Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 18:44   #631
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Ja zaczynalam z 52 kg i idelanie czułam sie w takiej wadze. Rozmiar 36/38 przy wzroscie 165 cm. Ładną miałam figurę, ubrania pasowały rózniaste. Tylko mama moja zawsze narzekała, że chudzina ze mnie teraz mam 12 kg na plusie czyli waga pokazuje juz 64 i powiem szczerze, nigdy w zyciu nie chcialabym zeby mi tak zostało.... Wiadomo, ze kilka kg odejdzie zaraz po porodzie, ale bede robic wszystko zeby do Wielkanocy wrocic do swojej wagi i figury mam nadzieje, że sie uda
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:56   #632
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Grudzień się zbliża, a właściwie juz tuż-tuż, więc mające termin na początku stycznia mogą się powoli szykować
nie musiałaś tego pisać

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
apropo jedzenia to dziś na obiad była kaszanka..... oczywiście nic nie doprawione. na sniadanie bułka i pomidor a na kolację bułka i plastry dwa sera.... i gdzie tu bogata dieta ciężarnej?!
bo tą bułkę na pewno naszpikowali różnej maści witaminami, więc bilans się zgadza

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Do tego wczoraj zauwazylam kawaleczek czopu. Takze jednym slowem zaczynam panikowac.
ale że co już

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:57   #633
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja tak w sumie to dzisiaj skończyłam pisać pierwszy rozdział, jeszcze małe poprawki i przez weekend zanoszę do sprawdzenia, do końca stycznia chce mieć całą gotową na cacy.
kurde, to ja chę do końca grudnia napisać pracę tylko ja jestem jeszcze w lesie, nie wiem jak to ogarnę
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 18:58   #634
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ale mnie brzuch swędzi ajjjjjj, smaruje i smaruje rozstępów nie ma ale kurde nie mogę przestać się drapać
Mnie tez tak swędzi strasznie. Z tym że u mnie pojawiły się rozstepy Nie umiem sie z tym pogodzić. Smaruję brzuchol 3 razy dziennie,jeszcze sobie oliwkę kupiłam bo podobno też pomaga.
Ale to chyba dziedziczne. Zależy od skóry Ja nie mogę patrzeć na te rozstępy
Stary 2012-11-27, 19:02   #635
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja ogladam brzuszki pociazowe na list - grud i sie pocieszam

Mala, kosmos, pamietam siebie przy 48kg (163wzrostu) i wygladalam jak kosciotrup.
65 przed ciaza to bylo troche za duzo, po ciazy chce schudnac tak do 58, a potem jeszcze nizej

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Ania, juz czop?! Z tego co widze masz termin 2dni po mnie, masakra.....

Nawijka, zjedz cos slodkiego, moze maly sie ruszy

Pozeram kolejna biedronowa pomarancze ale pychaaaa

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:06   #636
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ania, juz czop?! Z tego co widze masz termin 2dni po mnie, masakra.....
Ja nie wiem czy bym rozpoznała że to ten czop właśnie. Nie wiem jak wygląda.
Stary 2012-11-27, 19:10   #637
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
kurde, to ja chę do końca grudnia napisać pracę tylko ja jestem jeszcze w lesie, nie wiem jak to ogarnę
ja podejrzewam że mój pierwszy rozdział będzie cały do poprawy

Dziewczyny proszę ocencie czy ten kombinezon będzie ok bo ja się na tym kompletnie nie znam. http://allegro.pl/62-cm-nowy-ociepla...812672679.html Jaki rozmiar kupić 62 czy 56?
Stary 2012-11-27, 19:11   #638
marsi11
Zakorzenienie

coś mi się przypomniało
wczoraj wieczorem miałam zachciankę ciążową i poleciałam do lidla jak świnia z jęzorem do parnika po lody
ale to nic bo wymyśliłam sobie,że te lody poleje puddingiem czekoladowym i posypie grecką chałwą

kurde lody o smaku orzecha wloskiego, powaliły mnie na łopatki, potem lezałam jak po dobrym orgaźmie ot, taka orgia kulinarna
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:11   #639
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogladam brzuszki pociazowe na list - grud i sie pocieszam

Mala, kosmos, pamietam siebie przy 48kg (163wzrostu) i wygladalam jak kosciotrup.
65 przed ciaza to bylo troche za duzo, po ciazy chce schudnac tak do 58, a potem jeszcze nizej

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Ania, juz czop?! Z tego co widze masz termin 2dni po mnie, masakra.....

Dlatego cieszę się z każdego kg Ale przyznam szczerze że jakoś wybitnym patyczakiem nie byłam,patrząc w lustro nie widziałam samej skóry i kości. Jakoś to wszystko tak naturalnie było rozłożone... Nie wiem czy faktycznie tak było czy ja nie widziałam tego. Tylko waga wskazywala na niedowagę...
Ale nigdy nie uważałam że nie powinnam nic z tym robić,żeby nie było

zrobiłaś mi smaka na pomarańczę,a mam ostatniąco to jedna dla mnie do jutra muszę wytrzymać aż mąż zrobi zapas
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:13   #640
maluchna30
Zadomowienie

Czytam opinie o olejku weleda do masowania krocza, a nawet sutkow, i ze ponoc dobry na rozstepy i chyba sie skusze.
Stary 2012-11-27, 19:13   #641
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
coś mi się przypomniało
wczoraj wieczorem miałam zachciankę ciążową i poleciałam do lidla jak świnia z jęzorem do parnika po lody
ale to nic bo wymyśliłam sobie,że te lody poleje puddingiem czekoladowym i posypie grecką chałwą

kurde lody o smaku orzecha wloskiego, powaliły mnie na łopatki, potem lezałam jak po dobrym orgaźmie ot, taka orgia kulinarna
Ja wczoraj miałam fazę na loda,takiego z prawdziwego zdarzenia... Mmm
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-11-27, 19:17   #642
charlizz
Zadomowienie

Ależ naskrobały, ledwo nadrobiłam.
Bokeh, trzymaj się!
w grudniu robie ostateczne zakupy i pakuję torbe! Oleczek taki mało aktywny, no ale coś tam czasem czuję..

TŻ w pracy , wraca dopiero o 22. Aaaale szybko zleci, obejrzę Na Wspólnej niedługo, zrobię placki ziemniaczane niech ma, ostatnio taki dobry jest dla mnie

wiecie, mam takie uczucie, że jestem taką tłustą swinią, zaczynam się źle czuć ze sobą, niby ostatnio na wizycie miałam tylko +5kg ale mam taką paranoję, że mam ogromne uda, dupsko jak trzydrzwiowa szafa i taką okrągłą buzię. Wkręcam sobie, że jak się uśmiecham, to przez tłuste policzki nie widać oczu :<
I boję się, że po porodzie wcale nie będę miała silnej woli, by wrócić do stanu sprzed ciąży. W ogóle to tak teraz przeginam, słodycze na noc i w ogóle mnóstwo słodyczy! echhh
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:19   #643
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
to teraz szał na pomarańcze będzie

Cytat:
coś mi się przypomniało

rozpusta ale kurde ja też mam lody w zamrażarce

Stary 2012-11-27, 19:28   #644
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Czytam opinie o olejku weleda do masowania krocza, a nawet sutkow, i ze ponoc dobry na rozstepy i chyba sie skusze.
mi w superpharmie polecali olejek weledy ale w końcu na kremie poprzestałam
a z tym masowaniem krocza dziewczyny to widzę,że w szał wszystkie wpadły- świnki z Was taka legalna masturbacja
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:30   #645
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
ja podejrzewam że mój pierwszy rozdział będzie cały do poprawy

Dziewczyny proszę ocencie czy ten kombinezon będzie ok bo ja się na tym kompletnie nie znam. http://allegro.pl/62-cm-nowy-ociepla...812672679.html Jaki rozmiar kupić 62 czy 56?
Moim zdaniem jest ok. Co do rozmiaru to kup lepiej 62,z 56 maluch szybko wyrośnie. Chociaż ja mam i 56 i 62 ale dostałam więc to inna sprawa. Jakbym miała kupić kupiłabym 62.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-11-27, 19:35   #646
bokeh
Zakorzenienie

Wiecie co ja to sie spakuje jak tylko wroce ze szpitala bo mam juz nauczke ze potem moj tz lata po domu i dzwoni co chwila co spakowac, do rodzenia to nie obliguje a jakby cos to mam..... I powiem wam ze chyba juz mniej boje sie porodu niz kolejnego lezenia w szpitalu.....!

Jutro dostane wyplate to sobie siade moze na allegro i poszukam co i jak.

Ja mam teraz ciagle zachcies zachciewajki i w sumie to co chwile cos jem ale to chyba z nudow

Jejku jak tu goraco na tej sali a zas jak sie okno otworzy to zimno :/
Stary 2012-11-27, 19:38   #647
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Dzięki Nie wiem czy badzia już napisała czy poznała płeć, bo jeszcze nie nadgoniłam wpisów. Co do imienia to będzie albo Marysia albo Weronika, muszę uzgodnić z mężem, bo jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat.
Super gratuluje córeczki. Weronika bardziej mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja się zaczynam ostro przygotowywac do porodu: zrobiłam sobie masaż kroczku, ćwiczyłam mięśnie Kegla i popijam herbatkę z liści malin... mam nadzieję że to wszystko zaowocuje pięknym i lekkim porodem
No to rzeczywiście przygotowania pełną gębą, a ta herbatka dobra bo słyszałam że raczej niekoniecznie.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Ja zaczynalam z 52 kg i idelanie czułam sie w takiej wadze. Rozmiar 36/38 przy wzroscie 165 cm. Ładną miałam figurę, ubrania pasowały rózniaste. Tylko mama moja zawsze narzekała, że chudzina ze mnie teraz mam 12 kg na plusie czyli waga pokazuje juz 64 i powiem szczerze, nigdy w zyciu nie chcialabym zeby mi tak zostało.... Wiadomo, ze kilka kg odejdzie zaraz po porodzie, ale bede robic wszystko zeby do Wielkanocy wrocic do swojej wagi i figury mam nadzieje, że sie uda
Też mam w planach schudnąć do wielkanocy. Na razie 12kg na plusie.

Cytat:
apropo jedzenia to dziś na obiad była kaszanka..... oczywiście nic nie doprawione. na sniadanie bułka i pomidor a na kolację bułka i plastry dwa sera.... i gdzie tu bogata dieta ciężarnej?!
O matko kasznką karmią ciężarne tragedia
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Niby tak, ale czasem przychodzi taki dzien, ze na nic sie nie ma sily, a jednak odpuscic nie moge...

Ja tez swoja obrone licencjaty dobrze wspominam. Z tym, ze teraz jestem na innym wydziale i juz wiem, ze tak kolorowo nie bedzie.

To co ona nam za brednie opowiada?

U nas jedno jest na ok 1 strone.
Na szczescie promotorka wymyslila, ze kazdy ma opracowac 2, a potem sie wymieniny takze bedzie z glowy

Kurcze, Kubuś cos sie slabo rusza (tzn rano malo), a teraz jakos w ogole
Nie wiem co robic...
Może zjedz coś słodkiego i połóż się, powinien troszkę pofikać.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:40   #648
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Pomidor wow. To luksus.Jak ja leżałam ciągle w szpitalu to żadnych pomidorów. Na śniadanie zupa mleczna (której niecierpie),i bułka z ...masłem !! Czyli jakieś serki czy ,szynke trzeba było mieć swoją. Jedynie na kolacje dawali bułke albo kromke chleba i do tego maleńki kawałek serka czy czegoś innego. A obiady...bleeee. Bez smaku. No cóż,tak niestety jest w szpitalach.
Ale wiesz co.... Skoro ciezarne to mogliby jakies warzywa czy owoc dawac.... Ciekawe czy karmiace tez dostaly kaszanke bleeee
Stary 2012-11-27, 19:47   #649
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, ja bym nic nie zjadla z tego co wymienilas maz by mi chyba obiady dowozil hehhe....

Iffonka ja mam jeden na 56, ale kosztowal 17zl i byl tak piekny ze musialam go kupic bedzie na wyjscie

Dziewczyny, ktoras wiem, ze grala namietnie w The Sims ktore sa najlepsze? 1 2 3? Maz powiedzial, ze sciagnie zebym sobie rodzinke nasza zrobila, bo ja juz naprawde wysiadam, dostaje swira w tym domu, nawet kolacji sama nie moge zrobic bo takie skurcze brzucha mnie lapia ze wyc mi sie chce z bolu.......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:51   #650
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku jak tu goraco na tej sali a zas jak sie okno otworzy to zimno :/
maruda
aha, spróbuj teraz coś na swojego tż napisać, że cię denerwuje na przykład, to zobaczysz z tego co teraz pisałaś, to on wcielenie dóbr wszelakich jest

Stary 2012-11-27, 19:57   #651
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz co.... Skoro ciezarne to mogliby jakies warzywa czy owoc dawac.... Ciekawe czy karmiace tez dostaly kaszanke bleeee
No o tym samym pomyslałam. Ciekawa jestem czy kobiety po porodzie tez dostają takie liche jedzenie. No cóż. Przekonamy się wkrótce.

Cytat:
Dziewczyny, ktoras wiem, ze grala namietnie w The Sims ktore sa najlepsze? 1 2 3? Maz powiedzial, ze sciagnie zebym sobie rodzinke nasza zrobila, bo ja juz naprawde wysiadam, dostaje swira w tym domu, nawet kolacji sama nie moge zrobic bo takie skurcze brzucha mnie lapia ze wyc mi sie chce z bolu.......
Ja kiedyś grałam i najbardziej mi się 3 podobała.
Stary 2012-11-27, 20:01   #652
litllesweetangel
Lurker ;)

Lady -W sims 3 masz najwiecej opcji edycji przedmiotow itp. Ja zawsze sciagalam jakies nowe meble, ubrania, fryzury i obowiazkowo dodatki bo po czasie samo prowadzenie i tworzenie rodzinki z tych samych elementow nudzi.

Co do wagi... to jest masakra, jak jestesmy w miesnym to mowie TZowi zeby sie pogapil na slonine i salceson to przynajmniej nie bedzie sie gapic na mnie....Czuje sie jak wieloryb na emeryturze. Tluste i ciezko sie schylic po cokolwiek.

Co do porodu rodzinnego- ja z poczatku nie chcialam rodzic z TZ, balam sie tego. Za to on chcial, wie jak to wyglada. Procz niego mam do wyboru jeszcze 4 (!) inne osoby chetne do rodzenia ze mna. Ale raczej jestem zdecydowana na niego, zasluzyl na to
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:05   #653
pstryczek84
Zakorzenienie

mialam sie zabrac za prańsko dzieciowych ciuszków na poczatku grudnia ale zescie mnie nastraszyły wiec se pomyslalam ze od jutra zabieram sie do roboty. ale tak se mysle i mysle - no bo jak jutro zaczne prac to raczej jutro mi nie wyschna a ze jest 1 suszarka w domu to max 2 prania zrobie i finito
no wiec co - zaczełam juz dzis przez noc moze wyschnie
piore pierwszy raz w tym programie Baby Care, zobaczymy co to za program.... temp dla tego programu samoczynnie pralka wybrala 60 stopni wiec jeszcze tragedii nie ma, myslałam ze bedzie 95.
Cytat:
Grudzień się zbliża, a właściwie juz tuż-tuż, więc mające termin na początku stycznia mogą się powoli szykować
Lalka, Ty weź nie strasz!
Cytat:
A mogłabym prosić jeśli któraś z was ma zdjecie na kompie kombinezonu żeby wrzuciła albo jeśli kupował na allegro bo ja własnie oglądam i kompetnie na tym sie nie znam.

Czy np taki jest ok ? http://allegro.pl/62-cm-nowy-ociepla...812672679.html
Ja mam bardzo podobny. na moje oko jak najbardziej moze byc

Cytat:
O dzizaz! to w takim razie jakie jedzenie jest dla ciezarnej z cukrzyca?
czarny suchy chleb
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Wpadłam się przywitać.Czytam was co dziennie ale nie zawsze mam wiele do powiedzenia.
Dzisiaj już kupiłam wózek.
Czerwony z czarnymi wstawkami z kwiatkami czarno,białymi.
Śliczny,bardzo dziewczęcy.

Dziewczyny mam też do was pytanie odnośnie karty ciąży.
Mam tam oznaczenie dna macicy.
Oznaczenie to np. 3/P
Wyszukałam w google te oznaczenia.
Z tego co wyczytałam to to "P" znaczy -palce
Czyli wynikało by że 3 palce nad pępkiem.

I wszystko byłoby jasne gdyby nie fakt że norma w tygodniach w których ja jestem to 2/3.
Ale ja mam (patrzyłam z 3 ostatnich wizyt) P/4 , P/1 ,P 4.
Czyli co?
Macica mi się w pewnym momencie obniżyła a potem podniosła i to aż na 4
No i wynikałoby że jest poza normą.
Gin nic mi nie mówił że coś nie tak.
Szukam dziury w całym?
Jakie wy macie/miałyście oznaczenia np w 29 tyg ciąży?

A może palce za bardzo wymoczył w wodzie i mu się pokurczyły i zaczeło mu inaczej wychodzić
nie mam pojecia o co chodzi z tymi oznaczeniami, nie zwracalam na to uwagi nigdy. jak Cie to bardzi nurtuje to zapytaj sie przy najblizszej okazji swojego lekarza co te szyfry oznaczają ale jakby cos bylo nie tak to na pewno by Ci powiedzial wiec glowa do góry

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:10   #654
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
dziewczyny, czy Wy tez macie mokro w majtkach?

bo w II trymestrze była mega susza a teraz zmieniam wkładki co chwilę- najlepiej jest w nocy, ciągle mam schizo,że to wody odchodzą
Któraś tu pięknie to określiła: MOKRZYCA
Zaczyna się u mnie.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

ja sie boje ze sparze dzidzie podczas kąpieli ;((
Deliś, spokojnie, ja się tego też bałam, albo że za zimna - po tych 3 kąpielach już doskonale wiesz jaka temperatura

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mowila tez o witaminach, ze przy dobrej morfo nie widzi sensu brac witamin bo wystarcza warzywa i owoce (tych drugich mniej )
i mowila ze wg niej to zdrowo rozwijajace sie dzieci czesto rodza się wieksze, oczywiscie nie jest to regułą ale tak sie zdarza.

No ja mam wrażenie (nie dostanę się do papierów z ciąży z Agatką, bo za wysoku) że Dośka większa, a bez witamin

takze od dzis biore witaminki co 2 dzien. za 2 tyg mam wizyte wiec zobacze jak wyjdzie morfo i wtedy albo wroce do codziennego lykania albo zostane przy braniu co drugi dzien
mowila tez ze w ciazy nie powinno sie duzo przytyc i ze ona goni swoje pacjentki jak duzo tyją. wg niej powinno sie przytyc max 7kg
jak wiecej to znaczy ze do drzwi zapukalo obzarstwo
dobrze ze do niej nie chodze bo przy moich + 13kg to by mnie za cyce powiesiła

A to bzdura, chyba z epoki PRL. I poprzedni lekarz, i ten, i zresztą w Necie też pełno o tym artykułó twierdzili, że między 7/8-13/14 kg to jest prawidłowy przyrost. A ocenia się go głównie na podstawie wagi wyjściowej kobiety - wiadomo, że jeśli któraś ma niedowagę i przytyje 20kg to dramatu nie ma, ale ja z nadwagą przy + 20 miałabym przewalone.

ja jednak gruba czapke bym wziela. te kapturki nie zawsze szczelnie opatulaja główkę.
a tak w ogole to ty pakujesz juz te ciuszki do torby i bierzesz je za soba do porodu? a nie lepiej spakowac je w jakas reklamoweczke i niech maz je przywiezie w dzien wyjscia?
Dokładnie, żaden kaptur nie przylega ściśle.

Ja przygotuję, wsadzę do reklamówki, uświadomię męża gdzie wkładam i niech czekają. A co... nie wiem, chyba tak:

- body z długim
- pajacyk welurkowy
- półśpiochy
- kombinezon
- czapa
- szaliczek?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

to na wszelki wypadek wezme ta czapusie ja wlasnie pakuje w taką mała torbe- zeby sobie w domu czekała, jak bedziemy wychodzic to mi mąż przywiezie. Wsadze tez do niej ubrania dla mnie na wyjscie. Wiadomo, ze już te w których pojade raczej nie bedą ok ale szalec z rozmiarami nie bede- nie przwiduje zrzutu 10 kg w dwa dni
ojj możesz się zdziwić

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Bardzo długo mnie nie było. Matury i to wszystko związane z szukaniem mieszkania, a w dodatku jeszcze internet coś się popsuł i zanim wymienili mi modem to kilka dni minęło.
W piątek wieczorem byłam na samym usg.
Nadia ma już 1500g i jest obrócona głowką w dół cieszy mnie to bardzo.
Teraz juz wiem że to nie głowka a dupka mi te zebra wypycha
Jak poszlo, jak???

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
tak sobie patrzyłam na naszą listę z pierwszej strony i sobie myślę, że kurcze w sumie mało nas jest porównując np. z listopadowo-grudniowymi mamusiami... Ciekawe która bedzie pierwsza na liście mamuś które urodziły... Bo jeszcze troszkę i się zacznie...
A może zwyczajnie one nie aktualizowały listy?

Cytat:

Ja ciągle twierdzę, że grudzień będzie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Mam pytanko do dziewczyn, ktore juz rodzily. Ile czasu trwa skurz i towarzyszacy mu bol??? Ze sie nasila to wiem, ale ciekawa jestem ile trwa.
Jutro zas sr, a za tydzien bedziemy chyba porodowke zwiedzaly.
Koło minuty?

Cytat:
nie strasz bo ja za dwa tygodnie się dowiem czy operacja u mnie bedzie 26.12 czy 2.01
a boję się dlatego,że czekamy na przyłączenie wody a jak nie będzie w grudniu to chyba sobie w łeb strzele bo nie wyobrażam sobie wracać do teściowej wolę się do hotelu wynieść

ale mnie brzuch swędzi ajjjjjj, smaruje i smaruje rozstępów nie ma ale kurde nie mogę przestać się drapać
Wolałabym grudzień, bo 2 stycznia to jeszcze na kacu mogą co niektórzy być
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:12   #655
iffonka7
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za radę

Cytat:
Iffonka ja mam jeden na 56, ale kosztowal 17zl i byl tak piekny ze musialam go kupic bedzie na wyjscie
A gdzie takiego taniego dorwałaś?
Stary 2012-11-27, 20:14   #656
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam fazę na loda,takiego z prawdziwego zdarzenia... Mmm
Ale, że co? chciałaś jeść czy robić?

Cytat:
Bokeh, ja bym nic nie zjadla z tego co wymienilas maz by mi chyba obiady dowozil hehhe....

Ja grałam w 1, bardzo mi się podobała, ja nie lubię takiej nowoczesnej grafiki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:18   #657
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Czym się przerażać? Tylko się cieszyć Lada dzień niektóre z nas zaczną 9 miesiąc, a wtedy to różne cuda mogą się już dziać
no ja w pon zaczne 9 miesiąc

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie udzielam sie ostatnio bo mam jakiegos dola. Brzuch mnie pobolewa, twardnieje, a jak odkurze czy troche posprzatam to juz w ogole masakra :/ Do tego wczoraj zauwazylam kawaleczek czopu. Takze jednym slowem zaczynam panikowac.
Poza tym cierpie na bezsennosc i spie po 4-5 godzin na dobe

bokeh trzymaj sie kochana. Tak jak pisza dziewczyny, lepiej, ze jestes pod fachowa opieka. Ja jestem tutaj totalnie olana i uwierz mi, ze to duzo gorsze uczucie :/

Co do wagi to ja w pierwszej ciazy przytylam blisko 20 kg. Na szczescie szybko wrocilam do siebie. Teraz sie bardziej pilnuje i waga poki co 13kg na plusie wiec jak dla mnie nie jest zle
ech mam tak samo, tez spie po 4h..... pozniej siedze na fotelu komputerowym bo jest mega wygodny, dzis o 4 rano sobie piłam herbunie mniam....

Cytat:
achhh sims 3 jak nic najwiecej chyba mozna zrobic

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:20   #658
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Wczoraj położna w SR też mówiła o tych kg i można przytyć 8-10 kg, a jeśli kobieta jest wysoka (czyli ponad 168 cm) to max do 12 kg.
Chyba mało która ciężarna mieści się w tych widełkach.
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

A propo tycia w ciąży. Moim zdaniem nie można tak wszystkich do jednego wora wrzucać i mówić, że powinno się przytyć tyle i tyle w ciąży. Dla jednej kobiety te 7 kg to będzie wystarczający przyrost wagi, a dla innej nie. Istotne jest też jak to było przed ciążą, czy miałyśmy niedowagę, a może nadwagę, także ja byłabym daleka od takich uogólnieni. Pstryczku, mamy ten sam termin porodu a i na wadze widzę, że podobnie, bo u mnie +12.
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
mnie to denerwuje takie gadanie, że tyle powinno się przytyć czy tyle. Jedne kobiety tyją mniej, drugie więcej. Przy Karince przytyłam 10,5 kg teraz mam więcej, a nie objadam się. Po ciąży z Karinką po 3 miesiącach miałam wagę mniejszą niż przed ciążą i teraz też zamierzam zadbać o siebie. Wiadomo, że nie ma co się obżerać, ale też nie można mówić, że powinno się do 7 kg przytyć, bo samo dziecko, łożysko, wody, krew itd. ważą nawet 10 kg...
itd...
heh, widze ze moj wpis wywołam lawinę
dziewczynki, nie ma sie co stresowac takim podejsciem do wagi, cieszmy sie ze nasi lekarze nie sa tacy rygorystyczni w tym temacie
kazda tyje tyle ile wymaga organizm. przeciez nikt sie nie bedzie odchudzał zeby dogodzic lekarzowi
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jak ja to dobrze znam,mi dziś trochę lepiej z tymi żebrami ale ostatnie dni- masakra była.
Wczoraj i dziś miałam skurcze łydek,chodzę jakby mnie tir potracił.
sory, ale smiesznie to zabrzmiało
przed ciąża miałam podobnie, oj przykre wspomnienia, oj przykre
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
wiecie, mam takie uczucie, że jestem taką tłustą swinią, zaczynam się źle czuć ze sobą, niby ostatnio na wizycie miałam tylko +5kg ale mam taką paranoję, że mam ogromne uda, dupsko jak trzydrzwiowa szafa i taką okrągłą buzię. Wkręcam sobie, że jak się uśmiecham, to przez tłuste policzki nie widać oczu :<
I boję się, że po porodzie wcale nie będę miała silnej woli, by wrócić do stanu sprzed ciąży. W ogóle to tak teraz przeginam, słodycze na noc i w ogóle mnóstwo słodyczy! echhh

Sexi mamuśka jesteś i tyle! nie wkrecaj sobie takich głupot do głowy bo sie tam przejade do ciebie i sama osobiscie spuszcze Ci bęcki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:23   #659
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Pewnie odpoczywa sobie,śpi
A jak jutro też nie będziesz czuć ruchów to lepiej do lekarza zadzwoń.
Cytat:
Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Może zjedz coś słodkiego i połóż się, powinien troszkę pofikać.
Wlasnie tez na to wpadlam i zjadlam pomarancze, grejpfruta, mandarynke i kawalek czekolady.
Poczatkowo nic nie pomagalo, a teraz czuje raz na jakis czas lekkie kopniecie.
Ale to i tak malo w stosunku do tego, co bylo np wczoraj

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:24   #660
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, czy Wy tez macie mokro w majtkach?

bo w II trymestrze była mega susza a teraz zmieniam wkładki co chwilę- najlepiej jest w nocy, ciągle mam schizo,że to wody odchodzą
wczoraj rano autentycznie przez chwile myslalam, ze to wody. Do tego wlasnie po pojsciu do ubikacji zobaczylam ten malutki kawaleczek czopa

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale że co już
No wlasnie juz, dlatego zaczelam sie martwic, ze za wczesnie urodze. A tutaj przez cala ciaze nie badaja dowcipnie wiec nawet nie wiem w jakim stanie jest moja szyjka

Cytat:
coś mi się przypomniało

wow jaka rozpusta lubie lody z lidla, wlasnie zjadlam po kawalku rolady truskawkowej i cappuccino

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37845986]Ale, że co? chciałaś jeść czy robić?
[/QUOTE]

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości