Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 08:03   #3421
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Marina

Eve mój mąż też nie bardzo chciał być przy porodzie, ale umówilismy się, że jeśli nie da rady, to w każdej chwili będzie mógł wyjść i ja się nie obrażę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

głowa mi pęka A mój łobuz mały nauczył się że jak się uderzy i go coś boli to podstawia żeby podmuchać i pocałować. Teraz położyłam się na chwilę i mówię mu że głowa mnie boli, a on przychodził co chwilę dmuchać i całować
Adaś to prawdziwy dżentelmen! I super, że tata teraz będzie na miejscu!
Patryk też tak się nauczył, że po uderzeniu podkłada głowę do całowania i kiedyś tak mu się to spodobało, że gonił po łóżeczku i specjalnie niby uderzał głową o szczebelki. Przylatywał do mnie i podkładał głowę do całowania

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tymek dziś pierwszy raz pił kawę Zbożową oczywiście. I bardzo smakowała Zamierzałam mu podać już jakiś czas temu, ale ciągle zapominałam, a ona jest polecana już od 11 miesiąca. teraz sobie czasem razem poranną kawkę będziemy strzelać

No a wieczorem, jak go rozbierałam do kąpieli, wydało mi się że jakiś ciepły. Zmierzyłam mu temperaturę (chyba 3 raz w życiu ) i wyszło 37,8. Dziwne... Mam nadzieję, że od jakiejś głupoty i rano będzie ok.
O, dobrze że mi z tą kawą przypomniałaś, bo też myślałam o niej. A jaką macie? Doczytałam, że inkę
Co z tą gorączką? Przeszła?
A wiesz, że na krzesełko zrobilismy zamówienie u dziadka (mojego taty) i będzie miał takie jak ja kiedyś (Jeszcze się takie zachowało u rodziców.

Natka
fajnie, że tutaj wpadłaś

Telik jak tam Jasiu?
Patryk miał taką jednorazową gorączkę jakoś 12 dni po szczepieniu, ale my akurat wtedy w szpitalu byliśmy

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

A u nas kolejna noc z ciągłymi pobudkami i wielkim płaczem. W dodatku pobudka po 6. Te zęby to mu chyba od pięt idą Już niby są białe punkty na dziąśle, a przebić się nie mogą.

A napisanie tego posta przy tym łobuzie to nie lada wyczyn
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 08:46   #3422
alibany
Rozeznanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Jak się mają Jaś i Tymek? Gorączka spadła?
brumek mi kiedyś lekarka mówiła, że bliżej skroni się mierzy temperaturę

ja naszym termometrem mierzę w uchu, ale termometr jedno a sama działam intuciyjnie. Zazwyczaj gdy jest rozpalona to podaję od razu lek, boję się że szybko może gorączka podskoczyć tak, że nie będę mogła jej zbić. Boję się tych drgawek itp. Wiem, że powinno się zbijac od 38,5 ale jak jest już 38 to i tak zbijam.
A Wy jak robicie?

Zbożówkę piję codziennie i Ala już od jakiegos czasu łyka sobie z mojego kubka, z normalnym mlekiem, ale my owsiankę tez jemy na krowim i nic jej nie jest.

Ela myślę o Was

Patik zdjęcie poprosimy Mateuszka!!!
Co do koszuli, uwierz, że gdybym nie szła do pracy to pewie bym nawet jej nie zauważyła w sklepie jak i innych rzeczy, które kupiłam.

Wczoraj zmotywowana sukcesami Waszych dzieci (Marzenka, Myha) w samodzielnym zasypianiu, odłożyłam po butli Alę do łóżeczka i fakt, że po godzinie ale sama usnła. Bez bujania, bez głaskania, bez odkłądania. Wierciła się z misiami, aż w końcu ułozyła się tak jak jej wygodnie i zasnęła. A ja odpoczęłam godzinę na podłodze udając, że śpię Pierwszy raz od dawna wyszłam po godzinie usypiania zrelaksowana, usmiechnietą i z jaką satsfakcją. ZObaczymy jak dzisiaj będzie
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:13   #3423
patik87
Zakorzenienie

Witajcie.

Wysłałam przed chwilę mmsa do brunetki zeby wstawiła, bo ja niestety nie mogę. Nie wiem co mi sie porobiło z tą opcją, przez załącznik od dłuższego czasu nie mogę dodać fotki. I image shack coś też świruje .

Wczoraj padłam spać o 21 a noc..nie pytajcie kiedy te zęby wyjdą? ledwo na oczy widzę.

Carmela ooo to fajnie

Jak nasze gorączkujące chłopaki? Johny i Tymek?

Marina przykro mi no co zrobisz jakoś się ułoży, może los się odwróci.
Stary 2012-11-28, 09:45   #3424
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
ja naszym termometrem mierzę w uchu, ale termometr jedno a sama działam intuciyjnie. Zazwyczaj gdy jest rozpalona to podaję od razu lek, boję się że szybko może gorączka podskoczyć tak, że nie będę mogła jej zbić. Boję się tych drgawek itp. Wiem, że powinno się zbijac od 38,5 ale jak jest już 38 to i tak zbijam.
ja nie zbijam lekiem. rozkrywam go delikatnie, albo rozbieram. robie okłady. i dopiero jak temperatura si e nie zbija albo nie zmniejsza to podaję lek, ale nie tak od razu. pozwalam dochodzić goraczce do 39. goraczka to normalna reakcja organizmu. znaczy że organizm walczy. ja mu pozwalam. jak juz widze, że jest źle, to wtedy podaje.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:04   #3425
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

A Wy jak robicie?
ja zbijam jak tylko dojdzie do 38. ale ja to w ogóle "przewrażliwiona" jestem na punkcie chorób Hani. no ale u nas skomplikowana sytuacja. więc może ze mnie nie bierz przykładu

dzień dobry bardzo
mimo, że taki ponury. no i mimo tego, że noc do idealnych nie należała to humor mam dobry. co dziwne. nawet mi się chce pracować no ale mam mały przestój bo czekam na takiego jednego co to niedokładnie materiały przygotował
czarujące gadające dziewczynki
Hanka przystopowała jakby z uczeniem się nowych słów. ma kilka zwrotów niezbędnych do komunikacji i jakby jej to wystarczało. nie ma zupełnie ochoty na nowe. no ale cóż - prędzej czy później się rozgada. a może i nie. ja do tej pory raczej milczek jestem

Aaniu
super, że mąż będzie blisko! zawód żołnierza do najlżejszych we "współżyciu" nie należy. mój brat jest zawodowym żołnierzem. no i wypadła mu służba w 1 dzień świąt. bratowa zachwycona ale co zrobić... a Adaś słodki z tym całowaniem. Hania tak samo robi. tzn. jak się potknie czy uderzy to daje nóżki do całowania. a ja jak sobie coś zrobię to jestem zagłaskiwana przez nią

aha! no i będziemy mieć kolejną dziewczynkę w rodzinie męża brata żona się dowiedziała wczoraj, że nosi pod sercem córeczkę. teściowie moi w niebie. to już będzie ich 3 wnuczka

eweeve no to dziwne z tymi kursami na poród rodzinny ze o płaceniu nie wspomnę u nas wystarczyło, że mąż kartkę na IP podpisał, że chce być podczas porodu. i tak "siedział" ze mną te kilkanaście godzin

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-11-28 o 10:06
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:22   #3426
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo mamole

Brumciu - nasi chłopcy sie zgadali z ta gorączką

Klikam z domku
Gorączka w nocy spadła do 38 po czopku
Dziś Jaś ma temperaturę 37-37,5
Odstawiam trzydniówke bo innych objawów brak

Poszłam spać po 3 bo podobnie jak brumek rozbudzilam chorowitków termometrem, potem czopkiem itd
Usnąl w ramionach. Muszę kupić nowy termometr bo ten skroniowy microlife Jachu tak wyślinił ze padł. A taki zwykły elektroniczny średnio wygodny.

Marzenko bardzo dziękuje za rady
I wogole kochane jesteście.

Aniu a może tak Adaś by wirtualnie podmuchal na Jasia coby ozdrowial.

Eve u nas tez mieli wprowadzić taki obowiązek dotyczący ojców. Aby uczestniczyć w porodzie rodzinnym musieli by mieć zaświadczenie o uczęszczaniu n szkole rodzenia. Ale czy wprowadzili to nie wiem

Natka dobrze ze udało sie wykaraskac z problemów, mąż kochany
Stary 2012-11-28, 10:34   #3427
Natka_
Zakorzenienie

Hej.

Domek dzisiaj już o 7 zrobił pobudkę

Cytat:

Ostatnie dwie godziny spędziłam tuląc Tymka. Rozbudziałm go niechcący mierzeniem temperatury (diabelny termometr ) i choć nie płakał, to już nie mógł zasnąć. Jest gorący i cały mokry. Ale w końcu, po dokładnie dwóch godzinach siedzenia na fotelu, się udało. Oby przeszło

A w ogóle to mam problem z tym termometrem Na różnych miejscach na czole pokazuje różną temperaturę. Najgoręcej na skroniach. Ja rozumiem, że mogą być pewne wahania w odczycie, ale tu są takie, że nie wiem, jak jest naprawdę. Bo na środku czoła pokazuje np. 37,8, a na boku: 38,4. I tak za każdym razem. Więc ile ma?
-Biedny Tymcio,jak dzisiaj?
-Brumku, mam ten sam problem na naszym termometrem W różnych miejscach pokazuje inna temperaturę. Chyba będę musiała go wymienić na jakis bardziej wiarygodny.

Cytat:

wreszcie jesteś! Zmartwiłaś mnie tym co napisałaś, ale dobrze że już ok!
Planuję w przyszłym tygodniu się wybrać

Juz się nie mogę doczekać
A mąż od kiedy w Krakowie? Dokumentacja z budowy już pełna? Od kiedy zaczynacie?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Natka fajnie, że tutaj wpadłaś

Cytat:

Wczoraj zmotywowana sukcesami Waszych dzieci (Marzenka, Myha) w samodzielnym zasypianiu, odłożyłam po butli Alę do łóżeczka i fakt, że po godzinie ale sama usnła. Bez bujania, bez głaskania, bez odkłądania. Wierciła się z misiami, aż w końcu ułozyła się tak jak jej wygodnie i zasnęła. A ja odpoczęłam godzinę na podłodze udając, że śpię Pierwszy raz od dawna wyszłam po godzinie usypiania zrelaksowana, usmiechnietą i z jaką satsfakcją. ZObaczymy jak dzisiaj będzie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wczoraj padłam spać o 21 a noc..nie pytajcie kiedy te zęby wyjdą? ledwo na oczy widzę.

Telik, jak Janek dzisiaj?

Dominik wysmarował sobie włosy masłem z kanapki

Dzisiaj mamy tyyyyle do załatwienia, a ja jakoś nie mam chęci nawet na wyjście z domu
W piątek idę znowu do lekarza, ma mi zlecić więcej badań, bo po odstawieniu leków dolegliwości brzucha wróciły

Miłego dnia!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:38   #3428
brunetka2000
Zakorzenienie

Zdjęcie Mateuszka Oliweczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ABCD0001.jpg (132,1 KB, 74 załadowań)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:43   #3429
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Oliweczko jeszcze raz gratuluję!!! toż to cudo malutkie

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:56   #3430
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Mateuszek

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:03   #3431
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

A, jeszcze co do mleka, to chyba kilka dziewczyn podaje zwykłe mleko, prawda? I jest wszystko ok.

A w ogóle to mam problem z tym termometrem Na różnych miejscach na czole pokazuje różną temperaturę. Najgoręcej na skroniach. Ja rozumiem, że mogą być pewne wahania w odczycie, ale tu są takie, że nie wiem, jak jest naprawdę. Bo na środku czoła pokazuje np. 37,8, a na boku: 38,4. I tak za każdym razem. Więc ile ma?
w okolicach 38, to i tak nieźle, gorzej jakby pokazywał w jednym mijescu 36, a w drugim 38 któraś tu pisała o Braunie do ucha, ja chyba taki kupię...

ja swojemu daje mleko zwykłe, tzn. tak jak w butli dostaje rano to modyfikowane, ale jak np kakao mu robię, albo budyń to na tym zwykłym.

pochwaliłam swojego, że zasnął wczoraj sam i szybko to mnie już skarało, obudził się tzn.. moja wina, bo go wybudziłam. Kładłam się spać po 23 i poszłam go otulić, leżał w dziwnej pozycji, więc go chciałam ułożyć dobrze, potem otulałam no i cierpliwość mu się skończyła, obudził się i nie było mowy o samotnym zaśnieciu. Wzięłam go do siebie i 2 h nie spał myslałam, że zwariuję... w końcu wstał i zaprowadził mnie do kuchni i ta się pałętał mniędzy butelką i czajnikiem, zrobiłam mu trochę mleka (pierwszy raz od wielu miesięcy w nocy), wypił i przed 2 zasnął... zgłodniał bidny...
a rano? rano mogłam mu wiertarkę zapuścić i by się nie obudził... eh...

dzięki, że myślałyście o mnie zdejmowanie szwów NIE BOLI moja opinia jest ważna, bo mnie boli już samo siadanie na fotelu a jeden był już trochę przyrośnięty... dałam radę

a Jaś na szczęście osłuchowo czysty tylko tu ten nos zawalony, dostał kropelki robione i tam w nich jakiś antybiotyk. Ale do odbioru dopiero jutro :/ mam nadzieję, że się z tym uporamy...

a Mateuszek śliczny
ciekawe kiedy wyjdą ze szpitala. może jutro już, to chyba już będą 3 doby

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-11-28 o 11:05
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:18   #3432
brumek
Zakorzenienie

Hej

U nas gorączka niestety wzrosła. W nocy dałam nurofen, bo było 38,5 i spadła. Nad ranem był już chłodny. Ale o 9 rano już gorący. I rosło. teraz ma 38,8. Dałam mu znów nurofen. Innych objawów, poza marudzeniem i sennością, brak. Także też czekam na wysypkę Albo w ogóle na cudowne ozdrowienie już dziś po południu

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
O, dobrze że mi z tą kawą przypomniałaś, bo też myślałam o niej. A jaką macie? Doczytałam, że inkę
Co z tą gorączką? Przeszła?
A wiesz, że na krzesełko zrobilismy zamówienie u dziadka (mojego taty) i będzie miał takie jak ja kiedyś (Jeszcze się takie zachowało u rodziców
No niestety nie
Fajne takie krzesełko na zamówienie

Cytat:
- brumek mi kiedyś lekarka mówiła, że bliżej skroni się mierzy temperaturę

- ja naszym termometrem mierzę w uchu, ale termometr jedno a sama działam intuciyjnie. Zazwyczaj gdy jest rozpalona to podaję od razu lek, boję się że szybko może gorączka podskoczyć tak, że nie będę mogła jej zbić. Boję się tych drgawek itp. Wiem, że powinno się zbijac od 38,5 ale jak jest już 38 to i tak zbijam.
A Wy jak robicie?
- no to kiepsko, bo tam najgoręcej
- Ja z gorączką do czynienia mam pierwszy raz, ale czekałam aż dojdzie powyżej 38,5. Wiadomo że kusi żeby zbijać, jak tylko jest ciepły, ale wiem, ze dla organizmu i właśnie dla zdrowia lepiej jest, jak się poczekać. Bo w czasie takie nie za wysokiej gorączki organizm sam walczy. A jak się zbija, to mu się w tym przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu - nasi chłopcy sie zgadali z ta gorączką
Klikam z domku
Gorączka w nocy spadła do 38 po czopku
Dziś Jaś ma temperaturę 37-37,5
Odstawiam trzydniówke bo innych objawów brak
Teliczku, to wręcz nieprawdopodobne, że oni na dwóch krańcach Polski w tym samym czasie mają takie same objawy!
Ja w końcu mierzyłam zwykłym elektronicznym pod pachą (pod obiema dla pewności ). o ten do czoła i ucha różnie pokazuje

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-Biedny Tymcio,jak dzisiaj?
-Brumku, mam ten sam problem na naszym termometrem W różnych miejscach pokazuje inna temperaturę. Chyba będę musiała go wymienić na jakis bardziej wiarygodny.
Z tego, co czytam, to nie wiem, czy one po prostu tak wszystkie nie mają

Cytat:
Jak ładna, gładziutka buzia Oliweczko, wracaj szybko!!!

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że temperatura Jasia spadła! i że Tymek spokojnie prześpi noc i oby Heluta dziś gorączki nie miała - dalej nie wiem, czy to zębiska, czy dziwne nocne "coś"
I co z temperaturą Heli dziś?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
kupie mu zbożową. zresztą jak rozmawiałam ostatnio z pediatrą, to mówił mi, że jego syn juz w tym wieku pił kawę zbożową, a kakao nie znosił. a dałaś mu z mlekiem, czy zwykłą?

a co to za termometr? taki paseczek co się przykłada? ja kiedys miałam, ale one nie są za dokładne. polecam braun do ucha. szybko się mierzy i raczej sa poprawne
- bez mleka, ale myślę, że następnym razem dam kilka łyków z mlekiem. Tymek nigdy nie była na nic uczulony, więc sądzę, ze mleko dobrze zniesie.
- Nie, nie, to termometr do ucha i czoła, taki "pistoletowaty" Taki jak Twój zapewne. Ale wyniki daje różne. A ten braun zawsze Ci daje taki sam odczyt?

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Jeszcze z innej beczki - czy ktoś z Was ma projektor w domu? Taki zamiast (lub obok) telewizora. Do filmów itp. Bo szukam jakiegoś sprawdzonego...
Stary 2012-11-28, 11:47   #3433
agulaaabar
Zakorzenienie

Hej mamusie

Mateuszku śliczny jesteś

Sara, Tymek, Jasiek..
. oj dzieciaczki ale Was męczy

Natka brawo dla tż! Stanął na wysokości zaddania

Coś nie mam dziś weny i humor pod psem...
Idę, nie smęce już wróce jak mi humor dopisz:P

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:50   #3434
marzena_S
Zadomowienie

Śliczny Mateuszek i chyba są z Julką do siebie podobni.

Widzę, że jakieś zbiorowe gorączki u dzieci, oby to nic poważnego.

Brumku, ja Ci wieczorem napiszę o projektorach- tż w pracy często ma styczność, więc na pewno coś poleci. Na razie wrócił po ponad tygodniu pracy i nie można się z nim dogadać - jak zapytałam o której wstanie, to odpowiedział, że najpierw muszą kratę zdemontować i zaczął nazywać różne rzeczy fachowym językiem, więc musiałam szczękę z podłogi zbierać. (jak biedny jest skrajnie zmęczony to majaczy przez sen)
Stary 2012-11-28, 11:58   #3435
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Śliczny Mateuszek i chyba są z Julką do siebie podobni.

Widzę, że jakieś zbiorowe gorączki u dzieci, oby to nic poważnego.

Brumku, ja Ci wieczorem napiszę o projektorach- tż w pracy często ma styczność, więc na pewno coś poleci. Na razie wrócił po ponad tygodniu pracy i nie można się z nim dogadać - jak zapytałam o której wstanie, to odpowiedział, że najpierw muszą kratę zdemontować i zaczął nazywać różne rzeczy fachowym językiem, więc musiałam szczękę z podłogi zbierać. (jak biedny jest skrajnie zmęczony to majaczy przez sen)
Mój ma tak samo raz mnie przez sen pytał kto ma na tym skrzyżowaniu pierwszeństwo i jaki znak widzimy Tzn. nie raz, ale to najbardziej zapamiętałam No i zdarza się, że zaczyna chrapać zanim zaśnie ...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:02   #3436
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Marzenko Tylko obawiam się, ze ona jako fachowiec powie, że takie poniżej 3000 to nic nie warte i szkoda kasy A ja bym chciała właśnie taki z tych tańszych...

Ale zdecydowanie się niech się wyśpi najpierw

Tymuś śpi. Nie był w stanie się utrzymać na nogach. Ale lekko chłodniejszy, więc chyba lek zaczyna działać.
Stary 2012-11-28, 12:28   #3437
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Witaj w klubie

Ale słodziutki Mateuszek Już dawno nie było na naszym forum takiego maleństwa

Cytat:
U nas gorączka niestety wzrosła. W nocy dałam nurofen, bo było 38,5 i spadła. Nad ranem był już chłodny. Ale o 9 rano już gorący. I rosło. teraz ma 38,8. Dałam mu znów nurofen. Innych objawów, poza marudzeniem i sennością, brak. Także też czekam na wysypkę Albo w ogóle na cudowne ozdrowienie już dziś po południu

Ja w końcu mierzyłam zwykłym elektronicznym pod pachą (pod obiema dla pewności ). o ten do czoła i ucha różnie pokazuje
Czekamy na wysypkę.
Ja termometr na czoło (mam z lidla) przykładam tak orientacyjnie tylko. A dokładnie to mierzę pod pachą dopiero.
Ciekawie to wyszło z tą gorączką Tymka i Jasia Poczekamy na dalszy rozwój wydarzeń
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:39   #3438
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętajcie - pies pod choinkę? Tylko pluszowy!
tylko pluszowy!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
-Z obydwu stron ciemne
Pieknie będzie, niech juz wstawiają te okna bo nie mogę się fotek doczekać!

Cytat:
[/COLOR]Jeszcze z innej beczki - czy ktoś z Was ma projektor w domu? Taki zamiast (lub obok) telewizora. Do filmów itp. Bo szukam jakiegoś sprawdzonego...
My nie mamy, ale mojemy TZowi tez sie taki marzy

Cytat:
Brumku, ja Ci wieczorem napiszę o projektorach- tż w pracy często ma styczność, więc na pewno coś poleci.
To może jeszcze poleci dla nas jakies DVD do samochodu
Tatuś Sarenki sie uparł żeby kupić, bo nam mała stęka w samochodzie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:41   #3439
agni82
Zadomowienie

Cytat:
słodziak:love :
Cytat:
- Nie, nie, to termometr do ucha i czoła, taki "pistoletowaty" Taki jak Twój zapewne. Ale wyniki daje różne. A ten braun zawsze Ci daje taki sam odczyt?

raczej tak, ewentualnie róznica 2-3 kreseczek, ale to jest ok.

matko, co za depresyjna pogoda.szaro, zimno. co jest do cholery??? Zima?????już????
Emil dobrze bawi się w żlobku, już w sumie prawie w ogóle nie płacze (dziś nie płakał jak go T. zaprowadzał.)przyzwyczaił się chłopak. w domu też jest dobrze,. tylko kąpiele to jakaś masakra. wpada w histerię i nie wiem dlaczego. bardzo lubił kąpiele ale odkąd zmieniłąm mu tą matę antypoślizgową. najgorsze jest to, że starą wyrzuciłam

ok to z planów na dziś zostało: jedno pranie, prasowanie, zakupy i to wszystko
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:56   #3440
agawoo
Zakorzenienie

Witam
Znowu się muszę maskować, bo szef biega

Moje dziecko pierwszy raz w życiu obudziło się z przesikanym pampersem... Mokre było body i spiworek Muszę go dziś szybko wyprać po pracy i wysuszyć, bo mamy tylko jeden

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

U nas decyzja postanowiona... do 10 grudnia wyprowadzamy się do teściów. Nie ma innej opcji.Nie stać nas na czynsz, na opłaty, na wszystko. Nawet na głupi szampon do włosów. M. dalej nie chodzi do pracy, nie wychodzi w ogóle dalej od bloku ( agawoo no, byliśmy w jubilatce akurat, zaraz za rogiem - pewnie wiesz gdzie ).
Tylko ciężko, bo tam rodzice M. , dziadkowie jego (babka i dziadek ) no i brat. Wszystko w 3 pokojach siedzi. Tyle, że brat pojechał na studia teraz.

W międzyczasie będziemy remontowali jakoś tą szopę o której nie raz Wam pisałam.
Nie ma innego wyjścia.
Marinko, przytulam mocno Szkoda, że jednak musicie się wyprowadzić Ale ja wierzę, że będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
No trudno powiedzieć, bo ja sama mało wiem co się tam robi z moim malcem Nie można wejść, popatrzeć, nic.
Bez sensu to jest I zdaje się dzieci trzeba przyprowadzać przed 8-mą, nie mozna później, prawda?
Cytat:
Agawoo a co nie tak z teściową?
Cytat:
Agawoo,a co teściowa takiego robi, że boisz się o Amelkę?
Patiku, Marzenko, teściowa w zasadzie nic nie robi. Po prostu Amelka się jej boi (tylko jej, bo na wszystkich innych ludzi raczej dobrze reaguje) .. Jak ją wczoraj zobaczyła po przebudzeniu (spała jak teściowa przyszła i moja mama ją obudziła, żeby dziecko szoku nie doznało jak mamy nie będzie i żeby ją nakarmić przed wyjściem do pracy) i jak Melka zobaczyła teściową to tak strasznie płakala, że aż ją potem trzęsło przy jedzeniu zupki ...
Potem mała się już w miarę uspokaja, bawi się itp. ALe te pierwsze chwile po przyjściu teściowej i przy wyjściu mojej mamy są podobno koszmarne ...
No, ale w żlobku może byc tak samo ...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Nie no, mi się nie wydaje, żeby chodziło o takie permanentne gubienie, tylko właśnie to, ze się ewentualnie zsunie z sanek Tak na moment.
Ale i tak kupię zwykłe.
[...]
No a wieczorem, jak go rozbierałam do kąpieli, wydało mi się że jakiś ciepły. Zmierzyłam mu temperaturę (chyba 3 raz w życiu ) i wyszło 37,8. Dziwne... Mam nadzieję, że od jakiejś głupoty i rano będzie ok.
Hehe, no pewnie o jednorazowe spadnięcie chodzi
Zdrówka dla Tymusia
Cytat:
Może kiedyś uda się na żywo przedstawić
[...]agawoo, a co teściowa robi, że masz takie obawy?
No jestem za

A z teściową napisałam wyżej
Cytat:
Dobry wieczór.

Chwilowo nie mam dla Was czasu, ale jeszcze tylko chwila
W wielkim skrócie napiszę tylko, że mamy chwilowy zawrót głowy, troszkę problemów na nas spało, ale mam najwspanialszego męża na świecie, który ma łeb na karku i dajemy radę.
Natka, życze szybkiego rozwiązania problemów I brawo dla dzielnego męża
Filmiku na razie nie obejrzę, bo w pracy jestem
Cytat:
Cytat:
39,2 daje czopek
Jechać do szpitala jak nie spadnie chyba?!
Teliku, dzięki za przepis

Jak dzisiaj Jasiu? Mam nadzieję, że spadła ta gorączka

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:12   #3441
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Shira i jak szczepienie??

A my tez nieoczekiwanie zaliczylismy szczeienie. Bylismy z Szymkiem na kontroli, bo we wrzesniu mial niezaciekawe badania krwi, ale juz jest ok. No i oczywiscie pytanie jakie szczepienia mial, jeju a ja nie wzielam karty szczepien z Polski i trzebabylo wszystko tlumaczyc. Troche sie nameczylam, ale Pan doktor zrozumial No i dostal DTP dzisiaj, za darmo Odpada szczepienie w Polsce.
ryku co nie miara mały ruszył nóżką i jeszcze większego bólu sobie tym narobił tak mi go było żal, ale odbiliśmy sobie pysznym deserkiem

no i mamy większy ślad niż zwykle pomimo tego, ze robiła nam ta fajna piguła

o wy też po szczepieniu fajnie z głowy jest
Cytat:

Będzie luzik, zobaczysz
nie było luziki ale już po następne szczepienie na 5 lat

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
leże i
i dalej nie wiem co to znaczy przestań brechtać i tłumacz lejkowi

Cytat:

Bella, ja też z takim określeniem pierwszy raz się spotkałam.
ufffff

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Umarłam ... Teraz ja się posikalam i za karę będzie przewijanie
spoko do usług mam śliczne pampki z reniferem chcesz?

Cytat:
Cześć Mamusie tęsknił ktokolwiek? Shira Marinko, Patik
Nie pisałam nic bo jakoś wypadłam z obiegu, nie miałam nic interesującego do napisania

no wreszcie fajnie że mąż będzie z Wami

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

U nas decyzja postanowiona... do 10 grudnia wyprowadzamy się do teściów. Nie ma innej opcji.Nie stać nas na czynsz, na opłaty, na wszystko. Nawet na głupi szampon do włosów. M. dalej nie chodzi do pracy, nie wychodzi w ogóle dalej od bloku ( agawoo no, byliśmy w jubilatce akurat, zaraz za rogiem - pewnie wiesz gdzie ).
Tylko ciężko, bo tam rodzice M. , dziadkowie jego (babka i dziadek ) no i brat. Wszystko w 3 pokojach siedzi. Tyle, że brat pojechał na studia teraz.

W międzyczasie będziemy remontowali jakoś tą szopę o której nie raz Wam pisałam.
Nie ma innego wyjścia.
dasz radę

Cytat:

Tymek dziś pierwszy raz pił kawę Zbożową oczywiście. I bardzo smakowała Zamierzałam mu podać już jakiś czas temu, ale ciągle zapominałam, a ona jest polecana już od 11 miesiąca. teraz sobie czasem razem poranną kawkę będziemy strzelać

.
my też pijemy anatola z mlekiem mówię Żbiku robimy kawule a ten mnie ciągnie za rękę do kuchni i sobie pijemy razem

PRECZ GORĄCZKO!!!! Jasiowa też!!
Stary 2012-11-28, 13:15   #3442
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słodki
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
dzięki, że myślałyście o mnie zdejmowanie szwów NIE BOLI moja opinia jest ważna, bo mnie boli już samo siadanie na fotelu a jeden był już trochę przyrośnięty... dałam radę

a Jaś na szczęście osłuchowo czysty tylko tu ten nos zawalony, dostał kropelki robione i tam w nich jakiś antybiotyk. Ale do odbioru dopiero jutro :/ mam nadzieję, że się z tym uporamy...
Ela, fajnie, że nie bolało I że u Jasia dobrze z noskiem sobie poradzicie :0
Cytat:
Hej

Zdrówka dla Tymusia :0 Pewnie zaraz wysypka się pojawi

Niesamowite, że Jaś i Tymuś w tym samym czasie mają te same dolegliwości

Teliku, doczytałam, że gorączka spadła w nocy - dla Jasia też zdrówka

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

spoko do usług mam śliczne pampki z reniferem chcesz?
Jak z reniferem to biorę bez zastanowienia

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:26   #3443
alibany
Rozeznanie

Mateuszek

brumku ja tez moge podpytać tż o projektor, ale tez musi się najpierw wyspać O jego schizach zmęczeniowych nie wspominam. Od wstawania na łóżku i podtrzymywania sufitu bo zaraz na nas spadnie, po pchaniu ścian bo nas zaraz zmiażdżą, krzyk, żebyśmy uważali bo coś na nas leci, rad bym połozyła się na jakimś sprzęcie to bedzie mi wygodniej etc. Ostatnio podobno kolege z pokoju, z którym mieszka w Wawie przykrywał w nocy, nie musze mówić jaka była reakcja tego znajomego
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:13   #3444
Kolina
Zadomowienie

hej
ale dzisiaj do d..py jestem
może przez ten halny, nie lubię okropnie

Mateuszek polepszył mi humor, od razu się buzia śmieje, cudowny jest

Tymcio, Jasiu - zgadaliście się chłopaki na trzydniówkę?
Stary 2012-11-28, 14:59   #3445
iustyna1
Wtajemniczenie

dziewczyny ten dzień ciągnie się jak papier do pupy. już nie wiem, co mamy ze sobą zrobić. wrrr
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:09   #3446
brumek
Zakorzenienie

U nas 39,2 i Tymek nie jest w stanie nawet siedzieć. Przewraca się I oczy mu uciekają... Lek działa, ale po ok. 2 godzinkach znowu gorączka. No nic, jeszcze tylko 2 dni, tak? Znowu na mnie śpi, nic innego nie jest w stanie robić. Trzymam go w samym bodziaku od rana, z gołymi nóżkami, bo nie chcę, żeby się grzał dodatkowo.

A u Teliczka i Jasia to samo. Tajemnicza sprawa

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
My nie mamy, ale mojemy TZowi tez sie taki marzy
Ja mojemu właśnie na gwiazdkę chcę kupić Pytam go, po co, bo on tv w ogóle nie ogląda... Ale chce i już, od paru lat o tym mówi. Gadżeciarz

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Emil dobrze bawi się w żlobku, już w sumie prawie w ogóle nie płacze (dziś nie płakał jak go T. zaprowadzał.)przyzwyczaił się chłopak. w domu też jest dobrze,. tylko kąpiele to jakaś masakra. wpada w histerię i nie wiem dlaczego. bardzo lubił kąpiele ale odkąd zmieniłąm mu tą matę antypoślizgową. najgorsze jest to, że starą wyrzuciłam
To nie zwlekaj, matka, tylko identycznej szukaj

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
nie było luziki ale już po następne szczepienie na 5 lat

Ale już chyba zapomniane, co

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Tymusia :0 Pewnie zaraz wysypka się pojawi

Niesamowite, że Jaś i Tymuś w tym samym czasie mają te same dolegliwości

Z nas miała być zakochana para, to z nich też może

Cytat:
brumku ja tez moge podpytać tż o projektor, ale tez musi się najpierw wyspać O jego schizach zmęczeniowych nie wspominam. Od wstawania na łóżku i podtrzymywania sufitu bo zaraz na nas spadnie, po pchaniu ścian bo nas zaraz zmiażdżą, krzyk, żebyśmy uważali bo coś na nas leci, rad bym połozyła się na jakimś sprzęcie to bedzie mi wygodniej etc. Ostatnio podobno kolege z pokoju, z którym mieszka w Wawie przykrywał w nocy, nie musze mówić jaka była reakcja tego znajomego

Normalnie strach przy nim spać
I dzięki, że spytasz Tylko podkreśl, że tani ma być

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Tymcio, Jasiu - zgadaliście się chłopaki na trzydniówkę?
Chyba ta, ciociu Kolinko

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
dziewczyny ten dzień ciągnie się jak papier do pupy. już nie wiem, co mamy ze sobą zrobić. wrrr
Coś dzisiaj wszyscy deprechę zaliczają...
Stary 2012-11-28, 15:21   #3447
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
U nas 39,2 i Tymek nie jest w stanie nawet siedzieć. Przewraca się I oczy mu uciekają... Lek działa, ale po ok. 2 godzinkach znowu gorączka. No nic, jeszcze tylko 2 dni, tak? Znowu na mnie śpi, nic innego nie jest w stanie robić. Trzymam go w samym bodziaku od rana, z gołymi nóżkami, bo nie chcę, żeby się grzał dodatkowo.

A u Teliczka i Jasia to samo. Tajemnicza sprawa

Ja mojemu właśnie na gwiazdkę chcę kupić Pytam go, po co, bo on tv w ogóle nie ogląda... Ale chce i już, od paru lat o tym mówi. Gadżeciarz

To nie zwlekaj, matka, tylko identycznej szukaj

Ale już chyba zapomniane, co

Z nas miała być zakochana para, to z nich też może

Normalnie strach przy nim spać
I dzięki, że spytasz Tylko podkreśl, że tani ma być

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Chyba ta, ciociu Kolinko

Coś dzisiaj wszyscy deprechę zaliczają...
ojjj biedny Tymuś

zapomniane
Stary 2012-11-28, 15:25   #3448
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Cuuuuudojaka ładna buziulka
Wyglada na miesieczniaka
Cytat:
Hej
Ja z gorączką do czynienia mam pierwszy raz, ale czekałam aż dojdzie powyżej 38,5. Wiadomo że kusi żeby zbijać, jak tylko jest ciepły, ale wiem, ze dla organizmu i właśnie dla zdrowia lepiej jest, jak się poczekać. Bo w czasie takie nie za wysokiej gorączki organizm sam walczy. A jak się zbija, to mu się w tym przeszkadza.
Teliczku, to wręcz nieprawdopodobne, że oni na dwóch krańcach Polski w tym samym czasie mają takie same objawy!
Jeszcze z innej beczki - czy ktoś z Was ma projektor w domu? Taki zamiast (lub obok) telewizora. Do filmów itp. Bo szukam jakiegoś sprawdzonego...
Dobrze ze mi uświadomiłyście z tą gorączką

Dziś cały dzień nic nie dawalam dopiero przed chwilka gdy temp. Wzrosła do 38,4

Projekor, teść ma ale w kosmicznej cenie więc nie pisze. Ale spytać potem mojego Tzta bo jakiś czas temu orientowal sie w temacie

Wieści z placu boju- z trzydniówką
Syn słaby, wklejony w moje ramiona, gorączka jest, wlasnie poszedł na druga drzemke

Marzenko i dziewczynki na razie wyjazd pod znakiem zapytania, więc nie wiem czy sie spotkamy
Stary 2012-11-28, 15:28   #3449
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Ja też dzisiaj jestem jakaś do d. Głowa mnie boli..
Ale wkońcu po kilku m-cach zmobilizowałam się i złożyłam kojec

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:36   #3450
Lili 83
Zakorzenienie

A ja mam dzisiaj powera
Byłam na ciuchach z koleżanką ciężarną, nakupiłyśmy dużo maleńkich ubranek.
Radkowi też kupiłam dwa sweterki, fajnie było.
Radzia zostawiłam z moją mamą, pierwszy raz.
Poradzili sobie, tylko mu pampers nie zmieniła bo wg niej nie było potrzeby.
Przesikał się

Zrobiłam kopytka, które mi wyszły cudowne.
Chyba ostatni
jajka nie dodałam.
Kucharka ze mnie na 5
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości