|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Today gratulacje Kochana! Ale szybki poród miałaś - to chyba nagroda za to czekanie
I już w domku jesteś? Super! Czekamy na relacje i zdjęcia![]() Przez tę wizytę nie spałam pół nocy - tak bardzo przeżywałam to wszystko. Tak jakby dopiero wtedy do mnie dotarło co się dzieje Nie wiem ale chyba był to efekt tego, że nie mam żadnych objawów, a dotychczas na usg nic nie było widać i jakoś wmawiałam sobie podświadomie, że może coś jest jednak nie tak. Tak mi się wydaje przynajmniej.
|
#1652 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
cześć
ale naskrobałyście Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam 7 lat prawko, na początku mało jeździłam,a teraz sobie nie wyobrażam nie mieć prawka mamy 2 samochody, myślałam żeby moją kaczuszke sprzedać, ale nie mogę muszę mieć swoje autko i nie być zależna od nikogo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też szybko, ale bezpiecznie ![]() Cytat:
Cytat:
także nawet jak niby luzujesz to i tak myślisz a tak btw @ znowu nie ma 3 dni po terminie... i teraz nie wiem bo już prawie miesiąc biorę leki na tarczycę, ale : a) mam za małą dawkę i dlatego b) coś na tle ginekologicznym ![]() Cytat:
kciuki dla małża "kciuki:
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wkurzajacych, nieproszonych rad, to ja tez ich nienawidze. Najgorsza rada dla mnie ostatnio, to przestrogi wszystkich dookola przed moim TZem
juz ktorys raz sie z tym spotkalam i dziala to na mnie jak plachta na byka!!! I jeszcze przestrogi: "oni tacy sa, oni zawsze tak komplementuja dziewczyny" jakbym tylko na takie gadanie leciala i na nikogo innego nie byloby mnie stac, a on by byl barmanem w Egipcie Kuzwa, wszyscy 'znaja' mojego TZa lepiej ode mnie i chyba powinnam podziekowac za odkrywcze rady i powiedziec, ze zmienily moje zycie, w takim razie za chwile do niego dzwonie i z nim zerwe. No to sie wygadalam!
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wynik!
15,41 przy normie 1,7-27 w fazie lutealnej Generalnie to na tym wyniku sa normy dla f.pęcherzykowej, f. owulacyjnej, f.lutealnej i norma po przekwitaniu
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.
no cóż, nie da się ukryć, jestem tu nowa, więc może na wstępie: staramy się z M. o dzidzię już 11 m-cy. Za 3 tyg mam wizytę u gin. i w sumie nie wiem co mu powiedzieć. Bo niby zawsze wszystko u mnie było ok, u M. też a jakoś nam się nie udaje. Nikomu nie mówiliśmy o staraniach, więc nie słyszę tekstów "wyluzuj itp". Tylko ciągłe pytania: "kiedy dziecko?". Głupio odpowiadam: "będzie, to będzie" itp. Co gorsze, nie pomaga mi fakt, że moje 4 najbliższe koleżanki są w nieplanowanych ciążach. No i niby się cieszę, ale w środku czuję ścisk. Na zmianę przynoszą zdjęcia usg, wymyślają imiona... No a ja... Same wiecie jak to jest. Wreszcie zdecydowałam się tu napisać, bo po to głównie założyłam konto, żeby poszukać w Was Kobitki wsparcia. |
|
|
|
#1657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] Cytat:
hahahaha o rajusku co za haslo Cytat:
Tz tez dostanie bon i jeszcze paczke i juz nie moge sie doczekac ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie dostaję bonów/paczek
![]() a mąż-zmienił pracę, tzn. teraz jest na szkoleniu to nie wiem czy przysługuje mu coś
|
#1659 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tomalinko, takie pogadanki też są bez sensu, ale raczej się nie powinnaś przejmować. Nie masz 15 lat, żeby myśleć, że stracisz życie towarzyskie. Powiem Ci, że moja siostra ma dwójkę, a ich życie towarzyskie jest mega bogate Mają znajomych z dziećmi w podobnym wieku, razem wyjeżdżają, imprezują, spotykają się. Jest super.A na dziecko po prostu każdy jest gotowy w innym momencie życia. Strong, młodsza od nas wszystkich tu, była gotowa wcześniej, inni są gotowi o wiele później. Wiek (byle racjonalny) nie jest tu jakimś mega ważnym wyznacznikiem ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37841275]Butter, posmuć się, jeśli chcesz, pomarudź... ![]() .... Pomyśl, jak mnie trafia, kiedy to słyszę [/QUOTE]Domyślam się, że Ciebie trafia miliard razy bardziej niż mnie... Ja się smucę, ale bez rozpaczy na razie A do działania się będę brać, wiadomo, wiatropylna nie jestem, bez działań nie ma efektów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jedni przyjaciele wiedzą, ale to i tak bym nie zmieniła, że im powiedzieliśmy, oni wspierają i bardzo się cieszą, że się zdecydowaliśmy, bez głupich komentarzy. Kilu innym osobom powiedziałam - całkiem niepotrzebnie - głupia ja ale co się stało, to się nie odstanie...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i czy ja nie mam żadnych ambicji, że się nie rozwijam w ogóle (zaznaczam, że w pracy nikt nie wie, że studiuję i chcę, żeby tak zostało)
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-11-27 o 17:49 |
|||||||
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju.. nie strasz mnie
no jak na moje oko dobrze. Jeżeli zrobiłam 7 dni po owulacji to mieszcze sie w normie dla f.lutealnej
|
#1661 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Super, czyli owulacja była Cytat:
|
||
|
|
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zostań z nami, jak masz ochotę, ja mam dziś akurat dzień na użalanie się nad sobą...nie znasz? Bardzo popularne i przydatne ![]() Ok, chyba czas się brać za odgruzowywanie chałupy...koronkowy róż nie jest taki zły...może nawet trochę mroczny... taki mroczny domek dla barbie |
||
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37842951]
Super, czyli owulacja była [/QUOTE] Mrowinko
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko, jak mozna byc tak bezczelnym... ![]()
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-11-27 o 17:58 |
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
luz. Wg norm jest ok. I jeszcze Mrowinka potwierdziłam![]() Buuu.. nie mam obiadu, co tu na szybko wykombinowac??
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doskonale Cię rozumiem, też nie lubię, jak mi ktoś próbuje układać życie!! |
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37842951]3 dni to nie jest wielkie spóźnienie. A skoro zdarza się to nie pierwszy raz, to może po prostu cykl Ci się wydłużył. Nie zakładaj z góry, że jest jakiś problem
właśnie przylazła
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo, to Kaśka, nie spinaj się, wyluzuj następnym razem
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jak ktos robi to bezpodstawnie to sam sie osmiesza...
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
już, ok dobra 1,2,3 luzujesz i Ty
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje gochaa_p duzy brzusio ![]() dodaja Cytat:
Butter trzymam kciuki, mysia super ze wynik ok, ja chcialam zbadac progesteron ale czy to nie glupie jak biore dupka?
|
|
#1674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że do nas trafiłaś - tu dużo dziewczyn przechodzi/przechodziło to co Ty teraz. A to pierwsza wizyta u gina odnośnie starań? I nie martw się myślę, że lekarz już będzie wiedział co sprawdzić (nasienie, badanie hormonów, owulka itp.). A ja jakoś ostatnio nie mam weny na obiady.. non stop robię to samo...
|
|
#1675 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37843546]Mysiu, tylko ten progesteron badałaś czy coś jeszcze? Kiedy wybierasz się do lekarza? Domyślam się, że do poprzedniego już nie pójdziesz.
[/QUOTE] Do poprzedniego nie pojde napewno. Własnie tylko ten progesteron mi dała do zbadania Ona wogóle jest bardzo 'oszczedna' w wydawaniu skierowan. A najlepiej to robic jedno badanie, przychodzic z wynikiem i kolejne skierowanie, na jedno badanie i tak wiele razy... Dobrze, ze to w pakiecie ubezpieczenia meza i nie musze płacic za kazda wizyte, no ale dojazdy sa meczace... Poza tym podejscie do pacjenta ![]() Własnie sie rozgladam za innym lekarzem.. narazie czekam na @ jak sie pojawi to sie zapisze. A napisz mi jak mozesz, bo ja z hormonów to badałm tylko tarczyce i teraz ten progesteron. Czy jeszcze jakis warto sprawdzic?? Oprócz tego mam te wszystkie pozostało toksoplazmoze,cytomegalie ,rozyczke. A no i badałam tez testosteron,dhea i androstendion
|
#1677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj Cytat:
Mam nadzieje ze podołam ![]() Ja wierze ze już niedługo zostaniesz mama. I będzie się cudownie w tej roli spisywać ![]() Kochana powiedz co dokładnie potrzebne jest do tej Szlachetnej Paczki?
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-11-27 o 19:07 |
||
|
|
|
#1678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ależ te ludzie puste...zero tolerancji w tym kraju![]() Cytat:
nie mogłaś się oprzeć oby na czerwonym poliku się skońćzyło
|
|
#1679 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o hormony, to ja sprawdzałam również (na polecenie lekarza) FSH, LH, estradiol, prolaktynę - na początku cyklu (2.-5. dzień). |
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz ja tak do niego mowie czasem po tych wszystkich uwagach, ale to pieszczotliwe a ja to pewnie ta naiwna, ktora poleciala na "darling aj low ju"
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-11-27 o 19:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

I już w domku jesteś? Super! Czekamy na relacje i zdjęcia

nawet nie zdazylam na wywolanie tak mnie wzielo. 
tak strasznie zazdroszcze tym co maja prawko
nawet idac ulica przygladam sie jak niektorzy jada i od razu mam ta mysl "tobie bym prawko zabrala i tobie i tobie i tobie tez" 
mamy 2 samochody, myślałam żeby moją kaczuszke sprzedać, ale nie mogę 

Tz tez dostanie bon i jeszcze paczke i juz nie moge sie doczekac 

Tak się nie da po prostu. 

o matko, jak mozna byc tak bezczelnym...