwe!!
Ja też już częściej śpię na lewym boku

Cytat:
wróciłam
najpierw się pochwalę zakupami, a potem ponadrabiam
byłam w lekkim szoku bo zaciągnęłam męża do smyka, a ten nie dość że oglądał ze mną wszystko, to jeszcze chciał kupować spodobał nam się strasznie ręcznik z kapturkiem z żabką, ale drooogo. tak samo ciuszki - pakiet 3 body za 45 zł, w innych sklepach można za 29 dostać. ale parę rzeczy nabyliśmy

Cytat:
Dziewczyny obejrzyjcie filmiki co i jak sie dzieje po kolei z maluszkami
http://dziecko.onet.pl/20-tydzien-ci...arz-ciazy.html
na dole jest ogladaj tajemnice okraglego brzuszka..
Bardzo fajnie pokazane
Dzięki, na pewno w wolnej chwili pooglądam

Cytat:
1. Nie wiem, ja dziś się zważyłam u teściowej i mam 5 kg na plusie troszkę się podłamałam... bo to duuużo

Na pewno uda Ci się szybko zrzucić

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
to wcale nie jest dużo. bratowa przytyła ponad 25 kg.
Moja koleżanka przytyła 30kg i do tej pory ma problem, żeby zrzucić resztę ...

Cytat:
Witamy się w 13tc

Cytat:
jeszcze 3 dni do wizyty
Szybko zleci

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-25, 13:27   #1990
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurka powiecie mi dziewczyny czy jak już weszłam praktycznie w ten bezpieczniejszy okres to mogę wreszcie zafarbować włosy???
Bo ja genetycznie obciążona siwymi jestem i mam tragedie na głowie a jutro lekarz
Ja farbuje tymi zwykłymi farbami z Joanny,które po ok 1,5 miesiąca się spłukują w zasadzie.. No i teraz nie wiem czy mogę czy nie??
Ja już farbowałam jakieś 2 tyg temu, bo musiałam czyt. też mam genetyczne siwki

Cytat:
Śliczny

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
ps. mam dziś po raz pierwszy mdłości : (

Cytat:

Witam się niedzielnie
14 tydzień dziś zaczynam (wg USG)

Cytat:
Rozmowa z TŻ:
- Oczywiście
- Dam radę.

Cytat:
a my się wybieramy do bielska do kina
Na jaki film ? Miłego seansu

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
lecę po mąkę bo jakimś cudem się skończyłą i biorę się za pieerniooooole
Powodzenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-25, 13:28   #1991
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mam taki sam ! a kończę 10 ! myślałam, że tylko mój się tak rozdziela:P to jest nas więcej :P

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

kupujemy takie pisaki lukrowe do tego mieliśmy rok temu śnieżynki z cukru a teraz jeszcze dokupiłam gwiazdki do tego posypki i normlany lukier
To znaczy, że nie jestem fenomenem Zastanawia mnie to czy to się kiedyś wyrówna, czy będę takim dziwolągiem

Ale leniwy dzień, TŻ w pracy, siedzę z Tatą i bratem i oglądamy skoki. Nic mi się nie chce...I mianuję się śmierdzącym leniem

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 13:31   #1992
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle dziś w szkole chciało mi się pić to poszłam do automatu no i nie było wody a na colę nie miała ochoty to wzięłam sobie kawę z podwójnym mlekiem (wiem, że taka kawa tam to gówno ) no i koleżanka jak to zobaczyła to była przerażona, że jak ja mogę w ciąży pić kawę, że absolutnie nie można i że ona sądzi, że lepsze jest jedno piwo od czasu do czasu niż kawa. No comment ogólnie jest fanatyczką zdrowego odżywiania itd. ale tutaj mnie zaszokowała po prostu. Powiedziałam jej tylko, że ja jednak wolę kawę od alkoholu
Niezła teoria

Cytat:
my juz po Koscele, zjedlismy pomidorowa :ślina: i zaraz siadamy do drugiego Dania
U nas dziś rosół + na drugie: ryż, pierś z indyka i sałatka z pekinki

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wózek chcę zielono-czarny,granatowy, szary lub mieszanki z brązowym. To są takie uniwersalne kolory i nie trzeba prać co spacer
Nad marką wózka jeszcze się nie zastanawialiśmy, a co do koloru to może fiolet albo zielony

Cytat:
dostałam od babci dziś fajną piżamkę ciążową i do karmienia jestem naprawdę w szoku, bo ona jak mi kupowała jakieś koszule nocne itp. to rozmiar xxxl, i typowo "babcine" a ta piżamka naprawdę świetna
i kubek niekapek, który byłby fajny dla starszego dzieciaczka, gdyby nie napis "kubek dla niepełnosprawnych" nie no, zużyje się
Super, że babcia tym razem trafiła z piżamą; ale napis na kubku

Cytat:
ja chyba zamorduje mojego męża ... nie wiem, może to ja mam coś z głową i jestem przewrażliwiona na punkcie higieny? weszłam do łazienki akurat jak mył kibelek (ale nie w środku, ten plastik, ale plastik też od wewnętrznej strony) gąbką, którą zawsze używamy do mycia wanny i umywalki. mnie trochę zamurowało, ale starałam się grzecznie, żeby nie wywołać awantury, i powiedziałam tylko czy mógłby potem tą gąbkę wywalić, żebym nią wanny potem nie myła? a on zdziwiony, i że przecież zawsze tą myje, i że przecież mleczkiem, to zabija bakterie zrobiłam mu wykład o higienie, bakteriach, i oczywiście się obraził, i zaś kłótnia, jak moja rodzina ma przyjechać ...
Niedobry mąż , a Ty się nie denerwuj

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
p.s. chwale się kolejnym sukcesem- po 3 miesiacach po raz pierwszy ugotowałam zupę nawet nie miałam mdłosci! pomidorową na kurczaku i jeszcze z dodatkiem czosnku!!!!!!!!!!!!!!!!

---
W końcu nie mam zaległości po weekendzie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-25, 13:33   #1993
Mysia mysz
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was, upiekłam ze 2 kg pierników i mi kręgosłup do tyłka wchodzi

Zaraz się przebieram i jedziemy do teściowej na obiad, a potem może do krakowskiej w koncu:P

Ja kupuje xlandera kolor Europa taki ciemnoszary do tego fotelik maxi cosi albo recaro ale tylko do jazdy autem ew. krótkie zakupy tak to gondolka
Stary 2012-11-25, 13:38   #1994
sharpnowaja
Zakorzenienie

u mnie jednak obiad gotuje TŻ "sam" ale co chwile latam do kuchni bo nie wiem co gdzie i jak
no ale nie będę narzekać, ma dobre chęci
Stary 2012-11-25, 13:46   #1995
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
cloche a "Twojego" wózka nie znam więc nie będę się wypowiadać.
ja też nie znałam ale maxi cosi to dość znana firma fotelików samochodowych, więc chociażby stąd można ich kojarzyć
Cytat:
dostałam od babci dziś fajną piżamkę ciążową i do karmienia jestem naprawdę w szoku, bo ona jak mi kupowała jakieś koszule nocne itp. to rozmiar xxxl, i typowo "babcine" a ta piżamka naprawdę świetna
i kubek niekapek, który byłby fajny dla starszego dzieciaczka, gdyby nie napis "kubek dla niepełnosprawnych" nie no, zużyje się
oj no, dzieciak nie będzie umiał czytać...
Cytat:
Ja też jakieś różowe pewnie kupię ale nie chcę ubierać córki od stóp do głów w róż bo to po prostu ohydne o ile będę miała córkę

no synek w różowym to trochę głupio... chociaż dorośli faceci ostatnio w różowych koszulach chodzą - kwestia mody?

ja mam zamiar tą murę używaną kupić. poniżej 300 euro już w pakiecie full wypas z małymi śladami zużycia, którymi nie mam zamiaru się przejmować, bo po jednym dniu na nowym też będą
Cytat:
coś niedoczytała kobieta........
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 13:53   #1996
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Co do wózka ja chcę czarny i ożywię go dodatkami - kocykiem z polarka minky, pościelą. niech no tylko poznam płeć
mi też się ciemne podobają i nie brudzą się.

Cytat:
ja ostatnio rozmawiałam z koleżanką i pytałam właśnie o gondolę, na ile mniej więcej starcza, i mi powiedziała, że jak dziecko zaczyna siadać, niekoniecznie samo, ale już siedzi jak się je posadzi, to nie ma opcji, żeby w gondolce leżało. przynajmniej u nich z dwójką maluchów tak było, wiadomo, każde dziecko inaczej ma
ja się nastawiam, że jak zacznie się robić chłodno, to już raczej spacerówka będzie
dokładnie, jak już chcą siadać to nie chcą jeździć w gondoli

Cytat:
mnie się wydaje, że tego koloru akurat nie mieli bo innych było sporo no trudno kupię innym razem

ja nie widzę jaka płeć ale nie jestem ekspertem od USG

Ja mam zamiar na dniach zafarbować
Ja bym w ogóle chciała uniknąć zakupu takiej spacerówki Bo po to kupuję wózek 3w1 aby spacerówkę mieć na porządnych, pompowanych kołach, z amortyzacją. Ale wiem, że wiele mam kupuje później takie bo są po prostu lekkie.

Mnie się te Coneco zawsze wydawały maluuuusie

nadrabiam dalej
no ja ci powiem, że sobie nie wyobrażam do tej pory śmigać ze spacerówką od wózka wielofunkcyjnego, sam stelaż zajmuje ci cały bagażnik (mimo, że mam duże auto) ciężkie jak cholera, a większe dziecko już ci nie wysiedzi długo w żadnym wózku tylko będzie chciało chodzić albo się nosić i nieś takie 15 kg w jednej ręce a kolejne 8 kg pchaj w sklepach tez problem z wymieszczeniem się. A ja coneco mam właśnie parasolkę, ale średnia jest, taka trochę już rozjeździła mi się... ale składa się super i w aucie mało miejsca zajmuje

Cytat:
Ooo nie! Dlatego właśnie sama sprzątam łazienkę

Ja myślałam o fiolecie ale zobaczy się

Bardzo fajny ale to mówisz, że spacerówki z wielofunkcyjnego mało używałaś?

Moja koleżanka, która rodziła w maju zimą raczej się przesiada na spacerówkę bo mała już jej się ledwo mieści do gondoli (a ma sporą) no i już powoli siada, więc nie ma ochoty na leżenie a teraz te spacerówki są tak zabudowane, że nie będzie źle

mało używałam, bo była jakaś dziwna, córa mi się z niej zsuwała bo one nigdy się nie rozkładają pod kątem 90 stopni (tzn chyba) ta moja przynajmniej taka była że nie była całkiem na siedząco, szczerze mówiąc to może ze 2 miechy nią jeździła a potem się wkurzyłam i kupiłam parasolkę. Moja kumpela zainwestowała w mutsy, który waży 100 kilo chyba i jak patrzyłam jak się męczy z tym czymś to mi jej szkoda było. Ale parasolki nie kupiła, bo jak 4 tysie dała za wózek, to musiała już do końca poszpanować
ale naprawdę do tego stopnia, że razem we dwie ten wózek musiałyśmy wnosić na parter kiedyś do mojej mamy, bo ona sama nie była w stanie go wnieść...

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ale ten wozek ma skretne koła przenie i chyba z tego co ogladalam to kazdy model z tych 3 w 1 . A co do gondoli to mysle ze gora do 6 miesiaca sioe przyda a pozniej we wkladzie zimowym do spacerowki
no skrętne koła to super sprawa. Ja bardzo chciałam taki klasyk wózek, ale tż mi wybił z głowy i dobrze, bo jednak chyba kwestia praktyczności ważniejsza...

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Nie wiem ile powinno się przytyć, pewnie wszystko zależy od budowy ciała i wagi wyjściowej. U mnie póki co -1kg

Ja też już częściej śpię na lewym boku

Dzięki, na pewno w wolnej chwili pooglądam

Na pewno uda Ci się szybko zrzucić

Moja koleżanka przytyła 30kg i do tej pory ma problem, żeby zrzucić resztę ...
no to malusio przytyłaś. A 30 kilo....jezusie... wiesz, co nie wyobrażam sobie, to już chyba na własne życzenie... bym se chyba w łeb strzeliła
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 14:31   #1997
vvgh
Wtajemniczenie

W końcu jestem! Witam

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

DOstałam dziś jeansowe ogrodniczki dla malucha i sweterek w paski
Stary 2012-11-25, 14:34   #1998
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
No jaaaaaa tęskniłam

Dziwna
Cytat:

Cytat:
Rozmowa z TŻ:
- Oczywiście
- Dam radę.

Cytat:

ja sobie nie wyobrażam wziąć nawet łyka alko
wiele osób twierdzi, ze piło i to nie szkodzi.. a niech akurat ten jeden jedyny zaszkodzi i co wtedy

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Co do wózków to nie uktywam, że Mura mi się podoba.. ale raczej zostaniemy na poziomie tako no chyba, ze wygramy w totka
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 15:26   #1999
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

ja sobie nie wyobrażam wziąć nawet łyka alko
wiele osób twierdzi, ze piło i to nie szkodzi.. a niech akurat ten jeden jedyny zaszkodzi i co wtedy
Tragedia. Piwo a kawa z dużą porcją mleka to trochę bez porównania...
Stary 2012-11-25, 15:30   #2000
JennyAniolek
Zakorzenienie

Miłego popołudnia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-25, 15:46   #2001
vvgh
Wtajemniczenie

Co myślicie o takim wózku? http://allegro.pl/fun-baby-zestaw-wo...807966665.html

Hmm dziwne trochę, bo 730zł za wózek + te dodatkowe nosidła... Jakoś tanio.
W ogóle kupujecie przez internet, czy w sklepie?
Stary 2012-11-25, 15:57   #2002
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
wygląda ok. Ja bym wybrała jakie Ci się podobają, można iść do sklepu i zobaczyć na żywo. A później gdzie taniej sklep lub all
Stary 2012-11-25, 15:59   #2003
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
wygląda ok. Ja bym wybrała jakie Ci się podobają, można iść do sklepu i zobaczyć na żywo. A później gdzie taniej sklep lub all
Masz rację, przecież można zobaczyć w sklepie i popytać.
Bo tak wizualnie mi się podoba, wygląda solidnie, bo niektóre jak patrzyłam to jakieś liche,a ten raczej dobrze.
Stary 2012-11-25, 16:02   #2004
Tity
Zakorzenienie

Przeklejam ze starego wątku bo nie zauważyłam, że koniec był
Witam, widzę, że jestem "zaginiona" Nie mam czasu za bardzo zaglądać. Synek jest absorbujący, do tego stary wątek mamusiowy i już na kolejny nie starcza czasu i sił. Pierwsze 3 miesiące byłam prawie wyłączona z życia. Czułam się fatalnie. Przez tydzień czułam się świetnie. Niestety coś mi się brzuch napina od 3 dni jak chodzę, po dźwiganiu synka. Jutro idę do lekarza, mam nadzieję, że nie skończy się szpitalem. A z dobrych wiadomości to wstępnie będziemy mieć drugiego synka. Mam nadzieję jakoś dotrwać do końca...Mam nadzieję, że u Was bez "atrakcji"

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:06   #2005
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
no witamy zaginioną fajnie że jesteś
staraj się czasami napisać co tam u was no i dużo zdrówka życzę
Stary 2012-11-25, 16:08   #2006
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

Co do wózków to nie uktywam, że Mura mi się podoba.. ale raczej zostaniemy na poziomie tako no chyba, ze wygramy w totka
no ja nowej mury sobie nie kupię nie to że nie mam albo dziecku żałuję, ale wolę wydać z głową, a za resztę spłacać kredyt, coby maluszek zdrową psychicznie mamusię miał (nienawidzę kredytów ).
Cytat:
Co myślicie o takim wózku? http://allegro.pl/fun-baby-zestaw-wo...807966665.html

faktycznie tani, a wygląda solidnie - duże kółka... trochę te zdjęcia takie niespokojne się mi wydają (w sensie dużo wszystkiego, tu kwiatki, tam szmatki) i nie mogę się dopatrzeć szczegółów. no ale gwarancja niby jest... w sumie warto się zastanowić. przejdź się może do sklepu i obejrzyj różne wózki, zastanów się, które wchodzą w grę w ogóle. i potem przekop internet
ja jak znajdę fajną ofertę przez net, to nie omieszkam kupić
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:12   #2007
axella
Zakorzenienie

GG do axella

moje pierniki z nowego przepisu wyrosły na kilka centymetrów, mam pierniko-mutanty

widzę,że dyskusja o wózkach ?
ja nie mam zielonego pojęcia jaki
nie mam na ten temat ani grama wiedzy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:14   #2008
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
i że ona sądzi, że lepsze jest jedno piwo od czasu do czasu niż kawa. No comment ogólnie jest fanatyczką zdrowego odżywiania itd. ale tutaj mnie zaszokowała po prostu. Powiedziałam jej tylko, że ja jednak wolę kawę od alkoholu
pierwszy raz słyszę taką teorię no chyba że miała na myśli piwo alkoholowe i to ze kawa rozpuszczalna jako taka z kawą niewiele ma wspólnego..

Tity

idę strzyc męża
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:17   #2009
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, widzę, że jestem "zaginiona" Nie mam czasu za bardzo zaglądać. Synek jest absorbujący, do tego stary wątek mamusiowy i już na kolejny nie starcza czasu i sił. Pierwsze 3 miesiące byłam prawie wyłączona z życia. Czułam się fatalnie. Przez tydzień czułam się świetnie. Niestety coś mi się brzuch napina od 3 dni jak chodzę, po dźwiganiu synka. Jutro idę do lekarza, mam nadzieję, że nie skończy się szpitalem. A z dobrych wiadomości to wstępnie będziemy mieć drugiego synka. Mam nadzieję jakoś dotrwać do końca...Mam nadzieję, że u Was bez "atrakcji"
Witaj, mam nadzieje ze z nami zostaniesz

Ja spalam troche, jakas taka przymulona siedze. Maly mi sie kreci czuje teraz.
Nie mam planow na wieczor. Nie wiem co ze soba zrobic
Poszlabym do kina.. ale samej to lipa.. Jest jakas chetna?

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40

Edytowane przez Meliitele
Czas edycji: 2012-11-25 o 16:19
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:24   #2010
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Też na nie patrzyłam Wyglądają całkiem,całkiem... A że cena? A kto powiedział,że wózek musi kosztować 2 tysie conajmniej?

Cytat:
Witaj zaginiona mamusiu
Odezwij się czasami i napisz co u Ciebie słychać

No a ja wkońcu mam spokój i ciszę.. Znajomi przed chwilą od nas pojechali... Hałas i zamieszanie po całości było przez 2 godziny eheh Mężowie dyskusja sobie, ja z koleżanką sobie i już za głośno a do tego moje 2 łobuzy i jej 2 łobuzy ganiające po całym mieszkaniu,strzelające do siebie zabawkowymi pistoletami,wściekające i rozdarte

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości