Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 10:55   #4411
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

i wrzucę Wam fotkę z 9 listopada bo siostra nalegała to szybko zeskanowałam w pracy więc bez rewelacji moja córcia (każdy twierdzi że to z boku to warkoczyk a zdjęcie gin robił też szybciutko w nagrodę że płeć poznaliśmy)
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf S45C-201071523091.pdf (899,2 KB, 77 załadowań)

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2012-11-27 o 10:56
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:56   #4412
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Megi, synek bardzo przystojny. A oczy.... przepiekne...

Dobra, uciekam.
Trzymajcie sie Kochane!
Ty też się trzymaj. Czekamy na Ciebie
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:56   #4413
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

u mnie w szpitalu przy porodzie rodzinnym może być tylko jedna osoba na sali..
można się zmieniać ale razem równocześnie być przy rodzącej nie..

żeby było dobrze i za szybki powrót do domku..

i

a mnie się podoba..

hihi..

to na pewno dzidzia..

bardzo współczuję.. trzymajcie się..

a ja wczoraj kupiłam kurtkę i butki zimowe płaskie bo od obcasów to mnie już skurcze łydek łapią i w ogóle nogi bolą, więc wypad udany..

za to byłam z córą u okulisty bo zrobił się jej jakby jęczmień na oczku i okazało się że to gradówka.. dostałyśmy antybiotyk.. a jak się nie wchłonie (a może to trwać nawet rok!) to zabieg nacinania i czyszczenia w znieczuleniu ogólnym..
modlę się żeby nas to ominęło bo jestem przerażona po prostu..
Joanna ja napiszę ci tak. żaden rok czasu !!! przepraszam za brutalność ale mnie się zrobiła gradówka kiedyś a dzieckiem nie jestem. myślałam tak jak ty wchłonie się, zresztą to samo mi okulista mówił że się wchłonie ..... po pół roku sie nie wchłonął ja dalej chodzilam. poszłam do innego okulisty tylko dlatego ze slub mialam miec. lekarka powiedziała ze prawie mi powiekę dolną przebiła gradówka, od razu do usunięcia. zabieg raz dwa nie było problemu. potem się dopiero zaczęlo. jak moje oko po takiej długiej walce z gradówką było tak osłabione że 3 godziny po zabiegu jechałam z powrotem bo nie widzialam nic na oko i czułam sie jakby mi ktoś szpilki w gałkę wbijał. skończyło się na antybiotyku zwolnieniu i mocnych srodkach przeciwbolowych także nie czekaj. bo najlepszy dowód mój mąz. też mu się zrobila. mając na uwadze moje doświadczenia - od razu okulista, antybiotyk i jedna b. wazna rzecz rozgrzewaj to, okłady z herbaty, z jajka (bo dłuzej trzyma ciepło) u nas się sprawdziło tez pocieranie 3-4 razy dziennie obrączką i mu zeszło ! także wierzę że u was też zejdzie tylko nie czekaj. kontrole i rozgrzewanie i maści.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:56   #4414
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
i na ich stronie są i grandery i ambero także pewnie będą, obejrzyj koniecznie bo jak coś to będę liczyć na Twoją opinie

ten espiro co patrzyłaś też jest więc możesz powiedzieć żeby CI pokazali jak się spacerówka rozkłada
Co do espiro to byłam pewna że się rozkłada całkowicie spacerówka. Pisało że rozkładana ale pewnie tak jak mówisz nie do końca na płasko.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 10:56   #4415
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

właśnie mam takie pytanie bo rodzi się w koszulce prawda? To oni wkładają to dziecko pod koszulkę i Ty ją odsuwasz do góry odsłaniając piersi, czy kładą Ci dziecko na koszulke a Ty sobie jakoś radzisz żeby mu pierś dać? Bo wiesz ja tam nigdy nie rodziłam, więc głupie pytania mam

