|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
Mnie też na początku nie bolało dopiero potem jak już tak konkretnie sprawdzał rozwarcie. Potem w szpitalu mi co godzinę sprawdzali i to świntuchy w trakcie skurczy chcieli poród przy tym to był pikuś
|
|
|
|
|
#1712 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
Cytat:
![]() co to za podłoga? ładna!ja też ![]() Cytat:
Gucia, Amani ja również się zgadzam Cytat:
Cytat:
brzuszek śliczny ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Mam dość... dopiero o 18 byłam w domu... a wyszłam przed 7 i skończyłam ruchowo-muzyczne warsztaty Jutro z rana do pracy, choć mam na 14... ale idę z dzieckiem na konkurs piosenki... mam tremę
|
|||||
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kochana
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Ana dasz radę
![]() Dziś miałam zaplanowany fajny obiadek ale co sie okazało jajek nie moge więc szlag go trafił. Mój mąż sie przejął i się pyta co bym zjadła, więc mówię, ze szpinak ale nie mamy a ten myk i zakłada kurtkę i tylko krzyknął, że bedzie za 10 minut. Był za 30 minut, boi dopiero w 3 sklepie znalazł szpinak bez dodatku śmietany Zaskoczył mnie
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż czy cudownie się będę spisywać - mam wątpliwości - pewnie jak każda przyszła/potencjalna mama.Do szlachetnej paczki: ciuchy, buty zimowe dla dzieci, jedzenie, środki czystości, pieluchy, łóżko piętrowe dla dzieci, zabawki, pościel, ręczniki, poszewki, koce, słodycze dla dzieci... Nie gry, mój mąż gra na perkusji ![]() ale jednak koleś nie spełnia całkiem jego oczekiwań - zobaczymy.. Ana, nie stresuj się...no chyba, że to Ty będziesz śpiewać ![]() Ja padam z nóg po dzisiejszym dniu jestem święcie przekonana, że nie chce być perfekcyjną panią domu urobiłam się po pachy jak głupia.....a w domu dalej bajzel... |
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie weszłam na konto a tu 160 zł dostałam ze szkoły przelew. w tytule wynagrodzenie. I nie wiem za co to, bo przecież wypłaty są na początku miesiąca. Nadgodziny mi wypłacają? Bo już nie jestem na macierzyńskim tylko na wypoczynkowym. Możliwe to?
Co za miły dzień Niech się nie kończy |
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
TODAY Gratulacje kochana
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Butter ty jesteś Nigellą
a perfekcyjna podobno w rzeczywistości ma sprzątaczkę tak czytałam
|
|
|
|
#1719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja co wchodzę na konto, to się łapię za głowę... ![]() Cytat:
hehhee (Madziu, wszystko możesz,nie ma jajek )
|
||
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Butter
bo aż sie głodna robię.Ja dzis jadłam barszczyk (mamusia mi zrobiła) do tego rozgniecione ziemniaczki i cebulka. Taaaak za mną chodził
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
TODAY -super wieści, gratulacje kochana !!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam film i uciekam spać
|
|
|
|
#1723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oby na swieta tez był snieg
![]() Cytat:
myslalam ze jesteśmy na bieżąco ![]() Milych imienin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A do kiedy musza tez rzeczy być u Ciebie? Bo nie wiem czy paczka by doszla ze stanow na czas , może być Ci wyslala kase i bys cos odemnie kupila? Byliśmy z mezem i Domino w CH mierzyłam dwa plaszcze i nie mogłam się zdecydować. Jutro pojade znowu może w końcu wybiorę ![]() Jeden jest odcinany pod piersiami a drugi taki klasyczny i sama nie wiem.
|
|
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
Moge dolaczyc?
Tak niesmialo sie zabralismy za majstrowanie drugiego lobuza i postanowilam poszukac wlasciwiego watku Mamy juz jednego, ktory jutro skonczy dwa latka. Co niektorzy go znaja Wszyscy lapia sie za glowe, bo twierdza,ze na glowe upadlam, by przy takim zywym rozrabiaku i to w buncie dwulatka, mysle wogole o drugim Ale chce juz miec to za soba. Bede czasem zagladac. ![]() ---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Tynkusia,skad dokladnie jestes,bo ja obecnie mieszkam na Bayerach. |
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
kto wypije ze mną kawusię??????
|
#1726 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37847041]Moja lekarka kazała zbadać prolaktynę razem z innymi hormonami na początku cyklu. Ale w Internecie czytałam, że można zrobić badanie w dowolnym dniu cyklu
Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Ależ masz śliczny brzuszek! Cytat:
Na pewno na co dzień ma bajzel ![]() Powalił mnie mroczny domek Barbie! Cytat:
A masz fotki tych płaszczyków? Odcinany pod biustem na pewno będzie lekko pogrubiał, ale jednocześnie - tak z opisu - wydaje mi się bardziej uniwersalny i "sportowy" niż taki klasyczny. Zależy, który bardziej pasuje Ci do reszty ubrań Cytat:
Z jednej strony myślę sobie "Kurcze, mają dwuletniego brzdąca i już chcą następne", a po chwili łapię się za głowę bo przypominam sobie, że przecież my też myślimy o dwóch-trzech latach przerwy między dzieciakami (choć na chwilę obecną, planując pierwsze, mam zamiar dłuższy czas na tym poprzestać )Trzymam kciuki za starania! To będzie pierwszy cykl? Heloł! Ja kawusię już piłam, ale chętnie potowarzyszę z herbatką ![]() Jak tam dzieciaczki? ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Bry! Serialu wczoraj nie obejrzałam. Wzięłam do ręki Cobena, trochę przeczytałam i kiedy oczyska odmówiły posłuszeństwa - w trzy sekundy mnie nie było ![]() W pracy czekają mnie same nudne zajęcia, więc przewiduję dość długi dzień Ale dziś już środa, więc za 3,5h będzie już z górki ![]()
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzieciaczki... hmm wieczorem mocno nadywrężyły mą matczyną miłość zwłaszcza kubuś na razie jeszcze śpią, on w naszym łóżku, mała obok mnie w wózku, zabrałm ją z łóżeczka coby ubiego nie obudziłą tuż po 6ej a teraz buszuję po necie i szukam kolejnej sukieneczki dla Isi
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
E tam 3 lata roznicy sa juz ok.Ja podziwiam te,ktore pol roku po porodzie zachodza w druga ciaze
![]() To juz 6 cykl.Z pierwszym trwalo rok,zanim sie udalo. |
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wyrośnie szybko z zazdrości A takie małe sukienki są boskie! Zatem ![]() A w avatarze jest Twój synek? Bardzo przypomina mi na tym zdjęciu Haleya Joela Osmenta
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() cześć De28 ![]() spadam
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaa
Jeżeli jeszcze pijesz![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
Powodzenia!---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Hej. U mnie mgła i wilgoć paskudna ![]() Standartowo mi sie nie chce... I sie jeszcze usmiałam, bo uświadomiłysmy sobie z koleżanka , ze przez ostattni dłuższy czas, non stop rano mówimy jakie to my zmeczone i jak nam sie nie chce
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
gucia6 trzymam kciuki, tynkusia tez masz niezla pileczke ![]() dasz rade, xxKasiax jak Oliwierek? De28 witaj, trzymam kciuki za starania,
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze kochana , wierz m, pierwsze skórcze są bardziej bolesne od tych końćowych
|
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień doberek. Wcześniej miałam tak że przykładałam głowę do poduszki i usypiałam. Od dwóch dni męczę się za to niemiłosienie. Dzisiaj o 3.30 jeszcze nie spałam. Później obudziłam się o 5.30 i zachciało mi się spać dopiero o 7 jak musiałam wstawać =/ A @ dalej nie ma... Myslałam, że wczoraj będzie bo jakoś mnie tak kręciło ale nic... Dlatego nie dzwoniłam do lekarza bo byłam pewna że będzie @, a tu skucha. Daje jej czas do 15. Jak nie przyjdzie umawiam się na wizytę. To już 39dc
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]()
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Te rzeczy ze szlachetnej paczki oddajemy rodzinie w weekend 8-9 grudnia. Nie mam pojęcia ile idzie paczka ![]() Jeśli chcesz i ufasz mi to jasne, chętnie coś kupię od Ciebie ![]() Dawaj zdjęcia tych płaszczyków Zaraz tu coś wybierzemy ![]() Cytat:
wszystko musi leżeć idealnie, na swoim miejscu, do szału mnie doprowadza bałagan...![]() To przez tę Twoją mroczność tak napisałam o tym domku dla barbie ![]() Oooo tak ![]() De28, witaj
|
||
|
|
|
#1739 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej!
Cytat:
nie zamawiaj plyt bo sa juz dostepne w calosci na YT, po kolei bylo: Skalpel, Killer, Turbo. i polecam cwiczyc w takiej wlasnie kolejnosci. Killer wg mnie jest najtrudniejszy ale i najwieksza satysfakcja po jego zrobieniu. Cytat:
Na wkur.wa najlepszy jest Killer. Cytat:
Cytat:
![]() Moge sie zapytac jak wyglada takie badanie szyjki skoro takie bolesne? Albo moze lepiej nie wiedziec? ![]() Cytat:
ja ja, ja wlasnie zapodaje, juz pol wypilam
|
|||||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Butter mnie też bałagan doprowadza do szału, dlatego codziennie muszę ogarniać mieszkanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

mialam poprzednio, ale jakos nie bolalo, za to dzisiaj juz gin zaszalal i myslalam, ze zjade z fotela, od razu mi sie przypomnialas 
poród przy tym to był pikuś 
ładna!
Pierwszy raz słyszę...
a wszystko przez to, ze gmeranko masakrycznie mnie bolalo i nie moglam sobie w mozgu wlaczyc translatora niemieckiego 

bo aż sie głodna robię.
)

zwłaszcza kubuś
Mam nadzieję, że wyrośnie szybko z zazdrości