|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Marina Eve mój mąż też nie bardzo chciał być przy porodzie, ale umówilismy się, że jeśli nie da rady, to w każdej chwili będzie mógł wyjść i ja się nie obrażę Cytat:
Patryk też tak się nauczył, że po uderzeniu podkłada głowę do całowania i kiedyś tak mu się to spodobało, że gonił po łóżeczku i specjalnie niby uderzał głową o szczebelki. Przylatywał do mnie i podkładał głowę do całowania ![]() Cytat:
![]() Co z tą gorączką? Przeszła? A wiesz, że na krzesełko zrobilismy zamówienie u dziadka (mojego taty) i będzie miał takie jak ja kiedyś (Jeszcze się takie zachowało u rodziców .Natka fajnie, że tutaj wpadłaś ![]() Telik jak tam Jasiu? Patryk miał taką jednorazową gorączkę jakoś 12 dni po szczepieniu, ale my akurat wtedy w szpitalu byliśmy ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- A u nas kolejna noc z ciągłymi pobudkami i wielkim płaczem. W dodatku pobudka po 6. Te zęby to mu chyba od pięt idą A napisanie tego posta przy tym łobuzie to nie lada wyczyn |
||
|
|
|
#3422 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Jak się mają Jaś i Tymek? Gorączka spadła?
brumek mi kiedyś lekarka mówiła, że bliżej skroni się mierzy temperaturę ja naszym termometrem mierzę w uchu, ale termometr jedno a sama działam intuciyjnie. Zazwyczaj gdy jest rozpalona to podaję od razu lek, boję się że szybko może gorączka podskoczyć tak, że nie będę mogła jej zbić. Boję się tych drgawek itp. Wiem, że powinno się zbijac od 38,5 ale jak jest już 38 to i tak zbijam. A Wy jak robicie? Zbożówkę piję codziennie i Ala już od jakiegos czasu łyka sobie z mojego kubka, z normalnym mlekiem, ale my owsiankę tez jemy na krowim i nic jej nie jest. Ela myślę o Was ![]() Patik zdjęcie poprosimy Mateuszka!!! Co do koszuli, uwierz, że gdybym nie szła do pracy to pewie bym nawet jej nie zauważyła w sklepie jak i innych rzeczy, które kupiłam. Wczoraj zmotywowana sukcesami Waszych dzieci (Marzenka, Myha) w samodzielnym zasypianiu, odłożyłam po butli Alę do łóżeczka i fakt, że po godzinie ale sama usnła. Bez bujania, bez głaskania, bez odkłądania. Wierciła się z misiami, aż w końcu ułozyła się tak jak jej wygodnie i zasnęła. A ja odpoczęłam godzinę na podłodze udając, że śpię Pierwszy raz od dawna wyszłam po godzinie usypiania zrelaksowana, usmiechnietą i z jaką satsfakcją. ZObaczymy jak dzisiaj będzie
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Wysłałam przed chwilę mmsa do brunetki zeby wstawiła, bo ja niestety nie mogę. Nie wiem co mi sie porobiło z tą opcją, przez załącznik od dłuższego czasu nie mogę dodać fotki. I image shack coś też świruje . Wczoraj padłam spać o 21 a noc..nie pytajcie Carmela ooo to fajnie Jak nasze gorączkujące chłopaki? Johny i Tymek? Marina przykro mi no co zrobisz jakoś się ułoży, może los się odwróci.
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzień dobry bardzo mimo, że taki ponury. no i mimo tego, że noc do idealnych nie należała to humor mam dobry. co dziwne. nawet mi się chce pracować no ale mam mały przestój bo czekam na takiego jednego co to niedokładnie materiały przygotował ![]() czarujące gadające dziewczynki Hanka przystopowała jakby z uczeniem się nowych słów. ma kilka zwrotów niezbędnych do komunikacji i jakby jej to wystarczało. nie ma zupełnie ochoty na nowe. no ale cóż - prędzej czy później się rozgada. a może i nie. ja do tej pory raczej milczek jestem ![]() Aaniu super, że mąż będzie blisko! zawód żołnierza do najlżejszych we "współżyciu" nie należy. mój brat jest zawodowym żołnierzem. no i wypadła mu służba w 1 dzień świąt. bratowa zachwycona ale co zrobić... a Adaś słodki z tym całowaniem. Hania tak samo robi. tzn. jak się potknie czy uderzy to daje nóżki do całowania. a ja jak sobie coś zrobię to jestem zagłaskiwana przez nią aha! no i będziemy mieć kolejną dziewczynkę w rodzinie ![]() eweeve no to dziwne z tymi kursami na poród rodzinny ze o płaceniu nie wspomnę u nas wystarczyło, że mąż kartkę na IP podpisał, że chce być podczas porodu. i tak "siedział" ze mną te kilkanaście godzin Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-11-28 o 10:06 |
|
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo mamole
Brumciu - nasi chłopcy sie zgadali z ta gorączką Klikam z domku Gorączka w nocy spadła do 38 po czopku Dziś Jaś ma temperaturę 37-37,5 Odstawiam trzydniówke bo innych objawów brak Poszłam spać po 3 bo podobnie jak brumek rozbudzilam chorowitków termometrem, potem czopkiem itd Usnąl w ramionach. Muszę kupić nowy termometr bo ten skroniowy microlife Jachu tak wyślinił ze padł. A taki zwykły elektroniczny średnio wygodny. Marzenko bardzo dziękuje za rady I wogole kochane jesteście. Aniu a może tak Adaś by wirtualnie podmuchal na Jasia coby ozdrowial.Eve u nas tez mieli wprowadzić taki obowiązek dotyczący ojców. Aby uczestniczyć w porodzie rodzinnym musieli by mieć zaświadczenie o uczęszczaniu n szkole rodzenia. Ale czy wprowadzili to nie wiem Natka dobrze ze udało sie wykaraskac z problemów, mąż kochany
|
#3427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Domek dzisiaj już o 7 zrobił pobudkę ![]() Cytat:
![]() -Brumku, mam ten sam problem na naszym termometrem W różnych miejscach pokazuje inna temperaturę. Chyba będę musiała go wymienić na jakis bardziej wiarygodny.Cytat:
Juz się nie mogę doczekać A mąż od kiedy w Krakowie? Dokumentacja z budowy już pełna? Od kiedy zaczynacie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Telik, jak Janek dzisiaj? Dominik wysmarował sobie włosy masłem z kanapki ![]() Dzisiaj mamy tyyyyle do załatwienia, a ja jakoś nie mam chęci nawet na wyjście z domu ![]() W piątek idę znowu do lekarza, ma mi zlecić więcej badań, bo po odstawieniu leków dolegliwości brzucha wróciły ![]() Miłego dnia! |
||||
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie Mateuszka Oliweczki
|
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko jeszcze raz gratuluję!!! toż to cudo malutkie |
|
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
Mateuszek
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
któraś tu pisała o Braunie do ucha, ja chyba taki kupię...ja swojemu daje mleko zwykłe, tzn. tak jak w butli dostaje rano to modyfikowane, ale jak np kakao mu robię, albo budyń to na tym zwykłym. pochwaliłam swojego, że zasnął wczoraj sam i szybko to mnie już skarało, obudził się tzn.. moja wina, bo go wybudziłam. Kładłam się spać po 23 i poszłam go otulić, leżał w dziwnej pozycji, więc go chciałam ułożyć dobrze, potem otulałam no i cierpliwość mu się skończyła, obudził się i nie było mowy o samotnym zaśnieciu. Wzięłam go do siebie i 2 h nie spał myslałam, że zwariuję... w końcu wstał i zaprowadził mnie do kuchni i ta się pałętał mniędzy butelką i czajnikiem, zrobiłam mu trochę mleka (pierwszy raz od wielu miesięcy w nocy), wypił i przed 2 zasnął... zgłodniał bidny... a rano? rano mogłam mu wiertarkę zapuścić i by się nie obudził... eh... dzięki, że myślałyście o mnie zdejmowanie szwów NIE BOLI a jeden był już trochę przyrośnięty... dałam radę ![]() a Jaś na szczęście osłuchowo czysty a Mateuszek śliczny ciekawe kiedy wyjdą ze szpitala. może jutro już, to chyba już będą 3 doby
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-28 o 11:05 |
|
|
|
|
#3432 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas gorączka niestety wzrosła. W nocy dałam nurofen, bo było 38,5 i spadła. Nad ranem był już chłodny. Ale o 9 rano już gorący. I rosło. teraz ma 38,8. Dałam mu znów nurofen. Innych objawów, poza marudzeniem i sennością, brak. Także też czekam na wysypkę Albo w ogóle na cudowne ozdrowienie już dziś po południu Cytat:
No niestety nie Fajne takie krzesełko na zamówienie Cytat:
![]() - Ja z gorączką do czynienia mam pierwszy raz, ale czekałam aż dojdzie powyżej 38,5. Wiadomo że kusi żeby zbijać, jak tylko jest ciepły, ale wiem, ze dla organizmu i właśnie dla zdrowia lepiej jest, jak się poczekać. Bo w czasie takie nie za wysokiej gorączki organizm sam walczy. A jak się zbija, to mu się w tym przeszkadza. Cytat:
Ja w końcu mierzyłam zwykłym elektronicznym pod pachą (pod obiema dla pewności ![]() Cytat:
![]() Jak ładna, gładziutka buzia Cytat:
Cytat:
- Nie, nie, to termometr do ucha i czoła, taki "pistoletowaty" Taki jak Twój zapewne. Ale wyniki daje różne. A ten braun zawsze Ci daje taki sam odczyt?---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Jeszcze z innej beczki - czy ktoś z Was ma projektor w domu? Taki zamiast (lub obok) telewizora. Do filmów itp. Bo szukam jakiegoś sprawdzonego...
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Mateuszku śliczny jesteś Sara, Tymek, Jasiek... oj dzieciaczki ale Was męczy Natka brawo dla tż! Stanął na wysokości zaddania ![]() Coś nie mam dziś weny i humor pod psem... Idę, nie smęce już wróce jak mi humor dopisz:P
|
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny Mateuszek
![]() Widzę, że jakieś zbiorowe gorączki u dzieci, oby to nic poważnego. ![]() Brumku, ja Ci wieczorem napiszę o projektorach- tż w pracy często ma styczność, więc na pewno coś poleci. (jak biedny jest skrajnie zmęczony to majaczy przez sen |
|
|
|
#3435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raz mnie przez sen pytał kto ma na tym skrzyżowaniu pierwszeństwo i jaki znak widzimy Tzn. nie raz, ale to najbardziej zapamiętałam No i zdarza się, że zaczyna chrapać zanim zaśnie ...
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bym chciała właśnie taki z tych tańszych...Ale zdecydowanie się niech się wyśpi najpierw ![]() Tymuś śpi. Nie był w stanie się utrzymać na nogach. Ale lekko chłodniejszy, więc chyba lek zaczyna działać.
|
|
#3437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale słodziutki Mateuszek Już dawno nie było na naszym forum takiego maleństwaCytat:
Ja termometr na czoło (mam z lidla) przykładam tak orientacyjnie tylko. A dokładnie to mierzę pod pachą dopiero. Ciekawie to wyszło z tą gorączką Tymka i Jasia Poczekamy na dalszy rozwój wydarzeń
|
||
|
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
tylko pluszowy!!!!!!!!!!!!!
Pieknie będzie, niech juz wstawiają te okna bo nie mogę się fotek doczekać! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tatuś Sarenki sie uparł żeby kupić, bo nam mała stęka w samochodzie |
||
|
|
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
słodziak
Cytat:
matko, co za depresyjna pogoda. szaro, zimno. co jest do cholery??? Zima?????już????Emil dobrze bawi się w żlobku, już w sumie prawie w ogóle nie płacze (dziś nie płakał jak go T. zaprowadzał.)przyzwyczaił się chłopak ![]() ok to z planów na dziś zostało: jedno pranie, prasowanie, zakupy i to wszystko |
|
|
|
|
#3440 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Znowu się muszę maskować, bo szef biega Moje dziecko pierwszy raz w życiu obudziło się z przesikanym pampersem... Mokre było body i spiworek ![]() Cytat:
Szkoda, że jednak musicie się wyprowadzić Ale ja wierzę, że będzie lepiej ![]() Cytat:
I zdaje się dzieci trzeba przyprowadzać przed 8-mą, nie mozna później, prawda? Patiku, Marzenko, teściowa w zasadzie nic nie robi. Po prostu Amelka się jej boi (tylko jej, bo na wszystkich innych ludzi raczej dobrze reaguje) .. Jak ją wczoraj zobaczyła po przebudzeniu (spała jak teściowa przyszła i moja mama ją obudziła, żeby dziecko szoku nie doznało jak mamy nie będzie i żeby ją nakarmić przed wyjściem do pracy) i jak Melka zobaczyła teściową to tak strasznie płakala, że aż ją potem trzęsło przy jedzeniu zupki ... Potem mała się już w miarę uspokaja, bawi się itp. ALe te pierwsze chwile po przyjściu teściowej i przy wyjściu mojej mamy są podobno koszmarne ... No, ale w żlobku może byc tak samo ... ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Zdrówka dla Tymusia Cytat:
A z teściową napisałam wyżej ![]() Cytat:
I brawo dla dzielnego męża![]() Filmiku na razie nie obejrzę, bo w pracy jestem Cytat:
Jak dzisiaj Jasiu? Mam nadzieję, że spadła ta gorączka
|
|
|
#3441 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
tak mi go było żal, ale odbiliśmy sobie pysznym deserkiem ![]() no i mamy większy ślad niż zwykle pomimo tego, ze robiła nam ta fajna piguła o wy też po szczepieniu fajnie z głowy jest nie było luziki ![]() i dalej nie wiem co to znaczy przestań brechtać i tłumacz lejkowi ![]() ![]() ufffff spoko do usług mam śliczne pampki z reniferem chcesz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
PRECZ GORĄCZKO!!!! Jasiowa też!!
|
|
#3442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale słodki
Cytat:
I że u Jasia dobrze z noskiem sobie poradzicie :0 Cytat:
Niesamowite, że Jaś i Tymuś w tym samym czasie mają te same dolegliwości Teliku, doczytałam, że gorączka spadła w nocy - dla Jasia też zdrówka ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------
|
|
|
#3443 |
|
Rozeznanie
|
Mateuszek
brumku ja tez moge podpytać tż o projektor, ale tez musi się najpierw wyspać O jego schizach zmęczeniowych nie wspominam. Od wstawania na łóżku i podtrzymywania sufitu bo zaraz na nas spadnie, po pchaniu ścian bo nas zaraz zmiażdżą, krzyk, żebyśmy uważali bo coś na nas leci, rad bym połozyła się na jakimś sprzęcie to bedzie mi wygodniej etc. Ostatnio podobno kolege z pokoju, z którym mieszka w Wawie przykrywał w nocy, nie musze mówić jaka była reakcja tego znajomego
|
|
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
hej
ale dzisiaj do d..py jestem może przez ten halny, nie lubię okropnie Mateuszek polepszył mi humor, od razu się buzia śmieje, cudowny jest Tymcio, Jasiu - zgadaliście się chłopaki na trzydniówkę?
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ten dzień ciągnie się jak papier do pupy. już nie wiem, co mamy ze sobą zrobić. wrrr
|
|
#3446 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas 39,2 i Tymek nie jest w stanie nawet siedzieć. Przewraca się
I oczy mu uciekają... Lek działa, ale po ok. 2 godzinkach znowu gorączka. No nic, jeszcze tylko 2 dni, tak? Znowu na mnie śpi, nic innego nie jest w stanie robić. Trzymam go w samym bodziaku od rana, z gołymi nóżkami, bo nie chcę, żeby się grzał dodatkowo.A u Teliczka i Jasia to samo. Tajemnicza sprawa ![]() Ja mojemu właśnie na gwiazdkę chcę kupić Pytam go, po co, bo on tv w ogóle nie ogląda... Ale chce i już, od paru lat o tym mówi. Gadżeciarz ![]() Cytat:
Ale już chyba zapomniane, co ![]() Cytat:
Z nas miała być zakochana para, to z nich też może ![]() Cytat:
![]() Normalnie strach przy nim spać I dzięki, że spytasz ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Chyba ta, ciociu Kolinko ![]() Coś dzisiaj wszyscy deprechę zaliczają...
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapomniane
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cuuuuudo
Wyglada na miesieczniaka ![]() Cytat:
Dziś cały dzień nic nie dawalam dopiero przed chwilka gdy temp. Wzrosła do 38,4 Projekor, teść ma ale w kosmicznej cenie więc nie pisze. Ale spytać potem mojego Tzta bo jakiś czas temu orientowal sie w temacie Wieści z placu boju- z trzydniówką Syn słaby, wklejony w moje ramiona, gorączka jest, wlasnie poszedł na druga drzemke ![]() Marzenko i dziewczynki na razie wyjazd pod znakiem zapytania, więc nie wiem czy sie spotkamy
|
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też dzisiaj jestem jakaś do d. Głowa mnie boli..
Ale wkońcu po kilku m-cach zmobilizowałam się i złożyłam kojec
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj powera
![]() Byłam na ciuchach z koleżanką ciężarną, nakupiłyśmy dużo maleńkich ubranek. Radkowi też kupiłam dwa sweterki, fajnie było. Radzia zostawiłam z moją mamą, pierwszy raz. Poradzili sobie, tylko mu pampers nie zmieniła bo wg niej nie było potrzeby. Przesikał się ![]() Zrobiłam kopytka, które mi wyszły cudowne. Chyba ostatni jajka nie dodałam. Kucharka ze mnie na 5
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

A mój łobuz mały nauczył się że jak się uderzy i go coś boli to podstawia żeby podmuchać i pocałować. Teraz położyłam się na chwilę i mówię mu że głowa mnie boli, a on przychodził co chwilę dmuchać i całować
Zbożową oczywiście. I bardzo smakowała
) i wyszło 37,8. Dziwne... Mam nadzieję, że od jakiejś głupoty i rano będzie ok.

W różnych miejscach pokazuje inna temperaturę. Chyba będę musiała go wymienić na jakis bardziej wiarygodny.

a jeden był już trochę przyrośnięty... dałam radę 

i oby Heluta dziś gorączki nie miała - dalej nie wiem, czy to zębiska, czy dziwne nocne "coś" 

Zakończone: 2
zębole
Marinko, Patik