Dziewczyny jak dziecie rusza się w dwóch miejscach jednocześnie to jakim cudem? Mi się wydaje że u góry kopie mnie nogami a na dole pierze głową poprostu ale nie wiem czy dobrze myśle
i macie takie uczucie jakby was kopał w miedzynogi? Bo mi robi takie wibracje czasami i to bardzo dziwne uczucie jest, jakby wibracje w pochwie

a i co z rozstępami? Bo mi na piersiach wyskoczyły takie malusie różowe żyłki.. TŻ mowi że to nawet podobne do rozstepow nie jest ale mi się wydaje że to rozstępy tylko malutkie a nie koniecznie grube paski
pod światło ich nie widać ale w cieniu bluzki bardzo

Moja koleżanka jak rodziła w czerwcu to ściągnęła koszulę i rodziła nago bo było jej tak gorąco:P

Co do ruchów to moja dzidzia mnie chyba nóżką kopie z prawej strony a uderza ręką z lewej po przeciwnej stronie...No ale już ma ponad 30cm więc wszystko możliwe.

Też na piersiach mi wyskoczyły malutkie rozstępy na brzuchu nic i mam nadzieje, że tak zostanie.

Cytat:
i na ich stronie są i grandery i ambero także pewnie będą, obejrzyj koniecznie bo jak coś to będę liczyć na Twoją opinie

ten espiro co patrzyłaś też jest więc możesz powiedzieć żeby CI pokazali jak się spacerówka rozkłada
Jak dla mnie Ambero bije Grandera na głowe:P jest zgrabniejszy, mniejszy, ładniej wykończony i ma lepsze amortyzatory. Jakbyś brała w ciemo to bierz Ambero

-----------------------------
Tatko maluje pokój dla małej. Ale farba wyszła o wiele ciemniejsza niż miała być!! Czekam na efekt końcowy ale jak na razie to średnio to widze
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 11:05   #4416
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Trudne to wszystko, ale wiem, że niestety każdego z nas to prędzej czy później spotka, taka jest kolej rzeczy.

Wiecie co, ja wyczytałam, że ten test obciążenia glukozą wykonuje się między 24 a 28tygodniem, a ja będę w 22, czy wynik będzie ok?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 11:07   #4417
myaja
Rozeznanie

wrrrrr... nienawidzę takich dni jak wczoraj i dziś
ehhhh... a dziś to już w ogóle przy☠☠☠*ałam jak dzik w sosnę
trudno, z skruszoną głową poszłam do dyrektora przyznać się że zawaliłam, a ten że właściwie to nic się nie stało bo to nie ja a ktoś w delegaturze zawinił ... noooo myślałam że przy wydechu nie pozostawiłam sobie tlenu do oddychania ... szkoda tylko, że ja miałam w tym czasie jakieś 3 stany przed zawałowe

dziś mam jakieś ataki gorąca i ... głodu jezu nie wiem co mi się dzieje, nigdy tak nie miałam... jest 12sta a ja dosłownie wchłonęłam dwie drożdżówki z makiem, bułkę z szynką, jabłko, batonik milky way, wypiłam puszkę pepsi, 2 herbaty i dalej mi mało ... czuję że ok 14tej umrę w objęciach 'spucenia' przejedzenia ... ehhhh... a tu już +6kg od początku ciąży i jesteśmy w połowie 23tc!!! ...

co do obstawiania chłopak vs. dziewczynka i jutrzejszego usg
do godz 11:47 głosy wyglądały następująco:
7 głosów chłopczyk, 0 głosów dziewczynka

nagrodą jest buźka z brawami na CAŁE 5 linijek!!!

ciekawe tylko czy się smyk 'nie zamknie w sobie'
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 11:10   #4418
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Będę przekorna i postawię na dziewczynkę

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 11:19   #4419
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Moja koleżanka jak rodziła w czerwcu to ściągnęła koszulę i rodziła nago bo było jej tak gorąco:P
A że tak zapytam co z biustonoszem?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 11:27   #4420
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
wenflon-mój koszmar nigdy nie miałam, ale słabo mi się robi jak widzę u kogoś założony
to też mój koszmar... w maju miałam pierwszy raz i od tamtej pory to już horror dwa tygodnie miałam spuchniętą ręke i siniaka po nim... nienawidze!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
i wrzucę Wam fotkę z 9 listopada bo siostra nalegała to szybko zeskanowałam w pracy więc bez rewelacji moja córcia (każdy twierdzi że to z boku to warkoczyk a zdjęcie gin robił też szybciutko w nagrodę że płeć poznaliśmy)
ale cudoo

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Co do espiro to byłam pewna że się rozkłada całkowicie spacerówka. Pisało że rozkładana ale pewnie tak jak mówisz nie do końca na płasko.
no niestety, bo fajny wozeczek... rozkałda się tak jak spacerwki parasolki (czyli tak pol leżąco) ale płasko to napewno nie jest... no nie nadaje sie dla takiego maluszka

Cytat:
Jak dla mnie Ambero bije Grandera na głowe:P jest zgrabniejszy, mniejszy, ładniej wykończony i ma lepsze amortyzatory. Jakbyś brała w ciemo to bierz Ambero

-----------------------------
Tatko maluje pokój dla małej. Ale farba wyszła o wiele ciemniejsza niż miała być!! Czekam na efekt końcowy ale jak na razie to średnio to widze
Zakodowałam już nawet nie patrze na grandery!
Jaki kolor? My bedziemy malować w styczniu na żółto ale jedną małą ściankę myśle czy by nie zrobić na niebiesko

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Trudne to wszystko, ale wiem, że niestety każdego z nas to prędzej czy później spotka, taka jest kolej rzeczy.

Wiecie co, ja wyczytałam, że ten test obciążenia glukozą wykonuje się między 24 a 28tygodniem, a ja będę w 22, czy wynik będzie ok?
Ja miałam w 22tc, chyba różne są szkoły kiedy robić

Cytat:
A że tak zapytam co z biustonoszem?
Tego chyba nie ma w planach
chociaż ja osobiście nienawidze być bez, a juz przy ludziach nie ma szans. No ale porod rządzi się swoimi prawami

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 11:39   #4421
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Pokażę Wam mojego synka.
A w wątku cofam się dalej - jak Was nadrabiam, zawsze od tyłu
śliczny..

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj byla wizyta. Wszystko ok Widzialam, jak moja dzidzia ziewa Taki mega ziew na cala buzke. Moje serduszko. No plci dalej nie mamy na 100% bo w tym ulozeniu slabo widac bylo. No to nic, niby chlopak, ale pewnosci nie ma 17 grudnia nastepna wizyta to moze zrobi nam prezent na wigilje i sie calkeim pokaze

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Dobra, uciekam.
Trzymajcie sie Kochane!
też się trzymaj..

Cytat:
śliczna..

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Joanna ja napiszę ci tak. żaden rok czasu !!! przepraszam za brutalność ale mnie się zrobiła gradówka kiedyś a dzieckiem nie jestem. myślałam tak jak ty wchłonie się, zresztą to samo mi okulista mówił że się wchłonie ..... po pół roku sie nie wchłonął ja dalej chodzilam. poszłam do innego okulisty tylko dlatego ze slub mialam miec. lekarka powiedziała ze prawie mi powiekę dolną przebiła gradówka, od razu do usunięcia. zabieg raz dwa nie było problemu. potem się dopiero zaczęlo. jak moje oko po takiej długiej walce z gradówką było tak osłabione że 3 godziny po zabiegu jechałam z powrotem bo nie widzialam nic na oko i czułam sie jakby mi ktoś szpilki w gałkę wbijał. skończyło się na antybiotyku zwolnieniu i mocnych srodkach przeciwbolowych także nie czekaj. bo najlepszy dowód mój mąz. też mu się zrobila. mając na uwadze moje doświadczenia - od razu okulista, antybiotyk i jedna b. wazna rzecz rozgrzewaj to, okłady z herbaty, z jajka (bo dłuzej trzyma ciepło) u nas się sprawdziło tez pocieranie 3-4 razy dziennie obrączką i mu zeszło ! także wierzę że u was też zejdzie tylko nie czekaj. kontrole i rozgrzewanie i maści.
czyli jest szansa że się wchłonie?
ja mam maść, antybiotyk - maxitrol, mam dawać 3 razy dziennie, zaczęłam wczoraj od razu po wizycie... wcześniej ogrzewać oczko, tylko właśnie nie bardzo wiedziałam czym.. i jeszcze kazała masować, więc robię to wszystko..
a po jakim czasie mężowi zeszło?
a że tak zapytam tą herbatą to jak ogrzewać? moczyć wacik w herbacie czy esencją?

dzięki wam wszystkim za kciuki..

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

kurtki nie mogę w necie znaleźć.. a aparat baterii brak.. jest z new yorkera, granatowa, bardzo podobna do tej którą niedawno jedna z was wrzucała chyba Mokka tylko dłuższa..
a buty takie..

http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/clarabarson/301788

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2012-11-27 o 11:37
joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 12:10   #4422
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

ale to chyba na 3d było widac te ziewanie? czy na takim zwykłym też można zobaczyć?

:
Na takim normalnym, juz w sumie drugi raz widzialam. Pierwszy raz na polowkowym z profilu, ale nie nagrywalam, a teraz na wizycie u lekarza, TZ nagral slodziasek

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
)

Tego chyba nie ma w planach
chociaż ja osobiście nienawidze być bez, a juz przy ludziach nie ma szans. No ale porod rządzi się swoimi prawami
hehe wydaje mi sie, ze wtedy czlowiekowi wszystko juz obojetne. Pierwszy raz bede rodzic,w sumie na razie jakos specjalnie sie nie obawiam, ale spodziewam sie absolutnie hardcoru :brzyda l:

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
slicznosci

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
Przystojniak Zdjecia robicie sami, czy profesjonalne (nie koniecznie jedno wyklucza drugie heh ), bardzo fajne, jesienne Uwielbiam taki klimat fot

i ja tez zawsze od tylu
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 12:12   #4423
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
fajne jutro przejdę się do ccc może coś znajdę

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Na takim normalnym, juz w sumie drugi raz widzialam. Pierwszy raz na polowkowym z profilu, ale nie nagrywalam, a teraz na wizycie u lekarza, TZ nagral slodziasek
wow zazdraszczam ja jeszcze nawet ruchów nie widziałam na usg a o wyraźnej buźce i ziewaniu mogę sobie pomarzyć.
Liczę na to, że dziś syn okaże się łaskawy i choć trochę się porusza
Stary 2012-11-27, 12:20   #4424
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

za to byłam z córą u okulisty bo zrobił się jej jakby jęczmień na oczku i okazało się że to gradówka.. dostałyśmy antybiotyk.. a jak się nie wchłonie (a może to trwać nawet rok!) to zabieg nacinania i czyszczenia w znieczuleniu ogólnym..
modlę się żeby nas to ominęło bo jestem przerażona po prostu..
ja na początku ciaży załapałam gradówke, czasami miałam ale jeczmienia a nigdy gradówki, no i posżłam do okulisty i mówiła ze po antybiotyku by mi zesżło, ale że w ciaży to zostały mi okłądy z ciepłych gazików, okłądy z torebką herbaty rumianku, i masowanie tego żeby się rozeszła ta gardówka, no i prawie znikła, została malusienka nie widoczna tylko lekka wyczuwalna pod palcem guleczka o której tylko ja wiem, ale p oporodzie i tak pewnie pójde do okulisty niech zobaczy sobie to

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Chyba musze sobie odpuścić Tutka dostałam meila że Tutki są tylko w Rzeszowie i Krośnie a to mi całkiem nie po drodze
o jakw Rzeszowie to i ja moze sie wybiore sprawdzić któregoś dnia

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 12:27   #4425
oliwka__
Zakorzenienie

znalazłam fajną stronkę wymiarami http://www.multimama.pl/index.php/ciaza/wymiary-z-usg dla nerwusów tak jak ja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 12:28   #4426
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny..

też się trzymaj..

śliczna..

czyli jest szansa że się wchłonie?
ja mam maść, antybiotyk - maxitrol, mam dawać 3 razy dziennie, zaczęłam wczoraj od razu po wizycie... wcześniej ogrzewać oczko, tylko właśnie nie bardzo wiedziałam czym.. i jeszcze kazała masować, więc robię to wszystko..
a po jakim czasie mężowi zeszło?
a że tak zapytam tą herbatą to jak ogrzewać? moczyć wacik w herbacie czy esencją?

dzięki wam wszystkim za kciuki..

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

kurtki nie mogę w necie znaleźć.. a aparat baterii brak.. jest z new yorkera, granatowa, bardzo podobna do tej którą niedawno jedna z was wrzucała chyba Mokka tylko dłuższa..
a buty takie..

pewnie że jest szansa mężowi gdzieś po 2 tygodniach. najlepiej jak masz jakąkolwiek herbatę wiesz taką ekspresową nie fusiastą i przykladac cały ten woreczek oczywiście trochę wycisnac i sprawdzić bo to jednak oko żebyś nie odparzyła. i druga sprawa lepiej chwilę i potem masowac obrączką niż leżeć z tym mokrym ileś bo to skora potem cierpi i na dłuższy dystans będzie kłopot. i rozcieraj obrączką w rożne strony góra dół z boku na bok.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 12:29   #4427
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
ojej a duzą to gardówke miałaś bo mi calkiem nie zeszłą ale jest taka mała pod powieką parwie nei wyczuwalna guleczka i nie widoczna nic a etraz jak to czytam to sie zszokowałam ze może pzrebić powieke aaaa

Stary 2012-11-27, 12:31   #4428
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Julka się rozchorowała (kaszle i smarka) i jak na złość nikt nie może z nią zostać, ani moi rodzice, ani teściowie. Także siedzę z nią w domu, a na 14:50 idziemy do lekarza.

Maluch za to dziś znowu wariuje także jestem spokojna

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-11-27 o 20:57
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 12:39   #4429
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
sliczna
Cytat:

nagrodą jest buźka z brawami na CAŁE 5 linijek!!!

ciekawe tylko czy się smyk 'nie zamknie w sobie'
obstawiam chlopaka w koncu chlopcy gora na watku, wiec jakby mialoby byc inaczej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 12:48   #4430
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

obstawiam chlopaka w koncu chlopcy gora na watku, wiec jakby mialoby byc inaczej
myaja ja tak samo obstawiam chłopaka

Stary 2012-11-27, 12:50   #4431
oliwka__
Zakorzenienie

Czy słyszałyście to tych nowoczesnych pieluszkach eko wielorazowego użytku (nie tetrówki) co myślicie macie jakieś zdanie na ten temat wyrobione ???
Wiadomo pampersy wygodne ale podobno te nie są gorsze tylko że trzeba prać .

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

myaja powiem tak myślę, że dawno na wątku nie pojawiła się dziewczynka to obstawiła bym dziewczynkę jednak po ilości urodzonych i oczekujących na przyjście na świat chłopców może być chłopiec.
Stary 2012-11-27, 12:59   #4432
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Ale właśnie na aukcji piszę huśtawka, kołyska
ja mam taką

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

strippi- a jak jest ten twój ból? Bo mnie dzis w nocy znów złapał, zaczyna sie nisko nad kością ogonową i promieniuje w kierunku brzucha- odczuwam go jak ból miesiączkowy taki lekki. Dziś po 2 no-spach dopeiro preszło i łapie mnie zazwtczaj w nocy. I ostatnio byłam na USG i ginekologowi móię, że mam takie bóle, to powidział, że na USg wszystko ok i mam brac no-spę albo jakis inny lek- nie pamiętaqm nazwy... Mam andzieję, ze z szyjką też ok, wizyta dopiero 11.XII. Dziś na czczo Kacper szlaał, az miło nawet nie chciało mi się wstawac na śniadanie
inny niż na okres, ciągły czasami kujący.. taki dziwny
po 2 tabletce mi przeszło

denerwuje mnie ten wizaż.... tyle zacytowałam i tylko 2 posty mam :/ wrrr
w ogóle mam dziś takiego nerwa... no i nie jestem głodna, już 14:00 a ja nic nie jadłam :/
najchętniej zamknęłabym się w pustym domu i wyszła jutro.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg T1456_d_1.jpg (23,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-11-27, 13:00   #4433
myaja
Rozeznanie

Cytat:

a buty takie..

ja się z kurta poddałam już dawno nie ma sensu na siłę wydawać krocie, bo np typowa ciążówka kosztuje od 150zł używana w górę... na razie mieszczę się w swoje płaszcze, ale tez mam ten plus że one są lekko kloszowane od biustu ...

co do butów - ccc zawsze ma fajną kolekcje Lasockiego ... większość butów skórzanych mamy właśnie z tej firmy bądź Wojasa / Ebaty inne to czysty przypadek że akurat kupione

obstawianie chłopczyk vs. dziewczynka
do godz. 14:00 - 10 głosów chłopczyk, 1 dziewczynka
(oliwia_ Tój głos zaliczam do chłopców, jednak powinno być 0.5 chł i 0.5dz )

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2012-11-27 o 13:01
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 13:07   #4434
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

obstawianie chłopczyk vs. dziewczynka
do godz. 14:00 - 10 głosów chłopczyk, 1 dziewczynka
(oliwia_ Tój głos zaliczam do chłopców, jednak powinno być 0.5 chł i 0.5dz )

ja też chłopczyka obstawiam
Stary 2012-11-27, 13:10   #4435
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że cudowne uczucie Chyba oboje mielismy takie uczucie, że poza tym, ze przytulamy siebie, to też synusia między sobą przytulamy

Cytat:
Napisze Wam dla rozbawienia co mój kochany mężulek powiedział. Spytał się jak dziecko pobiera pokarm, odpowiedziałam, że przez pępowine. Na co od bardzo zdziwiony i wystraszony stwierdził, że powinnam wolniej jeść i lepiej przeżuwać pokarmy skoro je przez pępowine, żeby za duży kawałek jej się nie trafił

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a to fotki (już dawno obiecane ) naszego aqua (przed pęknięciem i nowe ) :
no w końcu piękne okazy, aż bym sobie do nich wskoczyła...

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadłam się pochwalić!
Będę miała Syna!!!!:jupi :
A to ci niespodzianka gratulacje

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja też teraz będę robić i zalecenia mam takie same.

Moja babcia jest w stanie krytycznym, takie czekanie na śmierć i bezsilność jest nie do opisania
bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Poza tym od piątku cos mnie wzięło, jakieś przeziębienie czy coś i marnie się czuję. Najgorsze są noce, kiedy przez zatkany nos nie mogę oddychać A tak dbałam, żeby się dobrze ubierać i nic nie złapać, eh
łączę się w bólu , ja od niedzieli też słabizna

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
..ja mam podobnie ..... brzuszek jest dla mnie śliczny - słodki ,ale jak ma być sexowny to płaski - no i do tego mniejszy tyłeczek ,cycki mogą zostać ...... mój tż nazywa mnie żuczkiem - bo jak leżę na plecach to trudno mi wstać....
jak słodko żuczek

Cytat:
Pokażę Wam mojego synka.
Przystojniaczek piękne foto

myaja pewnie będzie chłopak, ale przekornie postawię na dziewczynę

pani22ka trzymaj się w tym szpitalu

Dziewczyny, podpisujmy się pod petycją o wydłużony urlop dla wszystkich dzieciaków urodzonych w 2013r., to może te mamy, które urodzą przed 17 marca też się załapią
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080
Stary 2012-11-27, 13:10   #4436
oliwka__
Zakorzenienie

strippi ja ciągle dziś jestem głodna ledwo weszłam do pracy to serek homogenizowany waniliowy, później dwie kanapki z pasztetem i pomidorem, między czasie banan, jabłko, mandarynka, a przed chwilą rogal, i grześka bez czekolady pochłonęłam jeszcze gruszka mi została
jeszcze półtorej godzinki i w domku będzie pomidorowa
Stary 2012-11-27, 13:11   #4437
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja na początku ciaży załapałam gradówke, czasami miałam ale jeczmienia a nigdy gradówki, no i posżłam do okulisty i mówiła ze po antybiotyku by mi zesżło, ale że w ciaży to zostały mi okłądy z ciepłych gazików, okłądy z torebką herbaty rumianku, i masowanie tego żeby się rozeszła ta gardówka, no i prawie znikła, została malusienka nie widoczna tylko lekka wyczuwalna pod palcem guleczka o której tylko ja wiem, ale p oporodzie i tak pewnie pójde do okulisty niech zobaczy sobie to
dzięki..

Cytat:
pewnie że jest szansa mężowi gdzieś po 2 tygodniach. najlepiej jak masz jakąkolwiek herbatę wiesz taką ekspresową nie fusiastą i przykladac cały ten woreczek oczywiście trochę wycisnac i sprawdzić bo to jednak oko żebyś nie odparzyła. i druga sprawa lepiej chwilę i potem masowac obrączką niż leżeć z tym mokrym ileś bo to skora potem cierpi i na dłuższy dystans będzie kłopot. i rozcieraj obrączką w rożne strony góra dół z boku na bok.
właśnie przed chwilą zaparzyłam i zrobiłam małej okład, koło 10-15 minut z przerwami.. ciężko takiemu dziecku wytłumaczyć że musi to trzymać na oczku.. ech.. ale jakoś poszło.. po 15 znów maść i spróbuję tą obrączką masować..

dzięki wam.. dałyście mi duuużą nadzieję, że jednak poradzimy sobie z tym bez zabieg..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej, niestety nie byłam u lekarza, Julka się rozchorowała (kaszle i smarka) i jak na złość nikt nie może z nią zostać, ani moi rodzice, ani teściowie. Także siedzę z nią w domu, a na 14:50 idziemy do lekarza.
zdrówka dla Julci..

Stary 2012-11-27, 13:15   #4438
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi ja ciągle dziś jestem głodna ledwo weszłam do pracy to serek homogenizowany waniliowy, później dwie kanapki z pasztetem i pomidorem, między czasie banan, jabłko, mandarynka, a przed chwilą rogal, i grześka bez czekolady pochłonęłam jeszcze gruszka mi została
jeszcze półtorej godzinki i w domku będzie pomidorowa
oj ostatnio miałam tak cały tydzień a dziś pewnie mi się nie chce przez mój humorek

Cytat:
zdrówka dla Julci..
dzięki

czy wam też szwankuje wizaz??
Stary 2012-11-27, 13:18   #4439
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
co do butów - ccc zawsze ma fajną kolekcje Lasockiego ... większość butów skórzanych mamy właśnie z tej firmy bądź Wojasa / Ebaty inne to czysty przypadek że akurat kupione
jak dla mnie te też są super, chociaż nie Lasocki..

Stary 2012-11-27, 13:19   #4440
oliwka__
Zakorzenienie

Szukam inspiracji na prezent dla taty mamie kupiłam perfumy a tacie ????
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości