Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 10:01   #3691
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Biedna mała
Lepiej sprawdzić nie jesteś przewrażliwiona
:

ja Ci chcialam npisac z emoja mała ma tez szmery na serduskzu ale pediatra nie kazal sie nimi martwic. Ja tez miałam jak bylam malutka i przeszło.

wsumie to ja sie zastanawiam nad wizyta u kardiologa. Ale pediatra z kazda wizyta mowi zeby sie niemartwic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:02   #3692
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

ta mata co ma agunia jest bardzo fajna, nie jest droga i ma nie za duże wymiary...
wiem widzialnym mate aguni na żywo tylko wolałabym mate bez małych elementów
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:05   #3693
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dzięki muszę zapytać jaki koszt większego formatu.
cyknij w resztę jego aukcji, na pewno ma większe
Stary 2012-11-28, 10:06   #3694
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wow ale fajnie z tymi szczeniaczkami, u mnie takie duze tesco jest za daleko żebym mogła kupić to ile będa kosztowac w tej promo? moze opłaci mi sie jechać do poznania?
A Jaś leży na macie, bawi sie ale wciąż zerka czy mama jest, więc mam sposób śpiewam sobie i robie cos, np składam pranie a on wtedy wie że jestem i sie bawi
dzięki
własnie sprawdziłam że promocja jest od jutra i szczeniaczek kosztuje 89,99 zł tutaj jest gazetka

najlepiej tam wprowadzić miasto w różnych miastach sa rróżne produkty. U mnie jest małe tesco i sa te szczeniaczki

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-11-28 o 10:07
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:07   #3695
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
cyknij w resztę jego aukcji, na pewno ma większe
a w sumie własnie widzę że nie ma ;p ale myślę że robi
Stary 2012-11-28, 10:08   #3696
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja się przekonałam że potrzebuję jak mały walnąłby głowa w podłoge, w sumie tej maty będzie dłuugo uzywał, bo jest duża. Mama mi mówiła, a możeswz rozłozyć koc, czy kołdre kolorową pościel na kołdrę, tak się robiło. Ok tak się robiło, ale wtedy nie było mat, nie było wielu rzeczy. Skoro możemy dac dzieciom komfort i bezpieczenstwo to czemu nie. Wiem że to wydatek spory, ale idą święta, pewnie wydamy sporo na inne duperele, czy jedzenie które potem "trzeba zmęczyć" bo wszyscy przeżarci. Także lepiej kupic matę a zahamowac wydatki na niepotrzebne rzeczy
oczywiście masz rację tylko ja mam wykadzane dywanową na całości pokoju więc główka bezpieczna a do innych pomieszczeń zamontujemy barierki, w kuchni kojec, oczywiście wole mieć dziecko na macie niż dziecko na kocu i dlatego ją rozważam z tym że czy to jest rzecz must have?
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:11   #3697
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
własnie sprawdziłam że promocja jest od jutra i szczeniaczek kosztuje 89,99 zł tutaj jest gazetka

najlepiej tam wprowadzić miasto w różnych miastach sa rróżne produkty. U mnie jest małe tesco i sa te szczeniaczki
na all jest taniej, no ale wiadomo trzeba doliczyć przesyłkę
http://allegro.pl/fisher-price-szcze...828746808.html

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
oczywiście masz rację tylko ja mam wykadzane dywanową na całości pokoju więc główka bezpieczna a do innych pomieszczeń zamontujemy barierki, w kuchni kojec, oczywiście wole mieć dziecko na macie niż dziecko na kocu i dlatego ją rozważam z tym że czy to jest rzecz must have?
u mnie nie jest must have
Stary 2012-11-28, 10:12   #3698
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
ale to jest tylko po polsku i jak doliczysz przesyłkę to i tak wychodzi drożej.
W tesco jest dwujęzyczny

teraz kwestia kto co lubi

Franuś
Stary 2012-11-28, 10:14   #3699
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
W tesco jest dwujęzyczny

no i wszystko jasne.

mi bardziej chodziło o to jak by ktoś miał jechać 50km specjalnie do tesco to może zamówić na all
Stary 2012-11-28, 10:17   #3700
wvictoria
Wtajemniczenie

Witam Mamusie
U nas nocka jak zwykle. Rano wyskoczyłam do sklepu i dziś na obiad pierś z kurczaka z pieczarkami
Młody ucina sobie drugą drzemkę a ja nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak byłam w UK, wiecznie miałam wrażenie, że będzie czołówka

, nikomu nie mówiłam (oprócz Was i rodziny) o tym, że się zdecydowałam na kurs

, zawsze bałam się samochodów jako dziecko wypadłam z jadącego samochodu pod koła tira. Drzwi się otworzyły, a ja byłam nie zapięta. 6 lat miałam, to był duży fiat. Na pamiątkę mam uszczerbaną jedynkę - dentyści nie chcą mi jej zrobić przez wadę zgryzu No a wada kwalifikuje się tylko na operację, a ja na operację się nie zgadzam

nieźle
Ale miałaś przygodę. Współczuję.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Tak.
Jeśli już mam szukać dziury w całym to nie podoba mi się biel plastiku w poręczach. Taca jest z ładna, idealnie biała.
*
My po szczepieniu.
Dzisiaj niestety płakała. Widziałam, że pielęgniarka wbiła igłę z impetem i małej nawet kilka minut po szczepieniu leciała krew, czyli pewnie trafiła w naczynko. No i obserwowała pielęgniarkę przed szczepieniem, więc wiedziała, że ktoś zadał jej ból specjalnie - to moja wina. Niespokojna i płaczliwa była już w gabinecie przed szczepieniem.
Może dlatego, że przed nią szczepiony był mały chłopiec i oczywiście obwieścił światu, jak bardzo się z tego cieszy, a może dlatego, że po zaglądaniu w gardło ulała.
*
Waży 6,6 kg, czyli z ostatnich 7 tygodni ma średnią 178 g/tydzień. Na oko fałdek tyle, ile trzeba. Następne szczepienie w styczniu.
*
Potem podjechaliśmy do Tesco po Pampersy. Tż został z nią w samochodzie, a ja:
* pomacałam szczeniaczka uczniaczka i już wiem, co moja kruszynka znajdzie pod choinką.
Ona już wie, że ma wpływ na dźwięk grzechotki (moim zdaniem od wczoraj, bo wcześniej potrząsała radośnie ręką, ale chyba nie wiedziała, że dlatego grzechocze) i jak widziała, że książeczka po naciśnięciu piszczy, to próbowała naciskać w tym samym miejscu (dzisiaj). Szczeniaczka uczniaczka wystarczy dotknąć, więc spodziewam się zachwytu w małych oczkach. Przy okazji babcia (jej babcia oczywiście) zajrzała na allegro i mam znaleźć coś fajnego od niej.
* nie znalazłam maty polecanej przez Wiktorię;
* kupiłam 2 gazetki o dzieciach (córcia była nimi bardzo zainteresowana, a niedobra matka zabrała) i 3 kartony Pampersów BabyActive 4 (promocja chyba do końca miesiąca). Ponieważ wczoraj kupiłam 2 paczki Dada 3, to na razie mam niezły zapas. Większość tż przerzucił do mojego bagażnika, bo w domu nawet nie mam na nie miejsca.
* kupiłam też pudełko cukierków Celebrations, czyli mieszankę mini Marsów, SNICKERSÓW , Twixów, Bouty, Milky Way itd.
* zobaczyłam, że jest promocja na wybrane słoiczki Bobovita, np. dwupak marchewki kosztuje 5 zł, a nie 2x3,50. Mam dość, więc wzięłam tylko marchewkę i coś jeszcze.
*
*
Jestem strasznie zmęczona. R zjadła z apetytem dynię, wypiła herbatkę, intensywnie ćwiczyła, intensywne marudziła, a w końcu zjadła ok. 50 ml i śpi.
Była tylko trochę cieplejsza i miała lekkie wypieki, więc Pedicetamol przygotowałam, ale na razie nie podałam.

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Dla mnie to fotelik z platformą zamiast kosza na zakupy.
O jakiś wózkach czytałam, że mają rączki regulowane. Sprawdź jeszcze opisy Chicco Multiway. Ten mi się podoba , tylko dokupiłabym pałąk. R. ćwiczy w łóżeczku, czyli na materacu KPK. Jak się ładnie podnosi, to się do niej uśmiecham i chwalę. Odpowiada uśmiechem nawet, jak jej ślina leci po brodzie z wysiłku.

Znaczkiem CE mnie zaskoczyłaś.

Wanilka - mam nadzieję, że synuś czuje sięlepiej i szybko wyzdrowieje.
Depoison - nie znam się na wynikach. Chyba zrobłabym dodatkowe badania.
Biedna mała. Szkoda, że dzieciaczki nie rozumieją dlaczego są szczepione. I za wagę i fałdki

CE nie jest certyfikatem. Jest tylko deklaracja spelniania przez urzadzenie norm bezpieczenstwa. Oznacza to, że producent sam deklaruje, że jego produkt zgodny jest z odpowiednimi normami. tego znaku wcale nie trzeba podrabiać bo go nikt nie wydaje.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja juz niespie od 6.30 .
Małej charczało w nosie czyw gardle niewiem bo wyczyscilam noska ale dalej gdzies tam charczy.
teraz spi.
A ja koczuje bo bede dzownila do okulisty mialam nie isc bo wygladąło oko lepiej ale jak zapaliłam swiatlo a ona troche je potarła to dalej zaczyna byc czerwone lzawic i lekko ropieje. Ja niewiem czy to nie od tych jej rączek ktorymi tam sobie wiecznie dotyka i pcha paluszki.
NO ale moze tam ją cos piecze bo ciagle w te oczko...
pojde niech sprawdzi...
no i jakos niepokojącom mała kaszle... cos mi sie tak zdaje. Chyba ze drazni ją to co jej charczy. Albo slina....
niewiem moze jestem przewrazliwona
Biedna mała. Oby było dobrze

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hejka

skończył mi się ponad roczny dzień dziecka - dostałam @...
niżej wklejam pierwsze dwa dzieła mojej artystki (wybaczcie jakość, zdjęcia robione telefonem)

Dep ja na miejscu koleżanki zrobiłabym dodatkowe badania, właśnie po to, żeby albo już być spokojnym albo zacząć psychicznie szykować się na przyjście niepełnosprawnego dziecka

Ciastek za okulistę
Pięknie "pisze"

Cytat:
Emiś kończy dziś 3 miesiące
stawiam wszystkim po faworku

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:19   #3701
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

dziękisprawdziłam i u nas nie ma
Cytat:
hmm może nie jest must have, choć teraz pomyślałam że ja mam w całym mieszkaniu panele, w sypialni wykładzina dywanowa, ale tam nie ma miejsca na zabawy, w salonie nie mam niczego a w Jasia pokoju cienka wykładzina w ulice i ona jest a cienka własnnie, nawt chłodnawo jest na niej

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
W tesco jest dwujęzyczny

ale fajnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:20   #3702
agunia82
Zakorzenienie

W imieniu mojej małej artystki dziękuję za komplementy

Cytat:

zdolna dziewczynkaklas ki: zachowaj na pamiątkę albo wklej do albumu @ mówisz? :0 a miałaś jakieś dłuższe przerwy w karmieniu? u mnie nadal cisza aleee coś mi się rusza w brzuchu pewnie jelita a ja mam bujna wyobraźnie niedawno byłam u gina i to nie mozliwe
zachowam no bo kto to widział 5,5 miesięczne dziecko już tworzące swoje pierwsze bazgroły
strasznie długich przerw nie było, zaledwie kilka nocek mi przespała bez pobudki, ale ostatnio to budziła się na jedzenie co i rusz. No ale już jakiś czas temu wyraźnie czułam ból jajników, a ostatnie kilka dni typowe pobolewanie podbrzusza przed @, więc się spodziewałam, że pewnie niedługo mnie nawiedzi.

Cytat:
kusicie tym szczeniaczkiem, a małż pewnie znowu powie, że Lu ma tyle zabawek że jej niepotrzebny

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-28 o 10:22
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:33   #3703
prince_polo
Zakorzenienie

http://allegro.pl/st-bernard-sliczna...815320841.html dziewczyny czy w takiej kurtce mała moze w taka pogode chodizc? ona jest ocieplona polarkiem w srodku. mam taka sama. Na 9-12 miesiecy a o dziwo dobra

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:06   #3704
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/st-bernard-sliczna...815320841.html dziewczyny czy w takiej kurtce mała moze w taka pogode chodizc? ona jest ocieplona polarkiem w srodku. mam taka sama. Na 9-12 miesiecy a o dziwo dobra
pewnie, że można. Ja Luśce jeszcze cieńsze zakładam

Stary 2012-11-28, 11:15   #3705
muminek88
Zadomowienie

mała ma pełno wizyt do kwietnia juz poumawianych...okulista,k ardiolog, neurolog,ortopeda, hirurg...rehabilitacja 2 razy w tyg zalatwiona tylko ze narazie musze sama ok 3 tyg bo papierki troszke trwaja...czekamy na rozmowe z profesorem kiedy nas przyjma na oddzial w sprawie Prehtla...z kolkami troszke lepiej mala noszona brzuszkiem w dół,z poduszka do nagrzewania nawe spi,rurke do odpowietrzania mamy,sab simplex,ampułki na flore bakteryjna,czopki na gazy i herbatka przepajamy,ja mam scisla diete bo ona tylko na moim mleku...dzis konczymy 3 msc urodzeniowy,na wadze 3,740 kg...moje dziecko spi mi na kolanach,sluchamy chillout a mali rozbujnicy w przedszkolu...,zycie moze byc piekne

slyszeliscie o tych sztangistach??caly wieczor przepłakałam...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:36   #3706
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Emiś kończy dziś 3 miesiące
stawiam wszystkim po faworku
zjadłabym sobie takie pyszności

Cytat:
na 12 idziemy do okulisty

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:36   #3707
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej ale naprodukowalyscie od rana !
U nas nocka w miare pobudka o 3 i pozniej o 7, ale dostala smoka i od razy zasnela i tak jeszcze do 8.15

Depoison przykro mi z powodu kolezanki, miejmy nadzieje ze to tylko bledy aparatury.

Agunia ja juz bym wolala dostac@ niz takie plamienia co jakis czas a brzuch boli a tu nic konkretnego..
Lu artystka

Nela dla Emila
niezla akcja z tymi zdjeciami.. niezle bym sie wkurzyla :/

Ciastek za okuliste

Wanilka oby leki pomogly malemu zobaczysz z dnia na dzien bedzie lepiej..
i u mnie mata tez nie jest must have.

Co do szczeniaczka z fp tez napewno kupie ale wersje angielska
Przynajmniej naucze sie angielskich piosenek dla dzieci :P

Tz rano przywital mnie kawa i tostami z bekonem
takie poranki to ja uwielbiam

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:45   #3708
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mała ma pełno wizyt do kwietnia juz poumawianych...okulista,k ardiolog, neurolog,ortopeda, hirurg...rehabilitacja 2 razy w tyg zalatwiona tylko ze narazie musze sama ok 3 tyg bo papierki troszke trwaja...czekamy na rozmowe z profesorem kiedy nas przyjma na oddzial w sprawie Prehtla...z kolkami troszke lepiej mala noszona brzuszkiem w dół,z poduszka do nagrzewania nawe spi,rurke do odpowietrzania mamy,sab simplex,ampułki na flore bakteryjna,czopki na gazy i herbatka przepajamy,ja mam scisla diete bo ona tylko na moim mleku...dzis konczymy 3 msc urodzeniowy,na wadze 3,740 kg...moje dziecko spi mi na kolanach,sluchamy chillout a mali rozbujnicy w przedszkolu...,zycie moze byc piekne

ładnie rośnie Ci córcia oby podczas tych wizyt okazało się , ze wszystko jest ok

nic nie słyszałam a coś się stało??

Synek

Stary 2012-11-28, 11:52   #3709
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
ja pier.....
szlag mnie chyba zaraz trafi!!!!!!!!!!

24.10 zamówiłam zdjęcia, swoje prywatne. Zapłaciliśmy za nie 2.11, 15.11 dzwoni do mnie facet że do nich dotarło 1 zdjęcie a ja się dopytuję o zdjęcia. Szybko kur. 2 tyg a czas realizacji miał być 5 dni tydzień temu dostałam paczkę a w niej nie moje zamówienie - tam próbki okładek albumów. Dzwonie tam, facet miły mówi że nie wie co się stało ale zagadkę rozwikła. Cisza. Pisałam 3 mail. Wielce przepraszają i wczoraj dostałam info że paczka już do mnie ciśnie. Dostaję dziś, otwieram z wypiekami na buzi a tam co?!!!!!!!!!!!!!!!! To samo co tydzień temu

edit:

Dzięki dziewczyny
Widzę, że bystrzaki pracują w tym zakładzie...

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ładnie rośnie Ci córcia oby podczas tych wizyt okazało się , ze wszystko jest ok

nic nie słyszałam a coś się stało??
Jeśli to o to chodzi to:
żona sztangisty była w ciąży z bliźniakami. Piersze się urodziło sn i druga córka była owinięta pępowiną. Czekali z cesarką 40min. i urodziło sie dziecko niedotlenione z poważnymi problemami, nie reaguje. Prawdopodobnie będzie niepełnosprawna. Sztangista (chyba Bąk) powiedział, że tego nie odpuści a lekarz się wypwiadał, że to nie dlatego dziecko niedotlenione.

Stary 2012-11-28, 11:53   #3710
ewka5891
Zakorzenienie

Mamcia dobrze, że jestes
mam prośbę, mogłabyś mi opisać jak wyglądał implantowy zabieg i jak się teraz czujesz??

Synek

Stary 2012-11-28, 11:57   #3711
karolka110
Wtajemniczenie

Jestem
niby wszystko ze mną wporzo, ból powinien wkrótce minąć, po prostu przez kp wszystko jest bardziej wyczulone itp.....zobaczymy

plastry mi odradziła, a doradziła krążek, który zakłada się na 3tyg.-stosuje któraś??
Stary 2012-11-28, 12:00   #3712
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Mamcia dobrze, że jestes
mam prośbę, mogłabyś mi opisać jak wyglądał implantowy zabieg i jak się teraz czujesz??
trwalo to ja wiem 15 minut? hehe najpierw ze mna pogadala pozniej zaznaczyla mi krzyzykiem miejsce na rece, dostalam zastrzyk znieczulajacy, po 2 minutach otworzyla implant z opakowania byl on umieszczony w takim plastikowym pierd.olniku przycisnela do tego miejsca co ten krzyzyk spytala czy czuje mowie ze nie zrobila klik i implant w rece # plasterek bandaz dziekuje do widzenia

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Jestem
niby wszystko ze mną wporzo, ból powinien wkrótce minąć, po prostu przez kp wszystko jest bardziej wyczulone itp.....zobaczymy

plastry mi odradziła, a doradziła krążek, który zakłada się na 3tyg.-stosuje któraś??
mi tez plastry odradzala ciekawe czemu.. tzn mi mowila ze sie odklejaja :P

Amelcia
Stary 2012-11-28, 12:01   #3713
chce_byc_mama
Zakorzenienie

aaa tak moje dziecko spi w kojcu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1143.jpg (119,9 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1144.jpg (120,6 KB, 56 załadowań)

Amelcia
Stary 2012-11-28, 12:12   #3714
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ale słodko za każdym razem jak ją pokazujesz to się nie mogę nadziwić tych jej cudnych włosków

Franuś
Stary 2012-11-28, 12:17   #3715
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ale słodko za każdym razem jak ją pokazujesz to się nie mogę nadziwić tych jej cudnych włosków
no rosna jej jak szalone musze jej kupic jakas spineczke albo gumke bo juz jej do oczu wchodza tylko sie boje ze sobie to sciagie w wlozy do buzi :/

Amelcia
Stary 2012-11-28, 12:26   #3716
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi powiedziała, że to za duże obciążenie dla organizmu
Stary 2012-11-28, 12:29   #3717
agunia82
Zakorzenienie

Wanillka na śmierć zapomniałam Ci napisać co do tych zaleceń pielęgnacyjnych. Tylko ja nie wiem, czy to coś pomoże, bo u nas problem był głównie z tym, że mała kładła główkę niemalże tylko na prawą stronę i mieliśmy aktywować też lewą. Przede wszystkim noszenie tak, żeby wszystko co ciekawe było z lewej strony, noszenie pionowo przodem do świata, ale koniecznie kolanka powyżej dupki, noszenie dziecka ułożonego brzuszkiem na przedramieniu.
Ale co do przekrzywiania w jedną stronę, to załatwiliśmy to tak, że przede wszystkim nie kładziemy już w bujaczku a jak leży na płasko i tylko przekrzywi ciałko od razu ją prostujemy. Kilka dni non stop siedzieliśmy przy niej i korygowaliśmy postawę, po tych kilku dniach sama zaczęła się prostować, nawet jak najpierw leżała krzywo.
Ale najlepiej, żeby małego obejrzał lekarz i Wam dał odpowiednie zalecenia, bo nie wiadomo, czy u Was to ten sam problem

Stary 2012-11-28, 12:34   #3718
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
trwalo to ja wiem 15 minut? hehe najpierw ze mna pogadala pozniej zaznaczyla mi krzyzykiem miejsce na rece, dostalam zastrzyk znieczulajacy, po 2 minutach otworzyla implant z opakowania byl on umieszczony w takim plastikowym pierd.olniku przycisnela do tego miejsca co ten krzyzyk spytala czy czuje mowie ze nie zrobila klik i implant w rece # plasterek bandaz dziekuje do widzenia

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

dziekuje

a córcia cudowna

Synek

Stary 2012-11-28, 12:42   #3719
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaka ona śliczna. I włosy...

Idę wieszać pranie a później prasować. jak mi się nie chce...

Stary 2012-11-28, 12:55   #3720
bebe1987
Rozeznanie

Cześć, mam chwilkę to nadrabiam .

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ooo to trzymam kciuki za II krechy

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Bebe za II krechy

Cytat:
Hej, ja na sekundę bo nie mam czasu
Fabiś już śpi. Był wesoły cały dzień.
Zabrali mi go na czas zabiegu, płakał na cały oddział. Dostaliśmy krople ze sterydami, mamy używać 10 dni. Jeśli po 10 dniach ropa nie zniknie - powtórka z rozrywki. Na wypisie jest mowa o... operacyjnym udrożnianiu
W ogóle śmiech na sali odnośnie traktowania dzieci w tym szpitalu. Kazli przywieźć go na czczo. O 9 zwijał mi się z głodu, a oni dalej kazali czekać na zabieg Zrobili go przed samą 10... A czekaliśmy na krzesłach w poczekalni do 12. Ani przebrać, ani nakarmić dziecko... Masakra
Współczuję przeżyć... Trzymam żeby było już z oczkiem dobrze!

Cytat:
Bebe kciuki za 2 kreski!

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
trzymam za test

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Bebe kciuki za 2 kreski

Cytat:
Bebe za 2 kreski

Cytat:
Bebe za II kreski, nie tracicie czasu

Cytat:
moja też.
wczoraj ją nagrałam.

marudzi bo to było 3 podejście do nagrywania a chwila przed kąpielą.
trzymam ją za udka żeby się nie zsunęła.

nagrywał tż

http://www.youtube.com/watch?v=rK9CJ...ature=youtu.be

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

grube udziska na pierwszym planie
dla Igusi!
Kochane, moja też siada a raczej siedzi i bardzo się denerwuje jak nie może siedzieć (każdy wokół mówi, że za słaby krzyżyk). Na szczepieniu kiedy wchodziła w 3 miesiąc usiadła podczas badania! Oczywiście lekarka zrobiła duże oczy i zaraz zapytała ile miesięcy Gośka ma, a ja na to, że za 2 dni skończy 3 miesiące . Szok

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Bebe za dwie kreski

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Dziewczyny, myślicie, że mogę dać Młodej soku z jabłek? Jutro kończy 3 miesiące.

Moja odkąd skończyła 3 miesiące dostaje potarte jabłuszko i nic jej nie jest (8 grudnia skończy 4 miesiące).

Dziewczyny, w grudniu zrobię test i obojętnie jaki będzie wynik - napiszę do Was . Dziękuję za kciukasy!!!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości