|
|
#511 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm, mysle ze kazde dziecie jest inne, inaczej sie rusza i czym innym sie rusza ja tez przy glowce w dol czuje ruchy ale tylko "na górze", czyli pewnei nozki, chociaz kto to wie a w dole brzucha w dzien nic nie czuje. dopiero jak juz leze do spania na boku to czuje na dole po bokach tak jakby rączki ![]() ale co to za czesci ciala faktycznie sa to nie wiem ![]() tak wiec nie zamartwiaj sie na zapas, najwazniejsze ze czujesz ruchy. a moze tak jest ulozona ze ma raczki i nozki tak jakby w jednym miejscu? mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi i rusza i tym i tym a ruchy czujesz właśnie tylko w jednym miejscu - na dole
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tak jak Pstryczek
jak siedze zgięta przy komputerze to mały protesuje i teraz tez mi sie wpycha pod zebra musze sie zebrac i wziac za jakas robote bo z nudów mozna kota dostac.... maż wlasnie pojechał z autem, cos tam popoprawiac i pewnie dopiero na obiad wróci... roznosi mnie taka bezczynnosc...... |
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole dziewczyny dziekuje za troske! Normalnie eh wszyscy dla mnie tacy kochani. Moj tż ciagle do mnie pisze i zaraz tu przyjedzie, wczoraj tez przywiozl mi rzeczy i myslalam ze zaraz pojedzie a on zostal chyba z 3h i siedzielismy razem po prostu A co do ruchow ja tez czuje czesciej w jednem miejscu chociaz od jakiegos czasu nozkami w zebra tez a tak to bardziej gmeranie po szyjce brrrrr... Aha no i zrobili mi ktg ale nie wiem co na nim wyszlo a lekarz na obchodzie ze dopiero wczoraj przyszlam a juz chce isc.... No i pobadal mnie ginekologicznie czekam na wyniki moczu i krwi i tyle..... Wiem ze jestem monotematyczna ale niestety nic specjalnego sie tu nie dzieje
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze sie scielismy jak tylko wstał i juz w ogóle mam humor spaprany, chyba sie wyniose do kolezanki po obiedzie bo zaczne w niego nozami rzucac
|
|
|
|
#516 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry. Widzę że większość z nas ma ciężkie noce. Ja też ciężko mi się przewrócić z boku na bok. Często budzę się na plecach
mam nadzieję że krzywdy tym dziecku nie robię. Śpię na 3 poduszkach gdzie kiedyś mogłam w ogóle spać bez żadnej. Wszystko mnie boli w środku jakby mi ktoś jelita ściskałNo ale nic. Jakoś damy radę jeszcze te kilka tygodni. Twardym trzeba być a nie miętkim A poza tym to ja już po śniadanku, pranie wstawiłam i myślę co tu z rybki wyczarować, mam dorsza choć mój TŻ już zapowiedział że chce takiego zwykłego w panierce i surówkę z kapusty do tego. Cytat:
Biedna. Porozmawiaj z nim poważnie czego się obawia, dlaczego w ostatnim momencie zmienił zdanie, itd. Mój TŻ od początku mówi że idzie. No ale wszyscy znajomi którzy mają dzieci to ojcowie przy porodach byli i każdy poleca. Poza tym jak on to mówi muszę być i patrzeć czy nie robią krzywdy moim Skarbom I nie denerwuj się tak bardzo, bo to źle dla dziecka. A z mężem porozmawiaj po prostu poważnie niech powie czego się obawia. Cytat:
Cytat:
Jadłam takie w niedzielę na obiadek pycha. Cytat:
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Kurier przywiózł lalkę Jest śliczna ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Bokeh brawo dla TŻ, to jest bardzo ważne, że Cię wspiera teraz bo i po porodzie będzie
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja na razie sama w domu, mąż pojechał w końcu wymienić opony, a potem pojedzie odebrać zamówione rzeczy dla Małej. Wczoraj trafiliśmy na taki mały sklepik i wszystko tam było za pół ceny. Dzisiaj jeszcze dobierze trochę większych ubranek, żeby były na zapas Mnie już nosi kiedy wróci, ale przed 15 się nie wyrobi, więc jeszcze dużo czekania przede mną. Sylwietta niech TŻ spróbuje wczuć się w Twoją sytuację. Przecież spokojnie na partych może wyjść i wróci jak już będzie wszystko "oporządzone", a wcześniej naprawdę ktoś do pomocy może się przydać. A wołać o każdą duperelę położną to tak niezbyt fajnie. Trzymam kciuki, żeby mu przeszło Bokeh hamują skurcze w 38 tygodniu? Przecież to już ciąża donoszona i dzidziuś duży A z tym lekarzem, który Ci skierowanie wypisał masz tam kontakt? Bo może on jakoś to pchnie do przodu jak się pojawi. A co do spania to ja właśnie też się często budzę na plecach, ale nic nie poradzę, jak mi w nocy wszystko drętwieje to się kręcę
|
|
|
|
#520 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie, tez o tym slyszalam Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja jest glowką w dole i czuje ja wszedzie,a tylkiem to sie tak wypina mi pod zebrami ze ojej Cytat:
miło![]() mój wczoraj całował brzuszek i mówił do dzidzi Patrycja raczej pozostanie Patrycją hehe juz się przyzwyczaiłam w sumie do tego imienia a tymczasem, wróciłam z zajęć z 6 godzin byłam tylko 2... ide ogarnę pokój i do łózeczka wczoraj kupiłam stanik, z rozmiaru A mam małe C.
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
co do porodu i bycia Tz przy nim to moj maz od samego poczatku przy pierwszej ciazy mowil mi ze raczej nie bedzie przy porodzie ze jakos nie bardzo chce, ja nie naciskalam w ogole.. ale jak doszlo co do czego i wzieli mnie na porodowke a On przed drzwiami stal i czekam i sie stresowal to w koncu wszedl do mnie zobaczyc co sie dzieje i zostal do konca i sie nawet poplakal jak sie mala urodzila ;(
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-11-27 o 12:12 |
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jeszcze takie robione, żaden gotowiec ![]() to se wczoraj pozwiedzaliśmy aptek co by znaleźć taka która nam je zrobi.... no i cena - 50zł ale to i tak grosze, bo w pierwszej aptece jak nam pani powiedziala cenę 40-50 to mąż zrozumiał 450 i potem taki jakis dziwnie milczący byl w drodze do nastepnej apteki |
|
|
|
|
#523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
masakra jaka połamana jestem, zasnęłam na lewym boku i rano się obudziłam na tym samym, przez całą noc pozycji nie zmieniłam i teraz nie wiem co mam z sobą zrobić, tak mnie wszystko boli Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Niech ten tydzien juz sie skonczy - od dzis do czwartku mam codziennie zaliczenia, a sil do nauki brak :/ A jeszcze mialam zaczac pisac licencjat... Ciekawe kiedy.
Najchetniej to bym sobie polezala i miala wszystko w nosie, ale jak chce skonczyc studia o czasie, to nie mam na to szans :/ |
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(((
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba w ramach "radości" ze jednak tylko 50 zl a nie 450 ![]() 4 opakowania to sporo. a ile czasu go bralas? chyba pisalas ale wybacz, nie pamiętam ja mam 10 globulek i 4 dni odczekania na powtorne badanie wiec wychodza 2 tyg. niezaleznie od wyniku to ja bym chciala zeby w szpitalu przy porodzie zrobili mi jeszcze raz to badanie, byłabym spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam po 2 tabletki 4 razy dziennie przez 6 dni. Nastepnie po 5 dniach powtórne badanie no i nie ma dziada, ale ja jeszcze bede powtarzac to badanie za ok 2 tyg. Dla spokoju
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny....
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
nooo, pucuj sie, gdzie zes byla jak Cie nie bylo !
))
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Bokeh lez w tym szpitalu i sie nie wypisuj a Hania wcale nie taka Mala, moj Piotrus mial 1550 w ostatni dzien 32tc, tez sie martwilam sie malenstwo, ale lekarz mowil, ze wszystko oki i do porodu powinien wazyc 3200 minimum Sylwietta pogadaj z nim jeszcze, moze mu sie jeszcze odwidzi ![]() Moje maluszko buszuje sobie glownie na dole, ale jak wyjmie stopki spod zeber to ooooo....normalnie tak wczoraj stope wystawil, ze moglam go zlapac za nia Wczoraj brzuch mnie tak bolal, ze musialam dodatkowa nospe wziac, dzisiaj doszedl straszliwy bol plecow, ledwo siedze.....
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Pamiętacie jeszcze mnie? Przyjmiecie z powrotem zbłąkaną ciężarówkę? ![]() U mnie już co prawda po przeprowadzce, ale nie ma różowo Właśnie mi panowie wiercą i wiercą bo robią szafę wnękową i garderobę Do pracy nie chodzę od tygodnia Ale poprzedni tydzień spędziłam u mamy na wyjeździe Oczywiście z pracy i tak dzwonią, piszą trują dupkę, więc zaraz zabieram się do zdalnej pracy.Teraz jak jestem już człowiekiem, który powinien mieć więcej wolnego czasu mam nadzieję częściej się odzywać i bywać Ciekawa jestem co u Was i jak się czujecie ![]() Buziaki
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
...ale no..przez ostatni tydzień czy wczesniej Ci chodzi???
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile Was pytan obowiazuje? U mnie praca + 50 dodatkowych pytan... ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Musze!! Prawda?
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
marsi,
narobilas mi checi tymi buraczkami ![]() tak wiec - barszczyk juz sie gotuje, a na drugie smazone buraczki, ziemniaki i schaboszczak
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dżizas.....mogę wpaść??? ![]() ![]()
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam szczerze dziewczyny, ze Was podziawiam! Naprawdę. Powinniście byc z siebie dumne ![]() ja jestem od wrzesnia za zwolnieniu i oprocz takich codziennych obowiazkow typu jedzenie, sprzatanie, pranie, prasowanie to generalnie nic wiecej nie robie tak wiec rozleniwilam sie ciutkę ![]() a Wy, nie dość że ciąża, to jeszcze dom a do tego studia - jakies prace, zaliczenia , kolosy, examy, prace lic/mgr a czesto gesto jeszcze małe dziecko pod opieką. sie Wam należa co do examinow i prac pisemnych to ja i lecencjata i magisterkę mialam pisaną wiec nie mam porownania. ale ja nie chcialabym examinu, no ale to moze dlatego ze lajtowo poszlo mi z pisaniem tych prac. potem jeszcze "naprowadzenie" na pyt examinacyjne wiec luzik był ![]() pamietam jak na studiach mgr byly pogłoski ze moze nie byc pracy pisemnej tylko wlaśnie examin to normalnie wszyscy studenci tacy bladzi chodzili że szok ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- zapraszam albo wysle Ci mejlem, bedzie szybciej, nie ostygną ![]() ale na pocieszenie napisze Ci ze osattnio coś apetytu nie mam, chyba zołądek mi sie skurczylbo widze po porcjach ze duzo mniej jem tak wiec dziś to tylko pewnie tak skubne ten obiadek Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-11-27 o 13:24 |
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może być i mailem... ![]()
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie dzisiaj 2 koszule nocne, mam nadzieje że będą pasowały i będę z nich zadowolona. http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...804241315.html Dziewczyny mam pytanie odnośnie kombinezonów zimowych, kupujecie? Jaki rozmiar?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

ja tez przy glowce w dol czuje ruchy ale tylko "na górze", czyli pewnei nozki, chociaz kto to wie
a w dole brzucha w dzien nic nie czuje. dopiero jak juz leze do spania na boku to czuje na dole po bokach tak jakby rączki 
jak siedze zgięta przy komputerze to mały protesuje i teraz tez mi sie wpycha pod zebra 
nie wyobrazacie sobie poziomu mojej wscieklosci
choć mój TŻ już zapowiedział że chce takiego zwykłego w panierce i surówkę z kapusty do tego.
jakos nie mam weny do tego 

(((