Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 18:15   #4291
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wieczorem zjem deser wczoraj szalał po nim jak nie wiem
kochany mąż mi wczoraj zrobił pycha deser jak już w łóżku byłam, lody adwokatowe, bita śmietana i wiórki czekoladowe, mówię wam, jak nie jem słodyczy to po prostu obłęd.
zabije cie za te lody ja mam teraz faze na lody. jade zaraz do kolezanki mam zamiar ja namówić na lody

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Srippi[/B], ja dzisiaj też mało czuję maluszka - tak naprawdę delikatnie mi się rusza jak się położę... bez porównania z tym co wyprawiał, ale może tak się po prostu układa łobuz jeden... cały dzień jadłam cukierki, czekoladę.. i nic czasem cos puknie delikatnie i tyle....
no apropo tych ruchów to już musimy się martwić jak maluszek się nie odzywa cały dzień czy od którego tyg?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 18:21   #4292
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

U mnie sredniawka. Niby szyjka tragiczna nie jest, ale szycie konieczno, no i hospitalizacja. od jutra
To trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło gładko i sprawnie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a, zapomniałam Wam napisać, że jak się polozyliśmy dzis spać (a było już grubo po 1szej w nocy), to tak jak zazwyczaj zarzuciłam na Tżta nogę no i przytuliliśmy się do siebie brzuchami (ja jestem w 6 m-cu a Tż w 9-tym, więc problemu nie było) - a mały zaczął tak fajnie szaleć I tak sobie lezymy a ja pytam Tzta - czujesz jak mały do Twojego brzucha puka? A Tż taki zdziwiony pyta: To mały? Myślał chyba, że mam rewolucje żołądkowe Jak mu powiedziałam, ze to mały to chyba nie mógł się nadziwić, że az tak tam szleje, bo pare raze śmiał się pod nosem z takim rozczuleniem jak Gucio mocniej puknął Powiem Wam, że cudowne uczucie Chyba oboje mielismy takie uczucie, że poza tym, ze przytulamy siebie, to też synusia między sobą przytulamy

Cytat:
Dziewczyny ratunku. Dziś nie czułam jeszcze kopniaczków od Michałka
Ja już panikuję, zjadłam owoce, słodycze i nic.
Do tej pory codziennie wariował po kilka razy dziennie, czasami nadawał przez godzinę, a dzisiaj cisza.
Na pewno słodko drzemie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 18:31   #4293
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ja miałam wizytę w weekend i w sumie cieszę się że już pojechali... 3 dzieci... które mogłyby być fajne gdyby ktoś je wychowywał, bo tego im totalnie brakuje... obiecuję sobie że moje takie nie będą..
Haha... ja tam myślałam, że moje będzie posłuszne, grzeczne i spokojne To się "lekko" pomyliłam. A bunt dwulatka... mmmm... sama słodycz... I tak sobie myślę, że najcudowniejsze są dzieci, póki się nie ruszają nawet.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Do tej pory codziennie wariował po kilka razy dziennie, czasami nadawał przez godzinę, a dzisiaj cisza.
Na pocieszenie Ci powiem, że wczoraj Kalina też długo była spokojna. Wczesnym popołudniem zorientowałam się, że nie czułam jej ruchów... usiadłam sobie, pogadałam do niej i ofkors dźgnęłam ją palcem Od razu w czeluściach pojawił się ruch, delikatny i leniwy, ale był. Za to wieczorem musiała wyładować zmagazynowaną energię... Aż zasnąć nie mogłam. Uwielbiam te jej giglaczki
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 18:37   #4294
maria28
Kniaginia

Witam!

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Hej Laseczki! Ja dziś świętuje! rozpoczynam 28 tydzień a co za tym idzie III trymestr))
To już party na całego!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
mi po połówkowym kazała teraz w 30 tc zrobic usg
U mnie identycznie.

Cytat:
Ja po wizycie...wsio ok

Cytat:

U mnie sredniawka. Niby szyjka tragiczna nie jest, ale szycie konieczno, no i hospitalizacja. od jutra
Oby Cię szybo wypuścili

Cytat:
a, zapomniałam Wam napisać, że jak się polozyliśmy dzis spać (a było już grubo po 1szej w nocy), to tak jak zazwyczaj zarzuciłam na Tżta nogę no i przytuliliśmy się do siebie brzuchami (ja jestem w 6 m-cu a Tż w 9-tym, więc problemu nie było) - a mały zaczął tak fajnie szaleć I tak sobie lezymy a ja pytam Tzta - czujesz jak mały do Twojego brzucha puka? A Tż taki zdziwiony pyta: To mały? Myślał chyba, że mam rewolucje żołądkowe Jak mu powiedziałam, ze to mały to chyba nie mógł się nadziwić, że az tak tam szleje, bo pare raze śmiał się pod nosem z takim rozczuleniem jak Gucio mocniej puknął Powiem Wam, że cudowne uczucie Chyba oboje mielismy takie uczucie, że poza tym, ze przytulamy siebie, to też synusia między sobą przytulamy
Słodkie My oboje jesteśmy w 6 miesiącu Muszę spróbować tego patentu.

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
ja tez po wizycie z jednej strony jestem bardzo szczesliwa ze wrociłam do domu i usłyszałam serce babla ale z drugiej strony nie wyglada to za ciekawie wyszło białko podwyzszone w moczu i gdyby ze lekarz jest tata mojej przyjaciólki to bym znów wyladowała na patologii ciązy za tydzien kontrola ale juz bedzie inny lekarz:/
Trzymam kciuki za poprawę wyników.

Strippi, może Michałek się ukołysał, skoro dużo chodziłaś, i mu błogo, sennie. Zrobił sobie przerwę, a wieczorem pewnie się uaktywni.

Moja córka dziś w nocy poszalała. To już były konkretne kopniaczki Z jednej strony łaskoczące, z drugiej trochę bolące, ale z trzeciej bardzo przyjemne.

Właśnie mąż mnie pyta, czy się Różyczka rusza teraz. Mówię mu, że mało, co jakiś czas. A on: "Co, pewnie bawi się pępowinką. Dobrze, że nie ptaszkiem...bo by sobie urwała".
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 18:44   #4295
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no apropo tych ruchów to już musimy się martwić jak maluszek się nie odzywa cały dzień czy od którego tyg?
Dzisiaj wyczytałam, że od 28 tyg powinno się czuć 10 ruchów/ 12 godzin... Nie wiem jak to interpretować... Najważniejsze nie szaleć, nie wpadać panikę... Muszę się cieszyć z każdego małego ruchu i już! Jak tylko poczuję, że brzuszek podskoczy - daję sobie spokój...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 18:55   #4296
LiwkaO
Wtajemniczenie

Napisze Wam dla rozbawienia co mój kochany mężulek powiedział. Spytał się jak dziecko pobiera pokarm, odpowiedziałam, że przez pępowine. Na co od bardzo zdziwiony i wystraszony stwierdził, że powinnam wolniej jeść i lepiej przeżuwać pokarmy skoro je przez pępowine, żeby za duży kawałek jej się nie trafił
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 18:58   #4297
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez po wizycie z jednej strony jestem bardzo szczesliwa ze wrociłam do domu i usłyszałam serce babla ale z drugiej strony nie wyglada to za ciekawie wyszło białko podwyzszone w moczu i gdyby ze lekarz jest tata mojej przyjaciólki to bym znów wyladowała na patologii ciązy za tydzien kontrola ale juz bedzie inny lekarz:/

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
H&M koszulę nocną. Zastanawiam się czy zmieściłabym się tam z brzuszkiem http://www.hm.com/pl/product/04909?article=04909-A Mąż byłby ucieszony, hehe.
wygląda na elastyczną i ...sexy
Cytat:
aaaaaaaaa to ja przyjde sie bawic ksiegą czarów widziałam wczoraj reklame
wróciłam złożyłam podanie ale w jednym wojewódzkim bo reszta i tak tam podlega. i mam czekac.
odebralam wyniki i hm... crp poszło w dół 6,03 , a co do morfologii to eh...
leukocyty dalej podwyższone 15,8, neutrofile też podwyższone 10,59.
do tego chyba żelazo mi leci bo Hematokryt 34,8, krwinki czerwone 3,8 i hemoglobina 11,7.

przyjdz - może coś wyczarujemy
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej
u mnie do dup.y. Ciągle biegam, urzedy, papiery, faktury, notariusz jeden drugi, no poprostu nie mam w co ręce włożyć a jestem taka zła że nic mi się od razu nie chce.
Jutro wstawiają mi drzwi, potem brame wjazdową,w środe może notariusz, w czwartek lekarz, w portfelu pusto, jezu mam mega doła. W tym tygodniu moge nie znaleźć czasu na forum ale chciałabym żeby to się już skończyło i chciałabym wkońcu sama odpocząć...

Skończyliśmy 18t.

za 18 !
Cytat:
spokojnie - może tak jak dziewczyny pisały ma dzień leniuszka ,
u mnie czasami też warjuje a czasami cisza ......

a to fotki (już dawno obiecane ) naszego aqua (przed pęknięciem i nowe ) :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1558.jpg (123,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1560.jpg (130,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1691.jpg (129,1 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-11-26 o 19:01
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 19:00   #4298
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisze Wam dla rozbawienia co mój kochany mężulek powiedział. Spytał się jak dziecko pobiera pokarm, odpowiedziałam, że przez pępowine. Na co od bardzo zdziwiony i wystraszony stwierdził, że powinnam wolniej jeść i lepiej przeżuwać pokarmy skoro je przez pępowine, żeby za duży kawałek jej się nie trafił
Stary 2012-11-26, 19:02   #4299
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a to fotki jużdawno obiecane naszego aqua (przed pęknięciem i nowe ) :
ło ! ale wielkie ryby!
hihih ja tylko skalary rozpoznaję

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 19:10   #4300
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
stwierdził, że powinnam wolniej jeść i lepiej przeżuwać pokarmy skoro je przez pępowine, żeby za duży kawałek jej się nie trafił

Cytat:
ale wielkie ryby!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 19:12   #4301
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Widziałyście:
http://metromsn.gazeta.pl/Portfel/1,...ynski_byl.html
Może jeszcze jest szansa dla mam które rodzą wcześniej niż 15 marzec.
widziałam jakąś petycję, żeby weszło od czerwca w sensie, żeby objęło wszystkie kobiety rodzące w 2013 roku. argumentacja była taka, że potem wszystkie dzieci z danego rocznika traktowane są jednakowo (obowiązek szkolny, itp) a nie mają równych szans na starcie bo jedne mogłyby przebywać pod opieką mamy przez rok, inne tylko przez pół bo urodzą się do 17 marca. nie do końca rozumiem bo i tak nie każda kobieta będzie mogła sobie pozwolić na ten roczny urlop mimo, że będzie jej teoretycznie przysługiwał. a co z kobietami, które wracają do pracy po np. 4 miesiącach po porodzie? od razu skazują dziecko na gorszy start? generalnie jestem za możliwością wyboru urlopu macierzyńskiego, ale ta argumentacja nie do końca mnie przekonuje.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 19:19   #4302
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Haha... ja tam myślałam, że moje będzie posłuszne, grzeczne i spokojne To się "lekko" pomyliłam. A bunt dwulatka... mmmm... sama słodycz... I tak sobie myślę, że najcudowniejsze są dzieci, póki się nie ruszają nawet.:
Wiesz... ja nie wymagam żeby dzieci był aniołkami, chodzi mi raczej o totalną olewkę rodziców i totalny brak wychowania...
Ich matka po prostu myśli że dzieci wychowają/nauczą się wszystkiego same. Ewentualnie przedszkole/szkoła ich nauczy. A jak gdzieś jedzie to ona ma weekend więc reszta niech się dziećmi zajmuje...
To naprawdę jedyny przypadek z mojego otoczenia gdzie totalnie mi ręce opadają...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 19:26   #4303
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
ja panikara jestem dlatego posta napisałam ale poczekam do wieczora, bo w sumie przed chwilą poczułam jak zmieniał pozycję (tak mi się wydawało, jak się obracał)[COLOR="Silver"]
Cały dzień byłaś w ruchu, zjesz deserek i będzie cool

Cytat:

Cytat:
wow, kawał ryby

Agnjeska upierdliwa jestem, ale ciekawa jestem czy coś napisały Mamusie na tych holenderskim forum odnośnie ochroniaczy na łóżeczko

czarny flamaster no podziwiam, że masz energie na takie przebieranki, ja odpuściłam, co bym nie zrobiła brzucha nie ukryję
Stary 2012-11-26, 19:30   #4304
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Agnjeska upierdliwa jestem, ale ciekawa jestem czy coś napisały Mamusie na tych holenderskim forum odnośnie ochroniaczy na łóżeczko
A właśnie nie napisały... zapytam położnej ale wizytę mam dopiero 17.12 niestety...
Zapytam jeszcze szwagierki, małe dziecko ma więc może ona będzie wiedzieć (:
edit.
wrzuciłam sobie w google zapytanie o bezpieczne spanie niemowląt i w sumie o ochraniaczach ani słowa (ja się w ogóle zastanawiam czy tu coś takiego jest?) jest tylko wymóg żeby szczebelki były odpowiednio rozstawione (nie więcej niż 7 cm od siebie) i pisze że spanie pod kołderką zamiast w śpiworku czy krótkim kocyku może prowadzić do zakłucenia oddychania oO
No i pisze że łatwo dziecko przegrzać, co z kolei może być jedną z przyczyn śmierci łóżeczkowej oO
Radzi się żeby do 2 lat dzieci nie spały pod kołderką. Tyle udało mi się narazie znaleść

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2012-11-26 o 19:39
Stary 2012-11-26, 19:54   #4305
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
odpisali nie mają w sklepie Tutka... a to była jedyna szansa żeby go zobaczyć
No tak jak mówiłam, jakiś czas temu też go tam nie było, bo koleżanka pojechała specjalnie żeby go obejrzeć i wróciła z niczym.
Ja napisałam do tutka na profilu fb, pani mi odpisała że sprawdzi gdzie w małopolsce są do obejrzenia ich wózki i mi odpowie. Pożaliłam się, na kiepską dostępność ich produktów na południu polski.Może coś to poskutkuje i uda się gdzieś w pobliżu pooglądać Tutki. Ja narazie tutki mam na 1 miejscu. Potem Navington Corvet, ale z jego dostępnością też bez szału, na allegro kiepściutko.

Cytat:
no musi siedziec jakas infekcja we mnie. ale jak crp spadlo to nie wiem to chyba stara jakas nie wiem. w czwartek wizyta
Też mam w czwartek wizytę

Cytat:
Co do wózków to ja już też raczej zrezygnowałam z Tako czy Tutka bo nie mam gdzie go obejrzeć. No chyba że jeszcze uda mi się używanego gdzieś dorwać.
I ostatnio wpadł mi w oko w Smyku taki:
http://allegro.pl/3w1-super-lekki-wo...795198964.html
i nawet wydawał się dosyć fajny i nie duży a ja też z tych niskich 160cm więc oglądam się za zgrabniejszymi.
Ładny wózio.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 19:59   #4306
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
:

Super ryby
I jeszcze muszę dodać że fajna tapeta (; wygląda jak z kolekcji as chateau (wybacz zboczenie zawodowe)

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-11-26, 20:00   #4307
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi może mały ma dzisiaj leniwy dzień? Moja to potrafi długo nie dawać o sobie znać a potem dość mocno kopie.
też tak myślę

Cytat:
moj chlop kupil Carte d'or Malaga i po pol lyzeczki stwierdzilam ze za mocne
ja mam biedronkowe śmietankowe z sosem adwokatowym i czekoladą i są super!!

Cytat:

Srippi
, ja dzisiaj też mało czuję maluszka - tak naprawdę delikatnie mi się rusza jak się położę... bez porównania z tym co wyprawiał, ale może tak się po prostu układa łobuz jeden... cały dzień jadłam cukierki, czekoladę.. i nic czasem cos puknie delikatnie i tyle....
oj te nasze maluszki, osiwiejemy do porodu
Cytat:
zabije cie za te lody ja mam teraz faze na lody. jade zaraz do kolezanki mam zamiar ja namówić na lody
te biedronkowe są pychaaa mnia mniam polecam

co do ruchów to musi być 10 ruchów z tego co czytałam

Cytat:
Na pewno słodko drzemie
pewnie tak

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Na pocieszenie Ci powiem, że wczoraj Kalina też długo była spokojna. Wczesnym popołudniem zorientowałam się, że nie czułam jej ruchów... usiadłam sobie, pogadałam do niej i ofkors dźgnęłam ją palcem Od razu w czeluściach pojawił się ruch, delikatny i leniwy, ale był. Za to wieczorem musiała wyładować zmagazynowaną energię... Aż zasnąć nie mogłam. Uwielbiam te jej giglaczki
no właśnie coś czuję, że na wieczór się rozrusza i w nocy da czadu

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Strippi, może Michałek się ukołysał, skoro dużo chodziłaś, i mu błogo, sennie. Zrobił sobie przerwę, a wieczorem pewnie się uaktywni.
też tak myślę, choć na początku ogarnęła mnie panika

Cytat:
: cojest: padłam dobre dobre

Cytat:
spokojnie - może tak jak dziewczyny pisały ma dzień leniuszka ,
u mnie czasami też warjuje a czasami cisza ......
dzień leniuszka musi być bo od 2 godzin poczułam go delikatnie z 5 razy

jeny laski, ja nie mam kiedy was nadrobić szok
teraz wysyłam zdjęcia 2 koleżankom co im robiłam na koniach, obiad dopiero zjadłam, teraz z mężusiem robimy leczo, bo on ma zachcianki ciążowe
no i Julkę kładliśmy spać
zaraz idę deser sobie zrobić i M jak Miłość obejrzeć

mam nadzieję, że za chwilę zacznę nadrabianie, bo jestem ciekawa co tam u was dzisiaj

no i mam 2 fotki Julki na koniu
Stary 2012-11-26, 20:02   #4308
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
cudowne my robimy identycznie tylko ja się przytulam do TŻ pleców bo jest szczupły i on na plecach czuje, dziś tak go kopał i nie spaliśmy od 4 rano
no to my pierwsze pół godz przytuleni brzuchami, a potem mi noga drętwieje, bo za wysoko i później śpimy tak jak Wy
Cytat:
chcialam typowo przed swietami 20 ale nie ma to pytam o inne terminy to od 15 nie ma juz nic. to pytam o 4 i 11 grudnia tez lipa

wróciłam złożyłam podanie ale w jednym wojewódzkim bo reszta i tak tam podlega. i mam czekac.
odebralam wyniki i hm... crp poszło w dół 6,03 , a co do morfologii to eh...
leukocyty dalej podwyższone 15,8, neutrofile też podwyższone 10,59.
do tego chyba żelazo mi leci bo Hematokryt 34,8, krwinki czerwone 3,8 i hemoglobina 11,7.

a tak poza tym czekam na pizze
hmmm... nieciekawie z tymi wynikami A jakie leki dostałaś na poprawę wyników?
Cytat:
Cytat:
znaczy wcześniej siedziałam w fotelu i teraz
bo cały dzień byłam w stajni
nie mam stetoskopu
może za dużo chodziłam i uśpiłam go tak, wieczorem zobaczę, jak będę leżeć bo wtedy najwięcej daje czadu.

masz rację, dziś cały dzień aktywny z końmi, także może spać

ja panikara jestem dlatego posta napisałam ale poczekam do wieczora, bo w sumie przed chwilą poczułam jak zmieniał pozycję (tak mi się wydawało, jak się obracał)
Strippi u mnie w bardziej aktywne dni (i tu nie mam na myśli jakiejśc szczególnej aktywnosci - tylko po prostu sprzątanie, gotowanie, robienie zakupów) Gucio prawie wcale nie daje o sobie znać Dopiero jak się kładę w nocy to się odzywa A jak cały dzień mam leniwy, to częściej się melduje
Cytat:
no własnie Chyba jakoś w okolicach 30 tyg, gdy dzieci już większe i maja mało miejsca?
Cytat:

Cytat:
Dzisiaj wyczytałam, że od 28 tyg powinno się czuć 10 ruchów/ 12 godzin... Nie wiem jak to interpretować... Najważniejsze nie szaleć, nie wpadać panikę... Muszę się cieszyć z każdego małego ruchu i już! Jak tylko poczuję, że brzuszek podskoczy - daję sobie spokój...
no własnie... Rodzi się pytanie - czy 10 ruchów w ciągu 5 minut, a pozostałe 11h55min bez ruchów też jest ok
Stary 2012-11-26, 20:13   #4309
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Dziewczyny wpadłam się pochwalić!
Będę miała Syna!!!!:jupi :
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 20:15   #4310
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
gratuluję
Stary 2012-11-26, 20:16   #4311
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 20:25   #4312
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
też wpadłam w panikę, bo cos nie czułam swjego od kilku godzin...jadłam, lezałam i nic...Teraz póściłam Mu marsz Mozarta i jakby delikatnie sie poruszał na dole...Może znów sie obróził nóżkami w dół i bedę go słabiej czuła...Mam andzieję, ze wszystko jest ok! I u mnie i u Ciebie.

Cytat:

Cały cas nie moge dodac tych zdjęc małęgo...A takie łądne...zaraz spróbuje na innej przeglądarce...
Co do spania to my spimy "na żółwika" jedno jest żłólwiem a drugie jego skurupką...Jak ja jestem skurupką to skurupka zawsze zakłada noge na żółwia;p
Mój tż brzucha nie ma, same gnaty i jakos mi lepiej spac wtulona w plecy

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-11-26 o 20:34
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 20:36   #4313
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Hej Laseczki! Ja dziś świętuje! rozpoczynam 28 tydzień a co za tym idzie III trymestr))
o 9 mam wizytę ciekawe ile mała już waży

Trzymam kciuki mocno za dzisiejsze wizyty!
ja w piątek zacznę szok!!

Cytat:

gratki za tygodnie u mnie niby 23 tydz sie zaczyna wedg lekarza zaczoł sie w piatek

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
USG czy zwykłą ? W którym tygodniu po połówkowym poszłyście na następną wizytę USG ? Mi lekarz polecił aby je wykonała w 27 /28 tyg - oczywiście na własny koszt, kurczę czemu już nie nfz nie rozumiem tego
ja miałam w 22 tygodniu i kolejne w 29tygodniu ze zrobioną glukozą, idę w czwartek brrrr

Cytat:
A możesz przypomnieć jaką Ty zamawiałaś? Bo mówiłaś ze nowa 500zł a znalazłam na allegro taką i nawet mi się podoba.Może bym zamówiła.
http://allegro.pl/fisher-price-husta...786712584.html
to jest leżaczek bujaczek
ja huśtawkę też fisher price cudowna planeta
Stary 2012-11-26, 20:48   #4314
bmma
Zadomowienie

Cytat:
klask i: gratulacje

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 20:59   #4315
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2012-11-26, 21:10   #4316
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale mi się pizzy zachciało...Oddałabym królestwo...Na szczescie tż wraca właśnie z pracy i po drodze ma wstąpić i przywieźć Tak w ramach walki z kilogramami pizza z podwójnym serem o 21.30 No, ale miłość matczyna jest bezgraniczna- wszystko dla mojego syna
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 21:15   #4317
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje , super !
Cytat:
I jeszcze muszę dodać że fajna tapeta (; wygląda jak z kolekcji as chateau (wybacz zboczenie zawodowe)
tapeta - no nie pamiętam już jakiej firmy bo tokilka lat temu - ale powoli staje się męcząca....
Stary 2012-11-26, 21:19   #4318
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 21:45   #4319
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
woooow! ale ryba!!

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Też mam w czwartek wizytę

Cytat:
hmmm... nieciekawie z tymi wynikami A jakie leki dostałaś na poprawę wyników?
teraz zapytam ginka jakie leki na to ewentualnie.

Cytat:
aaaaa

ale u nas męsko

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 21:51   #4320
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
czarny flamaster no podziwiam, że masz energie na takie przebieranki, ja odpuściłam, co bym nie zrobiła brzucha nie ukryję
A po co brzuszek ukrywać? Ja się boję tylko czy bym się wcisnęła w tą koszulkę Ostatnio czuję się mega sexownie. To chyba zasługa tego, że chociaż jestem w domu, to się maluję , hehe.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości