Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2505 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 20:09   #75121
PannaLokowana
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

AjriszMarta, dziękuje za odpowiedź dorzuciłam właśnie parafinę do olejku babydream, na długość, zobaczymy, co będzie

a o olejku do masażu piszą tu tak:https://wizaz.pl/Pielegnacja/Nowosci...ek-na-cellulit

a skład tu:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-masazu.html

ten jest akurat "anetycelulitowy"

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:20   #75122
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
wczoraj się nacytowałam tyle a przeglądarka się akurat wtedy musiała zaciąć
AjriszMarta masz niesamowite włosy
Ignis00 nie rób ombre, tak jest pięknie
deszczowypies moje 3 dnia są myte, zazdroszczę Ci

Chwalę się moimi, tak bałam się puchu dziś ale jest fajnie.
Pięknee Twoje

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Sporo osób ma teraz ochotę na zmiany Ja, ty, moje znajome..Ignis też coś ostatnio o ombre wspominała (chyba nie przekręciłam nicku, jak tak to przepraszam ). Ja postanowiłam - jeżeli do Nowego Roku mi nie przejdzie, to strzelam farbę czerwoną.
Zahennowałam się i mi przeszło ombre bo kolor wyszedł miodzio
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Wczoraj nakładałam hennę i również nie dodalam soku z cytryny bo nie zauważyłam, że brakło. Kolor ładnie złapał
U mnie też pięknie złapało

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Od lipca nie prostowałam i myślałam, że ten etap już za mną, a tu proszę, jedno wyprostowanie i nałóg wraca.
Prostownicoholizm.
Taaa kiedyś też byłam na to chora Czasem jeszcze mi odbija i zapragnę całkiem prostych, ale nie sięgam już po prostownice tylko po suszarkę i okrągłą szczotkę. Uwielbiam ten efekt gładkiej, lśniącej tafli. Niestety na falach często ten blask mi ucieka

Dziewczyny co można fajnego włosowego (i nie tylko) kupić w drogerii Hebe? Otwierają u nas pierwszą w Gdyni i czekam tylko jak będzie dzień otwarcia

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-11-27 o 20:23
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:22   #75123
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
jak najbardziej loczki Nawet teraz widać już lekki skręt a co dopiero jak o nie porządnie zadbasz Dla przykładu pokaże ci jakie ja miałam włosy wcześniej. twoja będą o wiele ładniejsze Pokazuj je jak najczęściej

1. Przed CG
2. Po ponad 3 miesiącach - baaaardzo duży postęp
3. Ruloniki
4. Teraz
Jaka zmiana
Aż chce mi się być CG i dążyć do takich włosów, jak twoje obecnie <3
Świetna motywacja!

Cytat:

Kręconowłose preferują cieniowanie ale to wszystko zależy od włosów nie ma gwarancji jak się zachowają po cieniowaniu.

bardzo dobry pomysł

masz ładne, delikatne ale za to bardzo romantyczne fale

Widzisz? nieczesanie nie jest takie straszne
Hmm.. to już nie wiem co zrobić, ale chyba dopiero końcówki w lutym podetnę, to wtedy fryzjerka mi doradzi, bo przy ostatnim podcinaniu, w sierpniu, powiedziała, że jak trochę podrosną, to można pocieniować

Dziękuję, miło że komuś się podobają

Nałożyłam przed myciem maseczkę z żółtka jajka, olejku rycynowego, miodu i balsamu GP z łopianem dla lepszej konsystencji, na pół godziny pod czepek.
Tak mi się splątały włosy, że na odżywce d/s, dużo sobie wyrwałam
I nie chciały mi się po tym kręcić, mimo stylizacji..
Trochę podsuszyłam dyfuzorem i zaplotłam warkocz dobierany, tym razem jeszcze wyżej.
Jestem ciekawa, czy dobrze tą maskę zmyłam, wydają się takie dociążone, no ale są jeszcze wilgotne..
Okaże się rano

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:26   #75124
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
a skład tu:

Taki se ten olejek według mnie. Pierwsza parafina więc do zmycia sls, a reszta już dobre oleje, ale nie wiem czy przy takiej ilości parafiny to te oleje będą miały mała szansę zadziałać w ogóle coś. Ale jako zabezpieczenie na same końce lub jako O w omo gdzie M jest slsowe się nada

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-11-27 o 20:52
Stary 2012-11-27, 20:30   #75125
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
AjriszMarta, dziękuje za odpowiedź dorzuciłam właśnie parafinę do olejku babydream, na długość, zobaczymy, co będzie

a o olejku do masażu piszą tu tak:https://wizaz.pl/Pielegnacja/Nowosci...ek-na-cellulit

a skład tu:

dodam, że jest jeszcze olejek "neutralny" który nie zawiera olejków eterycznych

Stary 2012-11-27, 20:34   #75126
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Widze że moje pytanie odbiło się głośnym echem na forum. Nie będę się tłumaczyć, bo wyjdzie tylko gorzej ale mam nadzieję że przeczytałyście je z przymrużeniem oka.
Nie musisz się z niczego tłumaczyć

Ja odniosłam się jedynie do słowa oszustwo - po prostu nie uważam, żeby jakakolwiek stylizacja włosów była sensu stricte oszustwem pod warunkiem, że nikogo nie próbujemy w ten sposób wprowadzić w błąd - mam na myśli zamiar przemyślany i skierowany przeciwko konkretnemu otoczeniu, a nie że wychodzimy w zakręconych na papilotach loczkach i nie tłumaczymy każdemu napotkanemu przechodniowi, że to nie nasze naturalne włosy

Nie widzę najmniejszego problemu, żeby sobie kręcić włosy na cokolwiek i pokazywać tutaj - była tu kiedyś dziewczyna, która zrobiła sobie afro i wyglądała prześlicznie. Loczki Ajrish po trwałej są śliczne.

Ale gdyby ktoś przyszedł z afro uzyskanym papilotami i oznajmił, że to jego naturalki - to wtedy byłoby głupio. Dlatego, że brzydko wzbudzać w kimś w ten sposób poczucie zazdrości. Bo jest wiele dziewczyn, które oddałyby wiele, żeby ich włosy kręciły się mocniej. Mocny skręt jest zawsze podziwiany. I to bym nazwała "naciaganiem rzeczywistości", ale tak jak wspominałam - to jest temat dla forum psychologicznego, bo w gruncie rzeczy nie ma nic wspólnego z włosami.
Na szczęście nikt taki się nie zjawił (nie przyznał się ).

Swoją drogą zastanawia mnie, kiedy jestem bliższa rzeczonego "oszustwa" - kiedy biorę Artiste z keratyną, harmonijkuję włosy, wklepuję żel i pracuję nad skrętem? Czy kiedy stosuję balsam prostujący i rozczesywanie grzebieniem? W ten czy inny sposób modyfikuję "naturę". Notabene nigdy nie zauważyłam, żeby kiedykolwiek osoba prostująca włosy prostownicą miała dylematy moralne Tudzież inni oszustwa prostującym nie zarzucają.
Więc może odpuśćmy sobie i nie zastanawiajmy się nad wałkami.

Na koniec abstrahując nieco od tematu - zauważam niejednokrotnie w środowiskach kobiecych skłonność do nadmiernego kategoryzowania. To chyba dość znane zjawisko. Jest chyba w miarę naturalne w młodym wieku że chcemy się określić, chcemy wiedzieć kim jesteśmy i przekładamy też nasze kryteria na innych. Stąd myślę wieczne rozstrząsanie i podkreślanie, że to to jest lok a to fala i brońboże nie pomylić! A tak naprawdę to włosom jest wszystko jedno. Włosy nie zmienią natury niezależnie od nazewnictwa. Fajne i zabawne są te typologie, można się pobawić. Ale moje włosy się kręciły na kilkanaście lat zanim został im przypisany numerek (zresztą do dziś, po półtora roku, nie jestem pewna jaki jest właściwy ). Mają naturalny "talent" do kręcenia w przeciwieństwie do włosów mojej siostry, które wałkom grają na nosie Więc - jeśli sama użyję wałków to w pewnym sensie nadal korzystam z naturalnego daru, czyli jakiejś tam kombinacji mostków dwusiarczkowych w keratynie powodującej, że loczki trzymają się całkiem długo

Tylko że mnie się nie chce tak bawić. Przyszłam na forum nauczyć się pielęgnować włosy tak, żeby wyglądały ładnie bez wysiłku. Niezłą wtopę zaliczyłam Ale się nie poddaję

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam Nie mam na myśli nikogo konkretnego.

Cytat:
czy któraś z was stosowała kiedyś ciekłą parafinę na włosy? samą, do oleju lub jako dodatek do masek? kupiłam z myślą o moich uszach, ale zasłyszałam gdzieś, że nadaje się też do włosów, a boję się testować w ciemno.
Ja. Dodawałam do odżywki d/s, dokładnie Garniera A&K. Bardzo przyjemne efekty.
Stary 2012-11-27, 20:35   #75127
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Taki se ten olejek według mnie. Pierwsza parafina więc do zmycia sls, a reszta już dobre oleje, ale nie wiem czy przy takiej ilości parafiny to te oleje będą miały mała szansę na zadziałać w ogóle coś. Ale jako zabezpieczenie na same końce lub jako O w omo gdzie M jest slsowe się nada
o, nie zwróciłam uwagi na tą parafinę. tak myślałam, ze skoro na bazie migdałowego i ma w sobie jeszcze inne olejki to będzie ok w każdym razie dziękuje za odpowiedź zastawiam się, czy nie kupić tego neutralnego, ale to już bardziej w celach masażowych - niech TŻ się przyda

Stary 2012-11-27, 20:40   #75128
Szotta
Zakorzenienie

Piękne Wy macie te kręciołki

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:40   #75129
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

Ja. Dodawałam do odżywki d/s, dokładnie Garniera A&K. Bardzo przyjemne efekty.
o, to muszę spróbować na razie mam na mojej owcy oleje wymieszane z parafiną i chyba właśnie sama sobie zrobiłam źle bo chyba się przez parafinę nie wchłoną a chciałam sobie humor poprawić po kolosie z fizy...

Stary 2012-11-27, 20:42   #75130
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
o, to muszę spróbować na razie mam na mojej owcy oleje wymieszane z parafiną i chyba właśnie sama sobie zrobiłam źle bo chyba się przez parafinę nie wchłoną a chciałam sobie humor poprawić po kolosie z fizy...
Myślę, że się wchłoną. Parafina wymieszana z innymi emolientami traci w pewnym stopniu właściwości okluzyjne czyli nie powleka taką szczelną warstwą.
To nie mój wymysł, wyczytałam to w mądrej książce.
Stary 2012-11-27, 20:48   #75131
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
J
Jestem ciekawa, czy dobrze tą maskę zmyłam, wydają się takie dociążone, no ale są jeszcze wilgotne..
Okaże się rano
Koniecznie się pokaż

Eiri wspaniały post
aż nie wiem co zacytować bo się ze wszystkim zgadzam
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:52   #75132
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Nie musisz się z niczego tłumaczyć

Ja odniosłam się jedynie do słowa oszustwo - po prostu nie uważam, żeby jakakolwiek stylizacja włosów była sensu stricte oszustwem pod warunkiem, że nikogo nie próbujemy w ten sposób wprowadzić w błąd - mam na myśli zamiar przemyślany i skierowany przeciwko konkretnemu otoczeniu, a nie że wychodzimy w zakręconych na papilotach loczkach i nie tłumaczymy każdemu napotkanemu przechodniowi, że to nie nasze naturalne włosy

Nie widzę najmniejszego problemu, żeby sobie kręcić włosy na cokolwiek i pokazywać tutaj - była tu kiedyś dziewczyna, która zrobiła sobie afro i wyglądała prześlicznie. Loczki Ajrish po trwałej są śliczne.

Ale gdyby ktoś przyszedł z afro uzyskanym papilotami i oznajmił, że to jego naturalki - to wtedy byłoby głupio. Dlatego, że brzydko wzbudzać w kimś w ten sposób poczucie zazdrości. Bo jest wiele dziewczyn, które oddałyby wiele, żeby ich włosy kręciły się mocniej. Mocny skręt jest zawsze podziwiany. I to bym nazwała "naciaganiem rzeczywistości", ale tak jak wspominałam - to jest temat dla forum psychologicznego, bo w gruncie rzeczy nie ma nic wspólnego z włosami.
Na szczęście nikt taki się nie zjawił (nie przyznał się ).

Swoją drogą zastanawia mnie, kiedy jestem bliższa rzeczonego "oszustwa" - kiedy biorę Artiste z keratyną, harmonijkuję włosy, wklepuję żel i pracuję nad skrętem? Czy kiedy stosuję balsam prostujący i rozczesywanie grzebieniem? W ten czy inny sposób modyfikuję "naturę". Notabene nigdy nie zauważyłam, żeby kiedykolwiek osoba prostująca włosy prostownicą miała dylematy moralne Tudzież inni oszustwa prostującym nie zarzucają.
Więc może odpuśćmy sobie i nie zastanawiajmy się nad wałkami.
Pisząc o oszustwie, również miałam na myśli wprowadzanie ludzi w błąd ( zwłaszcza młode dziewczyny, bo chyba im później tym są mądrzejsze).

Ostatnio jak miałam gorszy dzień ( a włosy razem ze mną) to się zastanawiałam czy się za bardzo nie staram. Może one nie chcą się kręcić a ja jej zmuszam do czegoś wbrew naturze.

Ale bardzo spodobał mi się Twój wywód, dawno nie miałam okazji słyszeń ( lub czytać) kogoś, kto lubi poteoretyzować. Niestety ostatnio w moim otoczeniu zabrakło takich ludzi.

A ja dzisiaj zrobiłam coś dziwnego, tylko nie wiem za bardzo co. Tak jak zwykle rozcieńczyłam trochę żel lniany żeby zrobić płukankę. Były takie same proporcje a zrobił mi się jeden glut, który zatkał sitko, skleił włosy. Na razie schną, zobaczymy po odgnieceniu czy rano będę musiała szybko pod kran wkładać głowę

Ach, no i miałam miodzik dzisiaj na włosach... palce lizać

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:54   #75133
Szotta
Zakorzenienie

Dorotka- ja też zastanawiam się, czy one na pewno chcą się kręcić, dzisiaj mam całkiem proste, jedynie końce się powywijały
Zresztą wydaje mi się że im są dłuższe tym gorzej. Może dlatego że są dosyć ciężkie?

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:57   #75134
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
o, nie zwróciłam uwagi na tą parafinę. tak myślałam, ze skoro na bazie migdałowego i ma w sobie jeszcze inne olejki to będzie ok w każdym razie dziękuje za odpowiedź zastawiam się, czy nie kupić tego neutralnego, ale to już bardziej w celach masażowych - niech TŻ się przyda
Do masażu to ten antycelulit też będzie fajny
Stary 2012-11-27, 21:08   #75135
PannaLokowana
Raczkowanie

zobaczymy, jest w naturze w przecenie, więc chyba się skuszę na jakiś )

Stary 2012-11-27, 21:13   #75136
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:
Koniecznie się pokaż

Eiri wspaniały post
aż nie wiem co zacytować bo się ze wszystkim zgadzam
Też miałam jakiś fragment zacytować, ale nie mogłam zdecydować który
Bardzo dobry post!
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 21:31   #75137
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Eiri, brawo

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 21:31   #75138
makowa_panienka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny

Od wczoraj zebrałam tyle komplementów od Was, że aż mi humor podskoczył , bo miałam ostatnio jakiś średni…
Skoro się podobają, to poniżej małe zestawienie dla Dziewczyn mających wątpliwości, czy warto walczyć o włoski i skręt… uprzedzam, będzie brutalnie
Cytat:
jak najbardziej loczki Nawet teraz widać już lekki skręt a co dopiero jak o nie porządnie zadbasz Dla przykładu pokaże ci jakie ja miałam włosy wcześniej. twoja będą o wiele ładniejsze Pokazuj je jak najczęściej

1. Przed CG
3. Ruloniki
4. Teraz
Dziewczyny, przeogromna przemiana śliczne loczki, obie mnie zmotywowałyście do dalszej walki
makowa_panienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 21:47   #75139
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Na poprzednich zdjęciach też było widać różnicę, żarcik taki napisałam. Ale faktycznie tutaj jest to lepiej zobrazowane. Fryzjerze to jednak w większości tylko do cięcia się nadają. Najlepiej ludzi, którzy mają proste włosy. Ja też nigdy nie wyszłam zadowolona z modelowania, raz wyglądałam jak stara babcia. Jak można tak klientkę na dwór wypuścić?
tak podejrzewałam, ale nie byłam pewna

agatka1187 pewnie, ze warto! Zapraszamy

Cytat:
A mówiłam, że takie zestawienia są fajne
dlaczego Ci tak szybko włosy rosną?
cudo
mówiłaś Inspiracjo
hmm, może nie tyle szybko rosną, co rzadko obcinam – od czasu robienia foty w ciemnych włosach krótkich do teraz było chyba tylko jedno cięcie dosłownie 0,5-2cm..

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
katie100 idealne za każdym razem jestem pod wrażeniem przemiany Twoich włosów

wzbogaciłam, dałam keratyny i kwasu hialuronowego, trzymałam 10 min. Fajnie było ale pod koniec dnia lekko obciążone są, za dużo dobra na raz
dziękuję

To spróbuj ją wtedy taką wzbogaconą dać przed myciem, a nie jako ds.

Aiisaa hennę można zmieszać np. z emulsją Gloria

Eiri dobrze dzisiaj prawisz

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Dorotka- ja też zastanawiam się, czy one na pewno chcą się kręcić, dzisiaj mam całkiem proste, jedynie końce się powywijały
Zresztą wydaje mi się że im są dłuższe tym gorzej. Może dlatego że są dosyć ciężkie?
przy obecnej pogodzie włosy mogą z powodzeniem zaliczyć wyprost niemal całkowity nawet zależnie od siły skrętu (lato bywa pod tym względem łaskawsze ) do tego im dluższe i cięższe włosy tym bardziej ten ciężar je prostuje

makowa_panienka89 dziękuję
Stary 2012-11-27, 21:57   #75140
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:

1. Przed CG
3. Ruloniki
4. Teraz

Ależ mi motywacja skoczyła!!! piękne włoski!

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 22:06   #75141
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co można fajnego włosowego (i nie tylko) kupić w drogerii Hebe? Otwierają u nas pierwszą w Gdyni i czekam tylko jak będzie dzień otwarcia
A już wiadomo kiedy?

Uczę się na koło z chemii związków naturalnych a tu przełożona na za tydzień. ech te ludzie na roku
Mam mętlik w głowie od tych aminokwasów, białek i cukrów.

I powiem wam, ze zakochałam się w tej odżywce Fruit Passion z Garniera, jak pachnie i czuć ją długo na włosach i jakie miękkie są.
Stary 2012-11-27, 22:39   #75142
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Ostatnio jak miałam gorszy dzień ( a włosy razem ze mną) to się zastanawiałam czy się za bardzo nie staram. Może one nie chcą się kręcić a ja jej zmuszam do czegoś wbrew naturze.
Gdyby ich naturą było rośnięcie prosto, to nie dałabyś rady ich zmusić Vide moja prostowłosa siostra.
Cytat:
Ale bardzo spodobał mi się Twój wywód, dawno nie miałam okazji słyszeń ( lub czytać) kogoś, kto lubi poteoretyzować. Niestety ostatnio w moim otoczeniu zabrakło takich ludzi.
No to się wstrzeliłam w niszę
Dziękuję za miłe słowa

I wszystkim dziękuję, że przeczytali i potwierdzili, że nie gadam bez sensu

A oto moje dzisiejsze włosy po partyzanckiej próbie osłabienia skrętu (czyli, jak wcześniej wspomniałam, nie harmonijkowałam, przetrzymałam odżywkę d/s i poszłam spać z mokrymi ).
Mżyło cały dzień, więc jest puch. I końcówki jakieś takie mało strąkowate, ewidentnie trzeba im trochę olejku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hery1.jpg (42,4 KB, 47 załadowań)
Stary 2012-11-27, 22:40   #75143
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:

W Hebe to najprędzej Latte Kallosa a więcej nie pamiętam, bo dawno w domu nie byłam, ale mają parę pozycji, które do tej pory widziałam tylko we fryzjerskich. Ogólnie bardzo fajna drogeria, jak tam weszłam to poczułam się jak dziecko w sklepie z zabawkami
Stary 2012-11-27, 22:40   #75144
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
przy obecnej pogodzie włosy mogą z powodzeniem zaliczyć wyprost niemal całkowity nawet zależnie od siły skrętu (lato bywa pod tym względem łaskawsze ) do tego im dluższe i cięższe włosy tym bardziej ten ciężar je prostuje
Obecnej tzn.? Bo ja tej pogody i jej wpływu na skręt jeszcze nie rozpracowałam. Czyli jesień, zima i wiosna - wtedy skręt jest mniejszy?
Tylko nie bijcie za te pytanie

Stary 2012-11-27, 23:01   #75145
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

1. Przed CG
3. Ruloniki
4. Teraz
Zmiaaaaana!

Cytat:
A oto moje dzisiejsze włosy po partyzanckiej próbie osłabienia skrętu (czyli, jak wcześniej wspomniałam, nie harmonijkowałam, przetrzymałam odżywkę d/s i poszłam spać z mokrymi ).
Mżyło cały dzień, więc jest puch. I końcówki jakieś takie mało strąkowate, ewidentnie trzeba im trochę olejku

Mało się tu udzielam - jestem w trakcie ciągłego analizowania wątku czerwonowłosych .Czemu ja się tak zawsze nakręcam i napalam! .
Jeny, dziewczyny - was też tak puszy teraz? Dostały Garnierka, słonecznikowy, Ziaje z silikonem, krem z biedry, jedwab, joaśkę lnianą (w ciągu mycia i dzisiejszego dnia) a siansko takie że hoho
Stary 2012-11-27, 23:06   #75146
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
A już wiadomo kiedy?
Na razie wiem od znajomej, która ma tam pracować, że na początku grudnia, ale dokładnie jeszcze nie wiadomo. Jak będę coś wiedzieć dam znać

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
W Hebe to najprędzej Latte Kallosa a więcej nie pamiętam, bo dawno w domu nie byłam, ale mają parę pozycji, które do tej pory widziałam tylko we fryzjerskich. Ogólnie bardzo fajna drogeria, jak tam weszłam to poczułam się jak dziecko w sklepie z zabawkami
O to fajnie
Stary 2012-11-27, 23:15   #75147
Narrhien
Zakorzenienie

Dziewczyny, szybkie pytanie - co jest większym grzechem, pójscie spać z mokrymi czy podsuszenie suszarką bez dyfuzora?

Za długo się babrałam dzisiaj z włosiorami i obawiam się, że przez najbliższe 45 minut nie wyschną ; <

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:19   #75148
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
ja do pasa zdecydowanie nie mam.

Bo mało kto ma w domu wałki czy papiloty a chusteczki każdy? i da się w nich spać a w wałkach nie.

papiloty i cała reszta to już małe oszustwo bo z włosów nigdy by się tego nie wydobyło. Tak samo prostowłose mogą się zakręcić a to już nie ma nic wspólnego z wydobyciem skrętu.
aaaa, miałam najpierw nadrabiać dwie strony z dzisiaj, ale jak zobaczyłam Twoje włosiska to nie mogłam się powstrzymać, żeby nie skomentować już teraz

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szybkie pytanie - co jest większym grzechem, pójscie spać z mokrymi czy podsuszenie suszarką bez dyfuzora?

Za długo się babrałam dzisiaj z włosiorami i obawiam się, że przez najbliższe 45 minut nie wyschną ; <
ja tam idę z mokrymi jak muszę

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:21   #75149
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:

Chyba coś ominęłam, dlaczego chcesz osłabić skręt?

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość

z mojego doświadczenia wynika, że lepiej podsuszyć. Ostatnio chodziłam spać z mokrymi i były szorstkie i niefajne

Stary 2012-11-27, 23:26   #75150
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:

1. Przed CG
3. Ruloniki
4. Teraz
aaaa też tak chcę, też tak chcę

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości