|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
żałowac to on bedzie co to za argument "on sie boi"? czego pytam? bólu? rozrywania tyłka? a co to jego bedzie bolało czy co? przeciez porodu odbierał nie bedzie |
|
|
|
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
zdycham dziś tak mnie kręgosłup napierdziela,że mam ochotę wyć do księżyca chyba odezwała się moja dyskopatiia na którą choruję od lat ale była tyle czasu cisza-nie chce nic mówić ale jak miałam nawroty to zawsze lądowałam na ostrym dyżurze z zastrzykami to wszystko przez nocke- z jednej strony na poł łózka rozpieprzony pies a po drugiej stronie mój Samuel a ja bidula tak się męczyłam pomiędzy nimi
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może porozmawiaj z nim na spokojnie, spytaj czego się obawia. Na siłę na pewno go nie bierz bo tak u nas na szkole rodzenia mówili. potem taki osobnik jest tylko problemem dla zespołu, bo zamiast pomagać kobiecie to jeszcze problemy robi. |
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, tylko on od początku sam sie deklarował, ze chce byc a teraz taka zmiana polityki? Przeciez nie kaze stac mu miedzy nogajmi, chce tylko iec kogos przy sobie, żeby zaprowadził do łazienki, wode podał, odezwał sie.... i tyle... nie wyobrazam sobie bycia tam samej przez tyle czasu.... Ale prosic sie nie bede
|
|
|
|
#487 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hania - śliczne imię ![]() a co do bóli - też tak mam. Wszystko mnie w środku boli W nocy też spać nie umiem, budzę się za każdym razem, jak mam zmienić pozycję. Na brzuchu to oczywiste, że nie mogę spać, na plecach nie umiem oddychać, na obojętnie którym boku leżę to tak jakby Ania mnie uciskała na różne narządy kłuje mnie coś po prostu. Ostatnio śpię na 3 poduszkach, czyli tak jakby na półsiedząco, żeby mi się lepiej oddychało, i z dwoma kołdrami - jedna zwinięta w rulon pod plecy, a drugą się przykrywam i robię podpórkę dla brzucha ![]() Cytat:
a co do wagi Hani to chyba jest ok, wg siatki centylowej: 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) w dolnym progu jest, ale jest Cytat:
Cytat:
ojjj, faktycznie, nie fajnie A Delicjanka, dlaczego można żałować? Co takiego może się stać? Bo kurde mój też nie idzie tam jakoś super chętnie, więc co? Powiedzieć, że jak nie to nie? ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
najgorzej podczas kłótni - wtedy wypominam wszystko co mi się przypomni, nawet jak to było dawno i nieprawda staram się z tym walczyć, bo to jest głupie i niepotrzebne, no ale czasem to silniejsze ode mnie
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki! w koncu Was nadrobiłam
![]() Cytat:
byc moze nasłuchał sie jakiegos "Bartka" ktory byl przy porodzie i teraz najwidoczniej sie boi albo wydaje mu sie to delikatnie mówiąc/pisząc "nieapetyczne" bo taka prawda, my kobiety odczuwamy to inaczej, dla nas to jest oczywista oczywistość-parcie, krocze, naciecie, lewatywa, albo jej brak i wtedy niespodziewanka itp itd a dla faceta to roznie, dla jednego to cos wspaniałego dla drugiego to moze wydawac sie..... ![]() pamietam jak rozmiawialam z kolega ktory byl przy narodzianch swojej coreczki i absolutnie nie polecal facetowi uczestniczenia w porodzie - trauma i tyle. i to nie znaczy ze nie kocha zony i coreczki... Mąż kolezanki byl przez caly czas, odcial pepowine, a na szycie musieli go siłą wyganiac i za kazdym razem ma łzy w oczach jak to wspomina. nie ma reguły.a mowilas mu o tym -Przeciez nie kaze stac mu miedzy nogajmi, chce tylko iec kogos przy sobie, żeby zaprowadził do łazienki, wode podał, odezwał sie.... i tyle... nie wyobrazam sobie bycia tam samej przez tyle czasu.... Mie musi byc do samego konca, na partych moze wyjsc. Moze on to sobie właśnie zupelnie inaczej wyobraza? |
|
|
|
|
#489 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie to nie do końca prawda ale słyszałam że jak partner ma opory i pod naciskiem idzie rodzic to potem źle się odbija na związku - jakaś trauma czy coś, nie wiem mojej kuzynki mąż miał taką sytuacje ale żone i dzieci bardzo kocha, po prostu cos w nim pękło i nie dał rady mój TZ nie chciał być ze mną przy pierwszym porodzie i ja to uszanowalam, pewnie że było mi przykro ale skoro tak chciał no a ja jakoś dałam radę wiem,że większość dziewczyn sądzi,że nie wyobrażają sobie porodu bez TZ Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-11-27 o 09:32 |
|
|
|
|
#491 |
|
Wtajemniczenie
|
przy mnie mój TŻ był i teraz też się wybiera, ale wiecie, na ostatnie parcia to on stał koło fotela, z boku, tak jakby za moimi plecami i tym samym nie widział co się działo a przedewszystkim położnej nie przeszkadzał. Bardzo dużo wsparcia w nim miałam, ale też uważam, że nie ma co na siłę faceta zmuszać. Mój też się bał, ale im blizej było porodu tym bardziej chciał i w końcu uznaliśmy, że jak nie da rady to wyjdzie i po kłopocie
Ale wytrwał do końca i łzy szczęścia i dumy w jego oczach, że to jego córeczka były warte poświęcenia
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dziś trochę lepiej spałam. Rewelacji nie było, ale bez porównania z wczorajszą nocą. Co prawda nadal jestem połamana, i niewyspana, ale już mi się aż tak bardzo wyć z rozpaczy nie chce ![]() Bokeh: trzymam kciuki za dobre wyniki badań i szybciutki wypis. Z Hanią będzie okej, po prostu drobna dziewczynka, spokojnie może nadrobić jeszcze, a jak nie - to też nic się nie dzieje, mieści się w siatce. |
|
|
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego jeśli mojemu TŻ uda się być w czasie porodu na miejscu (w okolicach mojego terminu ma 2 tygodnia delegację której nie może odmówić) to na pewno będzie ze mną.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2012-11-27 o 09:42 |
|
|
|
|
#494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różowy jest trochę gęstszy, ale niebieski też jest bardzo fajny, koleżanka ma i używa do twarzy, bo leczy się z trądziku, pomaga jej. ![]() Cytat:
A co do bólu, no to chyba tak właśnie ma być, niestety... Mnie też wszystko boli, nie mogę się przekręcić w łóżku, albo wstać, jakaś kompletna masakra. Ciąża to jednak jest męcząca dla ciała i organizmu. ![]() A propos: Deli - biedactwo. Cytat:
Może jednak to taki chwilowy odchył? Może się przestraszył? Nie martw się, pewnie w gruncie rzeczy nie zostawi Cię samej, to zrozumiałe, że wolałabyś go mieć przy sobie, jak większość rodzących. W końcu mógłby Ci właśnie pomóc w wielu rzeczach, byłby Twoim wsparciem - Szaja ma rację, wytłumacz mu, dlaczego jest Ci tam potrzebny, może poczuje wtedy ojcowski obowiązek. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37833884]Ja tak karmiłam kiedyś kocurka [/QUOTE] I ja też. Tylko ja strzykawką i w dodatku całą bandę - 4 sztuki, bo ich mama (moja kotka) została otruta przez jakiegoś okropnego potwora. Koty wyrosły na zdrowe, silne kocury.
|
|||
|
|
|
#495 | ||
|
Zakorzenienie
|
przepraszam ![]() ale sie wkurzylam wiec musialam jakos to odreagowac eh, za gapiostwo sie płąci ![]() Supcio brzusio ja od wczoraj jestem daleka od nazywania brzucha gigantem ![]() bylismy w SR i po drodze spotkalismy sie z dziewczyny z naszej grupy (tak jak my spóźniona ) no i gadka szmatka - ktory miesiac? a ona bebzun naprawde duzy, duuuzo wiekszy niz moj (ja - 35 tydz +duzę dziecię) no wiec mowie ze 35 a Ty?-"29" ![]() Ja nie mogłam uwierzyc w to, co ona mowi a ona w to, co ja mówie Eh, kochany Bartek, zawsze mozna na niego liczyć [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37829682]To ja ci mówię od razu: wywal gaziki one są w taki miernym stopniu nasączone, że absolutnie nie pomogą w suszeniu pępka. Też kupiłam i miałam też od koleżanki, więc z różnych źródeł a nie, że jedne mi się felerne trafiły. Dziadostwo [/QUOTE]Oj, nieladnie tak wyrzucac pieniazki w błoto a tak na serio, moja znajoma miala i baaardzo poelcała, kikutek odpadł po nich bardzo szybko. czeba wszystkiego spróbować ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#496 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to bylam wczoraj u ginki w sprawie tego paciorexa.
Przepisała mi globulki, 10szt, mam brac na noc. po 10 dniach brania 4 dni przerwy i znowu badanie - czy jest nadal czy poszedł w pieruny
|
|
|
|
#498 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ból wnętrzności tez mam, ale to chyba kwestia tego że Mała już wszędzie kopie, po żebrach, wątrobie , jelitach , pęcherzu no i dlatego tak wszystko boli. Cytat:
![]() Popytaj tych lekarzy co oni chcą z Tobą robić, nie ma co tak leżeć i się mećzyć w niepewności. Ale jak Cię przebadają od stóp do głów to będziesz miała pewność że wszystko z Wami dobrze No to brawa dla niego ![]() Cytat:
Miejmy nadzieję tylko że to są jego obawy a nie że mu jacyś koledzy nagadali żeby nie szedł... mojemu tak właśnie niektórzy mówią " nie idz, nie bądz pantofel,potem na żone nie bedziesz mógł patrzeć , zemdlejesz " i takie tam... Pogadaj z nim szczerze na spokojnie i może dojdziecie do jakiegoś konsensusu ![]() Cytat:
Ale rozumiem Cię, ja tez chcę już styczeń, czuje się jak bałwanek Buli, taka kuleczka tocząca się , jestem taka niezdarna, jak stara babuszka. A Ty się kuruj, oby Ci szybko przeszło Cytat:
U mnie niby wielkie ale jak ja się rozwalę plus moje kilka poduszek dookoła to tż śpi na samym brzeżku ;p Witam z rana ![]() Wczoraj się wyspałam jak nigdy a dziś już jest gorzej, obudziłam się obolała, do tego z twardym brzuchem , spać nie mogłam w nocy i jeszcze jakieś koszmary mi się śniły że mnie do jakiegoś łagru zabierają
|
|||||
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś czytałam,że leczenie przed porodem jest krotkotrwałe kurde ja już sama nie wiem w moim szpitalu jakbym miała to w trakcie porodu podają antybiotyk ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- taaa, 3 0sobowe na 2 bysmy się nie zmieścili bo TZ to kawał chlopa
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja właśnie robiłam chmurę: http://dzieciologia.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy
mam nadzieje, ze to tylko chwilowo mu sie popiętroliło i mnie jednak nie zostawi, bo wypominane by miał do konca życia- straszny ze mnie złosliwiec jest. Ja nie wiem czego on sie boi, bo przeciez nie bólu.... A tłumaczyc nie chciał, ale jeszcze nie raz wróce do tego tematu ![]() soczek sobie zrobiłam na pocieszenie ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- a teraz ide pakowac torbe Michasia ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Szaja coś dla ciebie tytułem inspiracji ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Szaja coś dla ciebie tytułem inspiracji http://izabelaart.blox.pl/html |
|
|
|
#502 |
|
Konto usunięte
|
Piękne
|
|
|
|
#503 |
|
Rozeznanie
|
Witam, póki co wpadam się tylko przywitać i zmykam do obowiązków, założyłam pranie, biorę się za obiad, będę tworzyć gołąbki.
Potem zaglądnę popatrzeć co tu naskrobałyście. Miłego dzionka wszystkim.
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta TZ nie lepszy i tak sobie wygarniamy do rana :P Cytat:
![]() Ja mam BD natural (zielony, seria chyba wycofana) i tez fajnie podlecza co nieco ![]() szaja, Ty jestes nauczycielem prawda? Slyszalas o glottodydaktyce? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-11-27 o 10:45 |
||
|
|
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ze jak ja skocze kuracje + odczekanie tych 4 dni na badanie + czekanie na ewentualne wyhodowanie tego dziada to w gruncie rzeczy bede juz mogla rodzic bo bede w 38 tyg ![]() ![]() u mnie tez podaja antybiotyk przy porodzie. zobaczymy jaki bedzie ten drugi wynik Cytat:
![]() albo sie boi ze nie da rady (i sie wstydzi do tego przyznac - no bo jak to, facet sie boi ) albo ktos "zyczliwy" naopowiadał mu jak to "przyjemnie dla oka " jest na porodówce (i se teraz bedzie wkrecał do głowy same obrzydlistwa )Innej opcji narazie nie widzę... Szkoda nerw ![]() ale w razie gdyby jednak nie dal sie namówic to po porodzie wypominac bym raczej nie wypominała - po co to Wam? Ty bedziesz wkurzona a on to bedzie bral do siebie i wtedy to moga sie narobic powazne problemy w zwiazku. kurka, tez sie musze wziac za pakowanie torby jakos nie mam weny do tego zeby tylko czasem ta wena sama do mnie w pospiechu nie zapukała Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-11-27 o 10:47 |
||
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
jak mi się chce buraczków
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, tez mi sie wydaje, ze Twoj TZ mimo wszystko sie boi...
Moj wcaz utrzymuje, ze bardzo chce przy mnie byc, ale NIE WIE, czy podola (jakby to co najmniej on mial rodzic). Chyba naogladali sie filmow i mysla, ze beda stac tam, gdzie lekarz i niemalze pomagac w odbieraniu porodu. |
|
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
bokehnie wypisuj sie ze szpitala. Niech zbadaja cie dokladnie to na pewno bedziesz spokojniejsza.
Zaraz ide szykowac sie do sr, humor dzisiaj troche lepszy. Dziewczyny fzy jak moja Ola jest juz glowka w dol to to jest normalne, ze jej ruchy czuje w zasadzie tylko w dole brzucha? Tak jakby w ogole na gorze konczynami nie ruszala.
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy w 34 tygodniu ![]() Miałam koszmarny wieczór i noc. Wieczorem tak mnie plecy pod prawą łopatką bolały, do tego góra brzucha że aż wyłam z bólu, nie mogłam wygodnej pozycji sobie znaleźć. A w nocy jakieś sensacje żołądkowe, niedobrze mi było i ból pleców dalej. Tak że spałam na raty, po 15 minut. Dziś przedostatnie zajęcia w szkole rodzenia, będzie o pielęgnacji noworodka. Wcześniej jeszcze się umówiłam z kuzynką, może ona mi coś podpowie, bo ma 6 miesięcznego szkraba. Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Witam w kolejnej części
U mnie juz tradycja jest,że w kazdym wątku piszę 2-3 wiadomosci, tempo zawrotne ale nie mam czasu za dużo, byle do połowy grudnia.Lenova bardzo ładny kącik ![]() Delicjanko brzuszek masz śliczny, taki wymiarowy ![]() Dziewczyny jak czytam ten nasz wątek to mi sie humor szybko poprawia: hope- wymiatasz (za pałę jak stąd do wieczności) ![]() Guru Bartek, ekspert od spraw ciązy też rządzi wizyte mam tak jak hope, 1o grudnia wydaje mi sie,że mój brzuch tez jest nisko, a tu dop. 28 tydzień kurde wydaje mi sie,że na wizycie od gienia dostane oper za to,że wczesniej nie poszłam na zwolnienie, a od szefa,że nie dokoncze semestru jak pojde od 10 gr. Tylko,że ja juz naprawde czuje,że do 10 maksymalnie, boli mnie to spojenie, raz mniej raz bardziej, a tam musze sie nalatac po schodach, mam 10 klas w róznych miejscach i na roznych pietrach. A tak z innej beczki, dziewczyny co sądzicie o białych łóżeczkach dla chłopców??teraz znów mi sie białe podobająi to chyba tak ostatecznie zamówiłam już wózek (roan4runner), ma byc w tym tyg, na allegro tez poczyniłam spore zakupy (400 zł poszłooo), szlafrok jednak tez kupiłam, chocby do przemieszcania sie miedzy łazienką a salą Wszystkie jestescie dzielne, a to obiadki gotujecie i sprzatacie, a to remonty prowadzicie ze spaniem w nocy jest porazka, od kilku nocy przewracałam sie tylko z boku na bok, dopiero wczoraj udało mi sie w miare normalnie zasnąć. A teraz ide ułożyć sprawdzian i przygotowac sie do lekcji. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

co to za argument "on sie boi"? czego pytam? bólu? rozrywania tyłka? a co to jego bedzie bolało czy co? przeciez porodu odbierał nie bedzie 

może to jakieś standardy szpitala
ale trochę mnie to teraz zastanowiło, czemu ci robią tak często 

a ja bidula tak się męczyłam pomiędzy nimi
nie wyobrazacie sobie poziomu mojej wscieklosci
W nocy też spać nie umiem, budzę się za każdym razem, jak mam zmienić pozycję. Na brzuchu to oczywiste, że nie mogę spać, na plecach nie umiem oddychać, na obojętnie którym boku leżę to tak jakby Ania mnie uciskała na różne narządy 
tylko cos mi sie wydaje ze malo wazy niby lekarze nic nie mowia ale w 32 prawie tyg 1360..... Troche mala nie?

biedactwo.
przepraszam