Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 20:35   #2911
storyl
Raczkowanie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Córa będzie!
Bardzo bym chciała córeczkę!
ale TŻ spiera się, że będzie syn : )
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:35   #2912
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jeju jak ja się boję dentysty, a też bym musiała iść, tym bardziej, że zauważyłam, że mi ostatnio naprawdę mocniej krwawią
Macie jakąś godną polecenia maść na dziąsła, którą można używać w ciąży?

Mam jeszcze jedno pytanko dla tych z Was, które robiły już prenatalne testy, ale te z usg na przezierność i kość nosową- czy to od razu wynik podają? Tzn. od razu mówią czy wszystko ok czy nie, czy to do jakiejś analizy idzie i po kilku dniach?
Ja miałam robione usg.. przez długą chwilę lekarka nic nie mówiła, mierzyła,sprawdzała maluszka z każdej strony..Ona miała swój ekran a ja na przeciwko łóżka swój..
No i jak już posprawdzała wszystko to mi podała że przezierność tyle i tyle, kość nosowa jest, pokazała mi rączki,nóżki, serce prawidłowo rozwinięte, przepływy ok.
Poda Ci wszystko na badaniu usg i na kartce opis badania też dostaniesz

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:35   #2913
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ja spadam lasencje
jutro 11h w pracy a ja od rana w dresie i w farbie :/
musze się ogarnąć.. a taaaaaak mi się nie chce..

miłego wieczoru !!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:42   #2914
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju jak ja się boję dentysty, a też bym musiała iść, tym bardziej, że zauważyłam, że mi ostatnio naprawdę mocniej krwawią

Mam jeszcze jedno pytanko dla tych z Was, które robiły już prenatalne testy, ale te z usg na przezierność i kość nosową- czy to od razu wynik podają? Tzn. od razu mówią czy wszystko ok czy nie, czy to do jakiejś analizy idzie i po kilku dniach?
Mam pastę MERIDOL i szczoteczkę z miększym wlosiem.

U mnie mówił wszystko na bieżąco, zdjęcia i to co z fotek to od razu dostałam, natomiast badania krwi po 2 tygodniach.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Też zmykam spać

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:46   #2915
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no domyślam się, że nie jest to ani przyjemne, ani estetyczne.. Smaruj i susz oby szybko znikło

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Banka nie zazdroszczę przejść, ale dobrze, że Ci się poukładało.
Zawsze mnie to zadziwia, że ludzie najpierw się kochają a potem w sądzie walczą jak najwięksi wrogowie.
dokładnie ale niestety świat jest brutalny a ludzie tym bardziej
Mnie dentysta tez przeraża ...
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No niestety problem dziąseł to chyba dopadnie każdą z nas:/.
Ja mam genetycznie słabe zęby i mam dużo do zrobienia i muszę się teraz jakoś zapisać do dentysty jak już ten II trymestr zaczęłam.. ehhh jak ja się boję A mam do zrobienia lewą czwórkę i prawą trójkę...i to na górze.. O dolnej części to nawet nie chcę myśleć:/
Tyle że ja mam coś dziwnego bo mi się nie robią dziurki w zębach jak normalnie każdemu tylko z zewątrz od dziąsła wyżera mi po trochę szkliwo:/ Czekałam z tym do II trymetru bo bez znieczulenia nie dam się dotknąć ... ale teraz to już muszę iść...Tylko czekam , aż mąż kasiorke przywiezie bo pewnie popłyne za wizyte:/
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:52   #2916
cloche
Zakorzenienie

15 stron nie nadrobię.....
ale mam nadzieję, że wizytujące dzisiaj słyszały same pozytywy
ja padam na nos.......... jakoś tak głupio mi, że was nie jestem w stanie nadrobić. nie mam pojęcia, co się u was dzieje ale jestem dobrej myśli! będzie dobrze!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 20:54   #2917
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja padam na nos.......... jakoś tak głupio mi, że was nie jestem w stanie nadrobić. nie mam pojęcia, co się u was dzieje ale jestem dobrej myśli! będzie dobrze!
dobrze, że jesteś potrzebuję abyś mi powiedziała czy to: Mindestens haltbar bis Ende 11.2012 oznacza, że spożyć do końca listopada 2012?
bo dostałam dziś od babci kawę niemiecką i boję się otruć małża

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 20:56   #2918
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Heh... no jak się wali to na całego. Trzymaj się
dziękuję

Cytat:
No trudno, nie Twoja wina że nie masz kiedy. Wizyty wszystkie ok, maluszki dobrze się rozwijają

Ja też już uciekam spać, dobrej nocy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 21:02   #2919
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dobrze, że jesteś potrzebuję abyś mi powiedziała czy to: Mindestens haltbar bis Ende 11.2012 oznacza, że spożyć do końca listopada 2012?
nie otrujesz małża, nie bój się to jest coś w stylu "należy spożyć do...", aaaale! to jest termin, do którego producent gwarantuje, że kawie nic nie będzie. nawet mleko często dłużej trzyma niż podany dzień przydatności do spożycia. niemcy mają świra na tym punkcie i wywalają wszystko, co w najbliższych dniach się niby "przeterminuje", a produkty są jeszcze dobre i śmiało można jeść dawno po terminie powąchajcie kawkę, jak wam zapach się podoba, to pić, a jak nie, to dać niefajnym gościom
Cytat:
No trudno, nie Twoja wina że nie masz kiedy. Wizyty wszystkie ok, maluszki dobrze się rozwijają

Ja też już uciekam spać, dobrej nocy
to najważniejsze! super
dobranoc, też lecę
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 21:03   #2920
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam translator google. Sama niemiecki znam kiepsko, a zobacz, wkleiłam to zdanie i jest

http://translate.google.pl/#de/pl/Mi...Ende%2011.2012

Odkryłam że ten translator jest niezły jak czasami miałam sporo tekstu angielskiego do przetłumaczenia i niektórych rzeczy nie wiedziałam do końca jak na angielski przełożyć

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 21:17   #2921
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ajjj.. nie wiem czy to się teraz nie przeciągnie w czasie, na święta mo=ają przyjechać moi rodzice.. jeszcze ten cywilny.. każdy taki wyjazd to spory koszt, a ta naprawa samochodu pociągnie troszkę naszą kieszeń..
Najgorsze, że nie wiem iedy zobaczę babcię i resztę rodziny, nie mówiąc o znajomych. Bo co do rodziców to jest szansa, że przyjadą na Święta do nas
Eh, no ciężko przewidzieć takie nieplanowane akcje....
nam w tym tyg. też pójdzie 2 tys. ale przynajmniej na szczytny cel na transport i koparkę, dzięki, którym podniesiemy sobie teren na działce . Na szczęście ziemię będziemy mieli za darmo, bo gdybyśmy mieli za nią płacić to Tż wyliczył, że kosztowałaby z 10 tys. A tak to wykopało się staw i jest ziemia Ja myślałam, że budowę na 2012 już zamknęliśmy a tu co chwila wydatek, studnia bez dna.
masz cywilny w rodzinie u kogoś? dobrze zrozumiałam Może szczęście uśmiechnie się do Was i zobaczysz rodzinkę niedługo, uszy do góry

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Tak, chodzi o to gówno
Moja mama kiedyś chodziła w ciąży do gina na Nowiny właśnie i tam położna jej zrobiła tą glukozę. W takim układzie nie wiem czy przyjmują pacjentki z ulicy Pewnie zostanie mi iść na Więźniów...
Czego tak wszyscy narzekają na tą glukozę? dużo tego jest do wypicia? ja zrobię rachu ciachu siup do buzi i po akcji mam nadzieję, że nie zwymiotuję po tym dziadostwie, ale jakoś nie przejmuje się tą glukozką, nie wiem czy słusznie

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
J
od razu (czyli po dłuższej chwili zastanowienia gin. i pomiarach etc.) ale na wizycie już wszystkiego się dowiesz i dostaniesz to na kartce

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Dobrej nocy dziewczęta! z dziewczętami i chłopcami w brzuszkach!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 21:18   #2922
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Czego tak wszyscy narzekają na tą glukozę? dużo tego jest do wypicia? ja zrobię rachu ciachu siup do buzi i po akcji mam nadzieję, że nie zwymiotuję po tym dziadostwie, ale jakoś nie przejmuje się tą glukozką, nie wiem czy słusznie
z tego co się orientuje to trzeba 50g glukozy rozpuścić w 150ml wody : ) więc nie jest aż tak źle : P chyba
Stary 2012-11-27, 21:18   #2923
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
wróciliśmy z wizyty

Mamy prawie 10 cm. maluch dość ruchliwy nie chciał za bardzo pokazać co ma między nogami.. ale wygląda na to, ze faktycznie chłopiec, chociaż "coś" może jeszcze spłatać figla i się wchłonąć
Wiek ciąży z OM wyprzedza już o tydzień tak więc datę porodu zmienioną mam na tą z USG prenatalnego czyli 22 maj...
kolejna wizyta 28 grudnia i na wtedy mam zrobić tą glukoze
musze kogoś wziąć chyba ze sobą bo nie wiem jak będzie z powrotem autem
Gratuluję wizyty

Cytat:
ajjj Melcia nawet nie masz pojęcia jaka jestem wkur.. rozżalona i smutna.. ale robię dobrą minę do złej gry i pocieszam Tż, udając że się nic nie stało.. Bo wiem, że jego też sporo nerwów to kosztuje.. Zapierdziela jak dziki osioł.. w firmie coraz gorsza sytuacja. Wszystko na jego głowie.. A teraz z jego kieszeni na naprawę pójdzie ok 2 tysięcy, mechanik za malowanie, szpachlowanie i prostowanie słupka krzykną 1200zł + części trzeba kupić, drzwi,szyby,lampę..
No i szkoda mi rodziców i babci.. tak się cieszyli że przyjedziemy...

Łooo biedni
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Zdaje szybką relację z wizyty, bo wizyta też była szybka. Dr sprawdziła na samolocie czy wszystko jest ok . Stwierdziła ze ok. Potem zapytała jak się czuje i czy chce dalej pracować. Nakreśliłam jej mój plan ze na razie jeszcze trochę popracuje (chociaz mi sie za☠☠☠i..s.cie nie chce, ale na razie jakos wytrzymam moze w grudniu na tydzien pojde) ale tak od lutego juz bym pewnie szła na zwolnienie, bo czym dr pokiwała głowa. Pogadałyśmy jeszcze chwile i dostałam skierowanie na połówkowe. Mam za 2,5 tygodnia!!
to tyle
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Witam wieczornie, ja jak zwykle z telefonu wiec nie cytuje, moze jutro ponadrabiam :P
U nas wizyta jak zwykle sie przedluzyla bo zagadalam gina, rozmawialismy o poprzedniej ciazy, wziernikiem tez mnie badal i podejrzelismy chwile dzidziusia, ale krociutko bo w ostatnim tygodniu bardzo go wymeczylam prenatalnymi. Serduszko ladnie bije, namowilam gina zebysmy zajrzeli miedzy nozki i mowi ze tez widzi dziewczynke Kolejna wizyta przed swietami, a jutro odbieram Pappe od ktorej bardzo duzo zalezy... Prosze o niepuszczanie kciukow do jutra!
Gratuluję i trzymam kciuki

Nadrobiłam Was... Ciężko było. Coś mnie kuje w prawym boku

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 21:26   #2924
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie otrujesz małża, nie bój się to jest coś w stylu "należy spożyć do...", aaaale! to jest termin, do którego producent gwarantuje, że kawie nic nie będzie. nawet mleko często dłużej trzyma niż podany dzień przydatności do spożycia. niemcy mają świra na tym punkcie i wywalają wszystko, co w najbliższych dniach się niby "przeterminuje", a produkty są jeszcze dobre i śmiało można jeść dawno po terminie powąchajcie kawkę, jak wam zapach się podoba, to pić, a jak nie, to dać niefajnym gościom
no wiem, że to gwarancja producenta dzięki w sumie jest hermetycznie zamknięta, nie powinno jej nic być
Cytat:
Polecam translator google. Sama niemiecki znam kiepsko, a zobacz, wkleiłam to zdanie i jest

http://translate.google.pl/#de/pl/Mi...Ende%2011.2012

Odkryłam że ten translator jest niezły jak czasami miałam sporo tekstu angielskiego do przetłumaczenia i niektórych rzeczy nie wiedziałam do końca jak na angielski przełożyć
O widzisz, zapomniałam o translatorze wiele razy z tego korzystałam
Cytat:
Pisałam wcześniej, że bardziej obawiam się tego, że muszę być na czczo i te 2 godziny głodna czekać :/ a wypić mam zamiar na raz

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 21:31   #2925
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdaje szybką relację z wizyty, bo wizyta też była szybka. Dr sprawdziła na samolocie czy wszystko jest ok . Stwierdziła ze ok. Potem zapytała jak się czuje i czy chce dalej pracować. Nakreśliłam jej mój plan ze na razie jeszcze trochę popracuje (chociaz mi sie za☠☠☠i..s.cie nie chce, ale na razie jakos wytrzymam moze w grudniu na tydzien pojde) ale tak od lutego juz bym pewnie szła na zwolnienie, bo czym dr pokiwała głowa. Pogadałyśmy jeszcze chwile i dostałam skierowanie na połówkowe. Mam za 2,5 tygodnia!!
to tyle
gratki

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
no własnie mnie też i boję się jak potem wrócę.. jak rano nie zjem to jest mi mega niedobrze
o powrót się nie bój, po tym drugim pobraniu krwi możesz przecież coś zjeść, wypić, posiedzieć aż dojdziesz do siebie.
ja akurat nie jedzeniem się nie przejmuje, bo i tak nigdy zaraz po wstaniu nie jem, często jadałam śniadania dopiero w pracy, 30 km od domu komunikacją miejską ale ja z kolei się boję, że zwymiotuje

Cytat:
dobrze, że chociaż zadzwonił, bo teraz różnie bywa. Nuna wydzwania za swoimi meblami i nie raczą jej poinformować o opóźnieniu
nooo... tylko wiesz, nasze wg umowy miały być do 11 listopada a facet nawet telefonów nie odbierał. no ale już chociaż wiemy, że gotowe, i dalej z miesiąc czekania będzie, aż dojadą ...

Cytat:
powiem Wam dziewczyny, że ciąża to niezły weryfikator diety. Dzisiaj sobie kupiłam chipsy. Zjadłam pół paczki i tak mnie po nich sponiewierało, że aż się zsikałam na podłogę w trakcie zygania. Dobrze ze w domu a nie na mieście... MASAKRA.. Już nie zjem chipsów w ciaży. Wstyd sie przeznać ale przed jadlam paczke tygodniowo, albo częściej..
mam to samo.... tylko u mnie się kończy biegunką i masakrycznymi skurczami żołądka. dziś zjadłam czekoladę, wcześniej całą tabliczka naraz to byłą norma, a teraz podejrzewam, że ciężka noc przede mną...

Cytat:
Witam wieczornie, ja jak zwykle z telefonu wiec nie cytuje, moze jutro ponadrabiam :P
U nas wizyta jak zwykle sie przedluzyla bo zagadalam gina, rozmawialismy o poprzedniej ciazy, wziernikiem tez mnie badal i podejrzelismy chwile dzidziusia, ale krociutko bo w ostatnim tygodniu bardzo go wymeczylam prenatalnymi. Serduszko ladnie bije, namowilam gina zebysmy zajrzeli miedzy nozki i mowi ze tez widzi dziewczynke Kolejna wizyta przed swietami, a jutro odbieram Pappe od ktorej bardzo duzo zalezy... Prosze o niepuszczanie kciukow do jutra!
ooo jak miło, dziewczynka super, że wszystko ok !!!

Cytat:

maść: Elugel, a do płukania: Eludril, zawierają chlorheksydynę, która działa antybakteryjnie. pomaga !
wyniki z usg od razu podają, na badania z krwi się czeka.

Cytat:
no ja się właśnie boję zwymiotowania na pół poczekalni mdleć mogę, to mnie akurat nie martwi =] z kościoła mnie wynosili już po zemdleniu, i to dwa razy, ze sklepu też, więc mam wprawę

martwię się trochę kłuciem w podbrzuszu. ciągle jest to w jednym miejscu, po lewej stronie na dole. codziennie wieczorami, przez np. 20 min kłuje co minutę-dwie tak bardzo mocno, a potem przechodzi. dziwna sprawa ....

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-27 o 21:35
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 22:13   #2926
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
wrzuć fotkę, my ocenimy
co do koktajli to ja też ostatnio mam na nie zajawkę.. Najbardziej mi smakuje z bananem i kiwi, albo z bananem i truskawkami

Mi póki co najbardziej smakował truskawka z bananem Jutro wypróbuję malinę z bananem

A co do zdjęcia to może jutro... no chyba, że to po jedzeniu mnie wydęło i rano będzie płaski

Dobrej nocy
Stary 2012-11-27, 22:55   #2927
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaa ale w szpitalu chyba ze 30zł za stronę życzą jeśli chodzi o dokumentację
No ale u Sharp przesadzili
I to bardzo

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ciastko się podobało TŻ Śmiał się i mówił, że wariatka jestem, ale zastanawiał się czemu taka gruba jestem, to powiedziałam mu, że to ja w 9msc jak przytyłam 30 kg, popłakał się i powiedział, że zostawi je do czerwca a później poszliśmy pływać w wannie i chyba do kina sobie pojedziemy
To super!

Cytat:
Kochane reanimujcie mnie, bo chyba padne ze złości.. Mam dziś beznadziejny dzień.. jakiś pech nas prześladuję, mimo to uśmiecham się i ciągle idę do przodu, wierząc że będzie dobrze. Od tygodnia skakałam z radości i cieszyłam się na jutrzejszy wyjazd do moich rodziców. tak bardzo się stęskniłam... Myślałam, że zobaczę moją ukochaną babcię..
i duuupa
Tż dzisiaj rozpierdzielił samochód firmowy... a na poniedziałek jest mu niezbędny w firmie i musi koniecznie dopilnować żeby go naprawić
Musi pozamawiać części i wszystkiego dopilnować.. Także nie jedziemy jutro
zadzwoniłam już do mamy, strasznie się zesmuciła.. mówiła że już sernik upiekła i pierogi lepi
Przykro mi, mam nadzieję że uda Wam się szybko pojechać w innym terminie ;przytul:

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
O boziu wlasnie dostalam sms o tesci ze wyprawke maja kupic moi rodzice. Niech on sie cieszy ze jest w tej norwegii bo bym mu krzywde zrobila jakby byl na miesjcu. A ja juz myslalam ze nic mnie nie zaskoczy
Porą.bani

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jak było do przewidzenia, zadzwonił facet od mebli, że jednak nie da rady jutro, że w pon się postara ... ehhhhh .... dobrze, że zadzwonił chociaż ...
Dobrze, że chociaż zadzwonił

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:03   #2928
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieciaki w łóżkach..ja zaraz swoje też rozściele, wezme prysznic,załącze coś na kompie i na głowe rzuce szmatke zimną bo mi łeb rozwali
Trzymaj się, mam nadzieję że jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
robię budyń, wchodzi Tż do kuchni i mówi:
" O, Alicja w krainie garów"

chyba ktoś nie będzie miał sexu do 2018go
Niedobry

Cytat:
to tyle
Super, że wszystko w porządku

A kiedy dokładnie wizyta ?

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ja też mam połówkowe za 2,5 tygodnia
Kiedy dokładnie ?

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dam znać. Chociaż ja tam nie biorę pod uwagę szpitala w Katowicach. Nie wyobrażam sobie dojazdu. Poza tym, jestem na tą chwilę zdecydowana na nasz szpital i chyba nic się nie zmieni w tej kwestii.
To będę czekać na info

Ja się dojazdu nie boję, bo max 30 min i jesteśmy w Kato, ale zobaczymy gdzie ostatecznie wylądujemy

Cytat:
i gratuluję córeczki oraz trzymam mocno za wyniki

Cytat:
, mi gin od razu przy badaniu mówił co i jak

Cytat:
Ogólnie jestem silną osobą i wiele znoszę... ale.. ajjj powiem Wam, że czasem mam już dość
Wcale Ci się nie dziwię

Cytat:
Ważne, że się pojawiłaś

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
z tego co się orientuje to trzeba 50g glukozy rozpuścić w 150ml wody : ) więc nie jest aż tak źle : P chyba
Może nie będzie tak źle

---
Nadrobione
A teraz zmykam trochę poleżeć z mężem, bo za godzinkę śmiga do pracy... Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 06:02   #2929
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny jadę po wyniki cytologi. Wróćę koło 9-10 i potem o 15.45 wizyta. Błagam trzymajcie za nas kciuki, bo się denerwuje, a wiem, że wasze kciuki działają cuda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 06:22   #2930
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane reanimujcie mnie, bo chyba padne ze złości.. Mam dziś beznadziejny dzień.. jakiś pech nas prześladuję, mimo to uśmiecham się i ciągle idę do przodu, wierząc że będzie dobrze. Od tygodnia skakałam z radości i cieszyłam się na jutrzejszy wyjazd do moich rodziców. tak bardzo się stęskniłam... Myślałam, że zobaczę moją ukochaną babcię..
i duuupa
Tż dzisiaj rozpierdzielił samochód firmowy... a na poniedziałek jest mu niezbędny w firmie i musi koniecznie dopilnować żeby go naprawić
Musi pozamawiać części i wszystkiego dopilnować.. Także nie jedziemy jutro
zadzwoniłam już do mamy, strasznie się zesmuciła.. mówiła że już sernik upiekła i pierogi lepi
no to niefart z tym autem, ale może uda się wam przełożyć wyjazd o tydzień?albo o 2 dni?

potterka brawa za wizytę

Cytat:
Napisane przez Meliitele
wlasnie dostalam sms o tesci ze wyprawke maja kupic moi rodzice
ale co oni rozumieją na wyprawkę? wszystko dla maluszka? przecież to akurat powinno być pół na pół

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
no ja troszkę spadła, z pierwszego miejsca, ale dobrze, dam Wam fory
gdyby nie te fory, to nie miałabym z Tobą szans

maarchewka za wizytę

Cytat:
Napisane przez axella
robię budyń, wchodzi Tż do kuchni i mówi:
" O, Alicja w krainie garów"

adunia trzymamy kciuki dalej

nuna

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 06:55   #2931
xal
Zakorzenienie

Witam z rana
Znowu chyba rozpoczyna mi się ból głowy, to chyba przez katar. Jak się wkurzę to szybciej pójdę na L4 ...
Jestem z siebie dumna, zamówiłam własnie mężusiowi sweter w tchibo, bardzo mu się podobał, ale nie było w sklepie stacjonarnym, a wysyłka dodatkowo płatna. Patrzę dzisiaj na maila, a tam info, że wysyłka bezpłatnie. Oby doszło do Mikołaja Może wytrzymam i się nie wygadam
Zaznaczyłam płatność przelewem i teraz czekam na maila z informacją o koncie ...

Stary 2012-11-28, 06:57   #2932
storyl
Raczkowanie

Witam się z Wami z rana
właśnie piję gorącą czekoladę i staram się nadrobić co wczoraj nabazgrałyście
Stary 2012-11-28, 07:07   #2933
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny jadę po wyniki cytologi. Wróćę koło 9-10 i potem o 15.45 wizyta. Błagam trzymajcie za nas kciuki, bo się denerwuje, a wiem, że wasze kciuki działają cuda.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Witam z rana
Znowu chyba rozpoczyna mi się ból głowy, to chyba przez katar. Jak się wkurzę to szybciej pójdę na L4 ...
Jestem z siebie dumna, zamówiłam własnie mężusiowi sweter w tchibo, bardzo mu się podobał, ale nie było w sklepie stacjonarnym, a wysyłka dodatkowo płatna. Patrzę dzisiaj na maila, a tam info, że wysyłka bezpłatnie. Oby doszło do Mikołaja Może wytrzymam i się nie wygadam
Zaznaczyłam płatność przelewem i teraz czekam na maila z informacją o koncie ...
A wiec mam nadzieję,że paczka zdąrzy

Witam się

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 07:11   #2934
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Witam z rana
mam nadzieję, że szybko wyślą potrzebne informacje i paczka zdąży

storyl też chętnie bym się napiłą gorącej czekolady, takiej z bitą śmietaną :ślina:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 07:14   #2935
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A wiec mam nadzieję,że paczka zdąrzy
Już bym chciała zrobić przelew a maila brak ... muszę lecieć "w teren" więc pewnie księgowanie będzie wieczorne ... trudno, oby zdążyło.
Zamawiała któraś z Was coś w tchibo?

Stary 2012-11-28, 07:23   #2936
Atena564
Zadomowienie

Hej laseczki
Nadrobiłam was , leże na łóżku i tak się zastanawiam co by tu dziś porobić.....oprócz oczywiście zrobienia zakupów, obiadu i posprzątania....
Jutro jade z rodzicami do Krakowa ,odebrać moją siostre z lotniska i jade potem z nimi na wieś na cały wekkend wieć niepiszcie za dużo bo po powrocie to nienadrobie
Ciekawe co mi siostra kupiła Obiecała kilka rzeczy, wieć mam nadzieje,że z jakąś mała niespodzinaką przyjedzie
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 07:24   #2937
Paulina 87
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
gratuluje udanych wizyt

WITAM WAS W 4 MIESIĄCU i W II TRYMESTRZE

ja idę dzisiaj do gina zobaczymy jak tam mi morfologia wyszła
u nas badania prenatalne tak jak pisałam wcześniej w porządku, dzidzia zdrowa
zapisałam sie wczoraj na 6.12 do nowego gina, chce chodzic w końcu prywatnie, on pracuje w szpitalu więc będę spokojniejsza o to czy mnie przyjmą do porodu czy nie ma bardzo dobre opinie zobaczymy czy mi się spodoba..no i może zrobi usg to za tydzień może już bedę wiedzieć na 100% czy chłopak czy nie byłby prezent na Mikołajki

dziołszki powiedzcie mi kochane czy u was w domu też rodzina już tak szaleje na punkcie nienarodzonego dziecka? bo ja mam nadgorliwą teściową której się w główce pomieszało i myśli że będzie się zajmować moim dzieckiem.. wczoraj poprała bez mojej zgody pościel, którą dostaliśmy od siostry tżta po córce (używaną..) najlepsze jest to, że uprała to w proszku wizir i jeszcze wypłukała w jakimś średniej jakości płynie do płukania..porażka.. na razie nie zwróciłam jej uwagi bo nie chce sie denerwować a na wiosnę i tak sama wszystko będę prać od nowa i sama szykować wyprawke..a jej sie wydaje że mi będzie wszystko ustalać. Ostatnio zakomunikowała mi że już ma dla wnuka jakiś becik czy coś, na wyjście ze szpitala.. ma prezent-ok ale kto powiedział że ja tak dziecko ubiore.

Co o tym sądzicie??

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2012-11-28 o 07:35
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 07:30   #2938
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry. Dziś pisze t telefonu, mam wolne od pracy. Mieliśmy jechać do rodziców, a zaraz jadę z Tz 200km w jedna strone po części do samochodu idę robić śniadania. Pózniej Was jeszcze odwiedze, tylko cieżko mi się cytuje z telefonu. Miłego dnia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 07:39   #2939
xal
Zakorzenienie

Zadzwoniłam do tchibo, Pan podał mi jak zrobić przelew skoro system nie wygenerował i nie wysłał nic do mnie
Teraz będę czekać jak na szpilkach
Lecę popracować.

Stary 2012-11-28, 07:41   #2940
nuna2
Zakorzenienie

odebrałam wyniki cytologii... teraz będę wariowac do wizyty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości