|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
No to mamy dwie fanki Audrey i do tego dziennikarki
|
|
|
|
#3152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Cytat:
A taka sytuacje z Twojego snu, ma kuzynka mojego meza. 14 grudnia jej blizniaczki koncza 2 latka i na grudzien ma termin z trzecia dziewczynka. Brumku wg mnie wszystko mozna mrozic. No moze ziemniaki nie, bo staja sie niedobre. W kazdym razie takie rzeczy, o ktore pytasz my mrozimy. |
||
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin mówił dopiero w okolicach 20 tyg, i to każdej pacjentce bez wyjątku. I się nie pomylił jeszcze
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku, Bartesso najlepszego nasze Katarzynki
Madziaranew wow!! gratulacje oliweczko, już zaciskam kciuki!!! w sumie to weszłam na wizaż o tej porze (dla mnie już pora na sen Myha o wow jaki brzusio piękny. a Martynka rozkoszna Kajoolku widziałam już Szym,ka na fb/ piękny jest isia kciuki za mamę! i Ty pytałaś więc odpowiadam-brak zębów w cale nie orzeszkadza Hani w jedzeniu. no wiadomo, że jabłka to ona sama nie ugryzie, ale poza tym to młóci ładnie. tylko nieco mniejsze kawałki jednak, głównie mięska jej daję niż dawałabym gdyby miała JAKIKOLWIEK ząb ![]() no i zmykam spać. łeb mi pęka
|
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kracz To ta rodzinka co Twój tż jest chrzestnym? Biedny ten jej mąż, będzie miał 4 baby , przynajmniej mój tak gada,ze mam babiniec.
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam, nadrabiam, a wy tutaj caly czas piszecie.
Myha fajny brzuch i maly rozrabiaka tez. Evve tez gratuluje ciazy (jestem na stronie gdzie piszesz, ze jestes :P) I dzieki za komplementy, chociaz to Szymon powinnien dziekowac. Ale kudlacz z niego jest niesamowity, ciagle brakuje mi czasu i checi aby isc z nim do fryzjera. Mama mowi, ze dziewczynke z niego robie. Brumku tak naprawde nie jest az tak zle. Tylko ja czlowiek rodzinny, a obecnie przebywam polowe dnia z mezem i reszte z Szymkiem. Brakuje mi po prostu takich pogaduchow. No i Agula chyba tez ma inaczej, bo ma tutaj rodzine. No ale powoli i wszystko sie ulozy, na bank. Teraz naladuje akumulatorki w Pl i bedzie ok.
|
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas chyba na spanie. Jutro pobudka o 5:30
Dobranoc |
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool spoko, tez kiedys tak nadrabialam. Ja juz z tym ze jestem w ciazy sie oswoilam, ale pewnie kolo porodu bede jak Oliweczka "przezywac". Tym bardziej ze chcialam isc teraz na porod rodzinny a maz nie chce i jest mi z tym zle i smutno.
![]() Moj gin powiedzial mi dokladnie w 20 tyg i sie nie pomylil, ani u mnie ani u innych. Marys usnela ide i ja bo przed 6 pobudka, marys do zlobka a ja d pracy
|
#3160 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliweczka będę o Was jutro myslała. Szybkiego i fajnego porodu!!! czekamy na wieści
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Dziekuje za wszystkie kciuki i miłe słowa Straszne uczucie widziec swojego rodzica tak cierpiacego...taka chudzinka sie biedna z niej zrobila. Mam nadzieje,ze tym razem sie uda i ja przyjma do szpitala. A tak wogóle to Pan prof. stwierdził, ze jest stan zapalny ale nie ma goraczki to mozna czekac...nawet miesiacami...czyli mozna sie powoli zwijac z bólu bo markery nowotworowe wyszły dobrze. Gdyb nie znajomosci, łapówki to chyba czekała by do stycznia a tak jest jakas szansa ...zalosna słuzba zdrowia![]() Oby było dobrze! MyhaPiekny brzuszek! I kaskader jaki zadowolony ze swojego wyczynu ![]() KajoolTe oczy, te rzęsy!!!!!!!!!!Oj beda panienki szalały Mam nadzieje,ze jak sie juz urzadzicie i mieszkanko "nasiaknie" Wami to sie zaklimatyzujesz Madziaranewco za wspaniała wiadomosc!!!!!!!!!! Oj kusicie tymi brzuszkami ![]() Lili Odchudzam sie od sierpnia...a ciagle -7 i nie chce ruszyc...no ale nic dziwnego jak z mojego marszobiegu wyszedł spacer po lesie z tż i czekolada ![]() Oliweczkoczuje, ze dzisiaj ![]() I oczywiscie-KATARYNKI 100LAT!!!!!!!!!!!! Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-11-25 o 22:26 |
|
|
|
#3162 | ||
|
Raczkowanie
|
Madziaranew- gratulacje
![]() Oliweczko- trzymam kciuki! Brumku, Barteso-wszystkiego co najlepsze na tym świecie ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() Jak ona tam weszła?? |
||
|
|
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
To i ja dodam coś "stołowego"
![]() Latajacy Ewulon......tapete tez zmieniła sama
|
|
|
|
#3164 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Natko gdzie jestes?Cos długo sie nie odzywasz? ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Borysek jeszcze sie nie wspina i nie lata
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-25 o 22:47 |
|||
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Myha piękny brzusio i spory
![]() Ładnie tych frytek musiałaś zjeść a tak na poważnie to mówisz, że w tym tygodniu dzielisz się w pracy radosną nowiną?Katarzyny kwiaty dla Was z okazji imienin Madziara to żeś nam nowinę powiedziała! Gratulacje! Daj znać do powie derma o Sophie. Ewoludek to nieźle z laptopem sobie radzi ![]() Mąż zawiózł nas do mojej siostry, mieliśmy z Radziem zostać u niej na noc. Jak przyszła pora spania to takiego krzyku narobił, że nie umiałam go uspokoić. Wszystko było na nie. Mąż musiał po nas wrócić, Radzio zasnął w samochodzie w dwie minuty. W domu też śpi beż problemu. Nie udały nam się "wczasy". Trza w domu siedzieć
|
|
|
|
#3166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, to ta rodzina. No wesoly babiniec, u nas o maly wlos byloby podobnie. Ale przynajmniej oni beda mieli oszczedniej, bo malenstwo odziedziczy wszystko po siostrach. Cytat:
Cytat:
Zazdroszcze! Matko skad ja juz nie sciagalam tego mojego ancymona! Np. z komody o wys 120 cm... Ide spac. Dobranoc! |
|||
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
hej!
przyszłam po wieści jak u Oliweczki - nie rozkręciło się, więc od jutra mocno kciuki trzymam madziaranew ogromnie się cieszę u nas w tym roku wigilia, w związku z czym w końcu muszę zakupić serwis obiadowo kawowy, chcę polski, żadne chińskie wynalazki chodzież czy ćmielów? macie zdanie?
|
#3168 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Brumciu kochany najlepsze życzenia imieninki, jeszcze zdążyłam przed północą, muffinki dla Ciebie Bartessa i dla Cię Marzenko jak dla mnie to i na dworcu możemy sie zobaczyć a tak na poważnie to jestem jak najbardziej za bebe cafe, mam nawet sentyment do ego miejscaMadziarew gratuluje z całego serducha Kajoolku, baaaaaaaardzo dziękuje za zdjęcia, uwielbiam tego słodkiego kudłacza. Jestes superwomen ze radzisz sobie ze wszystkim Isia cały czas trzymam kciuki za mamę Mylą śliczny brzucholk, już ładne zaokrąglony. Chyba druga ciąża jest szybciej widoczna.
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze coś z kaczkami
http://m.youtube.com/watch?v=uWb2ZiPPkLY
|
#3170 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Aha. No to mamy różnicę wreszcie
![]() Cytat:
A z teściami masz rację - poprzednio było tak samo. Goście wytrzymują, jasne. No bo jak się człowiek nie musi spieszyć, to sobie siedzi do północy i się gości. Chociaż wczoraj nie tylko my wcześniej wyszliśmy, bo jeszcze ktoś musiał, więc nie tylko my nie pojedliśmy Mama mi mówiła, bo ona była do końca, że koło 23 dali ciasto. Ale już nikt jakoś ochoty nie miał ![]() Cytat:
Oby jutro głowa nie bolała! Cytat:
Cytat:
A Szymek się szybko do nowego mieszkania przyzwyczaił?---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- No proszę I dziękuję za życzenia Cytat:
![]() Matrix normalnie ![]() - ![]() - Natka dała znać, że jest ok, tylko dużo ma na głowie i nie ma czasu zajrzeć. Ale tęskni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gdyby nie to, że się dziś ciastami objadłam, to bym Cię za to zdjęcie udusiła ![]() Cytat:
Jasiu się nie podzielił z ptaszyskami ![]() On ma oczy, jak mój Tymuś
|
|
#3171 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż tak? taki zadomowiony chłopiec??Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a przyzwyczajanie się do nowego życia znam z własnego doświadczenia. cieżko jest. tym bardziej , że jeszcze to wynajęte i wiesz, że nie zostaniesz tu na zawse i w sumie czujesz się do końca jak w domu. no i brak rodziny. ale wiesz, co. będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mąż to ma poczucie humoru. a srio chciałby więcej?Cytat:
co za wiadomość. gratulacje!!!a z Sophie zrobicie badania i na pewno bedzie ok. trzymam kciuki Poniedziałek - mały idzie do żłobka, a ja mam 4, 5 h na: sprzatnięcie, pranie, prasowanie, gotowanie, zakupy, wygrzebanie świątecznych dekoracji i zamontowanie na adwentowym kalendarzu.w ogóle to musze się streszczać w tym tygodniu, bo w przyszła środę mamy Xmas party u męża, no i fakt że zaczyna się grudzień (dekoracje)a on w sobotę wyjeżdza na 4 dni ![]() Emil umie naśladować osła ![]() Stronczek- jak tam sytuacja? Ps. moje dziecko z funkcją budzika ma nowy perfidny sposób budzenia mnie: ja leżę odwrócona do niego plecami, a on paznokciem drapie wzdłóż pleców o 5 dzisiaj ja siedze przed lapkiem a oni śpią.Dzień dobry wszytskim, aha i wszystkim Katarzynkom - spełnienia marzeń |
||||||||
|
|
|
#3172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się poniedziałkowo
Jejku jaki on sliczny Cytat:
![]() Bella ja nadal nie potrafie sobie tego wyobrazić, wszystko razy dwa chciałabym to kiedyś zobaczyć na żywo jak się bawią, jak śpią ahhCytat:
I dołączam do pytania, jak ona to zrobiła?! ![]() Cytat:
![]() Się mężowi marzy ![]() Ale mi nacytowaaaaloooo Brumku nie do konca... fakt jest łatwiej bo mam tutaj siostre z rodziną, za tydzien brat przywiezie żone z synkiem. Do tego znam już dosyc dobrze rodzinę szwagra i przyszywaną rodzinę mojej siostry. Jest łatwiej.... W sklepie spotykam znajome mojej siostry, zawsze te pare słów zamienimy. Nie czuje się aż tak anonimowa. Ale ten brak rodziny... brak przyjaciół... okropność do tego ten styl życia tutaj wszystko poukładane, wszystko terminy, wszystko wedle porządku... we mnie góralska krew płynie życie trzeba czuć, musi się coś dziać. Życie to spontan a nie takie od terminu do terminu.... Brakuje mi zycia w polsce i to strasznie choć tutaj materialnie żyje sie łatwiej niż w Polsce to tak jak Kajool nie chciałabym żeby moje dzieci tutaj dorastały... mam nadzieje że uda nam się po paru latach wrócić do Pl i tam ŻYĆ ![]() I cieszę się jak głupia na te 2 tyg w Pl, choć już chce mi się beczeć jak wyobrażam sobie dzień powrotu..... ![]() Isia silna kobieta z Ciebie... ściskam mocno i trzymam kciuki za mamę ![]() Latające cudo ![]() Telik Jasiek jak zawsze kochany Kajool masz tą kartę do Family? W środe mają -20% na wszystko ![]() No i po weekendzie.. Tyle, że mogłam dla mojego dziecka nie istnieć. Tylko tata, tata, tata.. odpychała mnie jak tylko podchodziłam... Ale co się dziwić widuje go przez parę minut dziennie. Dziś rano mega koncert i trzymanie sie za nogę taty jak wychodził do pracy ehh
|
|||
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Pogoda za oknem cudna, wstyd się przyznać ale przez weekend dziecko na dworze nie było < torba> dzisiaj nadrabiamy. W nocy pierdylion pobudek, przebieranie kopy 2x jeść, przenoszenie do naszego łoża, odnoszenie itepe. Myha nooo rzeczywiście jest juz co ukrywać. Moja Sara tez tak włazi pod ławę ![]() Telik !! Aty aty. ![]() Agni wyrobisz się w 4,5 h ![]() Kajool heeej Brumek jakie prezenty imieninowe dostałaś? Kolina pokaż brzuszek ! Ania też!
|
#3174 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/serwis-obiadowy-iw...746994617.html. Natomiast na 12 osob mam z ćmielowa - ale nie myje go w zmywarce, wydaje się delikatniejszy. Ma takie jakby satnowe paski i to mam wrażenie, że się szybko porysuje, bo już na niekórych talerzykach i kubeczkach są delikatne rysy (na początku zmywałam w zmywarce), a jest może używany z raz w miesiącu ![]() http://allegro.pl/serwis-obiadowy-cm...800447196.html Cytat:
![]() Bella - podłączam się pod agule, domyślam się, że masz na razie dość... Myha - brzuszek już ładnie zaokrąglony, od razu widać, że ciążowy, no chyba że masz problemy z wątrobą.. ![]() isiaok - ściskam mocno kciuki! ![]() :k ciuki: Napisz, czy udało się "załatwić" miejsce.oliweczka - powodzenia, a może już zaczynasz? ![]() Brumku - to Wam się impreza trafiła, na następny raz iddzcie z własnym prowiantem.... Chciałabym zobaczyć minę teściowej...
|
||
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym wczoraj robilam ozdoby z masy solnej na choinke z arturem
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
PATIK ja was czytam od grudnia 2010 r.
![]() Ja miałam mega brzuch w końcówce ciazy-nawt niektórzy mnie podejrzewali o bliźniaki ![]() Rodzina wie juz od samego poczatku. Przyjacióki tez. Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-11-26 o 09:59 |
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
psiary, padniecie https://www.facebook.com/CarlottaWal...08062935974055
|
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ho
ależ u nas dzisiaj pięknie za oknem i tak jeszcze kilka godzin posiedzę. a jak wrócę do domu to będzie czarna du.pa ![]() dziecko mi się tylko raz w nocy obudziło no, ale żeby nie było tak pięknie to przerwa w spaniu była na 1,5 godz. niemalże non-stop z UU w paszczy już na łeb dostawałam no i nie kupię już nigdy więcej tych pieluch z Rossa. masakra jakaś! kolejna noc z rzędu jak przesikała się Hanka i musiałam ją całą przebierać |
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widzialam ze sanki sie chwieja wiec szybko podnioslam delikwenta. artur poza tym tak sobie lubil sanki w 1 roku zycia, potem bardziej polubil. mamy tylko takie na sznurku i jedne, nie wiem czy kupowac drugie. wielodzietne, macie wiecej sanek, po 1 na łepka?
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
co Wy z tą pogodą?? u mnie mgła za oknem... ale pewnie potem wyjdzie słońce ![]() ciekawe jak Oliweczka. Na 9 chyba miała się zgłosić?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Akwarium to własnosc mojego TZ. ja tam za rybkami nie przepadam
Może i cos powie na temat plci, ale podejde do tego z dystansem tym bardziej, ze to ten sam lekarz co pomylil sie przy Martynie w 12 tygodniu 

12.06.2010

...zalosna słuzba zdrowia

a tak na poważnie to mówisz, że w tym tygodniu dzielisz się w pracy radosną nowiną?

Matrix normalnie 
aż tak? taki zadomowiony chłopiec??
nic na nie nie działa...

Zakończone: 2
poza tym wczoraj robilam ozdoby z masy solnej na choinke z arturem