Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 22:44   #691
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

dziewczyny z NS, kojarzycie jakiś sklep, gdzie można kupić tapety? kiedyś był dość duży wybór w Brico Marche, ale teraz sklepu nie ma i nie wiem

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 22:54   #692
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wykorzystałam sobie męża i wróciłam do was na momencik

Z jednej strony zawsze mam ochotę, z drugiej lenia totalnego...

Skończyły mi się mandarynki z biedy która mi do jutra pożyczy ze 3 sztuki?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:04   #693
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja w naszej biedrze od wczoraj ni ma przerzucilam sie na pomarancze, meeeeeeega pycha, takie kwasne ze az wykrzywia, mniammmmm

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:08   #694
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szaja w naszej biedrze od wczoraj ni ma przerzucilam sie na pomarancze, meeeeeeega pycha, takie kwasne ze az wykrzywia, mniammmmm
Ja właśnie też wczoraj pojechałam do Biedry po mandaryny, paczam , a ich nie ma. Więc kupiłam trochę pomarańczy i trochę zielonych grejpfrutów - i jedne, i drugie BAAAARDZO słodkie i pyszne mi się trafiły. Zjedliśmy z TŻem całą partię w ciągu godziny.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:19   #695
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A w mojej sa bardzo slodkie, tez sie dzis zaoparzylam

Poza tym dorwalam w Piotrze i Pawle czerwone grejpfruty za 1,99zl za kg
Uwielbiam te kwachy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:24   #696
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37845986]
Ja grałam w 1, bardzo mi się podobała, ja nie lubię takiej nowoczesnej grafiki [/QUOTE]

ja namiętnie ciupałam, miałam takiego dziada kompa, że nowsze mi nie wchodziły... ech zagrałabym teraz

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No wlasnie az go nie poznaje! Chyba faktycznie czasem niepotrzebnie na niego marudze on jak trzeba to dobry chlopak jest, apropo robienia lodow to normalnie nie wiem czy jeden dzien rozlaki to sprawil czy to ze tz mial dzis jakos dziwnie obcisle spodnie ale az mi sie zachcialo
zboczuchu
ja się rano tak wk**wiłam! Wiadomo, facet się budzi często na baczność, zaczął mnie zaczepiać - spoko a skończyło się standardowo - na boku. wieje nudą już ta pozycja

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja właśnie też wczoraj pojechałam do Biedry po mandaryny, paczam , a ich nie ma. Więc kupiłam trochę pomarańczy i trochę zielonych grejpfrutów - i jedne, i drugie BAAAARDZO słodkie i pyszne mi się trafiły. Zjedliśmy z TŻem całą partię w ciągu godziny.
zielone grejpfruty mam w lodówie jeszcze i mandaryn kilka

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:32   #697
elllmi
Zakorzenienie

ej no, czytam o tych waszych zachciewajkach, seksach i wychodzi mi na to, że ja jakaś zimna ryba jestem, bo nic mnie nie rusza ja nie chcę taka zostać

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:33   #698
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
zielone grejpfruty mam w lodówie jeszcze i mandaryn kilka
Ojjj, bo nabiorę ochoty, a Biedronka daleko i w dodatku zamknięta.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 23:52   #699
nafiyqa
Zakorzenienie

Cos mnie wzielo na czytanie opisow porodow listopadowek i teraz mam za swoje.
Boje sie jeszcze bardziej

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:12   #700
gochaa_p
Zakorzenienie

podpisywałyście już petycję o nowy urlop macierzyński dla NAS?
jak nie to macie ją tutaj KLIK

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Cos mnie wzielo na czytanie opisow porodow listopadowek i teraz mam za swoje.
Boje sie jeszcze bardziej
trzeba było nie czytać
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:14   #701
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość

A tak z innej beczki, dziewczyny co sądzicie o białych łóżeczkach dla chłopców??teraz znów mi sie białe podobająi to chyba tak ostatecznie
Mi się białe mebelki ogólnie podobają, i dla chłopców i dla dziewczyn

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Melduję się po wizycie u lekarza
Pielęgniarki i lekarz pochwalili mnie za to, że tak ładnie utrzymałam wagę przez ostatnie 3 tyg. i nic nie przybrałam (mimo że zdarzało mi się jeść słodycze ). Także jestem z siebie dumna
Dzidziuś zdrowy, ułożony główkowo, w 31 tyg. waży 1720 g., no i poznałam płeć - dziewczynka. Czyli będą dwie małe gwiazdeczki w domu. Cieszę się ogromnie, bo nie widziałam dzidzi już 10 tyg. na usg, a dziś upewniłam się, że jest zdrowa
Mi znów przypałętało się jakieś zapalenie, ale wytępimy je Natomiast moja słabość i zmęczenie może wynikać ze słabej morfologii, ale na razie gin mi nic na to nie przepisał. Kolejna wizyta za 3 tyg. Mimo że 1 miałam cesarkę teraz nie ma przeciwwskazań do porodu sn

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny . Chcialam Was najpierw nadrobic, ale nie jest latwo

Mialam dzis wizyte, mylalam, ze dowiem sie ile mala wazy itd.. ale okazalo sie ze glowke ma ciagle nie tam gdzie trzeba, a ze brzuch napiety to malo miejsca zeby sie przekrecic i mam lykac nospe i magnez, lezec na prawym boku i przyjsc za dwa tygodnie (podobno jak sie do tego czasu nie przekreci t juz ciezko bedzie) jak to u Was jest? Poprzekrecane maluchy?
No i mala to mala . zosia bedzie
gratuluję dziewuch

Cytat:
Polozna na SR mowila, ze jak dzieciatko jest glowka w dol, to juz w druga strone sie nie przekreci. Nie wiem z czego to wynika.
Mojej kuzynce wróciło z główki na dupkę w 34 tygodniu chyba

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy tez macie mokro w majtkach?

bo w II trymestrze była mega susza a teraz zmieniam wkładki co chwilę- najlepiej jest w nocy, ciągle mam schizo,że to wody odchodzą
Ani mi nie mów, ostatnio po prysznicu myślałam że mi wody odchodzą tak mi po udach pociekło.

Wczoraj przedostatnie zajęcia w szkole rodzenia, dostaliśmy płytę na temat pielęgnacji noworodka. Na ostatnich zajęciach w piątek tatusiowie będą kąpać lalki Kupiłam nieprzemakalne prześcieradełko. W sklepie wyszło mi taniej niż na allegro. Kuzynka mi mówiła żebym się wstrzymała z kosmetykami jeszcze. Ona po sr dostała wielką reklamówę próbek, młody ma pół roku i jeszcze niektóre ma. Można sprawdzić co podpasuje dziecku. Kupiłam też wreszcie płyn dzidziuś do prania, jutro chyba zacznę wielkie pranie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:15   #702
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
podpisywałyście już petycję o nowy urlop macierzyński dla NAS?
jak nie to macie ją tutaj KLIK

Ja podpisałam, ale pewnie i tak nici z tego...

ajjjjjjjj wreszcie, przespałam całą noc, aż milo...........
czas wstać ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:30   #703
mitabe
Rozeznanie

Uffff nadrobiłam was!
Dzisiaj nie śpię od 6, młody razem ze mną ale to pewnie dlatego, że całą noc spokojny był.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O matko, cóż za produkcja dzisiaj...! Dopiero nadrobiłam i oczywiście zapomniałam pocytować i teraz nic już nie pamiętam:P

Black: świetnie wyglądasz i zakupki fajne. Ja też byłam w rossmanie dziś (po tusz), przyglądałam się pieluszkom i innym takim: powiedzcie mi, odnośnie pieluszek z BD - bo one są w pomarańczowym opakowaniu i chyba (?) białym - i tu i tu jest rozmiar new born - czym się różnią, to są jakieś inne serie??
Tanie są dość i chyba sobie wezmę paczkę takich i paczkę z pampersa, żeby mieć porównanie jakieś?

Bokeh : biedactwo, ale dobrze, że jesteście z Hanią pod kontrolą (btw zawsze mi się ciepło na sercu robi jak czytam to imię, bo Hania to moja najlepsza przyjaciółka, kochana osoba, więc Twoja córka też musi taka być:P), tylko trochę się wynudzisz. A to ten szpital gdzie będziesz rodzić?
Dobrze chociaż, że telefon z netem masz.

Kurczę, dziewczyny, miałam koszmarną noc, aż poszłam po no-spę. Nie mogę się W OGÓLE ułożyć, bardzo mnie bolą mięśnie wszystkie i jakby..miednica? Że np ciężko wstać, takie ruchy zrobić, które wymagają podniesienia miednicy, przesunięcia jej (np przy zmianie pozycji na łożku) - to normalne jest?
I wczoraj jeszcze doszły bliżej nieokreślone bóle, nie wiem czy pochodzące z brzucha w sensie ginekologicznym, czy wnętrzności wszystkie jakby...potłuczone?? Jakby ściśnięte wszystko w środku i bolące..prawie całą noc nie spałam. Tak już będzie i tak ma być?
Ja tak mam co 2 noc, wszystko boli gdyby nie poduszka do spania to chyba wcale nie dałabym rady spać i sie ruszać po przebudzeniu. W sumie od 2 semestru juz było źle.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wziaść Ci jak znowu by były? Mogłabym ci wysłać. Bo ja już dwa razy widziałam, raz za 12 zł i nie wzięłam bo był różowy więc dla synka nie za bardzo no a teraz za 6,50 niebieskiego kupiłam.

Gdzie kupiłaś!!! To się wybiorę może jak leń nie dopadnie.

bokeh trzymaj się i niech ci TZ donosi jedzenie!

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Wcielo mi część cytatów wrrrr!

Jeszcze się pochwalę, wizyta w poniedziałek ok a za tydzień będę miała usg dokładne zrobione, więc poznam wagę itd.

Mój mały leży po skosie i nie chce sie przewracać jakoś :/. Pocieszam się, ze u koleżanki przekręcilo sie dziecię tydzień przed porodem.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:31   #704
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37845986]Ale, że co? chciałaś jeść czy robić?
[/QUOTE]
szaja, no wiesz......
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No wlasnie az go nie poznaje! Chyba faktycznie czasem niepotrzebnie na niego marudze on jak trzeba to dobry chlopak jest, apropo robienia lodow to normalnie nie wiem czy jeden dzien rozlaki to sprawil czy to ze tz mial dzis jakos dziwnie obcisle spodnie ale az mi sie zachcialo
zboczuch ale z nudów to rózne mysli w głowie sie legną trzymaj sie tam dzielnie
Cytat:
A ja nigdy nie gralam w Simsy
Tzn przyjaciolka kiedys pokazala mi je, ale zupelnie mnie to nie wciagnelo.
oooooo, ja nawet do konca nie patrzyłam.... dla mnie - nic ciekawego

Cytat:
A w mojej sa bardzo slodkie, tez sie dzis zaoparzylam

Poza tym dorwalam w Piotrze i Pawle czerwone grejpfruty za 1,99zl za kg
Uwielbiam te kwachy
o jejuniu, kobieto bo cie odwiedze.,..... ja ostatnio widziałam po 8 zł..... a na kilo ile wchodzi> 2 duże albo 3 małe a ja to bym z 10 zjadła na raz....

Cytat:
ja namiętnie ciupałam, miałam takiego dziada kompa, że nowsze mi nie wchodziły... ech zagrałabym teraz

ja się rano tak wk**wiłam! Wiadomo, facet się budzi często na baczność, zaczął mnie zaczepiać - spoko a skończyło się standardowo - na boku. wieje nudą już ta pozycja
nie dosc ze przeczytałam CIUPCIAŁAM to jeszcze potem piszesz o pykaniu pałą ta ciąża to nam sie na mózg rzuciła- na punkcie seksu świr totalny ja już sobie odpusciłam- meczyc sie nie bede, bo sapałam ostatnio jak lokomotywa parowa... a poza tym co to za przyjemnosc ciągle z tyłu..... no i sam sie chłopak blondżobuje a potem nadrobimy

wstałam jutro ide do gienia i kategorycznie żądam tabletek na spanie- bez recepty nei wyjde dziewczyny- usnelam po północy, obudziłam sie przed 2 i koniec spania.... reszte nocy sie przemęczyłam z boku na bok, troche mi sie jeszcze przysneło nad ranem- wyglądam jak pół dupy lufcikiem.... lepiej z domu nie wychodzic bo ludzi wystrasze..... i ta bezsennosc tak z nikąd... nie mam problemów z ułozeniem sie, nic mnie nie boli, tylko zasnac nie moge.... maskara
ide jesc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:42   #705
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam sie z rana
pierwsza noc z globulkami minela spokojnie. zadnych plamien, bólu brzucha, dzidzia jak sie wiercila tak sie wierci tak wiec kamien z serca oby tylko podziałały

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no nie wiem, chyba innej bezpieczniejszej pozycji nie ma a tak w ogóle to myślałam, że ze szpitala nie wypuszczą jak nie będzie fotelika/nosidełka, a tu się okazuje, że żona kuzyna rodziła w czerwcu i oni dziecko przywieźli do domu zawinięte w kocyk, po prostu siedziała z nim na tylnym siedzeniu i mi mówią, żeby nie kupować tych fotelików, bo to tylko strata kasy, bo przecież z takim małym dzieckiem się daleko nie jeździ, a tak to można odpiąć gondolkę i w niej na tylnym siedzeniu przewieźć; nawet mi się dyskutować nie chciało na ten temat
Ale po co tyle zachodu, jeszcze z gondolka sie meczyć!!!
niech od razu dzieciaczka posadzą na przednim siedzeniu i pasami tylko przypna
eh, głupota ludzka jak widac nie zna granic

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Zapewniam Cię, że w rożku dziecka do fotelika nie zapniesz. Jedyne wyjście to w kombinezon dziecko i dopiero do fotelika. Ja nie zamierzam nawet rożka brać (tzn. mówić TŻ żeby zabrał) na wyjście. Od razu dziecko w szpitalu wsadzę do fotelika i na to kocyk i pieluszkę na buzię na przejscie na parking i do domu.
a jak ta pieluszke kładziecie na buziulke? taką cienką, rozłozona całkowicie czy zwinieta w kostkę? przykrywacie szczelnie cala buzke czy tylko tak trochę? Bo ja sie boje ze dzidzi bedzie duszno pod ta pieluszka a jak ja mam daszek w foteliku to wystarczyloby przykryc ten daszek, w sensie zrobic taka osłonke z tej pieluchy?
Eh, jakie to wszystko skomplikowane

i jeszcze jedno pytanko z natury tych filozoficznych...
po praniu pieluszki sie prasuje?
bo te moje jakies takie cieniutkie są ze strach je do reki wziac a co dopiero prasowac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:45   #706
Konto usunięte

Tak, prasuje się
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:47   #707
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

wstałam jutro ide do gienia i kategorycznie żądam tabletek na spanie- bez recepty nei wyjde dziewczyny- usnelam po północy, obudziłam sie przed 2 i koniec spania.... reszte nocy sie przemęczyłam z boku na bok, troche mi sie jeszcze przysneło nad ranem- wyglądam jak pół dupy lufcikiem.... lepiej z domu nie wychodzic bo ludzi wystrasze..... i ta bezsennosc tak z nikąd... nie mam problemów z ułozeniem sie, nic mnie nie boli, tylko zasnac nie moge.... maskara
ide jesc

a w dzień ucinasz sobie drzemkę?
hmmm
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

bo te moje jakies takie cieniutkie są ze strach je do reki wziac a co dopiero prasowac
Ja bede prasować

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-28, 08:52   #708
eff8
Zakorzenienie

Witam sie

co do sukienki to zdaje sobie sprawe ze jedynie odcinana pod biustem by sie naddala, przepatrze allegro - musi sie cos znalesc ;/

po wyjsciu ze szpitala przykrylam buzke malutkiej pielucha juz nawet nie pamietam czy zlozona czy nie (powiedzmy ze zloz na pol i taka przykryj i bedzie ok )

i tak pieluszki tez sie prasuje

Black przez Ciebie codziennie mam ochote na kaszke manne, dzis tez sobie zrobilam i czekam az wystygnie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:59   #709
marsi11
Zakorzenienie

hej laski
właśnie wcinam śniadania

ale mi źle bez TZ wraca w czwartek albo w piątek, w sobotę jedzie z moim synem na zawody zapasów a w niedziele znowu wyjeżdza

10.12 leci kurde do Hiszpanii, z jednej strony strasznie się cieszę i jestem z niego dumna jak paw bo to związane w końcu z naszą przyszłością
a z drugiej strony kurde czemu nie możemy lecieć razem buuuuuu czuję,że coś mnie omija zawodowego- wrrrrr jakiś wstrętny egoizm dziś ze mnie wychodzi
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:10   #710
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie z rana
pierwsza noc z globulkami minela spokojnie. zadnych plamien, bólu brzucha, dzidzia jak sie wiercila tak sie wierci tak wiec kamien z serca oby tylko podziałały

Ale po co tyle zachodu, jeszcze z gondolka sie meczyć!!!
niech od razu dzieciaczka posadzą na przednim siedzeniu i pasami tylko przypna
eh, głupota ludzka jak widac nie zna granic

a jak ta pieluszke kładziecie na buziulke? taką cienką, rozłozona całkowicie czy zwinieta w kostkę? przykrywacie szczelnie cala buzke czy tylko tak trochę? Bo ja sie boje ze dzidzi bedzie duszno pod ta pieluszka a jak ja mam daszek w foteliku to wystarczyloby przykryc ten daszek, w sensie zrobic taka osłonke z tej pieluchy?
Eh, jakie to wszystko skomplikowane

Ja prasuję, wczoraj zrobiłam pranie nowych, a dzisiaj będę właśnie pracować i składać do szuflady.
Rozmawiałam wczoraj z mama na temat prania, poradzilami nastawiać podwójne płukanie przy praniu dziecięcych ubranek. Przy bracie moim tak robiła (co prawda 11 lat temu) i mówiła, ze nie było żadnych alergii a po 3 miesiącach prała juz nawet w zwykłym proszku tylko, że podwójnie płukala właśnie i też nic nie było.

Mąż w weekend sam proszek kupował i wzią "najlepszy" jak to on określił, bo najwiecej kosztował na półce więc musi być dobry. Myślała, ze strzelę go, ja chciałam dzidziusia a on Jelp kupił.
Jednak przy poeluszkach wymiękł. Wczoraj po SR zaszliśmy do Rossmana - otwarcie nowego sklepu było. Byliśmy 10 min przed zamknięciem i tylko szybko na dział z poeluszkami. Mąż chciał pampersy, a jak mu pokazałam różnicę w cenie miedzy nimi a baby dream to wziął mnie za rękę i powiedział, jutro kupimy hehehe. Dopiero jak mu pokazałam palcem ceny to załapał po co ciągle jeczałam , ze chcę do biedronki po Dadę.
Wychodząc ze sklepu zdążyłam jeszcze kupić miniaturki kosmetyków, a przy kasie niespodzianka bo za paragon były drobiazgi w nagrodę. Dziewczyna spojrzała na mnie i zamiast sprawdzić ile wydałam to wyrzuciła mi do reklamówki garść próbek kremu nivea na odparzenia dla dzidziusia, tylko patrzyła czy nikt nie patrzy i się jeszcze spytała czy korektor pod oczy mi się przyda. Oczywiście wzięłam , strasznie miło jest jak się trafi na normalnego człowieka.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Idę do sklepu zaraz, chcę upiec ciasteczka dzisiaj mmm, w jutro mam wizytę u koleżanki więc muszę wiecej zrobić to zaniosę dla niej trochę.
Ja ostatnio tez miałam ochotę na kaszę manneę ale tak się zraziłam. Kupiłam firmy kupiec otwieram a tam te robaczki spożywcze - mole czy jakoś tam! takiego smaku miałam a teraz mi niedobrze na samą myśl.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Idę nie piszcie za duzo, bo znowu cieżko was nadrobić będzie :P

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:12   #711
Konto usunięte

Ja napiszę tylko jedno słowo:

SPAAAAAAAAAAAAAAĆ. Temperatura na czole - 35,1, w uchu - 34,2...
Stary 2012-11-28, 09:14   #712
marsi11
Zakorzenienie

widzę, Wy kaszkę manną a ja trenuje owsiankę
Stary 2012-11-28, 09:14   #713
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
nie dosc ze przeczytałam CIUPCIAŁAM to jeszcze potem piszesz o pykaniu pałą ta ciąża to nam sie na mózg rzuciła- na punkcie seksu świr totalny ja już sobie odpusciłam- meczyc sie nie bede, bo sapałam ostatnio jak lokomotywa parowa... a poza tym co to za przyjemnosc ciągle z tyłu..... no i sam sie chłopak blondżobuje a potem nadrobimy

ide jesc
ja daję radę na górze i to mi odpowiada bardzo no bo ileż można w kółko tak samo a obudził mnie dziś o 2,20 po to

Cytat:
ja wczoraj właśnie sobie wyprasowałam wszystkie pieluchy, a TŻ wyprasował wszystkie dzieciowe ciuszki, zrobił barszczyk z uszkami, na drugie rybkę z frytami i jeszcze posprzątał mieszkanie

Stary 2012-11-28, 09:15   #714
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Tz obudził mnie o 8.00. Zrobiłam mu jedzonko do pracy i sobie przy okazji sniadanie bo juz glodna byłam.Zjadłam tosty z serem i szynką
Ale ponury dzień Ciemno w mieszkaniu aż spac się dalej chce. Muszę iść do sklepu po chleb i jakieś owoce kupię bo zostały mi tylko dwie mandarynki.

Cytat:
Nie dziwię się że juz nie ma jak takie cieżarne babki jak my rzuciły się ...to brakło
Stary 2012-11-28, 09:19   #715
hope01
Zakorzenienie

ja chyba sięgnę po kaszkę z biedrony "Mleczny start"

Stary 2012-11-28, 09:24   #716
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja daję radę na górze i to mi odpowiada bardzo no bo ileż można w kółko tak samo a obudził mnie dziś o 2,20 po to

ja wczoraj właśnie sobie wyprasowałam wszystkie pieluchy, a TŻ wyprasował wszystkie dzieciowe ciuszki, zrobił barszczyk z uszkami, na drugie rybkę z frytami i jeszcze posprzątał mieszkanie
Ja tez preferuje góre tylko że teraz to szybko dostaje kolki;//

no i tzt tez mnie dziś obudził w nocy o 1

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-28, 09:27   #717
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a w dzień ucinasz sobie drzemkę?
hmmm
wlasnie nie..... i co tu robic? niech mi jakies ziołowe wypisze bo sie wsciekne...

wlasnie zwróciłam sniadanko w koncu 8 miesiąca???? az w szoku jestem....

EVEL
jak jestes tak zadowolona z tych pędzli to wrzucisz link jeszcze raz? tez sie skusze
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:31   #718
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37852035]Tak, prasuje się [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja bede prasować
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
po wyjsciu ze szpitala przykrylam buzke malutkiej pielucha juz nawet nie pamietam czy zlozona czy nie (powiedzmy ze zloz na pol i taka przykryj i bedzie ok )

i tak pieluszki tez sie prasuje
Dzieki dziewczyny, ogarne sie z leksza i biore sie za prasowanie. no i nastepna kupka czeka na pranie

w sumie jak teraz wzielam wyschnieta pieluche do reki to uwazam ze moje pytanie bylo ciutke głupie
sztywna jak ciort, bez prasowania sie nie obejdzie
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie

co do sukienki to zdaje sobie sprawe ze jedynie odcinana pod biustem by sie naddala, przepatrze allegro - musi sie cos znalesc ;/
ja bym poszukala odcinanej pod biustem ale nie sukienki a jakiejs eleganckiej dłuzszej tuniki. moze bedzie taniej. a i na przyszlosc Ci sie bardziej przyda, na pewno czesciej zalozysz niz taka sukienke.
Tak czy siak, powodzenia w poszukiwaniach

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Rozmawiałam wczoraj z mama na temat prania, poradzilami nastawiać podwójne płukanie przy praniu dziecięcych ubranek. Przy bracie moim tak robiła (co prawda 11 lat temu) i mówiła, ze nie było żadnych alergii a po 3 miesiącach prała juz nawet w zwykłym proszku tylko, że podwójnie płukala właśnie i też nic nie było.
ja za pierwszym razem pralam w krotkim programie (30min) wiec tyle o ile, chcialam je tylko tak z grubsza przeprac bo 99% mam uzywanych z allegro.
teraz wlasnie piore juz tak porzadnie, w programie Baby Care, tam jest wlasnie płukanie antyalergiczne. Co prawda pralka chodzi bite 2 godz, no ale...
najwyzej doloze wiecej do prądu w przyszłym miesiącu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:32   #719
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie nie..... i co tu robic? niech mi jakies ziołowe wypisze bo sie wsciekne...

wlasnie zwróciłam sniadanko w koncu 8 miesiąca???? az w szoku jestem....

EVEL
jak jestes tak zadowolona z tych pędzli to wrzucisz link jeszcze raz? tez sie skusze
kurde, to lipa z tym spaniem, chociaż wiem co czujesz, ja to w dzien jak zombie chodze... czasem jak się zdrzemnę to wlasnie później nie mogę spać w nocy i tak się męczę... ale dzisiaj aż miło, raz tylko do wc wstałam...

też ostatnio wymiotowałam.....
bleeeeeeee......

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-28, 09:34   #720
marsi11
Zakorzenienie

padłam
http://zdrowie.onet.pl/newsy/o-wlasn...0,artykul.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości