Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 14:28   #1291
onyks
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Maleństfo, śliczna pościel

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Wczoraj pojechaliśmy do kielc do galerii, kubuś został pierwszy raz sam u teściów na prawie 6 godzin (moja mama nie przepada za nim i nie zgodziła sie, zeby go wziąć, a ojciec chciał bo on za nim przepada....ehh szkoda słów, dłuższy wywód by tu był), isię zabraliśmy z nami - grzeczna była, spała i jadła i znowu spała, wiec spokojnie sklepy oblecieliśmy Kupiłam jej śliczną sukienkę szarą z HK, skarpety z HK, opaskę z różą i legginsy - wsio w h&m - kocham te dziecięce ciuszki W nocy po karmieniu po 1ej mała nie spała do prawie 4ej...koło 2ej czytałam was z telefonu, hehehe i Bika też była, od razu mi się śmiać zachciało, ze pewnie, emilka jej daje do wiwatu i nie śpią miło, że nie byłam sama
Wreszcie mam ładną pogodę, zaraz sie wykąpię i spadam na dwór z dziećmi
za zakupy

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
helloł
u nas nadal chorobowo, temperatura się utrzymuje, zaczeły mu wyskakiwać krostki wkoło ust i w środku, od rana mówi że go buzia boli i głowa i włosy . Byliśmy u pediatry jak się okazało jest to opryszczkowe zapalenie gardła Teraz siedzi biedak cały wysmarowany fioletem :/
Zdrówka dla Wojtusia

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

No tak, to co innego...
My przybornik pewnie też kupimy, ale będę stawiała po prostu na jakieś kieszenie, np. z ikei.
Baldachim mi się absolutnie nie podoba, ale może gdybyśmy mieli w sypialni tv, to pomyślałabym tak jak Ty
Rożek też pewnie kupię oddzielnie - bo będę chciała usztywniany z możliwością wyjęcia usztywnienia... Nie wiem, jaki tu jest w komplecie
A wymiana falbanki to super pomysł Nawet jak będą chcieli jakieś 10zł dodatkowe, to i tak się opłaca
My baldachimu też nie bierzemy, rożki mamy 2 w tym 1 z usztywnieniem
A organizer brałam ten co Bika bo taki pakowny mi się wydawał

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
[FONT=Arial Narrow]
my najpierw kocem, rozkiem

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
no to fajnie

Zrobiłam 39 pierogow, farsz mi sie skonczyl i w sumie ciasto prawie tez
Dla Naszej 3 wystarczyWkoncu tylko pierogów nie bedziemy jesc
za pierogi

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Onyks, trochę się po obżerać możesz

Onyks, wyprawka prawie gotowa
Trochę...co weekend

Prawie gotowa

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Cześć

[/COLOR]Onyks widzę, że na całego kompletujesz wyprawkę materac mam taki jak Madzia pisała, a do snu zawijam Emilkę w rożek i ewentualnie przykrywam kocykiem, a jak mam rożek w praniu, to tylko kocykiem..... próbowałam śpiworka, ale u nas się nie sprawdził.[COLOR="Silver"]
Wyprawka prawie gotowa

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:28   #1292
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Wiesz co..... brzuszek...... nie jest jakoś tragicznie...... jest taki troszkę "galaretowaty" zresztą mam wrażenie jakby po porodzie z całej mnie uszło powietrze - dupa mi zanikła (czytaj obwisła), uda też...... no a brzuch nadaje się do popracowania nad nim, ale jeszcze sobie tydzień wolnego daje i potem zabieram się za ćwiczenia..... trza się po prostu ujędrnić.
Ooo, galaretowaty... To jest nadzieja, że mój powróci do stanu sprzed!

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Wiem, wiem Bikuś ...gin też już mnie uprzedzał...ale jednak to męczące...a jak mówię...to dopiero 6 miesiąc...to już nie wiem co dalej będzie
Pamiętaj jednak, że Twoja ciąża może trwać 8 m-cy, a nie 9

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:29   #1293
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Wiem, wiem Bikuś ...gin też już mnie uprzedzał...ale jednak to męczące...a jak mówię...to dopiero 6 miesiąc...to już nie wiem co dalej będzie
Dasz radę
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:34   #1294
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętaj jednak, że Twoja ciąża może trwać 8 m-cy, a nie 9
Ty to porafisz pocieszyć człowieka!

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Dasz radę
Nie mam wyjścia...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:42   #1295
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde, brawa za te pierogi... bo u nas w tym roku nie będzie... nie mam chęci.

a ja aqua więc spędzamy dziś aktywnie czas

Madzia, a ja tam nie rozumiem tego że maja z Wami spi. Nie obrażam Cię ani nic poprostu jak dla mnie łóżko jest małżeńskie a łóżeczko dziecięce. Od początku po kapieli Kamila kładłam do łóżeczka, i po karmieniu w nocy go tam odkładałam i bez problemu się nauczył tam sam zasypiać. To że do niego wstanę wezmę, nakarmię i odłożę, wcale nie powoduje że jestem jakaś nie wyspana. Pozatym myślę że dziecku też jest dobrze kiedy wie że to jego miejsce do snu, gdzie ma swój materacyk i jest bezpieczny bo w łóżku może go przywalić moja puchata poduszka no i materac w łóżku też nie wiadomo czy dziecku nie szkodzi. Mój Kamil sie uśmiecha jak go odkładam do łóżeczka, daję pieluszkę i włączam konika. On wie że to jego miejsce do snu i czuje się tam dobrze.

Zawsze mozesz kupic:0Ja w tym roku [postawilam na swojskie

U Nas tez byl taki schematKapiel, karmienie, odkładanie do lózeczka, konik i sen
No i racja dziecko powinno wiedziec gdzie jest jego miejsce spania

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Bao, przepraszam, ale jaki może być powód, zeby babcia nie lubiła swojego wnuka?? Takiego malucha w dodatku, a nie jakiegoś nastoletniego harpagana... szok!
tez jestem ciekawa
Bo chyba wprost nie powiedziala,z e za nim nie przepada, zreszta nie rozumiem tego
Bao i co odmówila Wam?A moze miala jakis wazny powod?

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
[
za pierogi

Wyprawka prawie gotowa

Seba spi, ja zabieram sie za obiad
Stary 2012-11-26, 14:56   #1296
Gucia0987
Zakorzenienie

coś się wbić nie mogę...

Butter ciekawa jestem tego koloru
ja mam czerwono-popielatą sypialnie, ale do salonu czerwieni jakoś nie widzę Za to czerń jak najbardziej

Bika ślicznie wyglądacie! SUPER!

Blonde brawa za pierogi!!!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:56   #1297
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Onyks ja nie używałam śpioworka.

Aaby sprawy klubu to moim zdaniem sprawy klubu
Poza tym jestem ciekawa czy ty byś była taka twarda jakby ci się dziecko budziło przy każdej próbie przeniesienia go. No ale każdy robi jak uważa. Ja robię tak jak sądzę, ze jest dla nas najlepiej. Inni może być woleli nie spać pół nocy albo i całej ale uparcie przekładając dziecko. Maja się budziła i tyle. Będziesz miała kiedyś dziecko to zobaczysz, czy życie ci nie zweryfikuje niektórych wcześniejszych założeń

Natalko tez nie uważam tego za coś złego, więc mnie troszkę dziwi, ze dziewczyny tak na mnie naskoczyły. Rozmawiałam dziś z mężem na ten temat i on też się zdziwił. Powiedział, ze on woli byc wyspany, mieć czas dla mnie wieczorem niż całą noc uspiać dziecko i być wrakiem człowieka przez resztę dnia Kiedy przeniosłaś Marysię do swojego łóżeczka? Poprostu ją przełożyłaś, czy jakieś rady masz ??

Jak mąż jedzie na cały weekend to tym bardziej lubię spać z małą

Metka cieszę się, że mnie rozumiesz

Strong nie zapominajmy, ze każde dziecko jest inne.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:07   #1298
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Blonde brawa za pierogi!!!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Onyks ja nie używałam śpioworka.

Aaby sprawy klubu to moim zdaniem sprawy klubu
Poza tym jestem ciekawa czy ty byś była taka twarda jakby ci się dziecko budziło przy każdej próbie przeniesienia go. No ale każdy robi jak uważa. Ja robię tak jak sądzę, ze jest dla nas najlepiej. Inni może być woleli nie spać pół nocy albo i całej ale uparcie przekładając dziecko. Maja się budziła i tyle. Będziesz miała kiedyś dziecko to zobaczysz, czy życie ci nie zweryfikuje niektórych wcześniejszych założeń

Natalko tez nie uważam tego za coś złego, więc mnie troszkę dziwi, ze dziewczyny tak na mnie naskoczyły. Rozmawiałam dziś z mężem na ten temat i on też się zdziwił. Powiedział, ze on woli byc wyspany, mieć czas dla mnie wieczorem niż całą noc uspiać dziecko i być wrakiem człowieka przez resztę dnia Kiedy przeniosłaś Marysię do swojego łóżeczka? Poprostu ją przełożyłaś, czy jakieś rady masz ??
Madzia a próbowałas teraz?
I tu nie chodzi o przekładanie dziecka, tylko kładzenie go u siebie np. po kapieli
A pisalas ze w dzien ładnie Ci spi w łózeczku, to co to za róznica?
Moze wystarczy posiedziec chwile przy niej, pogłaskac itp.

No i dlaczego akurat Twój maz zakłada usypianie cała noc dziecka?Tak czy siak i tak bedziecie przenosic Maje, to pierwszych kilka nocy nie bedzie łatwych...Ile razy Maja budzi sie w nocy?

I nikt na Ciebie nie naskoczył

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Będziesz miała kiedyś dziecko to zobaczysz, czy życie ci nie zweryfikuje niektórych wcześniejszych założeń

[
i wybacz ale nie podoba mi sie takie stwierdzenie
Stary 2012-11-26, 15:13   #1299
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
I nikt na Ciebie nie naskoczył
No właśnie też mnie to dziwi. Ktoś wyraża własne odmienne zdanie w sposób 'zdecydowany' to już się okazuje, że na kogoś naskakuje.
Madziu nie bądź przewrażliwiona. Wyraziłyśmy swoje zdanie, nikt nie naskakiwał na niekogo.
Tak, jak ja napisałam, to Twoje dziecko, Twoja sprawa! Możesz z nią spać, jesli chcesz i uważasz, że tak jest najlepiej.
Ale to forum, można przecież napisać co się myśli...

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:

i wybacz ale nie podoba mi sie takie stwierdzenie
Niestety, ale to samo chciałam napisać.
Wręcz mnie telepie, jak ktoś tak mówi...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:17   #1300
Gucia0987
Zakorzenienie

Zabieram się 15 raz żeby napisać tego posta...

mam dzisiaj zły dzień, jakbym tego nie napisała wychodzę na opryskliwą. Także daruję sobie dzisiaj. Może później mi się uda wyartykułować to co chcę przekazać.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:24   #1301
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde poczułam się jak by aaby na mnie naskoczyła. A prawda jest taka, że ja tez miałam inne plany jak byłam jeszcze w ciąży.

No nie ważne

Blonde tak jak wspomniałam przez miesiąc spała sama a potem każda próba przeniesienia kończyła się rozbudzeniem. Próbowałam już kilka razy i za każdym tak samo. No nic... niedługo zrobimy przemeblowanie i wtedy na poważnie się za to weźmiemy.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Butter nie miałam nic złego na myśli, chodziło mi, że ja też miałam różne założenia jak jeszcze nie miałam dziecka. Ale niestety niektóre się pozmieniały.

Poza tym ja już nie raz pisałam o tym jak śpimy, nawet jakiś czas temu w k. też. Więc troszkę mnie to dziwi, że znowu jest pytanie o to i znowu roztrząsanie sprawy.

To tak jak we wszystkim (karmienie dziecka, wychowanie, spanie) każdy robi jak uważa i jak jest dla niego najlepiej. A przez niektóre wypowiedzi poczułam się jak zła matka, jakbym krzywdę robiła dziecku, bo ono nie śpi w swoim łożeczku

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:40   #1302
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Miałam dla Was chwilę, to przyszła ciocia, chwila zleciała, Emilka się obudziła i ....upa
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-11-26, 15:56   #1303
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, ale to samo chciałam napisać.
Wręcz mnie telepie, jak ktoś tak mówi...

Cytat:
Zabieram się 15 raz żeby napisać tego posta...

mam dzisiaj zły dzień, jakbym tego nie napisała wychodzę na opryskliwą. Także daruję sobie dzisiaj. Może później mi się uda wyartykułować to co chcę przekazać.

Cytat:
[/COLOR]Butter nie miałam nic złego na myśli, chodziło mi, że ja też miałam różne założenia jak jeszcze nie miałam dziecka. Ale niestety niektóre się pozmieniały.

Poza tym ja już nie raz pisałam o tym jak śpimy, nawet jakiś czas temu w k. też. Więc troszkę mnie to dziwi, że znowu jest pytanie o to i znowu roztrząsanie sprawy.

To tak jak we wszystkim (karmienie dziecka, wychowanie, spanie) każdy robi jak uważa i jak jest dla niego najlepiej. A przez niektóre wypowiedzi poczułam się jak zła matka, jakbym krzywdę robiła dziecku, bo ono nie śpi w swoim łożeczku
Nie chcialam juz pisac, ale napisze
Madzia zalozenia zalozeniami, ale chyba kazda ma prawo miec jakis swoj punkt widzenia...dla mnie to zalecialo takim,, ja wiem, bo jestem matka, Ty nie masz nic do gadania, bo nic na ten temat niewiesz,,, ja to tak odebrałam niefajnie
ale mylisz sie, kazdy ma prawo sie wypowiedziec, nikt nie naskakuje, nie pisze jestes ZŁA, nie obraza słowem...
Ty równiez wypowiadasz sie na inne tematy, czasem sie zgadzasz czasem nie, ale piszesz swoje zdaniei nie masz na celu naskoczenia na druga osobe, a ktos mógłby Ci napisac tak samo , ale wg mnie trzeba i umiec przyjac czyjes odmienne zdanie, a nie sie zaraz obruszac, a co zrobisz i tak od Ciebie to zalezyTwoja sprawa.

Ja Ci zycze wytrwałosci i cierpliwosci

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-11-26 o 15:58
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 16:11   #1304
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

co do tego podkreslonego to dobrze zrozumialam?!?!
Cytat:
Bao, przepraszam, ale jaki może być powód, zeby babcia nie lubiła swojego wnuka?? Takiego malucha w dodatku, a nie jakiegoś nastoletniego harpagana... szok!
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
hmmm... chyba ci jednak nie popuścimy tego dłuższego wywodu.
Moja teściowa uwielbia swoje wnuki. Chwali się zdjęciami i robi z siebie ukochaną babcię. A mimo że mieszka od nich 10 km to u malucha (3mce) była dwa razy. Przy poprzednim dziecku szwagierka pytała parę razy czy mogłaby zostać z dziećmi, ale chyba tylko raz się tak zdarzyło. Moja teściowa należy do osób która jest wiecznie zmęczona, wszystko ją boli, goście jej w domu wszystko psują jak przychodzą i ona jest w ogóle największą cierpiętnicą na świecie. Raz jej dzieci zostawili na godzinę i nie pytajcie ile ja się nasłuchałam... Dlatego był to jeden jedyny raz i wiem że ja swoich dzieci na pewno też jej nie zostawię. A swojemu wnukowi od paru lat obiecuje że zabierze go ze sobą na ferię i zawsze wyjeżdża sama, jemu mówi że nie miała miejsca w samochodzie, a nam że przecież nie po to jedzie na urlop żeby się dzieciakiem zajmować.
Taaaa, takie babcie też istnieją =)
już wam piszę...moja mama odkąd pamiętam nie lubiła "chłopaczysków", w rodzinie są same dziewczyny i tylko mój jest chłopcem. Moja mama była przeszczęśliwa jak rok wcześniej urodziła sie siostrzenica (bo dziewczynka) i cała miłość jest skupiona na niej...jak prezenty to dla niej najlepsze, jak zostawać to z nią chętnie, odebrać z przedszkola, wziąć na weekend - zawsze chętnie, nawet jak ma inne plany; jak urodził sie Kubuś to od razu widać było, ze jakoś specjalnie jej nie przypadł do gustu, mimo, ze jest grzecznym, pogodnym i wesołym dzieckiem, takim tulaśnym...w swoim życiu dostał od niej tylko jeden komplecik ubranka jak sie urodził, i ze 3 razy czekoladki ale nie ważne, bo ja nie jestem pazerna i nie domagam się od nikogo jakichś giftów twierdzi, że nie będzie z nim zostawać, bo ona sobie rady z nim nie daje...jaaasne, bo z nim sie trzeba pobawić, poukłądać puzle, a siostrzenica nauczona jest tylko oglądania bajek w tv i jedzenia chipsow, więc taka opieka jest jej bardziej na rękę dodam, ze jak moje dziecko się np. przeziębi to nigdy się nie zapyta jak się czuje itp... strasznie to przykre jest, ale jej wybór...za to mój ojciec go kocha nad życie i w ogień by za nim poszedł chociaż tyle

tez jestem ciekawa
Bo chyba wprost nie powiedziala,z e za nim nie przepada, zreszta nie rozumiem tego
Bao i co odmówila Wam?A moze miala jakis wazny powod?

[/QUOTE]napisałam wyżej potem gadała przez tel z moją siostrą i jej powiedziała (już na wyrost nim siostra ze mną bedzie gadała), że zadzwoniłam z nakazem wzięcia kubusia bo ja chcę jechać na zakupy i zadzwoniłam o 12ej jak ona miala w planie sobie poprać i poprasować.... (czego w niedziele nigdy nie robi)...dzowniłam po 10ej, ze po 12ej byśmy jechali....ehhh temat rzeka i niezbyt miły dla mnie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 16:20   #1305
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko Ty piszesz, że mężowi się zdarza i wtedy z przyjemnością bierzesz małą. A Madzia napisała to w trochę innym "nastroju" - przynajmniej ja to tak odebrałam...
Piszesz, że jeśli Madzia i jej mąż nie mają nic przeciwko... Właśnie, tylko czy oby na pewno obojgu to nie przeszkadza?
Madzia napisała :
"A teraz jak mąż ma nockę i mamy całe łóżko dla siebie, to w ogóle jest fajnie. No i te pobudki, jak Maja mnie głaszcze po twarzy "
a Ty skomentowałaś że to nie jest normalne w zdrowym małżeństwie przecież on go specjalnie na te nocki nie wypycha, co w tym nienormalnego?

Mąż Madzi zapewnia że nie widzi w tym nic złego... i to jest tu kluczowe dla mnie, bo na spanie z dzieckiem muszą się obie strony godzić. Wyrzucanie męża do pokoju obok żeby samej spać z dzieckiem dla mnie nie jest ok. Ale w takiej sytuacji.....

Cytat:
no ale na pozycie mlzenskie napewno ma to jakis wplyw
e tam, kto powiedział że od pożycia małżeńskiego jest tylko łóżko

Cytat:
ja akurat wolałabym wstawac(chociaz bywaly noce ze z wygody bralam Sebe do Nas)i zdrzemnac sie razem z dzieckiem w dzienNo ale to juz kazdego wybor
bo to właśnie Blonde zależy od tego, kto co woli. Najgorzej to robić coś wbrew sobie bo ktoś Ci mówi że to co robisz jest złe. Ty się lepiej czułaś wstając i odkładając małego, Madzia i jej mąż wolą spać z Mają. I to nie jest tak że któreś z tych rowiązań jest lepsze a któreś gorsze - bo zalezy kto co lubi

Cytat:
a ni nie lubują, za to siostrzenica ma prawie 4 lata i smoczki w domu nadal ma, jak dorwie "swoje cicusie" to mięli aż jej się uszy trzęsą
o rety

Cytat:
Natalka, ale nie każde dziecko się da łatwo przenieść i nie każdemu małżeństwu to nie zaszkodzi... co powiesz na to jaka pozycje dziecko przyjmuje w Twoim łóżku, na jakim leży materacu i ile poduch go otacza, zreszta spiacy rodzic też nie zawsze jest bezpieczny.
co do pozycji to nie rozumiem.. jak to jaką przyjmuje? taką samą jaką by przyjmowało u siebie
co do pozostałych elementów to masz rację że są bardzo ważne, bo to bezpieczeństwo jest najważniejsze. Ale wszystko to da się zapewnić

A powiedz Strong, ile razy w nocy wstajesz i karmisz Kamilka? ile czasu Ci zajmuje jedno nocne karmienie?

Cytat:

Jak mąż jedzie na cały weekend to tym bardziej lubię spać z małą
u mnie problem był taki, że miałam bardzo mało pokarmu na początku. więc przez pierwsze tygodnie karmiłam praktycznie non stop - dzień i noc, i dlatego odkładanie do łóżeczka nie miało racji bytu. Z czasem, gdy pokarmu miałam więcej i mała szybko się najadała, podejmowałam próby odkładania. dawałam sobie 15-20 minut każdorazowo, jeśli po tym czasie mała nie zasypiała w łóżeczku, brałam ja do łóżka. Po jakimś czasie było tak pół na pół. A jak miała 8 miesięcy spała już bez problemu u siebie, budziła się w nocy raz na karmienie, 15 minut i spała znów u siebie. I wtedy przenieśliśmy łóżeczko do jej pokoju, nie było z tym żadnego problemu

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2012-11-26 o 16:37
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 16:23   #1306
Malensstfo
Zakorzenienie

Była sobie kasiora w portfelu....

Zrobiłam od razu dwa zęby i mam narazie spokój...jeden zrobiony szybko i bezboleśnie, nad drugim się poznęcał nade mną...heh...

Leki mam wykończyć i na tym koniec...ale rtg i tak będzie chciał zrobić, ale to już po porodzie raczej...jakby się coś działo to mam wrócić...o i tyle...
Stary 2012-11-26, 16:26   #1307
Ana***
Zakorzenienie

Miałam otwarte dla rodziców... jestem wypluta, boli mnie głowa i wszystko po mnie spływa! Najchętniej bym coś trinknęła i legła przed tv... a tu mamy zaraz jechać na rehabilitację a ja nie do życia...

A no i była jedna mama, która jest dyr w gimnazjum i taką mi pochwałę strzeliła na koniec, że aż mi serce skakało no a od takiej osoby do szczególna uciecha
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 16:31   #1308
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
już wam piszę...moja mama odkąd pamiętam nie lubiła "chłopaczysków", w rodzinie są same dziewczyny i tylko mój jest chłopcem. Moja mama była przeszczęśliwa jak rok wcześniej urodziła sie siostrzenica (bo dziewczynka) i cała miłość jest skupiona na niej...jak prezenty to dla niej najlepsze, jak zostawać to z nią chętnie, odebrać z przedszkola, wziąć na weekend - zawsze chętnie, nawet jak ma inne plany; jak urodził sie Kubuś to od razu widać było, ze jakoś specjalnie jej nie przypadł do gustu, mimo, ze jest grzecznym, pogodnym i wesołym dzieckiem, takim tulaśnym...w swoim życiu dostał od niej tylko jeden komplecik ubranka jak sie urodził, i ze 3 razy czekoladki ale nie ważne, bo ja nie jestem pazerna i nie domagam się od nikogo jakichś giftów twierdzi, że nie będzie z nim zostawać, bo ona sobie rady z nim nie daje...jaaasne, bo z nim sie trzeba pobawić, poukłądać puzle, a siostrzenica nauczona jest tylko oglądania bajek w tv i jedzenia chipsow, więc taka opieka jest jej bardziej na rękę dodam, ze jak moje dziecko się np. przeziębi to nigdy się nie zapyta jak się czuje itp... strasznie to przykre jest, ale jej wybór...za to mój ojciec go kocha nad życie i w ogień by za nim poszedł chociaż tyle

nie wierze...serio nie miesci mi sie to w głowie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

e tam, kto powiedział że od pożycia małżeńskiego jest tylko łóżko

bo to właśnie Blonde zależy od tego, kto co woli. Najgorzej to robić coś wbrew sobie bo ktoś Ci mówi że to co robisz jest złe. Ty się lepiej czułaś wstając i odkładając małego, Madzia i jej mąż wolą spać w Mai. I to nie jest tak że któreś z tych rowiązań jest lepsze a któreś gorsze - bo zalezy kto co lubi

niby nie, (aczkolwiek np. ja najlepiej czuje sie w łozku), ale jednak jakis dyskomfort w nim jest, jak trzeba byc cicho, uwazac na kazdy ruch itp.My wieczorem przed snem lubimy sobie porozmawiac, poprzytulac sie itp.I ta bliskosc jest dla Nas wazna

Jasne ze co kto woli, przeciez napisalam wyzej ze kazdy ma wybór
Ale nie powiesz mi, ze dziecko sie nie przyzwyczaja, dziecko to cwana istota, wbrew pozorom wie wszystko, wie ze jest bezpieczniej u rodziców itp.

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-11-26 o 16:32
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 16:46   #1309
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Faktycznie, życie weryfikuje nasze postanowienia, ale uważam, że jak się chce to można. Ja wychodzę z założenia, że łatwiej jest odkładać 3 kilowe dziecko, niż 8 kilowe, które nie tylko więcej waży, ale też więcej "rozumie". Poza tym przyzwyczajenie robi swoje. Nie po to się kupuje łóżeczko, żeby ileś miesięcy stało puste. Ale to oczywiście moje zdanie.
tez to rozumiem, ale na prawde wolalam byc wyspana mama majaca zapal do zycia niz zmeczona i zmuszona do zajmowania sie wlasnym dzieckiem a tak bylo na poczatku jak wisalam na lozeczku,
kazdy robi jak uwaza,

Bika
przepieknie wygladalyscie

Baobabek
nie pojmuje tego
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 16:53   #1310
Amani
Zakorzenienie

Bao - straszne jest to, co piszesz

Malenstfo - dobrze, ze dentysta juz z glowy

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 16:54   #1311
kaska87
Zakorzenienie

cześć
Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Witamy sie z rana w 39 tygodniu!!

Cytat:
Poniedziałek jest zdecydowanie za często...
taaa

Cytat:
Weekend zdecydowanie za szybko minął.
Cytat:
Napisane przez ButterBear;37815152[COLOR=Silver
]A ja już czuję zbliżający się @. dziś, jutro już będzie[/COLOR]

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Ale ten weekend przeleciał .
dokładnie

Cytat:
Madziu, nie chcę się wtrącać... bo to oczywiście moja sprawa, ale wiesz, że Ty to robisz dla własnje przyjemności i własnego dobra, a nie jej?
Jesteś pewna, że materac w Waszym łóżku jest dla niej odpowiedni? Pozycja, jaką przyjmuje, śpiąc z Wami, w trójkę jest dobra dla niej?
Im później ją przełożysz do swojego wyrka, tym będzie jej trudniej? I Wam?
Poza tym - dla dobra Waszego małżeństwa - chyba lepiej byłoby jak każdy spałby w swoim łóżku. Rodzice w swoim, Maja w swoim.
Cytat:
Madzia, nie będę tu za dużo pisać, bo to nie temat na tutaj, ale... w kontekście ostatnich wydarzeń baaardzo dziwią mnie Twoje słowa i zaczynam się zastanawiać, czy w Twojej głowie rzeczywiście siedzi chęć poprawy i polepszenia sytuacji. Bo powyższe dla mnie nie jest normalne - przynajmniej nie w zdrowym małżeństwie lub w sytuacji, w jakiej jesteście...
To tyle ode mnie.
podpisuje się pod tym
Madzia wiem, że kochasz Majkę i nic w tym złego, ale pamiętaj, że masz jeszcze męża i teraz sie nie dziwię sytuacji
Cytat:
Powiem ci, że ktoś ze znajomych zrobił sobie czarną ścianę..tylko nie wiem czy jedną czy dwie...wcale źle to nie wyglądało

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:09   #1312
stokrotka24
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem w ciąży:j upi:
Widziałam moją kropkę na usg, ma 0,422 cm

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:13   #1313
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
: jupi: gratuluję kochana ale się ciesz

Stary 2012-11-26, 17:16   #1314
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dzien doberek moje gwiazdy

zgadnijcie kto ma nowego laptopa

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:20   #1315
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no to teraz będziesz na bieżąco

Stary 2012-11-26, 17:20   #1316
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Stokrotka gratulacje
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-11-26, 17:22   #1317
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
: jupi: gratuluję kochana ale się ciesz
Cytat:
Stokrotka gratulacje
dziękuję kochane, nie mogę w to uwierzyć po prostu, nie wiem co mam ze sobą zrobić z tego wszystkiego

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:22   #1318
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:25   #1319
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
superrr !!!!!!!!! gratulacje jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dzien doberek moje gwiazdy

ale fajnie, pewnie sie nacieszyc nie umiesz nowym gadzetem

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:26   #1320
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Łoooo matko!!! To ja jem obiad, a tu takie wieści!!!!!!!!!!

Gratuluję stokrotko!!!

A ginka ci coś mówiła o tych przygodach po drodze??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości