Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 00:00   #1411
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Zabcia bo mi nie zacytowalo () bardzo ladny ten lapek my ogladalismy wlasnie lenovo i hp i teraz gdybamy

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

haha spoko tylko wiesz reklamacji nie uwzgledniam

wydaje mi sie ze ta przekupa to kiedys sprzeda i dziure w plocie
lenovo chyba mało znana firma nie?

hahahaha ok biore jak jest

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
BardzoTo jest moj drugi, mam go 4 lata, pierwszy wytrzymał tyle samo(w sumie dziala, bo tydz temu go uzywalam, tylko,ze klapa jest popsuta),a ten dziala bez zarzutow, teraz dysk był do wymiany, ale tak niczego zarzucic mu nie mozna
to super

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

o kurna, to za drugim podejsciem sie strzezcie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Po pierwsze chciałam Wam podziękować za kciuki i troskę

No a teraz o wizycie Widziałam serduszko!!! I moja małą kruszynkę - obecnie ma 1,83cm Wg. usg 8t2d wg. OM 8t4d - także ładnie się wyrównało. Usg robił mi oczywiście przez brzuch i jak wydrukował zdjęcie to tak się wahał czy nie zrobić jeszcze dowcipnego bo zdjęcia wyszły niewyraźne. A potem powiedział, ze nie będzie już maluszka męczyć a wszystko jest bardzo dobrze. Ciąża rozwija się prawidlowo.
Mąż też widział maluszka

Mam założoną kartę ciąży, zlecone badania krwi (grupa +przeciwciała, USR, antygen HBS, HIV, morfologia, cukier, kreatynina , mocz). No i jestem umówiona na badania prenatalne 19.12
Termin porodu mam na 5 lipca 2013 (Butter zmienisz mi)

Lekarz pytał o l4 ale w sumie i tak chce pracować. No i powiedział, że mam dużo odpoczywać

Ale to serduszko
super wiadomość

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
miał =)

Rok po roku?!!!! OMG!!! To kobieta miała nerwy,co? Ze stali... i chyba nie karmiła piersią wszystkich co?
U mnie na wiosce też kobieta urodziła dwie pary bliźniaków, ale różnica wieku troszkę większa.
Pewnie nie dala rady karmic piersią . W sumie miała 12 dzieci .. jak dla mnie czarna magia

natala - od tego jest watek żeby wyrazac swoje opinie Tak ostatnio był wałkowany przez pare stron temat o kp ( Ty sama bralas w nim udział ) tak teraz o spaniu z dzieckiem w jednym lozku.

Maz wrocil. Znikam

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 00:08   #1412
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Kasiu oj leci ten czas, leci hehe Nigdy w życiu mi tak szybko nie leciał Tak, ząbki ma już duże i nie ukrywam, że mocno nimi gryzie Zdjęcia przed chwileczką wrzuciłam do K. A jak tam Twoje szczęście?

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Zabciu lenovo u nas jest bardzo znane. Mój brat teraz sobie kupił

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Kurcze... a mi sie w ogóle spać nie chcę.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 01:36   #1413
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabciu lenovo u nas jest bardzo znane. Mój brat teraz sobie kupił

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 -------
Wlasnie pytałam meza mowi ze u nas to jedna z gorszych firm. U nas Dell , HP najbardziej popularne.

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2012-11-27 o 03:04
Stary 2012-11-27, 03:07   #1414
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dziewczyny chce zamowic mezowi breloczek na klucze do auta. Przegladam przeglądam i za duzy wybor. Który Wam się najbardziej podoba? Tak męskim okiem? Chyba pierwszy jest najlepszy nie? Ostatni ma w srodku opcje z dodaniem zdjęcia , ale wydaje się taki nie solidny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $(KGrHqUOKm4E557bo6B2BOoe-5SBHw~~60_12.jpg (16,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $(KGrHqN,!hMFBbd5hmCBBQZb+ONbRg~~60_12.jpg (16,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $(KGrHqF,!jME1JZHyMkzBNco(fN-8Q~~_12.jpg (18,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $(KGrHqR,!mIE2EINU!hDBNwDHBMK,g~~_12.jpg (16,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $T2eC16FHJHwE9n8igtZ9BQORgukTM!~~60_3.jpg (31,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $(KGrHqV,!qEE63Z2hSYYBO3,uF!9p!~~60_12.jpg (16,4 KB, 2 załadowań)

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-27, 06:35   #1415
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Mrowinko ja ciągle wierzę że będzie ok! Te twoje ponad 20 cykli to takie trochę zakłamane bo przecież parę razy męża nie było, więc jak tu się starać.
Pisałam już kiedyś że wśród bardzo bliskich znajomych są dwie pary które długo starały się dzieci. Parę lat... A szczerze ci powiem że cykli bezstaraniowych to pewnie nie mieli
Cykl bez żadnych starań w dobre dni był jeden w zeszłym roku, kiedy miałam infekcję i przepisane leki. Poza tym zawsze były starania. To, że mąż wyjeżdża, nie oznacza, że nie staramy się w ogóle, tylko nieco rzadziej.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 07:57   #1416
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aaby sprawy klubu to moim zdaniem sprawy klubu
Poza tym jestem ciekawa czy ty byś była taka twarda jakby ci się dziecko budziło przy każdej próbie przeniesienia go. No ale każdy robi jak uważa. Ja robię tak jak sądzę, ze jest dla nas najlepiej. Inni może być woleli nie spać pół nocy albo i całej ale uparcie przekładając dziecko. Maja się budziła i tyle. Będziesz miała kiedyś dziecko to zobaczysz, czy życie ci nie zweryfikuje niektórych wcześniejszych założeń

Natalko tez nie uważam tego za coś złego, więc mnie troszkę dziwi, ze dziewczyny tak na mnie naskoczyły. Rozmawiałam dziś z mężem na ten temat i on też się zdziwił. Powiedział, ze on woli byc wyspany, mieć czas dla mnie wieczorem niż całą noc uspiać dziecko i być wrakiem człowieka przez resztę dnia Kiedy przeniosłaś Marysię do swojego łóżeczka? Poprostu ją przełożyłaś, czy jakieś rady masz ??
Wiesz co, miałam już nic nie pisać, bo zauważyłam już dawno, że takie dyskusje na forum (nomen omen) nie mają prawa bytu Ale jeśli ktoś traktuje mnie jako gorszą, nic niewiedzącą i nie mającą prawa wypowiedzieć się na temat dzieci, bo nie ma dzieci, to się we mnie gotuje i nie będę siedzieć cicho
Nie po raz pierwszy jest sytuacja, kiedy Tobie nie można nic powiedzieć, bo od razu naskakujemy, od razu jesteś złą matką, od razu robisz źle i w ogóle robimy z Ciebie najgorszą. Ale kiedy jest dyskusja na czyjś inny temat, to ochoczo bierzesz w niej udział, co więcej - bardzo lubisz ją przeciągać i kontynuować.
My nie robimy z Ciebie złej matki - Ty jesteś po prostu na swoim punkcie przewrażliwiona.

W którym miejscu na Ciebie naskoczyłyśmy? Mamy chyba inne pojęcie "naskoczenia".
Czy napisałam gdzieś, że się nie wyśpicie? Dlaczego swoją drogą Twój mąż zakłada od razu, że będziecie całą noc małą usypiać? Skoro nawet nie próbowaliście?

Cytat:
Blonde poczułam się jak by aaby na mnie naskoczyła. A prawda jest taka, że ja tez miałam inne plany jak byłam jeszcze w ciąży.

To tak jak we wszystkim (karmienie dziecka, wychowanie, spanie) każdy robi jak uważa i jak jest dla niego najlepiej. A przez niektóre wypowiedzi poczułam się jak zła matka, jakbym krzywdę robiła dziecku, bo ono nie śpi w swoim łożeczku
Po raz kolejny pytam - gdzie naskoczyłam?

Właśnie tak. I każdy też wypowiada się na dany temat - nie musisz wszystkich słuchać.
I mam małe dejavu - nie byłaś tą najbardziej ganiącą zaaabcie za kładzenie Domino w łóżeczku turystycznym, podczas gdy sama kładłaś Majkę w koszu? Czy materac dla dorosłych jest lepszy niż ten w łóżeczku turystycznym? Bo podobno po to kupuje się dziecku specjalny dla niego materac, by było jak najlepiej dla jego kręgosłupa...
Swoją drogą, gdyby tyle osób zwróciło mi na coś uwagę (licząc oczywiście matki, bo niedzieciate przecież się nie liczą ), zastanowiłabym się, czy rzeczywiście czegoś nie zmienić.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Madzia zalozenia zalozeniami, ale chyba kazda ma prawo miec jakis swoj punkt widzenia...dla mnie to zalecialo takim,, ja wiem, bo jestem matka, Ty nie masz nic do gadania, bo nic na ten temat niewiesz,,, ja to tak odebrałam niefajnie
ale mylisz sie, kazdy ma prawo sie wypowiedziec, nikt nie naskakuje, nie pisze jestes ZŁA, nie obraza słowem...
Ty równiez wypowiadasz sie na inne tematy, czasem sie zgadzasz czasem nie, ale piszesz swoje zdaniei nie masz na celu naskoczenia na druga osobe, a ktos mógłby Ci napisac tak samo , ale wg mnie trzeba i umiec przyjac czyjes odmienne zdanie, a nie sie zaraz obruszac, a co zrobisz i tak od Ciebie to zalezyTwoja sprawa.
:
Tak samo to odebrałam I nie jest to fajne...

O to właśnie chodzi

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Madzia napisała :
"A teraz jak mąż ma nockę i mamy całe łóżko dla siebie, to w ogóle jest fajnie. No i te pobudki, jak Maja mnie głaszcze po twarzy "
a Ty skomentowałaś że to nie jest normalne w zdrowym małżeństwie przecież on go specjalnie na te nocki nie wypycha, co w tym nienormalnego?

Mąż Madzi zapewnia że nie widzi w tym nic złego... i to jest tu kluczowe dla mnie, bo na spanie z dzieckiem muszą się obie strony godzić. Wyrzucanie męża do pokoju obok żeby samej spać z dzieckiem dla mnie nie jest ok. Ale w takiej sytuacji.....
Tak napisała, zgadzam się I właśnie to zdanie odebrałam tak, że teraz, kiedy męża nie ma i one same śpią, to jest super! Nareszcie są wolne! Bez męża! Juuuupiiii! Może nie to Magda chciała przekazać, ale tak to zostało odebrane. Jeśli chciała zaznaczyć, że fajnie się śpi z Majką kiedy mąż jest na nocce, bo żadna nie śpi sama i czas bez męża/taty szybciej im leci - czy cokolwiek w tym stylu - to trzeba było zredagować to zdanie inaczej. Nie byłoby użytego kluczowego "w ogóle" i już zdanie brzmiało by inaczej. I nie - nie czepiam się, po prostu tak to zinterpretowałam...
A pisząc, że nienormalne w zdrowym małżeństwie miałam na myśli nie spanie z dzieckiem w ogóle, ale właśnie tę radość, że mąż ma nocki i go nie ma. Dodam, że po za "w zdrowym małżeństwie" była tam druga sytuacja - ale tego już nie widzisz...

Pozwolę sobie napisać na biało, co by nie wyciągać na światło dzienne pewnych spraw: może nie widzi w tym nic złego, może na razie nie widzi w tym nic złego... Oczywiście nie siedzę w jego głowie i nie będę mówić, co on myśli i co czuje, bo nie wiem, ale patrząc na bieg wydarzeń w ciągu ostatnich dni zaczęłabym się zastanawiać, czy oby na pewno nie ma nic przeciwko i czy za parę tygodni nie powie, że to dołożyło do wszystkiego. Sorry, ale sama Magda przyznała, że ma problem z wyrażaniem uczuć...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-11-27 o 08:07
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 07:57   #1417
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w ciąży:j upi:
Widziałam moją kropkę na usg, ma 0,422 cm

Bardzo się cieszę Kochana!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
My wczoraj ogladlismy film o Agacie Mroz - polecam!

Co do spania z dzieckiem zgadzam sie z abby , gucia , strong , blonde. Ja tez uwielbiam sie przytulac do Domino ale na to mamy caly dzien. W nocy maly spi w swoim lozku , swoim krolestwie gdzie ma miejsce. A tak to na lozku jest miedzy dwiema osobami nie ma takiej swobody. No I magda nie wierze ze wysypiasz sie tak dobrze jak tylko spiac z mezem Bo jednak musisz uwazac zeby sie na Mai nie polozyc nie uderzyc itp .Al oczywiscie kazdy robi jak uwaza.
Też go ostatnio tutaj polecałam Spłakałam się strasznie!

Podpisuję się wszystkimi dwudziestoma paluchami

Cytat:
No a teraz o wizycie Widziałam serduszko!!! I moja małą kruszynkę - obecnie ma 1,83cm Wg. usg 8t2d wg. OM 8t4d - także ładnie się wyrównało. Usg robił mi oczywiście przez brzuch i jak wydrukował zdjęcie to tak się wahał czy nie zrobić jeszcze dowcipnego bo zdjęcia wyszły niewyraźne. A potem powiedział, ze nie będzie już maluszka męczyć a wszystko jest bardzo dobrze. Ciąża rozwija się prawidlowo.
Mąż też widział maluszka

Mam założoną kartę ciąży, zlecone badania krwi (grupa +przeciwciała, USR, antygen HBS, HIV, morfologia, cukier, kreatynina , mocz). No i jestem umówiona na badania prenatalne 19.12
Termin porodu mam na 5 lipca 2013 (Butter zmienisz mi)

Cudowne uczucie, co?
To teraz rób wszystkie badania i dbaj o Was

Cytat:
natala - od tego jest watek żeby wyrazac swoje opinie Tak ostatnio był wałkowany przez pare stron temat o kp ( Ty sama bralas w nim udział ) tak teraz o spaniu z dzieckiem w jednym lozku.
Dokładnie

Cytat:
Dziewczyny chce zamowic mezowi breloczek na klucze do auta. Przegladam przeglądam i za duzy wybor. Który Wam się najbardziej podoba? Tak męskim okiem? Chyba pierwszy jest najlepszy nie? Ostatni ma w srodku opcje z dodaniem zdjęcia , ale wydaje się taki nie solidny.
Ten pierwszy jest bardzo ładny Ale chyba jeszcze bardziej podoba mi się ten ze skórką, taki elegancki

Bardzo fajny hp, będziecie zadowoleni I jaka cena!
Ja miałam hp ponad 4 lata, działał bez zarzutów, zmieniłam tylko dlatego, że chciałam kupić maleństwo (11,6 cala). Mąż ma hp od ponad roku i też jest bardzo zadowolony

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-27, 08:03   #1418
aaby
Zakorzenienie

Bry!

Co do bliźniaków - mój tata miał w rodzeństwie dwie pary Nie byłabym szczęśliwa, gdybym za jakiś czas usłyszała dwa serduszka - choć i tak najważniejsze, by były zdrowe

Bodajże na styczniowo-lutowych mamusiach są trzy pary bliźniaków (a były cztery, tylko jedna laska przestała się udzielać), także coraz więcej

Skończyłam wczoraj "50 twarzy Greya". Miałam po drodze chwilę zwątpienia, jakoś mam inne spojrzenie na sex, ale jak już przestało mnie to tak razić, to książka niesamowicie wciągnęła i doczytałam do końca jednym tchem! Muszę kupić drugą część

Poza tym zrobiłam wczoraj Ewkę - niestety nie wszystkie ćwiczenia na brzuch dałam radę wykonać, bo mięśnie mnie po prostu paliły
Dziś też chyba zrobię, bo jutro idziemy do teścia na imieniny, więc nie miałabym kiedy...

dodaja, współczuję mgr, sama dobrze wiesz jak jeszcze niedawno sama marudziłam Ale nie bierze przykładu ze mnie i nie zostawiaj na ostatnią chwilę

Jakiś senny dzień dziś

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-27, 08:13   #1419
Nikita...
Zakorzenienie

Czeeeeesc!

Do piatku szefa nie ma wiec LABAAAA!

Co tam u Was dziewuszki???

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 08:17   #1420
(t)asia
Zadomowienie

Dzień doberek =)
Pączuś zjedzony, energetyk wypity i do pracy =)
zaaaabcia jak dla mężczyzny najodpowiedniejszy wydaje mi się 3, ten taki skórzany, a następny w kolejce 1.
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37832767]Cykl bez żadnych starań w dobre dni był jeden w zeszłym roku, kiedy miałam infekcję i przepisane leki. Poza tym zawsze były starania. To, że mąż wyjeżdża, nie oznacza, że nie staramy się w ogóle, tylko nieco rzadziej.[/QUOTE]
A czy w ubiegłym cyklu nie pisałaś, że go nie było?Bo jakoś tak mi świta. W każdym bądź razie, wiedz mrowinko, że mocno cię tu wspieramy i w końcu będziesz mogła pochwalić się nam II

Ja to bym chciała mieć bliźniaki. Ale za drugim razem =)
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 08:18   #1421
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wiesz co, miałam już nic nie pisać, bo zauważyłam już dawno, że takie dyskusje na forum (nomen omen) nie mają prawa bytu Ale jeśli ktoś traktuje mnie jako gorszą, nic niewiedzącą i nie mającą prawa wypowiedzieć się na temat dzieci, bo nie ma dzieci, to się we mnie gotuje i nie będę siedzieć cicho
.

...
Abstrahując od całej sytuacji , czesto spotykam sie z tym co napisałaś. Też mnie to ogromnie irytuje i podnosi cisnienie
Dziwne jest dla mnie to, jak w ten sposób mówi kobieta, bo przeceiż sama kiedys pewnei był w takiej sytuacji

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Wogóle to cześć!

Jestem w pracy , pije kawę.

A wogóle to powiem Wam, ze po tej jednej tabeltce juz widzę poprawę!!
Marcel <3

Edytowane przez mysia1986
Czas edycji: 2012-11-27 o 08:24
mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 08:19   #1422
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, że jeszcze jakaś mysz od dziś harcuje

Cytat:
Ja to bym chciała mieć bliźniaki. Ale za drugim razem =)
Szalona!

mysia, mam nadzieję, że leki pomogą i uczulenie szybko zejdzie!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-11-27 o 08:20
Stary 2012-11-27, 08:22   #1423
Nikita...
Zakorzenienie

oooooo widze, ze mnie ominela dyskusja nt spania z dzieckiem w jednym lozku

Stoktoreczko,

moje najszczersze gratulacje!!!!!! tak sie ciesze!!!!

Stary 2012-11-27, 08:23   #1424
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

mysia, mam nadzieję, że leki pomogą i uczulenie szybko zejdzie!
Marcel <3

Stary 2012-11-27, 08:38   #1425
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi się, że jeszcze jakaś mysz od dziś harcuje
nioooo harcuje az hej! Slucham sobie Radia RAM, pije kawke i wcinam, a wlasciwie wcielam juz sniadanko

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

No i co tu taka cisza???

Stary 2012-11-27, 08:40   #1426
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
No i co tu taka cisza???
ja jestem.
Ale od kilku dni mam problemy z wizazem.. cos mnie rozłacza , albo nie moge sie zalogowac.
Marcel <3

Stary 2012-11-27, 08:44   #1427
(t)asia
Zadomowienie

Ja wczoraj wieczorem też nie mogłam się zalogować.
Za 50 razem (a jak! trzeba być upartym =)) się udało.
Dzisiaj jakoś bez problemów. Ten wizaż to bądź co bądź dosyć duży serwis.

Czytałyście k.?
Stary 2012-11-27, 08:47   #1428
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w ciąży:j upi:
Widziałam moją kropkę na usg, ma 0,422 cm
strasznie sie ciesze, ogromne gratulacje,

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
moje dziecko mnie zabija....przyszedl Tz z pracy a ona leci do niego i sie drze "tatusiu zigalamm!!!!!!! ogala!!!!!!!!!!!"(wyrzyga lam rogala) yyyyyy :brzy dal: po pierwsze owszem jadla na kolacje rogala, po drugie nie rzygala (my nie mowimy rzygac tylko wymiotowac wiec nie wiem skad ona to wziela ) jak sie potem okazalo chodzilo jej o to ze poplula sie ........syropem

i zaczynam sie jej bac....z ta wyobraznia
cudna jest

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
jako że już chyba wszystko w temacie wspólnego spania zostało napisane, to ja tylko już napiszę, że nie bardzo rozumiem czemu większość z Was tak rusza z kim i jak śpi Madzia skoro jej jest z tym dobrze, mężowi też a i Majka zdaje się nie narzeka to o co kaman? czemu ma służyć wałkowanie tematu przez kilka stron i uświadamianie Magdzie jaki błąd życiowy popełnia? Podejrzewam że razem z mężem przemyśleli wszystkie za i przeciw, przeanalizowali potencjalne konsekwencje w przyszłości a jednak zadecydowali że tak dla nich będzie lepiej, co w tym złego? I skąd to ciągłe domniemywanie, że na pewno się nie wysypia (choć zapewnia że tak jest), ze mąż na pewno jest nieszczęśliwy i że na pewno będą żałować? Skąd w Was takie przekonanie
podpisuje sie pod tym,

tomalinko super ze po wizycie ok,

stokrotko Ty o prcy teraz nie mysl, tak jak mowisz dzidzia jest najwazniejsza, a kolezanki jakos sobie rade dzadza,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 08:48   #1429
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No i co tu taka cisza???
Właśnie właśnie!

Cytat:
Czytałyście k.?
Tak Zgadzam się z każdym słowem, które napisałaś, ale zgadzam się tak tylko między nami, bo przecież nie mam prawa głosu

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-11-27, 08:50   #1430
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Zgadzam się z każdym słowem, które napisałaś, ale zgadzam się tak tylko między nami, bo przecież nie mam prawa głosu
ehh... złośnica
Marcel <3

Stary 2012-11-27, 08:54   #1431
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
ja jestem.
Ale od kilku dni mam problemy z wizazem.. cos mnie rozłacza , albo nie moge sie zalogowac.
U mnie problemow brak, moze od lacza zalezy.

Cytat:
Ja wczoraj wieczorem też nie mogłam się zalogować.
Za 50 razem (a jak! trzeba być upartym =)) się udało.
Dzisiaj jakoś bez problemów. Ten wizaż to bądź co bądź dosyć duży serwis.

Czytałyście k.?
Ja czytalam k. jakies 30 min temu, czyli cos tam przybylo?

Stary 2012-11-27, 08:55   #1432
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
ehh... złośnica
Ach ta nasza Aaby istny
Stary 2012-11-27, 08:56   #1433
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie problemow brak, moze od lacza zalezy.
Mysle, ze cos w tym jest... u mnie w pracy coś chyba sie pierniczy od kilku dni
Marcel <3

Stary 2012-11-27, 08:57   #1434
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Cytat:
Żabciu, zgadzam się z Tobą zdecydowanie. Od tego jest forum, żeby wyrażać własne zdanie.
Byle robić to w sposób kulturalny.
Ale to, że ktoś ma zdanie całkiem odmienne, nie znaczy, że sie na kogoś naskakuje, czy go krytykuje...czy uważa, że jest złą matką.

Nie rozumiem tego wszechobecnego przewrażliwienia na punkcie swojej osoby.... przecież żadna z nas nie jest tutaj, żeby komuś ubliżyć, czy sprawić przykrość...

Cytat:
Kochana, ja nie mam męskiego oka, ale mi się podoba nr 5 i ten ze skórką

Cytat:
Czeeeeesc!

Co tam u Was dziewuszki???
Oooo... u mnie tak samo! Szef będzie dopiero w poniedziałek

Cytat:
Abstrahując od całej sytuacji , czesto spotykam sie z tym co napisałaś. Też mnie to ogromnie irytuje i podnosi cisnienie
Dziwne jest dla mnie to, jak w ten sposób mówi kobieta, bo przeceiż sama kiedys pewnei był w takiej sytuacji

A wogóle to powiem Wam, ze po tej jednej tabeltce juz widzę poprawę!!
No to super, że już jest poprawa!

Ja właśnie też sę notorycznie z tym spotykam z takim stwierdzeniem ze strony różnych ludzi. Generalnie jest założenie 'nie przeżyłaś czegoś, nie wypowiadaj się'. I ma to szczególne zastosowanie w przypadku matek. Wiedza na temat dzieci, to wiedza tajemna, której nie są w stanie pojąć osoby, które nie są matkami/rodzicami.
Najlepsze, jak rozmawiałam kiedyś z kolesiem, który mi upowiadał, że bije własne dziecko, ja go skrytykowałam, a on mi powiedział 'pogadamy, jak będziesz mieć swoje dziecko'

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:01   #1435
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle, ze cos w tym jest... u mnie w pracy coś chyba sie pierniczy od kilku dni
Niom, i ciesze sie, ze tableteczki dzialaja i ze lepiej sie czujesz. Mnie jakies przeziebienie zlapalo i w nocy pocilam sie jak szczur a dzis mnie w karku skrobie i jestem pociagajaca, niecierpie tego...

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Żabciu, zgadzam się z Tobą zdecydowanie. Od tego jest forum, żeby wyrażać własne zdanie.
Byle robić to w sposób kulturalny.
Ale to, że ktoś ma zdanie całkiem odmienne, nie znaczy, że sie na kogoś naskakuje, czy go krytykuje...czy uważa, że jest złą matką.

Nie rozumiem tego wszechobecnego przewrażliwienia na punkcie swojej osoby.... przecież żadna z nas nie jest tutaj, żeby komuś ubliżyć, czy sprawić przykrość...

Oooo... u mnie tak samo! Szef będzie dopiero w poniedziałek

Ja właśnie też sę notorycznie z tym spotykam z takim stwierdzeniem ze strony różnych ludzi. Generalnie jest założenie 'nie przeżyłaś czegoś, nie wypowiadaj się'. I ma to szczególne zastosowanie w przypadku matek. Wiedza na temat dzieci, to wiedza tajemna, której nie są w stanie pojąć osoby, które nie są matkami/rodzicami.
Najlepsze, jak rozmawiałam kiedyś z kolesiem, który mi upowiadał, że bije własne dziecko, ja go skrytykowałam, a on mi powiedział 'pogadamy, jak będziesz mieć swoje dziecko'
Czeeeesc, czyli obie sie labujemy do konca tygodnia .
Zgadzam sie z Toba, ze wszystkim, amen itd.

Stary 2012-11-27, 09:02   #1436
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć.

No to super, że już jest poprawa!

No co do poprawy to jestem w szoku, ze tak szybko widać efekty, małe bo małe ale to juz pierwszy krok
Co do Twojej wypowiedzi to sie podpisuje
Marcel <3

Stary 2012-11-27, 09:02   #1437
Gucia0987
Zakorzenienie

Abby dziękuję! Napisałaś dokładnie to czego ja wczoraj nie potrafiłam wyrazić. Podpisuję się pod każdym słowem, które napisałaś o spaniu z dzieckiem w jednym łóżku. Pod każdą kropką nawet!

Kotek widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj problem z pisaniem
JAk tam Twoja ręka tak w ogóle?

STOKROTKOOOOOO ogromne GRATULACJE!!!!
Dbaj o siebie i rośnijcie zdrowo! Tzn, niech maleństwo rośnie!

Żabcia mnie te bryloczki średnio się widzą. A muszą być typowo z jeep'a? Nie chcesz czegoś innego?

Co do pasztecików - to chodzi o te z ciasta francuskiego? Wyślę Ci na priv

Butter jak tam malowanie?

Today jak u Was? Mam nadzieje, że Maya jest już z Wami

Strong wczoraj napisałaś o tym, jak to Kamil śpi w swoim łóżeczku - ja to sobie tak właśnie wyobrażam! Super, że da się zrobić to co wcześniej się sobie założy!
Ja jeszcze będę chciała żeby dziecko szybciutko spało w swoim pokoju. Wstępnie tak 4 m-ce. Żeby oprócz tego, żeby miało poczucie swojego bezpiecznego łóżka to żeby uczyło się, że jego pokój - jego królestwo Brawo dla Ciebie!!!

Witajcie,

chyba dzisiaj z lekka straszę, kolega przywitał mnie slowami "uuuu, chyba się nie wyspałaś" czadowo! Oby do 16:00 bo dzisiaj widzę się z moją Trójcą a do tego odbieram bilety na koncert. Idziemy początkiem grudnia na Strachy na Lachy

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:03   #1438
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Niom, i ciesze sie, ze tableteczki dzialaja i ze lepiej sie czujesz. Mnie jakies przeziebienie zlapalo i w nocy pocilam sie jak szczur a dzis mnie w karku skrobie i jestem pociagajaca, niecierpie tego...
Kochana, teraz chyba taki okres nastał.. pociagajacy
Marcel <3

Stary 2012-11-27, 09:04   #1439
Gucia0987
Zakorzenienie

BUTTER AMEN!!! Po raz sto tysięczny ósmy!!!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:08   #1440
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to serduszko
Tomalinko, strasznie się cieszę dbaj o siebie kochana i o swoje maleństwo

Cytat:
ale czym innym jest dyskutować ogólnie na jakis temat a czym innym jest ocenianie zycia konkretnej osoby i jej rodziny przez kilka stron, bez wyraźnej prośby ze strony tej osoby o takowąż analizę
tyle w tym temacie.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości