Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 09:31   #4381
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Przpraszam, że nie cytuję a wizaż szaleje, nie chce się ładować wcale.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Ja mam jutro badanie połówkowe i nie powiem- mam stresa trochę.

Poza tym od piątku cos mnie wzięło, jakieś przeziębienie czy coś i marnie się czuję. Najgorsze są noce, kiedy przez zatkany nos nie mogę oddychać A tak dbałam, żeby się dobrze ubierać i nic nie złapać, eh

Miłego dnia Wam życzę
zdrowiej jak najszybciej
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Powoli sie pakujemy do szpitala.... aaaa!
bedzie dobrze!
Stary 2012-11-27, 09:40   #4382
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

to się wrobiłam z tą colą szkoda, że tak daleko mieszkam i nie mogę być na spotkaniu, wzięłabym zgrzewkę coli w puszce
a tak w ogóle to już ustaliłyście kiedy się spotykacie?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Właśnie oglądałam "Sąd Rodzinny" i była sprawa o rozwód, bo facet zrbił testy dna i wyszło że to nie jego dziecko. A na rozprawie okazało się, że jego brat podmienił dzieci w szpitalu.
trzeba będzie pilnować swojego malucha powiem tż, że ma chodzić za dzidziusiem krok w krok

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

a ja wczoraj kupiłam kurtkę i butki zimowe płaskie bo od obcasów to mnie już skurcze łydek łapią i w ogóle nogi bolą, więc wypad udany..
pokażesz buty? gdzie kupiłaś? ja ciągle szukam i nic nie mogę znaleźć
a co do kurtki to będę miała problem, niedługo już wyrosnę z tej, co teraz mam a potem niewiadomo jaką kupić, żeby brzuch do samego końca się mieścił

pokażę Wam fajne zdjęcie rozbraja mnie ten dzieciaczek mniejsza z napisem ale bobas ekstra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 522413_392321887509278_167733577_n.jpg (42,8 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-11-27, 09:43   #4383
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ja na razie tez mieszcze sie w moje stare sukienki sprzed ciazy 34/36, jezeli sa z rozciagliwego stretchu lub wysoko odciete... choc w niektorych nie mieszcze sie po prostu w biuscie - tu mi przybylo troszke wiecej
Boziu... ja mam w pasie 98 cm...z 66 cm na wstępie. Nie mieszczę się w nic sprzed ciąży.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 09:46   #4384
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wczoraj kupiłam kurtkę i butki zimowe płaskie bo od obcasów to mnie już skurcze łydek łapią i w ogóle nogi bolą, więc wypad udany..

za to byłam z córą u okulisty bo zrobił się jej jakby jęczmień na oczku i okazało się że to gradówka.. dostałyśmy antybiotyk.. a jak się nie wchłonie (a może to trwać nawet rok!) to zabieg nacinania i czyszczenia w znieczuleniu ogólnym..
modlę się żeby nas to ominęło bo jestem przerażona po prostu..
Biedna, trzymam kciuki aby się samo wchłonęło i nie trzeba było zabiegu.

I pokaż kurtkę i buty
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 09:46   #4385
megi-megi
Zakorzenienie

Pokażę Wam mojego synka.
A w wątku cofam się dalej - jak Was nadrabiam, zawsze od tyłu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ig3.jpg (100,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-11-27, 09:52   #4386
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a to fotki (już dawno obiecane ) naszego aqua (przed pęknięciem i nowe ) :
A co to za wieloryb pływa? Ale macie wielgaśne ryby - wow.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Jako, że poruszałyście temat spania, to wiem, jak my śpimy - jedno w sypialni, a drugie zasypia z reguły, jak sobie czeka, aż Igor zaśnie Dzisiaj bohatersko ściągnęłam męża do sypialni o 1:48 Co było dalej nie pamiętam
Stary 2012-11-27, 09:55   #4387
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Boziu... ja mam w pasie 98 cm...z 66 cm na wstępie. Nie mieszczę się w nic sprzed ciąży.
w wiele rzeczy tez sie nie mieszcze, ale w bawelniane, stretchowe sukienki i bluzki owszem, zakiety tez pasuja, ale musza byc rozpiete koszule w wiekszosci za male, guziki brzydko odstaja..
tak z ciekawosci sie zmierzylam.
Przed ciaza: 89-66-88 (biodra, pas, biust)
tydzien 20: 91-88- 94
spodnie nosze ten sam rozmiar, ale ciazowe, czyli niskie z pasem

ehhh czasami tesknie za wymiarami sprzed ciazy, lubilam sie ladnie ubierac.. a teraz nosze w kolko to samo.. szkoda mi pieniedzy, by inwestowac w ciuchy na kilka miesiecy.. a te ciazowe do tanich nie naleza

czy wy tez zauwazylyscie zmiany w chodzeniu?
wydaje mi sie, ze stawiam nogi troche szerzej niz zawsze

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
ale fajny
i mama robi tez ladne zdjecia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 10:00   #4388
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
śliczny,słodziutki !
Stary 2012-11-27, 10:01   #4389
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
wPrzed ciaza: 89-66-88 (biodra, pas, biust)
tydzien 20: 91-88- 94
spodnie nosze ten sam rozmiar, ale ciazowe, czyli niskie z pasem
Ja wczoraj się mierzyłam: 94-98-97
Przed ciążą jakoś tak: 88-66-87... mam wrażenie, że już zawsze będę wielorybem....
Stary 2012-11-27, 10:01   #4390
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
fajny

Cytat:

ide na pociag papap. piszcie duzo

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:09   #4391
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Chyba musze sobie odpuścić Tutka dostałam meila że Tutki są tylko w Rzeszowie i Krośnie a to mi całkiem nie po drodze

Cytat:
Co do wózków to ja już też raczej zrezygnowałam z Tako czy Tutka bo nie mam gdzie go obejrzeć. No chyba że jeszcze uda mi się używanego gdzieś dorwać.
I ostatnio wpadł mi w oko w Smyku taki:
http://allegro.pl/3w1-super-lekki-wo...795198964.html
i nawet wydawał się dosyć fajny i nie duży a ja też z tych niskich 160cm więc oglądam się za zgrabniejszymi.
uzywany raczej ciężko bo są z 2012 więc jeszcze nikt nie sprzedaje... ja nawet nie widzialam zdjęcia używanego. Jeszcze miałam nadzieje że moze na miescie go zobacze u kogoś ale raczej nie ma szans
co do espiro który wkleiłaś to był mój typ razem z tutkiem ale niestety ostatnio go oglądałam w sklepie i spacerówka nie rozkłada się na prosto... tylko pod kątem a to dla maluszka w wieku 6 miesięcy gdzie całe lato/jesień bedzie spał na spacerach się nie nadaje. Dla mnie ogromna wada, chociaz jest piękny, i malutki, zgrabniutki
własnie jak go oglądałam to obok stał ten coletto i chciałam go odsunąć, wtedy tak leciutko zaczął się prowadzić i się nim zainteresowałam

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ja też z tych małych i tym razem szukam małego i lekkiego wózka- przyjdzie mi go znosić z 3 pietra- więc wolałabym żeby kręgosłup został w całości.I chciałabym małe kółka i żeby mało miejsca w bagażniku zajmował, tak żeby wyjeżdżając na wakacje zmieścił się i wózek i bagaże.

Dzień dobry
Ja dokładnie tak samo i dlatego ten Coletto Marco Polo się idealnie nadaje, jest najlżejszy z tych wszystkich wózków bo 11-12kg i składa się na maciupeńki że chyba do każdego bagażnika wejdzie(bo ja mam małe autko). Także polecam, jak będziesz oglądac wózki to koniecznie o niego zapytaj.

Cytat:
Na pocieszenie Ci powiem, że wczoraj Kalina też długo była spokojna. Wczesnym popołudniem zorientowałam się, że nie czułam jej ruchów... usiadłam sobie, pogadałam do niej i ofkors dźgnęłam ją palcem Od razu w czeluściach pojawił się ruch, delikatny i leniwy, ale był. Za to wieczorem musiała wyładować zmagazynowaną energię... Aż zasnąć nie mogłam. Uwielbiam te jej giglaczki
Zazdraszam gadania do brzucha bo ja nie umiem TŻ cos tam gada ale ja nic a nic, niemowa normalnie.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Napisze Wam dla rozbawienia co mój kochany mężulek powiedział. Spytał się jak dziecko pobiera pokarm, odpowiedziałam, że przez pępowine. Na co od bardzo zdziwiony i wystraszony stwierdził, że powinnam wolniej jeść i lepiej przeżuwać pokarmy skoro je przez pępowine, żeby za duży kawałek jej się nie trafił
haha dobry jest
a swoją drogą jak to jest? Bo przecież jak wypije/zjem coś słodkiego to maly odrazu się rusza bo podobno ma wody płodowe słodkie.. no a jak nie przez pempowine to przez co to się dostaje?

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
No tak jak mówiłam, jakiś czas temu też go tam nie było, bo koleżanka pojechała specjalnie żeby go obejrzeć i wróciła z niczym.
Ja napisałam do tutka na profilu fb, pani mi odpisała że sprawdzi gdzie w małopolsce są do obejrzenia ich wózki i mi odpowie. Pożaliłam się, na kiepską dostępność ich produktów na południu polski.Może coś to poskutkuje i uda się gdzieś w pobliżu pooglądać Tutki. Ja narazie tutki mam na 1 miejscu. Potem Navington Corvet, ale z jego dostępnością też bez szału, na allegro kiepściutko.
Tak jak napisałam na początku.. ze strony Tutka odpisali że w Rzeszowie i Krośnie a nie ma szans żebym się tam wybierała... Jeszcze na mapie widziałam że Nowy Targ więc ewentualnie tam, ale napisze do nich meila i się zobaczy...
u mnie w sklepie jest navington cadet ale corveta to nawet na allegro nie ma tak to jest, wymarzyłyśmy sobie wózki a teraz mamy wała

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:19   #4392
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
Jaki kochany
A wiecie że prawie zdecydowaliśmy się na imie do brzucha mówimy po imieniu ale jeszcze troszkę się wahamy.
A więc nr1 to Igorek, zastanawiamy się jeszcze nad Filipem...

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chyba musze sobie odpuścić Tutka dostałam meila że Tutki są tylko w Rzeszowie i Krośnie a to mi całkiem nie po drodze
Poważnie? A pisali w jakim sklepie bo obeszłam Smyki, Toys r us i nie było więc ciekawe w jakim sklepie go mają? To polecę oglądnąć
Stary 2012-11-27, 10:20   #4393
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.

Cytat:
Jaki kochany
A wiecie że prawie zdecydowaliśmy się na imie do brzucha mówimy po imieniu ale jeszcze troszkę się wahamy.
Ładne imię ! Podoba mi się i jedno i drugie

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Raaany, ale słaba dystrybucja tych wózków, jak im się w ogóle udaje coś sprzedawać, chyba że ludzie kupują w ciemno
Stary 2012-11-27, 10:21   #4394
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
Cudowny!

Ja mam dziś dzień relaksu- leżę, tyję, czytam Potter`a i Komnatę Tajemnic. Jednak lokator mojego brzucha ma inne plany i postanowił dziś skopać mamę. Gapiłam się więc przez chwilę jak mój brzuch dziwnie się rusza
Rocznicowo zrobiłam wczoraj dla męża Kopiec Kreta i wciągnęliśmy już połowę. Jednak dziś biedny idzie grać od 14stej do 19stej jak nie dłużej więc romantyczny wieczór we dwoje szlag by trafił...
Kurczę, tak brakuje mi takiego dnia dla nas. Jak mamy wolny weekend, to albo jego rodzice, albo dziadkowie nas zapraszają i oczywiście musimy iść; albo on gra i siedzę sama w domu. Dobija mnie to strasznie.
Staram się jak mogę- sprzątam, piorę, gotuję, a nawet jak mi się nie chce to się maluję by było cudownie jak wraca, a i tak ...dupa.
Rozpoczyna się też sezon "Co chcesz pod choinkę?" i kompletnie nie mam pojęcia co bym chciała. Jednak lepiej jest coś wymyślić, bo kiedyś sprezentował mi elektroniczną ramkę na zdjęcia, którą odpaliłam 3-4 razy. Chłopak się stara no, ale czasem nie wychodzi...

Mamuśki, a Wy macie już jakieś świąteczne listy do Mikołaja? Szukam inspiracji....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:23   #4395
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
Jeju jaki śliczny

Cytat:
Dzień dobry

haha dobry jest
a swoją drogą jak to jest? Bo przecież jak wypije/zjem coś słodkiego to maly odrazu się rusza bo podobno ma wody płodowe słodkie.. no a jak nie przez pempowine to przez co to się dostaje?

No to naprawdę lipa z tymi Tutkami jakoś bardziej na północy chyba są rozreklamowane.

A co do karmienia to też się zastanawiam, jak to możliwe tak szybko niby dociera słodki smak do dziecka??
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:25   #4396
Mi6ka
Rozeznanie

Dziewczyny, wczoraj byla wizyta. Wszystko ok Widzialam, jak moja dzidzia ziewa Taki mega ziew na cala buzke. Moje serduszko. No plci dalej nie mamy na 100% bo w tym ulozeniu slabo widac bylo. No to nic, niby chlopak, ale pewnosci nie ma 17 grudnia nastepna wizyta to moze zrobi nam prezent na wigilje i sie calkeim pokaze

A zobaczcie w ogole to http://deser.pl/deser/1,111858,12922...mentujaca.html mega slodkie, malo sie nie poplakalam
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:26   #4397
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Rozpoczyna się też sezon "Co chcesz pod choinkę?" i kompletnie nie mam pojęcia co bym chciała. Jednak lepiej jest coś wymyślić, bo kiedyś sprezentował mi elektroniczną ramkę na zdjęcia, którą odpaliłam 3-4 razy. Chłopak się stara no, ale czasem nie wychodzi...

Mamuśki, a Wy macie już jakieś świąteczne listy do Mikołaja? Szukam inspiracji....
Ja kompletnie nie mam pomysłu...u nas w rodzinie moja mama wywiesiła kartkę na lodówce i każdy się wpisuje co by chciał...

Ja nie wiem czy chcieć coś dla siebie, do mieszkania czy może już dla dziecka?
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:27   #4398
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
j
Też się z brzuszkiem czuję atrakcyjna Tym bardziej, że Tż nie szczędzi mi komplementów
Ja niestety tego nie mogę powiedzieć..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ciuszki Michałkowe
Super, sodnie i buty bombowe.

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
wi
my jutro na usg!!! ciekawe czy dowiemy się co nam pływa w brzuszku - obstawiajcie!!!
u nas nadal 6osób
Chłopczyk, na naszym wątku szanse na dziewczynkę znikome

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
n
hm..z tego co ja zauwazyłam to standardowe łóżeczko do 120cm i ja właśnie takie chce
Ja też łóżeczko 120cm (planuje na allegro zamawiać)
I pościel też 120cm

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
Słodziak, zakochać się można

Cytat:
Dzień dobry

uzywany raczej ciężko bo są z 2012 więc jeszcze nikt nie sprzedaje... ja nawet nie widzialam zdjęcia używanego. Jeszcze miałam nadzieje że moze na miescie go zobacze u kogoś ale raczej nie ma szans
co do espiro który wkleiłaś to był mój typ razem z tutkiem ale niestety ostatnio go oglądałam w sklepie i spacerówka nie rozkłada się na prosto... tylko pod kątem a to dla maluszka w wieku 6 miesięcy gdzie całe lato/jesień bedzie spał na spacerach się nie nadaje. Dla mnie ogromna wada, chociaz jest piękny, i malutki, zgrabniutki
własnie jak go oglądałam to obok stał ten coletto i chciałam go odsunąć, wtedy tak leciutko zaczął się prowadzić i się nim zainteresowałam

Ja dokładnie tak samo i dlatego ten Coletto Marco Polo się idealnie nadaje, jest najlżejszy z tych wszystkich wózków bo 11-12kg i składa się na maciupeńki że chyba do każdego bagażnika wejdzie(bo ja mam małe autko). Także polecam, jak będziesz oglądac wózki to koniecznie o niego zapytaj.

Zazdraszam gadania do brzucha bo ja nie umiem TŻ cos tam gada ale ja nic a nic, niemowa normalnie.

Tak jak napisałam na początku.. ze strony Tutka odpisali że w Rzeszowie i Krośnie a nie ma szans żebym się tam wybierała... Jeszcze na mapie widziałam że Nowy Targ więc ewentualnie tam, ale napisze do nich meila i się zobaczy...
u mnie w sklepie jest navington cadet ale corveta to nawet na allegro nie ma tak to jest, wymarzyłyśmy sobie wózki a teraz mamy wała
Mi też dziś pani odpisała, że w Krośnie są dostępne, ja mam taką odległość do Krosna jak do Krk także pewnie jak nic innego mi się nie umyśli to się przejadę zobaczyć. No w ostateczności wezmę Grandera bo jego widziałam u koleżanki. Ale ten Ambero mnie teraz zainteresował i jego bym chciała zobaczyć.
A co do gadania do brzucha, ja też nie potrafię jakaś dziwna jestem...

Dziś idę odwiedzić przyjaciółkę w szpitalu, bo w sobote Julcie urodziła Muszę tylko jakąs kartkę gratulacyjną po drodze zakupić, myśle też nad jakimś drobiazgiem dla niej, ale nie wiem czy zdąże. A dla Julci to cos zakupie jak już będe ich w domu odwiedzać.

Edytowane przez Chanel_Coco
Czas edycji: 2012-11-27 o 10:29
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:35   #4399
Malpka
Zakorzenienie

dziewczyny jest petycja o dłuzszy urlop macierzyński można się pod nia podpisać

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 10:36   #4400
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki rozmiar pościeli wybieracie dla swoich Maluszków? ja się zastanawiam nad rozmiarem 135x100 i 120x90?
ja taką standardową 120x90

Cytat:
ja na początku, zanim brzuszek się pojawił zakupiłam jedną o rozmiar większą (niż zwykle) tunikę i myślałam, że już tylko coraz większe namioty będę kupować Ale im brzuszek zaczął robić się większy, tym bardziej się przekonywałam, że zdecydowanie lepiej wyglądam w rzeczach podkreślających brzuch Więc żadnych wiekszych rzeczy nie kupuję, a w sumie to nadal spokojnie mieszczę się w tunikach i sukienkach w rozm. 34/36, tj. sprzed ciąży Ciązowe póki co nabyłam tylko rajstopy no i dziś 3 pary legginsów na all A, no i kurtkę - ale to gdzieś za miesiąc dopiero zacznę ją nosić
Też się z brzuszkiem czuję atrakcyjna Tym bardziej, że Tż nie szczędzi mi komplementów

to się niby nazywa "na łyżeczki"

A co do rozmiaru pościeli, to ja zdecydowanie 120x90 zakupię
Świetni sa Ci nasi TŻci ja też myślałam że będę chodzić w jak najszczerszych a okazało się że dużo ładniej i o dziwo zgrabniej mi w dopasowanych ubraniach. A TŻ ciągle mi mówi że bije odemnie jakiś nieznany seksapil i pociągam go jeszcze bardziej niż przed ciążą tylko że my mamy zakaz więc sobie nie poużywamy z tego stanu
czasami to się obawiam że po porodzie mimo używania nie będę go pociągała aż tak nadzwyczajnie jak teraz
ale przynajmniej mam pewność że będę go pociągać poprostu

Cytat:
dragusia - mój tż to ogólnie paranoik he,he z każdym dzieckiem miał takie obawy.... i takie pomysły .... faktem jest ,że od razu po porodzie kładli mi dziecko na brzuchu a ono czołgało się do piersi i tak to trwało jakis czas - miałam czas aby się przyjrzeć potem obmyli i dokładnie mi pokazali .. poznałałabym swoje i już . Choć faktem jest też ,że zakładają te opaski z danymi matki na rączkę i nóżkę -a jak mi raz wzięli ninkę do kąpieli to przywieżli z suniętą opaską....
Ale najgorsze zaczęło się przy odwiedzinach - wszystkich zamęczał pytaniem " do kogo podobne???" :mdlej
właśnie mam takie pytanie bo rodzi się w koszulce prawda? To oni wkładają to dziecko pod koszulkę i Ty ją odsuwasz do góry odsłaniając piersi, czy kładą Ci dziecko na koszulke a Ty sobie jakoś radzisz żeby mu pierś dać? Bo wiesz ja tam nigdy nie rodziłam, więc głupie pytania mam

Cytat:
znaczy może być tak że pójdziesz do gina przed samym porodem i powiem Ci że dzidzia waży 3900, a pójdziesz do szpitala i powiedzą Ci że waży 4500, a urodzi się 3700
Ja jutro idę na nieplanowaną wizytę do gina :/miałam w środę iść na glukozę, niestety pójdę bez wyniku i potem najwyżej doniosę, wczoraj miałam silny ból podbrzusza, dziś to samo, wzięłam 2 nos-py i średnio pomogły. Leżę i jest w miarę ok, ale chodzenie to ból bardzo silny :/
Na dodatek te słabe ruchy dzisiaj, wolę iść i sprawdzić czy wszystko ok.
Trzymam kciuki

co do wagi to moja siostra miała taką głupią sytuacje... miała rodzić w okolicach wigilii i przed świętami miała USG w szpitalu dziecko 2000g i że niby nie tyje i nie przybiera wogole... powiedzieli że cesarka bo nie ma po co trzymać dziecka na siłe, ale jej lekarz sie przeciwstawił więc potrzymali ją pare dni i nic. więc się wypisała pod nadzorem swojego lekarza na święta do domu... po sylwestrze wróciła do szpitala i urodziła naturalnie 7stycznia, waga 3000g, także opłacało się zaryzykować...

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Moja babcia jest w stanie krytycznym, takie czekanie na śmierć i bezsilność jest nie do opisania
Ojej przykro mi

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Przpraszam, że nie cytuję a wizaż szaleje, nie chce się ładować wcale.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Ja mam jutro badanie połówkowe i nie powiem- mam stresa trochę.
To trzymam kciuki !!

Cytat:
a mnie się podoba..

za to byłam z córą u okulisty bo zrobił się jej jakby jęczmień na oczku i okazało się że to gradówka.. dostałyśmy antybiotyk.. a jak się nie wchłonie (a może to trwać nawet rok!) to zabieg nacinania i czyszczenia w znieczuleniu ogólnym..
Fajnie że Ci się podoba w Europie wypatrzyłam
trzymam kciuki żeby córci oczko wyzdrowiało

Cytat:
Jaki kochany

Poważnie? A pisali w jakim sklepie bo obeszłam Smyki, Toys r us i nie było więc ciekawe w jakim sklepie go mają? To polecę oglądnąć
za imie, my imie mamy od początku a do brzucha nie gadamy, tzn ja nie gadam wogole a TŻ per "syneeeekk tu TATA"
na mapie strony są zaznaczone http://www.tutek.pl/gdzie-kupic i pisze że to "P.P.H Saxon-Wiesław Skiba" z internetu wyszukałam że to ten sklep
http://saxon.ipr.pl/ jak zobaczysz, to koniecznie daj znać dokładnie jaki jest

Dziewczyny jak dziecie rusza się w dwóch miejscach jednocześnie to jakim cudem? Mi się wydaje że u góry kopie mnie nogami a na dole pierze głową poprostu ale nie wiem czy dobrze myśle
i macie takie uczucie jakby was kopał w miedzynogi? Bo mi robi takie wibracje czasami i to bardzo dziwne uczucie jest, jakby wibracje w pochwie

a i co z rozstępami? Bo mi na piersiach wyskoczyły takie malusie różowe żyłki.. TŻ mowi że to nawet podobne do rozstepow nie jest ale mi się wydaje że to rozstępy tylko malutkie a nie koniecznie grube paski
pod światło ich nie widać ale w cieniu bluzki bardzo

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-27, 10:36   #4401
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
ja tez po wizycie z jednej strony jestem bardzo szczesliwa ze wrociłam do domu i usłyszałam serce babla ale z drugiej strony nie wyglada to za ciekawie wyszło białko podwyzszone w moczu i gdyby ze lekarz jest tata mojej przyjaciólki to bym znów wyladowała na patologii ciązy za tydzien kontrola ale juz bedzie inny lekarz:/
oby wszystko się ułożyło

Cytat:
Napisze Wam dla rozbawienia co mój kochany mężulek powiedział. Spytał się jak dziecko pobiera pokarm, odpowiedziałam, że przez pępowine. Na co od bardzo zdziwiony i wystraszony stwierdził, że powinnam wolniej jeść i lepiej przeżuwać pokarmy skoro je przez pępowine, żeby za duży kawałek jej się nie trafił
ach ci faceci

Cytat:

a to fotki (już dawno obiecane ) naszego aqua (przed pęknięciem i nowe ) :
wow jaka rybaaa

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadłam się pochwalić!
Będę miała Syna!!!!
za synka

Cytat:

ciuszki Michałkowe
fajne ciuszki

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Z miłych rzeczy- wczoraj wieczorem leżeliśmy z tż godzinę z rękami na brzuszku, bo malutki dawał pokaz akrobacji raz chyba nawet salto zrobił, takie to mocne było
zastanawiam się jak on tam daję radę się ruszać, przecież już nie jest taki malutki żeby sobie swobodnie pływać. z drugiej strony patrząc na mój brzuch to zrobił sobie sporo miejsca

Druga miła rzecz (choć trochę stresująca) - mam dziś wizytę więc proszę o kciuki. Badań nie kazał żadnych robić, więc pewnie będzie tylko usg i może te bolesne macanie na fotelu o którym ostatnio wspominałyście
dla akrobaty
za wizytę

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Moja babcia jest w stanie krytycznym, takie czekanie na śmierć i bezsilność jest nie do opisania
Bardzo mi przykro, i wiem co czujesz sama dopiero co straciłam Babcię

Cytat:

za zakupy
oby antybiotyk zadziałał, i nie trzeba było zabiegu

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
ale mały przystojniaczek

Hej laseczki
nie nadrobiłam wczoraj bo coś wizaż fixował...
A dziś byłam z pieskami na szczepieniu, wróciłam wypiłam kawkę, nadrobiłam a teraz zmykam ziemniaki obrać i ugotować bo robimy z mamą kluski śląskie i sosik z mięskiem i pieczarkami.
no i oczywiście ciąg dalszy porządków...
Ale zaglądać będę
Stary 2012-11-27, 10:37   #4402
Luna0
Zakorzenienie

i na ich stronie są i grandery i ambero także pewnie będą, obejrzyj koniecznie bo jak coś to będę liczyć na Twoją opinie

ten espiro co patrzyłaś też jest więc możesz powiedzieć żeby CI pokazali jak się spacerówka rozkłada

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-27, 10:37   #4403
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
śliczny - Przystojniak
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:45   #4404
pani22ka
Zakorzenienie

Megi, synek bardzo przystojny. A oczy.... przepiekne...

Dobra, uciekam.
Trzymajcie sie Kochane!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:47   #4405
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
ja na początku, zanim brzuszek się pojawił zakupiłam jedną o rozmiar większą (niż zwykle) tunikę i myślałam, że już tylko coraz większe namioty będę kupować Ale im brzuszek zaczął robić się większy, tym bardziej się przekonywałam, że zdecydowanie lepiej wyglądam w rzeczach podkreślających brzuch Więc żadnych wiekszych rzeczy nie kupuję, a w sumie to nadal spokojnie mieszczę się w tunikach i sukienkach w rozm. 34/36, tj. sprzed ciąży Ciązowe póki co nabyłam tylko rajstopy no i dziś 3 pary legginsów na all A, no i kurtkę - ale to gdzieś za miesiąc dopiero zacznę ją nosić

to się niby nazywa "na łyżeczki"

A co do rozmiaru pościeli, to ja zdecydowanie 120x90 zakupię
Matko i córko! W ciązy nosicie rozmiar 34?!! zazdroszczę, mój teraz jest bliższy 44;p Już ze 4 pudła spakowane z napisem "ubrania chude sprzed ciązy" leżą w suterynie;p Nawet w kożuszek zimowy sie nie dopinam...
Co do łyżeczek to wiem, ale jakoś żółwiki brzmią słodko

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle z pytaniem dziewczyny czy wam na genetycznym między tym 12 a 13+6 mierzono właśnie długość kości nosowej i kości udowej?? Bo z tego co pamiętam to mi mówił ale czy mierzył pojęcia nie mam mówił że jest.
A wczoraj rozmawiałam z tż kuzynką i ona mówiła że przy 1 jak i 2 ciąży (a każdą u innego lekarza prowadziła) na pierwszym genetycznym to nawet nie zaczynali mierzenia od NT tylko od własnie kości nosowej, później NT no i na końcu długości kości udowej. Bo podobno te 3 obmiary są najważniejsze na tym pierwszym genetycznym sama już nie wiem.
Ja nie miałam genetycznych w ogóle, na usg chyba w 14 tyg powiedziała ginka, ze nos jest- widac gołym okiem...uda mierzyła dopiero w 18 tygodniu.

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
śliczny

strippi- a jak jest ten twój ból? Bo mnie dzis w nocy znów złapał, zaczyna sie nisko nad kością ogonową i promieniuje w kierunku brzucha- odczuwam go jak ból miesiączkowy taki lekki. Dziś po 2 no-spach dopeiro preszło i łapie mnie zazwtczaj w nocy. I ostatnio byłam na USG i ginekologowi móię, że mam takie bóle, to powidział, że na USg wszystko ok i mam brac no-spę albo jakis inny lek- nie pamiętaqm nazwy... Mam andzieję, ze z szyjką też ok, wizyta dopiero 11.XII. Dziś na czczo Kacper szlaał, az miło nawet nie chciało mi się wstawac na śniadanie
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:52   #4406
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzięki Dziewczyny za odpowiedź aż skoczyłam do domu zobaczyć i na szczegółowym wydruku z usg mam coś takiego jak NBL może to NB tylko inaczej oznaczone bo nigdzie w necie nie mogę doszukać skrótu NBL który widnieje u mojego ginka pod NT to może to wymiar kości, ale ważne że jest
Już powiedziałam wszystkim dookoła, że mają przy mnie nie mówić takich rzeczy bo ja się stresuję, schizuję i w ogóle

Dziękuję za gratulacje z okazji kopniaczków rano w pracy chyba też to było to ale pewności nie mam ale coś zaczynam czuć

Ponadto martwię się bo Ptaszysko się nie odzywa Odezwij się Kochana co tam u Was ściskam gorąco
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:52   #4407
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
ale słodziak!

Cytat:
wydaje mi sie, ze stawiam nogi troche szerzej niz zawsze
no ja tez czasem mam takie wrazenie ale często jak dlugo chodze to mnie strasznie pachwiny bolą i chyba wtedy tak jakoś dziwnie zaczynam isc

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj byla wizyta. Wszystko ok Widzialam, jak moja dzidzia ziewa Taki mega ziew na cala buzke. Moje serduszko. No plci dalej nie mamy na 100% bo w tym ulozeniu slabo widac bylo. No to nic, niby chlopak, ale pewnosci nie ma 17 grudnia nastepna wizyta to moze zrobi nam prezent na wigilje i sie calkeim pokaze
za wizyte

Cytat:
Ja nie wiem czy chcieć coś dla siebie, do mieszkania czy może już dla dziecka?
weź dla siebie póki możesz zobaczysz że później bedzie ci szkoda wydac na siebie i wszystko dla dziecka bedziesz kupowac
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:53   #4408
Luna0
Zakorzenienie

Ciekawe jak Ptaszysko, mam nadzięję że wszystko ok...

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-27, 10:54   #4409
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ja poprosiłam o pendriva 32Gb ponieważ mam na kompie masę zdjęć (uwielbiam je robić) a konkretnie ponad 26Gb i chciałabym je trzymać na pendrivie bo w razie jakiejś awarii kompa, zebym ich nie straciła.

Cytat:
za imie, my imie mamy od początku a do brzucha nie gadamy, tzn ja nie gadam wogole a TŻ per "syneeeekk tu TATA"
na mapie strony są zaznaczone http://www.tutek.pl/gdzie-kupic i pisze że to "P.P.H Saxon-Wiesław Skiba" z internetu wyszukałam że to ten sklep
http://saxon.ipr.pl/ jak zobaczysz, to koniecznie daj znać dokładnie jaki jest
Ooo nawet nie wpadłabym na to że w tym sklepie są wózki, zawsze myślałam, ze tylko wszelkie akcesoria dla dzieci. Może jutro będę w tamtych okolicach to podejdę zobaczyć.
Stary 2012-11-27, 10:54   #4410
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jeżuuuu ja tu żarem pod siebie robie... ale fakt! przygoda, przygoda kazdej chwili szkoda. pierwsza bedzie przygoda z wenflonem (raz w zyciu mialam zakladany, a pani probowala z 5 razy...). jak nie zemdleje to bedzie gites...
wenflon-mój koszmar nigdy nie miałam, ale słabo mi się robi jak widzę u kogoś założony

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
fajniutki dziewuchy będą za nim szaleć

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
ale to chyba na 3d było widac te ziewanie? czy na takim zwykłym też można zobaczyć?

Cytat:
Dziewczyny jak dziecie rusza się w dwóch miejscach jednocześnie to jakim cudem? Mi się wydaje że u góry kopie mnie nogami a na dole pierze głową poprostu ale nie wiem czy dobrze myśle
i macie takie uczucie jakby was kopał w miedzynogi? Bo mi robi takie wibracje czasami i to bardzo dziwne uczucie jest, jakby wibracje w pochwie

a i co z rozstępami? Bo mi na piersiach wyskoczyły takie malusie różowe żyłki.. TŻ mowi że to nawet podobne do rozstepow nie jest ale mi się wydaje że to rozstępy tylko malutkie a nie koniecznie grube paski
pod światło ich nie widać ale w cieniu bluzki bardzo
nie wiem jakim cudem, ale mój tez takie cuda potrafi Mi się wydaje, że może z jednej strony nogami a z drugiej rękami naparza... i też czasem między nogi kopie. parę dni musiał siedzieć gdzieś nisko bo właśnie czułam te wibracje między nogami, jakby mi jakieś gazy buszowały i bąbelki pękały

a co do Twoich kreseczek to może popękane naczynka?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości