Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 19:03   #4981
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Ale Zośka genialne miny strzela
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:14   #4982
alfabia
Raczkowanie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ale Zośka genialne miny strzela

Dziękujemy w imieniu Zosi
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:29   #4983
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Wypróbuj sposób 5 "S"

Zawiń go mocno w jakiś kocyk, kołysz mocno góra-dół, najlepiej uginając przy tym kolana jak stoisz. Rób ustami głośne "szszszszsz" i jak się uspokoi, połóż na boczku i daj smoka/cyca. U nas działa jak już nawet na rękach płacze i się wyrywa.

Aga-ton - u mnie na fejsbuku jest takie zdjecie jak go nosze brzuszkiem w dol. Jeszcze jeden sposób (moim zdaniem jeszcze lepszy!), to przełożyć dziecko przez kolana jak siedzisz. Tak żeby nóżki zwisały. Ja podtrzymuję mu główkę i masuję plecki. Pierdki lecą jak szalone

Zjadłam sushi! Wzięł sobie pieczonego łososia w omlecie, pieczoną kaczkę I pieczonego kurczaka w płatku sojowym. Pyyyyszne! Czekam na efekty mej rozpusty
niestety nie mam konta na fb (jeszcze)...
a mogłabyś wstawć fotkę na naszego maila
chętnie bym sobie podpatrzyła bo boję się sama kombinować.

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
A Oto ZOSIA

30 tego skończy 3 miesiące
kurcze, dlaczego nie widzę niektórych zdjęć

Cytat:
Agaton za echo.
Iwoncia jaki żółw?

Naprawdę nie słyszałyście o dniu bezpłatnej dostawy

Dobra, idziem się kąpać

dziękuję

a kiedy ten dzień wypada?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:30   #4984
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Iwoncia jaki żółw?
Taki

http://allegro.pl/k342-duzy-zolw-lam...796465808.html
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:33   #4985
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
A Oto ZOSIA

a nie, już widzę, coś się zawiesiło chwilowo.

śliczna dziewczynka
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 19:35   #4986
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
dziękuję za kciuki, podziałały

usg bioderek w porządku kolejna kontrola w lutym.

matko, jak mi ulżyło. gdyby moje dziecko było spokojniejsze to może te wszystkie ograniczenia typu szyna by mnie tak nie przerażały ale z mojej Leny taki robaczek zwiercony, że zapłakałaby się dziewczyna a ja razem z nią...

jutro echo serca, więc jeszcze poczarujcie by było dobrze

dziewczyny, pisałyście coś o tym, że pomagacie swoim maluchom się odgazować nosząc je brzuszkiem do dołu, czyli jak
wytłumaczcie mi jak to zrobić, a najlepiej podeślijcie fotkę bo nie kumam
Trzymam kciuki mocno!

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Poszukaj sobie "O wróbelku Elemelku" Hanny Łochockiej. To taka wierszowana proza. Już w ciąży czytaliśmy to Alicji i teraz uwielbia słuchać. Rewelacyjnie się też czyta.

U nas przeszły śluzowate zielonkawe kupy, aktualnie robi żółte jak jajecznica, ale z mnóstwem białawych grudek - jakby kawałek twarogu wymieszać z kupą
Takie serki zanotowałam jak Zośka miała 2 tyg, ponoć występują przy karmieniu piersią i są normalne. Choć teraz karmię w połowie mm i w połowie piersią, a te serki zniknęły

Cytat:
Wypróbuj sposób 5 "S"

Zawiń go mocno w jakiś kocyk, kołysz mocno góra-dół, najlepiej uginając przy tym kolana jak stoisz. Rób ustami głośne "szszszszsz" i jak się uspokoi, połóż na boczku i daj smoka/cyca. U nas działa jak już nawet na rękach płacze i się wyrywa.

Aga-ton - u mnie na fejsbuku jest takie zdjecie jak go nosze brzuszkiem w dol. Jeszcze jeden sposób (moim zdaniem jeszcze lepszy!), to przełożyć dziecko przez kolana jak siedzisz. Tak żeby nóżki zwisały. Ja podtrzymuję mu główkę i masuję plecki. Pierdki lecą jak szalone

Zjadłam sushi! Wzięł sobie pieczonego łososia w omlecie, pieczoną kaczkę I pieczonego kurczaka w płatku sojowym. Pyyyyszne! Czekam na efekty mej rozpusty
Ale Ci zazdroszczę :P mój małż sushi nie znosi (ja uwielbiam) i mogę iść z nim tylko w ramach jego przeprosin albo na urodziny (moje :P ).

Cytat:
A Oto ZOSIA

Ekstra laska! Zośki są najfajniejsze dziewczyny
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:01   #4987
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Nasze kupki sa zielonkawe ale bez śluzu,no normalnie wygladaja tylko,ze ziolone a czasem zolto-zielone.
no nasze tak samo. niby normalnie wyglądają. śluzu nie ma.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
dziękuję za kciuki, podziałały

usg bioderek w porządku kolejna kontrola w lutym.

matko, jak mi ulżyło. gdyby moje dziecko było spokojniejsze to może te wszystkie ograniczenia typu szyna by mnie tak nie przerażały ale z mojej Leny taki robaczek zwiercony, że zapłakałaby się dziewczyna a ja razem z nią...

jutro echo serca, więc jeszcze poczarujcie by było dobrze

dziewczyny, pisałyście coś o tym, że pomagacie swoim maluchom się odgazować nosząc je brzuszkiem do dołu, czyli jak
wytłumaczcie mi jak to zrobić, a najlepiej podeślijcie fotkę bo nie kumam
Agaton, trzymamy kciuki za jutrzejsze usg serduszka.
Super, że z bioderkami wszystko ok
zaraz wrzuca zdjęcie
Cytat:
Poszukaj sobie "O wróbelku Elemelku" Hanny Łochockiej. To taka wierszowana proza. Już w ciąży czytaliśmy to Alicji i teraz uwielbia słuchać. Rewelacyjnie się też czyta.

U nas przeszły śluzowate zielonkawe kupy, aktualnie robi żółte jak jajecznica, ale z mnóstwem białawych grudek - jakby kawałek twarogu wymieszać z kupą
Cytat:
Agaton za echo.
Iwoncia jaki żółw?

Naprawdę nie słyszałyście o dniu bezpłatnej dostawy

Dobra, idziem się kąpać
nie, chyba czytam po łepkach
Cytat:
A Oto ZOSIA

śliczna!
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Takie serki zanotowałam jak Zośka miała 2 tyg, ponoć występują przy karmieniu piersią i są normalne. Choć teraz karmię w połowie mm i w połowie piersią, a te serki zniknęły
wcześniej nie było tych "serków" a teraz są? w czw. musze dopytać pediatry

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:12   #4988
Asiuulka89
Zakorzenienie

A ja dalej na telefonie jeszcze tylko jutro i w czwartek juz puszczał Zuzie do przedszkola

Agston super ze bioderkami ok. I kciuki za serduszko

Alfabia źródła cudna

Lewek ja mam nebuluzator i my dajemy pulmicort, berodual i muscosolvan wszystko z solą fizjologiczne. Jak zuxiA miała zapalenie oskrzeli to 3 dni inhalacje i po chorobie. No i ja te leki mam obowiązkowo w apteczce i czasami przez telefon uzgadniam z moim pediatra co i ile i jak. Zawsze pomagają. U Jasia tez juz widze poprawę. No i dzięki temu teraz np obylusmy sie bez antybiotyków.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:15   #4989
Asiuulka89
Zakorzenienie

Z owoców morza to tylko krewetki i homary lubię inne nie hasio jest krewetkiwy kiedy mogłam w ciąży to zajadalam krewetki

Zazdroszczę takiego jedzenia ja mam czasami ochotę na vhinszcxyzne czy cos podobno i moge dobie tylko pomarzyć bo u nas nic takiego nie ma nawet ostatnia niby dobra restauracja a zuxiA po jednym z obiadów wymiotowala cała noc wiec juz tam nie jeździmy.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:17   #4990
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Uff to nie jestem sama z takim dużym 6-tygodniowym dzieckiem, też mi już niektóre ciuszki 62 się robią za małe . My szczepienie mamy w środę przyszłą, bo dzisiaj dzwoniłam i terminy już tylko na przyszły tydzień były . Mój TŻ to samo mówił, ja byliśmy u pediatry, że mleko 3,2 %, a ona na to, że takie mleczko ma jeszcze więcej % tłuszczu

W poniedziałek idę do gina i mam zamiar wziąć tabletki, chociaż i tak się będę bała i chyba i tak do tych tabletek będzie co najmniej stosunek przerywany.
Mi pediatra nic nie powiedziała na temat wagi małego, pielęgniarka tylko że duży, ale w normie jeszcze. Ja tam się nie przejmuje, poza tym że ręce mdleją jak tego kloca trzeba nosić
Nasze szczepienie raczej przeniesione na czwartek, bo TŻtowi nie pasuje jutro, a ja sama nie pojadę. Z jednej strony mi ulżyło, a z drugiej chciałabym już to mieć za sobą.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Lewek na jakim programie robiłaś to zdjęcie w Avatarku? Bo ma takie delikatne kolorki.

Trzymamy z Kubusiem kciuki za jutrzejsze szczepienia

Konczi super, że wszystko się udało
Pytasz o obróbkę? Ja robię w photoshopie, ale zdjecia są w formacie RAW które najpierw otwieram w jednym programie i tam poddaję wstępnej obróbce (capture) a potem photoshop w którym mam jeszcze kilka innych dodatkowych programików

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
mój synek ma 5 tyg i też już niektóre 62 są ciasne! jak te dzieci szybko rosną to szok
Lewek robisz śliczne zdjęcia!!!
Dzięki

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
u nas na odparzenie najlepiej podziałało tormentalum, ale każda pupa inna
dziewczyny stosowały linomag, clotrimazolum, sudocrem, zasypkę dla niemowląt, alantan, bepanthen
ja w sumie też prawie to wszystko przetestowałam i w sumie tamlin orzekła z racją, że za często zmieniałam te preparaty
na szczęście to tormentalum błyskawicznie małej goi pupę jak się tylko coś tam zaczyna zaczerwieniać
a tak na co dzień alantan idzie teraz

nadrobiłam
Ja na początku stosowałam sudocrem i się sprawdzał. Ale teraz te odparzenia są nie tylko na pupce ale głównie na udach wewnątrz. Mam wrażenie że to od pieluszki - najpierw pojawiły się pryszczyki potem przerodziło się to w czerwone plamy - odparzenia, sudocrem nie pomógł, linomag nie pomógł, teraz na tapecie jest alantan i zamiast chusteczek używam wody z calium. Ale to się jakoś nie zmniejsza.. Może ten tormentalum teraz wypróbować? Ale najpierw poradzę się pediatry jak pójdę na to szczepienie.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:20   #4991
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Musze wam cos opowiedziec. My mamy dom pietrowy noni na gorze jest nasza sypialnia a po przeciwnej stronie dwa pokoje obok siebie. No i jaknzuzia placze czy wola w nocy to maz idzie do niej dzisiaj ja go obudzilam bo nawet nie slyszal i po chwili slysze gdzie jest zuzi pokoj po prawej czy po lewej no a jansie pytam no a nie wiesz gdzie a on no kk....a nie wiem myslalam ze sie poplacze ze smiechu wkoncu wszedl do tego pustego najpierw a potem trafil dopiero do zuzi. Normalnie nie wiem co mu sie stalo

[QUOTE=Lewek;37840781
Jutro idziemy na szczepienie, już mi się nogi trzęsą
.[/QUOTE]

Witaj w klubie,też się boję,trzymam kciuki za Was.

Weronika ja na Twoim miejscu bym się jeszcze nie martwiła,ja mam dzisiaj 3 dzień @ a minęło prawie 12 tygodni od porodu.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Aga super ze bioderka ok

A jak kolki dalej takie silne?

U nas odpukać chyba powoli mijają ale Zuzia już ma prawie 12 tygodni.

Życzę by jak najszybciej minęły.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 20:21   #4992
kraven
Zakorzenienie

Witam się wieczorowo.
Jasiu wreszcie zasnął i mam chwile, ale też zaraz ide spać.

Tu są info o dniu darmowej dostawy http://dziendarmowejdostawy.pl/

Alfabia Zosia śliczna.

U nas powoli niektóre 56 też się robia za małe, ale 62 jeszcze za duże

Zmykam spać póki można

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:21   #4993
marta1986222
Zakorzenienie

Maggie bardzo trzymam kciuki za własny interes byś mogła pracować i być z Zuzią.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-27, 20:41   #4994
colds
Zakorzenienie

nadszedł czas pożegnać się z poczekalnią

ZAPRASZAM!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=659862
Stary 2012-11-27, 20:47   #4995
katiem
Wtajemniczenie

Alfabia nawet pamiętam Twoj opis porodu - całkiem wesoły
A Zośka cudna

Ula najpierw nie wiedziałam o co kaman. Ale przypomniałam sobie, ze jest coś takiego przed świętami

Kilka fot na mailu

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 20:54   #4996
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Mój mały w piatek skończy 6 tyg i też mu najlepiej na rękach,jak nie śpi to marudzi. A jak śpi to nie spokojnie i w nocy budzi sie między karmieniamitrwa to od czwartku..to też może być ten skok??
czy już mu tak zostanie

ja robie w przegotowanej kranówie.

czapki po kapieli nigdy nie zakładałam i nie grzeje przed kąpielą pomieszczenia.

Witam sie!
W tym tyg będzie mnie mało,bo maż ma zmiany od 9.30 do 18.30 i w dzieci pochłaniają cały mój czas. Nie mam czasu na wizaż zbytnio

ale teraz udało mi sie nadrobić i skrobnąć jeszcze w poczekalni

Mam pytanko do mam karmiących mm...
czy powinno sie wybudzać dziecko na karmienie w dzień jak długo śpi?
Więcej niż 3-4 godz?
Czy dać mu sie wyspać i sam wstanie??

My księdzy za chrzciny damy 100 zł.
A zaprosiliśmy dziadków,Nasze rodzeństwo i chrzestnych.
Przyjęcie robie w domu ze względu na to,że z dwójką dzieci po restauracjach nie chce sie ciągać,bo starszy nie usiedzi na pupiei chrzestna ma 3 tyg córcie,więc wygodniej w domu.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Mój mały od jakiś 2,5 tyg ma kropki/krostki na policzkach i szorstką skóre. Byłam z tym u pediatry jakieś 1,5 tyg temu i stwierdziła,że to od kosmetyków i kazała przejść na emolium. Ale do tej pory to sie utrzymuje i nic nie zmienia to,że zmienilismy kosmetyki.
Co to może być?
Mamy 4 grudnia szczepienie więc już chyba nie opłaca mi sie znowu rejestrowac do niej tylko poczekam do szczepienia niech jeszcze raz to pediatra zobaczy..jak myślicie??
u nas cały czas też są krostki, pediatra przy szczepieniu nic nie kazała z tym robić powiedziała, że samo zniknie ale chyba zastosuję od jutra bepanthen krem bo mam w apteczce i zobaczę, czy pomoże
jak nie to ten oilatum kupię

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Melka pobija wszystko
Ani spać, ani jeść.. ani w sumie nic
Najlepiej to płakać, a co
oj my po powrocie z zakupów też to mamy
czyżby za dużo wrażeń dla małej?
dziś zjadła tylko 4 razy z cyca
teraz śpi
a wcześniej tak płakała przy piersi, że masakra
ale kupki zrobiła dwie i brzuszek miała miękki jak sprawdzałam w chwilach, kiedy przestawałą się drzeć
nie mam pojęcia co jej było
zobaczymy jaka noc przed nami

Cytat:
no wiem,że dłużej sie trawi..ale Fabianek zjadł o 13.30 i jak usnał po 14 na dworze to wstał dopiero o 17.50zjadł i zasypia znowu
to tak długo też może spać???

mój jest na piersi i dokarmiamy mm a kupy też zielonkawe głownie...mam sie martwić???

te krostki to Fabian ma takie same jak pokazywały Kasiam i niegrzecznaale moja pediatra wymyslila,że coś go uczuliło np kosmetyki to ja juz zglupialam..
co mam stosowac?

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Fabisiowi na miejscu pierwszej szczepionki zrobił się ropiejący strupek...
a szczepili go dawno bo w szpitalu,to normalne czy mam sie martwić?
u nas ten strupek już się prawie zagoił, to jest normalne
jak mocno ropieje to octeniseptem psiuknij, zagoi się niedługo

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
Witam się po małej przerwie..
Milla kończy dzis 6tygodni.Nie wiem nawet kiedy to minelo.Mala ma sie dobrze,chociaz nie ominely nas problemy brzuszkowe.Karmimy sie mm i to pewnie dlatego tez kupka nie tak czesto..
Nie odzywalam się na forum bo troche ciężki był to czas.najpierw problem z niegojeniem się rany(przy porodzie byłam nacinana,peklam,vacum bo zle glowka ulozona i jeszcze miałam przetaczana krew bo duzo jej straciłam-no troche mnie poharatali w tym szpitalu)-dostałam wiec antybiotyki a polozna odwiedzala mnie co 2dni i nie chciała odpuścić..pozniej wdalo sie zapalenie piersi i znów antybiotyk..Tak wiec karmiłam całe 3tygodnie i przeszliśmy na mm.Dzis byliśmy na 'przeglądzie 6cio tygodniowca' i wyglada,ze wszystko w porządku.
Czy na usg bioderek dostajecie skierowanie?robicie prywatnie?tu w uk nikt mnie nie kieruje na ten scan i nie wiem czy nie pojechać gdzieś prywatnie.co prawda mała miała badane dzis bioderka i wszystkie odruchy-przeszła test bezproblemowo.tak wiec nie wiem..
Mam nadzieje,ze uda mi się znów wbić w wątek-przepraszam za błędy,ale skrobie z telefonu a mała odsypia lekarza.
oj kobieto to rzeczywiście miałaś przejścia
dobrze, że na przeglądzie wszystko ok wyszło
zapraszamy w miarę możliwości i nie stresuj się, że czasem się nie uda ani nadrobić ani napisaćmy tu wszystkie miewamy takie dni, że dzidzia absorbuje caluteńki czas

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Duśka wypluskana, nakarmiona i śpi oby do 2 pospała
teraz będę prezentów na święta szukać

Iwuś nabyłaś tego żółwia z projektorem ??? pokarz

Gda moje dziecię w dzień potrafi drzemać 3 razy po 15 minut i to wszystko ale są dni gdy śpi np 1,5h

marta1986222 kurcze sporo sobie naliczają jak na BN ale z drugiej strony to święta i ludzie poświęcają się idąc do pracy to chcą też sobie zarobić tak to tłumacze sobie

kajaja nie sądzę że porobiły się podziały tylko nie wszystkie osobiste tematy można poruszyć na ogólnym i mamuśki które bardziej się znają skupiły się w klubie ale nie znaczy to jakiegoś podziału ....

Asiulka ale numer z Twoim mężem

mamuśki jakie bajki czytacie dzieciaczkom?? moja po minucie się wierci nie chce słuchać
my czytamy wiersze Brzechwy, mała bardzo je lubi i ładnie słucha
czytamy zawsze rano po przebudzeniu i karmieniu
po południu też czasami, ale nie zawsze się uda

Cytat:
Dziewczyny z tymi kupami to temat rzeka. My od 6 listopada walczymy z zielonymi śluzowatymi, brzydkimi jak cholera kupami. Czasem zdarza się, że ten śluz jest lekko podbarwiony krwią. Póki co przerabiamy Dicoflor 2 x po 5 kropli, Nifuroksazid. Pediatra już nas chciała do szpitala kłaść (Mała jest tylko na piersi). Ale miałam wizytę akurat w poradni neonatologicznej i dał skierowanie na badanie moczu (jutro zrobię) jak będzie niedobry wynik to szpital, jak dobry to kazał kontynuować dicoflor (pediatra kazała tylko 5 dni on kazał znacznie dłużej). Jak nie będzie poprawy (a jest różnie raz super a zaraz potem znowu zielony śluz, czasem sam śluz), da skierowanie na posiew z kału. Mamy kolejną wizytę 5 grudnia chyba że ten wynik z moczu będzie nieprawidłowy to mamy iść do pediatry po skierowanie do szpitala.
trzymam kciuki za dobre wyniki i poprawę sytuacji kupkowej

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
My po usg bioder wsio ok moja corka nienażarta jest, ssie cyca od 18, dostala 5o ml mojego odciagnietego i jeszcze glodna...
super, że bioderka w porządku

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
w ostatnich dniach Szymek przespał nawet 5h bez picia, a potem 4h tak byly dwie nocki a potem znowu zaczął wybudzac się co 3h a dziś w nocy nawet co 2,5 ale tak jak mówilam mam problemy z jakością mleka ostatnio, choć ilosciowo juz sie zregenerowało on sam mnie budzi, wierci się i kręci i przeciąga, ja się wtedy budze, czasem daję mu jeszcze pól godziny a jak już widzę że sie wybudzil to go dopiero biore do picia bo inaczej by mi przysnąl po wypiciu paru ml z cyca

reasumując ja nie wybudzam, karmię na żądanie
a po czym wnosisz, że obniżyła ci się jakość mleka?
pytam bo ja po moich kryzysach też mam takie wrażenie
przed pierwszym kzyzysem mała przybrała w dwa tyg 400g
po kryzysach dwóch w kolejne 4 tyg przybrała tylko 700g
pediatra orzekła że to za mało i kazała dokarmiać, ale się nie posłuchałam, bo wg tygodniowego przyrostu wagi wyszło, że jest ok
teraz miałam iść w zeszły piątek ważyc, ale przychodnia była już zamknięta po południu, więc pójdę w nabliższy piątek i zobaczymy, co waga pokaże

Cytat:

grudki są ok
to kawałki mleka strawionego

Cytat:
A Oto ZOSIA

piękna niunia
i włosy czadowe

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

spadam spać mamuśki
dobranoc
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:58   #4997
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Mati jest dla Kropka mamy 18-tym wnukiem
Ale wynik!

Cytat:
A Oto ZOSIA

Trzecie zdjęcie bombowe

Asiulka dzięki, ja własnie kupiłam inhalator (matko nie wiem już czy to pisałam ) ale nie do końca wiem co tam mogę dodawać poza solą fizjologiczną.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 21:07   #4998
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
nadszedł czas pożegnać się z poczekalnią

ZAPRASZAM!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=659862
Żegnaj poczekalnio

Mam nadzieję do zobaczenia jeszcze kiedyś.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-27, 21:36   #4999
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Wypróbuj sposób 5 "S"

odpiszę jeszcze tutaj i uciekam na odchowalnię ;( GDA dzięki za rady, sposób z szszszszsz zawsze działa ale teraz ewidentnie wychodzi na to że jednak marudzi bo nie chce leżeć w lożeczku tylko chce się nosić :p i ma mnie dosyć bo jak jest na rękach u babci lub prababci to jest spokój hehehe :p

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 22:53   #5000
Katee27
Zadomowienie

Cześć.
Dziękuję za życzenia zdrowia dla Jureczka,oby na nas nie przeszło...
Kubuś dziś skończył 10tyg.i pięknie się do mnie uśmiechał i gadaliśmy dośc długo

Najlepsze życzenia dla Maluchów świętujących

Anusia to normalne po szczepionce tej w szpitalu.Kiedys o tym pisałyśmy.Nic z tym nie rób,samo się zagoi.

aga_ton kiedyś dodawałam fotkę na maila jak noszę Kubusia na brzuszku

maggie gratuluję rocznicy i miłego wieczorku z mężemnajlepszego:ro za:

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hm widzę że wszystkie dajecie stówe za chrzciny, a ja myślałam, że to mało będzie...
też bym tyle dała,ale u nas podobnie jak u maggie co łaska 200 albo więcej jak ktoś chce.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Żegnaj poczekalnio

Mam nadzieję do zobaczenia jeszcze kiedyś.
ale to minęło szybko...może kiedyś tu wróce...Pa...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-11-27 o 22:54
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 02:59   #5001
angel166
Zakorzenienie

m-moni jw też bym chciała tylko dziadków i chrzestnych ale mąż sie uparł na zaproszenie swojwj cioci z mężem i dziećmi bo to bliskavrodzina bardzo x która każde święta spedzaja, ich synkanchrzestnym hest, a ciotka jego. także wychodzi, ze u nas będzie razem z nami 10, 11 osób. zalezy czy chrzestny.przyjdziw sama czy z kimś.

co do obcinania paznokci u stóp to małej raz obcielam. u rąk to co chwilę musze,bo strasznie jej szybko rosną.

ale mu sie spac chce prawie śpię z mała na rękach no ale uda nam sie w ten sposób ominąć butle. po ssie godzinie, potem do łóżka i do 7 powinna wytrzymać bez butli. ale i tak ładnie dziś spala w nocy- od 20 do 3

---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ----------

anusia u nas takie krostki wyszły małej jak miała 6tyg i okazało sie, że od bebiko. pediatra kazała zmienic na bebulin pepti i po kilky dniach znikły. teraz ją wprowadziłam nabial i odpukac nic sie nie dzieje, także dt kazała kupić bebilon zwykły i powoli przechodzić na niego.

---------- Dopisano o 03:59 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ----------

maggie zazdroszczę wypadu do kina. u nas rocznica dzień przed chcinami także o jakimkolwiek wyjściu mozemy zapomnieć...

konczita ją bajki Jagodke czytałam jak była jesZcze w brzuszku. nadal czasem po minucie ma dosc ale zaczęłam je jej czytać jak jest po jedzeniu, nie chxe spac i siedzi w lezaczku. ostatnio tak 40 minut wytrzymała i cały czas sie cieszyła. gorzej e mną bo ju mi sie książka skończyła z bajami. musiałam takze nowe poprzynosic. no i sciągłąm wierszyki brzechwy i od dziś zaczynam je testowac hehe

aga-ton moja jak dłużej spi też sie budzi jakby ją wrzatkiem polewali hehe daje jej zawsze wtwdy na chwilę cyca wyciszy sie to butla. jak ją za długo przetrzymam na piersi to doperio jest krzyk hehe. jedynie w nocy pi 8 godz spania, po ssie pierś godzine i śpi znów jeazvze 2, 3.

w ogóle wczoraj mężowi serce sie krajalo podczas wievzornego ćwiczenia małej. wzięłam ją przed jedzeniem i to byk błąd... darla sie i płakała strasznie, po nie moglismy jej jeszcze przez 5 min uspokoić;(strasznie sie zanosiła. myślałan, zw przy koljach był krzyk a to było milion razy gorsze. mężul aż odwrócił głowę i sie poplakal. ją mialam serce w gardle ale co zrobić, trzeba by było wszystko dobrze...mam nadzieję, ze rano obejdzie sie bez tak strasznych krzyków, bo serce mi pęknie

alfabia śliczna, a fryz zabojczy

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 05:15   #5002
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

No to ja też się pożegnam z poczekalniąi ja już tu raczej nie wróce

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 07:56   #5003
tamlin111
Zakorzenienie

No cóż nadeszła chwila pożegnania z poczekalnią RAZ NA ZAWSZE Ale sentyment jest...
Stary 2012-11-28, 08:05   #5004
Dearlie
Zakorzenienie

To i ja się żegnam. Aż się łezka w oku kręci. Mam nadzieję, że za jakiś czas ( oby nie za szybko ) jeszcze wrócę na poczekalnię.
Stary 2012-11-28, 09:29   #5005
anesh_
Zakorzenienie

Uwaga! Uwaga! Mój mały grubasek waży 4370 g, tzn., że w 2 tyg. przybrała 700 g:O. A już słyszałam, że ona się nie najada i może podać jej mm, skoro tyle na tym cycku siedzi. Po prostu ona ma silną potrzebę ssania i bliskości... Bo czasem jak się w nocy budzi to wystarczy ją położyć na brzuszku na moim brzuszku i śpi dalej... Jak tż wyjedzie to ja chyba nic nie zrobię... Ktoś ma pomysł jak nauczyć ją troszeczkę "samodzielności"?
A tak poza tym dziś od 5 marudzenie i prężenie się...

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
A ja dalej na telefonie jeszcze tylko jutro i w czwartek juz puszczał Zuzie do przedszkola

Agston super ze bioderkami ok. I kciuki za serduszko

Alfabia źródła cudna

Lewek ja mam nebuluzator i my dajemy pulmicort, berodual i muscosolvan wszystko z solą fizjologiczne. Jak zuxiA miała zapalenie oskrzeli to 3 dni inhalacje i po chorobie. No i ja te leki mam obowiązkowo w apteczce i czasami przez telefon uzgadniam z moim pediatra co i ile i jak. Zawsze pomagają. U Jasia tez juz widze poprawę. No i dzięki temu teraz np obylusmy sie bez antybiotyków.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:17   #5006
maggie123
Zakorzenienie

To i ja się na czas jakiś żegnam z poczekalnią.
my zmykamy na odchowalnię, a tu zaraz pewnie pojawią się wrześniowo-październikowe mamy 2013

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:16   #5007
aaliyah
Zakorzenienie

Idę was szukać na odchowalni.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:03   #5008
zielona1911
Zakorzenienie

no mi tez łezka w oku sie kreci.
znowu chce byc w ciazy
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:30   #5009
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
No cóż nadeszła chwila pożegnania z poczekalnią RAZ NA ZAWSZE Ale sentyment jest...
Ja też się żegnam z poczekalnia raz na zawsze, no chyba, że będzie kolejna wpadka . Było na prawdę fajnie móc się podzielić swoimi wrażeniami z ciaży, porodu i pierwszych tygodni życia dziecka na tym forum .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:12   #5010
dorota_oliwier
Przyczajenie

czesc Dziewczyny

Jestem tutaj nowa i szukam nowych znajomosci. Moj maluszek ma juz miesiac i tak szczerze mowiac zyje tylko nim i mam ochote gdzies z kims wyjsc na spacer lub na kawe. Mam dwie kolezanki ale one wiecznie nie maja czasu a pozatym tylko ja mam dziecko i ciezko nam sie dogadac itd wiecie inne priorytety. Moze miala by ktoras z was ochote na spacer po parku z maluchami. Odrazu mowie ze nie jestem zadnym zboczencem ani morderca poprostu brakuje mi kontaktu z ludzmi
dorota_oliwier jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości