Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 21:46   #3151
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

No to mamy dwie fanki Audrey i do tego dziennikarki Może wy jesteście jakies siostry bliźniaczki co?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:47   #3152
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
AGU dzieki za komplement...Akwarium to własnosc mojego TZ. ja tam za rybkami nie przepadam
To tak jak ja.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Myha mój duet L&L daje mi nie złego kopa i mam dośc. A moja mama do mnie: młoda jesteś jeszcze będziesz chciała, jasne............
Zobaczysz, jeszcze Ci sie zachce niemowlaka.

A taka sytuacje z Twojego snu, ma kuzynka mojego meza. 14 grudnia jej blizniaczki koncza 2 latka i na grudzien ma termin z trzecia dziewczynka.

Brumku wg mnie wszystko mozna mrozic. No moze ziemniaki nie, bo staja sie niedobre. W kazdym razie takie rzeczy, o ktore pytasz my mrozimy.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:48   #3153
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
BRUMKU w środe mam prenatalne Może i cos powie na temat plci, ale podejde do tego z dystansem tym bardziej, ze to ten sam lekarz co pomylil sie przy Martynie w 12 tygodniu

Mój gin mówił dopiero w okolicach 20 tyg, i to każdej pacjentce bez wyjątku. I się nie pomylił jeszcze
Stary 2012-11-25, 21:50   #3154
pieleszka
Wtajemniczenie

Brumku, Bartesso najlepszego nasze Katarzynki
Madziaranew wow!! gratulacje
oliweczko
, już zaciskam kciuki!!! w sumie to weszłam na wizaż o tej porze (dla mnie już pora na sen ) coby doczytać jak z Tobą!! będzie dobrze kochana!! dużo, dużo sił na jutro!
Myha o wow jaki brzusio piękny. a Martynka rozkoszna
Kajoolku widziałam już Szym,ka na fb/ piękny jest
isia kciuki za mamę! i Ty pytałaś więc odpowiadam-brak zębów w cale nie orzeszkadza Hani w jedzeniu. no wiadomo, że jabłka to ona sama nie ugryzie, ale poza tym to młóci ładnie. tylko nieco mniejsze kawałki jednak, głównie mięska jej daję niż dawałabym gdyby miała JAKIKOLWIEK ząb
no i zmykam spać. łeb mi pęka

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:51   #3155
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
No to mamy dwie fanki Audrey i do tego dziennikarki Może wy jesteście jakies siostry bliźniaczki co?
Myha, jak Was podczytywałam jeszcze, to często mi się wydawało, że ja i Brumek to, jakby to powiedziała Ania Shirley, bratnie dusze
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 21:51   #3156
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Zobaczysz, jeszcze Ci sie zachce niemowlaka.

A taka sytuacje z Twojego snu, ma kuzynka mojego meza. 14 grudnia jej blizniaczki koncza 2 latka i na grudzien ma termin z trzecia dziewczynka.

.

Nie kracz

To ta rodzinka co Twój tż jest chrzestnym?
Biedny ten jej mąż, będzie miał 4 baby , przynajmniej mój tak gada,ze mam babiniec.
Stary 2012-11-25, 21:51   #3157
Kajool
Zadomowienie

Nadrabiam, nadrabiam, a wy tutaj caly czas piszecie.
Myha fajny brzuch i maly rozrabiaka tez.
Evve tez gratuluje ciazy (jestem na stronie gdzie piszesz, ze jestes :P)
I dzieki za komplementy, chociaz to Szymon powinnien dziekowac. Ale kudlacz z niego jest niesamowity, ciagle brakuje mi czasu i checi aby isc z nim do fryzjera. Mama mowi, ze dziewczynke z niego robie.

Brumku tak naprawde nie jest az tak zle. Tylko ja czlowiek rodzinny, a obecnie przebywam polowe dnia z mezem i reszte z Szymkiem. Brakuje mi po prostu takich pogaduchow. No i Agula chyba tez ma inaczej, bo ma tutaj rodzine. No ale powoli i wszystko sie ulozy, na bank. Teraz naladuje akumulatorki w Pl i bedzie ok.
Stary 2012-11-25, 21:54   #3158
myha82
Wtajemniczenie

Czas chyba na spanie. Jutro pobudka o 5:30 Dobranoc

Martynka

Natalka
Stary 2012-11-25, 21:56   #3159
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Kajool spoko, tez kiedys tak nadrabialam. Ja juz z tym ze jestem w ciazy sie oswoilam, ale pewnie kolo porodu bede jak Oliweczka "przezywac". Tym bardziej ze chcialam isc teraz na porod rodzinny a maz nie chce i jest mi z tym zle i smutno.

Moj gin powiedzial mi dokladnie w 20 tyg i sie nie pomylil, ani u mnie ani u innych.

Marys usnela ide i ja bo przed 6 pobudka, marys do zlobka a ja d pracy

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 22:00   #3160
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Chcialam Wam oswiadczyc ze dolanczam do mam brzuszkowych. Dzis robilam test . Cieszymy sie bardzo , ale jakos jesc dzis nie moglam , wrazenia . Jutro lecimy do
Pl , mam nadzieje ze wroce w piatek , Bo Sophie ma do piatku passport, jak sie spoznimy to bede uziemiona miesiac

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Lily- jutro wlasnie lecimy do pl do dermatologa . Narazie nic nie wiemy , raz jest dobrze a raz cala wysypana , jest uczulona na jajka, pomidory, orzechy, soja.no I mam wrazenie ze tez na kalafiora I brokula , sama nie wiem , pieke , smarze aby bylo dobrze , apetyt ma , w nocy by spala tylko ze ja swedzi I co noc mamy godzinne pobudki z laczem.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
A u mnie dzisiaj cisza, mały został odwieziony do teściów, bo ja we wtorek jadę na szkolenie i teściowa woli go mieć u siebie
Pierwsze dwie godziny było fajnie, wypiłam spokojnie kawę, nadrobiłam wizaz, ogarnęłam się...a teraz jest tak cicho, już za nim tęsknię. Nie wiem jak ja przetrwam do soboty płakać mi się chce... teraz muszę się wziąć za naukę, bo mam cza.
oj....

Cytat:
No to obiecane fotka:
Załącznik 4995135

i mój rozrabiaka:
Załącznik 4995142
śliczny brzusio i niezłe miejscówkę ma rozrabiaka :

Oliweczka
będę o Was jutro myslała. Szybkiego i fajnego porodu!!! czekamy na wieści
Stary 2012-11-25, 22:13   #3161
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Dziekuje za wszystkie kciuki i miłe słowa niestety mama dalej w domu...jutro znowu ma zadzwonic i spytac o miejsce.
Straszne uczucie widziec swojego rodzica tak cierpiacego...taka chudzinka sie biedna z niej zrobila. Mam nadzieje,ze tym razem sie uda i ja przyjma do szpitala.
A tak wogóle to Pan prof. stwierdził, ze jest stan zapalny ale nie ma goraczki to mozna czekac...nawet miesiacami...czyli mozna sie powoli zwijac z bólu bo markery nowotworowe wyszły dobrze. Gdyb nie znajomosci, łapówki to chyba czekała by do stycznia a tak jest jakas szansa...zalosna słuzba zdrowia
Oby było dobrze!

MyhaPiekny brzuszek! I kaskader jaki zadowolony ze swojego wyczynu

KajoolTe oczy, te rzęsy!!!!!!!!!!Oj beda panienki szalały
Mam nadzieje,ze jak sie juz urzadzicie i mieszkanko "nasiaknie" Wami to sie zaklimatyzujesz I tak chyba lepiej z tż niz samej w Pl,prawda?

Madziaranewco za wspaniała wiadomosc!!!!!!!!!!

Oj kusicie tymi brzuszkami

Lili Odchudzam sie od sierpnia...a ciagle -7 i nie chce ruszyc...no ale nic dziwnego jak z mojego marszobiegu wyszedł spacer po lesie z tż i czekolada Usypiałam Ewe i nas znalazł

Oliweczkoczuje, ze dzisiaj
I oczywiscie-KATARYNKI 100LAT!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez isiaok
Czas edycji: 2012-11-25 o 22:26
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 22:30   #3162
DDewik
Raczkowanie

Madziaranew- gratulacje
Oliweczko- trzymam kciuki!
Brumku, Barteso-wszystkiego co najlepsze na tym świecie

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dla wszystkich naszych Katarzyn wszystkiego najlepszego!!!
Dla Madzi gratulacje. Posypaly sie brzuszki nie ma co.

Z dedykacja dla Telika fotka Mlodego w zalaczniku.
Teliku malo mnie, bo nie potrafie sie wbic. Co do Swiat jade sama z Szymkiem, musze jeszcze pare spraw w Polsce pozalatwiac, wiec tak czy siak bym pojechala.
Co do Niemiec, tak jak sie spodziewalam, nie jest to raj na ziemi. Tesknie za Polska strasznie, nigdy nie chcialam z niej wyjezdzac, tylko po prostu jestem tutaj ze wzgledu na laczenie rodziny :P
Ten miesiac to w ogole byl okropny i nie moge sie doczekac grudnia, padl mi lapek, padla komorka, to zaplacic, tamto zaplacic. Ciagle nie mamy mebli i dopiero teraz mamy sie wybrac po sofe. Sam moj TZ. przyznaje, ze zycie tutaj to juz nie bajka, tak jak kiedys. No coz, pozostaje nam szybko sie dorobic i wracac. Nie chce aby moje dzieci tutaj dorastaly. Na szczescie chyba Tz wyniosl z tego lekcje, ze nigdzie nie jest rozowo, wiec moze w koncu gdzies osiadziemy na stale, bo szczerze nie wyobrazam sobie kolejny raz zaczynac wszystko od zera. Najbardziej boli to, ze w Pl zostawilam mieszkanie, gdzie wszystko juz bylo, a tutaj pustka, wszystko trzeba kupowac od nowa.
Cudny chłopczyk!Ach te oczy!

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
No to obiecane fotka:
Załącznik 4995135

i mój rozrabiaka:
Załącznik 4995142
Widac juz dziudziusia
Jak ona tam weszła??
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 22:36   #3163
isiaok
Rozeznanie

To i ja dodam coś "stołowego"
Latajacy Ewulon......tapete tez zmieniła sama
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7492.jpg (80,9 KB, 62 załadowań)
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 22:48   #3164
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Aaaa, czy można mrozić duszone mięso razem z sosem???

Albo smażone pieczarki?
Mozna Brumku.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!
Dziekuje za wszystkie kciuki i miłe słowa niestety mama dalej w domu...jutro znowu ma zadzwonic i spytac o miejsce.
Straszne uczucie widziec swojego rodzica tak cierpiacego...taka chudzinka sie biedna z niej zrobila. Mam nadzieje,ze tym razem sie uda i ja przyjma do szpitala.
A tak wogóle to Pan prof. stwierdził, ze jest stan zapalny ale nie ma goraczki to mozna czekac...nawet miesiacami...czyli mozna sie powoli zwijac z bólu bo markery nowotworowe wyszły dobrze. Gdyb nie znajomosci, łapówki to chyba czekała by do stycznia a tak jest jakas szansa...zalosna słuzba zdrowia
Trzeba wierzyć ,ze bedzie dobrze i bedzie!Sciskam Cie mocno, bo pare miesiecy temu tez przezywałam chorobe taty(teraz jest lepiej), duzo czasu spedził w szitalu i tez bylo załatwianie, szukanie wejsc, ach...szkoda gadac, jak sie nie ma znajomosci to niestety jest ciezko, doswiadczyłam tego...Duzo sily Ci życze

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Natko gdzie jestes?Cos długo sie nie odzywasz?

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Boska jest!
Borysek jeszcze sie nie wspina i nie lata

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-25 o 22:47
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 23:04   #3165
Lili 83
Zakorzenienie

Myha piękny brzusio i spory
Ładnie tych frytek musiałaś zjeść a tak na poważnie to mówisz, że w tym tygodniu dzielisz się w pracy radosną nowiną?

Katarzyny kwiaty dla Was z okazji imienin

Madziara to żeś nam nowinę powiedziała!
Gratulacje!
Daj znać do powie derma o Sophie.

Ewoludek to nieźle z laptopem sobie radzi

Mąż zawiózł nas do mojej siostry, mieliśmy z Radziem zostać u niej na noc. Jak przyszła pora spania to takiego krzyku narobił, że nie umiałam go uspokoić. Wszystko było na nie.
Mąż musiał po nas wrócić, Radzio zasnął w samochodzie w dwie minuty.
W domu też śpi beż problemu.
Nie udały nam się "wczasy". Trza w domu siedzieć
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 23:11   #3166
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Nie kracz

To ta rodzinka co Twój tż jest chrzestnym?
Biedny ten jej mąż, będzie miał 4 baby , przynajmniej mój tak gada,ze mam babiniec.
Oj tam, oj tam...

Tak, to ta rodzina. No wesoly babiniec, u nas o maly wlos byloby podobnie. Ale przynajmniej oni beda mieli oszczedniej, bo malenstwo odziedziczy wszystko po siostrach.

Cytat:
Witam!
Oby było dobrze!
Isia smutno sie o tym czyta... zycze zdrowia Twojej mamie, oby ja jutro przyjeli.

Cytat:
Super!

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Boska jest!
Borysek jeszcze sie nie wspina i nie lata
Zazdroszcze!
Matko skad ja juz nie sciagalam tego mojego ancymona! Np. z komody o wys 120 cm...

Ide spac. Dobranoc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 23:45   #3167
Kolina
Zadomowienie

hej!
przyszłam po wieści jak u Oliweczki - nie rozkręciło się, więc od jutra mocno kciuki trzymam

madziaranew gratuluję! ogromnie się cieszę

u nas w tym roku wigilia, w związku z czym w końcu muszę zakupić serwis obiadowo kawowy, chcę polski, żadne chińskie wynalazki
chodzież czy ćmielów? macie zdanie?
Stary 2012-11-25, 23:45   #3168
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo

Brumciu kochany najlepsze życzenia imieninki, jeszcze zdążyłam przed północą, muffinki dla Ciebie

Bartessa i dla Cię

Marzenko jak dla mnie to i na dworcu możemy sie zobaczyć a tak na poważnie to jestem jak najbardziej za bebe cafe, mam nawet sentyment do ego miejsca

Madziarew gratuluje z całego serducha

Kajoolku, baaaaaaaardzo dziękuje za zdjęcia, uwielbiam tego słodkiego kudłacza.
Jestes superwomen ze radzisz sobie ze wszystkim wierze ze w końcu będzie lepiej

Isia cały czas trzymam kciuki za mamę

Mylą śliczny brzucholk, już ładne zaokrąglony. Chyba druga ciąża jest szybciej widoczna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (85,3 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-11-25, 23:54   #3169
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

I jeszcze coś z kaczkami
http://m.youtube.com/watch?v=uWb2ZiPPkLY
Stary 2012-11-26, 00:08   #3170
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Brumku, nie nie, z agencji często korzystam
Aha. No to mamy różnicę wreszcie
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Kasieńki dzisiaj świętujące 100Lat!!!

brumek pamiętam jak rok temu,albo to była inna imprezka u teściów,
pisalaś o tej samej sytuacji, że nie doczekaliście się jedzonka Dziwne metody goszczenia A pozostali goście tacy wytrwali i dają radę doczekać się jakiegoś kęsa kolacyjki?

A z teściami masz rację - poprzednio było tak samo. Goście wytrzymują, jasne. No bo jak się człowiek nie musi spieszyć, to sobie siedzi do północy i się gości. Chociaż wczoraj nie tylko my wcześniej wyszliśmy, bo jeszcze ktoś musiał, więc nie tylko my nie pojedliśmy Mama mi mówiła, bo ona była do końca, że koło 23 dali ciasto. Ale już nikt jakoś ochoty nie miał

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku wg mnie wszystko mozna mrozic. No moze ziemniaki nie, bo staja sie niedobre. W kazdym razie takie rzeczy, o ktore pytasz my mrozimy.
Dzięki, Aga Zamroziłam.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku, Bartesso najlepszego nasze Katarzynki

Oby jutro głowa nie bolała!

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Myha, jak Was podczytywałam jeszcze, to często mi się wydawało, że ja i Brumek to, jakby to powiedziała Ania Shirley, bratnie dusze

Cytat:
Brumku tak naprawde nie jest az tak zle. Tylko ja czlowiek rodzinny, a obecnie przebywam polowe dnia z mezem i reszte z Szymkiem. Brakuje mi po prostu takich pogaduchow. No i Agula chyba tez ma inaczej, bo ma tutaj rodzine. No ale powoli i wszystko sie ulozy, na bank. Teraz naladuje akumulatorki w Pl i bedzie ok.
Masz rację, ze Cię ta wizyta w Polsce na trochę podładuje A Szymek się szybko do nowego mieszkania przyzwyczaił?

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Oj kusicie tymi brzuszkami
No proszę
I dziękuję za życzenia

Cytat:
Brumku, Barteso-wszystkiego co najlepsze na tym świecie

Cytat:
To i ja dodam coś "stołowego"Latajacy Ewulon......tapete tez zmieniła sama

Matrix normalnie

Cytat:
- Mozna Brumku.

- Natko gdzie jestes?Cos długo sie nie odzywasz?
- Już siedzi w zamrażarce
- Natka dała znać, że jest ok, tylko dużo ma na głowie i nie ma czasu zajrzeć. Ale tęskni

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
u nas w tym roku wigilia, w związku z czym w końcu muszę zakupić serwis obiadowo kawowy, chcę polski, żadne chińskie wynalazki
Ja się na takich nie znam, więc nie pomogę

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu kochany najlepsze życzenia imieninki, jeszcze zdążyłam przed północą, muffinki dla Ciebie

Gdyby nie to, że się dziś ciastami objadłam, to bym Cię za to zdjęcie udusiła

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ochhhhhh
Jasiu się nie podzielił z ptaszyskami
On ma oczy, jak mój Tymuś Zatonąć można
Stary 2012-11-26, 07:00   #3171
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Mąż zawiózł nas do mojej siostry, mieliśmy z Radziem zostać u niej na noc. Jak przyszła pora spania to takiego krzyku narobił, że nie umiałam go uspokoić. Wszystko było na nie.
Mąż musiał po nas wrócić, Radzio zasnął w samochodzie w dwie minuty.
W domu też śpi beż problemu.
Nie udały nam się "wczasy". Trza w domu siedzieć
no coś ty aż tak? taki zadomowiony chłopiec??
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Madzia gratki

Patik- będziemy w kontakcie, a Was dziewczyny prosze o MOCNE kciuki od jutra
trzymamy kciuki i życzymy szybkiego bezbolesnego porodu. i czekamy na Mateuszka
Cytat:

Zrobiłam zdjecia brzucha Ide sie kapac i potem wstawie Tylko od razu mówię...5 min wcześniej zeżarłam talerz frytek
bardzo ładny brzuszek a le nie wydaje mi się, żeby to miało coś współnego z frytkami
Cytat:
Teliku malo mnie, bo nie potrafie sie wbic. Co do Swiat jade sama z Szymkiem, musze jeszcze pare spraw w Polsce pozalatwiac, wiec tak czy siak bym pojechala.
Co do Niemiec, tak jak sie spodziewalam, nie jest to raj na ziemi. Tesknie za Polska strasznie, nigdy nie chcialam z niej wyjezdzac, tylko po prostu jestem tutaj ze wzgledu na laczenie rodziny :P
Ten miesiac to w ogole byl okropny i nie moge sie doczekac grudnia, padl mi lapek, padla komorka, to zaplacic, tamto zaplacic. Ciagle nie mamy mebli i dopiero teraz mamy sie wybrac po sofe. Sam moj TZ. przyznaje, ze zycie tutaj to juz nie bajka, tak jak kiedys. No coz, pozostaje nam szybko sie dorobic i wracac. Nie chce aby moje dzieci tutaj dorastaly. Na szczescie chyba Tz wyniosl z tego lekcje, ze nigdzie nie jest rozowo, wiec moze w koncu gdzies osiadziemy na stale, bo szczerze nie wyobrazam sobie kolejny raz zaczynac wszystko od zera. Najbardziej boli to, ze w Pl zostawilam mieszkanie, gdzie wszystko juz bylo, a tutaj pustka, wszystko trzeba kupowac od nowa.
jaki on sliczny- normalnie mix ciebie i męża
a przyzwyczajanie się do nowego życia znam z własnego doświadczenia. cieżko jest. tym bardziej , że jeszcze to wynajęte i wiesz, że nie zostaniesz tu na zawse i w sumie czujesz się do końca jak w domu. no i brak rodziny. ale wiesz, co. będzie dobrze na to potrzeba wielu miesięcy Przesyłam pozytywne wibracje
Cytat:

Co do wspinania, Marzena pisała: moje wchodzą na krzesła i na stół, Lena dziś jak po wybiegu spacerowała...nic na nie nie działa...
no to mamy następna Claudię Shifer
Cytat:
No to obiecane fotka:
i mój rozrabiaka:
Załącznik 4995142
a jak ona tam weszła?
Cytat:

Śniło mi się ,ze mamy 3 córke, i mówię tż że trzeba ją zameldowac, no i poszedł i pytam się jak on jej nadał imię a on,że Aleksandra, A ja mu na to,że nie takie miała miec. Poszliśmy razem do usc, i on pisze w tych rubrykach a on tam Katarzyna wpisał. I się obudziłam...
A,że rzadko mi sie cokolwiek śni to mu zaraz opowiedziałam, i mówi do mnie: z sny są na opak, nie martw sie następnym razem będzie syn a najlepiej dwóch ta jasne
mąż to ma poczucie humoru. a srio chciałby więcej?
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Chcialam Wam oswiadczyc ze dolanczam do mam brzuszkowych. Dzis robilam test . Cieszymy sie bardzo , ale jakos jesc dzis nie moglam , wrazenia . Jutro lecimy do
Pl , mam nadzieje ze wroce w piatek , Bo Sophie ma do piatku passport, jak sie spoznimy to bede uziemiona miesiac

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Lily- jutro wlasnie lecimy do pl do dermatologa . Narazie nic nie wiemy , raz jest dobrze a raz cala wysypana , jest uczulona na jajka, pomidory, orzechy, soja.no I mam wrazenie ze tez na kalafiora I brokula , sama nie wiem , pieke , smarze aby bylo dobrze , apetyt ma , w nocy by spala tylko ze ja swedzi I co noc mamy godzinne pobudki z laczem.
no brawo co za wiadomość. gratulacje!!!

a z Sophie zrobicie badania i na pewno bedzie ok. trzymam kciuki

Poniedziałek - mały idzie do żłobka, a ja mam 4, 5 h na: sprzatnięcie, pranie, prasowanie, gotowanie, zakupy, wygrzebanie świątecznych dekoracji i zamontowanie na adwentowym kalendarzu.w ogóle to musze się streszczać w tym tygodniu, bo w przyszła środę mamy Xmas party u męża, no i fakt że zaczyna się grudzień (dekoracje)a on w sobotę wyjeżdza na 4 dni

Emil umie naśladować osła, nie kotka, nie pieska, nie krówkę. OSŁA

Stronczek- jak tam sytuacja?

Ps. moje dziecko z funkcją budzika ma nowy perfidny sposób budzenia mnie: ja leżę odwrócona do niego plecami, a on paznokciem drapie wzdłóż pleców o 5 dzisiaj, a teraz dosypia z męzem. i to jest cholera sprawiedliwośćja siedze przed lapkiem a oni śpią.

Dzień dobry wszytskim, aha i wszystkim Katarzynkom - spełnienia marzeń
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 08:18   #3172
agulaaabar
Zakorzenienie

Witam się poniedziałkowo

Cytat:
Jejku jaki on sliczny
Cytat:
Co do wspinania, Marzena pisała: moje wchodzą na krzesła i na stół, Lena dziś jak po wybiegu spacerowała...nic na nie nie działa...
O mamo
Bella ja nadal nie potrafie sobie tego wyobrazić, wszystko razy dwa chciałabym to kiedyś zobaczyć na żywo jak się bawią, jak śpią ahh
Cytat:
No to obiecane fotka:
Załącznik 4995135

i mój rozrabiaka:
Załącznik 4995142
Śliczny brzusio!!
I dołączam do pytania, jak ona to zrobiła?!
Cytat:

Śniło mi się ,ze mamy 3 córke, i mówię tż że trzeba ją zameldowac, no i poszedł i pytam się jak on jej nadał imię a on,że Aleksandra, A ja mu na to,że nie takie miała miec. Poszliśmy razem do usc, i on pisze w tych rubrykach a on tam Katarzyna wpisał. I się obudziłam...
A,że rzadko mi sie cokolwiek śni to mu zaraz opowiedziałam, i mówi do mnie: z sny są na opak, nie martw sie następnym razem będzie syn a najlepiej dwóch ta jasne
A jakie imię miało byc?
Się mężowi marzy

Ale mi nacytowaaaaloooo

Brumku nie do konca... fakt jest łatwiej bo mam tutaj siostre z rodziną, za tydzien brat przywiezie żone z synkiem. Do tego znam już dosyc dobrze rodzinę szwagra i przyszywaną rodzinę mojej siostry. Jest łatwiej.... W sklepie spotykam znajome mojej siostry, zawsze te pare słów zamienimy. Nie czuje się aż tak anonimowa. Ale ten brak rodziny... brak przyjaciół... okropność do tego ten styl życia tutaj wszystko poukładane, wszystko terminy, wszystko wedle porządku... we mnie góralska krew płynie życie trzeba czuć, musi się coś dziać. Życie to spontan a nie takie od terminu do terminu.... Brakuje mi zycia w polsce i to strasznie choć tutaj materialnie żyje sie łatwiej niż w Polsce to tak jak Kajool nie chciałabym żeby moje dzieci tutaj dorastały... mam nadzieje że uda nam się po paru latach wrócić do Pl i tam ŻYĆ
I cieszę się jak głupia na te 2 tyg w Pl, choć już chce mi się beczeć jak wyobrażam sobie dzień powrotu.....

Isia silna kobieta z Ciebie... ściskam mocno i trzymam kciuki za mamę
Latające cudo Lilka mi non stop zmniejsza rozdzielczość w lapku, do dziś nie wiem które skróty klawiszowe

Telik Jasiek jak zawsze kochany

Kajool masz tą kartę do Family? W środe mają -20% na wszystko

No i po weekendzie.. Tyle, że mogłam dla mojego dziecka nie istnieć. Tylko tata, tata, tata.. odpychała mnie jak tylko podchodziłam... Ale co się dziwić widuje go przez parę minut dziennie. Dziś rano mega koncert i trzymanie sie za nogę taty jak wychodził do pracy ehh

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 08:31   #3173
patik87
Zakorzenienie

Dobry.
Pogoda za oknem cudna, wstyd się przyznać ale przez weekend dziecko na dworze nie było < torba> dzisiaj nadrabiamy. W nocy pierdylion pobudek, przebieranie kopy 2x jeść, przenoszenie do naszego łoża, odnoszenie itepe.

Myha nooo rzeczywiście jest juz co ukrywać. Brumek z takim brzuszkiem szła na porodówkę ( czytałaś nas już wtedy? ). No ale w tym tygodniu powiesz o już będzie z głowy/ A rodzinka juz wie?
Moja Sara tez tak włazi pod ławę

Telik !! Aty aty.

Agni wyrobisz się w 4,5 h

Kajool heeej

Brumek
jakie prezenty imieninowe dostałaś?

Kolina pokaż brzuszek ! Ania też!
Stary 2012-11-26, 09:53   #3174
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

Ja mam taki codzienny chodziski na 6 osób - używam 3 lata, myje w zmywrce i nic się nie dzieje-zero zarysowań, startego szkliwa.
http://allegro.pl/serwis-obiadowy-iw...746994617.html.
Natomiast na 12 osob mam z ćmielowa - ale nie myje go w zmywarce, wydaje się delikatniejszy. Ma takie jakby satnowe paski i to mam wrażenie, że się szybko porysuje, bo już na niekórych talerzykach i kubeczkach są delikatne rysy (na początku zmywałam w zmywarce), a jest może używany z raz w miesiącu
http://allegro.pl/serwis-obiadowy-cm...800447196.html

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Bella - ja nadal nie potrafie sobie tego wyobrazić, wszystko razy dwa chciałabym to kiedyś zobaczyć na żywo jak się bawią, jak śpią ahh

Brumku nie do konca... fakt jest łatwiej bo mam tutaj siostre z rodziną, za tydzien brat przywiezie żone z synkiem. Do tego znam już dosyc dobrze rodzinę szwagra i przyszywaną rodzinę mojej siostry. Jest łatwiej.... W sklepie spotykam znajome mojej siostry, zawsze te pare słów zamienimy. Nie czuje się aż tak anonimowa. Ale ten brak rodziny... brak przyjaciół... okropność do tego ten styl życia tutaj wszystko poukładane, wszystko terminy, wszystko wedle porządku... we mnie góralska krew płynie życie trzeba czuć, musi się coś dziać. Życie to spontan a nie takie od terminu do terminu.... Brakuje mi zycia w polsce i to strasznie choć tutaj materialnie żyje sie łatwiej niż w Polsce to tak jak Kajool nie chciałabym żeby moje dzieci tutaj dorastały... mam nadzieje że uda nam się po paru latach wrócić do Pl i tam ŻYĆ
I cieszę się jak głupia na te 2 tyg w Pl, choć już chce mi się beczeć jak wyobrażam sobie dzień powrotu.....

Latające cudo Lilka mi non stop zmniejsza rozdzielczość w lapku, do dziś nie wiem które skróty klawiszowe
Ja w wakacje wyjeżdzałam na 3 miesiące i bardzo tęskniłam za PL i jak głupia cieszyłam się gdy wracałam. Nie wyobrażam sobie życia z dala od rodziny, szczególnie rodziców, brata... Ja jak mam urlop od razu pakuje małego i jedziemy do rodziców - mąż już przywykł.

Bella - podłączam się pod agule, domyślam się, że masz na razie dość...

Myha - brzuszek już ładnie zaokrąglony, od razu widać, że ciążowy, no chyba że masz problemy z wątrobą..

isiaok - ściskam mocno kciuki!:k ciuki:Napisz, czy udało się "załatwić" miejsce.

oliweczka - powodzenia, a może już zaczynasz?

Brumku - to Wam się impreza trafiła, na następny raz iddzcie z własnym prowiantem.... Chciałabym zobaczyć minę teściowej...
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 09:54   #3175
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie, ze w bloku naprzeciwko mnie ktoś już ma w mieszkaniu choinkę ubraną
ty sie nie smiej, maz wczoraj mie sie pyta kiedy ubieramy poza tym wczoraj robilam ozdoby z masy solnej na choinke z arturem

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 09:56   #3176
myha82
Wtajemniczenie

PATIK ja was czytam od grudnia 2010 r. ale jakos BRUMKA i jej mikroskopijnego brzucha nie pamietam
Ja miałam mega brzuch w końcówce ciazy-nawt niektórzy mnie podejrzewali o bliźniaki
Rodzina wie juz od samego poczatku. Przyjacióki tez.

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2012-11-26 o 09:59
Stary 2012-11-26, 10:02   #3177
83monia
Zakorzenienie

psiary, padniecie https://www.facebook.com/CarlottaWal...08062935974055

Stary 2012-11-26, 10:03   #3178
pieleszka
Wtajemniczenie

hej ho
ależ u nas dzisiaj pięknie za oknem normalnie, jakby nie listopad! aż z chęcią bym teraz z dzieckiem na dworze biegała. a tak to siedzę przy kompie i tak jeszcze kilka godzin posiedzę. a jak wrócę do domu to będzie czarna du.pa
dziecko mi się tylko raz w nocy obudziło
no, ale żeby nie było tak pięknie to przerwa w spaniu była na 1,5 godz. niemalże non-stop z UU w paszczy już na łeb dostawałam
no i nie kupię już nigdy więcej tych pieluch z Rossa. masakra jakaś! kolejna noc z rzędu jak przesikała się Hanka i musiałam ją całą przebierać fakt faktem, że ona w nocy dużo sika, ale każdy inny typ pieluchy jest w stanie wytrzymać te gabaryty.

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:08   #3179
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Telik już ma pewnie o tej porze szlaban na internet Małolaty muszą spać!

Marzenko, mam nadzieję, że ten Wasz Tymek to wyjątek wśród Tymków

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

No widzisz Carmelko, właśnie mam identyczne odczucia, dlatego pytam... Bo jak poczytałam na forach, to mamusie piszą, że gubiły dziecko jak za sobą ciągnęły
Zresztą jak chcę te sanki raczej do szaleństw w parku, a nie łażenia zamiast wózka po ruchliwych ulicach. Więc tym bardziej wypadanie nam nie groźne. Chyba
I chyba bardziej poszaleć można w takich ciąganych - kółka robić itp.
raz artura zgubilam jak wjezdzalam na kraweznik z ulicy ale widzialam ze sanki sie chwieja wiec szybko podnioslam delikwenta. artur poza tym tak sobie lubil sanki w 1 roku zycia, potem bardziej polubil. mamy tylko takie na sznurku i jedne, nie wiem czy kupowac drugie. wielodzietne, macie wiecej sanek, po 1 na łepka?

Stary 2012-11-26, 10:09   #3180
ela_86
Wtajemniczenie

witam się

co Wy z tą pogodą?? u mnie mgła za oknem... ale pewnie potem wyjdzie słońce

ciekawe jak Oliweczka. Na 9 chyba miała się zgłosić?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości